Sunday, April 30, 2023

Vapputervehdys rusokirsikan kukintaa esittelevän valokuvan kera! - mukana myös asiaa sometuotantoni muutoksesta...














Rusokirsikan (Prunus sargentii) alkuun päässyttä kukintaa kuvattuna Espoon Leppävaaran keskustassa Sello-kauppakeskuksen vieressä perjantaina 28.4.2023.


Koska viime aikoina blogissani ja somessani ylipäätään on ollut niin rankkaa kritiikkiä ja synkkiä aiheita sisältänyttä kirjoittelua, niin laitanpa sille tarpeelliseksi kontrastiksi tässä piristävämpää ja iloisempaa sisältöä sopivasti Vapputervehdyksen myötä -- ja mikäs sen piristävämpää kuin pääkaupunkiseudulla jo alkuun päässeen kasvukauden havainnollistamista kauniisti kukkivan puun avulla.

Tuossa yllä olevassa ottamassani valokuvassa nähdään siis rusokirsikan kukinnan alkua, ja tämä nimenomainen yksilö on ollut jo useiden vuosien havainnointini mukaan aina tällä seudulla (Leppävaaran ympäristö Kiloa ja Karakalliota myöten) olevista rusokirsikoista se ensimmäisenä kukintaan pääsevä puu. 

Tällä puulajilla on siis varsin herkästi pienilmastollisiinkin eroihin reagoiva kukkimisen kehitys, jolloin mm. kullakin lajin puulla kasvupaikkojensa paahteisuus, ympäröivät rakennukset, varjojen esiintymiset päivän mittaan jne. vaikuttavat yllättävän paljonkin ko. asiaan eri yksilöidensä kesken.

Vaikka tuo kuva on otettu jo kaksi päivää sitten, niin hyvin hitaasti kukinta on päässyt etenemään tuosta kuvan tilanteesta hyvin kolean sään takia. Siksi ne muut myöhemmässä kukintakehityksessään vasta enimmäkseen kukkanupulla olevat puuyksilöt tällä lajilla eivät ole päässeet juurikaan etenemään kukintaan.

Näillä näkymin lähipäivinäkin tulossa olevat jopa hyvinkin koleat säät jarruttavat rusokirsikan täyteen kukintaan pääsyä, ja vasta ensi viikon 18 lopulla lämpenemään pääsevä sää kiihdyttää kukinnan etenemistä...

--- Mainitsen tässä vielä lopuksi jotain alustavaa aikeistani somen parissa tapahtuvan kirjoitteluni ja siinä nimen omaan yhteiskunnallispoliittisten aiheiden suhteen -- olenhan maininnut viime aikoina olleeni pettynyt ja kyllästynytkin noissa aihepiireissä tapahtuvassa ko. tekemisessäni, ja haluavani jotain muutosta toimintaani siinä...

Nyt olen ajatellut osaltaan sellaista, että olisi aika keskittyä aikaisempaa enemmän oman itsensä kehittämiseen ja hyvinvointiin eikä olla julkisesti niin paljoa valistajan ja kriitikon roolissa; jonkin verran samanlaisia kommentteja ja aikeita on kuulunut myös joiltakin muilta aktivisteilta.

En ole kuitenkaan hylkäämässä kirjoittelua näillä näkymin kokonaan tuon takia täällä somessa, vaan itse asiassa osana tuota ns. teemamuutosta ajattelin Vapun jälkeen ryhtyä hoitamaan tätä blogialustaani parempaan kuntoon; siinä muutoskohteena on blogini etusivulla näkyvän linkkilistauksen korjaaminen ja päivittäminen ajankohtaisempaan muotoon.

Tuo linkkilistaus sivun oikeassa reunassa on ollut muuttamattomana jo useita vuosia, joten siinä voi olla myös tarpeen karsia pois joitain epäoleellisia / vanhentuneita linkkejä, ja tietenkin lisätä runsaasti uusia relevantimpia linkkejä mukaan.

Uusien linkkien lisäämisessä juurikin tähän ko. teemamuutokseen liittyen olen ajatellut lisätä sellaisia muita sivustoja ja videokanavia, joissa on mm. juuri itsensä kehittämiseen liittyvää sosiaalista, psykologista ja henkistä materiaalia, ja osana sitä mukana on myös harrastus- / aktiviteettisisältöisiä somealustoja...

Olen nimittäin jo ainakin parisen vuotta muutenkin pitänyt juuri sellaisiakin muiden tekemiä somesisältöjä (mm. Youtube-kanavia...) seurannassani enemmän tai vähemmän aktiivisesti, joten niitä on nyt hyvä alkaa esittelemään tämän teemamuutoksen myötä tämän linkkilistauskorjaamisen kera täällä, ja tarjoamaan siinä myös muille inspiraation ja itsekehittämisen lähteiksi ko. sisältöjä ihan jopa kaikkiin elämän aspekteihin liittyen.

Palaan siis tuossa katsannossa asiaan täällä blogissa ehkä jo melko pian Vapun jälkeen...

Nyt lopuksi vielä kaikille: HYVÄÄ JA HAUSKAA VAPPUA!

No comments: