Sunday, August 28, 2011

Loppukesähelteen päätyttyä useita päiviä kestävää rankkakuuroista ja normaaliviileää syyskesää (Päivitys!)




Tällä viikolla Suomea kohtasi kesän todennäköisesti viimeinen helleaalto, jonka muotoutuminen tapahtui seuraavasti Euroopan mittakaavassa: Koko viikon ajan Länsi-Eurooppa ja etenkin Britannia on saanut tuta Atlantilta saapuneiden matalapaineiden sateista ja viileistä ilmamassoista. Niistä viimeisin matalapaine jäi vellomaan lähes sijoilleen muutamana viime päivänä ja sen ansiosta helleilmamassaa siirtyi Keski-Euroopan päältä enemmän Itä-Eurooppaan kuumeten siellä lisää; lopulta Mustanmeren länsipuolella jopa yli +35 asteen hellettä ja +30 asteen ylityksiä vielä Puolan tasalla saakka. Sieltä hellettä saapui myös Etelä- ja Keski-Suomeen pe - su ajaksi kapeana kielekkeenä ulottuen osittain hetkeksi myös Skandinaviaan, jossa on ollut kuitenkin pääasiassa epävakaista ja viileää tuon lännen matalapainetoiminnan takia. Tänään tuo helle on kaikonnut Suomesta itään. Länsi-Venäjällä oli aluksi varsin viileää ja pohjoisosissa yhä jopa koleaa yöhalloineen, mutta viime päivinä sää on lämmennyt siellä vielä kesäisemmäksi ja hellealue on laajentunut noin Moskovan tasalle saakka. Samalla pohjoisosien halla-alue on pienentynyt. Välimerellä ovat jatkuneet helteet +30 asteen molemmin puolin pääasiassa aurinkoisessa säässä, mutta länsiosia ovat kohdanneet ajoittain rankkasateiset ja ukkostavat pienet matalapaineet sään oltua sen mukaisesti viileämpää.

Jatkossa matalapaine jää vaivaamaan Skandinaviaa ja Suomea runsaine kuurottaisine sateineen ja sää on viileää tässä vaiheessa myös Suomessakin; termisen määritelmän mukaan aito syksy ei kuitenkaan pääse vielä alkamaan Etelä-Suomessa, joten vuodenaikaa voidaan nimittää syyskesäksi. Ko. matalapainetta ulottuu myös Pohjois-Venäjälle, jonka myötä tosin hallat väistyvät entistäkin enemmän siellä. Länsi-Eurooppa ja osin Keski-Eurooppakin sen sijaan poutaantuu ja lämpenee taas vähän kesäisemmäksi. Matalapainetta jää vellomaan Välimeren länsipuolelle - päälle, joka aiheuttaa siellä rankkasateisia ukkosia. Helle silti jatkuu Välimerellä +30 asteen molemmin puolin ja helleilmamassat ulottavat vaikutustaan useana päivänä Länsi- ja Keski-Euroopan eteläosiin, jolla vyöhykkeellä ukkosriski on ajoittain suurta. Itä-Euroopassa ja Länsi-Venäjän eteläosissa helleilmamassa alkaa vetäytyä hitaasti etelämmäksi, mutta Venäjällä tuon em. pohjoisosan matalapainetoiminnan eteläpuolella vallitsee kuitenkin hyvin lämmin lounaisvirtaus. Myöhemmin alkavan viikon lopulla Skandinavian - Suomen matalapaine heikkenee ja jää lopulta ulottumaan pitkulaisena Suomen kaakonkulmalta Venäjälle; sen pohjoispuolella syksyisen viileä sää valtaa alaa etelämmäksi ja yöhallojen riski kasvaa Lapista itään ulottuvalla vyöhykkeellä. Toisaalta Skandinaviaan näyttäisi muodostuvan kapea etelä-pohjoissuuntainen korkeapaine, joka mahdollistaisi kesäistyvää säätä ainakin alueen eteläosissa...

Ruska on alkanut etenemään Länsi-Venäjän Jäämeren läheisillä alueilla voimakkaasti ja siellä onkin todennäköisesti jo runsaasti kirkkaita värejä. Myös Lapissa on jo monin paikoin kirkasta ruskaa, mutta sen eteläpuolella vasta vain häilyvästi ja yksittäin Etelä-Suomen - Moskovan pohjoispuolen tasalle saakka. Monin paikoin on myös mm. ruostesienien aiheuttamaa valeruskaa, jota löytyy laajasti koko lauhkealta alueelta vaihtelevasti. Alkavalla viikolla ruskan pääetenemisalue on yhä vasta Lapista Pohjois-Venäjälle ulottuva vyöhyke. Välimerellä länsiosissa kuivuus on alkanut hellittämään ja sama jatkuu alkavalla viikolla; paikoin voi tulla tulviakin aiheuttavia ukkossateita. Muualla Välimerellä kuivuus pahenee vielä monin paikoin.

Edellisen ennusteen jälkeistä toteutumista Etelä-Suomessa (Voitte itse lukea näistä sääkartta-arkistoista suursäätilan luonteet ja muun Euroopan säät; Wetter3 sääarkisto - Wetter3 weather archive ja Wetter3 sääarkisto 2 - Wetter3 weather archive 2) -->

Su 21.8. - Islannin ja Britannian välimailta velloi vähitellen idemmäksi uutta laajahkoa matalapainetta. Suomen eteläpuolelta kaakkoon etääntyi pieni matalapaine ja sen jälkipuolelle muodostui heikko okluusiorintama jääden vellomaan etelä-pohjoissuuntaisena Etelä-Suomen päälle aluksi länsipainotteisena. Itärajalla alkoi vaikuttaa etelä-pohjoisuuntainen korkeapaineen selänne. Pilvisyys oli länsipainotteisesti runsaan vaihtelevaa ja kuurottaisia sateita tuli lännessä ajoittain etenkin iltapäivällä; yksittäiset kuurot olivat rankkoja. Tuulet olivat enimmäkseen heikkoja ja ne vallitsivat enimmäkseen etelästä; itäosissa aluksi enemmän kaakosta ja lännessä ajoittain enemmän lounaasta. Yölämpötila oli sisämaan selkeimmillä alueilla +10 asteen vaiheilla ja muutoin +11 ja +15 asteen välillä; leudointa etelärannikolla. Päivälämpötila oli +20 asteen vaiheilla; viileintä runsaskuuroisimmilla paikoilla.

Ma 22.8. - Korkeapaine voimistui vähän koillisessa ja Suomen itäreunan lähellä. Samalla lännen matalapaine siirtyi heikkenevänä Norjanmeren ja Skandinavian yllä hitaasti idemmäksi. Edellispäivän heikko okluusiorintama jäi poisheikkenevänä Suomen päälle etelä-pohjoissuuntaisena. Toinen heikko rintamasysteemi lähestyi Skandinaviassa. Etelätuulet olivat heikkoja ja loppupäivästä alkaen oli pitkiä aikoja myös tyyntä. Pilvisyys oli runsaan vaihtelevaa. Yöllä ja varhaisaamulla etenkin sisämaassa oli usvaa ja sumuja. Em. rintaman kohdalla syntyi etenkin iltapäiväksi ja illaksi yksittäisiä kuurosateita, joista voimakkain osui alkuillalla pääkaupunkiseudulle tuottaen lämpimän meren ansiosta yllättävän voimakkaan pienialaisen ukkosen (Hesarin juttu ja iltasanomien juttu). Yölämpötila oli +15 asteen molemmin puolin; viileintä sisämaan vähäpilvisillä / sumuttomilla paikoilla. Päivälämpötila oli +20 asteen vaiheilla; lämpimintä poutaisimmilla paikoilla.

Ti 23.8. - Britannian tienoille alkoi tulla Atlantilta taas uutta matalapainetta. Koillisessa ja Suomen itäreunan lähellä ollut korkeapaine sinnitteli vielä sijoillaan ja Skandinaviaan alkoi muodostua uusi korkeapaine, mistä matalapaine ja sen heikko okluusiorintama tulivat heikkenemään Suomen päälle eteläpohjoisuuntaisena vyöhykkeenä. Laajalla alueella oli heikkotuulista; tuulet olivat tarkastelualueella pitkiä aikoja kokonaan tyyniä ja hyvin heikkoja vireitä oli vain ajoittain em. rintaman itäpuolella idän ja etelän väliltä sekä rintaman länsipuolella luoteesta - pohjoisesta. Pilvisyys oli runsaahkon vaihtelevaa ja tyynien tuulien takia yöllä ja aamulla oli sumuja myös etelärannikkoa myöten ja sisämaassa paikoin hyvin sakeina. Päivälläkin ilmamassa oli ed. päivää utuisempaa. Kohtalaisia - yksittäin rankkoja sadekuuroja tuli vielä iltapäivällä lähinnä itäpainotteisesti; illalla poutaantui kokonaan. Yölämpötila oli yhä +15 asteen vaiheilla; leudointa etelärannikolla. Päivälämpötila oli myös yhä +20 asteen tienoilla - poutapaikoilla vähän sen ylikin.

Ke 24.8. - Heikko matalapaine ja okluusiorintama heikkenivät vähitellen pois päivän aikana Suomen päällä ja sen myötä Skandinavian uusi korkeapaine ja idän - koillisen korkeapaine sulautuivat yhteen; tilanteessa vallitsi edelleen laajalla alueella hyvin heikot tuuliolosuhteet. Britannian tienoon matalapaine alkoi syöttää Itä-Euroopasta pohjoiseen helleilmamassaa ja siinä yhteydessä rintamasysteemi lähestyi lounaasta Etelä-Skandinaviaa. Tarkastelualueen pilvisyys oli yöllä ja aamulla vahäisen vaihtelevaa, mutta tyyni tilanne ja kostea ilmamassa suosi edelleen sumuja; sisämaassa sakeita ja monin paikoin myös etelärannikolla. Iltapäivällä vähäisehkön vaihtelevassa pilvisyydessä syntyi vielä yksittäisiä hyvin heikkoja kuurosateita; illalla selkeni lähes kokonaan. Yölämpötila oli sisämaan sumuttomimmilla ja vähäpilvisimmillä paikoilla reilussa +10 asteessa ja muutoin +15 asteen vaiheilla; leudointa etelärannikolla. Päivälämpötila oli +20 ja +24 asteen välillä.

To 25.8. - Korkeapaine alkoi siirtyä Suomen päältä kaakkoispuolelle ja näin sen länsipuolitse etelästä alkoi mahdollistua Itä-Euroopan hyvin helteisen ilmamassan saapuminen. Matalapaine pyöri edelleen enimmäkseen Britannian tienoilla ja se syötti etelä-lounaasta rintamasysteemejä sateineen Skandinaviaan. Tarkastelualueella tuulet olivat aluksi yhä hyvin tyyniä, mutta loppupäivällä etelätuulet alkoivat viritä vähitellen. Pilvisyys oli vähäisen vaihtelevaa koostuen em. lännen rintamasysteemeiden etummaisista yläpilvilautoista ja iltapäivällä sisämaan kumpupilvistä. Yöllä ja aamulla oli edelleen sumuja etenkin sisämaassa, mutta aikaisempia öitä hieman vähemmän. Yölämpötila oli sisämaassa paikoin +10 asteen vaiheilla ja muutoin +15 asteen vaiheilla; leudointa yhä etelärannikolla. Päivälämpötila oli edelleen +20 ja +24 asteen välillä.

Pe 26.8. - Korkeapaine pysytteli tässä vaiheessa Suomen kaakkoispuolella ja matalapaine jatkoi vellomistaan nyt osakeskuksiksi jakautuneena Länsi-Euroopassa ja osassa Skandinaviaa, josta päivän aikana tuli Suomen päälle heikkenevä rintamasysteemi; se alkoi siirtyä myöhemmin lämpimänä rintamana pohjoiseen. Korkeapaineen länsipuolitse alkoi voimistumaan Itä-Euroopasta saapuvan helleilmamassan tulo. Tarkastelualueella etelä-lounaistuulet voimistuivatkin päivän aikana ollen loppupäivällä jo ajoittain kohtalaisia. Pilvisyys vaihteli ja em. rintama toi ajoittain runsaampia pilvilauttoja ja länsiosiin paikoin heikkoja sadekuuroja iltapäivällä. Yöllä ei ollut enää sumuja kuin vain paikoin sisämaassa voimistuneiden tuulten takia. Yölämpötila oli +15 asteen vaiheilla; etelärannikolla paikoin jopa lähes +20 astetta. Päivälämpötila oli +22 ja +25 asteen välillä; sisämaassa oli yksittäisillä paikoilla n. +25 astetta.

La 27.8. - Matalapaine lännessä kompaktoitui ja voimistui vähän ollen enimmäkseen Etelä-Skandinavian ja Pohjanmeren yllä. Korkeapaine pysyi yhä Suomen kaakkoispuolella. Näiden välissä voimistui etelävirtaus, joka toi helleilmamassan Itä-Euroopasta viimein kunnolla myös Etelä- ja Keski-Suomeen. Rintamasysteemit pysyivät vielä Skandinaviassa. Yön ja aamun sekä uudestaan illan vähäisiä ylä- ja keskipilvilauttoja lukuun ottamatta oli jopa laajasti kokonaan selkeää. Kohtalaisiksi ja päiväsaikaan ajoittain navakoiksi voimistuneet etelätuulet pitivät yön ja aamun sumut poissa, vaikka ilmamassan kosteus ja siten utuisuus lisääntyi. Yölämpötila oli sisämaassa paikoin +15 asteen vaiheilla ja muutoin jopa +16 ja +20 asteen välillä; lämpimintä etelärannikolla. Päivälämpötila kohosi laajasti +25 asteen vaiheille; monin paikoin vähän yli.

Su 28.8. - Tänään on ollut etelästä tulleen helleilmamassan kaikkoamisen päivä, kun matalapaine Pohjanmereltä Skandinaviaan on venynyt kohti Lappia ja sen mukana länsilounaasta on siirtynyt kylmä rintama Etelä- ja Keski-Suomen ylitse päivän aikana tuoden selvästi viileämmän ja kuivemman polaari-ilmamassan alueelle. Rintaman ylitys oli runsaspilvinen, mutta kuurottaiset sateet kapeassa nauhassa eivät olleet sumupilvitulpan takia ukkostavia eivätkä mainittavan voimakkaita muutenkaan (Kesän 2011 ukkosseuranta; sunnuntai 28.8.2011 (Kylmä rintama länsilounaasta päättäen kesän viimeisen helleaallon) ). Nyt illalla sää on seljennyt osittain ja ennen rintamaa vallinnut utu on kadonnut, mutta sadekuuroja on paikoin saapumassa mantereellekin Itämereltä. Tuulet ovat olleet kohtalaisia ja ajoittain navakoita; ennen rintamaa tuuli etelästä ja sen jälkeen länsilounaasta. Yölämpötilat olivat huippukorkeita +17 ja +20 asteen välillä; etelärannikolla n. +20 astetta! Päivälämpötiloissa syntyi kahtiajako em. rintaman etenemisen mukaan; rintaman jälkeen jäätiin korkeintaan +20 asteen vaiheille, mutta idässä vielä hetken aurinkoisessa säässä ennen rintamaa saavutettiin reilun +25 asteen hellelukemia. Nyt illalla lämpötilat ovat laskeneet vuorokauden minimilukemiin +15 asteen vaiheille; viileintä sisämaassa.

Yllä oleva kuva on otettu perjantaina 26.8.2011 Hämeenlinnassa ja siinä nähdään eräällä nurmikolla kasvaneita puna-apiloita (Trifolium pratense) tahraantuneina hyvin voimakkaaseen härmään. Parin viime viikon aikana tämä härmäsienten aiheuttama kasvitauti on lisääntynyt huomattavasti ja se on tyypillistä kosteissa olosuhteissa, joita tässä loppukesästä on ollut. Etenkin tämän viikon sakeasumuiset ja tyynet yöt hyvin lämpimän ilmamassan kera synnyttivät härmätaudeille laajasti erinomaisia kasvuolosuhteita ja apiloiden lisäksi härmää onkin esiintynyt viime päivinä runsaasti myös monilla puilla ja pensailla varjoisissa paikoissa mm. tammilla, vaahteroilla ja terttuseljalla. Runsas härmä on myös omiaan aikaistamaan ruskaa puihin ja pensaisiin iskettyään, mutta ruostesieni- ja hyönteistuhoruskan tapaan tällainenkin ns. valeruska on väreiltään himmeää ja keltaruskeiden sävyistä.

Ennuste tuleville päiville (Päivitys vihreällä keskiviikkona 31.8.2011 klo. 22:25) Etelä-Suomessa (Voitte itse lukea esim. näistä sääkartoista ennusteen luonnetta suursäätilan ja muun Euroopan sään suhteen; Weatheronline Expert Charts) -->

Ma 29.8. - Matalapaine pysyy tässä vaiheessa enimmäkseen Skandinavian yllä venyneenä Lapin kautta myös Pohjois-Venäjälle. Tämän myötä tarkastelualueella vallitsee kohtalaiset - ajoittain navakat etelän ja lännen väliset tuulet ja pilvisyys on runsaan vaihtelevaa. Kuurosateita esiintyy ympäri vuorokauden, mutta eniten iltapäivällä; mereltä voi tulla kuuroja myös yöllä ja myöhään illalla. Kuurot ovat paikoin rankkoja pienten ukkosten kera. Yölämpötila on sisämaassa reilussa +10 asteessa ja etelärannikolla n. +15 astetta. Päivälämpötila jää +16 ja +19 asteen välille.

Ti 30.8. - Matalapaineen painopiste siirtyy vähitellen Skandinaviasta Suomen päälle ja matalapainetta on venyneenä siitä yhä myös Pohjois-Venäjälle. Länsi-lounaistuulet alkavat heiketä matalapaineen heikkotuulisemman keskusalueen saapuessa. Pilvisyys on yhä runsaan vaihtelevaa ja kuurottaisia sateita paikoin rankkoina ja pienten ukkosten kera saadaan ympäri vuorokauden; eniten iltapäivällä ja yöllä etenkin merialueiden lähellä. Illalla sisämaan heikkotuulisimmilla paikoilla voi syntyä usvaa / sumua. Yölämpötila on +10 ja +15 asteen välillä; leudointa etelärannikolla. Päivälämpötila on +14 ja +17 asteen välillä; viileintä runsaimpien kuurojen alueella.

Ke 31.8. - Tässä vaiheessa matalapaine näyttää jäävän laajana pitkulaisena alueena heikkenemään ulottuen Etelä-Skandinaviasta Suomen yli Pohjois-Venäjälle. Tarkastelualueella tämä tietää entisestään heikkeneviä enimmäkseen länsituulia; ajoittain voi olla tyyntä. Pilvisyys säilyy runsaan vaihtelevana ja tyyntyvät tuulet alkavat suosimaan taas sisämaapainotteisia yön ja aamun sumuja. Kuurosateita tulee aikaisempaa vähemmän, mutta etenkin iltapäivällä ja meren lähellä edelleen myös yöllä ja myöhään illalla. Kuurot voivat olla vielä siellä täällä rankkoja heikon ukkosen kera (etenkin meren lähellä). Yölämpötila vaihtelee sisämaan +10 asteen vaiheilta etelärannikon +11 ja +14 asteen välille. Päivälämpötila on +15 ja +19 asteen välillä. Oma matalapaineen keskuksensa on jäänyt pyörimään Etelä- ja Keski-Suomen päälle ja ennuste on pitänyt muutoin varsin hyvin paikkaansa, mutta runsaiden kuurojen takia päivälämpötilat ovat jääneet vähän alemmiksi +15 asteen vaiheille.

To 1.9. - Matalapaineen alue heikkenee ja pienenee edelleen, mutta oma matalapaineensa näyttää jäävän vellomaan Itämeren - Etelä-Suomen ylle, josta se siirtyy hyvin hitaasti idemmäksi venyvänä. Skandinaviaan muotoutuu kapea korkeapaine ulottuen Jäämereltä Länsi-Eurooppaan. Tarkastelualueella näyttäisi vallitsevan aluksi matalapaineen heikkotuulinen alue, jossa on ajoittain tyyntä ja yön - aamun sumut siten mahdollisia etenkin sisämaassa. Loppupäivällä voimistuisivat matalapaineen jälkipuolen idän ja pohjoisen väliset tuulet ainakin lännessä. Pilvisyys on runsaahkon vaihtelevaa ja kuurosateita voi yhä tulla sekä yöllä että päivällä; yöllä etenkin meren lähellä ja muutoin eniten iltapäivällä. Illalla saattaa poutaantua em. voimistuvien tuulien myötä lännestä - luoteesta alkaen... Yölämpötila vaihtelee yhä sisämaan +10 asteen vaiheilta etelärannikon +11 ja +14 asteen välille ja päivälämpötila on +15 ja +19 asteen välillä. Ennuste pitää yhä melko hyvin kutinsa; matalapaine jää heikkenevänä pyörimään Etelä- ja Keski-Suomen päälle ja tuottaa edelleen kuurosateita etenkin iltäpäivällä ja paikoin rankkoina heikon ukkosen kera. Lämpötilat em. verrattuna muutoin samat, mutta päivälämpötila voi jäädä runsaskuuroisilla alueilla parisen astetta alemmaksi.

Pe 2.9. - Matalapaine näyttäisi venyvän pitkälle Venäjälle, mutta sen länsipää näyttäisi jäävän vaikuttamaan etenkin kaakonkulmalle. Kapea korkeapaine näyttäisi tulevan hitaasti vähän lähemmäksi Suomea Skandinaviasta. Tarkastelualueella alkavat vallita kauttaaltaan idän ja pohjoisen väliset tuulet, jotka toisivat vähän viileämpää ilmamassaa. Pilvisyys pysyy vaihtelevana ja se on runsaita kaakonkulmalla - etelärannikolla. Kuurosateiden riski säilyy etenkin näillä runsaspilvisillä alueilla, mutta illalla poutaantunee lisää... Yölämpötilat ovat yhä sisämaan +10 asteen vaiheilta etelärannikon lähes +15 asteeseen. Päivälämpötila saattaa jäädä sisämaassa etenkin idässä +15 asteen vaiheille, mutta on etelärannikolla - lounaiskolkassa yhä +16 ja +19 asteen välillä. Ennuste pitänee edelleen varsin hyvin paikkaansa, mutta tuulet ovat jäämässä heikommiksi (Mahdollistaa edelleen yösumuja etenkin sisämaassa) tuon venyvän matalapaineen jättäessä jälkeensä heikkotuulista matalapaineen solaa Etelä-Suomeen; kuurot ovat edellispäivää vähäisempiä ja päivälämpötila voi olla vähän korkeampi.

La 3.9. - Matalapaine näyttäisi kaikkoavan viimein selvemmin Venäjälle kaakonkulmaltakin ja Skandinaviasta tulisi em. korkeapaine Suomen ylle. Tosin voi olla mahdollista sekin, että korkeapaine on tässä vaiheessa jakautunut etelä- ja pohjoisosiin niin, että Etelä-Suomen päälle jäisi ikään kuin jäänteenä tuosta itään kaikkoavasta matalapaineesta pieni matalapaineen sola. Täten idän ja pohjoisen väliset tuulet tyyntyisivät joka tapauksessa, mutta pilvisyyttä voi jäädä runsaahkosti ja kuurosateiden riskiä voisi yhä olla lievästi ainakin meren yllä ja läheisyydessä... Yölämpötilat olisivat sisämaassa paikoin selvästikin alle +10 astetta, mutta muutoin +10 ja +14 asteen välillä; yhä leudointa etelärannikolla. Päivälämpötila olisi +15 ja +19 asteen välillä; sisämaassa vähän ed. päivää lämpimämpää... Tässä vaiheessakin ennusteen pääelementit olisivat toteutumassa em. tapaan; eli tuo Jäämeren itäosista saakka ulottuva kapea korkeapaine muotoutunee Suomen päälle; ennen sitä idän ja pohjoisen väliset tuulet voivat hetken vaikuttaa, mutta pian tyyntyy ja toisaalta läntisimmissä osissa voi alkaa vaikuttaa etelätuulet. Sää myös poutaantuu ja ilmamassa kuivuu. Pohjois-Atlantilla vaikuttavan uuden laajan matalapaineen itäreunalla alkaa myös tulla Skandinaviaan ja sen vaikutuksesta Suomeenkin lämmintä ilmaa etelästä; tässä vaiheessa lämpötilat vielä em. kaltaiset...

Su 4.9. - Tässä vaiheessa näyttää siltä, että tuo noin etelä-pohjoissuuntainen / koillis-lounaissuuntainen korkeapaine jää Suomen ylle ja vahvistuu; sunnuntaista alkaen sää olisi siis muutaman päivän ajan enimmäkseen heikkotuulista, aurinkoisen poutaista ainakin osittain ja sää myös lämpenisi jonkin verran etenkin päivälämpötilojen osalta, jolloin +20 asteen ylitykset ovat vielä mahdollisia... Viikonlopun ja ensi viikon säästä lisää seuraavassa varsinaisessa ennusteessani.

Etelä-Suomen kasvukausi on säilyttänyt tämän viikon tavanomaista lämpimämmissä säissä poikkeuksellisen suuren etumatkansa tavanomaiseen kehitysaikatauluun nähden, mutta kasvien päättäessä kasvunsa ja kehitysvaiheensa ennen ruskakautta yhä monilukuisempina, on tämän havaitseminen käymässä entistä selvemmin tavallaan näkymättömäksi. Kuitenkin merkkejä jopa kuukauden verran etuaikaisista kehitysvaiheista ilmenee, kuten: Syyshortensian (Hydrangea paniculata "Grandiflora") jo parisen viikkoa kestänyt kukinnan vaaleanpunainen huippuvaihe, terttuseljan (Sambucus racemosa) jo melkein varisseet ylikypsät marjat, mustaseljan (Sambucus nigra) pitkälle edennyt marjojen kypsyminen, syysomenalajikkeiden varisevan kypsä sato, perennakukinnan vaiheista mm. jo hedelmäsatoaan tekevät tarhapiiskut (Solidago sp.), monet nauhukset (Ligularia sp.) ja purppurapunalatva (Eupatorium purpureum) sekä kukintansa aloittanut syysasteri (Aster novi-belgii). Ensi viikon viileämmät säät hidastavat kehityksen loppuvaiheita, mutta ainakin 3 viikon verran etumatkaa säilyy myös seuraavalle viikolle.

Luontaisten ruohovartisten lajien kohdalla näkyy myös vielä paikoin voimakkaastikin tämä kasvukauden etumatka; esim. pujon (Artemisia vulgaris) ja pietaryrtin (Tanacetum vulgare) hedelmävaiheet ovat jo lähes kokonaan valmistuneet. Lisäksi monet lajit ovat versoiltaan jo syyskuun lopun veroisesti kuivuneet ruskeiksi mm. monilla niityillä. Lisäksi maitohorsmalla (Epilobium angustifolium) ja sananjalalla (Pteridium aquilinum) on ilmennyt parin viime viikon aikana poikkeuksellinen kuivaksi ruskistuminen ilman selvää ruskavaihetta, mikä kuuluu normaalisti näille lajeille syyskuun alkupuolella. Nyt ko. lajit ovat vain kuolleet yllättävän laajasti ruskean kuiviksi suoraan vihreästä ilman maitohorman oransseja - punaisia lehtivärejä ja ilman sananjalan keltaisia lehtivärejä.

Etenkin koivuilla, lepillä, poppeleilla mukaan lukien haapa ja pajuilla vielä tässä kuussa jatkunut taimien ja nuorten puiden pääversojen voimakas kasvu on viimein päättymässä yhä enemmän; vetreimmät latvaversot silti yrittävät vielä muodostaa alkavalla viikollakin parin sentin veroisesti uutta kasvua, mutta päätesilmukehitys ja kasvukärkien surkastumiset - kuivumiset yleistyvät niilläkin yhä enemmän. Silti tässä vaiheessa poikkeuksellisen kasvukausietumatkan ja enimmäkseen kosteaversioisen hellekesän mahdollistamana on jo syntynyt tavanomaista erittäin paljon pidempiä tämän kasvukauden latva- ja pääversoja, joista nähdään huikeita esimerkkejä esim. taimivaiheisilla haavoilla (Populus tremula) ja viljeltyjen lajien parissa ainakin metsävaahteran (Acer platanoides) taimilla; rehevimpien paikkojen pääversokasvu on muodostunut paikoin jopa 3 - 5 metrin veroiseksi!

Ruskan kehittyminen on ilmennyt edelleen yksittäisinä etuaikaisina kirkkaina väreinä mm. tuomella (Prunus padus), punasaarnilla (Fraxinus pennsylvanica), kotipihlajalla (Sorbus aucuparia), joillakin pensasangervoilla (Spiraea sp.) ja pikkuherukalla (Ribes glandulosum), joiden parissa näin lähinnä karujen kasvupaikkojen yksilöillä. Tämä tavanomaista selvempi ja aikaisempi ruskaherkkyys näyttää olevan nyt tyypillistä sellaisilla puilla ja pensailla, jotka ovat pohjoisina ja kestävinä lajeina valmistuneet kaikkein varhaisimmin kokonaan talvea varten jo useitakin viikkoja sitten tämän poikkeuksellisen suuren kasvukauden kehitysetumatkan ansiosta. Sen sijaan eteläisemmillä puilla ja pensailla ei ole havaittavissa ruskakehityksen etuaikaista alkamista. Se havaitaan esim. metsävaahteroilla, joilla normaalistikin on yksittäisiä häilyväsävyisiä ruskavärien alkuja jo elokuun mittaan, muttei vielä kirkkaita sävyjä.

Tällä viikolla varsinaisen ruskan alkamisen sijaan on yleistynyt erittäin nopeasti ruostesienien aiheuttama valeruska koivuilla ja monilla pajuilla; sen merkittävä edesauttava tekijä oli varmaankin alkuviikon sankkasumuisen kosteat ja tyynet yöt. Tämän valeruskan myötä alkavallakin viikolla etenkin maaseudun maisemat ovat edelleen huomattavan ennenaikaisesti kellastuneet mm. runsaskoivuisilla alueilla. Tämä valeruska on vahvinta tiheäkasvuisilla ja kosteilla paikoilla ja vähiten ko. valeruskaa on tyypillisesti taajamissa.

Peltoviljelyssä viljapuinnit on saatu lähes kokonaan päätökseen, mutta edelleen ainakin rypsi- / rapsipeltoja on puimatta ja tietenkin sokerijuurikkaiden sadonkorjuu tapahtuu vasta hyvin myöhään syys-lokakuussa. Joillekin pelloille on jo kylvetty syysviljoja, jotka ovat paikoin ehtineet jo oraantuakin. Esim. ruis on tällainen syksyllä kylvettävä laji, joka siis talvehtii oraana. Pelloilla ja luontaisilla niityillä näkyy myös monin paikoin toistamiseen kukkivia ruohovartisia lajeja, joista yleisin tällainen on saunakukka (Tripleurospermum inodorum). Myös nämä toistamiseen kukkivat kasvuvaiheet ovat etuajassa ja lisäksi uudestaan kasvuun itäneitä rikkaruohoja on samasta syystä alkanut esiintymään tavanomaista enemmän.

Jokien virtaamat ovat olleet melko normaaleja, mutta alkavalla viikolla on tulossa runsaitakin kuurottaisia sateita useana päivänä, mikä voi nostaa jokivirtaamia paikoin huomattavastikin. Rankimmat kuurot voivat yhä olla myös potentiaalisia taajamatulvien aiheuttajia. Maaperä on myös kastumassa yleisesti yhä märemmäksi ja ehkä paikoin hetkellisesti liikamäräksikin, mikä voi vaikuttaa mm. ruskan alkamista hillitsevästi. Sieniä on jo esiintynyt erittäinkin runsaasti ja niille koittaa tulevista sateista entistäkin paremmat olosuhteet samoin kuin sammalille. Näin myös edellisessäkin ennusteessa mainittu hyvin vähäsateiseksi jäänyt alue etenkin Hämeenlinnan - Tampereen tienoilla saa viimein kunnolla sadetta.

Vesistöjen pintavesilämpötilat ovat käväisseet em. helleaallon tuloksena nyt monin paikoin vähän reilussa +20 asteessa ainakin järvissä ja paikoin Suomenlahden sisälahdissa. Meren ulapalla veden lämpötila on ollut pääosin +15 ja +19 asteen välillä. Alkavan viikon viileämmät ja runsaspilviset säät alkavat viilentämään vesistöjä nopeahkosti ja viikon lopulle tultaessa järvien vedet saattavat kohdata jo paikoin +15 asteen alituksia pienimmistä alkaen. Merivesi säilyy tasaisemmin reilussa +15 asteessa.

Kesän 2011 ukkosseuranta; sunnuntai 28.8.2011 (Kylmä rintama länsilounaasta päättäen kesän viimeisen helleaallon)

Tässä vaiheessa laitan vielä lyhyeksi ja vaisuksi jäävän seurannan tämän päivän ukkostilanteesta. Varsinaisen sääennusteeni viivästyessä vielä vähän on tämä myös maininta sään kehittymisen tilanteesta, jossa olemme siis viikonlopun aikana huomanneet aikaisemmassa ennusteessa mainitun kesän todennäköisesti viimeiseksi jäävän helleaallon jatkuneen vielä tämän sunnuntain puolelle, kun helteen päättävän kylmän rintaman tulo on viivästynyt näin paljon.

Rintama on jo saapunut lounaiskolkkaan maatamme ja jatkaa matkaansa itäkoilliseen loppupäivän aikana. Myrskyvaroitus.com -sivusto on taas luonnehtinut tilannetta pitkässä ennusteessaan, josta lainaukset: "Kesän ukkoskausi puristaa sunnuntaina vielä viimeiset mehut ennen syksyisempien säiden saapumista. Etenkin Pohjanmaan maakunnissa ja entisen Oulun läänin alueella saattaa välkyntää riittää ja myös ukkospuuskia esiintyä. Muualla maan etelä- ja keskiosassa syvää kosteaa konvektiota estävä tulppa saattaa pysyä liian vahvana koko päivän ajan." ja "Lounaasta on päivän aikana liikkumassa kylmä rintama koilliseen. Sen myötä kuumin ja kostein ilma karkaa Venäjälle maanantaihin mennessä. Rintamavyöhyke toimii sunnuntaina pääasiallisena ukkosten käynnistävänä tekijänä.".

Seurantapaikkani on tällä kertaa Hämeenlinna ja tässä on jälleen seurannassa oivallisia linkkejä: Ilmatieteen laitoksen sadetutka, Testbedin Etelä-Suomeen rajoittuva sadetutka, Kelikamerat sekä Finnish Lightning Centerin palvelu. Koko Suomen sadetutkaa tarkastellessa suurin huomio kiinnittyy Keski- ja Pohjois-Lapin rajamailla aamun ja alkuiltapäivän aikana itään liikkuneeseen erittäin valtavaan kaatosadealueeseen! Ukkosen esiintymisestä siellä onkin jonkin verran havaintoja tämän ukkostutkan puitteissa.

Päivitys sunnuntaina 28.8.2011 klo. 13:55: Aamulla sää oli tarkastelupaikallani vielä enimmäkseen selkeää, mutta ilmamassan utuisuus oli lisääntynyttä runsaan kosteuden kehityttyä alueelle. Kylmän rintaman nyt lähestyessä paikkaa on taivaalle muodostunut nopeasti parisen tuntia sitten tiheä sumupilvikerros, joka siis valitettavasti toimii nyt sinä ukkospilvikehitystä ehkäisevänä tulppana rintaman edellä. Sadetutka kuitenkin näyttää kapean etelä-pohjoissuuntaisen sadekuuronauhan olevan liikkeellä itään saapuneena mm. pääkaupunkiseudulle. Kuurot ovat voimakkaimmillaan n. Hyvinkäältä etelään, mutta Hämeenlinna jäänee jopa lähes sateetta... Ilman lämpötila ehti kohoamaan ennen sumupilvikerrosta +24 asteeseen, jossa se on tosin vielä edelleen pysynyt. Yö oli erittäin leuto; Hämeenlinnan minimilämpötila oli +17 astetta ja esim. Helsingin Kaisaniemessä jopa lähes +20 astetta! Etelätuuli on ollut kohtalaista ja puuskissa ajoittain navakkaa; tuuli on kääntymässä rintaman ylityksen jälkeen länsilounaaseen.

Päivitys sunnuntaina 28.8.2011 klo. 15:00: Etelä-pohjoissuuntainen kylmän rintaman kuuronauha on liikkunut idemmäksi ja sitä pitkin yksittäiset nopeasti elävät ja muuttuvat pienialaiset kuurosolut ovat liikkuneet pohjoiskoilliseen. Yksi niistä on saapunut nyt Hyvinkään länsipuolelta Hämeenlinnan päälle; tilanteessa kuvastuu hyvin tämän em. sumupilvikannen aiheuttama tulppa, jonka takia kuurot pystyvät olemaan vain pieniä hetkiä kerrallaan rankahkoja ja muutoin sade on vain heikkoa ja tihkusateista, kuten nyt seurantapaikallani. Ukkosta ei siis ole juuri ollenkaan esiintynyt. Ilmamassa on yhä utuista, etelälounaistuuli on kohtalaista ja ilman lämpötila on laskenut +21 asteeseen. Pääkaupunkiseudulla viileneminen on edistynyt jo +20 asteen paikkeille ja lounaiskolkassa rintaman jälkipuolella on jo alle +20 astetta, mutta rintaman etupuolella idässä vielä aurinkoisessa säässä lämpötilat ovat kohonneet hellelukemiin +26 asteen paikkeille. Seuraava seurannan päättävä loppupäivitys tuleekin Espoon Tapiolaan siirryttyäni...

Päivitys sunnuntaina 28.8.2011 klo. 17:35: Loppupäivitys Espoon Tapiolasta; kylmän rintaman ylityksessä runsaimman säämuutoksen vaihe oli koko Hämeenlinna - Helsinki -linjalla klo. 15:00 ja 16:00 välillä. Tällöin viileämpi polaari-ilmamassa saapui alueelle lännestä hajottaen sumupilvikannen ja poistaen ilmasta udun hyvin nopeasti navakan puuskaisen tuulen käännyttyä länsilounaaseen. Tämän jälkeen on vielä jäänyt vellomaan rintaman takaosan aaltomaisesti kokkareista sade- ja kuuropilvien lauttamaista jäännettä kantena alapuolellaan rakoilevaa kumpukerrospilvimassaa liikkeessä tuulen mukana etenkin sisämaassa. Rintamapilvisyyden länsireunalla on kehittynyt vielä vähän kuurojonoja liikkeessä itään, mutta niissä ei ole ukkosta ja sade on enimmäkseen heikkoa. Pohjanmaalla on alkanut tosin kehittymään vielä rankahkojakin kuuroja, joissa voi vielä paikoin ukkostaakin niiden siirtyessä koilliseen. Lämpötila on pysynyt n. +20 asteessa - vähän alle molemmilla tarkastelupisteilläni ja hellelukemia on enää vain itärajan tuntumassa. Seuranta päättyy tähän.

LaRouche -liikkeen maailmanparannusteesit esittelyssä syväanalyyttisenä noosfääri - fyysinen ekonomia -konseptina

Runsas inspiraatioelämykseni jatkuu ja sen tuotoksena otan esille LaRouche -liikkeen äskettäin julkaiseman videon, jossa esitellään maailmanparannussuunnitelma 7 -kohtaisen teesitiekartan avulla eli LaRouche -liikkeen teesit maailman pelastamiseksi pankkiirioligarkian ja sen aiheuttaman tuhon kynsistä sekä keinot aloittaa neorenessanssi ihmiskunnan hyväksi.

Päätin ottaa tämän videon sisällön käsittelyyn kohta kohdalta, missä osoitan syvennettynä informaationa sekä LaRouche -liikkeen ideamaailman luonteen että esittelen omien ajatusteni avulla sen pohjalta avautuvaa maailmanparantajan ymmärrystä olla ko. sairautta parantava ja neorenessanssia aloittava kanssaluoja Universumin rinnalla. Tässä samalla tulee hyvin esiteltyä myös kukin LaRouche -liikkeen yksittäinen pääteesi ominaisuuksineen ja osineen, kuten käy esim. Glass-Steagall -lain uudelleen pystyttämisen kohdalla. Seuraavaksi videon seitsemän teesikohtaa analyyseineen ja sitä kuorruttavien muiden LaRouche -sisältöjen kera. -->

LaRouche PAC -video The Seven Necessary Steps: "Mr. LaRouche outlined in the August 24th Weekly Report that NAWAPA is a crucial part of the program to deal with the imminent global breakdown crisis. There are seven necessary steps involved in creating the global economic recovery that in now urgently needed." -->

1. FORCED RESIGNATION OF BARACK OBAMA & IMMEDIATE PASSAGE OF GLASS-STEAGALL --> You Are a Failure, Barack; It's Time to Go: Sisältökuvaus englanniksi; "Mr. President, do you realize that every day you remain in office, you personally vindicate LaRouche's warning that you were nothing more than a British-owned failed personality? It's time to go.". <--- Ainakin pahimmat pankkiirioligarkian kätyreinä toimivat on poistettava mahdollisimman pian vallankahvasta ja sen perään pankkiirioligarkian vallankäyttömuodot on eliminoitava! Tämä on ensimmäinen lähtökohta ymmärtää tilanne lännen ajatusvääristymien sairastuttamassa maailmassamme. Meidän on aloitettava itse sairauden poishoitaminen, joka on aluksi lääkitsemistä oireiden aiheuttajaan fyysisellä tasolla; siinä poislääkittävä sairaus toteutuu mm. Barack Obaman kaltaisten kätyritoimijoiden kautta, jotka ovat taustalla vaikuttavien sairauden kokonaisolemuksien (Pankkiirioligarkian pääpukarit) yhtäältä levittäjiä ja toisaalta ko. sairautta estävien - torjuvien olemusten eliminoijia.

Lännen politiikka ja ekonomia on erittäin täynnä esimerkkejä tämänlaisesta kulttuurisaastumisesta, joten heidän (Kätyrien ja pääpukarien) valtansa poistaminen on prioriteettilistalla hyvin korkealla päästäksemme eteen päin sairaudesta paranemisessa. Sen jälkeen sairauden aiheuttajaan on osattava puuttua, mikä onkin hyvin monimutkainen ja pitkällinen prosessi ns. henkisessä ja sielullisessa ulottuvuudessa, lännen metafyysisissä ajatusvääristymissä eli sanalla sanoen noosfääriä kohdanneen "bakteerin" poistamiseksi. Tällä kertaa pyrin luomaan näkymää tämän LaRouche -liikkeen hyvin johdonmukaisen ja vahvan "lääkereseptin" kera juuri tästä, kuinka meidän olisi ihmiskuntana meneteltävä asiassa!

2. DIVISION OF FICTITIOUS FROM REAL LIABILITIES ACCORDING TO GLASS-STEAGALL STANDARD --> Restore Glass-Steagall: Sisältökuvaus englanniksi; "The Banking Act of 1933, or Glass-Steagall Act, was crucial in enabling Franklin Roosevelt to reign in the usurious powers of Wall Street and establish a sound foundation upon which a sovereign economic recovery could be brought about. The act formally and legally split commercial and deposit banking from so-called investment banking, in order to protect legitimate and productive functions of banking, from, among other things, speculation.

HR1489, titled the "Return to Prudent Banking Act" states its intent to "repeal certain provisions of the Gramm-Leach-Bliley Act and revive the separation between commercial banking and the securities business, in the manner provided in the Banking Act of 1933, the so-called "Glass-Steagall Act", and for other purposes."

If we want to save the Nation, we MUST pass this Bill now. Below you will find educational material on the history of Glass-Steagall, and our plans for its immediate deployment.

"Life, Liberty, and the Pursuit of Happiness" honors President Abraham Lincoln and brings forth the Glass Steagall as a principle which is both historical and relevant at this present moment in history.". <--- Pankkiirioligarkian vallankäyttömuodoista pääasiallisin on monetaristinen raha ja sen kaksi oleellisen väärää ominaisuutta osana monetaristista taloususkontoa: Velka- ja korkoaseeseen perustuva yksityinen raha, joka kasaa velkaa ja roskasitoumuksia kertautuvasti ko. rahan lainaajien ja käyttäjien niskaan ko. pyramidihuijausta pyörittävien pankkien ns. vähimmäisvarantojärjestelmän ja finanssilaitosten pyörittämien johdannaismarkkinoiden yhteisvaikutuksella.


Glass-Steagall -lain ensimmäinen toiminto perustuu tämän perustavaa laatua olevan järjestelmävaluvian korvaamiseen paremmalla järjestelmällä: Vähimmäisvarantojärjestelmä ja johdannaismarkkinat pakotetaan eroon reaalitaloutta palvelevasta talletuspankkitoiminnasta, missä samalla tämän valuvikaisen systeemin luoma haittaava ja virtuaalinen varallisuus määrätään näin laittomaksi ja vararikkoon. Seurauksena on fyysisen ekonomian vapautuminen ko. yksityisen monetaristisen rahan aiheuttamasta tuhoisasta velkakierteestä paremman järjestelmän käytettäväksi.

3. FOR LACK OF REAL ASSETS REMAINING, ISSUE HAMILTONIAN CREDIT FOR NATIONAL PROJECTS --> Alexander Hamilton's Economics Created Our Constitution: Sisältökuvaus englanniksi; "Contrary to the views of nearly all economic experts, there is a simple reality which thinking Americans must face in the midst of this unprecedented breakdown of the financial and physical economy: First, that the key to reversing this global crisis, which threatens civilization itself, can be found in the principle behind the economic measures of America's first Treasury Secretary, Alexander Hamilton. Second, that that principle is firmly embedded in the U.S. Constitution itself.". <--- Glass-Steagall -lain tuon ensimmäisen vaiheen astuttua voimaan voidaan aloittaa fyysistä ekonomiaa palvelevan julkisen rahan ja rahajärjestelmän käyttöönotto. Yhdysvaltain tapauksessa ja esikuvana muillekin maille sen pohjana on jo USA:n perustuslakiin kirjattu maan ensimmäisen valtiovarainministerin Alexander Hamiltonin luoma pohjatyö itsenäisen valtion ekonomian järjestämiseksi suvereenisti pankkiirioligarkkinen parasiitti poistettuna.

Sen mukaan luottoa annetaan valtion liikkeelle laskeman julkisen rahan avulla fyysisen ekonomian rakentamiseen ja ylläpitämiseen, missä maatalous, teollisuus, koulutus ja terveydenhuolto muodostavat tärkeimmän yhteiskuntakokonaisuuden ja toimintaympäristön, jonka varassa ihmisyhdyskunta elää ja kehittyy luoden hyvinvointinsa merkkinä mm. kulttuuria.

4. THE ONLY BAILOUTS WILL BE HONEST BAILOUTS FOR THE BANKRUPT CITIES AND STATES --> It's Time To Pull The Plug On Monetarism: Sisältökuvaus englanniksi; "LPACTV's Matthew Ogden and EIR's Nancy Spannaus discuss the ominous anniversary the 1971 takedown of FDR’s Bretton Woods system. The only way we will survive the ramifications of the attack on the United States that this takedown represents is to cancel the monetarist system now, and void the last 40 years of Baby Boomer policy and culture.". <--- Valtiot ja kaupungit / kunnat tulee nähdä fyysisen ekonomian piirissä toimivina osayksikköinä eli fyysisen ekonomian järjestäminen sopivalla tavalla hierarkkisesti on oleellinen rakenne luoda olosuhteet kulttuurin ja hyvinvoinnin kehittymiselle paikallistasolta alkaen ilman parasiittisia valtarakenteita (EU nykyajan räikeimpänä esimerkkinä), jotka vain imisivät paikallistasolle tulevaa ekonomista hyötyä rapauttavin seurauksin, kuten erittäin radikaalisti on lännessä parhaillaan käymässä pankkiirioligarkian parasiittisen olemuksen takia kuvattuna jo niin monilla tavoilla.

5. IMMEDIATE NATIONAL MOBILIZATION FOR THE CONSTRUCTION OF THE NAWAPA PROJECT --> NAWAPA, A New Concept Of Infrastructure; Project Overview: Sisältökuvaus englanniksi; "The implementation of NAWAPA means making the bold decision to solve the long term needs of mankind for the next 50 years in the management of water and other presently known and new resources. It means a civilization taking its destiny into its own hands, by managing continental and global characteristics instead of local ones.".

National Candidates Slate: The Program: Sisältökuvaus englanniksi; "This video, narrated by Sky Shields, defines an overview of what the LaRouche Democratic national congressional slate, with the flagship project NAWAPA as its platform, is presenting as the leadership program for the nation.".

LaRouche Candidates Roundtable With Sky Shields: Sisältökuvaus englanniksi; "Four members of the national LaRouche Democratic Congressional slate sat down with Basement Project leader Sky Shields to discuss the next economic and scientific platform which mankind must achieve, including the implications of NAWAPA as a concept which, if initiated, will integrate the entire nation, and affirm the immortal potential inherent in the human species.". <--- Fyysisen ekonomian toimintaulottuvuus on globaalin litos- ja biosfäärin luoma alusta ja sen vuorovaikutteisena käyttövoimana on noosfäärin edustama kollektiivisen ihmismielen kerros. Tämän kerroksen edustaman energian valjastaminen ko. fyysisen ekonomian alustan ylläpitämiseksi ja rakentamiseksi - kehittämiseksi edellyttää globaalin mission laajuista projekti- ja ajattelutietoisuutta, jota edustaa LaRouche -liikkeen eteenpäin viemä NAWAPA -missio.

Siinä yhtäältä ymmärretään noosfäärin tarvitseman "ravinnon" rooli, jotta energiaa riittää ko. kollektiivisen tietoisuuden kerroksen luomaksi työksi järjestää fyysisen ekonomian sisältöä ja rakennetta em. tavoitteen mukaan. Toisaalta ymmärretään tämän prosessin onnistumisen riippuvan oleellisesti Glass-Steagall -standardin luomasta pankkiirioligarkiavapaasta riittävän suvereenista poliittisekonomisesta elinympäristöstä ja sen vapauttamasta julkisen rahan toimintamahdollisuudesta energian tärkeänä organisoijakomponenttina, missä energian järjestäminen ja ohjaaminen mm. työksi, ajatteluksi, taiteeksi ja rakentamiseksi mahdollistuu optimaalia tavoitellen noosfäärin ja fyysisen ekonomian alustan vuorovaikutteisena fyysishenkisenä kehitysprosessina, kanssaluojana Universumin rinnalla.

6. ENGAGE LATENT LABOUR FORCE FOR SUBSIDIARY PROJECTS SUCH AS TRANSPORT AND NUCLEAR --> Latest NAWAPA interviews ja Educating a Renaissance: Sisältökuvaus englanniksi jälkimmäisestä; "Transforming the current death spiral of civilization into a Renaissance requires not just political action, such as the immediate passage of Glass-Steagall and the removal of President Obama from office, but also requires a deep change in how the population thinks. This cognitive transformation, which should be what is termed "Educating a Renaissance," begins by training a cadre of young people to rediscover the principles that led to the heights of human power, and thus to understand the process of increasing Man's power over the universe by further discoveries of principle. The LaRouche Movement embodies this process, in both its current slate of six congressional candidates nationwide, and in studying the "Narrow Path" of crucial scientific discoveries, from Plato, through Kepler, Leibniz, Bach, Gauss, Riemann, Einstein, and Vernadsky.

This video was produced for presentation on June 16, 2011, at a conference in Sevastopol, Crimea (Ukraine), called "The First Heraclean Futurological Congress - Justifying the Future." ". <--- Noosfäärin ja fyysisen ekonomian alustan vuorovaikutteinen kehitysprosessi ihmisyhdyskuntien ylläpitämiseksi ja kehittämiseksi vaatii oleellisesti energiaa ohjaavia ns. piileviä tukijärjestelmiä, joiden tehtävä on pitää tuo em. vuorovaikutusprosessi käynnissä ja antientrooppisesti edistyvänä. Tätä varten infrastruktuuri ja sitä tukevat energian tuotannon, teollisuuden ja liikennejärjestelyiden muodot pitää järjestää optimaalisuuteen pyrkivällä tavalla osaksi kokonaisjärjestelmää: Tukijärjestelmän kanavoimaa ja generoimaa energiaa muodostetaan energiavuon tiheydeltään korkeampiin arvoihin pyrkien, missä noosfäärin ja fyysisen ekonomian alustan välinen vuorovaikutusprosessi on sitä hedelmällisempi ja tuottavampi, mitä korkeampaa energiavuon tiheyttä tukijärjestelmä pystyy kokonaisjärjestelmässä edustamaan.

Nykyään tämän kokonaisuuden toimivuutta uhkaavat vakavasti kaksi asiaa. Yksi: Pankkiirioligarkkinen monetarismi, jonka velka- ja korkoaseinen vähimmäisvarantojärjestelmä ja johdannaismarkkinat imevät parasiittisesti energiaa sekä noosfääristä ja fyysisen ekonomian alustoista että niiden välistä vuorovaikutusta ylläpitävästä tukijärjestelmästä tuhlaten imemäänsä energiaa virtuaalisen taloususkonnon mustaan aukkoon irrallaan ihmisyhdyskuntien ko. reaalisesta olemuksesta.

Tämä tapahtuu noosfäärin rapauttamisessa käytännössä koulutuksen ja terveydenhuollon sekä sisällön (Pankkiirioligarkiamaailmankuvan hyväksi kallistuvat periaatteet ja sisällöt) että konkreettisen toiminnan alasajona (Toiminnan rahoituksen ja työntekijöiden vähentäminen sekä niiden alkuun laittajana kumuloituva velkaantuminen), mikä aiheuttaa ihmismielen heikkenemistä henkisesti (tiedonsaannin väheneminen ja ajattelun rapautuminen) ja fyysisesti (Ihmismieltä kantavan fyysisen ruumiin kohtaamat sairauksien lisääntyminen mm. hoidon laadun vähetessä ja elinolosuhteiden heikkeneminen). Fyysisen ekonomian alustalla rapauttaminen tapahtuu teollisuuden ja maatalouden toimintaedellytysten heikentämisenä toteutumisprosesseinaan sekä järjestelmien ja rakenteiden fyysinen rapautuminen että tässäkin pyramidihuijauslähtöisen velkaantumiskierteen aiheuttama rahoituksen jäätyminen.

Kaksi: Tunnustukselliset ja totalitaariset liikkeet imaginaaristen ryhmäsisältöjen mukaisesti, joista haitallisimmat esimerkit tässä katsannossa ovat viherfasistiset ja eugeniikkaan perustuvat liikkeet sekä niitä tukevat poliisivaltiomenetelmät. Niiden perustavaa laatua olevina toimintatarkoituksina on aiheuttaa tahallista alasajoa ja tuhoa sekä noosfääri - fyysinen ekonomia -vuorovaikutusprosessiin että sitä ylläpitävään tukijärjestelmään. Viherfasismi keskittyy tuottamaan ideologiansa mukaista haittaa fyysisen ekonomian alustaan ja em. vuorovaikutusta ylläpitävään tukijärjestelmään, kun taas eugeniikka keskittyy aiheuttamaan ideologiansa mukaista tuhoa noosfääriin sekä fyysisesti että henkisesti.

Viherfasismi-ideologian tuhoperusta koostuu entrooppisesta maailmakäsityksestä, jossa se uskoo imaginaarisesti maailman / Universumin olevan todellisuutta pahemmin termodynamiikan toisen pääsäännön mukaisessa rapautumiskierteessä, lämmön eli energian hajeessa, jonka se uskoo / antaa ymmärtää olevan ympäristöongelmien alkuperä. Tätä hillitäkseen se kuvittelee liikaa sitä prosessia hillitseviä metodeja toteuttamalla fyysisen ekonomian ja yhdyskuntarakenteen radikaaliakin leikkausta ja rajoittamista, joissa tähdennetään siis energian liikkeen ja muokkaamisen minimoimista äärimmäisen paljon.

Täten entrooppinen maailmankäsitys kuvittelee energian toteutumismahdollisuuksia näin rajaamalla ja jopa pysäyttämälläkin olevansa energian muka ko. lämpöhäviön eli fyysisen olevaisen muka itsenäisen rapautumiskierteen ehkäisijä ja näin muka ihmisyhdyskuntien energiataloutta rajoittamalla ja tuhoamalla poistettaisiin muka siitä rapautumisolemuksen periaatteesta johtuvia ympäristöongelmia. Tätä varten tai siitä johtuen se myös kuvittelee / valehtelee esille mielikuvitusongelmia; mm. antropologinen ilmastonmuutos hiilidioksidin aiheuttamana kasvihuoneilmiön radikaalina voimistumisena.

Todellisuudessa antientrooppinen maailmankäsitys on paljon parempi ympäristöongelmienkin ratkaisija, koska Universumin energia on pikemminkin juuri lähtökohtaisesti antientrooppista luonteeltaan, jossa mm. noosfäärin synty on ollut sen mukaisesti universaali periaate ja ko. antientrooppisen evoluution yksi askellus korkeammalle kehityksen asteelle. Ihmiskunnan tahdonalaisessa käytössä noosfääri sisältää juuri kollektiivisella tasolla luotua ajattelua ja tietoa sekä niiden kautta toteutettavaa työtä, jotka ovat energian järjestämisen muotoja ja keinoja antientrooppisesti universaalien periaatteiden mukaisesti; mm. pyörän ja tulen käytön keksiminen ovat olleet ihmiskunnan historian merkittävimpiin universaaleihin periaatteisiin kuuluvia. Tulevaisuudessa merkittävimpiin sellaisiin tulevat kuulumaan mm. kylmäfuusio- ja materia - antimateria-energian käyttöön valjastaminen...

Niinpä jopa suoraan verrannollista on juuri tämä: Mitä suuremman energiamäärän noosfääri kykenee järjestämään ja jalostamaan em. periaatteiden kaltaisesti käyttöönsä, niin sitä paremmin se pystyy fyysisen ekonomian alustaa muokkaamaan ja sitä kautta ottamaan käsittelyynsä myös ympäristöongelmat yhä tehokkaammin ja jopa itse parantamaan ympäristöä entistäkin paremmaksi; mm. aavikoiden vihreyttäminen maatalouskäyttöön ja metsien luominen ilmasto-olojen muokkaamiseksi vähemmän haitalliseksi. Tieto ja ajattelu ovat energiaa, joita voidaan jalostaa hyvin tehokkaaseenkin "maailmanparantamiseen" ja se takia noosfääri itsekin tarvitsee energiaa tuottaa takaisin sitä ihmisten jalostamassa muodossa toiseen käyttöön. Viherfasistinen ideologia eliminoi ja tuhoaa tätä mahdollisuutta em. tavalla.

Samoin tekee myös eugeniikka, kun se kohdistaa tuhoperiaatteensa ihmiskunnan noosfääritoteutumisessa ihmisiin itseensä. Keinoina sillä on siinä ajattelun ja tiedon vähentäminen noosfääristä haittaamalla ja rajoittamalla ihmisen sekä yksilöllistä että kollektiivista terveyttä, älyllistä kapasiteettia ja elinolosuhteita. Eugeniikan tarkoitus ei siis ole oikeasti yhä "jalomman" ihmisrodun / ihmisen kehittäminen, vaan valtaväestön tyhmentäminen, vähentäminen ja rajoittaminen pois käyttämästä ns. liikaa noosfäärin suomia mahdollisuuksia. Energian liikkeen ja muokkaamisen mahdollisuudet vähenevät sitä enemmän, mitä kovemmalla kurilla ja pahuudellisemmalla mielikuvituksella eugeniikkaa harjoitetaan.

Myös koulutuksen rajaaminen eliitille on eugeniikka-keino, jota hallitaan ekonomisella sodalla ko. monetaristisen taloususkonnon puitteissa. Kovimmat keinot ovat tappaminen, jota voidaan harjoittaa tahallisilla imperiaalisilla sodilla, jotka tuhoavat ihmisiä sekä suoraan että välillisesti elinolosuhteita heikentämällä. Viime aikojen räikein esimerkki tästä on ollut Libyan sota.

Eugeniikka on kaikkein mystisin ja kavahduttavin osa noosfäärin heikentämistä, koska sen pahuus ja suorasukaisuus on hämmentävää ja epäselvää hyvin monipolvisenakin kieroutumana. NWO -agendojen tutkijat ovat kartoittaneet maailmalla jo vuosikausia erilaisia hyvin utopistiselta ja epäuskottavaltakin vaikuttavia eugeniikan keinoja, joista viime vuosina on ollut esimerkkeinä mm. "kokeellinen" lääketiede esim. rokotusten muodossa, kuten hiljattainen H1N1 -episodi sen rokotushoidosta aiheutuneen narkolepsiakohun kera ilmensi. Toisaalta viime vuosina on ollut kohun kohteena samassa tahallisen eugeniikkapahuuden toteuttamisessa myös ruoantuotanto ja sen parissa etenkin haitalliset lisäaineet. Myös hyvin mystiseltä kuulostavat ns. kemikaalivanat ovat olleet ihmettelyn alla, joiden haitta näyttää olevan piilevämpää ja yhteisvaikutuksellista muiden eugeniikkakeinojen kanssa...

Tässä vaiheessa huomaammekin siis sen, kuinka viherfasismi ja eugeniikka pelaavat yhteen tuottaen tietä kohti samaa tavoitetta. Kummassakaan ei ole kyse siitä, mistä ne itseään muka mainostavat eli ympäristön muka parantamisesta ja ihmisen muka jalostamisesta paremmaksi. Ei, kyse on tyystin päinvastaisesta eli ko. metodeja käyttävä eliittikartelli eri osineen em. tavalla noosfääri - fyysisen ekonomian alustan vuorovaikutustoimintaa tuhoamalla yrittää luoda puitteet oman maailmankuvavankilansa säilymiselle ennallaan ja toiminnaltaan jopa kehittyvänä!

Edellisessä kirjoituksessani (Lännen yhteiskuntaperikadon piirteitä tarkastelussa kollektiivisten ajatusvääristymien ja pankkiirioligarkkiuden valoissa) tämän tausta tulikin jo erittäin hyvin perusteltua, missä eliitti uskoo ajatusvääristymänsä mukaisesti ultraindividuaalin "minä" -subjektin kaiken keskipisteenä olemiseen, mutta kyvyttömänä nähdä itse sen ympärille luomansa imaginaarisen ryhmäsosiaalisisällön eli tähdellisimmin taloususkonnon seinähulluuden: "Heille (Pankkiirioligarkeille ja kätyreilleen) todellisuus on siis tällainen sairas maailmankuvalaatikko, jossa he yrittävät kaikenlaisin manipulointikeinoinkin säilyttää harhansa tämän laatikon muka autuaasta olemassaolosta näkemättä sen tuhotodellisuutta. Tämän saavuttamiseksi tehty manipulointi on sitä eliittilähtöistä "salaliittoteoria" -sisältöä.".

Poliisivaltiomenetelmät ovat tässä kokonaisuudessa kuin näitä haitallisia ryhmäsosiaalisuuden sisältöjä ylläpitäviä tukijärjestelmiä, mitkä kuvainnollisesti muodostavat tehokkaampaa ja ohjaavampaa rakennetta paskan lentää tuulettimeen yhä "paremmin" alistamalla ihmisyhdyskunnat näin keinotekoisen haittaaviin toimintamuotoihinsa.

Monetaristinen taloususkonto on puolestaan se parasiittinen kokonaisolemus eli maailmankuvavankila, joka pyrkii perustelemaan ja tukemaan omaan mahdottomuuteensa kaatuvaa olemassaoloaan hyvin traagisesti näiden haittaelementtien kautta. Entropia tyrannisen rajoittamisen ja energian toteutumisen heikentämisen pohjana on siis yritys pitää pystyssä oma paradoksaalisesti antientrooppisen kehityksen vastainen järjestelmä eli tähdellisimmin kollektiivisen parasiittinen taloususkonto, pankkiirioligarkia. Siksi tähän vyyhtisotkuun tulee suhtautua hyvin vakavasti!

7. EXTEND COOPERATION INTERNATIONALLY TO MEXICO, CANADA, RUSSIA, CHINA AND OTHERS --> The Extended NAWAPA Project: A Eurasian Case-Study: Sisältökuvaus englanniksi; "A discussion of the implications for the USA's NAWAPA project for greater Eurasia
"Implementing NAWAPA in the United States can catalyze a planet-wide era of biospheric engineering. A project similar in principle to NAWAPA for Central Asia, referenced by Helga Zepp-LaRouche, is the central case study presented here."
".


The Extended NAWAPA Project: The Possibilities of Africa: Sisältökuvaus englanniksi; "Africa is full of potential, but only mankind attaining political and moral maturity, can allow it to come fourth. This video introduces a few key infrastructure projects for Africa, which are ready to be built along side the NAWAPA and the Eurasian Landbridge. And it will be good.

See also, The Urgency of Transaqua for African and World Development.".

The Extended NAWAPA: Arctic Development: Sisältökuvaus englanniksi; "As was presented elsewhere on this website, the NAWAPA program, if seen correctly, represents the choice to take responsibility for the destiny of all life on Earth, and it is a foretaste of what is yet to come, the managed extension of life into the rest of our solar system and beyond, a future that can only be ushered in by man. This relationship of man to nature was known to Vernadsky as the Noosphere. On this occasion, we shall investigate further this relationship, as it is expressed in the development of the Arctic.".

Can Man Control Hurricanes? Globally Extended NAWAPA and Weather Modification: Sisältökuvaus englanniksi; "LPACTV's Natalie Lovegren elaborates how the tempering of climates through a globally extended NAWAPA program, including the greening of the Sahara, could potentially minimize or even eliminate the occurrence of violent hurricanes.". <--- Noosfäärin ja fyysisen ekonomian alustan välinen vuorovaikutusprosessi sekä sitä ylläpitävä tukijärjestelmä toimii siis parhaiten, kun seuraavat oleelliset elementit toteutuvat: Pankkiirioligarkian valta yksityisen monetaristisen rahansa kera on eliminoitu fyysistä ekonomiaa palvelevan julkisen rahasysteemin tieltä, missä pankit ja kauppa toteuttavat hamiltonialaista talousjärjestelmää.


Energiaa aletaan sen puitteissa tuottamaan, ohjaamaan ja muokkaamaan ko. julkisen rahan luotottamilla projekteilla siten, että ensinnäkin noosfäärissä toteutuu yhä korkeampi tiedon ja ajattelun energia (Koulutus, tiede ja taide). Toisekseen fyysisen ekonomian alustassa tapahtuu yhä korkeampiasteisesti muokattu ja ohjattu energia maatalouden, teollisuuden ja terveydenhuollon tuotteina ja palveluina. Kolmanneksi noosfäärin ja fyysisen ekonomian alustan välistä vuorovaikutusprosessia ylläpitävän tukjärjestelmän energiavuon tiheyttä parannetaan sekä ympäristön että ihmisyhdyskuntien kehittämiseen nähden yhä korkea-asteisemmilla infrastruktuurin, energiantuotannon ja liikennejärjestelyiden muodoilla ja keksinnöillä. Neljänneksi ymmärretään tämän kokonaisuuden toteutumishierarkia lähtien paikallistason yksiköistä ja päätyen kansainväliseen yhteistyöhön ja osaksi Universumin antientrooppisen kehityksen harmoniaa.

Tämän kokonaisuuden tähdentämänä onkin siis lopulta ymmärrettävä se, mitä ihmiskunnan oikea globalisaatio, monikulttuurillisuus ja moniarvoisuus ovat ihmismielen ja yhteiskuntien konstruktioina ko. uutta järjestelmää tukien! Niinpä edellä soveltaen kuvattu LaRouche -liikkeen fyysisen ekonomian ja noosfäärin kehittämiseen tähtäävä missio toteutuu monitasoisesti, jossa vaaditaan yhdyskuntien sosiologisilta ominaisuuksilta globaalisti ja paikallisesti seuraavaa -->


Yksi: On ymmärrettävä ihmismielen osallisuus Universumissa antientrooppisena kollektiivisena rakenteena eli noosfäärinä. Ihmismielikin on energiaa, jonka käyttämisessä ihmisellä on muihin Maapallon eläimiin verrattuna ylivertaisen omavaltainen ja omaehtoinen tahdonalainen kyky. Se toteutuu parhaimmillaan kahdella tavalla; ensinnäkin ko. energia siirtyy tulevaisuuteen sukupolvien yli universaaleina periaatteina ja keksintöinä, joita voidaan käyttää hyväksi kuvattussa noosfäärin - fyysisen ekonomian vuorovaikutusprosessissa. Toiseksi ko. noeettinen energia mahdollistaa Maapallon olosuhteiden muokkaamisen ja muuttamisen tahdonalaisesti, jossa periaatteeksi valittava antientrooppinen kehittäminen on yhtä Universumin luonteen kanssa. Se luo harmonian Universumin ja ihmiskunnan kehitttymiselle, jossa mm. ns. ympäristöongelmat muodostuvat tuntemattomiksi - olemattomiksi.

Uskonnollisessa mielessä tällaista voisi kuvata näin: "Ihmismieli on kuin työkalu, jota Jumala käyttää". Mutta oikeampi totuus kuuluu: Ihmismieli on kanssaluoja Universumin meressä. Ensin mainittuun liittyy liikaa tunnustukselliseen imaginaariseen ryhmäsosiaalisuuteen liittyvää haitallista ja vääristävää totalitarismia, josta keskiaikainen kollektiivinen mieli oli tehnyt koko olemisen totuuden. Sen sijaan jälkimmäinen kuvaa tavoiteltavaa tasapainoa optimaalisen yksilösosiaalisuuden ja ryhmäsosiaalisuuden välillä; "minä" osallistuu "ryhmän me" kanssa luovaan prosessiin, jonka tulisi olla leikkisä, aktivoiva, avarakatseinen ja innovatiivinen elämäperformanssi persoonallisen "minän" ollessa sekä vastaanotin että lähetin osaluojana ja "ryhmän me" ollessa kollektiivisesti organisoiva ja organisoituva väliaine kokonaisluojan eli Universumin ja yksilön välillä. Näin ollen olenkin tyytyväinen, kun LaRouche -liike on tähdentänyt nimenomaan tuota termiä "kanssaluoja". Ihmisen tehtävä ei siis ole olla Jumalan orjallinen työkalu, vaan monipuolisesti tietoinen ja persoonallinen yhteistyökumppani!

Kaksi: Johtopäätöksenä osaluojan ja kokonaisluojan välisistä hyvin monenlaisista toteutumismahdollisuuksista, voimme siirtyä tarkastelemaan sitä, kuinka tämä "elämänpelin" rakenne ja hierarkkia toteutuu ja tulisi toteutua mm. juuri tarkastelemalla sitä sosiaalisten ilmentymien valossa termein "globalisaatio", "monikulttuurillisuus" ja "moniarvoisuus". Alkuasetelmana olemme havainneet tässä vaiheessa sen, että fyysisen ekonomian järjestäminen em. tavalla noosfäärin ja molempien tukirakenteen kanssa vaatii sekä paikallistasolta lähtevää hierarkkiaa että globaalia yhteistyötä.

Optimaali em. valossa tulisi olla paikallistasolla sellainen, että riittävän vahva kulttuuri syntyy ylläpitämään luovasti, ennakkoluulottomasti ja innovatiivisesti kehittyvää elämänpeliä noosfäärin ja fyysisen ekonomian vuorovaikutusprosessin luomiseksi energialtaan ja siten elämän ylläpito- ja kehittämispotentiaaliltaan mahdollisimman suureksi ja jalostuneeksi. Tässä mielessä on ymmärrettävää, että tällaisen yhteiskunnan on sisällettävä ominaisuuksiltaan runsaita "minä" -toimijoita, jotta ko. osaluojat sisältävät sisällöllisesti laajaa ja syvää laatua olla sekä vastaanotin että lähetin ym. tavalla. Tämä luo pohjaa tuon väliaineen eli "me ryhmän" organisoitumiselle sitä runsaammilla ja vaihtelevimmilla tavoilla eli sitä vahvemmaksi mitä runsaampi ominaisuuspaletti sisältyy "minä" -toimijoiden keskuuteen.

Eli suora johtopäätös tässä on se, että yksilön osallistuminen Universumin väliaineen eli "me ryhmän" organisoitumisprosessiin voisi luoda olosuhteet sitä hedelmällisemmiksi juuri tuon fyysisen ekonomian ja noosfäärin vuorovaikutusprosessissa mitä suurempi runsaus olisi ominaisuuksissa yksilöiden kesken. Kuinka monikulttuurillisuus, moniarvoisuus ja globalisaatio liittyisivät juuri tähän ja mitä ongelmia tässä ilmenisi?...

Tämä on hyvin laaja ja monitahoinen puitava, joten laitan tähän pohdintaa vain alustavaksi tarkasteluksi myöhempää tutkimista varten. Selvää ainakin on se, että moniarvoisuuden vahvuus ja runsaus on kussakin yhteiskunnassa oleellista yksilöiden kesken tuottaa sekä "antennina" että "lähettimenä" oloon riittävää voimaa ja sisältöä, jotta sen olemus siirtyisi myös "me ryhmän" organisoitumiseen riittävää vahvuutta tavoitellen. Sen sijaan optimaalin hakeminen tässä katsannossa ei tarkoita suoraan verrannollisesti sitä, että mitä runsaampaa monikulttuurillisuutta yksittäisessä yhteiskunnassa olisi, niin sitä enemmän yhteiskunnassa olisi pohjaa vahvalle "ryhmän me" organisoitumiselle.

Ongelma piilee tässä juuri siinä, että kulttuurit ovat kollektiivisia järjestelmiä kokonaisina elämänmuotoina, joiden toiminnoissa voi olla pahojakin yhteensovittamisen ongelmia keskenään eli saman yhteiskunnan sisällä ei voida itsestään selvästi harjoittaa montaa erilaista kollektiivista elämänmuotoa, jos niissä on toisilleen yhteensovittamattomia piirteitä. Lisäksi kussakin kulttuurissa voi olla itsessäänkin pahoja vikoja, joiden levittäminen on vaarallista ja tuhoisaa, kuten länsimaiden pankkiirioligarkialla saastuneista ilmiöistä voidaan havaita. Toinen toisensa poissulkevat kulttuurit eivät siis voi elää optimaalisesti rinnakkain samassa yhteiskunnassa, mutta toisaalta yhteneviä piirteitä sisältävät kulttuurit voivat elää samassa yhteiskunnassa tuottaen jopa korkea-asteisempaa harmonista kulttuuriristeymää, mutta pitkän ajan kanssa. Maahanmuuttopolitiikka tulee siis käsittää harmonian luomisena hallitusti ja rakentavasti.

Yhteiskunnan toimintaa voi siis haitata oleellisesti yhteensovittamattomat kulttuurierot, mikä ilmenee sosiaalisten ongelmien kärjistymisen kautta ennen kaikkea noosfäärin toiminnan jumittamisena. On siis löydettävä lopulta jokin yhdistämisen ja rajaamisen optimi kollektiivisella tasolla olevien kulttuurierojen ja yksilötasolla olevan moniarvoisuusrunsauden välillä: Yhteiskunnan on oltava yhtäältä riittävän kompakti ja jouhevasti toimiva kulttuurikokonaisuudeltaan ja toisaalta sisällettävä riittävän monipuolista yksilötason sisällöllistä runsautta.


Noosfääri - fyysinen ekonomia -vuorovaikutusprosessin käyttöön organisoituva "ryhmä me" -väliaine yksilön ja Universumin välillä on sitä toimivampi mitä enemmän se sisältää yksilötason runsautta (moniarvoisuutta) ja toisaalta mitä luontevammin se sulautuu kunkin kyseessä olevan yhteiskunnan kulttuurimuotoon ja niiden välisiin vuorovaikutuksiin (Sekä paikallistasolla että globaalisti hallittu monikulttuurillisuus). Energian toteutuminen ihmisyhdyskunnissa ja niiden välillä on optimaalista, jos riittävän monipuolinen valikoima "eliöitä" on kanssaluojana sopivan johdonmukaisesti ja harmonisesti luodulla "eliön" ja Universumin "väliainealustalla". Johdonmukaisuus ja harmonisuus on Universumissa aina mm. hierarkkista, jonka takia on tuhon tie vaatia esim. valtiotonta hierarkkittomuutta...

Tässä vaiheessa te lukijat huomaattekin jo, kuinka valtava määrä erilaisia vaihtoehtoja on toteuttaa tätä optimia! Näinhän se on ja siinä se haaste jo lähtökohtaisesti on erittäin suuri rakentaa tulevaisuuden maailmaa ja maailmanparantamista. Siksi meidän tuleekin ymmärtää vaalia mm. juuri kansallisvaltiokonseptia, koska se on oleellinen komponentti muodostaa kulttuurille kompaktia ja harmonista olemusalustaa pohjaksi tuottaa optimaalia "väliainealustaa" yksilön ja Universumin kanssaluojaprosessiin; yksittäisten kulttuurien kasvu lähtee aina paikallistasolta ja sisältää sisäkkäisiä ja vuorovaikutteisia kerroksia hierarkkisesti. Fyysinen ekonomia ja noosfääri sekä niiden tukirakenne ovat toimiessaan tämän konkreettisia ilmenemismuotoja käytännössä. Eri valtiot toteuttavat tätä omalla tavallaan ja sitä on kunnioitettava, mutta tässä vaiheessa on tähdennettävä todellisen globalisaation merkitystä laajempana toiminta-alustana.

Olemme nimittäin tällä samalla Maapallolla kaikki tavallaan yhtä ja samoja maailmankansalaisia siinä mielessä, että kanssaluojana toimimisen ja olemisen hierarkkisuus ulottuu samana antientrooppisena tavoitteena myös seuraaville ulottuvuustasoille: Tästä havaitsemme myös sen totuuden, että Universumi on nimenomaan hierarkkisesti orgaaninen kokonaisuus, jossa eri tasojen toiminnat ovat hyvin monenlaisessa vuorovaikutuksessa keskenään suurimmasta pienimpään, mutta toteuttavat samaa Universumin tahtoa antientrooppisina kanssaluojina. Ihmismielen edustama noosfääri on olemukseltaan se taso tässä kokonaisuudessa, jolla on kyky tajuta tämä universaali olemisen ja toimimisen luonne ja sen pohjalta mahdollisuus osallistua em. kaltaisena tahdonalaisena kanssaluojana Universumin elämänpeliin.


Eri kulttuurien em. yhteensulautuvat ominaisuudet ovat siksi ainesta valjastaa maailmaa harmonisen yhteiselon tuottamiseksi ja globaalien haasteiden voittamiseksi. Hierarkkisesti paikallistasolta alkavana eri ulottuvuuksien välisenä kanssaluojaprosessina tämä tulee käsittää sinä oikeana globalisaationa. Pankkiirioligarkkinen maailmankuvavankila tähdentää tämän hajottamista dystooppiseksi "yhdeksi maailmaksi" eli maailmanhallitukseksi, jolla on keskitettyjä parasiittisen energiatuhlaamisen keinotekoisia luonnollisen ja universaalin rakenteen hajottavia liittoja ja unioneita. Se on ehdottoman väärää globalisaatiota!

Oikeassa globalisaatiossa tapahtuu siis hierarkkinen kanssaluojaprosessi, missä yksilöt ovat organisoituvia palasia "ryhmän me" tarpeisiin yhden kulttuurin / yhteiskunnan sisällä ja vastaavasti seuraavan ulottuvuuden tasolla eri kansallisvaltiot ovat samalla periaatteella, mutta käytännössä eri tavoilla organisoituvia palasia saman Maapallon sisällä. Eli em. ideasta jatkaen; mitä vaihtelevampia ja sisällöltään runsaampia, mutta harmonisempia eri valtiot ovat keskenään, niin sitä suurempi hyöty tulee koko Maapallon mittakaavassa ilmenevään tarpeeseen olla kanssaluoja Universumiin nähden. Tietenkin sisällöt organisoitumisessa ovat erilaisia verrattuna alemman tason hierarkkiaan, kuten on alustalla ihmiset valtiossa. Ihmiset ovat kuin perusyksikkö, josta valtiot muodostuvat ja valtiot ovat perusyksikköjä planetaariselle organisoitumiselle. Ihmisyhdyskuntien kulttuuria ei voida viljellä ihan miten tahansa, vaan on osattava planetaarinen "puutarhurius"; geopolitiikka ja yhteiskuntaprosessit fyysisen ekonomian ja noosfäärin järjestämisenä ovat parhaimmillaan planetaarista "puutarhataidetta".

Tähän opetukseen onkin hyvä päättää tämä taas melkoisen pitkäksi venynyt analyysini, mutta huomaamme myöhempää tutkimista varten avautuneen tästä hyvin monia jatkopohdinnan linjoja ja kysymyksiä, kuten miten käytännössä ja konkreettisin esimerkein voidaan tarkastella esille tulleita ajatuksia. Hyvin mielenkiintoisen ja hedelmällisen alustan olen kuitenkin mielestäni osannut avata tässä kirjoituksessa maailman ja elämisen mysteerien oppimiseen. Valitettavaahan lännen nykytilanteessa on juuri se, että niin kovin monet vallankahvassa olevat poliitikot, asiantuntijat ja virkamiehet mukaan lukien monet kansalaisetkin eivät halua / osaa / huomaa pohtia maailmaa ja olemista näissä merkeissä ja siksi minulla onkin ollut ajoittain niin skeptinen olo maailmanparantumisen toiveen kanssa; meneekö vielä kovinkin kauan, ennen kuin ihmiskunta pääsee kirouksistaan edes jonkinlaiseen tapaan alkaa toteuttamaan kuvatunlaista tosihumaanisuuttaan Pääluojan (Jumalan - Universumin) kanssaluojina...?!

Thursday, August 25, 2011

Lännen yhteiskuntaperikadon piirteitä tarkastelussa kollektiivisten ajatusvääristymien ja pankkiirioligarkkiuden valoissa

Tänään innostuin aloittamaan tähän mennessä parhaimpiin kuuluvan kirjoitukseni Facebook-statussisältönä ja päätin samointein tuoda sen tänne blogiinkin ihmeteltäväksi. Tänne tuodessani olen kuitenkin tehnyt kirjoitukseen melko paljonkin oleellisia sisältölisäyksiä ja -korjauksiakin. Tämän kesän teemanani ovat olleet nämä Facebook-sisällöt, joita olen aika ajoin tuonut koosteina tänne blogiin. Olen aikeissa alkaa muuttamaan käytäntöä jotenkin ja siksi näin kesän ollessa lopuillaan ajattelin tällä ja ensi viikolla tuoda loppuja katveeseen jääneitä Facebook-sisältöjä tänne sellaisenaan tai lievästi täydennettyinä... Olkoot tämä tämän päiväinen pitkäksi analyysiksi venynyt kirjoitus tälle mojova alkusoitto! Inspiraatio siihen löytyi tuosta alla olevasta Hesarin jutusta, jossa Jemima Repo laukoo mielipiteitään. Mieleni dynamiikka vei kuitenkin minut siitä laajoihin sfääreihin kuvaamaan lännen yhteiskuntaperikatoista tilannetta ja ongelmanratkaisumalleja siihen --->

Äärioikeiston rasismi kytkeytyy naisvihaan:

Tässä on taas esimerkki ihmisestä, joka ns. sortuu räksyttämään oireista ymmärtämättä taudin kokonaiskuvaa. Puhdas ja erittäin kammottava esimerkki länsimaiden ultraindividualistisesta maailmankuvavankilasta, josta käsin ei osata hahmottaa oleellisen tärkeitä ryhmädynaamisia ja kollektiivisen tason ilmiöitä.

Tässä on tausta-aineistoksi kaksi Seppo Oikkosen erittäin opettavaista kirjoitusta, jotka kuvaavat miksi näin on: Tarvitsemme moniarvoisuutta, emme monikulttuurisuutta ja Länsimaisen järjen rapautuminen ja vihreä moniavioisuus.

Huomaamme, että monelta ihmiseltä puuttuu länsimaissa kyky ajattelun koherenttiuteen ja sitä kautta tulee vakavia ongelmia hahmottaa subjektitoimijoita ja ryhmäsosiaalisia sisältöjä. Esim. Jemima Repo surutta linkittää persoonallisen vihan piirteitä ismeihin kuin ne muka olisivat yhtä. Samalla hänellä on sokeutta oman isminsä suhteen kuin siinä ei olisi mitään vikaa.

Länsimaisessa ajattelussa tällainen on erittäin vaarallista niin feminismissä, äärioikeistoliikkeissä kuin äärivasemmistolaisissa liikkeissä jne. Länsimainen ajattelu on karannut aivan liikaa, Oikkosta soveltuvasti lainaten, kartesiolaisen minä-subjektin kautta tapahtuvaksi maailmankuvan hahmottamiseksi, jossa ei osata enää tunnistaa "minän" ylittävien kollektiivisten hahmojen ja kokonaisuuksien sisältöjä - prosesseja ja sitä kautta joudutaan mm. harhaisiin ja ristiriitaisiin ko. hahmojen ja kokonaisuuksien yhteensovittamisongelmiin ja tehdään siksi jopa ikään kuin tahallaan järjettömiä yksinkertaistuksia ja sisältöjä vääristäviä päälleliimauksia. Siksi mm. ei osata suhtautua maahanmuutto-ongelmiin, sukupuolien välisiin ongelmiin jne. realistisesti puolin eikä toisin, vaan kuvitellaan vain äärimmäisiä vastakkainasetelmallisia harhoja.

Ongelmia on miesten ja naisten välisissä suhteissa varmasti ja myös äärinationalistinen äärioikeistokin on olemassa olevaa vaaraa (Jotka osaltaan johtuvat juuri tuosta harhaisesta ryhmäsosiaalihavainnoinnista ja siitä juontuvasta vastakkainasetelmallisuudesta!), mutta aiheellisen feminismiin, maahanmuuttoon / monikulttuurillisuuteen yms. yhteiskuntaolemisen ja sosiaalisuuden ongelmakohtiin kohdistuvan kritiikin leimaaminen noin yksioikoisesti ismeihin ja siihen kuuluisaan "vihapuheeseen" liitettäväksi vain oireiden perusteella ilman kunnollista ymmärrystä ryhmän ja metafysiikan prosesseista on hävettävän tyhmää idioottimaisuutta noinkin korkealla pallilla olevalta "tutkijalta". Tämä vain vahvistaa käsitystäni länsimaiden sivilisaation perikadosta, valitettavasti :( ...

Niinpä vaarallista on juuri se, että aitoja ryhmäsosiaalisia prosesseja tunnistamattomat ihmiset helposti taantuvat imaginaarisia ryhmäsisältöjä palvovien tunnustuksellisten ryhmien kannattajiksi (Kaikki uskonnot, poliittiset ääriliikkeet ja monenlaiset muut reaalisosiaalisuudesta irronneet lahkot / liikkeet, kuten ääri-islam, monetarismi ja natsismi): Se on siis sudenkuoppa kaikissa liikkeissä ja ismeissä feminismistä, äärioikeiston kautta viherliikkeisiin ja tietenkin ekonomiaan, jossa imaginaariset ryhmäsisällöt ovat juuri mm. näitä pankkiirioligarkkisia teesejä, joiden pauloissa sivilisaatiota uhkaa fyysisen ekonomian perikato jo paljon kuvatulla tavalla. Jemiman asenne näyttäytyy tässä valossa siis vain ko. tavalla harhaisen vastakkainasettelun toisena osapuolena. Toistensa ohi huutavat ääripäät ovat mitä todennäköisimmin juuri tällaisen ryhmäsosiaalisuuden dynamiikkaa ja metafysiikkaa ymmärtämättömän ajatuskoherenttiuden vajauksen ikeessä.

Sen sijaan meidän tulee keskittyä "itse sairauteen" ja sen aiheuttajaan, mikä ilmiselvästi vaikuttaa olevan loppujen lopuksi länsimaisen ajattelun etääntyminen liikaa yhteen äärilaitaan eli olemme siirtyneet sairaalla tavalla kartesiolaiseen individualismiin toisesta äärilaidasta. Se toinen äärilaita oli keskiajan minäpersoonaton aikakausi, jossa totalitaarinen ryhmäsosiaalisuus oli koko totuus maailmasta ja siinä keskipisteenä oli nykyisen ultraindividualismin "minän" sijasta ulkopuolinen Jumala. Tämän Seppo Oikkonen on tuonut blogissaan hyvin esille.

Nykytilassaan monet yksilöt siis yhtäältä hakevat yhteiskunnan ultraindividualismin ikeessä turvaa / elämänsisältöä imaginaarisia ryhmäsisältöjä luovista liikkeistä ja ismeistä (Koska he eivät ultraindividuaalissa maailmassa kykene helposti havaitsemaan aitoja ryhmäsosiaalisia sisältöjä) eli he tavallaan taantuvat yksittäisinä saarekkeina kartesiolaisen minäteatterin keskellä erilaisina versioina uudestaan keskiaikaisiin ryhmäsosiaalisuuden tyrannioihin, jotka nekin olivat siis keskiajalla oman aikansa ääriharhaa, mutta täyskollektiivisesti. Toisaalta yksilöt toteuttavat nykyaikana tähän kollektiiviharhaan nähden ristiriitaisella tavalla kuitenkin ultraindividualismiaan ylieläimillisiksi vajonneiden behaviorismin ja utilitarismin pauloissa kuin koko totuus maailmasta olisi vain se, mitä "minä" -subjektille on hyödyllistä.

Ei siis ihme, kuinka mielenterveys on länsimaiden ihmisillä niin hukassa, koska mielemme taistelee sekä ultraidividualismia palvelevien ääri-ilmiöiden että imaginaaristen ryhmäsisältöjen välillä näin sairaasti. Vaarallista on yhä enemmän se, että tämänlainen yhteiskuntasairaus manifestoituu lisääntyvässä määrin fyysisen todellisuuden rapautumisenakin mm. juuri eniten sitä aiheuttavan generaattorin eli ekonomian kautta. Pankkiirioligarkismi on tämän yhteiskuntasairauden pääilmentymä, jonka puitteissa em. tavalla sekä ryhmäsisältöisesti että individuaalisesti sairaat toimijat tekevät mitä tahansa, jotta he uskoisivat ko. omaan maailmankuvavankilaansa ja sen toiminnan säilymiseen ns. ennallaan.

Näin paljolti juuri siksi, koska ylimitoitettu "minä" -subjekti uskoo hamuavansa äärimmäistä nautintoa kivun totaaliseksi välttämiseksi eläimen tasolla ko. systeemistään, koska länsiajattelu on johdatellut uskomaan, että "minä" on koko totuus maailmasta ja se saa siten "koko nautinnon" --> Mutta kun ei saa!! Toisaalta myös siksi ko. maailmankuvavankila on hyvin jatkuvaa luonteeltaan, koska ko. kollektiivista dynamiikkaa ja metafysiikkaa ymmärtämättömän ultraindividuaalin länsiajattelun takia systeemi on siinä kokemuksena nimenomaan imaginaarinen ryhmäsosiaalinen konstruktio, jossa imaginaarinen koetaan täydellisenä kollektiivitotuutena juuri siksi, kun se voidaan pukea ko. tavalla harhaisten yksilöiden keskuudessa todellisuudesta irrallisella tavalla muka ihanteellisilla harhakuvitelmilla.

Ei pidä siksi ollenkaan ihmetellä, miksi pankkiirioligarkkinen ekonomia on kehittänyt nykyään globaalisti ja erityisesti lännessä juurikin fyysisestä ekonomiasta irrallaan olevan virtuaalisen johdannaismarkkinasekasotkun ymmärtämättä samalla rahan väärää velka- ja korkoaseista syntymekanismia. Tämä juuri makaa tuhoavana voimana todellisuuden päällä ja tämä on täydellinen kuvaus pankkiirioligarkkisesta monetarismista kulttimaisena taloususkontona!

Heille (Pankkiirioligarkeille ja kätyreilleen) todellisuus on siis tällainen sairas maailmankuvalaatikko, jossa he yrittävät kaikenlaisin manipulointikeinoinkin säilyttää harhansa tämän laatikon muka autuaasta olemassaolosta näkemättä sen tuhotodellisuutta. Tämän saavuttamiseksi tehty manipulointi on sitä eliittilähtöistä "salaliittoteoria" -sisältöä, josta Seppo Oikkonen ei toisaalta ilmeisesti ole juuri ollenkaan perillä (Koska hänen blogistaan löytyy myös sellaisia vajaita ja vääristäviä totuuksia kuin: "Niin sanotut salaliittoteoriat ovat yksi ajatusmuoto, jossa toimijasubjektiharhat yritetään ratkaista kuvittelemalla kulissientakaisia kytkentöjä ja kähmintöjä.").

Salaliittoja on aivan varmasti ja jo todennetustikin olemassa juuri ko. eliitin oman maailmankuvavankilansa säilyttämisen ja "kehittämisen" manipulointiprosesseissa, mutta niistä on vaikea päästä selville, kun jokaisella meillä on tekemistä ja vaikeutta tämän em. yhteiskuntasairauden puitteissa harjoittaa asioiden pelkän havainnoimisen sijaan myös niiden ymmärtämistä. Lisäksi kaikki salaliitot ovat tietenkin vahvasti piilotettuja erilaisiin toimintoihin ja rakenteisiin mikä on tarkoituskin, jos ei haluta suuren yleisön tietävän jotain sen päänmenoksi aiheutuvaa ja sen kontrastiksi vain 2% ihmisväestöstä hyödyttävää agendaa. Jotkin tällaisista salaliittoagendoista ovat tosin ihan jopa päin näköä -tyyppisen selviä tyranniamurjauksia: Kuten äskettäinen superkongressin perustaminen Yhdysvalloissa ja toisaalta EU:n ns. pysyvän vakausmekanismin pystytys!

Salaliittoilu eliitin ylimmillä portailla ja kulisseissa meitä muita yhteiskunnan jäseniä vastaan on siis heidän keino yrittää pitää kiinni omasta sairaasta maailmankuvavankilastaan ja sen toiminnasta, josta käytännön ilmenemismuodot yhteiskuntiin ovat ekonomisen ja valtiollisen liiton vahvistaminen pankkiirioligarkiaa edesauttavilla fasismi- ja uusfeodaalityrannioilla sekä imperiaalisilla "heidän" maailmankuvavankilan sisältöä levittävillä ja sementoivilla sodilla, kuten nyt on ollut kyse Libyassa ja vähän aikaisemmin mm. Balkanilla, Afganistanissa, Irakissa ja kohta varmasti muuallakin...

Ei ole ollenkaan hyväksyttävää, että tällaisesta sairaasta lännen maailmankuvavankilasta käsin arvioidaan sen ehdoilla muidenlaisten maailmankuvien parissa olevia yhteiskuntia ja siinä nimenomaan sodan aloittamisen veroisiksi kohteiksi! Tämäkin paljastaa lännen erittäin viallisen ajatusvääristymän etenkin eliitin parissa ja sen pohjalta tehdyt seinähullut teot sotineen; ko. vääristymästä käsin ei ole oikeudenmukaista ja nimenomaan yhteismitallista arvioida jonkun olevan diktaattori tai tyranni, kun tilanne voi olla aivan päin vastoinkin ja Libyahan on ollutkin Afrikan edistyksellisimpiä valtioita ennen NATO:n ja kumppaneiden (Mm. ääri-islamistikapinalliset) sotarikollista siviilikohdetuhontaa! Sen sijaan oikeampi todella vaarallinen diktaattorikaksikko on jo perustellusti Barack Obama ja David Cameron! He levittävät tuhoa tekevää ultraindividualistista lännen sairautta!

Poliisivaltiomenetelmät ja viherfasismi kuuluvat tähän kokonaisuuteen oleellisina seikkoina, joiden mielisairauden huippua voimme havaita mm. John P. Holdrenin (Nykyajan Josef Mengelen suunnitelmat ihmiskunnan tuhoamiseksi: John P. Holdren ja Ecoscience -kirja) ja Hans Joachim Schellnhuberin (German Advisory Council on Global Change (WBGU) ja sen raportti: Satanistista kansanmurhaa ja tyranniaa globalisti-intressien hyväksi!) manifesteissa. Ne haluavat tuottaa juuri tuollaisen keskiaikaisen kollektiivisen ryhmäsosiaalisuuden supertyrannian imaginaarisena helvettinä. Se olisi muka joku suoja pankkiirioligarkian maailmankuvavankilan hyperindividualismille harjoittaa muka ultranautintojaan rauhassa meiltä muilta.

Näiden mukaan kokonaistilanteen absurdius ja koko ovatkin jo osoittaneet, että tällaiset prosessit kaatuvat jo omaan mahdottomuuteensa, erittäin vaarallisesti. Siinä toisaalta juurikin piilee "heidän" eli ns. globalistien kompastuskivensä, jossa me pankkiirioligarkkisia ja muita yllä kuvatunlaisia ko. yhteiskuntasairauden piirteitä vastustavat voimme katsoa olevan heikon kohdan eli "heidän" maailmankuvavankilassaan raon, johon humaania hyvyyttä puolustavan taistelun on kohdistettava "tulivoimansa".

Humaania hyvyyttä puolustava taistelu on siis yhtäältä sairauden lääkitsemistä pois ja toisaalta sen aiheuttajan eliminoimista aiheuttamasta ko. sairautta uudestaan. Tässä kohdassa alan taas miettimään juuri LaRouche -liikkeen erinomaisuutta huolimatta joistakin heidän turhan autoritaarisista tendensseistään (Joka voi toisaalta olla myös tarpeellinen taistelumetodi tässä ns. hyvän ja pahan taistelussa!). Nimittäin pankkiirioligarkia ja nimenomaan sen "periaatteet" tuon maailmankuvavankilansa säilyttämiseksi ovat tähdellisimmin SE sairaus, johon LaRouche -liikkeellä on erinomaisesti perustellut lääkkeet mm. Glass-Steagall -lain ja fyysistä ekonomiaa palvelevan julkisen rahan muodoissa!

Sairauden aiheuttajana voidaan puolestaan pitää juuri tuota länsimaisen ajattelun kaatumista liikaa em. yksilön ja ryhmän ongelmia aiheuttavaan ultraindividualistiseen äärilaitaan. Olemme siis nyt havainneet, kuinka lännen ajattelua tulee korjata kohti anti-imaginaarista ryhmäsosiaalista paradigmaa, jossa asioiden ymmärtäminen holistisemmassa ja koherentimmassa ulottuvuudessa mahdollistuu ja se alkaa korjata ko. sairasta tilannetta optimaalisempaan ihmisyyteen kokea sekä ryhmäsosiaalisuus että yksilösosiaalisuus yhdessä terveemmin ja rakentavammin! Näin siis sairauden aiheuttajaa hätistetään pois, mutta se on todennäköisesti tähän maailmanvaiheeseen tehdyn ko. sairauden luoman sekä fyysisen että ns. henkisen tuhon takia erittäin pitkä prosessi; vuosikymmenistä ehkä jopa satoihin vuosiin... Suorastaan ihmiskunnan kokoisen kollektiivisen ajattelun tällaisia em. vääristymiä ei voida korjata yhtä nopeasti kuin vaikkapa juuri Glass-Steagall -lain avulla voidaan hoitaa sairautta fyysisenä ilmiönä melkoisen piankin.

Meidän tulee kuitenkin ymmärtää se aikaisemminkin toitottamani seikka, että äärimmäisistä ongelmista parantuminen ei ole hakeutumista toiseen äärilaitaan! Siksi juuri tämän ongelman puitteissa meidän ei tulekaan etsiytyä uudestaan ns. pimeälle keskiajalle minä-subjektittomaan ryhmäsosiaalisuuden tyranniaan, jossa paitsi "minä" alistetaan liikaa, niin sen lisäksi ryhmän sosiaalisuus voi vajota totaaliseen imaginaariseen kollektiivihelvettiin... Se siis tietysti sopisi sovellettuna pankkiirioligarkian kuvattuihin maailmankuvavankilansa säilyttämisen aikeisiin, missä "he" saisivat vallan näin hallita massoja oman sairautensa jatkamiseksi...

Näitä pankkiirioligarkian puuhaamia NWO -asioita tutkittuani olen näin havainnutkin olevan aikeita ja tekoja työn alla, joista voimme havaita esimerkkejä arjessa: Näitä systeeminsä säilyttämisen ja "parantamisen" agendojaan kollektiivisina ajatusmanipulaatioina ovat mm. sitä varten tasapäistetty ja koordinoitu valtavirtamediapropaganda aiheuttaen yhtenäistä kollektiivista vajoamista ryhmäsosiaalityrannian olemukseen sekä populaarikulttuuriin sisällytetyt juurikin sekä ryhmäsosiaalisuuden että yksilösosiaalisuuden vääristymiä edelleen vääristävät sisällöt. Kuten kulttimainen heimoajattelu (hevarit, hiphopparit, hipit jne.), mikä vetoaa imaginaarisiin ja siten muokattaviin ryhmäsosiaalisisältöihin ja yksilösosiaalisella tasolla eläimellistä behaviorismia ja utilitarismia yli-ihannoivat ja ylikorostavat sisällöt, kuten Lady Gagalla ja pornoteollisuudella. Kuvatunlaista maailmankuvavankilan ylläpitoa siis ruokitaan vahvistamalla sen omia ajatusvääristymiä itsessään ja ympäristössään "sopivalla" tavalla, millä on täten kansalaisia tyhmentävä ja sokeuttava vaikutus.

Jossain määrin makuasia tietysti on se, että onko tällainen "vain" ko. tavalla sairaan kulttuurin tuotetta ja valuu siksi lähinnä itsestään käytäntöön vai onko joku eliittitaho tosiaan havainnut mahdollisuuden manipulointiin juuri tämänkin pohjalta. Havaintoni mukaan molemmista on toki kysymys; varsin epäselvillä tavoilla ja katkonaisesti, mutta riittävän osoitetusti pahoista aikeista on kyse, jos vain osaa ja pyrkii sumutusten ja maailmankuvavankilan raoista uutterasti näkemään ko. asiat. Ko. pahat aikeet kohtaavat kuitenkin sisäisen ongelmansa myös tässä kaatuen lännen ajattelun kyvyttömyyteen hahmottaa oikeita ja rakentavia ryhmäsosiaalisia sisältöjä ja prosesseja; imaginaarisen ryhmäsosiaalisuuden totaalityrannia hajoaa todellisten humaanien ryhmä- ja yksilöarvojen valossa, toivottavasti!...

Joka tapauksessa tätä yhteiskuntasairauden aiheuttajan poiskarkoittamista on siis myös hedelmällistä pohtia LaRouche -liikkeen sisällön kanssa: Heillä on aivan oikein juuri sellaisia ihmismielen kollektiivisesti ja universaalisti ilmenevää humaania voimaa tähdentäviä teesejä ja ongelmanratkaisumalleja (Mm. termodynamiikan toisen pääsäännön kyseenalaistavaa tapaa tehdä antientrooppisen asenteen mukaista tiedettä ja taidetta fyysisen ekonomian, ympäristön kehittämisen ja ihmisten itsensä hyväksi), jotka edesauttavat juuri ko. tarpeellista kollektiivisen ajattelun siirtymistä ultraindividuaalista laidasta kohti luovaa ja nimenomaan aitohumaanista ryhmäsosiaalisuuden laitaa.

Tietenkin tässä on pidettävä huoli siitä, että liikettä tuohon toiseen ja väärään äärilaitaan ei tapahdu liikaa: Että imaginaarinen eli vääristävän tunnustuksellinen ryhmäsosiaalisisältö ei ota haittaavaa valtaa aitohumaanisesta ryhmäsosiaalisisällöstä. Geopolitiikassa tällaiset imaginaariset ryhmäsosiaalisisältöjen virheet olivat juuri kommunismin aiheuttamia viime vuosisadalla ja nyt meidän on syytä välttää sellaista tarkkaan! Siihen nähden LaRouche -liike on nähdäkseni muotoutunut nykyään yhä paremmin löytämään juuri tuota hyvää aitohumaania ryhmäsosiaalisisältöä, eli antientrooppista ihmismieltä osana Universumia, kuten he sitä nimittävät.

Toivottavaa tässä on siis sopivan optimin löytäminen "puolivälistä", mikä olisi vähänkin toteutuessaan varmaan ensimmäinen kerta ihmiskunnan "ajatushistoriassa", kuten Seppo Oikkonen termiä kuvaa. Näistä tämän hetken maailman melskeistä katsoen tehtävä vaikuttaa äärimmäisen vaikealta ja pitkältä; voiko se edes oikeasti alkaakaan ennen tiettyä vajoamista perikadon suohon...?! Historiaan LaRouche -liikkeen näkökulmasta paljon uudestaan tutustuttuani voin nähdä, kuinka tämä optimi oli lähellä toteutumistaan juurikin keskiaikaa seuranneiden Renessanssin ja myöhemmin Valistuksen ajan aikoina siirtyen jälkimmäisestä osaltaan 1900 -luvulle, mutta silloinkin erilaisilla tavoilla nämä optimitavoiteet tai -mahdollisuudet lopulta musertuivat paljolti juuri silloisten pankkiirioligarkia- ja ylimystömuotojen promotoimien - käyttämien kuvatunlaisten ajatusvääristymien kautta. Huomaamme siis pankkiirioligarkian ja eliittielämäntavan sisältävän aina aivan liian helppoa väylää tuottaa yhteiskuntiin tällaista saastaista ja vahingollista henkeä, mikä on tällä hetkellä menossa kaikkien aikojen ylikorostuneimmaksi.

Joka tapauksessa LaRouche -liike on juuri oikealla tiellä tässä yhteiskuntasairauden sekä parantamisessa että sen aiheuttajan eliminoimisessa ja toivotan heille siksi paljon onnea, kunhan he eivät vain lähtisi liian yltiöpäiseksi aikeissaan. Toisaalta lännen ajattelun korjaamisessa on vielä niin radikaalin paljon tekemistä tässäkin katsannossa, että aivan pian ei todennäköisesti ole mitään vaaraa luisua siihen toiseen äärilaitaan.... Fyysiset olosuhteet tosin voivat mennä pahasti pieleen piankin, mikä voi olla yllättävän nopea edesauttaja sivilisaation ajatteluprosessienkin lisätaannuttajana!! Siksi Lyndon LaRouche on varoittanutkin niin kärkevästi "uuteen pimeään aikaan" vajoamisesta...