Sunday, May 31, 2009

Viikon 22 tunnelmakuvat vuonna 2009



Tulppaanilajike (Tulipa "Orange Emperor") kukintansa loppuvaiheessa Hämeenlinnassa lauantaina 30.5.2009. Tämäkin erinomaisen näyttävä lajike varistaa pian terälehtensä. Tulppaanien kukinnan loppuvaiheen tunnistaa siitä, kun nuo terälehdet eivät ole enää tiiviisti supussa, vaan melko aukeina paljastaen hetiön ja emiön sisältään.




Tulppaanilajike (Tulipa "Red Emperor") kukintansa loppuvaiheessa Hämeenlinnassa lauantaina 30.5.2009. Tulppaanien kukinta on ohi viimeistään ensi viikolla ja näin sipulikasvien varsinainen kevätsesonkiaika on päättymässä. Myöhemmin kesällä kukkii kuitenkin vielä paljon sipulikasvilajeja ja -lajikkeita; kuten monet liljat (Lilium sp.).




Täyttä kuningasatsalean (Rhododendron schlippenbachii) kukintaa Helsingin Kaisaniemen kasvitieteellisessä puutarhassa kuvattuna tiistaina 26.5.2009. Tämä keskisuuri pensas on juuri varsinaisen alppiruusu- ja atsaleasesongin alkukukkijoita, mutta hieman talvenarka. Silti erittäin suositeltava näyttäväksi kukkapensaaksi, jolla myöhäinen punaruskean oranssi ruskakin on etu.




Täyttä lamoalppiruusun (Rhododendron "Elviira") kukintaa Helsingin Kaisaniemen kasvitieteellisessä puutarhassa kuvattuna tiistaina 26.5.2009. Tämä matala ainavihanta pensas on myös hieno kukkija juuri varsinaisen alppiruusu- ja atsaleasesongin alussa ja kestäväkin kotimainen lajike.




Täyttä kerrian (Kerria japonica) kukintaa Helsingin Kaisaniemen kasvitieteellisessä puutarhassa kuvattuna torstaina 28.5.2009. Tämä keskikokoinen pensas on erinomainen uusi tuttavuus kukkapensaiden joukossa: Keltaista ja valkoiseksi haalenevaa kirjavaa kukintaa riittää monta viikkoa touko - kesäkuussa ja lajilla on talvella koristeelliset kirkkaan vihreät oksat. Myöhäinen keltainen ruska on myös etu.




Täyttä reunushappomarjan (Berberis buxifolia) kukintaa Helsingin Kaisaniemen kasvitieteellisessä puutarhassa kuvattuna tiistaina 26.5.2009. Laji on ainavihanta ja tuo keltainen kukinta muodostaakin erinomaisen kontrastin piikikkäille tummanvihreille lehdille. Hieman talven- ja paahdearka (kevätaurinko) matala pensas, mutta sopii suositeltavaksi laajempaakin viljelyyn jo ainavihantuudensakin takia.




Hetkellisesti ukkoskuuron takia tulvinutta vesikanavaa kuvattuna Espoon Tapiolassa keskiviikkona 27.5.2009. Tuona päivänä lounaasta tullut matalapaine aiheutti kylmän rintaman ukkoskuuroja pääkaupunkiseudulla ja seuraavana päivänä Oulunläänissä ja Lapissa tuulituhoja.




Veneistä täyttynyttä laivalaituria Vanajavedellä kuvattuna Hämeenlinnassa lauantaina 30.5.2009. Kuvassa nähdään kasvukauden tilanne hyvin; taustalla oleva lehtipuusto on jo lähes täydessä lehdessä. Lisäksi lumpeet (Nymphaea sp.) ovat muodostaneet runsaasti lehtiään. Kuvan tilanteessakin ollut tyynehkö hellesää on suosinut nyt mm. veneilyä ja uimakauden aloittamista.

Ääripäitä aurinkoisesta ennätyshelteestä runsassateiseen ja tuuliseen koleuteen



Tänään on huipentumassa se viimeksikin viljelysääennusteessani ennakoitu kesän ensimmäinen hellejakso. Se tulee tapahtumaan ehkä jopa ennätyksellisellä tavalla, mikä voidaan sitten todentaa päivän päätteeksi. Ennätys olisi kaikkien aikojen toukokuun lämpöennätys. Edellinen mitattiin sekä 30.5. että 31.5. vuonna 1995 Lapinjärvellä ja lukemaksi saatiin silloin tasan +31 astetta (Tässä on Ilmatieteenlaitoksen kuukausittaiset lämpötilojen ennätystaulukot). Nyt tuon ennätyksen ylittämiselle voi olla selvä mahdollisuus! Helteen on nyt siis aiheuttanut Suomen länsipuolelle ja päälle vahvistunut korkeapaine, jonka ympäri lännen kautta on virrannut tätä helteistä ilmamassaa. Ilmamassan kuivuus ja täysin pilvetön sää ovat aiheuttaneet suuren lämpötilojen vuorokausivaihtelun (Viime yönä alimmillaan "vain" vähän reilu +10 astetta) ja se edesauttaa nyt myös korkeita päivälämpötiloja. Tilanne on nyt erinomainen myös selvälle merituuli-ilmiölle.

Tuo kuva on otettu Espoon Tapiolassa torstaina 28.5.2009 ja siinä nähdään tyypillistä Tapiolalaista nurmikkoa voikukkineen (Taraxacum officinale). Kuten kuvasta nähdään, niin tällainen voikukkaketo nurmikolla voi olla hyvinkin kaunis ja sellaista täysin tarpeettomasti hyljeksitään. Tuo kukinta on itse asiassa jo "toista polvea", koska edellinen menetettiin viime maanantaina ruohonleikkurin kynsiin. Tällä tavalla itse asiassa voikukan kukinta pitkittyy usein leikattavilla nurmikoilla. Harvoin leikattavilla niityillä ko. lajin kukinta-aika on lyhyempi.

Nämä helteet ovat päättymässä Etelä-Suomessa huomisen jälkeen. Muutoksen aiheuttaa aluksi se, että Jäämerellä itään liikkuva matalapaine edesauttaa tuon korkeapaineen kaakkoon - itään vetäytymistä ja samalla länteen jää oma vahva korkeapaineensa. Sen myötä pohjoisesta alkaa virrata viileämpää ilmamassaa ja maanantaina sen etureunassa etenevä kylmä rintama ylittää myös Etelä-Suomen. Ennen rintaman ylitystä hellelukemia mitataan vielä ja edellinen (ensi) yö on lähiöistä lämpimin. Rintaman ylitys on lähes - kokonaan kuiva ja se näkyykin vain lähinnä ylä- ja keskipilviraitoina ja -lauttoina.

Tiistaina käy sitten niin, että Suomen etelä - kaakkoispuolella muodostuu uusi matalapaine, joka voimistuu nopeasti niin, että keskiviikkona ja torstaina on tulossa hyvin tuulista, koleaa ja runsassateistakin säätä Etelä-Suomeen. Matalapaineen keskus näyttää näet olevan tuolloin aivan Suomen etelä - kaakkoisrajalla ja sen myötä idän ja pohjoisen välinen kova tuuli mahdollistaa kylmän ilman imeytymisen runsassateisen sadealueen sekaan. Näin ollen poutaisen tiistain vielä lähes +20 asteen päivälämpötilalukemista saatetaan torstaihin mennessä jäädä keskiviikosta jatkuneessa sadesäässä jopa n. +10 asteeseen tai peräti vähän alle. Ääripäästä toiseen olemme siis matkalla. Yölämpötilat eivät kuitenkaan laske merkittävästi, koska kova tuuli ja runsas pilvisyys ehkäisevät kylmenemistä. Näin ollen ke - to aikana lämpötilan vuorokausivaihtelu on hyvin minimaalista ja hallanvaaraa ei ole ilmamassan kylmyydestä huolimatta.

Torstain jälkeen näyttäisi tapahtuvan niin, että tuo matalapaine jää Etelä-Suomen ylle / lähelle pyörimään vähitellen heikkenevänä, mutta mahdollisine uusine osakeskuksineen koko loppuviikon ajaksi. Tällöin tuulen suunta ja voimakkuus riippuvat hyvin paljon matalapaineen keskuksen / keskusten tarkasta sijainnista ja siksi tässä vaiheessa on mahdotonta tarkasti ennustaa tuuleeko esim. idästä vai lounaasta ja millä voimakkuudella (Matalapaineen keskuksen alueella on heikkotuulista). Joka tapauksessa tällainen heikkenevä ja osaltaan vaihteleva matalapaine merkitsee sitä, että ilmamassa on laajalla alueella melko tasaisen viileää, mutta hitaasti uudestaan lämpenevää, ellei ilmavirtaus käy jatkuvasti idän ja pohjoisen väliltä. Sateet ovat siinä muuttumassa yhtenäisistä vähitellen kuuroluonteisiksi ja hitaan lämpenemisenkin myötä polaari-ilmamassan ukkoskuurojen mahdollisuus kasvaa viikon lopussa.

Alkavan viikon lopussa säilyy siis epävakaisuus, suunnaltaan ja voimakkuudeltaan vaihtelevat tuulet ja päivälämpötilat nousevat vähitellen kohti normaaleja alkukesälukemia ollen la - su ainakin yli +15 astetta poutahetkillä. Matalapaineen aiheuttaman runsaan pilvisyyden ja tuultenkin turvin yölämpötilat eivät edelleenkään laske merkittävästi ja siksi +5 asteen alitukset eivät toteutune ja näin hallanvaaraa ei pitäisi edelleenkään tulla edes aroille paikoille. Asiaa täytyy kuitenkin tarkkailla ensi viikolla.

Kasvillisuuden suhteen hellejakso on nyt kiihdyttämässä kasvutilanteita etuaikaan tavanomaiseen aikatauluun verrattuna ja sen myötä esim. pihasyreeni (Syringa vulgaris) on jo nyt monin paikoin täydessä kukassa. Muista referenssikasveista mainittakoon mm. omenapuiden (Malus sp.), balkaninhevoskastanjan (Aesculus hippocastanum) ja kotipihlajan (Sorbus aucuparia) täydet kukinnat. Tuo ensi viikon koleus kuitenkin jarruttaa taas kehitystä sen verran, että viikon loppuun mennessä kasvukauden vaihe ei poikkea enää merkittävästi normaalista aikataulusta. Niinpä noiden ym. lajien kukinta pitkittyy ja vain omenat ovat paikoin päättämässä kukintaansa viikon loppuun mennessä. Voikukkien siemenvaihe puolestaan vahvistuu edelleen ja korvaa kukintavaihetta. Runsaat sateet tulevat joka tapauksessa taas hyvään tarpeeseen, kun paahdepaikoilla on jo kuivuusongelmien alkua. Sateet saattavat olla ke - to aikana jopa niin runsaita, että tulvimista voi olla tiedossa... Loppuviikollakin nuo mahdolliset runsaat kuurosateet voivat paikoin aiheuttaa esim. taajamatulvia. Tarkkailtavaa riittää siis tämänkin asian suhteen.

Vesistöjen suhteen voidaan vielä lopuksi sanoa, että tämä helle on nyt lämmittämässä pieniä järvivesiä jopa +20 asteen tienoille paikoitellen ja merellä sisälahdissakin voidaan mitata +15 asteen ylittäviä lukemia. Ensi viikon kolea vaihe tulee sitten tasoittamaan tilannetta siten, että etenkin järvet viilenevät ja kaikkialla veden lämpötilat ovat lopulta +15 asteen tienoilla.

Päivitys klo. 22:15: Tässä Hesarin uutisessa ilmenee nyt sitten se, että toukokuun kaikkien aikojen helle-ennätystä ei mitattu tänään. Monin paikoin päästiin kuitenkin +28 asteen korville. Etelärannikolla oli tyypillisesti sisämaata viileämpää tuon merituulen takia; jopa lähes viisi astetta oli lämpötilaero esim. Helsingin Kaisaniemen ja Hämeenlinnan välillä.

Saturday, May 30, 2009

Vastaukseni Panu Höglundin kommenttiin ja arvioihin; NWO -agendan olemassaolon kyseenalaistamisyrityksen murskaus

Panu Höglund on nyt saatu kommentoimaan tähän blogiin (Huraa, huraa, aplodeja! Heh heh, NOT). Kommentti on tässä merkinnässäni ja se kuuluu näin oman tekstilainaukseni kera ja Panun kommentti on punaisella: "Miettikääpä sitä, mihin tässä katsannossa tämä nettikirjoittaja Panu Höglund kuuluu tämän kirjoituksensa kanssa?!Mietipä sinä sitä, kuinka laillisilla teillä olet noine vihjailuinesi.". Lisäksi Panu on tässä blogikirjoituksessaan kommenttipalstalla (Kommentti 36) ottanut kantaa minun blogiini ainakin näin: "Tähän vielä sen verran, että googlettaessani löysin äskettäin blogin, jonka kirjoittaja tuntuu olevan aika lailla punk-anarkistijengiä ja jolla on sellainen ”New World Order” -paranoia: USA:n pyrkimys maailmanvaltiuteen on Anton Salosen tapauksenkin taustalla ja minunkin blogini on osa USAn valtapyrkimyksiä, Ja Bäckman on tietysti suuri sankari.". Alla on vastaukseni Panun kommenttiin ja noihin arvioihinsa blogipersoonastani:

Jaaha, kiitos Panu kommentistasi ja arvioistasi. Olen täysin laillisilla vesillä, mutta pahoittelen tietenkin sitä, että kuvittelet heti pahaa / pahinta (rikollista) paranoidisella tavalla niistä kanssaihmisistä, jotka ovat joissakin asioissa vain radikaalisti eri mieltä kanssasi ja haluavat näpäyttää siinä mielessä sinua. Sitä paitsi etkös se sinä ITSE ole nyt valitsemassa sitä katsantoa kanssaihmisen taholta tuolla tavalla reagoidessasi, kun mitään suoraa ei olla sinusta sanottu?

Moinen reaktiosi ja arviosi ei kerro tunneälystäsi ja tilannetajustasi kovin mairittelevaa. Se on jopa loukkaavaa! Mietipä sitä, kuinka laillisilla teillä itse olet siinä! Kun nyt tällaisen oman asenteesi tarjoan sinulle näin takaisin. Taisit joka tapauksessa mennä tavallaan helppoon ansaan, kun tuossa blogikirjoituksesi " 'Antifasistit´ terrorin tiellä?" omissa kommenteissasi otat juuri minun blogin esimerkiksi mm. "NWO -paranoiasta" ja "anarkisti-idiotismista".

Kirjoittamastasi päätellen olet nimittäin selvästi hyvin vähän perillä ns. virallisen kirjaviisautesi (Vaikka se erittäin kattava onkin) ulkopuolisesta maailmasta, joka on aivan validi ja sadoilla, ellei jopa tuhansilla virallisillakin dokumenteilla ja niiden sekä monien tapahtumien ja historian seikkojen pohjalta tehtävillä analyyseillä sekä johtopäätöksillä suvereenisti ja vakuuttavasti todistettavissa (Heh, pois voi kuitenkin laskea ne avaruusolennot by nimimerkki Against NWO). Tunnistat esim. tavattoman kömpelösti sen, mitä tarkoitetaan länsimaailman oligarkkieliitillä; muka stereotyyppisesti vain USA on syyllinen jne.

Itse olen tässä blogissa jo niin hienosyisesti ja syväluotaavasti tuonut asioiden tiloja esille, että vasta-argumenttienkin täytyy olla vastaavalla tavalla päteviä, jotta ne olisivat edes puoliksi uskottavia. Ongelma vain taitaa olla se, että esittelemiini asioihin ei edes löydy monesti kunnollista vasta-argumentoitavaa, koska puolitotuudella ei voi kumota saati saavuttaa kokonaista totuutta. Niin itsevarma olen näkemyksistäni! Toisaalta on ymmärrettävää se, mitä Francesco Alberoni on todennut: "Monipuolinen voi ymmärtää yksinkertaista, mutta yksinkertainen ei voi ymmärtää monipuolista, vaan kuvittelee näkevänsä mielettömyyttä ja epäaitoutta". En siis yhtään ihmettele, jos esilletuomiani asioita ei osata käsitellä ja katsoa siinä pinnan alle piileviinkin prosesseihin. Maailman asioiden käsittelykyky vaatii monipuolista ajattelukykyä; niin tieteellistä kuin metafyysistä. Lisäksi monenlaista mielikuvituskykyä tukitoimintoina, koska kaikki ei selviä kirjoja ja mediaa suoraan lukemalla. Ne rivivälitkin katsokaas! Maailma on myös dynaaminen ja abstrakti prosessi eikä vain käsin kosketeltavaa konkretiaa.

Jokin on siis näemmä suuresti estänyt sinua havaitsemasta tähän maailman tilanteeseen liittyviä selkeitäkin faktoja ja prosesseja; haluttomuus / kyvyttömyys etsiä ja analysoida tietoa, liian suuri ehdollistuminen valtavirtamedian propagandaan, liian suuri varmuus oman tiedon oikeellisuuteen, liian vähäinen tai vääristynyt tietopohja tietyissä seikoissa...?

Olen kuitenkin joitakin kirjoittamiasi asioita ymmärtänytkin ja ollut samaakin mieltä (Mm. ihmissuhteisiin liittyviä). Täytyykin valitellen todeta se, kuinka olet tietynlaisesta fiksuudestasi huolimatta niin monessa asiassa tavallaan sen kuuluisan NWO -eliitin ja sitä kautta maailman tilanteen vietävissä ja et kykene taipumaan riittävän loogiseen, metafyysiseen ja jäsennellysti asioiden piileviäkin yhteyksiä sekä kokonaisuuksia ymmärtävään näkemykseen maailman olemuksista. Se on juuri sitä vaarallista idiotismia, joka on ollut osaltaan maailman historiassa traagistakin esim. natsi-Saksan kohdalla, kun rivikansalaiset eivät silloin riittävästi ymmärtäneet asioita. Kuvitelkaapa te kaikki; Adolf Hitleriä on oikeasti pidetty edistyksellisenäkin johtajana positiivisessa mielessä, ennenkuin hänen ja hallintonsa hirmuisuus kävi ilmi! Eikä vieläkään ymmärretä sitä, ketkä ja mikä oli Hitlerinkin hallinnon nousun takana. Kyllä, se länsimaailman oligarkkieliitti.

Turha on siis sinun (tai kenenkään muunkaan) kuvitella sitä, että kykenisit kyseenalaistamaan halvoilla heitoilla (tyyliin "NWO -paranoia ja anarkisti-idiootti") esille tuomiani asioita tai edes arvioimaan / tuomitsemaan niiden avulla blogipersoonaani. Saati sitten sitä oikeaa blogin ulkopuolista minääni, missä huomautankin, jos ajattelit muuta eli olisin muka joku stallariperäinen Johan Bäckmania idiootisti fanittava (Toki arvostan ja ymmärrän monia Johanin ajatuksia ja pyrkimystään totuuteen ja on meidänkin välillä näkemyseroja):

Perhetaustaltani olen kokoomuslainen ja en ole siis stallarihenkinen siinä mielessä. En kuitenkaan noudata mitään poliittista väriä enkä usko nykyiseen kapitalismin piirissä olevaan puoluejärjestelmään. Enkä myöskään minkäänlaiseen totalitarismiin! Nykyinen poliittinen kaksijakoisuus akselilla oikeisto vs. vasemmisto on mielestäni myös paljolti kapitalistisen järjestelmän luoma harha (Koska se maailmaneliitti käytännössä omistaa sen verran kiinteästi molemmat päät niin käytännössä "rahallisesti" kuin henkisesti "kaiken kattava kapitalistinen hegemonia"). Sellaisen pauloissa olevat ihmiset ovat perustavaa laatua olevalla tavalla vankeina maailmankuvaa kaventavassa lumetodellisuudessa.

Lumetodellisuus tarkoittaa juuri sitä, että sen piirissä ei havaita nykypolitiikan takana totalitaarisesti vaikuttavaa pankkiiri- ja korporaatiodiktatuuria ja niiden luomia pahuuden ilmentymiä; mm. kapitalistinen rahanvalta on näet näivettänyt ihmisten ja ihmisryhmien moraalisia ja henkisiä ominaisuuksia toteutumispyrkimyksensä alle. Itse asiassa Panu: Feminismi ja monet muut mainitsemasi ihmissuhdetragediat ja sosiaaliongelmat ovat osaltaan olleet juuri tuon oligarkkimaailman välillisesti luomia hankaluuksia ym. seikan takia. Mietipä! Se on totaalisesti loogista ja ymmärrettävää.

Jos täytyy kysyä tässä vaiheessa "miksi ja millä tavalla?", niin hop hop ottamaan asioista selvää ja kehittämään ajattelukykyään; omassa blogissanikin on jo satoja linkkejä kaikenlaisiin medioihin, joiden tarjoaman infon avulla voi vaikkapa puolen vuoden tutkimisen jälkeen vetää täysin uskottavia ja päteviä johtopäätöksiä kaikkien väitteideni tueksi. Koko totuus maailmasta ei todellakaan ole se, minkä valtavirtamedia ja sitä myötäilevä kirjallisuus siitä kertoo!

Itse olenkin juuri niin intensiivisesti ja perinpohjin tutustunut ja opetellut maailman taloudellispoliittisfilosofisia kysymyksiä viime kesästä lähtien (Plus se tieto, joka oli jo ennen) tähän maailman nykytilanteeseen liittyen ja nimenomaan valtavirtamediaa kyseenalaistaen, että kykenen jo hyvinkin suvereenisti näyttämään närhen munat asioista vähemmän perillä oleville ja näille ns. nukkuville luulotautisille monessakin mielessä. Itse asiassa pystyisin haastamaan jo kenet tahansa maailman luokan poliitikonkin! Uskokaa tai älkää :) Toisaalta ei se voisikaan olla yhtään ihme, kun on nyt havainnut niin monien maailman poliitikkojen ja talouden asiantuntijoidenkin epäpätevyyden asioiden ymmärtämisessä nimenomaan ihmiskunnan ja ympäristönkin hyvinvoinnin kannalta katsottuna. Siinä katsannossa esim. Barack Obaman monet "ideat" ovat säälittävän ressukkamaisia omaan ymmärrykseeni verrattuna.

Omaan paljon niin tieteellistä kuin metafyysistäkin ajattelukykyä ja niiden yhdistämisen taitoa havainnoidessani asioita ja se on tappavan syväluotaava ja kattava arsenaali tässä maailmanvaiheemme info-taistelussa, joka näin blogosfäärissä ilmenee. Tukenani on myös siis valtava määrä jatkuvaa tietotulvaa monista erilaisista lähteistä, joista heitän esimerkkejä myös jatkossakin tarpeen tullen esille oman ajattelukykyni ja tietomääräni tukemana.

Huomautan siis, että ei kannata tuollaisilla "anarkisti-idiootti"-heitoilla tehdä itseään naurunalaiseksi ja hölmöksi; Ensinnäkin blogissani ja sen kautta 10 viime kuukauden ajalta löytyvä todistusmateriaali on niin runsas ja häikäisevän vakuuttava näistä maailman monista tapahtumista kaukaa historiasta nykyhetkeen, että niiden kyseenalaistamiseen vaaditaan 1000 kertaa parempia heittoja kuin sinä näemmä kykenet tekemään; mustamaalaamisella ja uhkaamalla kyseenalaistaminen.

Lisäksi suoraan "anarkistiksi" leimaaminen nimenomaan pahansuovassa mielessä on myös todella ratkihalpaa ja ymmärtämätöntä, sillä kaikki ne, jotka ymmärtävät esille tuomani tietoarsenaalin, sen esilletuomistapani ja näiden merkityksen, tietävät minun olevan hyvin monipuolisesti hyvyyden ja paremman maailman luomisen asialla sekä ympäristöä että ihmisyyttä arvostaen ja kehittäen. He myös tietävät tämän pohjalta sen, minkälaiset mielipiteet voi jättää omaan arvoonsa ja mitkä ovat oikeasti tärkeitä, vaikka ne olisivat ensinäkemältä varsin räväköitä ja uskomattomiakin.

Oman alanikin (Maisema-arkkitehtuuri) puitteissa harjoittamani monitieteellinen ja synteettinen tekemis- ja ajattelutapa ovat osaltaan vain kasvattaneet tätä maailmanymmärtämistajuani, joten olen erittäin itsevarmalla pohjalla tässä; en siis toisaalta hetkahda jostakin "anarkisti-idiootiksi" huutelusta. Se osoittaa lähinnä vain ko. huutajan tyhmyyttä. Tehtäväni on siis olla tavallaan uusrenessanssihenkinen multiosaaja kauneuden - hyvyyden ja pahuuden - rumuuden osoittamisessa ja kauneuden - hyvyyden asettamisessa pahuutta - rumuutta vastaan sen hajoavalle rauniolle (Toivottavasti!).

Joka tapauksessa tuota hyvyys vs. pahuus -dilemman tutkimista varten käytän värikästä kieltä tässä prosessissa blogikirjoitteluni osalta, koska haluan "uskonnollisanarkistisella" otteella tehdä siitä ja tiedonannostani näyttävän ja sisuksiin tunkeutuvan performanssin hyvyyden tulla paremmin julki prosessin lopputuotteena. Monet ihmiset eivät vain nykyään näytä ymmärtävän tällaista performanssia. Kuten ilmeisesti sinäkin Panu? Haluan kuitenkin viedä tavallaan poliittisen pamflettiformaatin näin uusille ja tuoreille vesille, ymmärsi sitä sitten vain pari ihmistä tai ei kukaan.

Heh, mutta minäpä tiedän jo tekeväni uraauurtavaa historiaa nimenomaan hyvyyden puolella taistellen ja se on asia, joka tulee olemaan kanssahenkisteni "aktivistien" voima; Me ja meidän monet ajatuksemme (Vaikka eroja meidänkin välillä löytyy) sekä paljastamamme tiedot tulevat sen takia kestämään tuhansiakin vuosia ihan helposti ja niihin viitataan silloinkin ihmisyyden jaloimpien puolien ilmauksina aivan kuten vaikkapa nykyään me "aktivistit" ymmärrämme historian virrasta näiden merkkihenkilöiden vastaavia teesejä ihmisyyden hyvien puolien esilletuomisessa ja taistelussa pahuutta vastaan; kardinaali Nicholas of Cusa, Johannes Kepler, Alexander Hamilton, Benjamin Franklin, George Washington, Abraham Lincoln, Franklin Delano Roosevelt, John F. Kennedy jne.

Sekä vastaavasti osaamme havaita niitä "pahiksia"; Paulo Sarpi, Brittiläisestä imperiumista mm. Adam Smith, John Locke, Jeremy Bentham, Lordi Shelburne, John Maynard Keynes, Winston Churchill, Margaret Thatcher jne. Sekä USA:sta Theodore Roosevelt, Harry S. Truman, Richard Nixon, George H. W. Bush jne.

Tässä vaiheessa performanssini prosessia pahuuden analysointi on vain ollut varsin paljon pääosassa ja se voi tuntua joistakin "keltanokista" kummalliselta ja ahdistavalta, mutta muutosta tulee prosessin etenemisen, lisäoppimisen ja tilanteiden kehittymisten kautta niin oman itseni kuin maailman osalta katsottuna. Prosessini jatkuu tehokkaana ja vääjäämättömän idealistisesti erittäin hyvillä syillä. Valitettavasti nykyään täytyy osoitella "pahuutta" monesti radikaalistikin, jotta sen voisi laittaa omalle paikalleen "hyvyyden" tieltä. Vaikea tehtävä tiedän ja tietysti pahuuden ja hyvyyden välinen raja on monesti häilyväkin. Joidenkin on silti vain yritettävä, vaikka se nykyään voi helposti näyttää mahdottomaltakin näiden monien maailmamme vaikeiden asioiden takia.

Kuulepa siis Panu! Valitettavasti on siis todettava, että jotkut sinun ajatuksesi ja tietosi ovat tässä katsannossa ainoastaan väistyviä ominaisuuksia maailman ja sen eri puolien ymmärtämisessä. Ei toki kaikki, mutta maailman tilanteen ymmärtäminen tulee joka tapauksessa etenemään länsimaissa siihen suuntaan tavalla tai toisella, missä nämä esille tuomani asiat maailman tilasta ovat nykyistä vielä paljon kiinteämmin ja voimakkaammin osana hyvyyden ja pahuuden dilemman ratkaisuissa ja siinä, miten ko. tietoja voidaan käyttää ihmiskunnan ja ympäristön hyväksi. Se on vääjäämätöntä ja tarpeellista! Merkit onneksi jo viittaavatkin siihen, että ihmisiä on heräämässä siitä lumetodellisuudesta...

Halusit sinä sitä tai et ja fiksuimmat meistä ovatkin jo alkaneet ottamaan näistä esille tuomistani asioista selvää ja pyrkineet niitä ymmärtämään, koska ne kattavat maailman tulevaisuudesta niin suuren osan. Olen itse näin osoittanut mallikelpoista esimerkkiä maapallon jokaiselle ihmiselle! ...Hmmm, no. Ehkä ne oligarkkiporukat eivät mallikelpoista esimerkkiä edes tunnistaisi ja osaisi käyttää.

Wednesday, May 27, 2009

Tulppaanien viljelystä kesäkukkakasvupaikoilla



Tulppaaneja Hämeenlinnassa; kuva 1




Tulppaaneja Hämeenlinnassa; kuva 3




Tulppaaneja Hämeenlinnassa; kuva 3


Sipulikasvit ovat tunnetusti hienoja ja monesti helposti viljeltäviä kevätkukkijoita. Niiden avulla saadaankin erinomaisesti aikaan näyttäviä kasvustoja, kun monet muut perennalajit ovat vasta tulossa esille / näyttävään vaiheeseen. Sipulikasvit ovat myös erinomainen kasvukauden aloittajakasviryhmä niillä paikoilla, joilla viljellään hallanarkoja kausikasveja eli kesäkukkia. Hallanarkoja lajejahan (Joihin suurin osa Suomen kausikasveista kuuluu) ei voida sijoittaa ulos Etelä-Suomessakaan ennen kesäkuun ensimmäistä viikkoa (Tämä tosin on keskimääräinen ohjearvio, joka vaihtelee käytännössä joka vuosi jonkin verran) ja siksi ennen sitä sipulikasvit ovat hyviä viljeltäviä.

Nuo kuvat (Otettu perjantaina 22.5.2009) kertovat juuri sen, kuinka Hämeenlinnan kaupunki on tajunnut sipulikukkien arvon ennen kesäkukkakautta. Noilla paikoilla on myöhemmin kesällä niitä kausikasveja. Nyt kuvissa nähdään alinna "Red Apeldoorn" tulppaanilajiketta ja ylemmissä "Orange Emperor" tulppaanilajiketta. Tulppaanilajikkeita voi viljellä tällä tavalla yksivärisenä ryhmänä (Mikä on jossain mielessä koko ajan toistettuna toisaalta aika mielikuvituksetonta ja yksitoikkoista), mutta lajikkeita voi myös sekoittaa yhden ryhmän sisällä mosaiikkimaisesti kahden tai kolmen eri lajikkeen verran yhtenäiseksi matoksi. Näin syntyy elävä värimatto, jossa sommittelumahdollisuudet ovat lähes rajattomat, koska esim. tulppaanilajikkeita on niin paljon; jopa tuhansia maailman mittakaavassa. Myös lajikkeiden sommittelu ryhmän sisällä erilaisiksi kuvioiksi luo pikanttia kasviestetiikkaa; voidaan muotoilla raitoja, geometrisia kuvioita, abstrakteja kokonaisuuksia, aaltokuvioita jne.

Näiden esillä olevien tulppaaneidenkin joukossa lajikkeiden kukinta-ajat vaihtelevat hyvin paljon. Varhaisimmat aloittavat jo huhtikuun puolella ja myöhäisimmät kukkivat vasta touko-kesäkuussa. Näin pelkästään tulppaaneillakin voi sommitella yli kuukauden ajaksi kukintaa ennen kesäkukkakautta. Toki on muistettava, että muitakin sipulikasveja on olemassa ja siitä joukosta on mahdollista löytää kukkijoita aina maaliskuulta saakka.

Kesäkukkapaikoilla useat tulppaanilajikkeet ovat kuitenkin siinä mielessä helppoja, koska niitä voidaan laittaa vuosittain uudestaan; kukinnan jälkeen ne nostetaan ylös ja kesäkukkaryhmät laitetaan tilalle. Sitten kesäkukkien kuoltua hallaan syksyllä tulppaanisipulit laitetaan takaisin. Monet muut sipulikasvit eivät tykkää tällaisesta siirtelystä, vaan haluavat kasvaa paikallaan monta vuotta siirtelemättä. Tuossa tulppaanien siirtelyssä on sekin hyvä pointti, että joka vuodelle voidaan sommitella aina uudenlainen väri- ja lajiketeema ryhmään.

Tässä sipuleiden siirtämisessä juuri kesäkuun alussa on se haittapuoli kotipuutarhurin kannalta, että sipuleita joudutaan kasvattamaan ulkona maassa vielä kukinnan jälkeisen siirronkin jälkeen, koska yhteyttävillä lehdillään ne keräävät vielä jonkin aikaa ravintoa seuraavan vuoden kukkimiseen. Kaupungeilla ja kunnilla on sille varattuna omat kasvatuspaikat. Kotipihan kesäkukkaryhmässä sipulikukkia varten täytyisi siis löytää korvaava paikka sipuleiden siirrolle tai sitten täytyy sommitella sipulikasvit niin, että kesäkukat voidaan sijoittaa sipuleiden väleihin. Tulppaanien kukinta ei tosin monien lajikkeiden kohdalla säily montaa vuotta hyvänä, joten niitä joudutaan uusimaan vähintään muutaman vuoden välein.

Monesti tulppaanit ovat kuitenkin siitäkin hyviä kesäkukkaryhmien esikaunistajia, kun monien niiden kukinta-aika päättyy melko tarkalleen kesäkuun ensimmäisellä viikolla juuri kesäkukkien hallanvaara-ajan päättyessä. Myöhäisimmät lajikkeet toki voivat viileinä kesän alkuina viivyttää kukintaansa jopa pitkälle kesäkuuhun. Silloin on kesäkukkien laittamista viivytettävä.

Tässä on lopuksi joitakin listoja ja tietoa nimenomaan tulppaanilajikkeista: Tulppaanitietoutta Kauppapuutarhaliiton tulppaani-info.fi -sivustolta. Tulppaanien jaottelusta lista, Piltti Oy:n kattava lista ja tässä on erittäin laaja Michael Kingin Gardening with tulips -kirja PDF -muodossa. Tässä on puolestaan uusi näyttävä tummakukkainen lajike: "Black Horse".

Jättibalsamien viljelystä



Jättibalsamit (Impatiens glandulifera); kuva 1




Jättibalsamit (Impatiens glandulifera); kuva 2




Jättibalsamit (Impatiens glandulifera); kuva 3


Yllä on kolmen kuvan sarja jättibalsameista kuvattuna Hämeenlinnassa perjantaina 22.5.2009. Alimmassa kuvassa nähdään ko. jättibalsameille varattu kasvualue, joka on pienen metsikön reunassa ja avoimempi niittyalue on kuvaajan selän takana. Ko. metsikkö on moottoritien, sen liittymän ja Paasikiventien rajaamalla alueella. Puusto on pääasiassa tervaleppää (Alnus glutinosa) ja maaperä on kosteaa - jopa paikoin märkää sekä lehtomaisen rehevää. Muissa kuvissa nähdään jättibalsamien sirkkataimia, jotka ovat viime syksynä levinneiden siementen turvin nousseita. Kuvissa nähdään myös lajin edellisvuoden varsien jäänteitä, jotka voi jättää tällaisilla luonnonmukaisilla paikoilla sijoilleen.

Jättibalsameitahan on syytetty haitallisen leviäviksi kasveiksi ja siten epätoivotuiksi. Lajin viljely on kuitenkin perusteltua esim. yllä kuvatun kaltaisessa tilanteessa, jossa sen leviäminen pysyy helpoimmin kurissa / ohjattuna. Leveät väylät joka suunnassa ovat näin yksi hyvä rajoittava tekijä lajin leviämiselle. Toisia hyviä rajoittavia seikkoja ovat esim. tilanteet, joissa joka suunnassa on leikattava nurmikko tai nurmikko ja rakennuksien seinä / seinät. Fyysisesti maaperässä rajoitettu kasvualusta ei auta leviämisen rajoittamisessa, koska laji on yksivuotinen ja sen eläminen siirtyy seuraavalle vuodelle ainoastaan siementen varassa.

Laji on siis yksivuotinen, mutta se tekee turvakseen erittäin paljon siemeniä. Ne kehittyvät siemenkodissa, jotka avautuvat elo - lokakuussa kypsyttyään räjähtämällä ampuen siemenet usean metrin päähän emokasvista. Näin jättibalsami leviää tehokkaasti ja keväisin siemenet itävät yllä olevissa kuvissa nähtävään tapaan hyvin runsaina mättäinä laajalla alueella. Toukokuu on näin ollen hyvää aikaa rajata jättibalsamikasvustoja syntyneitä taimia kitkemällä. Halutun muotoisia ja laajuisia kasvustoja ei saa muutoin kuin juuri poistamalla taimet ei-toivotuilta kohdilta. Poistamista joudutaan tekemään joka tapauksessa aina ja kitkentäkertoja joudutaan tekemään 2 - 4 kertaa ennenkuin viimeiset itäneet taimet on saatu pois. Lajin siemenet nimittäin saattavat kitkettäessä tehdä vaiheistettua itämistä poistettujen tilalle vielä kesäkuussakin, mutta ei enää ensimmäisen itämiskerran verran. Silloin lähinnä yksittäin.

Rehevillä kuvan kaltaisilla maaperillä jättibalsami tuo hienoa trooppista tunnelmaa, koska kasvustot ovat silloin hyvinkin korkeita; jopa selvästi yli 2m, vaikka lajitiedoissa sille on joissakin lähteissä ilmoitettu sitä vähemmän. Samoin kukinta (Kukat tuoksuvat erikoiselle ja joidenkin mielestä tuoksu ei ole miellyttävä; muistuttaa jotain teollista kemikaalia) on näyttävää monen viikon ajan heinäkuusta jopa syyskuulle, jos kuivuus ei vaivaa paikkaa hellejaksoinakaan. Kasvi on näet altis kärsimään kuivuudesta ja sen se ilmaisee helposti lehtiään lurputtamalla jo pienenkin vedenvajauksen ollessa käsillä. Kuivuusongelmista kertoo sitten myöhemmin kellastuneet lehdet ja harsu lyhyeksi jäävä olemus, missä kukintakin voi jäädä vaatimattomaksi. Pitkää kukintaa ylläpitää nimenomaan riittävän kosteuden turvin tapahtuva versojen lisähaaroittuminen latvoissa loppukesän ajan, jolloin jatkuvasti syntyy uusia kukkasilmuja.

Tämä laji vaatii siis jonkin verran vaivaa puutarhuriltaan, jotta sitä voi ilman liiallisen leviämisen pelkoa viljellä. Se on kuitenkin vaivan arvoinen laji näyttävyytensä ansiosta. Helpoin tilanne viljellä on tuo leikattuihin nurmikkoihin joka suunnasta rajoittuva kasvualue, jolloin kitkemistä ei välttämättä tarvita. Syytä on kuitenkin tarkkailla silloinkin ympäristöä kauempanakin, koska siemenet ovat voineet levitä esim. jalkineissa kauaskin. Laji on hallanarka, joten sitä ei tule sijoittaa tienoon / pihan hallaisimpaan paikkaan. Esim. ylispuuston suojassa se voi selvitä hallavauriotta etelärannikolla jopa loka - marraskuulle. Keväällä sirkkataimet ovat kokemukseni mukaan hallankestävämpiä kuin muutoin kasvin muut elinvaiheet. Niinpä myöhäinen keväthalla ei lajia vielä nujerra ja tuo vaiheistettu itäminen turvaa mahdollisen täystuhonkin jälkeen vielä lisätaimien ilmaantumisen.

Lajin voi ottaa viljelyyn esim. keräämällä nyt toukokuussa ko. sirkkataimia tuntemiltaan kasvupaikoilta (Joita voi pistää merkille esim. edellisenä vuonna lajin kukkimisaikaan, jos ei kylmitään tunnista lajin sirkkataimia). Siementen kerääminen on vaikeaa, koska siemenkodat ovat niin helposti räjähtäviä; esim. minigrip-pussia voi varovasti kokeilla sijoittaa halutun kodan ympärille ja räjäyttää siemenet siten pussin sisään. Heti sirkkataimien uudelleenistutuksen jälkeen maan kosteuden täytyy olla runsasta (Täytyy kastella tarvittaessa joka päivä reilun viikon ajan, jos ei sada tai jos kasvupaikka ei ole luonnostaan märkä), koska ennen kunnon juurtumista kuivuus voi olla kohtalokasta. Muutama taimi riittää siirrettäväksi, koska jo seuraavana vuonna syntyneen siemenmäärän takia uusia taimia tulee olemaan runsain mättäin ja niitä on sitten joka tapauksessa harvennettava / poistettava.

Sunday, May 24, 2009

Ylimääräinen sääpäivitys: Alkavalla viikolla raju matalapaine keskiviikkona ja sen jälkeen mahdollinen helleaallon alku

Alkavalla viikolla säässä tapahtuu uusia dramaattisia käänteitä, joista laitan tähän ylimääräisen arvioinnin. Alkuviikolla siis sää lämpenee edelleen aikaisemman arvion mukaan (Päivälämpötilat yli +20 astetta), mutta keskiviikkona näyttää tapahtuvan hyvinkin voimakkaan matalapaineen ylitys lounaasta Suomen yli koilliseen, jonka yhteydessä voi olla jopa myrskyä.

Matalapaineen mukana Keski-Euroopasta yrittää tulla mukana erittäin helteistä ilmamassaa (Saksassa tulossa yli +30 asteen helteet), mutta on siinä ja siinä ehtiikö siitä tulla maistiainen keskiviikoksi Etelä - Kaakkois-Suomeen ennen tuon voimistuvan matalapaineen okludoituvan rintamasysteemin ylitystä. Matalapaine joka tapauksessa näyttää tuovan runsaita sateita ja mahdollisesti reippaitakin ukkosia, jos tuo helleilmamassa pääsee sopivasti osalliseksi tapahtumiin. Matalapaine näyttää lisäksi voimistuvan niin hurjasti ti - ke aikana, että sen mukana lounaistuulet saattavat voimistua tuhoja-aiheuttaviksi keskiviikon mittaan lähes koko Suomessa. Mahdolliset ukkospuuskat saattavat myös olla silloin paikoin vaarallisia eteläisessä Suomessa.

Tuon matalapaineen nopean ylityksen jälkeen viikon loppupuolen sään kuva on myös muuttunut viime arvioinnista: Nyt näyttää siltä, että Suomen länsipuolelle vahvistuu korkeapaine, joka sysää matalapaineet kauas pohjoiselle reitille ja samalla korkeapaineen ympäri lännestä alkaa tulla mahdollisesti niin lämmintä ilmamassaa, että hellerajan ylitys voi olla mahdollista viimeistään la - su aurinkoisessa ja kuivassa säässä...

Kesä näyttäisi saavan näin repäisevän alun monessakin mielessä, mutta tarkkaillaan tilanteiden kehittymistä vielä lisää. Palaan siksi ma - ti aikana päivittämään tätä merkintää vielä lisää.

Päivitys 26.5.2009 klo. 20:25: Huominen matalapaine ei ole enää näyttänyt niin voimakkaalta kuin miltä se aikaisemmin hetkittäin ennustekartoilla näytti. Joka tapauksessa edelleen se näyttää tuovan mukanaan ennen kylmän rintaman ylitystä alkupäiväksi kaakkoiseen Suomeen jopa niin lämmintä ilmamassaa, että hellerajan ylitys saattaa olla mahdollista paikoin sisämaassa. Rintaman ylitykseen liittyen ukkosten mahdollisuutta on edelleen, mutta ne ja jopa itse sateetkin saattava jäädä varsin paikallisiksi / vaatimattomiksi ja mitään näyttävää meininkiä ei olisikaan tiedossa... Tuuli voimistuu kuitenkin melko paljon, mutta voimakkaimman tuulen alue tulee Oulunlääniin ja Lappiin, missä tuulituhot saattavat olla hyvinkin mahdollisia. Tuo viikonlopun helletilanne näyttää edelleen toteutuvan ja se saattaa jatkua ainakin parina päivänä seuraavan viikon puolellekin...

Päivitys 27.5.2009 klo. 16:05: Tässä on Helsingin sää kuvina -blogista tämän päivän säätilannetta koskeava merkintä. Ilmatieteenlaitoksen sadetutkasta voitte nähdä, kuinka tuon kylmän rintaman ylitys on edennyt ja edelleen etenee. Tähän mennessä ainoa ukkostava tilanne pääkaupunkiseudulla oli klo. 11 ja 12:30 välillä, jolloin kuulin muutaman jyrähdyksen. Silloin myös kuurottainen sade oli rankinta. Kovin erikoista ei tilanteeseen kuitenkaan liittynyt, jos ei oteta huomioon sitä, että ilmassa oli jopa heinäkuista tuntua. Pääkaupunkiseudulle on vielä muutaman tunnin ajan tulossa kuurottaista sadetta lounaasta käsin tuosta hitaasti itään siirtyvästä kylmästä rintamasta, mutta ukkosen todennäköisyys näyttää jo hiipuneen. Sade on kuitenkin tehnyt nyt kreivin aikaan hyvää kasvien suhteen, koska melkein heti perään on tulossa tuo parin - kolmen päivän ajan kestävä helleaalto; lämpötilat sisämaassa etelässä paikoin jopa lähes +30 astetta ainakin sunnuntaina... Tämä lämpö tietää nyt myös sitä, että kasvukausi etenee ensi viikon alkuun mennessä jo selvästi etuaikaan tavanomaiseen aikatauluun verrattuna; mm. pihasyreenien (Syringa vulgaris) kukinta huipentuu nopeasti.

Viikon 21 tunnelmakuvat vuonna 2009



Ruusuherukan (Ribes sanguineum) kukintaa Helsingin Meilahden arboretumissa keskiviikkona 20.5.2009. Tämä pensas on talvenarkana ollut tuntematon Suomessa, mutta sitä voi suositella pikantiksi kukkapensaaksi paljon yleisempään viljelyyn Etelä-Suomeen. Kuvan tapainen kirkas kukinta on lisäksi varsin pitkään säilyvä.




Komeaonnenpensaan (Forsythia X intermedia) täyttä kukintaa Espoon Tapiolassa tiistaina 19.5.2009. Eri onnenpensaslajeista tämä on niitä viimeisiä kukkijoita ja on siksi erittäin näyttävä vielä näin kesän kynnyksellä.




Oratuomen (Prunus spinosa) kukintaa Helsingin Meilahden arboretumissa keskiviikkona 20.5.2009. Tätä lajia on suotta moitittu liian talvenaraksi; siitä tulee aivan helposti erinomainen kukkapensas / kukkapuu Etelä-Suomessa ja sen viljelyä pitää siksi lisätä ja tehdä sitä tunnetummaksi. Se sitä paitsi kuuluu Suomen luontaiseen kasvistoon lounaissaaristossa.




Sirotuomipihlajan (Amelanchier laevis) kukintaa kuvattuna Helsingin Kaisaniemen kasvitieteellisessä puutarhassa keskiviikkona 20.5.2009. Tämä tuttu ja varsin yleinen pikkupuu kukkii niin nopeasti, että tämän merkinnän julkaisun aikaan kukinta on jo lähes ohi. Isotuomipihlaja (A. spicata) ja rusotuomipihlaja (A. lamarckii) ovat hieman myöhemmin kukkivina olleet tämän viikonlopun aikana kukinnan huipussa.




Tulppaaneja (Tulipa sp.) Espoon Tapiolassa Gardenia hotellin Sevilla -ravintolan edessä kuvattuna maanantaina 18.5.2009. Näillä sipulikasvien myöhäiskukkijoiden avulla saadaan erinomaisia värisommitelmia kesän alkuun mm. sekoittamalla kuvan tapaan yhdeksi matoksi kolmea eri sävyä kahden päävärin väliltä.




Vanajavettä Hämeenlinnassa kuvattuna torstaina 21.5.2009; kukkivaa peltokanankaalia (Barbarea vulgaris) rantatörrmällä voikukkien (Taraxacum officinale) kukinnan jo vaihduttua siemenvaiheeseen ja taivaalla koilliseen liikkuvaa ukkoskuuropilvijonoa tyynehkössä säässä. Viikkoa ovat sävyttäneet pienet, mutta paikoin melko pippuriset ukkoskuurot myös eilen ja tänään Etelä-Suomen lisäksi muuallakin maassamme.

Saturday, May 23, 2009

Anton Salosen kaappausdraama osana NWO -agendan suoraan ja välillisesti kylvämän pahuuden paljastumisessa

Anton Salosen tapauksen tiimoilta ilmenee lisää dramaattisia asioita. Laitetaanpa tähän viimeisimpiä tilanteeseen liittyviä juttuja muistiin Johan Bäckmanin blogista: Totuus äidiltään ryöstetyn venäläispoika Anton Salosen kotikirkosta, Miksi Stubb suojelee rikollisia?, Stubbia odottaa valtakunnanoikeus, Paavo Salonen ei ole psyykkisesti kunnossa, Tatjana Kuusisto sanoo, Paavo Salonen uhkasi tappaa itsensä ja Anton Salosen Pietarin konsulaatissa? ja Paavo Salosen tukijokot masinoivat uhkaussoittoja.

Kerrassaan tosisaastaista sekasotkua joudumme siis todistamaan ja lisäkauheutta asiaan tuo juuri se seikka, että tämä ei ole enää vain kahden aikuisen välinen huoltajuuskiista, vaan valtakunnallinen ja kansainvälinen kriisi ja paljon paljastava pahuuden ilmaus koko länsimaailman rappioituneen moraalin ollessa osaltaan liikkeellepaneva voima monella tasolla. Juuri tämän tilanteen saatanallisuuden ja valtakunnallisen haitallisuuden takia valtavirtamedia pyrkii nyt totaalisesti vaientamaan jutun ja tilanteen uutisoinnin (Oletteko huomanneet?), vaikka tilanne on nyt puhtaasti uutisointimielessä mitä "herkullisin" ja julkisuutta vaativin. Mitäs on menty tekemään sellaisia tyhmyyksiä, joista on aikapommin kaltainen seurausten vääjäämättömyys edessä!

Käskytystä lienee tullut ylhäältä mediataloille olla uutisoimatta ja alkuperäistä käskytystä tai skenarion suunnittelua on jo spekuloitu NWO -eliitin toimeksiantona siinä mielessä, että tämä loisi tilannetta Suomessa venäjävastaisuudelle ja sitä kautta NWO -eliitin halulle saada Suomi Natoon ja länsimaailman kokoamiseksi paremmaksi vastavoimaksi Venäjälle, länsi-imperiumin vanhalle ongelmakohteelle (Kun ei suostu olemaan kunnollinen osa NWO -agendaa). En yhtään ihmettele sellaisen skenarion mahdollisuutta, vaan se on jopa loogisesti järkevää tämän oligarkkieliitin kannalta. Joka tapauksessa tämä Anton -tapaus ei kyllä unohdu koskaan vaihtoehtomedian silmissä! Ja seurauksia joka tapauksessa tulee valtakunnallisellakin tasolla, vaikka kuinka asiaa yritetään nyt vaientaa. Sama koskee taannoista Lex Nokia -lakialoitetta. Siinäkään asiat eivät edelleenkään ole ok!

Kaameaa on myös ollut nyt havaita Antonin isän Paavo Salosen epävakaa ja sairas luonne: Uhannut mm. tappaa itsensä ja Antonin piilotellessaan Pietarin konsulaatissa, kaupittelee Antonia mediassa kuin sirkuskoiraa jne... Alkaa annetun materiaalin perusteella kyllä kupit kääntyä selkeästi Antonin äidin Rimma Salosen puolelle.

Miettikääpä myös sitä, minkälaiset ihmiset tuolla juttujen keskustelupalstoilla antavat ymmärrystä tällaiselle rikolliselle ja Antonin kannalta vahingolliselle toiminnalle antaen mokomille konsulihulttioille ja Paavolle jopa sankariviitan ja hyväksyen maamme johtajien, kuten Alexander Stubbin falskit ja valheelliset selitykset muitta mutkitta?! Osa heistä on varmasti elämän kunnollisia tosiasioita ymmärtämättömiä vaarallisia idiootteja, mutta osa on myös niitä muutoin ok ihmisiä, jotka "vain" pelkäävät haitallisen ja pahuutta tihkuvan totuuden ymmärtämistä ja vastaanottamista. He projisoivat sitten sen pelkonsa ja pahuuden ilmentymän virheellisesti tiedon antajaan eli tässä tapauksessa Johan Bäckmaniin tai sitten yrittävät kääntää sen pois mielestään tekosyiden varjolla. Miettikääpä sitä, mihin tässä katsannossa tämä nettikirjoittaja Panu Höglund kuuluu tämän kirjoituksensa kanssa?!

Osa ei myöskään osaa kuvitella maailmaa sen illuusionsa ulkopuolella, jossa valtakunnallisen tason auktoriteetteja ja toimintaa ei voi kyseenalaistaa. Heille auktoriteetin ja toimintansa kyseenalaistaminen on samaa kuin turvaverkon poisputoaminen elämisen symbolisista edellytyksistä. Valitettava tosiasia on se, että se poisputoaminen on nyt oikeasti tapahtunut! Menetetty luottamus tärkeimpiin johtajiin on hyvin vakava asia ja nyt sen havaitseminen maailmanlaajuisesti tapahtuneeksi ei ole mielenterveydellekään hyväksi. Se on ymmärrettävää ja minäkin olen taistellut viimeisen 10 kuukauden aikana tietoisuudessani näitä kauheuksia vastaan ennen kuin olen nyt valveutunut tilanteen valitettavaan hurjuuteen. Niin uskomatonta kuin se onkin. Meidän rivikansalaisten on kuitenkin nyt tavalla tai toisella vain kestettävä ja noustava!

Toisaalta on hyvin paljon ihmeteltävä sitä, kuinka varmasti on edelleen ihmisiä, jotka eivät vieläkään edes tiedä juuri yhtään näistä maailman ja Suomen kammottavista koukeroista ja he jatkavat elämistään toistaiseksi kuin mitään pikkulamaa kummallisempaa ei olisi tekeillä. Vaikka siis merkit ovat jo niin selvät, todistetut ja toitotetut niin monissa yhteiskunnallisissa asioissa ja ihmisten elämisen toteutumisissa. Kyllä vaan on NWO -agendaa ja siihen liittyviä suoria ja välillisiä haitta- ja pahuustekijöitä ja se on ihmiskunnan tulevaisuuden kannalta erittäin tuomittavaa kehitystä!

Katsokaapa muuten Alexander Stubbin blogin uutta merkintää ja nimenomaan siihen Juha Molarilta tullutta kysymystä! Kauankohan se saa olla siellä ennen sensurointia ja tuleekohan siihen ollenkaan vastausta?... Odotelkaamme tilanteiden kehittymistä...

Friday, May 22, 2009

Epävakaista ja normaalilämpöistä alkukesäsäätä pienine poutahetkineen



Viljelysääkatsaus sisältää tällä kertaa valokuvan Hämeenlinnan Vanajaveden pinnasta otettuna eilen 21.5.2009. Kuvassa nähdään moottoriveneen tekemiä aaltoja muutoin tyynellä veden pinnalla. Aaltojen heijastuminen rantamuurista aiheutti tuon kivan kuvioinnin. Viikon aikana vallinnut heikkotuulisuus etenkin sisämaassa (Jossa merituulta ei ole ollut) on mahdollistanut järvien vesipintojen tarkkailun mielenkiintoisesti tälläkin tavalla. Vesipinta on jatkuvasti estetiikan ymmärtämisen ja ihailun kannalta kiinnostava kaikenlaisissa valaistus-, pilvi- ja tuulitilanteissa heijastusominaisuuksien vaihdellessa äärettömästi. Nytkin kuvassa oli väri- ja valöörivaikuttavuutta lisäämässä vastarannan puolella lähestynyt kuuro- / ukkospilvi.

Viikon sää on siis ollut kuurosateiden ja paikallisten ukkostekin sävyttämä etenkin sisämaassa. Etelärannikolla on sen sijaan ollut paikoin ja ajoittain mielenkiintoisia merisumutilanteita, kuten eilen Helsingin keskustassa. Sisämaassa puolestaan ukkoset ovat jo aiheuttaneet hankaluuksiakin, kuten eilen Lahdessa. Tämä mielenkiintoinen kahtiajakoisuus on tälle ajankohdalle tyypillistä, kun heikko matalapaine on tuonut heikossa perusvirtauksessa aikaisempaa kosteampaa ja lämpimämpää ilmamassaa Etelä-Suomeen lounaasta. Vielä kylmän meren (Pääosin vähän alle +10 astetta, mutta järvissä jo yli +10 astetta) yllä virtaava ko. ilmamassa tiivistyy helposti sumulautoiksi heikossa tuulessa merituulen heikennyttyä. Sisämaassa kuuro- ja ukkospilvet ovat puolestaan tuoneet muutoin heikkotuulisiin olosuhteisiin kuuro- ja ukkospuuskia. Päivälämpötilat ovat olleet alkuviikon n. +20 asteen lukemien jälkeen "vain" reilussa +15 asteessa ilmamassan lämpenemisestä huolimatta, koska pilvisyys on ollut runsasta. Yölämpötilat sen sijaan ovat kohonneet reilusti ollen jopa selvästi yli +5 astetta ja hallanvaara on poistunut.

Tänään ja huomenna Etelä-Suomen säähän vaikuttaa viimeksi ennakoimani vähän voimakkaampi matalapaine eteläpuolella. Se painottuu huomenna jo Suomen kaakkois - itäpuolelle, mutta aiheuttaa tuulisempaa säätä yhtenäisemmän sadealueen kera jo tänään illalla jatkuen huomisen puolelle. Matalapaine jää su ja ma ajaksi vielä Suomen itäpuolelle aiheuttaen iltapäiväkuuroista pohjoistuulta, mutta tämä pohjoisvirtaus ei olekaan mitenkään erityisen kylmää. Nimittäin tuon matalapaineen mukana kiertyy idän kautta sen verran lämmintä ilmaa, että ko. tilanteessa päivälämpötilat pysyvät +15 ja +20 asteen välillä ja öisin hallanvaara ei ole edelleenkään merkittävä n. +5 asteen lämpötiloineen. Tiistain tienoilla on lännestä saapuvan korkeapaineen selänteen vuoro, jonka mukana lounaasta - etelästä sen jälkipuolella pääsee lämpimämpää ilmamassaa Etelä-Suomeen. Tällöin sään poutaannuttua iltapäivänkin osalta viimeistään juuri tiistaina päivälämpötilat ylittävät sisämaassa +20 asteen. Helteeseen (+25 astetta tai enemmän) ei kuitenkaan päästä.

Tiistain jälkeen pohjoisella Atlantilla muhinut matalapainetoiminta alkaa taas vyöryttää säärintamia koko Suomeen ja matalapaineen osakeskuksia Pohjois-Suomen yli itään, jolloin Etelä-Suomen sää epävakaistuu: Kuurosateita ja yhtenäisiä sadealueita ke ja to ajan ajankohtaan nähden normaalilämpöisessä länsivirtauksessa. Päivälämpötilat voivat silloin jäädä sateisimmilla hetkillä +15 asteen tienoille, mutta olla poutahetkillä lähes +20 astetta. Öisin on pääasiassa leutoa tuulten ja pilvien ansiosta, jolloin edelleen hallaa ei ole ja +10 asteen minimiyölämpötilat ovat mahdollisia. Pe ja la aikana matalapaineen painopiste näyttäisi siirtyvän itään, jolloin länsivirtaus kääntyy kuivempaan ja vähän viileämpään luoteisvirtaukseen.

Aivan viikon lopussa tilapäisen korkeapaineen selänteen jälkeen (Jos sitä edeltävä luoteisvirtaustilanne on riittävän viileä, niin hallanvaara saattaa paikoin kasvaa sisämaassa yhdeksi yöksi...) näyttäisi sitten taas tulevan lännestä ke - to kaltaista länsivirtausmatalapainetoimintaa sateineen. Näin ollen, vaikka terminen kesä on alkanut jopa aavistuksen normaalia aikaisemmin, niin kunnollisia kesähelteitä ei ole vielä tiedossa. Helleilmamassat pysyvät tuon Atlantin aktiivisen itään suuntautuvan matalapainetoiminnan takia Etelä- ja ajoittain Keski- sekä Länsi-Euroopassa melko kaukana Suomesta ja sen itäpuolisesta Länsi-Venäjästä.

Meneillään oleva ja tuleva melko normaali alkukesän / kevätkesän epävakainen sää pitää kasvillisuuden tyytyväisenä ja kasvukausi etenee noin normaalissa aikataulussa. Ensi viikon loppuun mennessä se tarkoittaa mm. tuomen (Prunus padus) kukinnan huippuvaiheen ohitusta, omenapuiden (Malus sp.) ja pihasyreenin (Syringa vulgaris) kukinnan tulemista lähes huippuunsa, haapojen (Populus tremula) värikkään hiirenkorvavaiheen monenkirjavaa etenemistä ja kevään ensimmäisten vihertyjien tulemista lähes täysilehtiseen vaiheeseen; kuten monet koivut (Betula sp.). Sipulikukkien sesongissa koittaa myöhäiskukkijoiden huipennus mm. monien tulppaanien (Tulipa sp.) avulla. Jotkut lämpöävaativimmat ulkomaiset harvinaiset lajit vaatisivat kuitenkin enemmän lämmintä ja siksi mm. trumpettipuut eli kataplat (Catalpa sp.) ja jumaltenpuu (Ailanthus altissima) etenevät hiirenkorvavaiheessansa hitaasti.

Peltoviljelyssä sateet ja lämpö saavat aikaan erinomaista viljojen kasvua ja siten maisemien heleää vihreyttä. Sateet ovat kuitenkin kesälle tyypillisesti edelleen sen verran paikallisia ja sisämaapainotteisia ajankohtaan nähden tyypillisesti, joten epätasaisuutta maan kosteudessa tulee edelleen olemaan. Hallanvaaran olemattomuus ensi viikon lopun lievää mahdollisuutta lukuun ottamatta antaa jo vähiten hallanaroilla paikoilla mahdollisuuden tehdä kesäkukkaistutuksia ym. hallanarkojen kasvien viljelyjä. Vesistöt jatkavat tasaisen hidasta lämpenemistään ja järvissä voidaan odotella +15 asteen ylityksiä. Joet virtaavat sateiden myötä normaalisti.

Thursday, May 21, 2009

Tuskallista yhteenvetoa maailman ja Suomen vajoamisesta yhä enemmän henkiseen ja fyysiseen katastrofiin

Maailman ja Suomen politiikan koukerot ovat sisältäneet taas niin dramaattista materiaalia, että on ollut vaikea tulla kirjoittamaan niistä tänne. Nimittäin VITUTTAA taas niin paljon tämä sonta, jonka keskellä en halua olla, mutta jota pakoon ei pääse minnekään! No, tulen taas vuodattamaan yrjöävää vihaani tätä maailmaa vastaan, jossa ilmenee kaikkien aikojen salakavalin ja saatanallisin totalitarisminpystytysprojekti, joka ihmiskuntaa on koskaan kohdannut. Sen paljastavat seikat viimeisen n. viikon sisältä ovat tässä:

Bilderberg-seminaari Kreikassa viime viikolla: Tässä asiaankuuluvia vaihtoehtomedian juttulinkkejä.

Alex Jonesin Infowars -sivusto: Alex Jones Interviews Jim Tucker at Bilderberg 2009, Dutch Prime Minister Grilled Over Bilderberg Following Prison Planet Article, Another Photographer Arrested at Bilderberg 2009, Tucker from Greece: Bilderbergers own President Obama, Bilderberg Wants Global Department Of Health, Global Treasury, Bilderberg Fears Losing Control In Chaos-Plagued World, Meanwhile: The Bilderbergers are advancing in Norway, Guardian Writer Hounded And Threatened Over Bilderberg Reporting, Bilderberg 2009 Attendee List (revised), John Kerry At Bilderberg 2009?, Skelton: Stop Bilderberg’s Nightmare Future At All Costs ja Alex Jones: Bilderberg Club’s plan.

Havaintoja uudesta maailman järjestyksestä -blogi: Bilderberg ryhmän tuoreita suunnitelmia.

Noista linkeistä kannattaa heti aluksi katsoa ikään kuin johdannoksi tuo boldattu Alex Jones -linkki. Ko. videossa Alex Jones vetää onnistuneesti yhteen tämän Bilderberg -seminaarin ja -ryhmän olemuksen. Maailman satanistisimmat agandat ovat todellakin olleet piilevinä jo pitkään luomassa nykyistä kapitalistista totalitarismia ja vain äärimmäisen harvat ovat edes epäilleet jotain hämärää olevan siinä tekeillä. Nyt toisinajattelijoiden joukot kasvavat, mutta edelleen on liikaa hyväuskoisia ja valveutumattomia idiootteja kaikissa yhteiskuntaluokissa ...ja lisäksi aivan liikaa niitä eliittisaatanoita.

Katsokaapa myös tuota linkkiä, jossa on tuon Bilderberg -seminaarin osallistujalista. Sieltäpä hyvinkin löytyvät myös Matti Vanhasen ja Jyrki Kataisen nimet. Jyrkin nimi on tosin muodossa "Girki Katainen", koska suomenkielistä nimeä ei olla osattu kirjoittaa oikein. Kun olemme tutustuneet näihin länsimaailman oligarkkieliitin "herrakerhoihin" ja agendoihin nyt tämän blogini avulla näin perinpohjin viime kesästä lähtien, niin hyvällä syyllä voimme todeta sen, että moisiin herrakerhoihin ja ko. NWO -agendaan tavalla tai toisella osallistuvat ovat ihmiskunnan vihollisia. Siltä kannalta pitää nyt myös Matti Vanhasen ja Jyrki Kataisen toimia ja ajatuksia arvioida. Huomio kannattaa kiinnittää myös kaikkiin niihin, jotka myötäilevät Vanhasen ja Kataisen agendoja ja tästä lähtien kaikki vähänkin NWO -agendaan ja sen edistämiseen viittaava on tuomittava alimpaan helvettiin saatanallisen pahuuden ilmentymänä vastustaen niitä johdonmukaisesti!

Yhdysvalloissa Obaman hallinnon natsi-Saksan hengessä toteutettava terveydenhuoltolakiuudistus:

LaRouche PAC -sivustolta juttuja: Videot; LPACTV: Obama's Useless Eaters Program, LPACTV: Is Hitler Whispering into Obama's Ear? ja LPACTV: Making Sacrifices. Tekstit; LPAC Release: Dragging Their Feet for Hitler, Obama's Nazi Doctors And Their `Reforms', Soros Sponsored the Genocide Agenda Which Orszag Now Proposes, The British (Hitler) Model For Orszag's Health-Care Demolition ja Alabama Legislator Drafts Resolution Condemning Administration Health Care Policy.

Barack Obaman hallinto on nyt osoittamassa selkeästi sen, kuinka se on lähtenyt Adolf Hitlerin natsi-Saksan aikoinaan viitoittamalle tielle. LaRouche PAC:n ja Executive Intelligence Review magazine -lehden John Hoefle muiden muassa on todennut (tässäkin LaRouche PAC:n uusimmassa viikkovideokatsauksessa), että massiivisen laman muka oikeutuksena syntyy äärimmäisen helposti kontrolliin, niukkuuteen, tyranniaan ja ihmisyyden alasajoon perustuva fasistinen mentaliteetti, joka konkretisoituu sitten idioottien, kontrollifriikkien, egomaanikoiden yms. sairaiden ihmisten käsissä todellisiksi poliittisiksi natsiagendoiksi. Nyt Yhdysvalloissa ns. HMO -terveydenhuoltolaki on yksi esimerkki juuri tästä; biljoonien dollarien säästöjä perustellaan sairaanhoitokulujen leikkaamisella ja sairaalatoimintojen "tehostamisella".

Toisin sanoen ihmisarvosta tingitään rahan palvonnan takia. Samaa tehtiin natsi-Saksassa, kun sen alkuvaiheen lamaa torjuttiin; Määriteltiin ihmiselämien rahallinen arvo ja kategorisoitiin sitten sen mukaan aluksi kaikkein "joutavimmat" ihmiselämät sairaanhoidossa, jotka olivat ikään kuin rahallista haaskausta ja eivät ansaitse siksi sairaanhoitoa ...Ainakaan oikeaa sellaista, vaan he olivat sitten mm. kansanmurhakoekaniineja. Joka tapauksessa muka oikeutettujen eutanasiakuolemien laaja salliminen johtaa hyvin helposti kansanmurhiin ja se on vaarana myös tässä nykytilanteessa; Asettamalla lain ja yhteiskunnan virallisissakin puitteissa tiettyjen ihmisten elämät arvottomammiksi kuin toisten ihmisten elämät luodaan alkutilanne kuoleman ja murhien vaaralliselle trivialisoimiselle. Juuri siitä on nytkin kyse, kun sairaalasäästöjä perustellaan mm. ns. toivottomasti sairaiden yms. kohdalla eutanasiaohjelmien sallimisella, jotta olisi vähemmän kustannettavia potilaita. Mitä seuraavaksi?!

Obaman hallinto tekee siis nyt käytännössä samaa kuin natsi-Saksa aikoinaan ja on selvä vaara tässä NWO -agendassa, että vastaavaa ideologiaa levitetään lähitulevaisuudessa muuallekin...Myös Suomeen! Se "globalisaatio", nähkääs. Eli siis NWO. Suurimmat saatanat tämän Obaman hallinnon terveydenhuoltopolitiikan takana ovat: Peter Orszag, Ezekiel Emmanuel, Larry Summers ja Barack Obama itse, kun haluaa moisia neuvonantajia kuunnella ja toimia heidän mukaansa. Mokoma wannabe Hitlerimme / keisari Neromme!

Hyvät naiset ja herrat: Olemme täten saapuneet NWO -agendassa taas astetta vaarallisemmille vesille, jossa ihmisarvon ja ihmiselämän kunnioituksesta on luovuttu taas useita pykäliä lisää. Liukumäki kansanmurhaskenarioihin yms. satanismiin on vauhdittunut pelottavasti. Niinpä Barack Obaman vertaaminen Hitleriin ja keisari Neroon on saanut perustellun konkretian. Pääsyylliset kaiken takana ovat edelleen samoja kuin Adolf Hitlerin aikana: Brittiläisen imperiumin Lontoossa ja Wall Streetillä majaansa pitävät finanssi-, pankki- ja korporaatioalan oligarkkieliitit.

Heidän ideologiansa (mm. utilitarismi ja behaviorismi) on myös juureltaan samaa kuin Rooman imperiumissa. Se ideologia konkretisoituu nyt parasiittisena ja näivettävänä verkkona kansallisvaltioiden ja rahanvallasta poikkeavien ihmisyyden hyvien puolien yllä. Se ideologia on ollut ihmiskunnan henkisen kehityksen suurin este, vaikka materiaalinen hyvinvointi on lisääntynyt. Ko. materiaalien tarkoitus on kuitenkin ollut olla lähinnä ko. ideologiaa palvelevien korporaatioiden rahantekovälineitä eikä siinä ole ollut riittävää sijaa ihmiskunnan optimaalisimman hyvinvoinnin lisäämiseen.

Rahanvallan lisääminen ja säilyttäminen on siis ollut tärkeää NWO -agendassa, mikä näkyy nyt siinä, että rahasta on jopa luotu virtuaalinen entiteetti vailla riittävää kytkentää reaalitalouteen ja ihmiselämän konkreettiseen todellisuuteen ihmisten itsensä hyväksi. Sen avulla rahanvaltaa on voitu kasvattaa utopistisiin mittoihin. NWO -ideologia puristuu saatanallisimpaan muotoonsa juuri silloin, kun ko. rahanvalta kohtaa vaaran, jossa se uhkaa menettää asemansa; oligarkkieliitti on vaarassa mureta (Paradoksaalista on juuri se, että osittain oligarkkieliitin oman pelailunsa takia he ovat asettaneet rahanvaltansa vaaraan). Tätä oligarkki-imperiumin turvaamistarkoitusta varten rahaa pyritään nyt suojelemaan kaikin mahdollisin tavoin ihmisyyden kustannuksella, jotta oligarkkieliitti ei murenisi.

Viimeisen 100 vuoden aikana tehokkain tapa näin suojella rahaa ja jopa lisätä ko. pääomia on ollut fasistinen politiikka ja sodat. Tähän suuntaan on menty taas kerran jo aivan liian paljon. Sen sijaan ainoa oikea tie on se, että rahan suojelemisen sijaan pitää suojella ihmisiä ja ihmiskunnan kehittymistä. Nyt ihmiset ja ihmiskunta ovat murenemisen tiellä rahan suojelemisen takia. Siksi Lyndon LaRouchen ajatusten ja teesien kuunteleminen ja oppiminen on tärkeää, koska ne tähdentävät ihmiskunnan hyvinvointia ja rahanvallan asettamista nykyisestä virtuaaliutopiasta sen oikealle paikalle ihmiskunnan palvelijaksi.

Yhdeltä kannalta katsottuna kaikkein saatanallisinta asiassa on se, että se ylisuojeltava raha on juuri virtuaalirahaa; siis olemme pahuuden kynsissä sellaisen asian takia, jota ei oikeasti ole tavallaan edes olemassa! Kuulin tähän liittyen viime viikonloppuna osuvan arvioinnin; nykyään tuota virtuaalirahaa ovat pyörittäneet tietyssä mielessä ihmisten sijaan lähinnä vain tietokoneet keskenään erilaisine finanssialaa palvelevine ohjelmineen ja tilastotieteellisine skenarioineen; raha on digitaalista ja siten sen käyttäminen on reaalimaailmasta erossa ja ymmärryksen tuolla puolen suurimmalle osalle ihmisistä. Osittain pitää siten paikkansa se, että etenkin finanssi- ja pankkiala ovat karanneet ihmisten käsistä ja ymmärryksestä tietokoneavaruuteen ja tietokoneet eivät ole siinä tavallaan osanneet laskea inhimillisiä ja yhteiskuntaa kestävällä tavalla parantavia aspekteja asioissa. On jouduttu jo lähtökohtaisesti väärille raiteille, jonka aika on lopulta paljastanut asioiden ajauduttua pitkään väärään suuntaan.

Toisaalta juuri tämä virtuaaliaspekti on varmasti ollut näiden oligarkkiporukoiden tiedossa ja he ovat voineet käyttää sitä hyväkseen tarkoituksellisen itsekkäästi ja saatanallisesti, jotta he voisivat rakentaa ko. NWO -suunnitelmaansa paljolti juuri sen pohjalta. Lisäksi on ollut niitä hyväuskoisia idiootteja, jotka eivät ole tajunneet tämän virtuaalirahamaailman pahuutta ja toivottomuutta olla oikeasti ihmiskuntaa palveleva. Paljastunut seikka esim. siinäkin, että EU on ollut tämän oligarkkieliitin pääomien turvaamisjuoni ja fasististen mielihalujen eräs uudelleenpystyttämisalue, kertoo myös sen laadun toiminnasta, johon kunnollisten ihmisten ei pidä osallistua. On siis harhaista sairautta luulla, että moinen virtuaalikapitaali olisi ollut hyvällä tavalla ihmiskunnan onneksi viime vuosikymmeninä; se on ollut pääasiassa valheellista ja rikollista monopolin väärinpelaamista, jonka sisälle on piilotettu pommi ja joka on nyt ollut johtamassa ihmiskunnan degeneroitumiseen monelta suunnalta.

Aivan samalla tavalla on nytkin tapahtumassa tämän finanssi-imperiumin mureneminen kuin miten vastaavanlaiset imperialistiset ideologiat ja "sivilisaatiot" ovat murentuneet lopulta aina ennenkin; Rooma, Bysantti jne. Valitettavana huomiona olen joutunut siis havaitsemaan sen, että elämme nyt aivan vastaavanlaisessa imperiumissa (kuin vaikkapa Rooma, mutta nykyteknologian ja nykyuskomusten ryydittämänä versiona), jonka kohtalona on murentuminen aivan lähitulevaisuudessa imperiumia yhä totalitaarisemmaksi finanssidiktatuuriksi pystyttävien oligarkkieliittiporukoiden ahneuden, tyhmyyden ja hulluuden takia ja kaiken sen henkisen, moraalisen ja fyysisen rapautumisen takia, joka siitä seuraa myös välillisesti. Yhdessä mielessä se on helpottava tieto (Oligarkkieliitti ei enää kauaa heilu vallassa), mutta ko. imperiumin mureneminen tulee aiheuttamaan mukanaan todennäköisesti ennen näkemättömän paljon pahaa ja kärsimystä joka tapauksessa...

Suomeen kaapatun Anton Salosen tapauksen kytkökset Suomen valtion ylimpään johtoon saakka: Valtavirtamediasta näkemyksiä:

Hesari: Venäjä: Kaapatun pojan palauttaminen rikkoo lakia, Venäjälle kaapattu poika tuli takaisin ulkoministeriön työntekijän autossa, Antonin salakuljetus Suomeen jakaa venäläismedian mielipiteet ja Venäjä jätti Suomelle nootin Anton Salosen salakuljetuksesta.

Vaihtoehtomediasta näkemyksiä:

Johan Bäckmanin "eurovaaliblogista": Tässä kohtaa on aluksi huomioitava Johan Bäckmanin Uudessa Suomessa olleen varsinaisen eurovaaliblogin poistaminen, josta aiheesta Johanin juttu; Lehdistötiedote: UUSI SUOMI SULKI SUOSITUIMMAN EUROVAALIBLOGINSA. Tämä on vastaavanlaista sensurointia, jota Alex Jones joutui kohtaamaan taannoin. Hyvä asia Alex Jonesin kannalta on se, että painostus on johtanut YouTubessa Alex Jones Channelin uudelleenpystyttämiseen. Kaikki vanhat videot ovat siinä siis taas nähtävissä omissa linkeissänikin. Käykääpä katsomassa. Johan Bäckmanin kannalta tällainen sensuuri on ikävä ja se kertoo Suomenkin harrastavan ko. totalitarismiin sopivaa tyranniaa ja sananvapauden rajoittamista. Sensuuri ilmeni juuri sillä hetkellä, kun valtiomme johtoa alettiin ansaitusti ja perustellusti kritisoimaan. Se kertoo jo paljon maailmasta, jossa täällä länsimaisessa diktatuurissa elämme.

On hyvä, että Johan Bäckmanin kaltaisia toisinajattelijoita on olemassa, koska tässä maailman tilanteessa NWO -agendan luomat rapautumisprosessit, jännitteet ja ristiriidat ovat ennen näkemättömällä tavalla haittaamassa ihmiskunnan kunnollista elämistä ja kehittymistä. Tällainen haittaaminen on kritisoitavaa ja se on tuomittavaa! Valtavirtamedian uskottavuus ei ole hääppöinen siinä ja siksi tarvitaan vaihtoehtomediaa, joka tuo rohkeasti esille kaikkein saatanallisimpiakin aspekteja tästä sairaasta maailmastamme, jotta niitä voitaisiin torjua ja jotta ne voitaisiin vähintään asettaa kyseenalaisiksi.

Sitten tuosta "uudesta" Johan Bäckmanin blogista varsinaisia Anton Salosen tapauksen juttuja: Mitä valtiojohto tiesi Anton Salosen kaappauksesta?, Valtakunnansyyttäjä tutkii valtiojohdon kytkökset ihmisryöstöön Venäjällä, Mitä Suomen valtiojohto tiesi Anton Salosen kaappauksesta (Osa 2)?, Stubbin viimeiset päivät, Paavo Salonen on "huora joka kaupittelee omaa lastaan", Rimma Salonen sanoo; Simo Pietiläinen valehteli Antonin äidille (videohaastatteluita), Stubb soitti lapsenryöstäjälle rikoksen jälleen ja Pietiläinen ei myönnä toimineensa yksin; Stubb ja ryöstetyn lapsen salakuljettanut konsuli puhuvat ristiin.

Kun on tutustunut tuohonkin materiaaliin, niin selvästi tulee esille asiaan liittyvä kaksipuolisuus, jossa Suomen valtavirtamedia ja valtiomme ylin johto pyrkivät sulkemaan pois sen toisen puolen; Rimma Salosen puolen, joka on vähintään aivan yhtä validi kuin Paavo Salosen puoli. Erittäin tärkeää tässä tapauksessa on tietenkin arvioida myös sitä, kumpi puoli olisi enemmän oikeassa, mutta näillä näkymin sen arvioiminen tuntuu mahdottomalta molemmat puolet huomioiden; huoltajuuskiistat tuskin koskaan muutenkaan ovat yhden totuuden sisältäviä ja siksi Suomen valtavirtamedian Paavoa paapova asenne on väärin ja yleisemmällä tasolla tarpeetonta russofobiaa ja venäjävihaa lietsovaa epäpolitiikkaa. Tämä tapaus paljastaakin paljon tärkeämmän ja saatanallisemman tilanteen kuin vain ko. huoltajuuskiistan. Nimittäin Suomen valtion luihut toimintatavat ja sen huonon moraalin. Se nyt ei ole kuitenkaan yllätys, koska Suomen oltua jo vuosikymmeniä osa tätä länsimaiden finanssipääomien pyörteissä viipottavaa oligarkkieliittisatanismia, moraalin ja toimintatapojen pahuus ovat vain "luonnollista" "kehitystä".

On näemmä siis ok suorittaa jopa valtiollisia ja poliittisia rikoksia ja hymysuin valehdella sitten moisten toimien olevan "linjassa lain kanssa" tai "olevan lapsen puolella" tai "vastaamme noottiin asiallisesti ja hyvällä omallatunnolla". Hyvät naiset ja herrat: Olemme saapuneet tilanteeseen, jossa Suomi on paljastumassa kunnolla Georgian, Ukrainan yms. rosvovaltioiden kaltaiseksi satanistientiteetiksi, jossa valtaapitävät suunnittelevat ja toteuttavat rikollistakin toimintaa muka oman etunsa tai muiden muka oikeutettujen päämäärien turvaamiseksi, vaikka ei ole ollenkaan vedenpitävää selvyyttä niiden päämäärien oikeutuksesta tai niiden kohteena olevien asioiden sisällöistä ylipäätään. Ilmaisen siksi suuren kuvotukseni vastuussa oleville tahoille ja suhtaudun siten asiaan kuuluvalla mielellä mm. Alexander Stubbin (Ilmeisesti suurimmaksi pääpukariksi paljastumassa), Matti Vanhasen ja jopa Tarja Halosen kommenteille asiaan liittyen: Hevonpaskaa te jauhatte!! Painukaa vittuun haittaamasta ihmisten ja ihmiskunnan hyvinvoinnin kunnollista toteutumista!! Te olette osa länsimaiden NWO -agendaa tavalla tai toisella ja te kuulutte aikanaan tuomittavaksi näiden rikosten sekä ihmiskuntaa halventavan ja tuhoavan ideologianne ja asenteenne takia!!

Säälittävää ja pelottavaa tilanteessa on myös se, kuinka niin moni rivikansalainen ei tajua tätäkään tilannetta, vaan esim. kommentoi ihaillen ja kiittäen tuota lapsenryöstäjäkonsulia tuolla Hesarin juttujen kommenttipalstalla. Ovatko ihmiset todellakin menettäneet valtavirtamedian propagandan alla niin totaalisesti oikeustajunsa ja asioiden ymmärtämistajunsa?! Eivätkö ihmiset osaa erottaa kaikkea tätä pahuutta, joka jo niin selvästi kiiltää pinnan alta esille?! Haluavatko ihmiset siitä huolimatta elää pää piilotettuna pensaaseen kuin strutsi ja uskotellen asioiden olevan ainakin muka "riittävän hyvin"?! Hei haloo!! Taas tunnen lisää sitä toivotonta mielialaa, jossa haluaisin vain päästä pois tyhmien ihmisten vaikutuspiiristä oikeasti hyvään yhteiskuntaan.

Jotkut sentään ymmärtävät asioita ja tässä on siitä lopuksi esimerkkejä Johan Bäckmänin blogissa olevien muutamien kommenttien verran:

"Kuinkahan pitkään valtiojohto kuvittelee voivansa kierrellä ja kaarrella. Luulisi jo poliitikkojen viime aikoina oppineen, että suurin vahinko koituu pitkittyneestä valehtelusta. Tosiasioilla kun on on ikävä taipumus paljastua.

Kauheata seurata kuinka Suomen kansaa johdetaan harhaan, mielipidekirjoituksia ja blogeja sensuroidaan ja suljetaan perustelematta. Poliitikot suoltavat pakon edessä täyttä roskaa.

Monella netissä uivalla on oikeasti vaikea hahmottaa manipulaation määrää. Vääristeltyjä ajatusmalleja esitetään sitten omina mielipiteinä ja puolustetaan yhtä vakaasti kuin omaa identiteettiä.

Ei ihmisapina tyhmä ole, mutta niin kovin helposti johdateltavissa..." nimim. Nykyjohtoon pettynyt


"Rikoksella ei voi korjata rikosta, aivan kestämätön ajatus. Vielä käsittämättömämpää että MINISTERI puhuu muuta. Vieläpä tärkeimmän kauppakumppanin maaperällä tehtynä.

Stubin täytyisi erota HETI!

Oikeusministeriön sivut:

Edustustot eivät voi:

* avustaa lapsen takaisinkaappaamisessa

* toimia asianajollisissa tehtävissä
* vaikuttaa oikeudenkäyntiin ja tuomioistuimen päätöksen lopputulokseen
* toimia asiassa vastoin kyseisen maan lakeja ja määräyksiä

Ulkoasiainministeriö ja edustustot pyrkivät aina saamaan asiassa kaiken mahdollisen virka-avun, mutta kyseisen maan oikeusjärjestelmän vaatimaa prosessia lapsen palauttamiseksi ulkoasiainministeriön tai edustuston toimenpiteet eivät voi korvata.

http://www.om.fi/Etusivu/Julkaisut/Esitteet/Kansainvalinenlapsikaappaus/Lapsionkaapattueisopimusvaltioon"


"Siinä tapauksessa, että Simo Pietiläinen olisi tehnyt rikoksen yksin, hänet olisi välittömästi erotettu virastaan. Eli hänellä on ollut maan korkeimman johdon siunaus teolleen. Pysähdyin ajatuksissani aluksi tässä asiassa Stubbiin, ja odottelin Halosen ja Vanhasen ärähtävän tuolle tomppelille. Mutta Halosen ja Vanhasen haastattelut kertoivat päinvastaista. Mukana rikoksessa on ollut koko kopla. Tässä on meille esimerkkiä kerrakseen!

Siihen, kumpi olisi parempi huoltaja, en edelleenkään osaa ottaa kantaa, kun en pojan vanhempia henkilökohtaisesti tunne. Mutta kahden pienen pojan äitinä uskallan väittää, että näin ei lapselle pidä tehdä. Tällaisesta ei seuraa mitään hyvää - ei pojalle, ei äidille eikä isä-papalle. Ei myöskään meille suomalaisille."


"Todella vaikea uskoa, että valtiojohto on päätynyt toimintaansa ainoastaan sillä perusteella, että Paavo nyt vaan on pojalle parempi huoltaja. Puuttumatta isän ikään, jota tosin on kertynyt aika runsaasti, voitiin Suomi expressin uskomattoman asenteellisessa haastattelussa tutustua selvästi tasapainottomaan hahmoon.

Edes johdatteleva kertojanääni ei pystynyt peittämään koko asetelman falskiutta. Entäs kommentti "elävänä me ei venäläisille jäädä". Uhkasiko vanhus siinä riistää ennemmin hengen itseltään ja pojalta?

Jos asiantila jäisi entiselleen ei voi kuin todeta laittomuuksien johtaneen inhimilliseen tragediaan, joka nyt ei savun laskeuduttua asian junailleita suuria humanisteja enää lainkaan hetkauta. Se on politiikkaa se"


"Kun Rimma ja Anton muuttivat Venäjälle, ei tapauksessa ollut mitään yllättävää dramatiikkaa. Äiti ja poika nousivat junaan tai linja-autoon ja matkustivat kaikessa rauhassa kuin millä tahansa lomamatkalla. Lapsen näkökulmasta siinä ei ollut mitään eroa tavalliseen perheiden matkantekoon.

Sen sijaan kaappaus Suomeen tapahtui tuomalla kaaos lapsen elämään. Ensin sieppaus puskista ja ero äidistä sanomatta sanaakaan, sitten vieraaseen viranomaistaloon viikkokausiksi, sitten tungetaan pimeään takakonttiin, sitten viedään seiskaan ja muihin laatumedioihin.

Onko joku todella sitä mieltä että tämä kaikki oli lapselle hyväksi?".

Sunday, May 17, 2009

Viikon 20 tunnelmakuvat vuonna 2009



Kukkimaan alkanut heisilaji (Viburnum furcatum) Kiinasta ja Taiwanista kuvattuna keskiviikkona 13.5.2009 Helsingin Kaisaniemen kasvitieteellisessä puutarhassa. Laji kukkii heiseistä ensimmäisenä ja sillä on erikoiset lähes pyöreät ja hyvin isot lehdet, jotka saavat leiskuvan punaoranssin syysvärin. Suositeltava uusi tuttavuus, jonka viljelyyn ottaminen on hyvä teko!




Turvonneet lehtien ja hedenorkkojen aiheet japaninjalopähkinällä (Juglans ailanthifolia) kuvattuna keskiviikkona 13.5.2009 Helsingin Kaisaniemen kasvitieteellisessä puutarhassa. Katsokaapa tarkkaan keskellä lehtiaiheiden tyvellä myös mustapohjaista leppäkerttulajia.




Kukinnan täydestä vaiheesta vähitellen lakastuvia narsisseja (Narcissus sp.) kuvattuna Espoon Tapiolan Leimuniityllä tiistaina 12.5.2009. Syyshortensioiden (Hydragea paniculata "Grandiflora") hitaan kasvuunlähdön ansiosta syntyy hieno kontrasti narsissien ja pensaiden välillä. Kasvimaailma on keväällä täynnä vastaavia eriaikaisia kasvutilannekontrasteja eri lajien välillä; yksi hyvä lähtökohta kasvisommitteluun.




Lämpimällä Vanajaveden rantatörmällä kukkivia voikukkia (Taraxacum officinale) viikon tuulisimpana (Huom. aallokko koillistuulessa) ja koleimpana päivänä Hämeenlinnassa torstaina 14.5.2009. Alkavalla viikolla voikukkien kukinta saavuttaa huippunsa myös vaakasuorilla pinnoilla.




Espoon Tapiolassa maanantaina 11.5.2009 kuvattua puistonäkymää taustan heikon ukkospilven (Cumulonimbus sp.) kera; kesäkauden ensimmäinen ukkospäivä ko. paikalla. Tällaiset tummat pilvet ovat erinomaisia taustoja kevätkesäasuisillekin puille etenkin auringon valaistessa samalla; maisemasuunnittelussa kannattaa muistaa puiden sijoittaminen niin, että niitä voi ihailla monesta paikkaa taivasta vasten mm. tällaisiakin tilanteita silmällä pitäen.