Saturday, November 18, 2023

Laajasti ihmissuhteiden ja länsiyhteiskuntien sosiologiaa ja psykologiaa analysoivia ja havainnollistavia YouTube-kanavia koosteena sisältökuvauksineen

Tässä tulee jatko-osa YouTube-kanavien koosteeseen sosiologisten ja psykologisten aiheiden piirissä, missä edellinen koosteosio sisältää Myers-Briggs -indikaattorin mukaisten 16 persoonallisuustyyppien parista poimittuna erityisesti INFJ-persoonaa koskevaa asiaa laajasti.

Tuon viime kertaisen ja tämän koosteen mukaisesti syntyy siis kokonaisvaltainen sosiaalis-psyykkinen tietopaketti, jonka tarkoituksena on olla sekä kollektiivisesti että itselleni (muutenkin kullekin teille yksilöllisesti) hyvä ns. valveutumis- ja selviytymispaketin risteytys Länsimaiden ja Suomen nykyisiin sosiaalisiin olosuhteisiin, joita vaivaavat niin monenlaiset rappioprosessit ja sen mukaiset yhteisölliset haitat.

Tässä jatko-osassa sisältö koskee noiden pelkkien Myers-Briggs -teorian mukaisten persoonatyyppiasioiden sijaan enemmän muuta sosiaalis-psyykkistä materiaalia, jossa korostuvat mm. sosiaalisten ja ihmissuhdetaitojen yleiset tiedot ja neuvot niihin, nykytilanteen ihmissuhdeasioissa eskaloituneet vastakkainasettelut poliittisesti konservatiivisten ja ns. "woke"-näkemysten kesken sekä erillisemmin tutkittuna ihmissuhteissa narsististen tendenssien ruotimiset ja traumasisällöt sen mukaan.

Tyyleiltään näiden kanavien sisällöt vaihtelevat amatöörisistä ammatillisiin, mutta joka tapauksessa valikoin alla olevaan listaukseen parhaimpia ja asiantuntevimpia kanavia, joita olen itse etenkin viimeisten 1 - 2 vuoden aikana seuraillut ja etsinyt netistä.

Yhteiskunnallisesti ja kollektiivisesti korostuu nykyaikana länsirappion keskeisenä psyykkisenä sairautena nimen omaan tuo narsismi, jonka aiheuttamia haittoja ja ongelmia varten on alla myös pelkästään tähän aspektiin keskittyviä YouTube-kanavia.

Niissä tosin aihetta käsitellään yksilökohtaisten ihmissuhteiden välisinä ongelmina ja niissä syntyvinä traumavaikutuksina, mutta kannattaa yrittää tosiaan miettiä niitä aihepiirejä myös ryhmiin ja kollektiivisiin / sosiaalisiin konstruktioihin liittyvinä ongelmina!

Näet narsistiset tendenssit ilmenevät myös mm. eri ryhmien väleillä valtasuhteissa ihan kulttuurillisestikin, kuten mm. valtion hallinnon narsistisena asenteena kansalaisiaan vastaan, jota on nähty viime vuosina erittäin räikeästi Länsimaissa ja Suomessakin mm. Covid-petoksen eri tilanteiden aikana.

Ihmissuhteiden ja sosiaalisten taitojen harjoitteleminen, ymmärtäminen ja sisäistäminen yhä paremmaksi tulemisen katsannoissa ovat tietenkin myös osa yhteiskunnallista valveutumista sekä yksilöaspekteissa että kollektiivisesti ryhmäkatsannoissa -- näin ollen myös mm. virallista valtaa kyseenalaistavassa aktivismissakin ne ovat tärkeitä, ja siksikin tämä kooste ja esille otto on oleellista sisältöä kaikkineen eikä vain narsismin tutkimisen puitteissa.

Henkilökohtaisesti itselleni tämä sisältö on siis myös oleellista, kun elämäni sinä ns. INFJ-persoonatyyppinä on ollut niin vaikeaa ja ongelmallista oikeastaan ihan jopa varhaisimmasta lapsuudestani saakka.

Nyt kun olen viimeistään tämän vuoden aikana havahtunut syvällisesti näiden persoonatyyppini mukaistenkin sisältöjen tietoihin ja itsensä kehittämisen aspekteihin ja mahdollisuuksiin, niin osana mm. tätä blogikirjoitteluani sellaiset asiat ja niiden yhä peremmin oppiminen ovat varmasti myös jatkossa jonkinlaisessa osassa tavalla taikka toisella, ja todennäköisesti elämäni loppuun saakka.

Persoonatyyppini suhteen tietenkin (ja siis kaikille muillekin persoonatyypeille huomioksi) on hyvä myös pohtia ja huomioida sitä, ettei silti liian tiukasti kannattaisi lukita itseään ja elämäänsä vain tiettyyn yhteen Myers-Briggs - persoonatyyppiin kuuluvaksi?...

Itsensä kehittämisen aspektit ja mahdollisuudet näet voisivat olla myös sellaisia, että kehitysprosessin aikana voisi ilmetä ainakin ko. persoonatyypin sisällä olevien ominaisuuksien ja toimintamallien muuttumista ja keskinäistä roolijakovaihtelua, ja ehkä myös jopa persoonatyypin itsensäkin muuttumista johonkin lähimpään toiseen persoonatyyppiin -- esim. INFJ-persoonatyyppi saattaisi muuttua jonkin kehitysprosessin myötä enemmän INTJ-persoonatyypiksi...

Voisi olla myös ainakin mielenkiintoista pohtia tämän koko Myers-Briggs -persoonatyyppien teoriaa itseäänkin kyseenalaistavasti, mutta esim. itselläni ei sitä varten ole tästä koko konseptista vielä riittävän laajaa ja syvää tietoa...

Kuitenkin eräs aspekti tässä voisi olla kyseenalaistamista varten ajateltuna sellainen, jossa paremmaksi ihmiseksi optimaalisesti tulemista voisi miettiä jopa niin, että ns. optimaalinen "Sigma"-ihminen (viittaus viime kertaisessa kirjoituksessani INFJ-persoonan kehittymiseen ns. Sigma-asteelle...) jättäisi näiden persoonatyyppien raja-aitoja yhä epäoleellisemmaksi, ja muodostuisi liukuvammin ja "keräilevämmin" koko persoonarepertuaarista elämänmallia harjoittava ja toteuttava "uuden maailman" ihmistyyppi?...

Itse kuitenkin nyt INFJ-persoonatyypiksi tunnistautuneena haluan tutkia maailmaa ja itseäni oman aikani edelleen juuri sen mukaisista näkökulmista katsottuina, kun oma elämäni ja muut sosiaalis-psyykkiset aiheet ovat tarkastelussani.

Esim. juuri ihmissuhteet ja siinä tietenkin romanttiset ja seksuaaliset sellaiset ovat yksi keskeinen sisältö myös itselleni niiden pohdintojen parissa, vaikka minulla ehkä on tällä hetkellä jossakin tarkastelukulmassa tavanomaista "heikommat" lähtökohdat mm. parisuhteen muodostamista ajatellen, ja näyttäisi siltä kuinka saattaisin olla loppuelämäni yksin...

Nämä pohdintani ja oman elämäni ruotimiset julkisesti näissä merkeissä voisivat kuitenkin olla eduksi ja vähintään mielenkiintoiseksi sisällöksi sellaisille nuoremmille INFJ-persoonatyypeille, joilla on vielä suurin osa elämästään edessään, ja heillä voi olla siten paljon todella hyödyllisiä mahdollisuuksia ja riittävästi aikaa opetella oman ko. persoonatyyppinsä saloja sekä niissä olevien ominaisuuksien ja toimintojen soveltamista erilaisiin ihmissuhteisiin parantavissa ja kehittävissä tarkoituksissa.

Siksi tässäkin koosteosiossa sijoitan loppuun vielä erityisesti juuri INFJ-persoonatyyppiä koskevaa materiaalia lisää edellisen osion INFJ-sisällön mukana: koostan siis loppulistauksena edellisessä kirjoituksessani mukana olleet ko. persoonatyyppisisältöiset YouTube-kanavat uudestaan nyt lisättyjen uusien materiaalien kera.

Lisäksi erityisempään ja tarkempaan tarkasteluun tuossa lopun INFJ-sisällössä otan esille ko. persoonatyyppiin kuuluvat ihmissuhdehaasteet ja -mahdollisuudet siten, että olen valikoinut yksittäisiksi videoiksi erikseen katsottaviksi linkeiksi joidenkin pariskuntien itsensä kertomia kuvauksia ja analyysejä siitä, miten heidän suhteensa ilmenee ja toimii mm. juuri ainakin toisen ollessa ko. suhteessa INFJ-persoonatyyppiä.

Näissä parisuhdekuvauksissa ja muutenkin tulee jo heti alkuun ilmi sellainen erityspiirre, jonka mukaan INFJ-persoonatyypille ilmeisesti parhaimmaksi parisuhdekumppaniksi todetaan olevan ENFP-persoonatyyppi, ja tämä olisi vastavuoroisesti paras paritus myös toisin päinkin, eli ENFP:lle paras olisi INFJ... 

Muita parhaiten INFJ:lle soveltuvia persoonatyyppejä parisuhteeseen olisivat ainakin INTJ, ja poikkeuksellisen erikoisesti sama persoonatyyppi kuin itsekin on, eli INFJ+INFJ -- Näistä mainituista pariskuntamalleista persoonatyyppien mukaisesti kuvattuina on alla omat ko. pariskuntien videot.

Eli jos tarkastelen omaa itseäni tällaisissa parisuhdemahdollisuuksien katsannoissa, niin nähtävästi minun täytyisi löytää mm. noiden mallien mukaisesti sopivaa naisseuraa, jotta voisin ehkä sen pohjalta onnistua vielä näin 5-kymppisenä muodostamaan parisuhteen?...

Seuraavaksi alla on sitten tämän kertainen YouTube-kanavien ja joidenkin erikseen esille otettavien videoiden listaus-kooste: niiden jaottelussa ja ryhmittelyssä teen niin, että kukin ryhmä kanavia sisältää samantyylistä ja samoja teemoja käsitteleviä kanavia, ja jokaisen tällaisen ryhmän aluksi kuvaan hieman niiden tarjoamia sisältöjä yleisesti ja kerron jotain niitä ylläpitävistä henkilöistä, mikäli kyseessä ovat omilla nimillään tai vähintään nimimerkeillä toimivat henkilöt -- osa kanavista toimittaa materiaaliaan kuitenkin tässäkin koosteessa myös anonyymisti.


YOUTUBE-KANAVIEN KOOSTE SOSIAALIS-PSYYKKISTÄ TUTKIMISTA VARTEN:


Naisten ylläpitämää anti-feminististä ja anti-"woke" sisältöä:

Tässä tuon esille tämän somegenren tämän hetken kenties kuuluisimmat yhdysvaltalaiset naiset eli "Pearl"-nimimerkkiä käyttävän Hannah Pearl Davisin sekä Jedediah Bila -nimisen entisen tv-juontajan.

Näistä "Pearl" on vasta 27-vuotias, mutta on jo noussut kiistellyksi ja huomiota herättäväksi toimijaksi tässä genressä; häntä on kuvailtu ikään kuin naispuoliseksi "Andrew Tate" -hahmoksi. Hänen taustansa sisältää mm. ekonomian opintoja ja urheilu-uraa lentopallon parissa.

Jedediah Bila on puolestaan jo 4-kymppinen mediapersoona, joka on ollut aikaisemmin valtamediassa juontajana, mutta sen parissa pettyneenä hän siirtyi pitämään tätä omaa mediakanavaansa, ja samaan tapaan tuon "Pearlin" kanssa hän keskittyy konservatiivisiin aiheisiin ja sen mukaisesti he molemmat keskittyvät kyseenalaistamaan mm. ihmissuhteissa ja muutenkin yleisen sosiaalisesti ilmeneviä nykyfeminismin ja "woke"-ideologian kaikkia piirteitä ja haittoja.

Etenkin Jedediah on hanakka myös laajemmin kyseenalaistamaan nykyistä globalistista ("Matrix") politiikkaa.

Silti he molemmat ovat saaneet itsekin kyseenalaistusta niskaansa joidenkin kanssa-aktivistien piireistä "valeoppositioksi" syyttämisten muodoissa -- itse en osaa ottaa tähän aspektiin tarkempaa kantaa (vielä...), mutta joka tapauksessa näiden kahden naisen energia ja sisältö on mielestäni oleellista ja hyvää vastavoimaa juuri mm. tuolle "woke"-sisällölle. 

Tässä on heidän kanavansa:

-- Pearl Uncensored (Wikipedia-tietoja hänestä; Hannah Pearl Davis), kaksi muuta kanavaansa; Pearl ja JustPearlyClips.

-- Jedediah Bila LIVE (Wikipedia-tietoja hänestäJedediah Bila).


Seuraavana esittelen viiden naisen ryhmän, joilla kullakin oma YouTube-kanavansa keskittyy erityisesti romanttisten ja seksuaalisten ihmissuhteiden ruotimiseen ja ihmissuhdetaitojen opettamiseen niiden mukaisesti, sekä enemmän tai vähemmän myös konservatiivisista näkökulmista käsin katsottuina, mutta ilman politiikan suoraan / sinänsä mukaan ottamista sisältöihin.

Nämä naiset ovat:

Courtney Ryan, jolla kanavansa sisällön eräs lisämauste on hänen kauneus- ja muotialan taustansa, jota hän tuo esille ihmissuhdetaitojen opettamisen yhtenä osana - tämä siis eroaa kaikista muista viidestä tässä kohtaa selvästi.

Nimimerkkiä "Joyanima" käyttävä nuori nainen on näistä viidestä poliittisesti kaikkein neutraalein, joten hänen kanavasisältönsä on hyvin puhtaasti lähinnä vain romanttisten ja seksuaalisten ihmissuhdetaitojen teoriallista ja käytännöllistä havainnollistamista ja opettamista.

Kaikki muut - eli Emily W. King, Sarah Dawn Moore ja nimimerkki "The Dadvocate" - ovat kanavasisällöiltään melkoisen paljon samankaltaisia keskenään; eli he havainnollistavat paljon myös romanttisten ja seksuaalisten ihmissuhteiden asioita ja ongelmia sekä ihmissuhdetaitojen opettamista niiden parissa, ja näistä Sarah Dawn Moore on muita ammatillisempi. 

Sen sijaan nuo kaksi muuta ovat selvästi amatöörisisältöisiä (joskin hyvin perehtyneitä ja viestinnällisesti huippuluokkaa), ja he myös kommentoivat osittain poliittisen kriittisestikin tällaisia ihmissuhdeasioita sekä siinä siis konservatiivisesti ja "woke"- ja feministi-sisältöjä kyseenalaistaen.

Tässä ovat heidän kanavansa:

-- Courtney Ryan

-- Joyanima

-- emilywking

-- Sarah Dawn Moore

-- The Dadvocate.


Noihin em. naisten anti-woke ja antifeministisisältöihin verrattuna seuraavana on alla miesten toimittamaa vastaavaa sisältöä, missä on luonteena ehkä paria astetta kriittisemmätkin äänensävyt näissä piireissä -- kukaan näistä ei tosin ole niinkään tuollainen em. "Joyaniman" kaltainen asiakysymyksiin keskittyvä valistaja ja opettaja, vaan esim. juuri "Man Guide"- ja "Better Bachelor"-kanavat sisältävät etenkin kriittistä ja poliittista kommentointia.

Kanava "whatever" puolestaan keskittyy toimittamaan livenä striimattavia ryhmäkeskusteluja paneeleissa, joissa tyylinä on ottaa keskusteluihin mukaan mm. juuri "woke"- ja feministi-tyylisiä asenteita ja elämäntapoja harjoittavia naisia, joiden sisältöjä kanavan isännät (miehet) pyrkivät kyseenalaistamaan ja naiset saavat tietenkin mahdollisuuden puolustaa näkemyksiään.

Mukana heillä on usein myös aika provokatiivistakin sisältöä, kun joissakin paneeleissa esiintyy myös mm. pornoa ja "Only Fans"-tyylistä seksisisältöä tuottavia naisia, joiden näkemyksiä myös vastakkain asetelmallistetaan konservatiivisten näkemyksien kanssa.

Reippaasta ja radikaalista sisällöstään huolimatta tai juuri sen takia tarjoamansa keskustelut ovat usein hyvin mielenkiintoisia, ja ne mm. avaavat länsirappion itsensäkin eri piirteitä mielenkiintoisesti osaltaan...

Tässä ovat heidän kanavansa:

-- Man Guide

-- whatever

-- Better Bachelor.


Seuraavat neljä kanavaa keskittyvät puolestaan lähes yksinomaan ihmissuhderuodinnoissaan vain käsitteen "narsismi" eri ominaisuuksien ja toimintojen tutkimiseen ja havainnollistamiseen -- He ovat The Royal We (Kevin), Tamie M Joyce, Rebecca Zung ja Stephanie Lyn.

Kaikilla heillä tätä persoonasairautta käsitellään mahdollisimman monista eri näkökulmista käsin, jotta sen kaikki piirteet ja mukanaan tulevat käyttäytymismallit tulevat kaikkineen selitetyiksi.

Ja tietenkin kaikkein tärkein aspekti kaikkien heidän kanavillaan on kuvailla minkälaisia henkisiä, sosiaalisia ja psyykkisiä vammoja, traumoja ja haittoja narsistit aiheuttavat uhreilleen, ja tavoitteena niiden perusteella havainnollistetaan parantumisen ja itsensä kehittämisen malleja ja tapoja uhreille, jotta kaikista niistä narsismitraumoista uhrit pääsisivät eroon ja parempaan elämään.

Kukaan heistä ei näytä olevan ammatillisesti sosiologi tai psykologi, mutta olen havainnut heidän kaikkien materiaalien olevan hyvin asiantuntevia, koska he kaikki ovat taustoiltaan narsistien uhreiksi (mm. lapsuuden perheissään) joutuneita!

Sittemmin he ovat käyttäneet sen jälkeen elämistään monta vuotta parantumiseen ja itsensä kehittämiseen, josta he kaikki ammentavat asiantuntemustaan näihin kanaviinsa.

Ainoa tavallaan ammatillisempi näistä kaikista on Rebecca Zung, joka on näihin narsistien uhrien asioihin keskittynyt asianajaja, ja hän mainostaa olevansa sillä saralla "Yhdysvaltain parhaimmistoa".

Näistä tuo Stephanie Lyn käsittelee muihin verrattuna myös paljon muitakin sosiaalisia ja psyykkisiä kysymyksiä-ongelmia ihmissuhteissa, joten häneltä löytyy myös yleisempää ja laajempaa ihmissuhdetuntemusta havainnollistuksiin ja analyyseihin.

Tykkään kaikkien näiden tubettajien energiasta, koska heidän kaikkien olemuksista välittyy ns. täysin narsismin uhrina olemisesta parantuminen, vapautuminen ja omaan voimaansa huippuvahvasti kehittyminen: jokainen on visuaalisesti kuin "narsistinmurskaaja" eleiltään ja tahtotiloiltaan!

Tässä ovat heidän kanavansa: 

-- The Royal We (Kevin)

-- Tamie M Joyce

-- Rebecca Zung

-- Stephanie Lyn Coaching (kotisivunsa).


Seuraavat neljä kanavaa ovat ammattipsykologien toimittamaa materiaalia, joten heillä on em. poiketen hyvinkin laajaa asiasisältöä tarjonnassaan, ja osin toki myös samanlaisiakin aihepiirejä muiden kanssa -- tähän koosteeseen on joka tapauksessa hyvä pistää esille myös tällaista ns. perinteisempää sosiaalis-psyykkistä materiaalia itsetutkimisten perustoiksi, joka antaa myös osaltaan oleellista sisältöä sekä länsirappion eri piirteiden havainnoimiseen että paremman tulevaisuuden luomista varten sekä yksilöllisen että kollektiivisen lääkitsemisen aspekteissa.

Tässä ovat heidän kanavansa:

-- Dr Julie (kotisivunsa; Julie Smith)

-- Kati Morton (kotisivunsa)

-- Therapy in a Nutshell (kotisivunsa; Emma McAdam)

-- PsycHacks (kotisivunsa; Orion Taraban).


Viimeisenä koosteryhmänä otan tässä siis vielä etenkin INFJ-persoonatyyppiin keskittyviä Myers-Briggs -aihepiirin sisältöjä -- kolme kanavaa seuraavina ovat aikaisemmin mainitsemattomat "Psych2Go", "The Mind Notion" ja yhdysvaltalainen "Clay Arnall"; ensin mainitut kaksi ovat enemmän anonyymisti materiaalia toimittavia kanavia, ja jälkimmäinen on nuorehkon INFJ-miehen yksilöllinen kanava, jossa hän pohtii ko. persoonatyyppiään oman elämänsä eri näkökumia apunaan käyttäen.

Tässä ovat ko. kanavat:

-- Psych2Go

-- Clay Arnall.

-- The Mind Notion.

Nämä kaikki seuraavat INFJ-sisältöön erityisesti keskittyvät kanavat ovat niitä jo siinä viime kirjoituksessani koostamiani tuttuja esille ottoja:

-- Frank James

-- Wenzes - INFJ LIFE COACH

-- On Track

-- Psych IQ

-- PSYCH-O Psychology

-- Psychology Refresh.


Viimeiseksi otan esille yksittäisiä YouTube-videoita, joissa on siis eri pariskuntien tykönänsä pohtimia aspekteja heidän persoonatyypeistään ja niiden piirteistä, missä siis jokaisessa pariskunnassa ainakin toinen on persoonatyypiltään INFJ.

Ensimmäinen video joulukuulta 2021 on itse asiassa tuon em. Clay Arnallin kanavalta, ja tässä videossaan hän yhdessä parinsa (Lexy Parks - TikTok-kanavansa) kanssa käy keskustelua heidän parisuhteestaan molempien ollessa INFJ-persoonatyyppiä; täten he ovat äärimmäisen harvinainen tapaus siinä katsannossa.

Seuraavilla kahdella videolla tältä kuluvalta vuodelta yhdysvaltalainen pariskunta "Katie & Will" käyvät läpi heidän parisuhdejuttujaan, jossa persoonatyypeiltään nainen on INFJ ja mies INTJ.

Sitten on vuorossa "Christine Elise" -nimeä käyttävä tubettaja, jonka parisuhdekumppani jää kuitenkin nimeltäänkin tuntemattomaksi; tällä ko. videollaan Christine kuitenkin kuvailee heidän muodostavan "ENFP+INFJ" -pariskunnan, jossa videon nainen itse on INFJ-persoonatyyppiä -- Videollaan hän perustelee mm. sitä, miksi tätä parisuhdemallia ko. persoonatyyppien kesken pidetään parhaana toisilleen...

Kaikilla lopuilla 7:llä videolla on lähes kaikissa äänessä yksinään nuori yhdysvaltalainen nainen nimeltään "Mari Inara", jonka ko. videot ovat vuoden 2017 tienoilta, ja hän oli ollut ainakin silloin suhteessa "Josh"-nimisen nuoren miehen kanssa.

Heidän parisuhteessa on (oli...) kyseessä sellainen jako persoonatyypeissä, jossa puolestaan nainen on ENFP-persoonatyyppiä ja mies on se INFJ-persoonatyyppinen; päin vastainen tilanne siis kuin em. "Christine Elisen" parisuhteen kohdalla tulee kuvailluksi.

Viimeisessä videossaan on esillä heidän yhteinen esiintyminen (Mari Inara & "Josh"), josta näkyykin erittäin selkeästi heidän olemuksiensa erot noiden persoonatyyppien mukaisesti: nainen on paljon energisempi, kuplivampi ja ekstrovertimpi visuaalisissa eleissään kuin mies, mutta jotain selvää yhteistäkin heistä aistii, ja Myers-Briggs- analyyseissäkin se yhteinen on mm. juuri tietyt samankaltaiset syvällisyyden, tunne-elämän ja analyyttisyyden tavat / toiminnot...

Tämänlaista "ENFP+INFJ" -parisuhdemallia on siis usein luonnehdittu Myers-Briggs -analyyseissä kummallakin persoonatyypillä sopivimmaksi toisilleen -- toki sellainen(kaan) ei välttämättä ole aina itsestään selvää eri yksilöiden kohdilla...

Tässä ovat kaikki loput YouTube-videot ko. parisuhdekuvauksineen:

Clay Arnall & Lexy Parks --- Exploring an INFJ + INFJ Relationship

Katie & Will --- INFJ & INTJ Relationship 

Katie & Will --- INTJ & INFJ in Conflict: Navigating Our Differences

Christine Elise & "mysteerimies" --- INFJ and ENFP Relationship | Why they're perfect together

Mari Inara & "Josh" --- ENFP's first impression of INFJ

Mari Inara & "Josh" --- ENFPs Favorite Things About INFJ

Mari Inara & "Josh" --- Why INFJ's are ATTRACTIVE (to ENFP)

Mari Inara & "Josh" --- Dating an ENFP (tips + "what to expect")

Mari Inara & "Josh" --- ENFP and INFJ interaction...what we talk about

Mari Inara & "Josh" --- ENFP and INFJ similarities and DIFFERENCES!

Mari Inara & "Josh" --- ENFP & INFJ Relationship (Part 1).


PS.: Koska tässä kirjoituksessa on erittäin paljon eri henkilöiden esittelyjä, niin heidän kaikkien nimiä ei voi sisällyttää tuohon alle blogitunnisteiksi tilanpuutteen vuoksi! -- Blogger nimittäin rajoittaa tunnistemerkinnät typerästi niin pieneen tilaan, ja tämän takia jouduin valikoimaan melko sattumanvaraisesti kaikista tässä tekstissä esillä olevista henkilöiden nimistä vain osan mukaan ko. tunnistesanoiksi; valitettavasti tämä tulee sen takia jatkossa vaikeuttamaan tämän kirjoituksen etsimistä ko. tunnisteista puuttuvien henkilöiden nimillä...

No comments: