Sunday, August 30, 2009

Viikon 35 tunnelmakuvat vuonna 2009



Kesäbegonian (Begonia "Semperflorens" -ryhmä) yhä jatkuvaa runsasta kukintaa kuvattuna sunnuntaina 30.8.2009 Hämeenlinnassa. Kuten tästäkin nähdään, niin kausikasvien sesonki jatkuu edelleen huipussaan ja jo vähäisinä esiintymään alkaneet ensimmäiset ruskasävyt jäävät kukkaloistolle vielä kakkoseksi. Termisenkin määritelmän mukaan kesä jatkuu vielä vähän aikaa.




Mongolianvaahteran (Acer tataricum ssp. ginnala) alkavaa ruskaa ja punertuneita lohkohedelmiä kuvattuna sunnuntaina 30.8.2009 Hämeenlinnassa. Monet eri vaahterat ovat tyypillisiä ensimmäisten ruskasävyjen kantajia. Tässä yleisen lajin esimerkkiä. Osa tämän pienen puun yksilöistä tekee punertavia siementen lenninsiipiä ja osa taas ei.




Mantsurianonnenpensaan (Forsythia mandshurica) alkavaa ruskaa kuvattuna Helsingin Kaisaniemen kasvitieteellisessä puutarhassa lauantaina 29.8.2009. Ensimmäisten ruskasävyjen joukossa tämä violetti on hyvin harvinaista. Huhtikuun viimeisen viikon tunnelmakuvissa näytin tämän lajin keltaista kukintaa. Myös ruska tapahtuu tällä lajilla ensimmäisenä muihin onnenpensaisiin verrattuna; violetti punertuu syyskuussa lisää ja mukaan tulee myös keltainen. On lehdetön jo lokakuun alkuun mennessä.




Kultaherukan (Ribes aureum) alkavaa ruskaa kuvattuna Helsingin Kaisaniemen kasvitieteellisessä puutarhassa lauantaina 29.8.2009. Tämä keskikokoinen pensas on myös tyypillinen ensimmäinen ruskaantuja. Sävyjä ilmenee välillä jo elokuun alkupuolelta lähtien ja huipennus jatkuu pitkään syyskuussa - lokakuun alussa. Toukokuun lopulla on runsas keltainen kukinta ja pensas tulee lehteen jo huhtikuun lopulta alkaen.




Lähes kypsiä tulimarjan (Pyracantha coccinea) marjoja kuvattuna Helsingin Kaisaniemen kasvitieteellisessä puutarhassa lauantaina 29.8.2009. Tämä keskikokoinen ja talvenarka pensas on Euroopassa tunnettu pitkälle talveen asti säilyvistä kirkkaista marjoistaan. Laji on ainavihanta ja Suomen oloissa siten arka kevättalven paahdevaiheelle. Valkoinen kukinta on kesäkuun alussa. On alkanut viihtymään viime aikoina etelärannikolla.




Parisen viikkoa kypsinä olleita sulohelmipihlajan (Sorbus prattii) marjoja kuvattuna Helsingin Kaisaniemen kasvitieteellisessä puutarhassa lauantaina 29.8.2009. Valkomarjaisista pihlajista upeimpia. Tämä keskikokoinen - suurehko pensas ruskaantuu syys - lokakuussa kirkkaan oranssinpunaiseksi ja kontrastoi siten lumoavasti marjojen kanssa. Kukinta on valkoinen kesäkuussa ja lehdet puhkeavat lievästi punaruskeina.




Japaninruusukvittenin (Chaenomeles japonica) kypsyviä hedelmiä kuvattuna Helsingin Kaisaniemen kasvitieteellisessä puutarhassa lauantaina 29.8.2009. Nämä hajuvesimäisesti eteeriset hedelmät ovat tämän matalan lamoavan pensaan toinen erityispiirre; hedelmät säilyvät loppusyksyyn keltaisina. Ensimmäinen erityispiirre ovat runsaat punaoranssit kukat toukokuun lopulla. Vihertyy aikaisin huhtikuun lopulta lähtien.




Kurpitsan (Cucurbita maxima) kypsyvä hedelmä kuvattuna Helsingin Kaisaniemen kasvitieteellisessä puutarhassa lauantaina 29.8.2009. Yksivuotinen jopa 10 m pitkä köynnös, jonka hedelmät juuri ja juuri kypsyvät Suomessa esikasvatuksen ansiosta. Kypsyvien hedelmien määrää rajoittaa kasvin tuhoutuminen ensimmäiseen hallaan; suojaisa kasvupaikka lisää satoa.




Lähikuva valkoposkihanhesta (Branta leucopsis) kuvattuna Espoon Tapiolassa torstaina 27.8.2009. Näiden hanhien massalaidunnus jatkuu etelärannikolla edelleen kiivaasti ja lintuja nähdään nurmikoilla ja ilmassa suurina parvina.




Liikkuvasta bussista kuvattua näkymää kuumailmapallolentojen valmisteluista Helsingin Lauttasaaressa perjantaina 28.8.2009. Ko. illan sää suosi kuumailmapallolentoja leppeän lämpimän ja heikon lounaistuulen sekä poutasään asiosta. Päivä oli ma ja ti lisäksi viikon ainoa laajasti sateeton päivä Etelä-Suomessa.




Espoon Tapiolassa reilu puoli tuntia keskiyön jälkeen torstaina 27.8.2009 kuvattua maisemaa heti keskivoimakkaan ukkosen ja sen kaatosateen jälkeen. Kuvaussuunta on luoteeseen ja lännestä saapunut ukkosrintama oli juuri hetki sitten mennyt kuvassa takaoikealle. Salamointia näkyi yhä. Heijastuvat valot etualalla tulivat ukkossateen aiheuttamasta nurmikon notkon tulvajärvestä. Tämä ukkonen oli kesäkuun 13. päivän illan ukkostilanteen ohella kesän voimakkaimpia Etelä-Suomessa ja yllätti minut positiivisesti muutoin vaisun ukkoskesän (Viides peräkkäinen) keskellä.

Elokuun kukkaloistoa kesällä 2009 Hämeenlinnan kesäkukkaesimerkein

Noin kaksi kuukautta sitten kirjoitin Hämeenlinnan kesäkukkasommittelusta ja nyt näiden kausikasvien parhaimman loiston oltua käsillä palaan tarkastelemaan ko. kohteiden tilanteita. Mukana tässä on lisäksi pari uuttakin kohdetta. Kesäkukkien parasta kukintaa riittää vielä syyskuunkin puolelle, jos säät suosivat ja nyt niin on tapahtumassa sään jatkuessa ennusteiden mukaan jopa paljon tavanomaista lämpimämpänä ja melkoisen pitkänkin ajan. Hallasta ei siis ole ollenkaan pelkoa pitkään aikaan. Muutenkin suojaisilla paikoilla näiden kausikasvien kukintaa riittää lokakuulle normaalivuosinakin ja lämpiminä syksyinä lähemmäs marraskuutakin.




Kesäkukkia Hämeenlinnassa kesällä 2009; keskustan torilla valopylväissä riippapelargonioita (Pelargonium peltatum) 22.8.2009. Alkukesään verrattuna nämä koriamppelit ovat tuuheutuneet paljon ja kukinta on selvästi runsaampaa. Toisaalla Raatihuoneenkadulla näissä koreissa on kolmivärisommitelmana punaista, vaaleanpunaista ja valkoista lajiketta.




Kesäkukkia Hämeenlinnassa kesällä 2009; Paasikiventiellä liikenteenjakajassa ruukuissa kesäpäivänhattua (Rudbeckia hirta var. pulcherrima) ja mukulabegoniaa (Begonia Tuberhybrida -ryhmä) 23.8.2009. Katunäkymiä voidaan koristella kukin myös näin. Teemana näissä on selkeä päävärikontrasti. Värimaailma on ideoitu siten ikään kuin liikennevaloja mukaellen ja kohteeseen liittyen.




Kesäkukkia Hämeenlinnassa kesällä 2009; perennaryhmän täydentäjinä etualalla sinitähtösiä (Ageratum houstonianum), kääpiösamettikukkia (Tagetes tenuifolia) ja kesäbegonioita (Begonia "Semperflorens" -ryhmä) moottoritieltä Paasikiventielle tulevan liittymän vieressä 23.8.2009. Taustan perennat ovat olleet elokuussa parhaimmillaan ja tässä jo hieman taantumassa kukinnaltaan. Kuten havaitaan, niin taaimmaiset kallionauhuslajikkeet (Ligularia dentata "Desdemona") eivät kunnolla erotu takaa omina elementteinään. Tarhapiisku (Solidago hybr.) on ollut elokuussa hallitsevan keltainen.




Kesäkukkia Hämeenlinnassa kesällä 2009; krysanteemeja (Dendranthema X grandiflorum) kukka-altaassa "Reska" -kävelykadulla keskustassa 23.8.2009. Alkukesän orvokit on vaihdettu näihin kukkiin, koska orvokit taantuvat pian ja tilalle on saatava uutta. Tämä ratkaisu synnyttää edellisiin kylmän sinisen sävyn kukkiin verrattuna lämpimän yksiväriefektin. Murrettu värivaihtelu elävöittää ja sointuu ympäristön ruskeisiin sävyihin vuoropuhelevasti.




Kesäkukkia Hämeenlinnassa kesällä 2009; ahkeraliisoja (Impatiens walleriana) ison metsävaahteran juurella Raatihuoneenkadun varrella 23.8.2009. Alkukesään verrattuna kukinta on runsaampaa, mutta paikan haastellisuuden takia kasvustot ovat pysyneet melko matalina. Lievää lehtikellastumistakin on havaittavissa. Runsaahkosateinen kesä on turvannut kuitenkin ok -olosuhteet ja kukkaefekti on hieno paikallaan.


Kesäkukkia Hämeenlinnassa kesällä 2009; kesäbegonioita (Begonia "Semperflorens" -ryhmä) Paasikiventien viereisessä puistossa 23.8..2009. Tässä ryhmässä oli keväällä punaisia tulppaaneja ja nyt kolmella eri lajikkeella on synnytetty klassinen mosaiikkimaisesti sommiteltu kolmiväriryhmä; valkoinen, punainen ja "välivärinä" vaaleanpunainen. Kesäbegonia menestyy mainiosti myös näin varjoisessa paikassa.



Kesäkukkia Hämeenlinnassa kesällä 2009; Reunassa on ahkeraliisaa (Impatiens walleriana) sekä keskellä sinitähtöstä (Ageratum houstonianum) ja kesäkynttilää (Gaura lindheimeri) sekaisin. Suurimpina komeilevat risiinit (Ricinus communis). Rantapuistossa 23.8.2009. Ryhmän kasvillisuus on runsastunut selvästi alkukesään verrattuna ja kesäkynttilä on tullut paremmin esille.




Kesäkukkia Hämeenlinnassa kesällä 2009; Reunassa on ahkeraliisaa (Impatiens walleriana) sekä keskellä sinitähtöstä (Ageratum houstonianum) ja kesäkynttilää (Gaura lindheimeri) sekaisin kaukaisimmassa ryhmässä ja etummaisessa vain ahkeraliisaa. Suurimpina komeilevat risiinit (Ricinus communis). Rantapuistossa 23.8.2009. Risiinin lehdet ovat auringon valon suunnan mukaan hyvin eläväiset; yläkuvassa lähes myötävaloon tummat ja tässä kuvassa vastavalossa vaaleat.




Kesäkukkia Hämeenlinnassa kesällä 2009; krysanteemeja (Dendranthema X grandiflorum) muistomerkillä kirkon eteläsivulla 23.8.2009. Orvokkien taantumisen takia tässäkin ryhmässä on kukat vaihdettu heinäkuun aikana ja tuloksena on näyttävä yksivärisommitelma krysanteemeilla. Tämä lämmin kermankeltainen lajikesävy toimii erinomaisena vuoropuheluvärinä viereisen valkoisen kirkon kanssa. Taustan punaiset kukka-amppelit ovat myös kiinnostavia väriläikkiä näkymässään.




Kesäkukkia Hämeenlinnassa kesällä 2009; krysanteemeja (Dendranthema X grandiflorum) muistomerkillä kirkon eteläsivulla 23.8.2009. Tässä lopuksi hieno lähikuva ko. krysanteemeista. Tämä kukkarunsaus tulee jonkin verran taantumaan jo syyskuun alussa, mutta pakkasenkestävyys on kuitenkin sitä luokkaa näillä, että muutamakaan hallayö ei vielä nujerra niitä kokonaan. Suositeltava loppukesän ja alkusyksyn kaunistaja siis. Lajikevalikoima on suuri ja tässä on siitä yksi listausesimerkki.

Friday, August 28, 2009

USA:n kansannousu NWO -agendaa vastaan - Osa 2

Olen pitänyt taas pidempää taukoa näistä maailman talouspoliittisten tapahtumien ja seikkojen bloggaamisesta, mutta palataanpa taas asiaan jatkamalla tätä Yhdysvaltojen tilanteen havainnointia. Heti alkuun tähän liittyen pitää esittää vuoden tärkein kysymys: Miten saadaan piilossa pysyvä ja sieltä nukkiensa lankoja ohjaileva vihollinen (Oligarkkieliitti) tulemaan esille ja paljastamaan olemassaolonsa sekä agendansa? Ainakin osittain? Vastaus: Tuodaan ensin järjestelmällisesti ja tehokkaasti ko. vihollisen agendaa esille vaihtoehtomediassa (Etenkin Lyndon LaRouche ja Alex Jones) ja sitten rivikansan parissa ihmisten tajuttua jo nahoissaankin riittävästi tilanteen he ahdistavat raivonsa ja mieltenilmauksiensa takia vihollisen puolustuslinjalle ja ko. puolustus paljastaa välillisesti ja jopa varsin suoraankin syyllisen eli vihollisen olinpaikan!

Juuri näin on tapahtunut Yhdysvalloissa, kun kansa alkoi mielenosoittamaan town hall -tapahtumissa mm. juuri natsiterveydenhuoltolakia vastaan. Tässä vaiheessa on siis käynyt ilmi juuri se historiallinenkin seikka, että toistaiseksi ainoastaan Yhdysvalloissa kansa on riittävän paljon valistunutta ja historiansa takia siihen kykenevää ja sen avulla oikeutetusti vallankumouksellisesti kritisoimaan haluava. Tästäkös oligarkkieliitti älähti ja juuri siksi paljasti olemassaolonsa ja agendansa ja se tapauhtui näin: Eliitin omat äänitorvet (Kuten Washington Post, New York Times ja Financial Times) ryhtyivät heti puolustamaan mm. natsiterveydenhuoltolakiuudistusta ja mustamaalaamaan samalla sitä ja kaikkea muuta NWO -agendaakin kritisoivat suohon. Noista alla olevista linkeistä tapahtumien kulut ja sanotut asiat selviävät hyvin.

Se, että Britanniassa monet poliitikot alkoivat samalla panikoimaan ja sanomaan hätäisiä kommentteja USA:n tilanteista kertoo juuri siitä, että kyseessä on USA:n nielaissut Brittiläinen imperiumi ja oligarkkieliitin pääpaikka on Lontoo. Esim. juuri tuo lontoolainen FT -lehti alkoi jopa moittimaan Barack Obamaa, kun hän ei ole ollut tiukemmin ajamassa heidän agendaansa läpi ja on nyt kohdannut nämä vastatuulet kansan taholta. Kuvitelkaa nyt: Joku vieras maa / entiteetti alkaa neuvomaan USA:n sisäisiä toimia ja kritisoi niitä "päin helvettiä" tehdyiksi. Ja katsokaa: Nimenomaan päin helvettiä tehdyiksi heidän itse (Oligarkkieliitti) sille (USA) antamassa tehtävässä!! Näin on oligarkkieliitti ja heidän agendansa paljastettu vedenpitävästi jo näin paljon!! Juuri siksi valtavirtamedia onkin nyt pyrkinyt olemaan äärimmäisen hiljaa USA:n tapahtumista, jotta lisäpaljastumista ei tapahtuisi...

Kaikkien räikein esimerkki eliitin ja heidän vastustajiensa kohtaamisesta nähtiin, kun eräässä town hall -tapahtumassa LaRouche PAC -porukan Rachel Brownin ja eliittiä edustavan kongressin Barney Frankin sanasota tapahtui tallentuen videoille. Rachel aivan oikein latasi ko. kritiikkinsä selvine perusteluineen tiskiin Barneylle, mutta Barney mollasi vastaan puutaheinää tyypilliseen vammaisen ja ylimielisen sössöttävään tapaansa eikä suostunut vastaamaan kritiikkiin ollenkaan, vaan tyytyi toteamaan keskustelevansa "keittiön pöydän kanssa". Tästäkös valtavirtamedia pyrki kääntämään sopivasti ko. videomateriaalia leikkaamalla mielikuvan sellaiseksi, että Rachel oli vain joku "mielenvikainen anarkisti" ja Barney oli sankarillinen sanaseppo tekemässä tyhjäksi moisen huliganismin. Näin se valtavirtamedia kusettaa ja valehtelee TÖRKEÄSTI.

Lisäksi on ollut jopa huvittavaa seurattavaa se, kuinka Lyndon LaRouchen nimen mainitsemista on pyritty välttämään valtavirtamediassa kuin ruttoa, vaikka paljolti juuri hänen seurauksestaan on ollut tapahtumassa näitä asioita rivikansalaisten keskuudessa. Osa valtamediasta on kuitenkin huomioinut Lyndonin paremmin kuin aikaisemmin ja tätä on tapahtunut esim. Kiinassa ja Venäjällä sekä Yhdysvalloissa tietyissä piireissä, jotka ovat jo aikaisemminkin olleet tavanomaista myötämielisempiä Lyndonin näkemyksille tai ei ainakaan kovin vihamielisiä.

Joka tapauksessa Lyndon on sitä mieltä, että nyt on ns. haltia saatu pullosta pois ja sitä ei enää voida laittaa takaisin, vaan kansan raju kritiikki tulee jatkumaan ja sen eliitin on vain kohdattava. Eliitti yrittää edelleenkin miettiä seuraavaa siirtoa agendassaan kritiikistä välittämättä, mutta tilanteeseen on kuitenkin joka tapauksessa rakennettu sisälle vääjäämätön kohtalo: Mm. talousjärjestelmän romahdus sekä kansan raivon kasvaminen kurjuuden ja tilanteen pahentuessa. Niinpä tätä kirjoitettaessa on hyvin vaikea nähdä siistiä ulospääsyä tilanteesta, koska yhteentörmäys kansan ja eliitin välillä näyttää koko ajan eskaloituvan ja keskuspaikka sille on nyt aluksi USA.

Samalla sikainfluenssakin näyttelee kasvavaa osaansa koko näytelmässä globaalisti ja se on selvästi osoittautumassa tavalla tai toisella eliitin kansanhallintatyökaluksi. Siitä onkin jatkossa kirjoitettava lisää. Myös Barack Obaman murhaamisen mahdollisuus on kasvanut, koska Brittiläisen imperiumin porukat tarkastelevat tilannettaan aina myös tältä suunnalta; jos USA:n istuvan presidentin toimet eivät heitä miellytä riittävästi tai hän tekee jopa pahaa hallaa eliitille, niin ko. presidentin poistaminen murhaamalla on aivan oikein heidän mielestään. Näin tehtiin Abraham Lincolnille, William McKinleylle ja John F. Kennedylle. Kyseessä on aina ollut ko. oligarkki-imperiumi vastaan Yhdysvaltojen alkuperäistarkoitus. Tässä vaiheessa jätän tämän raportin tähän ja puhukoot nuo linkit lisää puolestaan.

LaRouche PAC: Viikkokatsaukset: LPACTV: Weekly Update 08.11.09 LPACTV: Weekly Update 08.18.09 ja LPACTV: Weekly Update 08.26.09. Videot: LPACTV: Sorry Mr. President, the Mass Strike Is On, LPACTV: Debra Freeman Washington, DC Political Update, LPACTV: To Whom It May Concern..., LPACTV: Obama's Lies, LPACTV: The British Are Bad For Your Health, LPACTV: Live From Berlin: Report on Helga Zepp-LaRouche's Webcast, LPACTV: The Four Powers, LPACTV: Is the President Going Mad...? ja LPACTV: From the Moon to Mars - The New Economics. Tekstit: LaRouche Warns: British Oligarchy, Furious At Obama, Could Go For the Kill, Establishment Demands Euthanasia, Denounces Exposure Of It, British Continue to Freak Out About U.S. Health Care Campaign, Guns Appear at Arizona Obama Event, LYM Organizer Confronts Barney Frank At Town Hall Meeting, LaRouche Youth Movement Takes Lead At Barney Frank Town Hall Meeting, IMF To Americans: Recovery Requires That You Die, Blair's Circles React to LaRouche Breakout, Expect Radical Changes Over the Next Two Weeks, China's Global Times Carries LaRouche Warnings of October Blowout, Plot To Kill President Obama; Shadows of British Intelligence, Washington Post Embraces 'Dr. Death', Geithner Praises The "Honorable Men" And Their "Offensive Things", The Genie Is Out of the Bottle, Washington Post Fails To Reinstate "Don't Mention LaRouche" Code, British Stooge Complains When LaRouche Tells the Truth, Financial Times Gives Orders to London's Useless Puppet, "Are You Ignorant? If You're Not Ignorant, You're a Liar!", What Really Happened, New York Times Lies to Try to Salvage London's Damaged Goods: "EZ Kill" Emanuel ja Obama Reappoints Bernanke, Accelerates the Deficit.

Executive Intelligence Review: To Hide Collapse, Obama PushesPhoney Recovery, Editorial:Are the British Planning a Hit on Obama? ja LaRouche Delivers a Bloody NoseTo the British Empire. LaRouche Show: Uusin; "Will the British Empire Survive the Mass Strike in the U.S.?".

Infowars: Viral Success Of Obama Joker Posters Panics Authorities, Corporate Media Demonizes Defenders of the Constitution, Barney Frank, Eugenics Death Panels, and a Dining Room Table, Flickr Censors Political Image Critical of Obama, Social Networks Censoring Obama Joker Images, Teenager At Center Of Obama Joker Poster Controversy; Police Watched Me Post Flyers, The Poster Revolution: Infowars Launches New Contest, Common Sense 2009, H.R. 645 and The FEMA Concentration Camps, Obama Joker Posters Cited As “Hate Speech”, Infowars Poster Revolution Contest Entries, Alex Jones website blocked under filter for ‘criminal skills’ content, MySpace Denies Removing Obama Joker Images, .

Alex Jones Channel: Alex Jones Tv {Sunday Edition} 1/8:Polls Show Obama with "Joker Like" Approval Ratings!!: A B C D E F G ja Alex Jones Tv with Jason Bermas 1/4 " Well-Meaning Idiots!! ": A B C D.

Kesän jatkumista tavanomaista lämpimämmissä ja ukkostavan epävakaisissa olosuhteissa



Loppukesän sääolot ovat suosineet kasvinviljelyä edelleen suorastaan optimaalisesti, koska riittävästi kosteutta ja lämpöä on ollut. Alkuviikolla vallitsi lämmin korkeapaineen selänteen sää noin +20 asteen päivälämpötiloineen ja keskiviikon - torstain välisenä yönä matalapaine toi rintamasysteeminsä kera kesän voimakkaimpiin kuuluvan ukkosen runsaine sateineen lähes koko Etelä-Suomeen. Sen jälkeen eilen ja tänään on vallinnut edelleen melko lämmin länsituulinen ja etenkin eilen vielä kuurosateinen sää. Yöt ovat olleet erityisen lämpimiä; etelärannikolla jopa +15 asteen vaiheilla ja sisämaassakin yli +10 astetta.

Tuo kuva on otettu eilen 27.8.2009 Espoon Tapiolassa ja siinä nähdään kuvausta edeltäneen yön ukkossateen aiheuttama vesilammikko nurmikon notkossa. Tässä vaiheessa vuotta tähän liittyen maaperän kosteus alkaa pysymään yhä vahvemmin yllä, kun nopeasti vähenevä auringonsäteily aiheuttaa haihtumisen hidastumista. Toisaalta ilmamassat ovat tähän aikaan vuodesta usein kosteita, mikä myös edesauttaa mm. noiden vesilammikoiden säilymistä yhä pidempään.

Vaikka yllä mainittu haihtumisen hidastuminen kertookin jo syksyn olevan ovella, niin tällä kertaa viljelysääennuste sisältää edelleen kesäisiä olosuhteita. Epävakaisuus kuitenkin jatkuu samalla. Tilanne on jo muutaman päivän ollut sellainen, että lännessä Atlantilla ja Britteinsaarten tienoilla on vellonut voimakasta ja laajaa matalapainetoimintaa monine keskuksineen, joista yksi saapui siis viime ke - to aikana Suomeen. Samalla Keski- ja Itä-Euroopassa ovat vallinneet kosteat helleilmamassat. Nyt tuo matalapainetoiminta voimistuu entisestään viikonloppuna ja ensi viikolla. Koska Suomi kuuluu tämän matalapainetoiminnan lämpimälle kaakkoissivulle, niin seurauksena lounaasta pääsee Etelä-Suomeen lämmintä kesäilmamassaa pitkälle ensi viikkoon saakka.

La ja su käy aluksi niin, että lännessä Norjan rannikolla voimistuu yksi matalapaine, joka syöttää Suomeen lounaasta kuurottaisia sateita ja melko lämmintä ilmamassaa. Tässäkin yhteydessä sateiden seassa saattaa olla ukkosta, jolloin kesän 2009 ukkosseurannalleni voi tulla jatkoa jo parin päivän sisällä. Päivisin lämpötilat ovat vähän vajaat +20 astetta runsaan pilvisyyden takia, mutta yöt ovat edelleen lämpimiä ja etelärannikolla voi olla edelleen n. +15 asteen minimilämpötiloja.

Sitten alkuviikolla näyttää käyvän niin, että Suomen eteläpuolella voimistuu korkeapaine ja lännessä Atlantilla voimistuu uusi matalapainekokonaisuus. Sen myötä aluksi ma ukkostava rintamasysteemi kulkee yli lännestä ja kuivempi länsituuli valtaa sitten alan, jossa on poutaisempaa ja päivälämpötilat saattavat taas kohota +20 asteen ylikin tiistaina. Yöt viilenevät tässä vaiheessa ja +10 asteen alitukset ovat sisämaassa mahdollisia ma ja ti välissä.

Heti perään tuo lännen matalapaine syöttäisi entistä lämpimämpää ja kosteaa ilmamassaa keskiviikoksi lounaasta ja näin selvästikin yli +20 asteen päivälämpötilat ovat mahdollisia ja yöt lämpenevät taas paljon yli +10 asteisiksi ti jälkeen. Samalla kuitenkin matalapaine tulee jo lähemmäksi ja jo keskiviikon aikana rintamasysteemi olisi ylittämässä Suomen lännestä - lounaasta. Se voi olla mielenkiintoinen tilanne, sillä siihen näyttäisi tässä vaiheessa arvioituna liittyvän voimakkaita tuulia ja rajun ukkosen mahdollisuutta... Ke jälkeen laaja matalapaine olisi edelleen lännessä - luoteessa ja korkeapaine etelä - kaakkoispuolella, joten epävakainen ja ajoittain tuulinen, mutta tavanomaista selvästi lämpimämpi ja sää jatkuisi ja siten syksyn termiselle alkamiselle ei olisi vielä näkyvissä perusteita pitkään aikaan...

Kasvillisuuden kehitys saa nyt kosteasta ja lämpimästä jatkosta erinomaista vauhtia loppukesän viimeisille vaiheille hedelmien kypsymisineen, versojen puutumisineen, talvisilmujen muodostumisineen jne. Kasvukausi kirii siis loppuvaiheessa selvästi edelle tavanomaisesta aikataulustaan. Toisaalta ruskan eteneminen ei vieläkään ala häilyviä ensitapailuja lukuun ottamatta kesälämpimien säiden vallitessa edelleen. Niinpä referenssikasveista taas maininnat; syyshortensian (Hydrangea paniculata "Grandiflora") kukinnan punertava vaihe voimistuu selvästi, mustaseljan (Sambucus nigra) marjojen kypsyminen alkaa kiihtymään, syysomenalajikkeet ja monet luumut alkavat kypsymään ja syyskukkivien perennojen kukinta alkaa vähitellen; kuten syysasteri (Aster novi-belgii). Kosteus ja ajoittain runsaat sateet edesauttavat myös sieniä ja sammalia viihtymään tavanomaista lämpimämmästä säästä huolimatta. Koivuissa ja monissa pajuissa on edelleen valeruskaa aiheuttavia ruostesienitauteja. Mahdolliset ukkossateet voivat aiheuttaa taajamatulvariskiä ja liikamärkyyttä.

Vesistöjen lämpötilat ovat nyt kauttaaltaan n. +17 - +18 asteisia, joten viimeksi arvioimani viileneminen ei tapahtunutkaan sään jatkuttua edelleen kesälämpimänä. Tähän aikaan vuodesta niin pienet (lammet - pikkujärvet) kuin suuretkin vesistöt (suuret järvet ja meri) ovat melko tasalämpöisiä keskenään. Jatkon lämmin sää saa vesistöt paikoin jopa lämpenemään vielä uudestaan ja näin +20 asteen rajapyykille voidaan vielä paikoin päästä ensi viikolla. Sitten on hitaan viilenemisen vuoro jo pysyvämmin, vaikka hyvinkin lämmin sää jatkuisi, koska auringonsäteilyn nopea väheneminen joka tapauksessa alkaa vaikuttaa viilentävästi.

Wednesday, August 26, 2009

Kesän 2009 ukkosseuranta - Osa 7

Tänään on lännestä saapunut matalapaineen osakeskus melko lämpimän ilmamassan (Kurkottanut Keski-Euroopan helleilmamassasta) kera Etelä-Suomeen. Sen yhteydessä oleva okludoituva rintama on saapunut sateineen jo suureen osaan Etelä-Suomea ja osaan sateista liittyy ukkosta. Ukkostava kuurojono on parhaillaan (Klo. 22:22) länsiosissa Etelä-Suomea ja Itämerellä - Suomenlahden länsiosissa ja kohta lännestä tarkastelupaikalleni Espoon Tapiolaan voidaan odottaa salamoinnin näkymistä pimeyden turvin; hienoa yöukkosta siis voi olla tiedossa. Lämpötila on edelleen varsin korkea ollen reilut +17 astetta ja lounaistuuli käy kohtalaisesti. Taivas on yhtenäisessä kumpukerrospilvessä. Tässä on jälleen tutut seurantalinkit: Ilmatieteenlaitoksen tutka, Testbed -tutka, Kelikamerat ja salamatutka.

Päivitys klo. 23:25: Salamointia on näkynyt nyt noin puolen tunnin ajan harvakseltaan kaukana länsitaivaanrannalla täällä Tapiolassa. Leppeä lounaistuuli käy edelleen ja lämpötila on +17 astetta. Tässä on Myrskyvaroitus -sivuston arvio tilanteesta.

Päivitys klo. 23:50: Salamointi on tihentynyt selvästi ja ukkosen jyrinääkin kuuluu jo kaukaa. Yhä alhaalla liikkuva kumpukerrospilvikansi saattaa jatkossa haitata hieman salamoiden yksityiskohtien näkymistä, mutta ukkosen ollessa lähellä sitä ongelmaa ei enää olisi. Nyt kannattaa huomioida myös kaupunkivalaistuksen luomat valoefektit pilvissä, koska ukkosen lähestyessä laskokselliset hylly- ja seinä- ja vyörypilvet ovat mahdollisia kumpukerrospilvien seassa ja näin syntynee upeita tilanteita salamoiden leiskuessa. Nyt keskityn ukkosen seurantaan ja palaan raportoimaan ukkosen mentyä ohi.

Päivitys 27.8.2009 klo. 00:58: Nyt ukkonen meni ohi itään - koilliseen rytisten edelleen idempänä ja on loppupäivityksen aika. Ukkosen rankkasade vallitsi Tapiolassa klo. 00:15 - 00:30. Tuona aikana muutama salama löi lähimmillään hiukan vajaan kilometrin päässä ja salamointi oli melko tiheää muutenkin. Pilvisyys ennen ukkosta ja ukkosen aikana käsitti niin runsasta kumpukerrospilveä matalalla, että suurin osa salamoista näkyi vain pilvisalamoina ilman ääriviivoja. Juuri ennen kaatosadekohtaa kumpukerrospilvet muodostivat jonkin verran repaleista vyörypilvivallia. Tuuli oli koko ajan vain heikkoa - kohtalaista ja kääntyi lounaasta länteen. Heti ukkosen jälkeen matalalla ollut kumpukerrospilvikansi kaikkosi kokonaan ja tilalle tullut ilmamassa oli kirkkaampaa; ukkosen alla oli selvää utua. Lämpötila laski ukkosen aikana +17 asteesta +15,5 asteeseen. Nyt tähtitaivas näkyy lähes selkeältä taivaalta, mutta lisää heikompia kuuroja voi vielä yön mittaan tulla. Kaiken kaikkiaan tapahtuma jäi mieleeni varsin mallikkaana elokuisena yöukkosena pimeän ansiosta.

Päivitys 27.8.2009 klo. 10:35: Laitan tähän vielä Hesarin uutisen viime yön ukkosesta. Jutussa on upea lukijakuva ko. ukkosen yösalamoinnista Helsingissä. Siitäkin nähdään hyvin se, kuinka vain osa salamoiden ääriviivoista näkyi matalien alapilvien takia.

Sunday, August 23, 2009

Viikon 34 tunnelmakuvat vuonna 2009



Köynnösruusulajike (Rosa "Coral Dawn"):n kukintasesongin jälkipuolen kukintaa kuvattuna Helsingin Kaisaniemen kasvitieteellisessä puutarhassa lauantaina 22.8.2009. Tämä varsinainen "seinäruusu" näyttää, kuinka monet köynnösruusut tekevät kukintaa vielä varsinaisen heinäkuun parhaan kukintasesongin jälkeenkin.




Kiinanjaloangervolajike (Astilbe chinensis "Finale"):n kukinnan alkua kuvattuna Helsingin Kaisaniemen kasvitieteellisessä puutarhassa lauantaina 22.8.2009. Jaloangervoista viimeisimpiä kukkijoita ja kukintaa riittää syyskuulle. Monet muut jaloangervot kukkivat jo heinäkuussa ja elokuun alussa. Kukintotähkät kannattaa säilyttää erinomaisina talventörröttäjinä kevääseen. Jaloangervoilla myös lehdet ovat koristeelliset ja ovat lajikkeesta riippuen monenvärisiä kevätpuhkeamisissaan.




Soihtunauhuksen (Ligularia X hessei) täyttä kukintaa kuvattuna Helsingin Kaisaniemen kasvitieteellisessä puutarhassa lauantaina 22.8.2009. Loppukesän kukkijoista näyttävimpiä ja nauhuksista viimeinen kukkija. Muut nauhukset kukkivat parhaimmillaan heinäkuussa - elokuun alussa. Harmaa - ruskehtavavillainen siemenvaihe on myöhään lokakuussa. Lehdet ovat näyttävän isolapaisia.


.
Maakkian (Maackia amurensis) kukintaa kuvattuna Helsingin Kaisaniemen kasvitieteellisessä puutarhassa lauantaina 22.8.2009. Näinkin myöhäinen pikkupuun kukinta on aina esilletuomisen arvoista. Kukkien tuoksu on voimakkaan imelää. Lehdet puhkeavat näyttävän hopean silkkikarvaisina touko - kesäkuun vaihteessa. Ruska on keltainen lokakuussa tai aikaisen pakkasen tultua lehdet muuttuvat ennen ruskaa mustiksi pian varistakseen.
.
.
.

Kuusamalajin (Lonicera deflexicalyx) jo heinäkuun lopulta kypsinä säilyneitä marjoja kuvattuna Helsingin Kaisaniemen kasvitieteellisessä puutarhassa lauantaina 22.8.2009. Tämä tuntematon ja harvinainen kuusamalaji on sukunsa näyttävimpiä erityisesti lehdiltään ja marjoiltaan. Keltainen kukinta on touko - kesäkuussa. Kesävehreys säilyy pitkälle loka - marraskuulle ja pensas on iso. Tulee ensimmäisten joukossa lehteen, kuten muutkin kuusamat.


Viiniköynnöslajikkeen (Vitis "Valiant") kypsyviä marjoja kuvattuna Helsingin Kaisaniemen kasvitieteellisessä puutarhassa lauantaina 22.8.2009. Eteläseinustoilla voi Etelä-Suomessa viljellä varsin montaa suht talvenkestävää viinirypälelajia ja -lajiketta. Tällä lajikkeella sato kypsyy ensimmäisten joukossa ja se on siten varmaa joka vuosi. Keltainen ruska on näyttävä syys - lokakuussa.




Hevoskastanjaristeymän (Aesculus X hybrida) täysikokoinen hedelmäpallo kuvattuna Helsingin Kaisaniemen kasvitieteellisessä puutarhassa lauantaina 22.8.2009. Monilla hevoskastanjoilla hedelmät ovat piikittömiä poiketen Helsingissäkin yleisestä balkaninhevoskastanjasta (A. hippocastanum). Tämä risteymä kukkii oranssinruskehtavin kukin ja keltainen ruska on kirkasta syys - lokakuussa. Lehtien puhkeaminen tapahtuu huhti - toukokuussa erittäin näyttävän punaisiksi ja isoiksi paisuvista silmuista.
.
.


Jalokastanjan (Castanea sativa) lähes täyteen kokoon kasvanut hedelmäpallo ja kuihtuneet hedekukintotähkien jäänteet kuvattuna Helsingin Kaisaniemen kasvitieteellisessä puutarhassa lauantaina 22.8.2009. Aikaisemmin näyttämäni kukinta on vaihtunut kypsyvien pähkinöiden aikaan ja sato on taas melko runsas. Todella hyvin talvenarkana pidetyltä Välimeren puulta näin pohjoisessa!




Japaninjalopähkinän (Juglans ailanthifolia) täyteen kokoon kasvaneita hedelmäpalloja kuvattuna Helsingin Meilahden arboretumissa perjantaina 21.8.2009. Tämä jättiläislehtinen isohko puu on myös lehdiltään vasta näin elokuussa lopullisen täysvaiheinen. Keltainen ruska ilmenee syys- ja lokakuussa. Ensimmäinen pakkanen pudottaa lehdet kerralla jopa vihreinäkin. Kasvu alkaa toukokuussa hitaasti hedenorkkojen ollessa runsaina ryppäinä touko - kesäkuussa.


.
Helsingin Meilahden arboretumin vieressä olevaa niittyä kuvattuna perjantaina 21.8.2009. Ohdakkeet (Cirsium sp.) ovat olleet jo parisen viikkoa siemenvillavaiheessa kuvan tapaan, mutta päätös sille alkaa olla lähellä. Rehevien niittyjen kasvustot ovat olleet silti edelleen kesäisiä ja kasvukauden korkeimmassa vaiheessa.
.
.
.
Espoon Tapiolassa maanantaina 17.8.2009 kuvattua iltausvatilannetta juuri auringon laskettua. Aikaisemmin päivällä oli runsaahkoa kuurottaista sadetta ja usva sai siten märästä maasta lisävoimaa tyyntyneessä tuulessa. Ns. ulossäteilyusvat yleistyvät tässä vaiheessa vuotta heikkotuulisissa tilanteissa pimentyneiden öiden myötä. Tuo kumpupilvijäänne oli hauskan muotoinen; Aku Ankka -lentokone, sydän...
.
.
.
Helsingin Taiteiden yönä perjantaina 21.8.2009 kuvattua näkymää auringon laskun suuntaan ns. pitkältä sillalta Töölönlahdelle. Elokuun tässä vaiheessa illat antavat jo keinovaloille erinomaiset mahdollisuudet, kuten tuo ravintolalaiva näyttää. Lisäksi tähän aikaan yöt ovat saavuttaneet jälleen täyden pimeyden vaiheen keskiyöllä.

Peruukkipensaan erinomaisen vesomisen tilanne Kaisaniemen kasvitieteellisessä puutarhassa kanituhon jälkeen



Peruukkipensaan uudet vesat läheltä.




Peruukkipensas (Cotinus coggygria) ja sen punalehtinen lajike (Cotinus coggygria "Royal Purple").


Viime talvena Helsingin Kaisaniemen kasvitieteellisessä puutarhassa sattui erittäin paha kanien syöntituho peruukkipensaalle ja siitä tein viime maaliskuussa kirjoituksen, joka liittyi myös tähän paljon toitottamaani maailman kriisiin. Sitten tällä kasvukaudella ryhdyin seuraamaan pensaan toipumista ja kesäkuussa oli jo nähtävissä uudestaanvesomisen erinomaisuus; kirjoitukseni siitä. Nyt perjantaina 21.8.2009 otetuista kuvista nähdään, että vesominen on saavuttanut reippaasti yli 1 metrin rajan (Pisimmät vesat jo hiukan minua korkeammat), kuten tuolloin kesäkuussa arvioin.

Tuosta yläkuvasta nähdään, että kasvu on edelleen käynnissä ja vesat ovat puutuneet vasta n. puoliväliin asti. Niinpä syksyn ollessa kolea ja hallojen / yöpakkasten tullessa aikaisin on vaarana versojen latvaosien paleltuminen pitkältä matkalta jo ennen talveakin. Joka tapauksessa tällaisella jonkin verran talvenaralla lajilla näin voimakkaiden vesojen paleltuminen latvoistaan seuraavana talvena on hyvin todennäköistä.

Palaan vielä kertomaan tästä vesomistilanteesta myöhemmin syksyllä ensimmäisen kunnon hallan / yöpakkasen ollessa käsillä. Seuraavana vuonna tulee myös lisää kertomuksia ko. pensaan talvivaurioista ja niistä selviytymisestä. Kukkiminen jäänee kuitenkin ensi vuonna vielä vähäiseksi - olemattomaksi.

Elokuun 2009 kukkaloistoa blogin piristykseksi: Jättibalsami



Jättibalsami 1




Jättibalsami 2


Kostea ja suunnilleen normaalilämpöinen kesä on suosinut reheväkasvuisia kausikasveja ja yksivuotisia ruohovartisia lajeja. Alla on daalioiden rehevyydestä esimerkki ja tässä on esimerkkinä jättibalsami (Impatiens glandulifera). Kosteuden turvin lajin kasvustot ovat nyt hyvin korkeita (Yli 2 m), tiheitä ja haaroittuneet versot takaavat kukintaa vielä syyskuullekin. Viime toukokuun lopussa tein kirjoituksen tämän lajin viljelystä. Kyseessä on varsin haasteellinen laji, koska se leviää ylettömästikin. Tässä sitäkin todistaa nämä kaksi tänään sunnuntaina 23.8.2009 Hämeenlinnassa otettua kuvaa, joissa jättibalsamikasvusto on vallannut erään pysäköintialueen ja viereisen moottoritien välisen viherkaistan aluskasvillisuuden melko totaalisesti. Tässä laji on kuitenkin erinomainen mottoritien melun ja esteettisen haitan blokkaaja ja siksi on erittäin hyvin perustelua viljellä lajia näin ko. kohdalla. Hedelmäkotiakin on jo muodostunut ja yläkuvassa nähdään lajille tyypillistä kukkien värivaihtelua.

Elokuun 2009 kukkaloistoa blogin piristykseksi: Koristelumpeet



Koristelumme 1




Koristelumme 2


Vaikka heinäkuu on ollut lumpeiden (Nymphaea sp.) kukinnan pääsesonkiaika luonnossa, niin etenkin koristeviljelyyn tarkoitetut lajikkeet ovat jaksaneet työntää uusia kukkia pitkälle elokuuhunkin. Nämä kuvat on otettu eilen lauantaina 22.8.2009 Helsingin Kaisaniemen kasvitieteellisessä puutarhassa. Tässä on lajikelista koristelumpeista. Nuo kuvien lajikkeet ovat tässäkin tapauksessa nimikylttien puuttumisen vuoksi hämärän peitossa. Etenkin alimmassa kuvassa nähdään jo kesän loppua enteillen osan lehdistä kellastuneen. Ko. kuvassa nuo violettia sävyä omaavat lehdet ovat puolestaan vielä uusia lehtiä; niissä on tuollainen nuoruussävy. Lehtien väritkin ovat siis lajikkeiden mielenkiintoisia ominaisuuksia myös lumpeilla. Lisäksi tuossa alakuvassa nähdään jo hedelmäkota, joka lumpeilla vajoaa veden pinnan alle kypsyttyään, jotta siemenet pääsevät myöhemmin syksyllä leviämään tehokkaasti veden virtojen mukaan. Koristelumpeet ovat tavallaan kuin vedessä kasvavia daalioita, joten samaan tapaan niihin voi soveltaa sommitteluideoita värioppeja apuna käyttäen lajikemäärän ollessa hyvin runsas.

Elokuun 2009 kukkaloistoa blogin piristykseksi: Daaliat



Daalioita 1




Daalioita 2




Daalioita 3


Daaliat (Dahlia sp.) ovat siis olleet parhaimmillaan elokuussa ja tässä on niistä esimerkki Helsingin Kasvitieteellisestä puutarhasta kuvattuna perjantaina 14.8.2009. Lajikevalikoima on tässä ryhmässä niin suuri ja nimikylttejä ei ollut laitettu, joten en ala tässä nimeämään noita, vaan laitan uudestaan tämän hyvän lajikelistan tähän. Kuten nähdään, niin erivärisiä lajikkeita voidaan laittaa samaksi ryhmäksi tällaiseen iloisen sekamelskaiseen tyyliin. Lajikkeita voi toki myös sommitella geometrisemmin ja jäsennellymmin kahden tai kolmen lajikkeen kokonaisuuksiin, jolloin monenlaiset väriharmoniat ja -kontrastit voivat tulla kyseeseen. Daaliat ovat edukseen aivan omana ryhmänään, mutta muidenkin kasvien seuraan niitä voi laittaa. Esim. matalampien kausikasvien kanssa ja silloin valitaan kukkien ja / tai lehtien värit daalian kukkien värien mukaan jonkun väriharmonian tai -kontrastin muodostamiseksi; vastavärit, lähivärit, valöörivaihtelut jne.

Friday, August 21, 2009

Normaalilämpöisestä korkeapaineesta viileähköön epävakaisuuteen heikkojen tuulien kera (Päivitys; ensi viikon alku poutainen ja lämmin)



Kesä alkaa olla loppumaisillaan, mutta vielä ei termisen määritelmän mukaan ole pelkoa syksyn alkamisesta; vuorokauden keskilämpötilat vähintään 5 päivää peräkkäin alle +10 astetta. Alkuviikon matalapaine antoi siis tietä lännestä tulleelle korkeapaineelle, mutta sen mukana keskiviikkona vallitsi aluksi viileä pohjoistuuli ja sen myötä päivälämpötilat olivat alle +20 astetta. Korkeapaineen tultua päälle seuraavana yönä oli hallaa paikoin sisämaassa arimmilla paikoilla ja 2m:n korkeudellakin minimilämpötilat olivat n. +5 astetta. Rannikolla oli tyypillisesti leudompaa. Korkeapaineen myötä sää on kuitenkin taas lämmennyt sen verran, että eilen ja tänään on päästy n. +20 asteeseen päivällä ja pilvisyyden vaihdeltua ei yöllä ole ollut enää hallanvaaraa.

Tuo kuva on otettu Espoon Tapiolassa tänään 21.8.2009 ja siinä nähdään eräässä koristelammessa kasvavaa haarapalpakkoa (Sparganium erectum). Vesikasvit ovat tämän lajin tapaan saavuttaneet elokuun aikana laajimmat ja tiheimmät kasvuvaiheensa ja sen myötä vehreys on esim. lammissa ja järvissä suurimmillaan. Vähittäinen kellastuminen ja mätäneminen alkaa tässä vaiheessa edetä hitaasti.

Etelä-Suomen päällä oleva korkeapaine on siirtynyt itäpainotteiseksi ja huomenna sen painopiste on koillisessa. Samalla lounaispuolelle muodostuu uusi korkeapaine. Näiden kahden välille jää matalapaineen sola heikon rintaman ja siihen liittyvän kuurosadealueen kera. Se lähestyy lännestä - lounaasta vähitellen la ja su aikana. Tämän myötä la on vielä pääasiassa aurinkoinen ja lämmin heikon kaakkoistuulen päivä; päivälämpötilat vähän yli +20 astetta ja yöllä n. +10 astetta. Sunnuntaina matalan solan tullessa päälle tuuli tyyntyy solan kohdilla suorastaan kokonaan ja sen jälkipuolella (eteläpuolella) alkaa tuulla heikosti lännestä - luoteesta. Korkeapaineet asettuvat samalla pohjois- ja eteläpuolille Etelä-Suomea. Solan yhteydessä kuurottaisia sateita saadaan Etelä-Suomen alueella ja päivälämpötila jää sen takia alle +20 asteen. Yöllä on reilut +10 astetta.

Maanantaina pohjoinen korkeapaine alkaa työntää koillisesta viileää ilmaa Lappiin ja se alkaa edetä kohti Etelä-Suomea, kun ko. korkeapaineesta muodostuu kohti etelää selänne ja samalla matalapaineen painopiste syntyy itäpuolelle. Etelä-Suomi jäänee kuitenkin tuon viileämmän ja eteläpuolisen lämpimämmän ilmamassan rajamaille alkuviikon ajaksi, jolloin vaihtelevapilvinen ja ajoittain kuurosateinen sää jatkuu. Päivälämpötilat jäävät joka tapauksessa vähän alle +20 asteen ja yöllä on n. +10 astetta. Sateisiin ei juurikaan liity tässä vaiheessa ukkosta viileyden vuoksi. Jos tuo korkeapaineen selänne alkaa vaikuttaa myöhemmin ke jälkeen säähän pilvisyyttä vähentävästi heikkojen tuulien jatkuessa, niin öisin voi taas aroilla paikoilla olla sisämaassa hallaa. Kovin merkittävästä hallasta ei silti vieläkään ole kyse Etelä-Suomen osalta.

Lännessä Atlantilla ja Britteinsaarten tienoilla on koko ajan tästä viikonlopusta saakka vaikuttamassa laaja ja ajankohtaan nähden hyvin voimakas matalapaine syntyvine, yhdistyvine ja kuolevine osakeskuksineen ja ensi viikon loppua kohden tämän kokonaisuuden vaikutus alkaisi tulla lähemmäs Suomea. Sen myötä tuulisemman ja sateisemman sään mahdollisuus kasvaisi ja ilmamassa voisi hieman lämmetä sekä kosteutua ja tuo mahdollinen lievästi hallanvaarainen korkeapaineen selänne poistuisi itään...

Kasvillisuuden kehitysvaiheet eivät ole edenneet nyt niin nopeasti kuin edellisen ennusteeni mukaan parhaimmillaan olisi ollut mahdollista. Sen vuoksi tavanomaisesta aikataulusta ei ole syntynyt merkittävää poikkeamaa. Jatkossa sama tilanne jatkuu, koska kehitys kulkee hitaahkosti viileähköstä säästä johtuen ja sen myötä esim. mustaseljan (Sambucus nigra) marjojen kypsyminen ei pääse kunnolla etenemään. Maitohorsman (Epilobium angustifolium) ja ohdakkeiden (Cirsium sp.) siemenvillavaihe alkaa lähestymään loppuaan. Ensimmäisistä syysväreistä haaleina esiintyvät mm. metsävaahteran (Acer platanoides) ja tuomen (Prunus padus) yksittäiset sävyt. Kirkkaita sävyjä ei vielä juurikaan ole odotettavissa. Koivuissa (Betula sp.) esiintyy parhaillaan tänäkin vuonna koivunruostetta (Melampsoridium betulinum), mutta sen esiintyminen on kuitenkin paljon viime vuoden ennätyksellistä runsautta vähäisempää. Silti tuloksena on taas ennenaikaista valeruskaa haalean ruskeankeltaisena monin paikoin ja tätä on ollut koivuissa jo parin viikon ajan. Sienten ja sammalien olosuhteet paranevat entisestään la jälkeen, kun saadaan sateita ja heikkotuulisissa olosuhteissa öisin on paljon kosteutta.

Pintavesien lämpötilat ovat olleet laskussa ja järvissä sekä Suomenlahdella lukemat ovat olleet jo yleisesti vain reilut +15 astetta. Jatkossa hidas viileneminen jatkuu lauantain jälkeen, kun sää muuttuu runsaspilvisemmäksi ja ensi viikolla etenkin pienet järvet viilenevät muita nopeammin siinä vaiheessa, kun yölämpötilat ovat matalia tuon mahdollisen korkeapaineen selänteen heikkotuulisessa tilanteessa. Niinpä +15 asteen alituksetkin voivat olla jo mahdollisia. Meri viilenee kuitenkin erittäin hitaasti. Jokien virtaamat ovat olleet tavanomaisia jo pitkään ja jatkossakin sama jatkuu.

Päivitys 22.8.2009 klo. 12:25: Jälleen on tuttuun tapaan tarkentavan päivityksen paikka uusien säätietojen tultua esiin. Nyt näyttää siltä, että korkeapaineen selänne muodostuu ensi viikon alussa tuon su - ma pienen matalapaineen jälkeen jo tiistaiksi Suomen ylle etelä - pohjoissuunnassa. Sen myötä sää ei ehdi viiletä kovin paljoa Etelä-Suomessa, vaan päivälämpötilat ovat edelleen lähellä +20 astetta su viileähköjen sadehetkien jälkeen. Myös yöt pysyvät edelleen n. +10 asteisina ja hallanvaaraa ei siis ole. Lisäksi tuo lännessä laajana ja voimakkaana elävä matalapaine ulottaa ensimmäisen osakeskuksen lännestä Suomeen jo ke - to tienoilla ja tuloksena on tuulista ja sateista säätä. Viikon loppuun mennessä matalapaineiden syöttö näyttäisi sitten jatkuvan lännestä reippaana, mutta sen luonnetta täytyy tarkastella sitten vasta ensi viikolla paremmin...

Thursday, August 20, 2009

Lyndon LaRouchen uudistettu Triple Curve ja maailman kriisi

Jotta asiat tulisivat juurta jaksain selviksi kaikille, niin otetaanpa tässä välissä tarkastelun alle Lyndon LaRouchen uudistettu Triple Curve -kuvaaja. Sen hän paljasti mm. siinä äskettäisessä elokuun 1. päivän webcast -seminaarissaan. Tämä kuvaaja on paras esitys koko tämän hetkisestä maailman kriisin pääaiheuttajasta eli tämän monetaristisen talousjärjestelmän perustavaa laatua olevasta ongelmasta, joka on aiheuttava vääjäämättömästi koko systeemin tuhon, jos sitä itsepintaisen idioottimaisesti pyritään säilyttämään. Ko. kuvaaja on kolmen käyrän avulla esitetty integroitu malli koko monetaristisen talousjärjestelmän luonteesta, missä funktiot käyrien välillä ovat vuorovaikutteisia ja jossa käyrien etenemisluonteet ovat vääjäämättömästi kohtalonomaista laatua.

John Hoefle esittelee Triple Curve -kuvaajan: Tässä alla on ko. sisällöstä oma käännökseni ja tulkintani --->

Käyräelementit ovat:

Yksi: Financial aggregates ---> Rahoitusinstrumenttien määrän - arvon käyrä; osakkeet, johdannaiselementit, optiot jne. pörsseissä.

Kaksi: Monetary aggregates ---> Rahan määrää globaalissa talousjärjestelmässä kuvaava käyrä.

Kolme: Physical Economy ---> Reaalitalouden arvoa (Kuntoa) kuvaava käyrä; kaupat, koulut, sairaalat, vienti ja tuonti, liikenne, maatalous, infrastruktuuri jne.

Tapahtumat vuodesta 1968 vuoteen 2001: Financial aggregates -käyrä ja Monetary aggregates -käyrä etenevät aluksi yhtäjalkaa ylöspäin, koska mitä enemmän rahoitusinstrumentteja ja niiden avulla tapahtuvaa pörssitoimintaa on, niin sitä enemmän rahaa tarvitaan järjestelmässä kattamaan tuossa pörssitoiminnassa tapahtuvat vaihdot ja sitoumukset.

Physical Economy -käyrä vajoaa koko ajan, koska reaalitalouden kehittämistä jätetään sitä enemmän hunningolle, mitä enemmän Financial aggregates -käyrän kuvaamaa arvoa - määrää nostetaan tuon pörsseissä tapahtuvan rahoituspelin turvin ja saadaan näin sitä kautta varallisuutta lähinnä eliitille. Pelin näennäisen helppouden turvin tyydytään vaarallisesti harha-ajatukseen ja -filosofiaan, että ko. saatu varallisuus olisi vakaata ja sen turvin jätetään reaalitalouden kehittämistä toissijaiseksi asiaksi. Rahaa siis luodaan ja sijoitetaan enenevässä määrin pörssipelailuun reaalitalouden kustannuksella.

Tapahtunut noin vuonna 2001: Monetary aggregates -käyrä meni nousussaan edelle Financial aggregates -käyrää, jolloin rahaa syötetään kiihtyvällä tahdilla järjestelmään, jotta se kattaisi nuo Financial aggregates -käyrään sisältyvät ko. pörssipelailussa tapahtuneet velat ja häviöt. Tässä on huomattava ensinnäkin se, että näillä johdannaiselementeillä aikaansaatu varallisuus kasvaa kiihtyvällä tahdilla, mutta toisaalta ko. pelailussa tapahtuneet häviöt ja velat alkavat myös kasvaa kiihtyvään tahtiin ja niiden kattamiseen tarvitaan yhä enemmän rahaa, koska velat ja häviöt alkavat virheellisen järjestelmän (Rikolliset ja idioottien sössivät keinottelut pörsseissä) takia jopa ohittaa kaiken varallisuuden määrän. Seuraus on se, että tapahtuu inflaatiota, missä raha menettää arvoaan sitä enemmän, mitä enemmän sitä on järjestelmässä suhteessa reaalitalouden ja rahoitusinstrumenttien määrään / arvoon. Joudutaan kierteeseen, jossa saavuttaakseen saman vaikutuksen tietyllä rahasummalla on sitä työnnettävä yhä enemmän järjestelmään. Samaa efektiä ei kuitenkaan saavuteta enää, koska velka ja häviö rahoitusinstrumenttien parissa kasvaa nopeammin kuin systeemiin voidaan luoda uutta rahaa.

Tapahtunut vuoden 2007 keskivaiheilla: Koko monetristinen järjestelmä kuolee ja alkaa vääjäämätön tuhoprosessi globaalisti. Se nähdään siinä, kuinka Financial aggregates -käyrän kuvaama arvo - määrä alkaa vajota ja se johtuu siitä, kun tuossa pörssipelailussa syntyneet velat ja häviöt ovat kasvaneet niin suureksi ja yhä kiihtyvään tahtiin, että tulee mahdottomaksi pitää niiden arvoa yllä rahan luomisella ja sen avulla ko. syntynyttä rahoitusinstrumenttiaukkoa täyttämällä. Näin syntyy rahoitusinstrumenttien raju deflaatio. Se nähtiin ensimmäisenä ns. mortgage kuplan puhkeamisena, joka oli vain yksi osa koko rahoitusinstrumenttiongelmaa - Sen heikoin lenkki.

Näin rahoitusinstrumentit luovat järjestelmään siis valtavan alati kasvavan aukon ja aukkoa on yritetty nyt täyttää tuomalla järjestelmään kiihtyvällä tahdilla lisää rahaa tyhjästä ilmasta ja tätä toimintaa on nimetty valtavirtamediassa termillä "bailout", "elvytys". Eli näin syntyy yhtäaikaa sekä deflaatiota että inflaatiota, mikä näkyy Triple Curve -kuvaajassa ylös ampuvana Monetary aggregates -käyränä ja alas syöksyvänä Financial aggregates -käyränä. Jälkimmäisen käyrän alassyöksyä tulee siis yhä mahdottomammaksi kääntää ylöspäin ja ylöspäin kääntäminen aiheuttaa vain yhä lisää hyperinflaatiovaaraa.

Samaan aikaan reaalitalous menee yhä enemmän hunningolle eli Physical Economy -käyrä syöksyy alas kiihtyen, koska ensinnäkin rahaa syötetään koko ajan lähinnä vain tuohon rahoitusinstrumenttiaukkoon reaalitalouden kustannuksella ja toisaalta ko. rahoitusinstrumenttiaukko tuottaa seurannaisvaikutuksiltaan reaalitalouteen koko ajan kiihtyvään tahtiin vaikeuksia; toiminnat (Vienti, tuonti, koulut, sairaalat, kaupat, infrastruktuuritoiminnot, maatalous jne.) hyytyvät mm. lainaongelmien ja työttömyyden lisääntyessä sekä toimintojen ylläpitämiseen tarvittavan rahan vähentyessä. Sektoreittain alkaa siis dominoefektimäinen fyysisten olosuhteiden rapautuminen ja romahdus. Syntyy itseään vahvistava syöksykierre.

Tänä vuonna 2009 tapahtumassa: Ylitsepääsemätön ogelma on nyt se, että rahoitusinstrumenttiaukko on niin suuri, että lisärahan luominen sen aukon täyttämiseen on mahdotonta ja sillä polulla jatkaminen aiheuttaa ainoastaan hyperinflaation ja lisää aukon suuruutta entisestään yhä jatkuvan tuhoavan pörssipelailun takia. Tätä ongelmaa viralliset tahot yrittävät nyt peittää rikollisilla kirjanpitoväärennöksillä ja syöttämällä valheita ja puolitotuuksia valtavirtamediaan. Samaan aikaan on nyt lähdetty säästö- ja leikkauskuurille reaalitaloudessa uskoen virheellisesti, että säästämällä reaalitaloudessa tuon rahoitusinstrumenttiaukon kokoa voidaan sen avulla pienentää. Tämä aiheuttaa reaalitalouteen yhä syvenevän syöksykierteen toimintojen yhä jähmettyessä ja työttömyyden yhä lisääntyessä. Puheet talouden elpymisestä perustuvat siis valheeseen ja siihen harhaluuloon, että tuota rahoitusinstrumenttiaukkoa voi loputtomasti täyttää luomalla järjestelmään loputtoman määrän uutta rahaa ja että loputtomasti reaalitaloutta supistamalla rahaa voidaan ohjata reaalitalouden toiminnoista tuon rahoitusinstrumenttiaukon täyttämiseen.

Nyt kaikkien pitäisi tästä nähdä, että tämä ei voi jatkua aiheuttamatta koko systeemin räjähtämisen lopullisesti ja erittäin lähellä sitä jo olemmekin; yhtäältä Monetary aggregates -käyrän kuvaamana syntyy hyperinflaatio eli raha menettää arvonsa äärettömän suuren lisärahan tarpeen takia ja toisaalta reaalitalous jumittaa suorastaan kokonaan monella sektorilla rahoitusinstrumenttiaukon täyttämiseen tarvittavan riiston takia ja rahan arvon tuhouduttua tuohon hyperinflaatioon.

Tässä täytyy muistaa, että vain hyvä reaalitalous (Physical Economy -käyrä ylöspäin suuntautuen) voi luoda kunnolliset olosuhteen ihmiselämän ylläpitämiselle. Siksi tämän nykyisen järjestelmän tuhouduttua ja ilman uutta tervehdyttävää systeemiä sen tilalle -tilanteessa voi nyt käydä niin, että lähivuosikymmeninä ihmisille ei voida esim. enää järjestää kunnolla ruokaa, koulutusta, sairaalatoimintoja jne., jolloin lopputuotteena on sairauksia ja kuolemaa ennen näkemättömässä mittakaavassa. Samalla sivilisaatio tuhoutuu, kun koulutus näivettyy ja ihmisten toiminta alkaa keskittymään lähinnä vain elossapysymiseen itsensä kehittämisen ja sivistämisen sijaan. Syntyvyys myös vähenee ja kuoleminen kiihtyy, jolloin väestömäärä voi jopa reilusti puolittua globaalisti. Oligarkkieliitti itse asiassa laskee tämänlaisen romahduttamisen varaan, jotta se saisi sen avulla totaalisen yksinvallan ja kansa vajoaisi köyhiksi ja vähälukuisiksi orjiksi ---> ultrafeodaalinen fasisti-imperiumi. Mutta kuten todettua; eliitinkin kannalta tilanne on epävakaa ja epävarma monessakin mielessä...

Elämme siis tällä hetkellä kuoleman talousjärjestelmässä, jossa olevaa vikaa ei voida korjata. Mitä enemmän sitä yritetään korjata yllä kuvatulla tavalla (Bailout), niin sitä enemmän koko järjestelmä tuhoutuu ja sitä enemmän ihmisten kurjuus lisääntyy. Niinpä kaikki elvyttämistä tässä nykyisessä järjestelmässä ym. tavalla vaativat ovat idiootteja, hulluja ja ihmiskunnan vihollisia! Se, että nimellisesti laitetaan reaalitalouteen elvytysrahaa esim. jonkun putkiremontin nimissä on vain hukkaanheitettyä rahaa, koska suurin ongelma (se rahoitusinstrumenttiaukko) nielee kuitenkin lopulta niin suuren osan siitäkin rahasta pohjattomaan nieluunsa.

Ainoa keino selviytyä on siis tämän järjestelmän lakkauttaminen kokonaan ja uuden perustaminen täysin uudelta luotottavalta ja protektionistiselta pohjalta, jolloin päästään eroon tuosta rahoitusinstrumenttiaukosta, joka on kaiken pahan alku ja juuri. Se on voivoi niille, jotka ko. pörssipelailussa menettivät rahansa ko. aukkoon, mutta rivikansalaisten kannalta tämä Lyndon LaRouchen vaatima toimi on ainoa mahdollisuus elämän elpymiseen. Siksi onkin hyvä, että USA:n viimeaikaisten tapahtumien takia Lyndon on saanut uudestaan palstatilaa vuosikymmenienkin tauon jälkeen valtavirtamediassa! Lyndonia aletaan kuuntelemaan kriittisillä hetkillä uudestaan, mutta nyt aika käy jo todella vähiin, koska USA:n budjettivuoden päätös tuonee romahduttavasti esille tuon yllä kuvatun prosessin tuloksena syntyneet tuhot ja mahdottomuuden pelastaa ko. systeemi. Joka tapauksessa joudumme lähiaikoina vastakkain täydellisen talousjärjestelmän vallankumouksen kanssa ja nyt riippuu yllättävänkin paljon lähiviikkojen toimista se, johtaako vallankumous äärimmäiseen kurjuuteen ja kuolemaan vai uuteen renessanssiin...

Tässä onkin lopuksi LaRouche PAC -sivustolta kattava kamppanjapaketti asioiden selventämiseksi siihen, miksi nykyinen talousjärjestelmä on vaihdettava täysin uuteen, joka sisältää Alexander Hamiltonin, Franklin Delano Rooseveltin ja laajemmin USA:n perustuslain mukaisia katsantokantoja!

Wednesday, August 19, 2009

NWO -agendan viimeaikaisia ilmentymiä valtavirtamedian propagandan valossa

Erittäin suurella mielenkiinnolla olen seurannut Yhdysvaltain tapahtumia ja havainnoinut siinä sekä hyviä että huonoja puolia. NWO -agendan vastustaminen on siirtynyt aivan uudelle tasolle! Tässä merkinnässä otan kuitenkin esille myös muita NWO -agendaan liitettyjä asioita, joita on ilmennyt valtavirtamedian uutisoinnissa. Tarkastelen lyhyesti kommentoiden ko. seikkoja nimenomaan valtavirtamedian näkökulmaa kritisoimalla ja näytän osaltaan, kuinka oligarkkieliitti on alkanut panikoimaan ja reagoimaan päättömästi näihin USA:ssa esille tulleisiin kansalaisten rajuihin mielenilmauksiin.

MTV3: Äärioikeistolaiset ryhmät nousussa USA:ssa

---> Tämä uutinen on niin selkeää eliittiä miellyttävää propagandaa, että oikein huimaa... Tässä yritetään vaivihkaa ehdollistaa ihmisiä ajattelemaan, että nämä viimeaikaiset town hall -kyselytuntien mellakkamaiset ja puoluekannasta täydellisesti riippumattomat mielenilmaukset olisivat liitettävissä muka "äärioikeiston nousuun" USA:ssa. "Fasisteista" olisi siis muka kyse. Oikeasti tilanne on sellainen, että ainoa "äärioikeisto", joka USA:ssa on ollut nousussa on ollut aluksi George W. Bushin ja nyt Barack Obaman hallinto sekä kongressi itse!! Ja nimenomaan ne eliittiporukat, jotka heidän takanaan ovat vetäneet naruja!! Kansan herättyä tuohon todellisuuteen nyt yllättävänkin hyvin eliitti yrittää kääntää tilannetta edukseen mustamaalaamalla ko. kansanliikettä "äärioikeistolaiseksi" ja syyttää siten heitä omista rikoksistaan. Epäsuorasti tietenkin, että kaikki ei olisi liian ilmiselvää ja mokomaa "äärioikeisto" -korttia päästäisiin käyttämään mielivaltaisesti mihin tahansa hallinnon kritisoimisen tukahduttamiseen. Käänteistä psykologiaa! Kun Suomen mediassa tavataan tällainen uutinen, niin se kertoo puolestaan siitä, että ko. media on ko. eliitin ohjailussa ja siten kelvoton tuottamaan uskottavia uutisia täälläkin!

YLE -uutiset: USA kehittelee tekniikkaa nettisensuuria vastaan

---> Tämä uutinen liittyy myös Barack Obaman hallinnon kritisoimiseen, mutta taaskin hyvyyden valekaapuun puettuna. Katsokaapa tarkkaan noita uutisen sanavalintoja. Siinä sanotaan esim. näin: "Yhdysvaltain hallitus testaa salaa Kiinassa ja Iranissa tietokoneohjelmaa, jolla yritetään estää internetin sensurointia. Ohjelman avulla kansalaiset pääsevät vapaasti nettiin viranomaisten asettamista rajoituksista huolimatta.". Siis huomatkaa: Netti olisi muutoin vapaasti käytettävissä, mutta viranomaiset asettavat silti rajoituksia. Lähtökohta siis olisi, että rajoituksia olisi joka tapauksessa. Eli tietenkin Obaman hallintoa ja kongressia ei voisi enää kritisoida netissä ja ko. ohjelma asettaisi rajat ovelasti. Varmaan sama ohjelma sitten poimisi kritisoimista yrittävien henkilötietoja listoiksi ja heidät voitaisiin merkitä "pahoiksi kansalaisiksi". Muistakaapa se, että Valkoinen talo on jo esittänyt tätä listaamista eli Obaman terveydenhuoltolakia kritisoivien nimiä on pyydetty lähettämään Gestapo -tyyliin vasikoivilta kansalaisilta! Ainoat pahat tässä ovat Obaman hallinto ja kongressi, jotka ylläpitävät natsiajattelua omaavia ihmisiä riveissään sekä alkuperäinen paha; oligarkkieliitti!

Hesarin uutinen: Uusi aselaki avaa poliisille kotiovet

---> Tässä on esimerkki siitä, kuinka NWO -agendaa tukevaa kontrolli- ja tyrannialakiuudistusta tehdään myös täällä Suomessa! Helppoina tekosyinä tässäkin ovat olleet tyhmennetyn ja moraaliltaan alasajetun kansan tekemät typerät teot ja tämäkin on ollut täysin suunniteltua jo vuosikymmenien takaa! Tuo laki antaa siis poliisille mielivaltaisemmat keinot esim. juuri Suomenkin hallinnon tai yleisemmin NWO:n kritisoijien natsityyliseen vaientamiseen tarvittaessa, koska tilanteita voidaan pukea laissa olevan porsaanreiän takia "asejuttujen selvittelyksi" ja rynnätään sen varjolla koteihin vähän "takomaan lakia kansalaisten päähän". Eikö jo kaikki muka tajua, kuinka henkisesti sairasta menoa tämäkin lakiuudistus ilmentää?! Yhteiskunta natsiutuu vaarallisella tavalla täälläkin!

MTV3: Sikainfluenssarokotteen testaaminen lapsilla alkaa huomenna

---> Hui sentään, mitä koekaniinipaskaa!! Tietoja on jo vuotanut nettiin siitä, kuinka koerokotuksiin on jopa kuollut ihmisiä!! Spekulaatiot siitä, että tämä influenssarokotuskamppanja toimisi NWO -agendan väestönkontrolliaseena, saavat lisää pontta kun tajuaa mistä on kysymys: Alex Jones on tuonut jo esiin lääkäreitä, jotka varoittavat näiden rokotteiden sisältävän vaarallisia määriä haittatekijöitä ja Yhdysvalloissa armeija on jo harjoitellut tilanteita, joissa syntyisi mellakka ko. tulevan syksyn rokotustilanteissa. Siinäkin on harrastettu käänteistä psykologiaa: Mellakoita syntyisi muka siitä, että ihmiset yrittäisivät saada epätoivoisesti rokotteen. Annetaan mielikuva, että vain rokotteen saaminen on taivaallinen ja ainoa oikea tapa tässä "pandemian torjunnassa". Eliitti kuitenkin tietää, että todellinen syy mahdollisille rokotusmellakoille on se, että ihmiset kieltäytyvät ottamasta rokotteita pakonkin edessä ja tulevat mielenosoittamaan ko. paikoille ja estämään rokotustilanteita.

MTV3: Obaman terveydenhuoltouudistus vastatuulessa

---> Tässä sentään uutisoidaan ko. tapahtumista, mutta hyvin summittaisen ympäripöyreästi niin, että uutisesta ei pääse osoittamaan, miksi kaikki mellakointi tapahtuu ja miten kaikki liittyy kokonaisuuksiin ja muihin tapahtumiin. Esitetään siis vain tyypilliseen propagandistiseen tyyliin joitakin tapahtumien yksityiskohtia, mutta niitä ei nivota kunnolla prosessien osiksi ja ei esitetä keskeisiä kysymyksiä ja vastauksia niihin, jotka paljastaisivat kansan vihan alkuperän ja sen miten Obaman hallinto oikeasti näyttelee siinä osaa. Kas, eihän nyt eliitin hallitsemassa valtavirtamediassa voi paljastaa sitä, että Obaman hallinto on eliitin nukkehallinto tekemässä natsirikoksia ja kansalaiset ovat viimein älyämässä sitä tuntiessaan nahoissaan jo syntyneen kurjuuden ja nähtyään kuinka heille jatkuvasti valehdellaan törkeästi. Viimeinen niitti oli se, kuinka kansa on havainnut paljolti juuri LaRouche PAC -aktivistien avulla terveydenhuoltolakiuudistuksen natsimaiset eutanasiasuunnitelmat!

Taloussanomat: Nokian Kallasvuo: Protektionismi uuden kasvun suurin uhka

---> Kallasvuo on puhdas esimerkki tämän NWO -oligarkkieliitin juoksupojasta. Niinpä Kallasvuo latelee suustaan juuri sellaista ennalta-arvattavaa oligarkkipaskaa, kuten tässä. Mehän olemme jo oppineet tässä blogissa, että protektionismi tarkoittaa ko. oligarkkieliitin vallan ja tyrannian kaventamista ja jopa päättämistä. On muka ajateltu, että "vapaakauppa" on parempi kuin protektionismi ja pitää siis suosia tietynlaista liberalismia. Väärin: Tällainen liberalismi on vain tekosyy antaa vapaat kädet mafia- ja natsityylisille rikollistoimille! Protektionismia on näitä rikollisia vastaan siksi tehtävä! Nyt se on nähty, että maailmassa ei voida koskaan saavuttaa sellaista liberalismin astetta, jossa luotaisiin "vapaa" temmellyskenttä vain hyvien tarkoitusten varaan. Rikolliset ainekset kuitenkin joka tapauksessa valloittaisivat sen AINA. Niinpä protektionismin vastustaminen on sama asia kuin vaatia rikollisille lisää valtaa ja aikaa heidän kasinosatanismin jatkamiselle. Siksi Kallasvuo on lausuntoineen ihmiskunnan vihollinen, joka haluaa antaa edelleen vapaat kädet rikollisille!

Lisäksi on huomioitava nyt se, että tämä "vapaakaupan" -idea on moisen rikollistoiminnan ja idioottien sössimisten takia tappanut koko globaalin talousjärjestelmän. Nyt raukat paskahaukat yrittävät peitellä tuhoamaansa pelikenttää ostaakseen aikaa suunnitella paniikissa ratkaisua NWO -agendaansa, joka on alkanut rakoilla USA -lähtöisen vallankumousmentaliteetin takia: Talouden elpyminen on muka alkanut ja "kaikki on hallinnassa", vaikka tilanne on täysin toivoton ja monet jo epäilevät, että systeemi ei kestä edes siihen kriittiseen pisteeseen (USA:n budjettivuoden päätös 30.9.) asti murtumatta lopullisesti... Mitään oikeaa "uutta kasvua" ei tässä talousjärjestelmässä koskaan tule!

Hesarin juttu: Vasemmistoliitto haluaa kansanpankin

---> Tässä on jotain hyvää kaiken paskan keskellä!! Paavo Arhinmäki on tajunnut jotain sellaista oleellista, jota Lyndon LaRouche nimenomaan toitottaa: Oligarkkieliitin hyväksi saatanallista ja rikollista bisnestä tekevät vapaakaupan lippulaivapankit on korvattava valtiollisilla kansalaisten hyväksi toimivilla vastuullisilla luotottavilla pankeilla! On otettava Yhdysvaltain perustuslain ja tarkemmin Alexander Hamiltonin mukainen katsantokanta asioihin! Talousjärjestelmä on tehtävä sellaiseksi, joka estää nämä nykyiset oligarkkien rikolliset kasinopelaamiset pörsseissä ja joka tukee reaalitalouden kehittämistä. Hyvä reaalitalous on ainoa, joka voi ylläpitää ihmiselämää kunnolla!

Ekonomia on pohjimmiltaan energiaa ja ihmiselämää voidaan ylläpitää vain riittävällä määrällä energiaa, jota voidaan muotoilla asusteiksi, taloiksi, ruoaksi, tarpeellisiksi käyttöesineiksi, infrastruktuuriksi jne. Tässä kuolleessa monetaristisessa vapaakaupan järjestelmässä syntynyt pörssikasinopelailu ei ole tuottanut ko. energiaa, koska se on tuottanut paljon enemmän velkaa kuin oikeaa varallisuutta. Varallisuus on energiaa, mutta velka on antienergiaa. Se on niin yksinkertaista loppujen lopuksi! Velka johtaa siis siihen, että joudutaan säännöstelyn, riiston ja tyrannian tielle: Oligarkkieliitti kuvittelee virheellisesti, että kaikki se johdannaiskeinotteluilla saatu "varallisuus" on muka säilyttämisen arvoista, vaikka se on käytännössä tuota "antienergiaa" tässä tilanteessa. Yrittäessään säilyttää ja jopa edelleen kasvattaa tuota antienergiaa he kuvittelevat, että riistämällä sitä varten "energiaa" kansalta he kykenisivät säilyttämään mokoman pseudovarallisuutensa ja pitämään siksi valtansa ja suunnittelemaan sen avulla maailmanherruuttaan. JA PASKAT!!

Johdannais- ym. velkaa on niin paljon globaalisti ja sitoumukset ovat niin kriittisesti jännittyneitä esim. USA:n ja Kiinan välillä, että mikään "energiamäärä" ei kata syntynyttä tuhoa koskaan: Järjestelmä on siis KUOLLUT ja siis enää vailla lopullista vääjäämätöntä luhistumista... Loputtomasti kasvavaa velkaa ei voida tässä järjestelmässä kattaa loputtomasti kansalaisten riistämisellä! Siksi ymmärrämme nyt sen, miksi sairaat ihmiset vaativat näitä riisto- ja tyrannialakeja: Säästetään muka eutanasiaohjelmilla sun muilla. Terveet ihmiset vaativat systeemin korvaamista ko. rikollisuuden ehkäisevällä uudella systeemillä ja syntyneen pseudovarallisuuden peruuttamista mappi ööhön!

Suomen antifasistinen komitea: Olisiko Stubb sittenkin nero ja Hesarin juttu

---> Täytyy tosiaan ihmetellä, mitä Stubb tekee vielä eduskunnassa ja hallituksessa?! Tämä episodi paljastaa puhtaasti sen, minkälainen mielenmaisema ko. NWO -oligarkkieliitin sairailla juoksupojilla voi olla. Sanomattakin on selvä, että tässäkin meillä on juuri sellainen juoksupoika ja ihmiskunnan vihollinen hääräämässä asioita päin helvettiä!