Thursday, November 01, 2007

Blogitrilogian lokakuu 2007 on kokonainen - October 2007 of the blog trilogy is complete

Olen nyt päivittänyt lokakuun 2007 blogitrilogian kuvasarjat kokonaan loppuun Flickr -sivuillani. Päivitetty jakso alkaa 22. päivästä. Tässä ovat linkit; blogi 1, blogi 2 ja blogi 3.

I have now updated the blog trilogy photo sets of October 2007 completely to the end on my Flickr pages. The updated period starts from the 22nd day. Here are the links; the blog 1, the blog 2 and the blog 3.

2 comments:

chrome3d said...

Pilvikuvat (ja muutkin luontokuvat) olivat todella hienoja ja niitä oli todella paljon. Niitä oli kiva katsella slideshowna. Kiitos.

Kuinka paljon jätät pois ottamistasi kuvista suunnilleen prosentteina, 50%?

Mika said...

Kiitos kehuista!

Joo, paljonhan niitä kuvia on. Olen käyttänyt digikameraa vasta 2,5 vuotta ja alkuhuuma sen kanssa tuntuu vain jatkuvan eli kuvia kertyy tästä edeskin päin ;)

Ottamistani kuvista jopa noin 70 - 80 % päätyy julkaistavaksi. Olen oppinut soveltamaan koulutustaustani ansiosta aiheen valintaa, rajausta ja sommittelemista valokuviini sen verran hyvin, että hutilaukauksia tulee hyvin vähän.

Isoin ongelma ovat värit, jonka takia otan välillä 2 - 5 kuvaa per sama kohde. Niistä valitsen sen parhaimman / sopivimman. Usein jo paikan päällä vertaan kulloisenkin kuvan värejä ja kohteen värejä keskenään niin, että valinta tapahtuu jo silloin. En siis photoshoppaa kuviani, koska omalla koneellani ei ole ko. ohjelmaa ja niin suuren kuvamäärän käsitteleminen ei muutenkaan onnistuisi aikataulullisesti, kun on paljon muutakin puuhaa.

Nuo ns. blogitrilogiakuvani ovat olleet itse asiassa "vain" sivutuotteita pääprojektiini eli kasvivalokuvaukseeni nähden. En vain ole vielä julkaissut niitä kuvia, mutta toivon voivani aloittaa jo tämän vuoden puolella. Siinä on ollut menossa vasta materiaalin keruuvaihe tuon 2,5 vuoden ajan ja kuvia on valittavaksi jo reippaasti yli 10 000 kappaleen joukosta! Niiden setvimisessä ja nimeämisessä meneekin aikaa.

Täytyy sanoa, että oli kiinnostavaa ja hauskaa löytää teidän kuvabloginne, koska joissakin teidän kuvissa on joitain samoja fiiliksiä ja ideoita, mitä itsekin olen kasvien kanssa kuvatessa saanut / käyttänyt. Kiitos myös teidän hienoista kuvista.