Sunday, November 10, 2019

Big Brother -televisio-ohjelman kausi 2019: kärkimenestyjissä suomalaisen nyky-yhteiskunnan hahmoja karikatyyrillisesti

Kappas, Big Brotherin voittaja on selvinnyt - Jotkut teistä ehkä muistavat, miten tarkkailin BB-ohjelmaa aikoinaan tarkkaankin yhteiskunta-analyyttisessä mielessä silloin, kun ohjelmaa esitettiin vuosina 2005 - 2014: niitä analyysejä löytyy blogistani.

Tällä kertaa en enää viitsinyt juurikaan BB:a seurailla, mutta silloin tällöin sivusilmällä havainnoituna jotain jäi haaviini tästä kaudesta.
Senkin vähän seurannan perusteella oli jo aika alkuvaiheessa aivan odotettua, että tämän kauden hahmoissa ja kärkikaksikossa tulee korostumaan yhteiskuntamme kahtiajako pienoiskoossa.
Näin kävikin, kun näemmä kaksi suosituinta persoonaa, eli Kevin ja Kristian, ovat kuin karikatyyriset havainnollistukset vihervasemmisto vs. perussuomalaiset -asetelmasta - kakkoseksi tullut Kevin on hyvin liberaali ja "muunsukupuolinen" ja Kristian puolestaan on kuin sekoitus Irwiniä ja Simo Salmisen "Sörsselssön" -hahmoa.
Kristianin rääväsuinen ja villi meininki näemmä riitti voittoon saakka: hän taisi mm. kiroilla ohjelmassa enemmän kuin kukaan muu BB-asukas koskaan aikaisemmin.
Kolmas erikoinen hahmo pisti myös silmääni tässä BB-kaudessa, eli varsin fundamentalistisesti uskovainen Ville. Hän puhui BB-talossa ollessaan uskon asioista usein, ja viljeli sanaa "iskä" taivaan isästä puhuessaan. Hänkin menestyi siitä huolimatta tai ehkä myös sen takia yllättävän hyvin lähes loppumetreille saakka.



Linkki. ko. Fb-julkaisuuni (Materiaalisiirto blogiin 5.11.2022).

No comments: