Saturday, February 28, 2009

Huomautus ja tietoja ainavihantien kasvien paahdesuojauksesta

Otan tässä erikseen esille ajankohtaisen tilanteen kasvillisuuden suhteen. Nimittäin ainavihantia kasveja kevään alussa kohtaava vaara on taas täällä. Vaaran aiheuttaa se, kun maa on vielä jäässä ja samalla auringolla on jo merkittävä säteilyvoima. Aurinkoisina päivinä paahteisimmilla paikoilla (kuten rakennusten ja muurien eteläseinustoilla ja etelärinteillä) lämpötilaerot yön ja päivän välillä saattavat olla jopa yli 20 astetta, jolloin yöllä saattaa olla yli 10 astetta pakkasta ja iltapäivällä aurinko lämmittää lehdet ja varret plussan puolelle jopa ilman ollessa muutoin vähän pakkasella.

Tämä aiheuttaa etenkin ainavihanille lajeille hankaluuksia; edestakainen sulaminen ja jäätyminen voi aiheuttaa mekaanisia vaurioita ja plusasteet lehdissä sekä varsissa käynnistävät liiallisen haihtumisen, missä haihtuneen veden tilalle jäätyneestä maasta ei korvaudu riittävästi uutta vettä kasvinosiin. Näiden seurauksena ainavihannat lajit ovat kuivumisvaarassa; neulasia / lehtiä kuolee janoon. Tähdellisintä on siten huomioida nuorimpien (edellisvuonna) istutettujen ainavihantien taimien suojaaminen paahteelta, koska niiden juuristo ei ole vielä kehittynyt kunnolla ottamaan vettä maasta. Vanhemmat istutukset ja varjopaikoilla olevat istutukset eivät ole vaaravyöhykkeessä, joten niitä ei tarvitse suojata. Tosin siinä tapauksessa on ongelmia aina jatkossakin, jos luonnostaan varjossa viihtyvä ainavihanta laji on istutettu liian aurinkoiselle paikalle. Huomioitavia lajeja ovat tyypillisesti alppiruusut (Rhododendron sp.) ja havupuista sekä -pensaista etenkin myös muutoin arat lajit, kuten Suomen ilmastossa äärirajoilla olevat pihtalajit (Abies sp.) ja hemlokit (Tsuga sp.).

Paahdepaikoilla myös sellaiset lehtipuulajien taimet, joilla on hyvin tumma kaarna, voivat kärsiä näistä paahdeongelmista. Siihen on apuna rungon kaarnan valkaisu ja esim. omenapuille tällaista tehdään. Se tehdään hieromalla kalkkia kaarnan / kuoren pintaan. Vaaleampi väri kaventaa lämpötilaeroja kuoren pinnalla, koska sellainen pinta lämpenee tummaa vähemmän. Maaleilla valkaisu on ehdottomasti kielletty, koska niistä imeytyy kasveille haitallisia kemikaaleja kaarnan läpi ja kasvi voi kuolla siihen. Roudan sulettua kalkin voi huuhdella vedellä pois. Tarvittaessa kalkkia voi lisätä useampaan kertaan paahdeongelman aikana.

Viime vuonnahan tätä paahdeongelmaa ei juuri ollut, koska ennätysleudon talven jälkeen maaliskuulle tultaessa ei ollut routaa paikoin jopa ollenkaan Etelä-Suomessa ja maaliskuun pakkaset ehtivät muodostaa vain muutaman sentin uuden routakerroksen ennen kunnon kevään alkua. Nyt routaa on lähes normaalin talven tapaan monin paikoin yli 30 senttiäkin, jolloin etenkin juuri nuoret taimet ovat juuristoltaan vielä kokonaan routakerroksessa. Vanhemmilla ja isoilla yksilöillä juuristo ulottuu helposti routakerroksen alle ja niillä ei ole tälläkään kertaa merkittävää ongelmaa, koska sen verran leuto talvi kuitenkin on taas ollut. Jo heti huomenna paahdesuojaus on tarpeen, kun sää on selkeää ja lämpötilaerot ovat jo merkittävät yön ja päivän välillä ko. tilanteessa.

Suojaamisessa tyypillisen hyvä keino on laittaa kasvin ympärille hengittävää säkkikangasta (Liian tumma ja liian umpinainen peite voi jopa pahentaa paahdevaikutusta) esim. puisten tukien varaan. Jos tukia ei ole, niin rautakankea tarvitaan paljon. Ennakoiden tuet voi tietysti siksi laittaa valmiiksi syksyllä ennen maan jäätymistä. Tukia kannattaa käyttää, koska säkkikankaan laittaminen suoraan kasvin päälle voi aiheuttaa oksavioituksia; murtumiset ja taipumiset, jolloin esim. pihdoilla pääverson kasvusuunta ja -voima kärsii. Suojausta pidetään vain sen ajan, kun ko. kohdalla maa on jäässä. Heti roudan sulettua on syytä päästää kasvi nauttimaan täydestä auringosta saamastaan hyödystä, jotta kasvukauden alku on optimaalisin. Paahdepaikoillahan maa sulaa helposti kokonaan jo selvästi ennen keskimääräistä kasvukauden alkua ja sen jälkeen vielä tulevat mahdolliset yöpakkaset eivät enää ehdi jäädyttää kuin korkeintaan harmittoman parin sentin kerroksen uudestaan tilapäisesti.

Friday, February 27, 2009

Kevättalvista vaihtelua aurinkoisesta pikkupakkasesta pilvisen leutoon suojasäähän ja takaisin ...Tai kevät alkaa edetä



Sääkatsauksessa alkaa olla hieman kevään merkkejä ilmassa. Viimeksi ennusteessani talven toiseksi - kolmanneksi kylmin pakkasjakso alkoi pikkuhiljaa päättyä ja arvioin suojasäitä alkavaksi jo viime viikonlopusta lähtien. Parilla päivällä ne viivästyivät ja suojaa on ollut lähinnä vain etelärannikolla ja saaristossa. Leudommat säät toivat lännestä - lounaasta tulleet matalapaineet, jotka käänsivät tuulet ensin etelään ja sitten tämän viikon alussa länteen. Samalla on saatu ajoittain lumisateita, joita on satanut edelleen tänään. Suojasää on ollut etelärannikollakin niin vähäistä (noin asteen luokkaa), että sielläkin on satanut vain lunta. Märkää sellaista tosin. Lumipeite on siten vahvistunut koko Etelä-Suomessa parilla-kolmella sentillä tämän viikon aikana ollen nyt länsirannikon 10 sentistä itäosan sisämaan yli 25 senttiin.

Tuo kuva on otettu toissapäivänä (keskiviikkona) Espoon Tapiolassa, jolloin vallitsi tilapäisesti aurinkoinen suojasää osittain myös sisämaassa. Niinpä päivässä oli ensimmäistä kertaa tänä vuonna kevään tuntua. Se näkyi tyypillisesti myös tuossa puistokäytävän pinnassa, koska hiekkaiset tummat kohdat sulivat helposti auringon säteilyn vaikutuksesta. Varjopaikoilla pinnat pysyivät jäässä.

Täksi päiväksi Etelä-Suomen päälle lännestä tullut matalapaine siirtyy lauantaina vähitellen kaakkoon ja sunnuntain - maanantain ajaksi sen tilalle muodostuu korkeapaineen selänne lännestä, joka on Suomen päällä ollessaan Venäjältä etelään kaareutuva. Tässä prosessissa tämän päivän lumisateet poistuvat huomenna ja sää kylmenee. Su - ma on sitten osittain selkeää ja aurinkoista, jolloin öisin on noin -10 astetta ja sisämaassa paikoin kylmempääkin kuin -15 astetta. Iltapäivisin kevättalvinen aurinko lämmittää jo niin hyvin, että lämpötila on silloin vain pari astetta pakkasella ko. ilmamassassa.

Lännessä pohjoisella Atlantilla muhii kuitenkin hyvin laaja ja voimakas matalapaine, joka alkaa vaikuttaa heti maanantaina. Matalapaine näyttää venyvän lännessä etelään osakeskuksineen ja myöhemmin viikolla sen painopiste näyttäisi muodostuvan Suomen eteläpuolelle samalla kun Venäjällä vahvistuu korkeapaine. Tämän skenarion mukaan ma - ke tienoilla leudot lounais-etelätuulet tuovat kosteampaa ja runsaspilvistä suojasäätä (Parisen astetta plussaa), mutta sitten loppuviikolla tuulet kääntyisivät kaakkoon ja jopa itään mahdollistaen vielä talvisemman ilmamassan saapumisen. Siinä yhteydessä päivälämpötilatkin putoisivat uudestaan vähän pakkaselle ja öisin voisi olla taas pakkasta n. -10 astetta tai enemmänkin, jos sää samalla selkenee kunnolla.

Itätuulet näyttäisivät olevan melko voimakkaita tuon loppuviikon aikana etenkin sellaisen skenarion kohdalla, jossa Jäämereltä työntyisi uusi korkeapaine aivan viikon lopussa. Se tietäisi entistäkin kylmempää ja kuivaa talvi-ilmamassaa ja kevään tulo olisi vielä jäissä... Toisessa skenariossa Atlantin matalapaineet vaikuttaisivat ensi viikonloppuna uudelleen eniten ja siinä tapauksessa tavanomaista leudompi ja etenkin päivisin muutaman asteen suojainen sää jatkuisi etelä - länsituulineen. Silloin kevät alkaisi kolkuttelemaan jo melko hyvin... Saa nähdä kumpi toteutuu.

Lumipeite on säilynyt siis melkolailla saman paksuisena tämän viikon lumisateistakin huolimatta. Ensi viikolla ma - ke tienoon suojasäät voivat pari senttiä sulattaa lunta ja jäitä, mutta mistään merkittävästä sulamisesta ei vielä ole kyse. Toisaalta sateet näyttävät koko ensi viikonkin ajan jäävän sen verran vähäisiksi, että loppuviikon kylmenemisenkään yhteydessä ei lisää lunta juuri tule. Vesistöjen jäät alkavat olla pikkuhiljaa kuluvan talven huippupaksuudessa ja -laajuudessa; joissa on yhä lumipeitteinen jääkansi, järvissä on jäätä 30 - 40 cm ja Suomenlahdella rannikon läheisyydessä 5 - 40 cm. Meren länsiosan ulapalla on yhä melko laaja sula alue, joka merkkaa jäätilanteiden olevan kaikkialla edelleen tavanomaista vähäisemmän. Leuto talvi tässäkin mielessä on siis taas tullut, vaikka tässä kuussa se yritti kiristää otettaan. Tulevat yöpakkaset vahvistuttavat jäitä hieman lisää, mutta toisaalta tuo ensi viikon suojasää sulattaa vastaavasti vähän.

Kevät alkaa tuosta ensi viikonlopun mahdollisesta huomattavastakin kylmenemisestä huolimatta näkymään jo vähän kasvillisuudessa. Monien pajujen (Salix sp.) ja haavan (Populus tremula) kukintojen esiasteet eli pajunkissat (ja "haavankissat" hedenorkkojen tapauksessa) alkavat monin paikoin näkyä silmuista ja leppien (Alnus sp.) sekä pähkinäpensaan (Corylus avellana) hedenorkot alkavat lämpimillä kasvupaikoilla notkeutua. Kukintavaihetta ei kuitenkaan vielä saavuteta. Lisäksi aurinko vaikuttaa tässä vaiheessa vuotta jo niin, että etelärinteet ja -seinustat vapautuvat lumesta helposti selkeiden iltapäivien ansiosta ja hetimiten sen jälkeen sellaisilla paikoilla varhaisimmat sipulikasvit työntyvät jo vähän esille, kuten lumikellot (Galanthus nivalis) ja krookukset (Crocus sp.). Kaikki tuo on suunnilleen tavanomaista tähän aikaan vuodesta. Jos ensi viikonloppuna on yhä leutoa, niin kasvutilanteet alkavat edetä vähän etuaikaan ja ehkä ensimmäisiä lepän siitepölyjä voitaisiin odotella jo reilun viikon kuluttua.

Helvetti vai Renssanssi?! - Kommenttianalyysiä ja maailman kriisin pohdintaa kirjoitussarjan loppumetreillä

Pieni kirjoitustauko on tehnyt hyvää, mutta nyt on taas kiva tehdä uusia annoksia tiukkaakin asiaa. Tosin nyt tuntuu siltä, että blogini astuu taas uuteen vaiheeseen, joka on vielä osaksi hämärän peitossa itsellenikin. Haluan tämän kirjoituksen avulla kuitenkin selventää omia tarkoitusperiäni tämän maailman kriisin tarkastelussa. Sitten viime kerran tähän merkintääni on tullut kommentti, joka on varsin hyvä ja ajatuksia herättävä. Se saakin nyt toimia apuna tässä maailman talouspoliittisessa pohdinnassani. Kommentti on yhtenäisenä tuossa linkatussa merkinnässä, mutta tässä alla paloittelen sen ja tuon omia seikkoja esille. Merkitsen alkuperäisen kommentoijan tekstit vaaleanpunaisella fontilla kursivoituna.

Heippa Tulin pitkästä aikaa piipahtamaan blogillesi havaitakseni, että olet politisoitunut melkoisesti sitten viimelukeman. Arvostan analyyttistä ajatteluasi ja perinpohjaisuuttasi ja olen lukenut mielenkiinnolla näkemyksiäsi ympäristönsuunnittelusta ja kaupunkien viheralueista. Olet niissä asioissa ehdottomasti asiantuntija.

Kiitos! Analyyttisuuteni ja perinpohjaisuuteni ovat mielestäni olleet erittäin hyviä apuja myös tämän maailman tilanteen tarkastelussa, mikä on jo johtanut erittäin hyviin tuloksiin omalla kohdallani. Huomautan tässä kaikille lukijoilleni, että tämä viime elokuusta tähän helmikuuhun jatkunut kirjoitteluni ko. aiheista on tarkoituksella ollut tyyliltään ankaran pamflettimainen ja uskonnollispaatoksellisen saarnaava. Haluan tällä kirjoitusvaiheella osoittaa omalta osaltani mm. sen, kuinka tähän maailman tilanteeseen voimakkaasti herääminen on vaikuttanut kaikilla älyn ja tunteen tasoilla dramaattisesti sen havainnoijaan. Kuinka se on muuttanut ja on edelleen muuttamassa maailmankuvaa, joka ilmenee kasvukipuilun tavoin. Kaikki voimakkaat sanankäytöt ja tehokeinot ovat sen ahdistuksen ja suuttumuksen symboleita, jotka väistämättä seuraavat ennen näkemättömän julmien, sairaiden ja sekä ympäristöä että ihmiskuntaa halventavien asioiden löytämisestä ja tajuamisesta. Jätän ne muistoksi blogiini, jotta ne voivat osaltaan johdattaa sekä itseäni että lukijoitani lähivuosina seuraavien uusien tilanteiden ja ideoiden olemuksia, sisältöjä ja taustoja selvitettäessä. Sen uuden ajan Renessanssin hahmottamisessa ja luomisessa.

Poliittinen kärkevyytesi on sen sijaan melko vieraannuttavaa. Mielestäni suhtaudut hieman liian kritiikittömästi Lyndon LaRouchen ja muiden amerikkalaisten mielipidevaikuttajien sanomaan. Omat ajatuksesi tuntuvat olevan vain kyseisten auktoriteettien näkemysten toistoa; missä on oma näkemyksesi? Olet kriittinen ajattelija; kuitenkaan et osoita mitään kriittisyyttä noita salaliittoteorioita kohtaan, vaikka ne näin äkkiseltään vaikuttavat melko epäuskottavilta väittämiltä.

Länsivaltojen suhteen ei todellakaan pidä olla sinisilmäinen ja on selvää, että kaiken kauniin retoriikan takan on salaisia poliittisia ohjelmia, joita peitellään yleisöltä. On myös varmaa, että valtamedia seuraa samoja uutislähteitä ja vallitsevasta todellisuudesta on aina esillä vain muutama virallinen selitys, joita ei ole poliittisesti korrektia epäillä. Hyvin harvaa rivikansalaista edes kiinnostaa kyseenalaistaa virallisia totuuksia. Arvostan sinua siitä, että uskallat kyseenalaistaa asiat.

Poliittinen kärkevyyteni on vieraannuttavaa "vain" siitä syystä, että nuo itse asiat ovat niin dramaattisia. Niiden näkeminen johtaa helposti vastareaktioon ja hylkimiseen tilanteen / asian ymmärtämisessä. Tässä maailman tilanteessa on syytä olla valveutunut, vaikka sen takia joutuu kohtaamaan myös vieraannuttavan kamalia asioita. Jopa sellaisia asioita, joita on aluksi vaikea uskoa todeksi. Silmien ummistaminen niiltä ei ole oikea ratkaisu, koska monet niistä tulevat tavalla tai toisella vaikuttamaan lähivuosina niin paljon joka tapauksessa meihin kaikkiin. Sitä vastoin kaikki kamalimmat ja uskomattomimmatkin asiat on syytä ottaa pöydälle tarkasteluun ja verrata niitä kaikkien muiden asioiden kanssa. Vasta sitten havaitsemme todellisuutta kunnolla ja vasta siitä voimme mennä kunnolla eteen päin luoden oikeasti hyvyyteen perustuvaa maailmaa.

Olen täysin tietoinen siitä, että alkuperäiset lukijani ovat olleet hämillään tästä viime kuukausien kirjoitteluvaiheestani. Se on kuitenkin vain yksi vaihe, joka johtaa taas uuteen vaiheeseen ja se voi olla erittäin paljon erilainen kuin edellinen. Asioita on paljon jäljellä, joista en ole maininnut ja jotka itsellenikin ovat vielä hämärän peitossa. Niiden läpikäyminen on osa omaa henkisen kasvun prosessiani ja te lukijani olette nähneet siitä vain pienen osan. On siis turha kuvitella liikaa lopullisia johtopäätöksiä tästä kirjoittelustani, koska tulen tuomaan esille vielä paljon monenlaisia asioita, jotka tämä maailman tilanne ja oma valveutuneisuuteen kunnolla heräämiseni on paljastanut ja edelleen paljastaa. Turha on kuvitella, että voisin tuoda kaiken oleellisen esille parissa kuukaudessa tai edes parissa vuodessa, kun kyse on oikeasti jopa elämän mittaisesta prosessista. Asioita on myös olemassa niin paljon, että yksi ihminen ei voi kaikkea käydä läpi lähimainkaan. Se on silti nyt havaittu, että tämä blogin pitäminen on minulle osa kokonaista elämän uraa, mutta vain yksi kuvajainen monista symbolisoimaan omaa alati kehittyvää persoonaani.

Tuo vaikutelma liiasta kritiikittömyydestäni johtuu siis em. keskeneräisyydestä ko. prosessissa ja mm. seuraavistakin asioista: En ole ennen viime elokuuta ollut poliittisesti aktiivinen, josta johtuen moni asia on ollut minulle uutta ja sen takia olen joutunut opettelemaan asioita nopeaan tahtiin samalla juosten. Juosta on täytynyt, koska olen halunnut tuoda näitä asioita esille voimakkaasti junttaamalla huolimatta niihin liittyvistä keskeneräisyyksistä ja oppimisen alkuvaiheesta. Oppimisen alkuvahe on toisaalta minun tapauksessani tuoreiden näkemysten alkulähde, koska minulla ei ole taakkaa vanhoillisista poliittisista peleistä ja näkemyksistä. En esim. halua ajatella politiikkaa niin lukkiutuneesti akselilla vasemmisto vs. oikeisto kuin on ollut tapana. Olen havainnut, että sellainen vastakkainasettelu on paljolti juuri tämän NWO -eliitin luomaa harhaa, koska he ovat pelanneet pelejään kummankin taustoilla: Esim. molemmissa maailmansodissa he rahoittivat ja tukivat sotien kumpaakin osapuolta ja siinä mielessä esim. fasistit vs. kommunistit olivat siten vain saman pelin eri nappuloita.

Tästä poliittisesta aktiivisuudestani huolimatta en ajattele poliitikon uraa (Heh heh, nyt voittekin huokaista helpotuksesta), vaan koen urani edelleen nimenomaan maisema-arkkitehtuurin ja ympäristön parissa keskittymällä kauneuden ja hyvyyden luomiseen sitä kautta. Joka tapauksessa: Kun aloin tutkimaan näitä asioita ja tilanteita viime elokuussa, niin havaitsin heti niiden tärkeyden olevan niin suuren, että koin pakottavaa tarvetta tiedottaa niitä joka tapauksessa ko. tavalla. Asiat ja tilanteet ovat tunnetusti edenneet niin runsaina ja dramaattisina, että syvälliset analyysit ja kritiikki ovat olleet pakotetusti ajoittain sivuosassa. Hienosäätöä ja virheiden korjaamista on mahdollista tehdä myöhemminkin, kun niitä vajavaisuuksia ei mielestäni ole edes niin paljon.

Siinä lukija on kuitenkin hakoteillä, kun hän ei tunnu löytävän omia ajatuksiani näistä kirjoituksistani. Se kertoo minulle siitä, että lukija ei ole tutustunut lähimainkaan kunnolla esille tuomiini asioihin ja tapaani kertoa niistä. Omat ajatukseni tulevat esille esim. siinä, miten olen valinnut esille otettavat asiat ja miten olen asettanut niitä mm. vaihtoehtomedian ja valtavirtamedian väliseen vertailuun. Toki monet kirjoitukseni sisältävät myös suoria omia mielipiteitäni, mutta hajamieliseltä ja huolimattomalta lukijalta (Etenkin sellaiselta, joka pitkän lukutauon jälkeen yrittää tutustua jälkikäteen kaikkeen viimeisen puolen vuoden aikana kirjoittamaani) ne voivat jäädä helposti huomaamatta ja epäselviksi.

Omat mielipiteeni ovat myös olleet paljon samoja kuin esilletuoduissa asíoissa ilmenee, mutta en ole joka kerta erikseen siitä maininnut, että se on oma mielipiteeni ja millä tavalla se on oma mielipiteeni. Muutenkaan tässä blogissa en pureskele teille valmiiksi kaikkea, vaan lukijan on myös ITSE otettava asioista selvää ja ITSE kuljettava viimeinen maili ymmärrykseen. Silloin myös kirjoittamani asiat aukeavat paremmin. Valitettavasti tämä kirjoitteluni ei ole suunnattu sellaiselle ihmiselle, jolla ei ole syystä tai toisesta kunnon otetta perinpohjaiseen ja analyyttiseen tutkimiseen. Se tässä maailman tilanteessa on kuitenkin oleellista, että jokainen tekee myös itse työtä valveutuneisuutensa eteen. Maailma muuttuu paremmaksi jokaisen omista aivoista ja sielusta käsin ja siihen on avaimet vain omalla itsellä, koska kukaan muu ei tule tekemään ajatustyötä oman itsensä puolesta. Ei todellakaan kannata jäädä siksi ohjailtavaksi lampaaksi, jollaisena nämä NWO -aktivistit kuvailevat henkilöä, joka ei jaksa / osaa / halua itse ajatella tilanteen syvyyttä ja kehittyä valveutuneeksi.

Lyndon LaRouchen ja muiden noiden auktoriteettien näkemysten toisto on siis harkittua siten, että tuon niitä asioita esille vain, jos olen riittävästi samaa mieltä niiden kanssa. Toisaalta olen halunnut myös tarkoituksella provosoida, jotta joidenkin asioiden ydin olisi osoittelevammin havainnollistettu. On huomattava sekin, että jokaisesta yksityiskohdasta ei tarvitse olla täysin samaa mieltä havaitakseen yli puolen olevan silti joka tapauksessa esim. Lyndon LaRouchen ajatuksista täysin validia ja tosiasioihin perustuvaa kritiikkiä. Se, että niin suuri osa sellaisesta kritiikistä on niin paljon vastaan yleistä konsensusta ja virallista "totuutta" kertoo juuri tästä ajastamme erittäin kristallin kirkkaasti paljon oleellista; valo ja varjo muodostavat täydemmän kuvan.

Yhtäältä maailmassamme on todella noita hämäriä ja jopa rikollisella tavalla ihmiskunnan ja ympäristön vastaisia poliittisia ohjelmia, joita peitellään yleisöltä. Toisaalta juuri siksi niiden peittelijät erilaisilla tavoilla ja eri perustein pyrkivät mustamaalaamaan ja syrjäyttämään näiden ohjelmien paljastajia. Siksi esim. Lyndon LaRouchelle on muodostunut "epäilyttävän aktivistin" leima. Siinä kuitenkin tehdään juuri se virhepäätelmä, joka liian usein toistuu ko. tilanteessa; Ko. leima on nimenomaan hämäriä ja rikollisia agendoja hautovien eliittiporukoiden luoma illuusio omaksi turvakilvekseen ja sillä ei ole mitään - hyvin vähän tekemistä tosiasioiden kanssa. Puhdasta mustamaalaamista ja negatiivista propagandasotaa siis on siinä ilmassa.

Niinpä liian ennakkoluuloinen suhtautuminen näiden virallisten totuuksien näkökulmasta katsoen vaikkapa Lyndon LaRoucheen tai Alex Jonesiin ja Suomessa esim. Antifasistisen Komitean kirjoituksiin on myös vaarallista tyhmyyttä ja välinpitämättömyyttä. Eli vajoamista liiaksi siihen viralliseen konsensukseen ja poliittiseen korrektiuteen. Kriittinen toki heidänkin sanomaansa kannattaa olla ja niiden sanomien kaikkien puolien selvittämisessä on paljon tekemistä eivätkä nekään selviä hetkessä omassa kirjoittelussanikaan. Maailma voi myös muuttua tässä tilanteessa nopeammin kuin jonkun yksittäisen tilanteen ja asian ymmärtämiseen on aikaa.

On selvää, että omienkin ajatusteni selvittäminen on edelleen kesken näissä asioissa ja ei ole tiedossa, kuinka pitkälle selvitykseni vielä etenee. Keskenhän kaikki tässä maailmassa kuitenkin jää. Ja kuten sanoin, niin kriittisyyteni noita "salaliittoteorioita" (Enäähän ne eivät ole niinkään edes salaisia) on jäänyt ajoittain asioiden tiedottamisen ja esilletuomisen varjoon. Mielessäni on kuitenkin ollut jo pitkään paljon asioita, joita olen myös kritiikkimielessä halunnut kertoa näistä vaihtoehtomedian sisällöistä ja henkilöistä. En ole kuitenkaan vielä joko ehtinyt tuoda niitä kaikkia esille tai halunnut kajota moniin niihin oman ajatteluprosessin ollessa sen verran kesken niiden suhteen. Esille tuomiani asioita on silti syytä tarkastella merkittävinä vaihtoehtoina, joista voi olla hyvinkin tärkeitä reittejä paremman maailman ymmärtämiseen ja luomiseen. Tässä on muistettava, että monet näistä vaihtoehtomedian tarjoamista asioista ovat todella niin radikaalisti aikaisemmasta normimaailmankuvasta poikkeavia, että niiden sulattelussa ja yhdistämisessä muihin asioihin joutuu myös käyttämään aikaa ja vaivaa.

Nämä asiat ja tilanteet paljastavat omalta osaltaan uudenlaisia näkökulmia ja skenarioita myös oman alani asioiden tarkastelussa ja kehittämisessä, koska kaikki ympäristön suunnittelu on aina myös sen verran yhteiskunnallista ja sitä kautta poliittista, mihin taloudenkin kaikki koukerot myös vaikuttavat. Bloggaamiseni seuraavassa vaiheessa alankin ottamaan näitä maailman taloudellispoliittisia asioita taustoiksi ja lähtökohdiksi siinä, kun alan ottamaan oman alani ja kiinnostuksen kohteideni asioita taas aikaisempaa enemmän esille. Toivon kykeneväni tuomaan siinä etenkin ympäristönsuunnittelun sisällöllisiä, taiteellisia ja esteettisiä ominaisuuksia esille nimenomaan tämän maailman kriisin paljastamista taustoista ponnistaen, jotta siihen kriisiin tulisi muutos kohti parempaa. Jotta pystyisin omalta osaltani tuottamaan sitä vastalääkettä paljastuneiden olosuhteiden rumuuteen ja sairauteen. Raaka-ainetta uuteen Renessanssiin sekä ympäristön että ihmiskunnan hyväksi.

Voi kuulostaa hurjan mahtailevalta, mutta tässä maailman tilanteessa meidän jokaisen pitää olla hyvin mahtailevalla tavalla hyvyyden puolella, jotta voisimme voittaa pahuuden. Hyvyyden olisi parasta olla mahdollisimman kirjavaa ja synteettisesti uuden ajan elämään kudostettavaa, jotta se olisi mahdollisimman kaikenkattavaa. Paljon erilaisia ihmisiä ja monenlaisia sieluja siis tarvitaan nyt talkoisiin. Valitettavasti jo nyt on hyvin selvää, että talkoista tulee useita sukupolvia kestävä työ ja heti alkuun joudumme nykyistä vielä paljon pahempaan jamaan, joka voi kestää useita vuosia, ehkä vuosikymmeniä. Niin paljon näitä hämäriä ja rikollisia agendoja on maailmassa estämässä ihmiskuntaa ja ympäristöä edesauttavia tekoja ja ideoita. Suomi ei todellakaan ole niistä ulkona.

Kuitenkin tuollaisten kaikenkattavien salaliittoteorioiden suhteen pitäisi olla varovainen. Ne vetävät helposti mukaansa ja hämärtävät ajattelun. Tuntuu, että jokainen maailman uutinen liittyy jotenkin salaiseen suunnitelmaan. Tuntuu, että maailman tapahtumille äkkiä löytyy jokin rakenne ja ennustettavuus. Ehkäpä noiden teorioiden kiehtovuus on siinä, että ne antavat jonkin mahdollisuuden pysäyttää väärä kehitys - pysäyttämällä salaliitto.

Luulenpa, että maailma ei ole näin yksinkertainen ja että ongelmat ovat vaikeampia kuin fasistisen brittiläisen imperiumin kaltainen salaliittoteoria antaa ymmärtää. Uskon, että valta on maailmassa pirstoutunut lukemattomiin erillisiin voimapesäkkeisiin, joista monet ovat näkymättömiä. Nämä valtatahot kilpailevat ja liittoutuvat keskenään aina vaihtuvien tilanteiden mukaisesti. Kaikilla näillä on omat tarkoitusperänsä, jotka ovat hyvin lyhytjännitteisiä. En usko, että koskaan voi olla olemassa niin hyvin organisoitua ja johdettua tahoa, joka kykenisi senkaltaiseen salaliittoon, josta kirjoitat. Kehitys on sattumanvaraista, eikä tapahtumien syy-seuraussuhteita kykene täydellisesti hahmottamaan kukaan.

Kaikenkattavat "salaliittoteoriat" ovat omiaan tietenkin yksinkertaistamaan, mutta siten myös selventämään tätä maailmassa vellovaa vyyhtiä. On tietenkin harhaluuloa kuvitella teorian sisältävän kaiken symmetrisesti. Olen itse jo niin paljon elämänkokemusta ja viisautta omaava, että en mene sellaisiin totalitaristisiin ansoihin. Ainoa vaara tällä erää on itselleni ollut se, että näiden asioiden parissa vellominen aiheuttaa helposti masennusta ja synkkiä ajatuksia. Lisäksi ne vievät helposti aikaa liikaa pois oleellisemmilta hyvyyttä ja parannusta luovilta asioilta ja teoilta.

Rakenne ja ennustettavuus näissä asioissa on olemassa kuitenkin enemmän kuin se poliittisesti korrekti konsensus antaa ymmärtää. Tilanne on nähdäkseni se, että mahdollisia tulevaisuuden vaihtoehtoja on useita riipuen siitä, mikä tulee olemaan tilanne näitä hämäriä ja rikollisia agendoja luovien tahojen ja rivikansalaisten käyttäytymisten välillä. Siinä on paljon yllätyksellisyyttä. Monet havaitsemani asiat ovat silti tarkan tutkimisen jälkeen osoittautuneet hyvin ymmärrettävällä tavalla loogisiksi ja historiasta nykyisyyden kautta tulevaisuuteen asti ilmeneviksi rakenteellisiksi ja ideologisiksi skenarioiksi. Väärä kehitys on niistä löydettävissä sen verran hyvin kaikesta epämääräisestä ja yllätyksellisyydestä huolimatta, että se luo pohjaa sen vastustamiselle ja uuden väylän löytämiselle kohti parempaa eli uutta Renessanssia. Siksikin näitä asioita on esim. pyritty piilottelemaan valtavirtamediassa, koska tämä oligarkkieliitti tietää sen verran ihmisen psykologiasta.

Asioihin täytyy vain paneutua hyvin tarkkaan ja perinpohjin ilman "virallisen totuuden" ehdollistamia ennakkoluuloja. Vasta sitten voi kyetä näkemään yhteneväisyyksiä asioiden välillä ja yksityiskohtia, joita virallinen totuus kieltää juuri turvatakseen selustaansa. Tapahtumien syy- ja seuraussuhteilla on siis selvästi enemmän yhtenäistä juonta kuin annetaan ymmärtää. Se on helppo huomata, kun esim. tutkii minkälaisissa porukoissa ja minkälaisten asioiden tiimoilta maailman johtajamme ja monet muut talouspoliittiset vaikuttajat tykkäävät salaisesti kokoontua; Bilderberg -ryhmä, Trilateral Commission, Council on Foreign Relations jne. Lisäksi viime aikoina monet näistä vaikuttajista ovat alkaneet itse käyttämään ja tuomaan esille näitä termejä, kuten juuri NWO eli New World Order, Uusi maailman järjestys. Näin ovat todistetusti tehneet viime aikoina mm. Henry Kissinger, Gordon Brown, Financial Times -lehti, peitellymmin Barack Obama ("New Global Citizenship") ja alunperin 1990 -luvun alussa George H. W. Bush.

Hyvin yhtenäiseltä ja koko maapalloa koskevilta nämä lausunnot todellakin vaikuttavat ja siten on typerää piilottaa päätään pensaaseen niiden suhteen ja uskotella itselleen mm. tätä vääristävää mantraa: "Kaikilla näillä on omat tarkoitusperänsä, jotka ovat hyvin lyhytjännitteisiä. En usko, että koskaan voi olla olemassa niin hyvin organisoitua ja johdettua tahoa, joka kykenisi senkaltaiseen salaliittoon, josta kirjoitat. Kehitys on sattumanvaraista, eikä tapahtumien syy-seuraussuhteita kykene täydellisesti hahmottamaan kukaan". Se tosin on toivon pilkahdus, että tuollaista epämääräisyyttä olisi riittävästi, koska se olisi osaltaan tuollaisten globaalien agendojen este ja vastavoima. Ehkä nämä NWO -porukat ovatkin laskeneet suunnitelmansa väärin siinä mielessä ja heidän projektinsa menisi mönkään jo pelkästään sen takia. Ihmisluonteen aiheuttamat rajoitteet tulisivat sellaisten suunnitelmien tielle ennemmin tai myöhemmin. Ihmistä ei voi loputtomasti johtaa harhaan, mutta toisaalta monet juutalaisetkin uskoivat kuvausten perusteella vielä keskitysleirien porteilta sisään jouduttuaankin olevansa "turvassa" tai ainakaan eivät uskoneet joutuvansa kaasutetuiksi / ammutuiksi / lääketieteellisiin satanistikokeisiin.

Paljon vaarallisempaa on erilaisten valtatahojen keskinäinen kilpailu ja esimerkiksi suurteollisuuden lobbaamat poliittiset ohjelmat, joilla vähennetään demokrattisen vallankäytön mahdollisuuksia. Luonnonvarojen ja energian liiallinen kulutus, lukuisat konfliktit, pakolaisongelmat, ilmastonmuutos, ydinjätteet, öljyn loppuminen, energiasodat, sademetsien tuhoaminen... selviä ja varmoja ongelmia löytyy vaikka kuinka. Eikö meidän pitäisi keskittää tarmomme niihin eikä taistella kyseenalaisia salaliittoja vastaan?

Tuossa on kuvattuna juuri näitä NWO -porukoiden aiheuttamia skenaroita ja tilanteita. Esim. suurteollisuuden lobbaamisprojektit demokraattisen vallankäytön vähentämiseksi ovat juuri yksi osa NWO -suunnitelmia, jotta niihin liittyvä korporaatiivinen pankkiiridiktatuuri toteutuisi paremmin. Tarkoituksena on juuri lisätä korporaatioiden avulla yksityisen eliitin valtaa ylitse kansallisvaltioiden ja rivikansalaisten. Myös nuo muut mainitut ongelmat liittyvät hyvin tiiviisti NWO -prosesseihin, koska tämä oligarkkieliitti on pyrkinyt ottamaan mahdollisimman hyvin huomioon kaiken mahdollisen. Niiden ongelmien ratkomiseen keskitetty tarmo on juuri siksi suurelta osin myös NWO:n vastustamista.

Toki on selvää, että kaikki eivät ole tarkoituksella juuri NWO -projektin puitteissa suunniteltua, mutta ne ovat tavallaan vähintään sivutuotteita. NWO -porukat pyrkivät runnomaan joka tapauksessa läpi omia intressejään palvelevia ratkaisuja moniin noihin ongelmiin (Joista ainakin osa on sitä tarkoitusta varten itse tahallaan aiheutettuja) ja rikollista siinä on silmiinpistävästi juuri se, että ne ratkaisut eivät niinkään palvele rivikansalaista, vaan jopa alistavat, orjuuttavat ja pahimmillaan voivat johtaa sotiin ja jopa kansanmurhiin.

Salaliittoteoriat ovat todellisuutta suurelta osin niin paljon kuin asioita tutkimalla selviää. Maailman tilanteesta vain pieniä palasia sieltä täältä havaitsevalle kokonaisuuksien hahmottaminen ja syy-seuraussuhteiden ymmärtäminen on epämääräistä ja hänelle tätä maailman kriisin yhtenäistä luonnetta symbolisesti kuvaava "salaliittoteoria" ei tunnu uskottavalta. Sen sijaan asioita ja tilanteita osana globaaleja ja historiallisia prosesseja tarkkaan tutkivalle "salaliittoteorian" osat ilmenevät selkeämmin ja ymmärrettävämmin maailman kriisin syinä ja seurauksina.

On selvää, että kaikkea ei voida "salaliittoteorian" avulla kertoa ja kuvata, mutta se auttaa hahmottamaan suurimman osan siitä rikollisesta ja pahuutta huokuvasta toiminnasta, joka on pesiytynyt länsimaisen kapitalismin henkiseen ytimeen ja jota siinä ytimessä itse elävä ei helposti itse huomaa ilman perinpohjaista ja säntillistä itse- ja maailmantutkiskelua kyseenalaistaen normimaailmankuvan ja poliittisesti korrektin konsensuksen. Tässä mielessä ihmismielen kontrolloiminen on ollut lasten leikkiä sellaisen eliitin taholta, jolla on ollut suurin osa maailman mediasta hallussaan ja joka on kaapannut niin paljon valtioiden hallintoja sekä kansainvälisiä pankkeja ja korporaatioita mielihalujensa toteuttamiskanaviksi ja apuvälineiksi. Monet tässä systeemissä mukana olevat eivät edes tajua pelaavansa näiden oligarkkieliittiporukoiden pussiin, vaan ovat edelleen kapitalismin ja monetarismin sokaisemassa tilassa yrittämässä pelastaa jo kuollutta erilaisin lumeteoin. Valitettavasti monet käyttävät tilannetta hyväkseen luodakseen pahuutta maailmaan olivat he sitten osa NWO -projektia tai eivät. Ehkä osa kuvittelee tekevänsä myös valheellisesti hyvää. Joka tapauksessa olemme nyt siis kriittisellä vedenjakajalla.

Tällä maailman kriisillä onkin nyt myös se merkittävä piirre, että sen negatiiviset vaikutukset tulevat luonnonvoiman tavoin kyseenalaistamaan ihmisten normimaailmankuvan ja poliittisesti korrektin konsensuksen, koska asiat kehittyvät niin rajusti ja globaalisti huonoon ja yhteiskunnan rakenteita rappioittavaan suuntaan lähitulevaisuudessa. Etenkin, kun nyt näyttää juuri siltä, että kriisin ratkaisuissa ei käytetä ihmiskuntaa palvelevia asioita lähimainkaan riittävästi, vaan NWO -projektille ominaisia (sala)juonia. Lisäksi kriisi on niin valtava, jolloin sitä ei voi kunnolla hallinnoida edes se oligarkkieliitti. Niinpä NWO -projektin ainakin osittaiselta paljastumiselta ei voi lopulta kukaan välttyä. Nämä internetin ja blogien aktivistit osaltaan tietenkin auttavat asiaa.

Nyt on jo sen verran selvää se, että enemmän tai vähemmän helvettiin olemme jo joutuneet. Sen takia olen ajatellutkin päättää tämän kirjoitussarjan "Helvetti vai Renessanssi", koska jatkossa on tähdellistä keskittyä enemmän parantavien ja hyvyyttä luovien asioiden esille tuomiseen. Paljon esille tuotavaa on edelleen näistä negatiivisistakin seikoista ja vaikutuksista, mutta omalta osaltani olen jo saavuttanut sellaisen vaiheen, jossa tunkion tonkiminen pahuuden löytämiseksi ei ole enää niin tähdellistä, jotta sitä vastaan voi käydä. Jatkossa olisikin parempi kirjoitussarjan otsikko vaikkapa "Tie ulos helvetistä kohti uutta Renessanssia". Siispä sitä kohti!

Monday, February 16, 2009

Reippaahkosta ja runsaspilvisestä pakkasesta epävakaisempaan suojasäähän



Talvi on edelleen pitänyt melko tiukasti otteessaan Etelä-Suomea, mutta lähestyvästä keväästäkin on jo merkkejä, kuten tuossa kuvassa. Se on otettu tänään (Syntymäpäiväni muuten) Espoon Tapiolassa ja siinä on hiekkaisen lumikasan päällä voimistuneen auringon säteilyn aiheuttamia sulamiskuvioita. Näin melko pilvisissäkin olosuhteissa muutama tunti auringon paistetta on riittänyt siihen. Näiden kasojen sulamiskuviot syntyvät tähän aikaan vuodesta kohtisuoraan aurinkoa vasten oleville tummille pinnoille jo melko helposti reilun -5 asteen pakkasessakin.

Muutama päivä sitten vaikutti siltä, että lännen matalapainetoiminta alkaisi vaikuttaa jo tässä alkuviikolla, mutta nyt Keski-Suomen päälle muodostunut korkeapaine vaikuttaa itään-koilliseen siirryttyäänkin vielä muutaman päivän. Samoin Suomen kaakkoispuolelle jäänyt pieni matalapaine vaikuttaa parina seuraavana päivänä lännemmäksi siirtyessään ennen kuolemistaan. Tilanteessa jatkuu viime päiville tyypillinen ajoittain runsaspilvinen ja vähän tavanomaista kylmempi pakkassää heikon koillis-itätuulen kera lämpötilan ollessa päivisin -5 ja -10 asteen välillä sekä öisin ajoittain etenkin sisämaassa -10 ja -15 asteen välillä. Torstain jälkeen pohjoisen Atlantin matalapainetoiminta näyttäisi sitten voimistuvan niin, että Itäpuolelle siirtynyt korkeapaine antaa myöten länsipuolelle kehittyvälle matalapaineelle, jonka myötä lounais-etelätuulet tuovat vähitellen selvästi leudompaa ja kosteampaa ilmamassaa. Se merkitsisi viikonloppuna ja ensi viikon alussa pitkästä aikaa hitusen suojasään puolelle meneviä lämpötiloja (aste-pari) ja sadealueita, joista tulisi lisää lunta ja mahdollisesti ainakin tilapäisesti vettäkin. Ennen sitä sateet jäävät vain hyvin vähäisiin pakkaslumisateisiin.

Vesistöjen jäät paksuuntuvat edelleen ainakin noin perjantaihin asti ollen silloin jo yleisesti selvästikin yli 30 cm virtapaikkoja lukuun ottamatta. Virtaavimmat kohdathan säilyvät jopa avoimina. Routa syvenee edelleen 15 ja 30 cm välillä. Suomenlahden jäätyminenkin etenee myös ulapalla, mutta edelleen jäätilanne säilyy tavanomaista vähäisempänä. Viikonlopun mahdollinen suojasää tietenkin keskeyttää jäätymisen ja aloittaa sulamisen sekä pinnalta (jäiden päälle syntyy vähitellen loskaista suojalunta ja railoista voi pursuta lisää vettä) että altapäin pikkuhiljaa. Aralle kasvillisuudelle lähipäivät ovat siis edelleen paikoin hankalat maassa olevan jäätyneen suojalumen ja monin paikoin paksun jään takia; tukahtumisongelma. Toissa viikonloppuna edellinen suojasää kuitenkin sulatti siihen asti sisämaassa vaikuttaneet hankalat lumikuormat havupuista ja -pensaista. Pakkanen pysyy myös melko kohtuullisena, joten senkin takia olosuhteet eivät ole liian haasteellisia yleisesti ottaen.

Friday, February 13, 2009

Maailman kriisi; lisää painavaa asiaa Alex Jones -shown tarjoamana

Kirjaan tähän vielä tälle päivälle ylös uusimmat Alex Jones -shown Youtube -videot, koska ne esittävät tärkeitä asioita kootusti. Tässä ensimmäisenä on Alexin haastattelema Russell Means: A B C D E. Hänkin on Alex Jonesin vakiovieraita showssaan ja yksi maailman viisaimmista ihmisistä. Hän puhuu nytkin hyvin ymmärrettävästi ja sydämeenkäyvästi tästä NWO -uhasta. Vapaus on tosiaan myös vastuuta ja meidän täytyy nyt kyetä globaalisti ottaa vastuu vastustaa oligarkkisaatanoiden piruntöitä! Showssa tulee ilmi myös Obaman hallinnon uusin pääpukarisaatana; Rahm Emanuel. Hänen nimensä on jo vilissyt paljon NWO:a vastustavien suilla merkaten hänet ihmiskunnan suurimpien vihollisten joukkoon. Sinne oligarkkieliitin tiiveimpään ytimeen. Täytyy sanoa tuosta Wikipedia-artikkelista, että onpa mies jo ulkonäöltäänkin vastenmielisen oloinen.

Viimeisin video on hätkähdyttävä: Is FEMA & DHS preparing for mass graves and martial law near Chicago? (Huom., ääniraidan alussa ihmetellään myös Youtube -aktivisti Supafaithin katoamista). Siinä Chicagolaisille viranomaisille pidetyissä kokouksissa FEMA ja DHS ovat käskeneet mm. näihin toimiin: "During the legally mandated meetings held with FEMA and DHS different disaster scenarios were reveled to county officials:

• In late December 2008 municipal officials were invited to Indianapolis for a briefing on the state of Indiana. There were told if industry were to collapse for example GM going bankrupt resulting in mass unemployment a depression would soon follow and municipalities could expect to loose 40% of their funds.

• Every county in the nation would be required to prepare a Hazard Mitigation Plan.

• The county should prepare a plan to vaccinate the entire population within 48 hours and practice the plan several times.

• FEMA inquired to where mass graves could be placed in the county and would they accept bodies from elsewhere.

• The sheriffs department via the state sheriff association was told that no .223 ammunition rounds would be available as the military would be purchasing all stocks.

• The county was asked to make plans for hardening of police and fire stations, putting in hardened bunker type buildings around town.

• The county was asked to make plans for the possibility of up to 400,000 refugees from Chicago.".

Kuka ryhtyy tuollaisia vaatimaan ihan huvikseen ja muka "vain kaiken varalta"?! Kyllä tuossa on niin läpinäkyvästi todella paha koira haudattuna! Ei voi muuta kuin ihmetellä päätä pyörittäen, mihin tämä maailma on mennyt. Alex Jones on jo jonkin aikaa esitellyt vastaavia dokumentteja, joiden mukaan näitä FEMA -leirejä, kansalliskaartisuunnitelmia yms. ollaan laittamassa täytäntöön USA:n maaperällä. USA selvästi valmistautuu johonkin ennen näkemättömään ja se jokin on tietenkin tyrannimainen NWO, vaikka meille annetaan vielä ymmärtää sokerikuorrutuksen kera muuta. Valtavirtamediassa on kuitenkin alkanut tulla esille näitä New World Order -artikkeleita ja -asioita, kuten esim. tässä Time -aikakauslehden artikkelissa (Tuosta Russel Meansin haastattelushowsta poimittuna). Jopa musiikkitelevisiossa on pyörinyt tämä ehdollistamisvideo. Miksi on mitään järkeä moista esittää muuten kuin pelottelupropagandana, häh?! Täysin tarpeetonta terveellä järjellä ajateltuna, mutta NWO:han ei ole terveen järjen tuotetta lähimainkaan!

Oligarkki-imperiumi pyrkii siis nyt aikaisemmasta täydellisestä salailusta ja kiistämisestä poiketen vaivihkaa paljastaa suunnitelmiaan kansalaisille valjastaen heitä eli meitä samalla ja toimien siinä kahta kautta; ujutetaan näppärästi epäsuoria uhkauksia pelonilmapiirin luomiseksi (Meitä ette voi vastustaa eikä kannata edes harkita) ja toisaalta kerrotaan NWO -termejä harkitusti viljellen, että tämän suuntaisia uusia ratkaisuja tehdään vain meidän hyväksi ja että "Uusi maailman järjestys" onkin itse asiassa ihan kiva juttu ja ainoa mahdollinen oikea ratkaisu talouskriisiin ja sen seurauksiin (Kun ovat sen itse oikeasti ensin luoneet: ongelma - reaktio - ratkaisu). Voi että, kuinka näppärästi ovat kopioineet Natsi-Saksan ja Neuvostoliiton propagandataktiikoita. Pitäisiköhän oikein kiittää heitä näin jännistä jutuista ja mestarillisesta PR -toiminnasta. NOT!

Onkohan monikaan täällä Suomessakaan tajunnut esim. sitäkään, kuinka suoria kopioita ja vähintään mukaelmia Barack Obaman (vaali)julisteiden taide on Natsi-Saksan ja Neuvostoliiton vastaavista (Hitler ja Stalin), kuten se sinipunainen "HOPE" -ilmestys (löytyy mm. tästä googlehausta). Ja sitten se Obamaan liitetty nousevan auringon symboli; sehän on mitä räikeintä aivopesuvisualisointia pahat mielessä, sillä siinäkin yritetään selvästi hypettää Obamaa messiasasemiin. Messiasasemiin propagandoitu johtaja on aina ollut vaarallinen tie maailman historiassa Babylonian ja antiikin Rooman ajoista saakka. Niin nytkin ja onneksi Alex Jonesin kaltaiset aktivistit ovat nyt tällä kertaa hyvin aktiivisina osoittamassa tämänkin meille!

Maailman kriisi; Kolmas maailmansota ym. söpöä oligarkkieliitin satanistitoimintaa

Kaksi viime päivien merkittävää uutista on saanut Against NWO -nimimerkin myös huomioimaan ne: Sam-koala ("Näin se propaganda toimii") ja tänään Yhdysvaltain Buffalossa asuinrakennukseen törmännyt matkustajalentokone ("WTC:n uhrin leski kuoli lentoturmassa"); Hesarin jutut A ja B. Hän huomioi, kuinka näihin uutisiin sisältyy tämän oligarkkieliitin eli Illuminatin eli Brittiläisen imperiumin eli NWO -porukan eli jne. propagandaa yhtäältä harhauttamaan kansalaisia (Sam-koalan sulostusbuumi kääntää katseet) ja toisaalta peittelemään liian aktiivisen oligarkkieliitin toimien paljastajan salamurha (WTC -iskut olivat USA:n oligarkkieliittihaaran sisäinen Reichstag -operaatio). Mehän tiedämme, että valtavirtamedia on erittäin tärkeä oligarkkieliitin manipuloimis- ja ehdollistamiskoneisto.

Kaikkein järkyttävin ja silmiinpistävin asia noissa merkinnöissä on kuitenkin tämä; Lähi-idässä valmistellaan maaliskuussa alkavaa III maailmansotaa ja Israeliin aiotaan pudottaa siinä yhteydessä atomipommi. Meidän täytyy muistaa, että tämä oligarkkieliitti eli Brittiläinen imperiumi pitää lankoja käsissään Lähi-idässä saudieliitin kanssa. Tälle oligarkkieliitille on tärkeää, että tämän talousromahduksen yhteydessä syttyisi etenkin Venäjää, Intiaa ja Kiinaa uhkaava sota ja se olisi helpoin sytyttää Lähi-idän kautta. Näin on ollut selvää jo Georgian sodasta saakka ja sekin on selvää, että oligarkkieliitille ei ihmishenki maksa mitään. Itse asiassa on hyvä uhrata miljardeja ihmisiä heidän NWO -suunnitelman mukaan. Kolmas maailmansota olisi kätevä siirto näihin suuntiin aivan samaan tapaan kuin heidän suunnittelemansa I ja II maailmansotakin.

Brittiläisen imperiumin oligarkeilla on tarvittavia Lähi-itä -provokaatioita varten mm. Muslim Brotherhood -järjestön johto agenttiensa käsissään ja Afganistanissa sekä Irakissa on jo valmiina länsimaiden (NATO:n) sotilaita. Iran on ollut silmätikkuna, vaikka nyt Obaman hallinto on pyrkinyt ilmaisemaan sovittelevampaa elettä siihen suuntaan. Siihen on myös harhauttava koira haudattuna, koska mehän jo tiedämme minkälaisia saatanoita nämä oligarkkipirut ovat. Ja tiedämme mm. senkin, keiden laskuun tämäkin naurettava ja säälittävä kiistäjä pelaa; Hesarin juttu ja Taloussanomien juttu. ...No, niiden oligarkkien tietenkin!

Thursday, February 12, 2009

Maailman kriisi; se siitä sitten... Vai?!

Lyndon LaRouchen eilinen webcast -seminaari on nyt arkistoitu. Tässä on muutama huomio hänen puheestaan: Ensinnäkin samat teemat tulivat edelleen esille tästä taloustilanteen luonteesta, sen aiheuttajista, sen seurauksista ja siitä mitä sen korjaamiseksi pitää tehdä, kuten oli esillä jo hänen vuoden 2007 heinäkuun seminaarissa, jossa tämä talousromahdus julistettiin alkaneeksi. Lisäksi suurimpina pahantekijöinä mainitaan edelleen mm. Nancy Pelosi, Barney Frank, David Rockefeller, George Soros, Zbigniew Brzezinski jne. Uusina asioina tulivat esille mm. se, kuinka Venäjän valtiovarainministeri Alexei Kudrin on tämän ns. Brittiläisen imperiumin agentti ja siksi suuri ongelma Venäjälle ja sille, että Lyndonin vaatiman kaltaista yhteistyöratkaisua talouskriisiin ei voida saada aikaan Venäjän ja Yhdysvaltain välillä sekä Venäjän, Kiinan ja Intian väleillä. Lisäksi erittäin huolestuttava seikka on se, että nyt Lyndonkin on sitten havainnut Barack Obaman hallinnon kataluuden; sen nyt liikkeelle laittama elvytyspaketti (Hesarin juttu, BBC:n juttu ja CNN:n juttu) on vain saman paskan toistoa mitä George W. Bushin hallintokin teki. Kosmeettisista muutoksista huolimatta ei ole siis mitään uutta auringon alla, vaan edelleen luisua kohti syvää helvettiä... Ilmankos Lyndon vaikutti eilen ehkä tavanomaistakin tuohtuneemmalta.

Huokaus; vituttaa, pelottaa, ahdistaa ja suututtaa huomatessaan ja tajutessaan nyt karvaasti ja konkreettisesti kouraisten sen, kuinka huonoissa ja saatanallisissa käsissä joudumme olemaan. Joudumme vain mm. kuuntelemaan tällaista epäoleellista paskanjauhantaa: A (Björn Wahlroos 1), B (Björn Wahlroos 2), C (Suvi Linden) ja D (Erkki Liikanen). Kukaan maailman johtajista ja "asiantuntijoista" ei siis näytä kykenevän tajuamaan tilanteen oikeaa luonnetta ja sitä mitä pitää tehdä. He näyttävät todella olevan niin näiden oligarkkisaatanoiden pauloissa ja pihdeissä. Suomessakin johtajamme ovat jättäneet meidät suorastaan oman onnemme nojaan tässä asiassa ja keskittyvät sen sijaan lähinnä vain räksyttämiseenkin (Opetusministeri Henna Virkkusen räksytys: Hesarin juttu ja Iltasanomien juttu 1 ja juttu 2. Valtiovarainministeri Jyrki Kataisen räksytys: Hesarin juttu) ja huonojen sekä epäoleellisten ratkaisujen tekemiseen suuren maailman malliin (Lex Nokia: A B C ja "elvytyspaketti": A).

Mitä minunkaan pauhaamiseni enää tässä auttaa mihinkään; tervemenoa vaan helvettiin koko paska, kun joutuu elämään näin tyhmien ja pahojen johtajien vietävänä! Eikö kukaan maailman johtajista muka uskalla asettua saatanallista konsensusta vastaan ottaen riuskasti ohjat käsiin kohti oikeasti hyviä teesejä ja läimäyttää päin ko. oligarkkien kasvoja?! Obamakaan ei todellakaan ole se. Nyt se nähdään. Saatana! Kun on kuunnellut, oppinut ja ymmärtänyt esim. juuri Lyndon LaRouchen teesejä, niin tajuaa kauhistuttavalla tavalla sen, kuinka sairas, tyhmä ja kavala maailmamme todella on ollut aivan liian kauan ja huomaa sen, että se sama jatkuu ja pahenee koko ajan näkymättömään tulevaisuuteen saakka ja kukaan tärkeä ihminen (se joka päättää ja hallitsee) ei edes kuule hätähuutoasi.

Jos ei edes Ron Paul, Alex Jones tai Lyndon LaRouche saa näitä pässejä kääntymään pois saatanallisesta suunnitelmastaan ja sairaista fantasioistaan, niin kuka muka saa?! Onko meistä kansalaisista ottamaan ohjat käsiimme?! ....Ihmiskunta on todella surullisessa jamassa ja siitä ei nousta enää todella moneen vuoteen, ehkä jopa moneen sukupolveen :( No, onneksi maailmasta löytyy vielä lohduttaviakin asioita: Palomies David Treen pelastama Sam-koala Australian historian pahimmissa metsäpaloissa; Hesarin juttu ja CNN:n juttu.

Kohtalaisen ankaraksi kiristyvää lähes poutaista pakkassäätä ennen ensi viikon sateista suojasäätä (Päivitys: Suojasää jää pois)



Sää on kehittynyt tämän viikon alussa aivan kuten viime ennusteessani arvioin; viikonlopun suojasäävaiheen jälkeen Suomen eteläpuolelle on majoittunut pieni matalapaine, jonka vaikutus näkyy tänään heikkoina lumisateina Etelä-Suomessa. Korkeapaineen selänne on edelleen Keski-Suomessa ja pakkanen on kiristynyt vain vähän ollen -5 asteen molemmin puolin. Tuo kuva on otettu eilen Espoon Tapiolassa ja siinä näkyy tyypillinen suojasään jälkeinen tilanne lumipeitteessä (länsirannikon vajaasta 10 cm idän sisämaan yli 20 cm); kaikki jäljet ovat jäätyneet ikään kuin muottiin. Samalla tilanteessa nähdään etenkin pieniä taimia, perennoja ja nurmikoita haittaava ilmiö eli paksu jääkerros, joka on jäänyt suojatilanteesta lumipeitteen pohjalle monin paikoin jopa useiden senttien paksuisena aiheuttaen ko. kasveille tukahtumisvaaraa. Samalla mekaanisetkin vauriot pienimmille kasveille ovat mahdollisia jään "eläessä" lämpötilojen vaihteluiden mukaan.

Jatkossa pakkanen kiristyy vielä vähän, kun matalapaineiden painopiste alkaa siirtyä Suomen itäpuolelle ja kun korkeapaineen selänne muodostuu Suomen länsireunalle. Aluksi etelästä on tulossa uutta vahvistusta matalapaineelle, mutta vähitellen sunnuntaihin mennessä heikentynyt matalapaine on venynyt itäpuolelle. Tämän myötä vain heikkoja lumisateita voi tulla lähinnä etelässä ja myöhemmin vain idässä ja lännessä on silloin poutaisempaa. Pilvisyys on silti ajoittain runsasta edelleen, mutta etenkin lännessä voi olla viikonloppuna myös selkeää ja aurinkoista. Matalapaine on sen verran heikko, että itään venyessään idän kautta pohjoiseen vähitellen kääntyvä tuuli on heikkoa ja sen myötä ilmamassa ei vaihdu radikaalisti eikä nopeasti kylmempään; viikonloppuna yölämpötilat voivat olla sisämaassa -15 asteen vaiheilla ja rannikolla -10 asteen tienoilla. Tähän aikaan vuodesta aurinko lämmittää jo iltapäiviä vähäpilvisissä tilanteissa niin, että päivät ovat 5 - 10 astetta öitä leudompia. Sitä suurempi lämpötilaero mitä selkeämpää.

Ensi viikon alkupuolella lännestä yrittää työntyä matalapainetoimintaa, mutta aluksi ma - ti pieni matalapaine näyttäisi vain hipovan lounaisrannikkoa siirtyessään Suomen eteläpuolelle; mahdollisesti lumisateita. Keskiviikon tienoilla Pohjois-Atlantilla näyttää kuitenkin muhivan sen verran voimakas matalapaine, että sen myötä olisi tulossa seuraava suojasäävaihe sateineen (enimmäkseen lunta ja vain rannikolla mahdollisesti vettäkin) etelän ja lännen välisine melko voimakkaine tuulineen. Mitään pitkäkestoista suojasäätä siitä ei silti näyttäisi tulevan, mutta toisaalta edelleenkään mitään erityisen ankaraa pakkastakaan ei ole näköpiirissä sen jälkeen... Kevätkin alkaa jo kohta painamaan päälle.

Pakkaset ovat viikonlopun suojasään jälkeen taas paksuunnuttamassa vesistöjen jäitä sekä routaa. Suomenlahdella rannikot ovat 5 - 20 cm paksussa jäässä, mutta ulappa on edelleen avoin. Järvissä on jo monin paikoin yli 30 cm paksua jäätä, mutta nämäkin vesistöt ovat tavanomaista heikommin jäässä. Tuohon seuraavaan suojasäätilanteeseen mennessä järvet alkavat olla yleisesti yli 30 cm paksussa jäässä ja merikin alkaa jäätyä ulappaosaltaan heikkojen tuulien ansiosta. Silti normaalia jäätilannetta ei silloinkaan vielä saavuteta. Routa etenee myös melko nopeasti 10 ja 30 sentin välillä, koska jäätynyt suojalumi ei ole enää kovin hyvää suojaa pakkasta vastaan. Uuden suojaavamman pakkaslumen kertyminen on myös parina lähipäivänä sen verran mitätöntä, että siitä ei ole tähän asiaan hyötyä. Arka kasvillisuus saa siis lisää stressiä paksun jään lisäksi kohtalaisen kovista yöpakkasista. Jos viikonloppuna on aurinkoista, niin paahteisimmilla paikoilla alkaa jo näkymään myös kevättalvinen ongelma: Herkkien ainavihantien kasvien (1. - 2. vuoden havutaimet ja talvenarat lajit) kuivumisvaara maan ollessa jäässä ja lämpötilan vaihdellessa rajusti yön ja päivän välillä.

Päivitys klo. 21:40: Uusimmat ennustetiedot ovat muuttaneet ensi viikon sään kuvaa. Nyt vaikuttaa siltä, että Pohjois-Atlantilla kehittyvät matalapaineet ottavat ensi viikolla reitin Suomen eteläpuolelle samalla heiketen. Ajoittain voi ko. matalapaineista ulottua lumisateita ainakin lounaisimpaan osaan ja korkeapaine Suomen päällä on ajoittain epämääräinen ja heikko. Leudot länsi-etelätuulet jäisivät siksi pois ja se tietäisi tämän pakkasjakson jatkumista Etelä-Suomessa hamaan tulevaisuuteen vaihtelevan kireänä pilvisyyden ja tuulten vaihteluiden mukaan; lämpötilat ensi viikollakin pääosin -5 ja -15 asteen välillä ja sisämaassa ajoittain kovempaakin pakkasta yöllä. Seuraamme tilannetta...

Wednesday, February 11, 2009

Rautaisannos uuden maailman järjestyksen (NWO) vastaista aktivismia

Kerään tähän merkintään kokoelman viimeaikaisia Youtube -videoita tutuilta NWO:a kritisoivilta aktivisteilta. Annan niiden puhua tällä kertaa puolestaan enkä niinkään itse kommentoi tai analysoi. Ne kertovat tilanteen luonteen omalla tavallaan hyvin ja ajattelin taas merkitä niitä ylös tähän kokoelmaksi.

Ensimmäisenä Alex Jonesin showsta (videot, Infowars, Prison Planet) poimintoja parin viime viikon ajalta. Otan esille ne showt, joiden vieraana olivat erityisen mielenkiintoiset henkilöt ja jotka ovat säännöllisesti Alexin vieraina: Gerald Celente on Alex Jones Tv:Congress"A House of ill Repute": A B C D E. Jordan Maxwell on Alex Jones Tv:Apathy, American style!: A B C D. Mike Rivero on Alex Jones Tv:The Rise of Rahm Emanuel!!: A B C D. Peter Schiff on The Alex Jones Show:End of The American Empire!: A B C D. Bob Chapman & Steve Watson on The Alex Jones Show:HR 2 & 3: A B C D E F G. Dr. Jerome Corsi on Alex Jones Tv:The Obama Honeymoon is Over!!: A B C. WA-Rep. Matt Shea on Alex Jones Tv:Washington's Sovereignty Resolution: A B.

Poimin vielä tähän noiden henkilöiden omat nettisivut / foorumit, joiden kautta hekin pitävät uuden maailman järjestyksen vastaista aktiviteettia. Kuten nyt havaitsette, niin tätä aktivismia harjoittavat erittäin monenlaiset ihmiset ja jotkut ovat jopa melko merkittävillä paikoilla yhteiskunnassa, josta käsin heillä on vaikuttamisen mahdollisuuksia edes jonkin verran. Eivätkä kaikki suinkaan ole mitään "hörhöjä", vaan nyt on tosi kyseessä erittäin monella tasolla globaalisti ja moni onkin jo mukana vastustamassa NWO:a. Se ei kuitenkaan läheskään vielä riitä, koska nukkuvia robottilampaita on vielä liikaa. Nettisivustoja: Gerald Celenten sivusto, Jordan Maxwellin sivusto, Mike Riveron sivusto, Peter Schiffin sivusto ja Bob Chapmanin sivusto.

Esille tulleista asioista tämän verran täkyiksi: Jordan Maxwell on näistä ihmisistä se esoteerisin. Hän on tutkinut 1950 -luvulta saakka erityisesti uskontoihin ja yhteiskuntiin liittyvää symboliikkaa ja henkisiä ominaisuuksia ja miten monien näiden ilmeneminen näkyy kaukaa menneisyydestä nykypäivään NWO:n ja oligarkkieliitin toiminnassa. Tuosta showsta ja hänen sivustoltaan käy ilmi mm. se, että Natsi-Saksalla oli tiiviit suhteet katoliseen kirkkoon ja paaviin sekä muslimeiden islamiin. Lukekaapa ja katselkaa Maxwellin sivustoa; siitä löytyy hätkähdyttävää ihmeteltävää ja ajattelemisen aihetta. Gerald Celente ja Bob Chapman ovat tulleet tunnetuiksi talouteen ja politiikkaan liittyvistä ennustajan lahjoistaan. Heidän tapauksessa on sitä samaa, mitä Lyndon LaRouchenkin kohdalla: He eivät niinkään "ennusta", vaan makrotason prosesseja dynaamisesti ja loogisesti ymmärtämällä he näkevät konkreettisten skenaarioiden ja tapahtumien tulevaisuuksia. He eivät vedä mitään hatusta, vaan ymmärtävät nykytilan ja sen olemuksen ulottumisen menneisyydestä tulevaisuuteen apunaan konkreettiset ja todistettavat tiedot.

Alex Jones lataa puolestaan tuttuja asioita pöytään: USA:n uudet lakiesitykset tuovat mm. FEMA -keskitysleirit, kodinturvajoukot, tyrannimaisen sotilastoiminnan omalla maaperällä ja tämä talousromahdus on tarkoituksella suunniteltu, jotta ko. oligarkkieliitti saa rakennettua tuhottavan talousjärjestelmän tilalle globaalin pankkiiridiktatuurinsa, jota tavallaan kuvastaa omalaatuinen sekoitus fasismia ja kommunismia. Lisäksi tulee esille mm. se, että esim. Washingtonin osavaltio aikoo pyrkiä eroon USA:n liittovaltion ikeestä päästäkseen sen harjoittamasta painostuksesta mainittuun NWO -fasismiin. Jotkut muutkin osavaltiot ovat aikeissa kääntää selkänsä liittovaltiolle; olisiko siinä ainesta jossakin vaiheessa uudelle sisällissodalle?...

Tässä vielä joitakin muita jo ennenkin esittelemiäni aktivisteja. Heilläkin on taas paljon uutta kerrottavaa: EarthLastHope: videot, BreakTheMatrix: videot ja kotisivu, VisionVictoryChannel: videot, Adam Kokesh: videot ja blogi sekä Bill: videot. Aikaisemmin myös esittelemäni Supafaith on kadonnut mystisesti kokonaan Youtubesta. Hänellä oli tiukkaa ja ankaraa talouskritiikkiä vyöryttävä sivusto, mutta nyt se on kummallisesti poistettu. Onko oligarkkieliitti antanut käskyn sensuroida ja poistaa? Kuka on seuraavana vuorossa? Onko Supafaith vielä elävien kirjoissa?...

Teillä onkin tuossa nyt moneksi päiväksi tutustuttavaa, jos ette ole noita vielä katsoneet. Kannattaa joka tapauksessa varata aikaa katseluun ja asioiden ymmärtämiseen! Muistutan tässä myös, että tänään ke 11.2.2009 klo. 20:00 Suomen aikaa alkaa LaRouche PAC -sivustolla jälleen uusi Lyndon LaRouchen webcast -seminaari maailman ja Yhdysvaltain tilanteeseen liittyen. Sitä ennen voitte tutustua ko. sivuston uusimpaan viikkovideokatsaukseen, jota isännöivät tuttuun tapaan Jeff Steinberg ja John Hoefle. Huomioikaa myös tämä Alex Jonesin uusin dokumentti (The Obama Deception"The People Strike Back: traileri), joka käsittelee Barack Obamaan piilotettua "pommia". Dokumentti julkaistaan 15. maaliskuuta kuluvaa vuotta.

Sunday, February 08, 2009

Oligarkkieliitin piirteitä ja toimintamalleja blogin "Havaintoja uudesta maailman järjestyksestä" avulla tarkasteltuna

Olosuhteet maailman tilanteessa ovat edelleen kriittisiä ja jatkuneen tutkimusmatkani edetessä on tullut vastaan yhä hämmästyttävämpiä seikkoja tästä maailmanlaajuisesta "eliittisalaseurasta". Esittelen tässä nyt erään suomenkielellä kirjoittavan nimimerkin Against NWO blogin: Havaintoja uudesta maailman järjestyksestä. Kieliasusta paikoin päätellen hänen / heidän äidinkieli ei ole suomi, mutta informaatio on raudanlujaa ja hätkähdyttävää siitä huolimatta. Joka tapauksessa tämä blogi tuli vastaani ensimmäistä kertaa vasta tällä viikolla, vaikka se on ollut aktiivinen jo vuodesta 2005 lähtien. Ko. nimimerkki on laittanut tähän oligarkkieliittiin (hän on käyttänyt siitä myös nimeä isovelieliitti - "Big Brother" tai Illuminati) liittyviä tietoja erittäin syvällisesti ja pikkutarkastikin sieltä asti ja viime kuukausina hänen / heidän kirjoitustahti on huomattavasti kiihtynyt ja kohdentunut maailman tilanteen tapahtumien edettyä hurjalla tavalla.

Blogin tiedot sisältävät paljon kaikkea sitä, mistä minäkin olen kirjoittanut viime kuukausina ja mitä esim. Lyndon LaRouche, Alex Jones ja David Icke ovat tutkineet ja tuoneet esille jo yli 10 vuoden ajan. Tämä blogi sisältää paljon myös tuon David Icken informaation kaltaista esoteerista ja kosmista tajunnanvirtaa. Se erottaakin tämän blogin aivan eri sfääreihin verrattuna esim. LaRouche PAC -sivustoon tai kaikkiin muihin suomalaisiin blogeihin. Nyt varmasti ihmettelette minunkin tavoin, että miksi jotkut tästä uudesta maailmanjärjestyksestä eli New World Orderista kirjoittavat ovat lisänneet tällaisen "uskonnollis- / new age" -tyyppisen aspektin (avaruusolennot ja galaktiset liitot) näihin tietoihinsa.

Ensinnäkin on selvää, että tämä nimimerkki on pidemmällä oppineisuudessaan ja tietojen haalinnassaan kuin esim. minä. Niinpä hän tietää jossakin määrin valveutuneemmin asioita, niiden yhteyksiä ja kokonaisuuksien luonteita kuin minä. Tähän mennessä oppimani perusteella tuohon rajuimpaan esoteeriseen tietoon kannattaa suhtautua symboliikan tasolla, sillä paljon tärkeämpää on havaita se, miten tämä oligarkkieliitti aiheuttaa sekä suoraan että välillisesti kaikkea pahaa ihmiskunnan toimintaan ja luonteeseen konkreettisella tasolla. Meidän on havaittava ja ymmärrettävä konkreettisen palapelin osat ja liitettävä ne kokonaisuudeksi, jotta voimme nähdä keinoja vastustaa ko. NWO:a.

Esoteerinen tieto on tässä tärkeää sillä tavalla, että sen avulla pääsemme syvemmin ymmärtämään tämän oligarkkieliitin luonnetta ja tarkoitusperiä. Tässä havaitaan mm. se, että tämän NWO -eliitin jäsenet itse uskovat Saatanaan eli Luciferiin ja siten he harrastavat aivan vakavissaan riittejä ja uskonnollistyyppisiä muita menoja eri tavoilla, joissa kantava teema on tietynlainen kosminen satanismi. Heillä on sitä varten monenlaisia jo satojakin vuosia toimineita "kerhoja", kuten vapaamuurarius, Skull & Bones -salaseura jne. Nimimerkin Against NWO:n esille tuoma rankka esoteerinen tieto on siten ikään kuin vastariittien ja -olemusten ilmaisua heidän satanismilleen. Oligarkkieliitin pahuus on niin syvällä heidän olemuksessaan ja historiassaan, että sitä vastaan on loppuviimeksi pakko kehittää yhtä hurjan oloinen "vastaolemus" ikään kuin tehokeinona.

Älkäämme antako sen siis häiritä, sillä tämän oligarkkieliitin konkreettisten ihmisiin vaikuttavien toimien ja niiden vaikutusten tarkastelu on keskeisintä. Toisaalta ei minua häiritsisi yhtään, jos tulisi ilmi ystävällismielinen avaruusolentojen väliintulo konkreettisesti estämään tämän oligarkkieliitin toimet, kuten tuo Against NWO nimimerkki povailee. Se olisi vain hurjan mielenkiintoista :) Sekin voidaan silti nähdä niin, että "avaruusolennot" ovat symbolisesti se "Uusi maailmankuva", jota tarvitaan jokaisen ihmisyksilön aivoihin istutettavaksi NWO:a vastaan. Avaruusolento voi olla hyvä tai paha eli ihmisaivot voivat olla joko hyviä tai pahoja.

Laajassa skaalassa näitä heidän toimiaan auttaa kuitenkin ymmärtämään se, että he itse perustavat niiden taustalle planetaarisen satanismin huolimatta siitä, onko siinä perää vai ei muiden kuin heidän näkemänä. He itse ovat vakuuttuneita avaruudellisesta missiosta, jonka he haluavat saattaa mahdollisimman täydellisesti valtaan muka maapallon "hyväksi" ja he itse näkevät siinä itsensä muka avaruusolentojen asettamina kuninkaina ja jopa itse itsensä avaruusolentoina, joiden kuuluu hallita maapalloa ja sen ihmisiä kuin karjaa rautasella tyrannin otteella. He itse uskottelevat olevansa yli-ihmisiä ja se valittu rotu, joka on paljon muita ihmisiä jalostuneempi ja kehittyneempi, mikä antaa heille muka oikeuden kohdella meitä muita näin saatanallisesti.

Tämä jalostuneisuus ilmenee heidän mukaansa mm. siinä, että he ovat oppineet olemaan kylmän tunteettomia ja tekemään mm. joukkotuhontaa ilman tunnontuskia, kuten Natsi-Saksassa ja he suorastaan nauttivat meidän alempirotuisten alistamisesta ja meillä pelinappulan kaltaisesti leikkimisestä. Heidän mielestään heidän tällaisesta "kehitysasteesta" kuuluu olla ylpeä ja siihen vain heillä on yksinoikeus. He ovat muka maailman valtiaita, joiden kuuluu luottaa vain satanistiseen ja kylmään "järkeen" kaikessa toiminnassaan ja samalla on hieno asia, että se saastuttaa eli heidän kielellään "parantaa" maailmaa hyvään suuntaan. Eikö olekin sairasta? Älkää kuitenkaan syyttäkö meitä viestintuojia sairaiksi; me tuomme ainoastaan havaintoja heistä esille. Me olemme oikeasti todella paljon terveempiä ja kehittyneempiä ihmisiä kuin he ovat! Valitettavasti olemme mekin tulleet jo pitkän aikaa sairaammaksi heidän toimiensa takia. Siinä on yksi syy monista, miksi meidän on nyt vastustettava heitä ja heidän toimiaan! Ennen kuin on liian myöhäistä...

Katsotaanpa sitten tarkemmin, mitä tämä nimimerkki Against NWO on viime aikoina tuonut esille. Otan käsittelyyn muutaman viimeisimmän merkinnän ja kommentoin esille tulleita asioita sen perusteella, kuinka paljon olen itse oppinut maailman tilanteesta viime kuukausina. Tässä ensimmäisenä otan yhden merkinnän, jossa on kätevästi koottu yhteen tämän oligarkkieliitin tulevaisuuden mahdollisia suunnitelmia. Näitä asioita on tullut esille myös muilla foorumeilla, kuten yllä totesin, mutta joukossa on myös täysin uusia seikkoja, joita en ole itse tiennyt aikaisemmin. Katsotaanpa kokonaisen lainauksen (lainaukset ovat kursivoituina ja väritettyinä) avulla ensin merkinnästä Totuus Obamasta:

Ja teille jotka ette edelleenkään tiedä mitä tämä uusi maailmanjärjestys (NWO/NEW WORLD ORDER) pitää sisällään kerron tässä hyvin yksinkertaisesti mitä se on.

Se on maailmanlaajuinen poliisivaltio joka on määrä tuoda USA:n, Meksikoon, Kanadaan, (Pohjois-Amerikan Union), sekä Etelä-Amerikkaan että Eurooppaan, Aasiaan ja Afrikkaan voimaan 2020 vuoteen mennessä.

Eri aktivistit ovat käyttäneet tästä poliisivaltiosta eri nimiä, kuten Brittiläinen imperiumi (Lyndon LaRouche) ja New World Order (Alex Jones). Tuo aikaraja on arvio ja todennäköisesti saatu eri (netti)aktivistien tietoja vertailemalla. Ylipäätään nämä aktivistit ovat saaneet tietonsa useiden vuosien väsymättömän tiedonhaalinnan, analysoinnin ja prosessoinnin tuloksena: Arkistot, tietovuodot, uutiset, lakiesitykset, julkaisut, dokumentit, toisten aktivistien tiedot, haastattelut, soluttautumiset ja etsimällä kokonaisuuden polttopisteet niiden avulla. Jotkut aktivistit ovat tutkineet näitä asioita jo 1960 -luvulta saakka, kuten muutamat Alex Jonesin vieraat hänen showssaan ovat tuoneet ilmi!

Suunnitelma on jo nyt selvä... Eli maailmantalous romahdutetaan vuoteen 2010 mennessä kokonaan ja ensin lakkautetaan dollari kun sen arvo romutetaan täysin kesällä 2010.

Tämän jälkeen euro kaadetaan koska sen asema ei enää kestä johtuen dollarin lakkautuksesta ja tähän esitetään yhtä globaalia maailmanvaluuttaa. Tästä käytiin jo salaiset neuvottelut 2008 Kesäkuussa Bilberberg group ryhmän kokouksessa, sekä syksyn G8 maiden kokouksessa.

Maailmantalous on kautta vuosien rakentunut yksityisomisteisen maailmanpankin harjoittamasta mielivallasta jolla se on onnistunut saamaan eri maiden valtiot ja niiden sisäiset pankit riippuvaiseksi yksityisomisteisesta maailmanpankista.

IMF sekä Federal Reserve ovat edelleen yksityisomisteisia laitoksia jotka omistaa 13 maailman rikkainta sukua joista edelleen varakkain suku on Rockefellerit ja Rothschildit tulevat toisena.

Nämä suvut käytännössä omistavat tämän planeetan kaikki varat, maailmanpankin, valtiot, median, elokuvateollisuuden, mainosteollisuuden, armeijan jne.

Minäkin olen jo havainnut sen, että tämä oligarkkieliittiporukka on tarkoituksella suunnitellut ja toteuttanut tämän talousromahduksen. Kuten ym. havaitaan, niin heillä on ollut siihen kaikki mahdollisuudet, koska he ovat pitäneen lankoja käsissään kaiken merkittävän ihmistoiminnan suhteen ja siksi pystyvät vaikuttamaan erittäin vahvasti siihen, miten me näemme maailman ja mitä me siitä opimme, kuinka siinä elämme... Ainakin tähän mennessä niin on ollut, mutta nyt internetin avulla siihen on tulossa muutos!

Meidät on ehdollistettu tähän mennessä jopa satojen vuosien ajan tämän oligarkkieliitin juonimalle maailmankuvalle, jotta heillä olisi valta suunnitella salassa juoniaan, valtaansa ja kohtaloamme ja jotta me kansalaiset olisimme autuaan tietämättömiä niistä. Kauhistuttava oikea maailma on kuitenkin nyt murtautumassa esille ja sitä varten meidän on nyt opiskeltava se kunnolla ja samalla luotava sille parempi vaihtoehto, joka on toteutettava. Se on maailman vaikein tähän mennessä eteemme tullut tehtävä, mutta siihen on ryhdyttävä! Joka tapauksessa tuo salattu maailma ei enää voi pysyä piilossa kauaa muutenkaan, koska se alkaa vaikuttaa jo niin paljon siinä ehdollistetussa maailmankuvassakin eläviin ihmisiin. Kaikkien aikojen vallankumous alkaa ottaa tuulta purjeisiinsa, kun havahtuminen etenee!

Heillä on yli 95 % maailman koko resursseista hallussaan ja raha ei merkkaa heille mitään. Sitä heilä on jo yllin kyllin mutta kaiken taustalla on varjon/pimeyden tahon saatanallinen juoni hallita meidän homo sapiens rotuista ihmisrotua ja hyvin se näyttää edelleen heiltä onnistuvan koska manipulaatio suoritetaan niin taitavasti ja näkymättömästi että vain pienen pieni marginaali on niin yksilöitä että pystyy kyseenalaistamaan tämän kaiken.

Tämä Illuminati varsinaiselta nimeltään perustettiin kuitenkin viralliseksi salaseuraksi vasta vuonna 1776 vaikka samantyyppinen salaseura oli jo toiminut vuodesta vaikka committee of 300 alkoi pyörimään jo vuodesta 1728 lähtien.

Tällä luciferista tarkoitusta/agendaa palvelevalla maailman salaisella eliitillä on omat edustajansa ja tukijansa myös taivaassa, eli siis henkimaailmassa josta käsin he ovat yhdessä kautta vuosisatojen suunnitelleet vaikka mitä meidän ihmisten päänmenoksi mutta heidän yhteinen päätavoite on uusi maailmanjärjestys.

Kuten havaitaan, niin tämän oligarkkieliitin juuret juontavat hyvin kauas historiaan ja he ovat vaikuttaneet erittäin paljon maailman tapahtumiin jo useita vuosisatoja. Tästä olen itsekin jo kertonut paljon kirjoitussarjani "Helvetti vai Renessanssi?!" viime syksyn osissa (Jossakin vaiheessa kokoan tämän kirjoitussarjan yhteen helposti saataville). Tuossa yllä on esimerkkejä myös siitä rankasta esoteerisestä tiedosta. Meidän täytyy ymmärtää se siis näin: Ko. eliitti itse uskoo tällaiseen kosmiseen pahuuteen (heidän kielellään hyvyyteen) ja siksi me "normaalit" ihmiset havaitsemme nyt sen, että maailmamme on ollut mieleltään hyvin hyvin sairaiden ihmisten vallassa jo aivan liian pitkään.

Kuten on tullut ilmi, niin heitä ovat esim. Rockefellerit, Rothschildit, Bushit, Britannian ja Hollannin kuningashuone, George Soros jne. Tästä Bilderberg -ryhmän wikipedia-artkkelista (Tässä on vastaava englanniksi) näette mm. sen, keitä suomalaisiakin on joutunut heidän pahuutensa pauloihin. Ovatko jotkut heistä jopa itse ydineliittiä? Todennäköisesti he, jotka ovat useimmin mm. tuon ryhmän kokouksiin osallistuneet. Muita tämän oligarkkieliitin salaisia ryhmiä ovat mm. Trilateral Commission, Council on Foreign Relations ja Club of Rome. Ne säätävät mm. Yhdysvaltain presidenttiehdokkaat ja kasvattavat heidät siihen jo kauan (jopa ko. henkilöiden teini-iästä saakka) ennen kuin itse vaalit ovat. Näin on ollut Barack Obamankin tapauksessa ja niin oli mm. Jimmy Carterin tapauksessa 1970 -luvulla.

Lukekaapa kaikki nuo wikipedia-artikkelit. Niissä on kattavia nimilistoja niin yksityishenkilöistä kuin korporaatioistakin, jotka ovat olleet ja ovat nykyään mukana ko. ryhmissä. Niistä voi nähdä, kuinka paljon hännystelijöitä näillä maailman 13 rikkaimmalla oligarkkisuvulla / -ryhmällä on ja kuinka paljon nuo kaikki ryhmät tekevät yhteistyötä. Se työ on juuri sitä NWO -satanismia ja noissa artikkeleissa se tuodaan myös esiin peitellysti (Kun ei saa olla liian suora ns. validissa tietosanakirjassa): Ryhmät ovat kohdanneet "kritiikkiä" ja niitä "uumoillaan" kuuluvan NWO -salaliittoon. Huomatkaa myös, kuinka juuri David Rockefeller on Club of Rome -ryhmää lukuunottamatta ollut vahvasti kaikkien muiden takana. Hän, joka on yksi kaikkein suurimmista oligarkkisatanisteista, joka maapallolla on koskaan elänyt.

Kaikki suurimmat sodat viimeisen sadan vuoden aikana kuten I, II ovat olleet näiden 13 maailman rikkaimman suvun bisnestä jossa he ovat rahoittaneet kumpaakin sodan osapuolta.

Esim. Rockefellerien suku teki pelkästään toisella maailmansodalla yli 2,5 biljoonan dollarin voitot rahoittamalla Natsi-Saksaa.

Näistä geopoliittisista seikoista juuri Lyndon LaRouche on porukkansa kanssa analysoinut ja kertonut tietoja erittäin ansiokkaasti. Asioiden tiloja ja luonteita on siinä havainnollistettu aina antiikista nykypäivään. Useita asioihin vaikuttaneita henkilöitä ja tapahtumia on myös tuotu esille ja jatkuvasti viimeistään keskiajalta saakka on ollut selvää jako tähän oligarkkieliittiin heidän hännystelijöidensä kera sekä heitä vastustaviin ihmisiin ja ihmisryhmiin; brittiläinen systeemi (oligarkit) vs. amerikkalainen systeemi (Yhdysvaltain perustajat). Lopulta tuo oligarkkieliitti muodosti kodikseen siis eritoten Brittiläisen imperiumin, joka sinetöityi British East India Companyn perustamiseen 1600 -luvun alussa. Juuri tuo elin harjoitti aikoinaan orjakauppaa Yhdysvaltoihin ja ooppiumkauppaa Kiinaan. Nykyään tuo imperiumi on siis ollut myös Yhdysvaltain maaperällä ja toiminut eritoten juuri sieltä käsin.

Se, mikä on ollut todellakin väärin ymmärrettyä Toisen maailmansodan jälkeen on se, että tämä oligarkkieliitin imperiumi on edelleen ollut olemassa ja nyt kehittymässä kohti NWO:a. Sama kahtiajakoisuus on samoin ollut olemassa, jossa oligarkkeja vastustavaa leiriä edustavat nyt mm. tarkoituksella tämän oligarkkieliitin toimesta mustamaalattu Lyndon LaRouche, Alex Jones ja nyt myös me muut aktivistit, jotka olemme viimeistään tänä vuonna havainneet maailman tilanteen luonteen. Toisen maailmansodan jälkeen tilanne on silti ollut erikoisen paha juuri siksi, koska niin suuri määrä maailman kansalaisista on ollut ko. tilanteesta täysin tietämätön vuosikymmeniä oligarkkieliitin ehdollistaman maailmankuvan ja propagandan takia, joka on myös rapauttanut ja tyhmentänyt siksi tarkoituksella ihmiskuntaa. Toivottavasti nyt tulee ratkaiseva muutos ja voisimme heiluttaa ko. oligarkki-imperiumille hyvästit ainiaaksi!

Illuminatin suunnitelmat 2009-2020- Lavastaa alien invasion ja luoda tällä keksityllä konfliktilla uusi maailmanjärjestys

Aiheuttaa suunnatonta ruokapulaa maailmalla

Luoda yksi maailmanvaluutta, maailmanarmeija, maailmanuskonto

Poistaa kaikki paperi sekä kolikkorahat ja tuoda tilalle täysin RFID systeemi joka perustuu sähköiseen ihon alle laittettavaan mikrosiruun joka tulisi toimimaan kaikkina maksuvälineenä ja siihen tulisi myös sosiaaliturvatunnukset ja muut henkilökohtaiset tiedot. Sen avulla hallitus paikantaisi sinut jokapaikasta ja sen avulla voidaan säädellä kohdehenkilön tunnetiloja ja niitä myös voidaan vakoille ja piirtää suoraan tietokoneohjelman kautta käyrinä ylös.

Ajaa maailmantalous nurin 2010 vuoteen mennessä

Vähentää kolmannes maailman väestöstä vaikka tuhousa napasiirtymä vähentää niistä 2/3 kun se tapahtuu tod. 2012 vuoteen mennessä

Tappaa ihmisiä heidän patentoimillaan viruksilla kuten lintuinfluenssa

Avata lukuisat FEMA:n keskitysleirit USA:n kansalaisille poikkeustilan aikana ja tappaa heistä suurin osa näistä vastahangoittelijoista... Muoviarkkuja tilattiin jo Georgian FEMA camppiin vuoden 2008 aikana yli 500 000 kpl

Luoda III-maailmansota ja provosoida Venäjä siihen mukaan taistelemaan USA:ta, Israelia ja NATO-maita vastaan.

Luoda USA:n poikkeustila 2011 vuoteen mennessä ja avata siellä satoja keskitysleirejä USA:n kansalaisille jotka vastustavat poliisivaltiota

Lavastaa Jeesuksen toinen tuleminen ja avittaa tällä kristityt massat kohti uutta maailmanjärjestystä (NWO) ja perustaa sen myötä uusi maailmanuskonto

Luoda USA:ssa kodinturvajoukot vuoteen 2011 mennessä jotka koostuvat vapaaehtoisista siviileistä

isätä mielenkontrollointiin (mind control) perustuvia hankkeita median kautta

Lavastaa terrori-iskuja pitkin maailmaa ja syyttää siitä keksittyä vihollista Al-Qaidaa... Huom. enää alle puolet uskoo Al-Qaidan olemassaoloon joten Pentagonissa ollaan jo luotu seuraava false-flag sotasuunnitelma jossa avaruusoliot hyökkäävät maahan vuoteen 2012 mennessä lavastetulla konfliktilla ja tällä pyritään saamaan Pohjois-Amerikka sekä Euroopan NATO-joukot taistelemaan näkymätöntä vihollista vastaan toivoen että se johtaisi lopulta uuden maailmanjärjestyksen ja totaalitaarisen poliisivaltion perustamiseen.

Tämän jälkeen myös yhden maailmanarmeijan luominen on johtavalle eliitille lastenleikkiä.

Nettisensuurin lisääminen (tämänkaltaiset viestit ovat eliitin suurin pelko... Koska totuus ei saa missään nimessä levitä heidän aikeistaan).

Salakuuntelun salliminen viranomaisille (LEX NOKIA menee nyt eduskunnassa läpi ja sinunkin IP-osoitetta voidaan sen jälkeen vakoilla ja sähköposteja ilman kysymättä sinulta siihen lupaa)

Tuossa yllä on suuri nippu tämän oligarkkieliitin suunnitelmia, joita on arvioitu ja ylösmerkattu em. tietolähteistä ko. aktivistien toimesta. Aikahaarukat ja tiedot perustuvat ensisijaisesti ko. prosessin luonteen ja rakenteen ymmärtämiselle makrotasolla. Mitään pikkutarkkaa ei voida kuitenkaan esittää, koska tilanteet muuttuvat sitä mukaa, kun eliitti toimii ja kun kansalaisten tietoisuuden kasvaminen aiheuttaa yllätyksiä ja muutoksia. Kaikesta ei ole myöskään voitu saada riittävästi tietoa, mutta vähintään suuntaa antavia skenaarioita on mahdollista esittää. Joka tapauksessa monet noistakin asioista ovat olleet esillä Lyndon LaRouchella ja Alex Jonesilla konkreettisten todisteiden valossa jo pitkään ja aivan viime aikoina mm. FEMA -leireistä sekä muusta Yhdysvaltain sotilaallisesta toiminnasta uudet lakiesitykset ovat todisteena. Suomessakin tuo Lex Nokia on nyt siihen tapaan yksi kriittinen osa tuota NWO -suunnitelmaa. Yksi vaihe täälläkin kohti totalitarismia, jossa tyrannimainen kontrolli on tärkeää.

Huikeimmat ilmi tulleet asiat ovat mm. tuo Jeesuksen toisen tulemisen lavastaminen ja maapallon magneettisten napojen siirtymä. Ensin mainitusta en ole kuullut ennen, mutta jos tämä oligarkkieliitti pystyi toteuttamaan New Yorkin WTC -iskut, niin voisivat he aivan hyvin yrittää tuollaista ja jopa sitä avaruusoliohyökkäyksen lavastamistakin. Tuosta napasiirtymästä on muistaakseni ollut vähän tietoa liikkeellä mm. blogosfäärissä ja olen nähnyt joitakin dokumentteja siitä. Tämä olisi niin hurja juttu, että ilmaston lämpeneminen on sen rinnalla yksi hailea. Epäilemättä oligarkkieliitti pyrkii käyttämään tällaistakin luonnon omaa draamaa hyväkseen ajaakseen NWO:aan. Joka tapauksessa tässä on ihan omankin pohdinnan paikka, koska vaara on ilmeinen. Maya -intiaanien kalenterissahan on nimittäin ennustettu maailmanloppua vuodelle 2012... Tuo napasiirtymä ilmeisesti voisi tapahtua siihen mennessä.

Against NWO:n merkinnästä Rikollisen eliitin tavoitteet voitte mennä itse lukemaan lisää tämän oligarkkieliitin suunnitelmista ja mitä he ovat jo saaneet aikaan viime vuosisadallakin. Kirjoitus sisältää muutenkin arvokasta tietoa, kuten henkilöiden nimiä ja maailmamme luonteen ilmenemismuotoja, jotka ovat olleet tämän oligarkkieliitin eri tavoin muovaamia. Suuret ihmisjoukot on saatu aivopestyä tekemään haluttuja yhteiskuntarakenteita, uskomuksia jne. Esim. monet maailman keskeisimmät uskonnotkin ovat heidän vaivihkaa ja vähitellen salaa alulle panemia, jossa uskonto on toiminut kontrollivälineenä.

Lukea kannattaa häneltä myös esim. tämä analyysi Yhdysvaltain keskuspankin Federal Reserven rikollisesta luonteesta. Fed on tosiaan tämän oligarkkieliitin intressejä vaaliva yksityispankkilaitos, jonka ei missään nimessä kuulu olla olemassa Yhdysvaltain perustuslainkaan mukaan. Kaikki maailman keskuspankkijärjestelmät ja niiden yläpuolella maailman valuuttarahasto IMF ovat näiden oligarkkien itsellensä luomia järjestelmiä ja niiden toiminta ei kestä yhtään päivänvaloa siten kuin ihmisyyttä ja ympäristöä kunnioittavan toiminnan pitää.

Viimeisin Against NWO:n kirjoitus koskee oligarkkieliitin ideaa mikrosiruttaa koko ihmiskunta, jotta ihmiset olisivat mahdollisimman täydellisesti heidän orjiaan. Tätäkin päämäärää varten on jo käytetty mitä sairaimpia propagandamenetelmiä, joilla nukkuvat robottilammasihmiset on saatu nielemään syötti; on muka upeaa edistyksellisyyttä olla mikrosiruihminen. Moista sairasta toimintaa on vastustettava vaikka väkisin!

Toivoa on kuitenkin ilmassa, jota kuvastaa tämä Against NWO:n kirjoitus. Siinä havainnollistetaan Yhdysvaltalaisen kongressiedustaja Ron Paulin esimerkillistä vastarintaa näitä oligarkkisuunnitelmia vastaan. Olen itsekin jo aikaisemmin kertonut, että Ron Paul on niitä harvoja Yhdysvaltain hallinnossa olevia ihmisiä, jotka eivät halua johtaa maataan ja samalla maailmaa kohti NWO -ryteikköä. Se ei kuitenkaan riitä, vaan meidän kaikkien on viimeistään nyt tunnistettava tavalla tai toisella tämä tilanne ja päästävä siitä paremman maailman rakentamiseen. Siksi sinä lukija olet nyt velvoitettu kertomaan näistä asioista niille, jotka vielä nukkuvat oligarkkien ehdollistamassa maailmankuvassa eivätkä tiedä tilanteen olemusta. Tilanteen opiskelu on osa prosessia NWO:n vastustamisessa.

Thursday, February 05, 2009

Leutoa talvisäätä pikkupakkasesta lumi-räntäsateiseen suojasäähän



Sääkatsauksessa on edelleen leudontumisen merkkejä polaaripyörteen heikentymisestä huolimatta. Viime viikonloppuna koettiin Etelä-Suomessa talven tähän mennessä kovimpia pakkasia lämpötilojen oltua itäisimmissä sisämaan osissa -25 asteen kylmemmällä puolella ja etelärannikollakin n. -15 astetta. Kuitenkin jo sunnuntaina korkeapaineen alettua siirtyä kaakkoon leudommat länsituulet alkoivat vaikuttaa. Tämän viikon alussa leudontumista on tapahtunut heikon etelän ja lännen välisen tuulen ja sumupilvien myötä siihen malliin, että tiistaista lähtien pakkanen on ollut vain -1 ja -5 asteen välillä pitkänomaisen matalapaineen oltua lännessä ja ulottuen Välimeren länsiosiin asti. Sateita ei kuitenkaan ole juuri tullut koko viime viikkonakaan, joten lumipeite ei ole vahvistunut. Pikemminkin se on kasaan painuttuaan ohentunut parilla sentillä; nyt länsirannikon vajaasta 10 cm itäosien reiluun 20 cm.

Tuo kuva on otettu viime tiistaina Espoon Tapiolassa ja siitä nähdään toinen piirre pitkän aikaa sulamattomassa lumipeitteessä, jonka päälle ei ole tullut uutta lunta; ihmisten ja eläinten jäljet ovat lisääntyneet koko ajan. Niinpä nyt on taas erinomainen tilaisuus tutkia ihmisten ja eläinten liikkumiskäyttäytymistä maastossa, josta voi päätellä monia asioita, kuten reittivalintoja, niiden käyttötiheyttä jne. Ne ovat apuna esim. tehtäessä maastoselvityksiä tulevia puisto- ym. suunnitelmia varten, kun mietitään vaikkapa uusien reittien sijoittamista. Tuossa kuvassa ihmiset ovat valinneet oikopolun, joka on kesälläkin selvästi nähtävissä paikalla olevaan nurmikkoon kuluneena polkuna.

Sään suhteen tilanne jatkuu seuraavina parina päivänä melko samanlaisena. Lappiin on aluksi pyrkimässä erittäin kylmää pakkasilmamassaa idästä, joka näytti aikaisemmin pyrkivän myös Etelä-Suomeen. Nyt kuitenkin tuo lännen matalapaine osakeskuksineen pitää Etelä-Suomessa yllä etelävirtausta, jossa sää on pilvinen ja lännestä-lounaasta tulevat säärintamat antavat vain heikkoja lumisateita. Lämpötilat pysyvät aluksi noissa eilisissä muutaman asteen pakkaslukemissa, mutta la - su etelävirtaukseen imeytyy Välimereltä sen verran leudompaa ilmaa, että on tulossa sisämaassakin suojasäätä. Samalla on tulossa runsaampia rintamasateita ja tuulet voimistuvat matalapaineen voimistuttua länsipuolella. Suojasää on sen verran lievä (aste pari plussaa), että ainoastaan etelärannikolla sade voi olla ajoittain vetisempää. Niinpä lumipeite vahvistuu muutamilla senteillä sisämaassa, mutta rannikolla sulaminen voi kumota sataneen lumen määrän; peitteen syvyys pysyy suunnilleen samana. Ensi viikon alussa näyttäisi muodostuvan itä-länsisuuntainen korkeapaineen selänne Etelä- tai Keski-Suomen päälle kuroutumalla matalapaineiden väliin, jolloin sää pakastuu uudestaan. Eteläpuolelle näyttäisi silti jäävän pieni matalapaine, jonka lumisateet voivat ulottua pitkällekin sisämaahan. Mitään kovia pakkasia ei tuolloin ole kuitenkaan tulossa.

Viime viikon pakkaset ovat vahvistaneet järvijäitä sen verran, että niiden paksuus on jo 20 - 30 cm. Routaa on 10 - 20 cm. Vesistöjen virtapaikatkin (kuten joissa) jäätyivät uudestaan useilla senteillä, joten jäillä liikkuminen on jälleen ollut melko turvallista. Tuleva suojasää aiheuttaa taas sen, että jäiden paksuuskasvu pysähtyy ja etenkin virtapaikoilla alkaa taas sulaminen altapäin. Uusi lumi vahvistaa lumipeitettä sisämaassa, joka lisää suojaavaa ja eristävää vaikutusta. Suomenlahdella ulappaosa on edelleen sula ja vain rannikoilla on useiden senttien jääpeitevyöhykkeet. Lumipeitteisimmät vanhimmat jäät ovat tyypillisesti sisälahdissa. Näin ollen tilanne on yhä paljon tavanomaista jäätilannetta vähäisempi ajankohtaan nähden ja sellaisena se näissä tulevissa leudoissa olosuhteissa myös pysyy. Suojasää myös sulattaa jäävyöhykkeen reuna-alueita uudestaan avoimiksi ja viikonlopun tuulet murtavat niitä lisää.

Kasvillisuuden kannalta talvi jatkuu miellyttävänä ja sisämaassa edelleen säilyneet havupuiden lumikuormat voivat keventyä sulamalla tulevassa suojasäässä. Toisin paikoin lumitaakat saattavat kuitenkin myös selvästi pahentua, jos suojasää ei lievänä sulata riittävästi ja jos samalla sataa uutta tarttuvaa märkää lunta paljon. Siinä on tarkkailun kohde viikonlopun aikana, koska paikoin saattaa olla tiedossa vaurioita aiheuttavia kuormia.