Wednesday, January 03, 2024

Vuonna 2024 kulttuurinen narsismi ja sen luomat yhteiskunnalliset, sosiaaliset ja poliittiset ongelmat-haitat eskaloituvat edelleen: Putinin Venäjä ja länsimaat saman pahuuden vallassa kohti totalitarismia ja kolmannen maailmansodan uhkaa

Vuoden 2024 aluksi päätin laittaa tämän kirjoitukseni Fb-julkaisuni lisäksi nyt myös tänne blogiini >>

Otin eilen Facebook-seinälläni esille Teal Swanin ennustuksen tälle alkaneelle vuodelle, ja otan nyt myös esille Seppo Oikkosen viimeisimpiä kirjoituksia (linkkikokoelma siitä alla), ja mitäpä näistä kokonaisuutena voidaan havaita pääteemoina tälle vuodelle 2024 ihmisyyden ja yhteiskuntien tiloista!? -- analysoidaanpa alla hieman, ja saatan ottaa näitä kaikkia teemoja pitkin kuluvaa vuotta tarkempiinkin blogianalyyseihini jatkossa... 

Te jotka luitte läpi tuon eilen esille ottamani Teal Swanin ennustuksen, niin huomasitte varmaan myös tämän tähdennyksen siitä >> Lainaus: "Over the course of history, what you see is that when a society feels frustrated and failed enough by the very society they live in, they tend to elect and/or support a leader that promises to create drastic change and fulfill their destruction lust regarding whatever is causing them that frustration and pain. And these leaders, who are poised to satisfy this destruction lust, are the very ones who instead bring about negative change motivated by self-interest rather than positive change motivated by actual care for the people. These leaders exploit and manipulate the people’s pain and subsequent destruction lust for their own personal agendas. Throughout history, people have fallen into this trap again and again because the relief that destruction promises, blinds them to the consequences. And what it often takes to get elected, is the exact opposite of what the people actually need.". 

Seppo Oikkosen uusimmassa kirjoituksessaan "Venäjä: systeeminen sielunsairaus" puolestaan on ruodinnassaan Vladimir Putin ja Venäjän tila, ja minusta se ja tuo Tealin lainattu analyysi kuuluvat tietyillä tavoilla yhteen samaa ymmärrystä osoittaen, ja nekin osaltaan kuvaavat sitä, miten nämä ajattelijat tarjoavat tällä hetkellä osaksi jopa ylivoimaisesti parasta tietoa maailman nykytilasta! -- vahinko vain, ettei tällaista tietoa näytä ymmärtävän juuri lähes kukaan, saati havaitse sellaisen tiedon havaitsemisen ja ymmärtämisen olevan myös Suomessa oleellinen prioriteetti kaikilla tavoilla!... 

Tuo Oikkosen ruotima Putinin pahuutta erityisen ankarasti ja hälyttävästi korostava analyysi voi tuntua teistä joistakin yllättävänkin yliampuvalta ja kummalliselta, koska täällä Suomessakin on havaintoni mukaan myös valistuneisiin luonnehdittavia piirejä, joissa Putinin Venäjää pidetään jopa tarpeellisena vastavoimana länsimaiden rappiolle ja ns. "globalismille", ja "yksinapaisuudelle". 

Toki myös Putin osaa myös osoittaa länsimaiden rappion ja globalismin monia ominaisuuksia täysin oikeinkin (kuten länsijohtajien manipulaatiorooleja Ukrainassa sodan sinne aikaan saamiseksi), mutta olenpa alkanut pohtimaan näitä Oikkosen Putin-analyysejä avoimen ymmärtävästi, ja siis myös hyväksyvästi -- Putin on siis loppujen lopuksi tyypillinen totalitarismin diktaattori omalla tavallaan! 

Mutta! >> Valitettavasti näyttää siis kuitenkin kokonaisuutena siltä, että sekä Venäjällä että länsimaissa on menossa aivan samanlainen sosiaalinen, psyykkinen ja poliittinen rappiokriisi ja taantuminen totalitarismiin ennakoiden mm. maailmansotaa. 

Sellaisen raamituksiksi on vain näennäisesti muodostuneet ikään kuin "täysin erilaiset" ismilliset ja poliittiset tunnukset ja "sisällöt" näille "eri puolille" -- länsimaissa "woke"-kultin, ilmastoalarmismin ja taloususkonnon luoma diktatuuri, ja Venäjällä vanhoillisen ja normimoraalisen uskonnon, äärinationalismin ja "tosi-venäläisyyden" sävyttämä diktatuuri. 

Venäjä on omassa rappio- ja totalitarismiprosessissaan "vain" jonkin verran pidemmällä kuin länsimaiden tilanteena on menossa, mutta samaan alhoiseen ja tuhoiseen suuntaan molemmat ovat kaatumassa! -- Kuten Oikkonen aivan oikein on korostanut: totalitarismi ei ole ollenkaan mikään oppi, vaan sellainen rappion huipentuma sosiaalis-psyykkisenä taantumana voi toteutua minkä tahansa opin raamituksissa ja aina samalla tavalla. 

Niinpä nyt samalla kertaa kumpikaan näistä osapuolista ei tunnista omaa varsinaista ko. tilaansa (etenkään siis virallisesti) ja sokeana sille kumpikaan ei näe vastapuolta muuna kuin vain demonisoitavassa karikatyyrikatsannossa, ja samalla molemmat katsovat omaa rooliaan vain ylevöittävän uhri- ja narsismipakkomielteen riivaamana "ainoana oikeassa olijana". 

Tietenkin molempien tuottama vastapuolidemonisointi voi ikään kuin vahingossa synnyttää tietyissä kohdissa myös aitoa tilanneanalyysiä vastapuolista, kuten osoitin yllä Ukrainaan liittyen. 

Venäjän luonnehtiminen diktatuuriksi ja hyökkäyssotaa haluavaksi barbaariksi ja länsimaiden roolin luonnehtiminen mm. Ukrainassa jopa samallakin tavalla pahuudeksi ovat samaan aikaan olemassa olevia ilmentymiä kummankin totalitarismista, jossa kummankin osapuolen oma sokea pelaaminen sellaisen umpimielisyyden ikeessä synnyttää vain umpikujaan johtavaa katastrofia jatkuvasti kokonaisuutena!... 

Venäjällä moinen pahuus on vain fokusoitunut länsimaista poiketen enemmän julkiselle pinnalle ja henkilöityneenä Putiniin Hitlerin tavoin (jollaista on helppoa demonisoida kohdistetusti), mutta länsimaissa jopa ihan sama pahuus on ollut "vain" piiloutuneena julkisen pinnan alle salaliittorakenteiksi tavallaan strategisena oveluutena (jollaista ei osata demonisoida liian epämääräisenä entiteettinä), mutta nyttemmin sekin on tullut enemmän julkiselle pinnalle täälläkin näissä maailman melskeissä. 

Siksi Venäjä / Putin ei(vät) ole yksin syyllinen (kuten toivottoman yksinkertaiset russofobit usein kuvittelevat) nykytilanteessakaan, vaan oikeastaan koko maailman väestö eliitin ja virallisen vallan sokeana seuraajana on itse asiassa synnyttämässä yhdessä suurta katastrofia valtavien ja monenlaisten yhteisten valheiden dystooppisissa lumoissa! 

Siksikin lisäksi kaikkiaan näyttää valitettavasti myös siltä, että tuo Teal-lainaus yllä voi kuvata vakavasti myös tulossa olevia Yhdysvaltain presidentinvaaleja loppusyksyllä, ja täten melko todennäköinen voittaja Trump ollee täten myös vain yksi näennäisesti erilainen versio narsistijohtajasta verrattuna Putiniin, eikä varsinainen "pelastaja" ollenkaan... 

Tietenkin Suomen pian tänä talvena tulevissa presidentinvaaleissa tilanne ei eroa mitenkään yllä mainitusta, vaan sama kulttuurinen narsismi ja rappio tuottaa erittäin odotetun ja tyypillisen ajan "hengen" (demonin) mukaisen tilanteen täälläkin: Stubb "valitaan", ja koko äänestyskelvoton ehdokasvalikoima muutenkin kehottaa aidosti valveutuneen vain jättämään äänestämättä kokonaan joka tapauksessa. 

Niinpä oikeastaan maailmassa ei ole tällä erää enää missään minkäänlaista pakopaikkaa rappiolta ja pahuudelta: orwellilainen todellisuus alkaa kattamaan yhä enemmän kaikkea, ja kukaan johtaja ei pysty tarjoamaan mitään pelastavaa ja parantavaa sisältöä mitenkään, ei länsimaissa eikä Venäjällä! -- Saati Kiinassa! 

Niinpä ainoa parantava vaihtoehto näyttää siis olevan se Tealin eilisessä esille otossa osoittamansa: vain itse omana työnä ja prosessina heräämällä ja ymmärtämään havahtumalla valistuneita ja vastakkain asetelmista vapaita valintoja tehden voi tapahtua jotain kehitystä pois katastrofista, mutta siihen tarvitaan tietenkin kollektiivisesti suuri määrä niin tekeviä yksilöitä, jotta se vaikuttaisi yhteisöön kokonaisuutena! 

Kuten Oikkosen havainnollistuksista ja analyyseistä nähdään, niin valitettavasti sosiaalis-psyykkinen rappio on jo vain niin pitkälle edennyttä myös länsimaissa, ettei sellaista riittävää kollektiivista määrää ymmärtämään havahtuneita ole odotettavissa toistaiseksi hamaan tulevaisuuteen saakka; ei akateemisissa piireissä eikä rahvaan parissa, eikä vaihtoehtoajattelun / -median paristakaan. 

Sellaisen toivottoman tilanteen tajutakseen riittää vain se, kun katsoo sekä akateemisen maailman "woke"-pakkomielteitä ilmastoalarmismeineen ja monikultturismeineen kaikkineen että rahvaan parissa ilmennyttä ns. heräämistä "litteä maa"- ja kemikaalivanauskomuksineen, niin aika selvältähän tilanne näyttää: rappio polttaa sivistystä pois kaikista suunnista käsin ja jokaisessa yhteiskuntaluokassa!... 

Lisäksi kun rahvaan "heränneiden" parissa toitotettavaa iskulausetta "totuus voittaa / vapauttaa" tutkii mm. noiden Oikkosen analysoimien sosiaalisten ja psyykkisten faktojen valossa, niin nähdään myös se, miten oikeastaan 99,9% osuudella väestöstä ei ole edes käsitystä siitä, mitä "totuus" edes on tarkalleen, ja mitä "oikea tieto" tarkoittaa:  

Totuus / totuudellisuus on hyvin ambivalentti eli vaihteleva ja epämääräinen käsite, joten se ei ole vain käsitystä siitä, mikä tieto on "oikein" ja mikä toisenlainen "väärin". Ns. tositiedon sisältöä ja tajuamista ohjaa hyvin ratkaisevasti myös se, minkälaisiin sosiaalisiin sidonnaisuuksiin ja konstruktioihin se tieto liittyy ja minkälaisia psyykkisiä trauma- ja mielenohjaussisältöjä sävyttää sitä vinoon pahaksi, tai minkälaisia valistuksellisia ominaisuuksia herättää sitä hyvään suuntaan. 

On lapsellista ja harhaista sekä oikeastaan myös omalla tavallaan tunnustuksellisen yksioikoista, ismillistä ja kultillista kuvitella nykytilanteessa esim. niin, että "kaikki viralliseen tietoon nähden vastakkainen tieto on aina oikeaa" ja sitä "totuutta", kuten olen havainnut esim. juuri monien "litteä maa"-fanaatikkojen kuvittelevan ja toitottelevan täällä somessa muka-heränneinä. 

Eipä ole oikeastaan ihme se, miten olen samalla havainnut monen tällaisen fanaatikon olleen aikaisemmin jonkin uskonlahkon (vaikkapa lestadiolainen yms., kuten jotkut ovat somessa itsestään kertoneet) jäsen, joten heille on jäänyt tavallaan päälle syväpsykologisesti lahkolaisuudesta tuttua kultillista ajattelumallitapaa alitajuntaan, joka ohjaa havaitsemista ja ajattelua informaatiokäsittelyssä vinoon. 

Siinä helposti tyypillisen yksioikoisesti käännetään näennäisheränneenä asioita ylösalaisin tyyliin "kaikki virallinen pahaa" vs. "kaikki sille vastakkainen hyvää", joka harhauttaa mielen luulemaan uutta "virallisesta valheesta perille päässyttä" moista käsitystään "totuudeksi" ikään kuin näennäisvapauttavasti, ja jossa siten pääsevät muhimaan joidenkin oikeidenkin vaihtoehtokäsitysten lisäksi myös kaikkein hulluimmatkin salaliittojen virhekäsitykset "litteä maa"-tyylisesti. 

Ja tietenkin suomalaisen(kin) akateemisen maailman ylimielisyys ja oikeassa olemisensa pakkomielle nykytilanteessa aatteellisten ismien sekoituttua muiden tietojen kanssa siellä täysin vaihtoehdottomaksi (mm., että ilmastonmuutos johtuu muka vain yhdestä tietystä asiasta aina, ja on muka "vakava ihmisen aiheuttama kriisi") totalitarismin ainesosaksi on myös oma "huippuesityksensä" nykymielten umpimielisyydestä ja aivopesussa vaurioitumisesta -- ja virallinen politiikka ja valtamedia vain komppaavat sellaista "ainesosaa" kyseenalaistamatta siitä oikeastaan mitään, ja ymmärtämättä ko. "laatikon ulkopuolista" edes olevan olemassa. 

No, joko tajuatte miksi olen ollut niin masennuksissa ja toivoton päättyneen vuoden lopulla ja sometuotantoni on ollut siksikin niin tukossa!? -- eihän näissä rappio-olosuhteissa pysty tekemään mitään kunnollista valistustyötä tai ulkoiseen vaikuttavaa tiedottamista ohi virallisen diktatuurin, rahvaan tyhmyyden ja akateemisen ylimielisyyden synnyttämien ymmärtämättömyysmuurien. 

Näin ollen näyttäisi siltä, että ainoaksi aidosti valveutuneen yksilön tehtäväksi jäänee ikään kuin yhteiskunnasta pois irrottautuminen siten kuin se on mahdollista, ja vain omaan kehitysprosessiinsa keskittyminen niin hyvin kuin pystyy tai voi; ehkä siitä sattumalta jäisi jollekin tulevaisuuden sukupolvelle n. 500 vuoden päässä jotain uutta siementä edeltäneestä sivilisaatioperikadosta toipumiseen... 

Eli kyllä sitä niin vain täytyy nyt realistisesti todeta, että kaikki se mikä päättyneenä vuonna 2023 oli tuhoavaa, pahaa ja ongelmallista mm. täällä Suomessa (ja koko maailmassakin) juuri näissäkin esille otoissa ilmenevinä asioina-prosesseina, niin tänä vuonna 2024 ne kaikki tulevat erittäin todennäköisesti luonteiltaan entistäkin pahemmiksi ja tuhonnaltaan vaikuttavammiksi -- Toki pieni marginaalinen joukko ihmisiä pystynee vielä tulemaan paremmiksi ihmisiksi siitä huolimatta ainakin vielä tämän alkaneen vuoden ajan, luulisin näin äärioptimistisesti...


Päivitys 4.1.2024 klo. 17:30: 

Minusta tämä Klaus Rahikaisen pohdinta tuntui niin hyvältä ja oleelliselta, ja tuohon omaan pohdintaani (oma työ ja prosessi henkisenä ja muuna heräämisenä) tavallaan jatkoanalyyttisesti kuuluvana, että laitanpa sen tähän esille. 


Päivitys 4.1.2024 klo. 23:15: 

Tämä videokeskustelu on myös erinomainen lisä kaiken yllä mainitun ohelle pohdittavaksi, koska siinä on paljon noita esille otettuja aihepiirejä myös tarkasteltuina ja lisätiedoilla höystettynä -- mukana keskustelussa ovat: David Icke, Christianne Van Wijk, Dr. Sharnael, Laura Eisenhower & Craig Walker.

Tämän videon esille otto on hyvä lisä tähän myös siksi, koska olen ajatellut tänä alkaneena vuonna sitä itsekehittämistäni varten alkaa läpikäymään aikaisempaa enemmän myös David Icken ajattelua ja teesejään (vaikka siis hän on ollut minulle tuttu vaihtoehtomedian persoona tutkimisissani jo n. 15 vuoden ajan), koska hänellä on mielestäni monia sellaisia henkiseen ja maailmankuvalliseen kehitysprosessiin liittyviä aspekteja, jotka yhtäältä resonoivat tai hyvällä tavalla kontrastoivat toisenlaisesta näkökulmasta katsottuna näiden em. Teal Swanin ja Seppo Oikkosen näkemysten kanssa, ja ne voivat yhdessä tuottaa oleellistakin lisäinformaatiota analyysityön tuloksena...

Toisaalta olenhan maininnut myös sen, miten henkisen elämän aspektit ovat alkaneet kiinnostaa yhä enemmän myös itseäni muutenkin, ja nimen omaan esim. juuri siinä Seppo Oikkosen tähdentämässä katsannossa, jossa tuo itsensä kehittäminen tapahtuu tähdellisesti edistyksellisen omantunnonetiikan ohjaamana eikä primitiivisen normimoraalin kaventamassa vankilassa! -- tässäkin kohtaa siis viittaus mm. tuohon Klaus Rahikaisenkin tekemään sisältöön...


Linkkikokoelma >>

Teal Swanin ennuste vuodelle 2024: Forecast for 2024.

Seppo Oikkosen uusimpia kirjoituksia blogistaan Alkon kassalla:

-- Venäjä: systeeminen sielunsairaus

-- Peppi, Sofia, Shakespeare ja turvallinen tila

-- Setämiesten Stand Up 

-- Narsistin valittu kansa.

No comments: