Sunday, June 23, 2024

Kevään (maalis-toukokuulta) 2024 Facebook-julkaisujani ja -kommentointiani linkkikoosteena: alustus kemikaalivana- ja sään- / ilmastonmuokkausasioita kyseenalaistavaa blogijulkaisusarjaa varten

Tänään huomasin Facebookissa tämän Niina Valtasen säänmuokkaus- ja kemikaalivana-asioihin liittyvän julkaisun, joten sen aktivoimana ryhdyn nyt siihen tämän aihepiirin Fb-materiaalieni tänne blogiin siirtoon, ja se etenee vähitellen tämän kesän mittaan.

Tämä Fb-materiaalini on siis peräisin päättyneeltä keväältä ja siinä etenkin huhtikuun ajalta, missä useissa Fb-julkaisuissani, niiden parissa kommentoidessani ja ainakin "Avoin Tilannehuone" -nimisen Fb-ryhmän puitteissa tekemissäni kommenteissani syntyi tämä siirrettävä sisältö.

Kävin tänään Fb-taukoni vastaisesti kommentoimassa tilapäisesti tuossa em. Niinan julkaisussa, ja kävin lyhyen keskustelun Sami Ilmari -nimisen Fb-kaverini kanssa: tämä Sami on ollut laillani usein ahkera kemikaalivana- ja säänmuokkausfanatismin kyseenalaistaja somessa, ja olemme sen parissa usein käyneet laittamassa kritiikkiä samoihin Fb-julkaisuihin sekä tänä ko. päättyneenä tämän vuoden keväänä että myös aikaisemminkin parin-kolmen viime vuoden mittaan.

Laitan tämän Niinan julkaisussa olevan keskustelumme tähän alle lainattuna esille, ja sitten sen perään teen tavallaan alustuksena jatkon ko. aihepiiriä koskeville ko. siirtotyön tuottamille blogijulkaisuilleni koosteen näistä viime kevään Fb-julkaisuistani linkkeineen.

Olen siis nyt saanut valmiiksi täydellisen listauksen näistä ko. Fb-julkaisuistani, ja tästä linkkisikermästä pääsette jo valmiiksi jatkon blogijulkaisuja varten lukemaan kaiken niiden sisällön sekä omien kirjoituksieni osalta että kaikkien niiden piirissä kommentoineiden muiden ihmisten tekemien sisältöjen osalta; ja kuten sanottua kommentoijien parissa ahkerimpien joukossa oli tämä "Sami Ilmari".

Mietin tässä vaiheessa vielä sitä, että minkälaisia blogijulkaisuja näistä kaikista Fb-julkaisuista saa aikaiseksi; kuten miten jaan eri blogijulkaisuiksi materiaaleja, teenkö blogikirjoituksia varten sisältölisäyksiä ja -päivityksiä, ja lisäisinkö jotain muitakin materiaaleja tutkittaviksi niiden keralle...

Lisäksi oleelliseen keskittymisen katsannossa pohdin sitä, miten paljon on syytä sisällyttää materiaaleja siirtoon, kun varmaankaan ihan kaikkea ei ole tarpeen millintarkasti siirtää...

Joka tapauksessa näyttää siltä, että ainakin 3 - 5 erillistä blogijulkaisua voisin saada aikaiseksi jatkossa tämän suunnitelman pohjalta, ja kauas tulevaisuuteen tämä aihepiiri taitaa pysyä ajankohtaisena ja tärkeänä joka tapauksessa, joten viime keväänä kirjoittamani sisältö on oleellista myös koko tämän kesän ajan ja siitä edelleen eteen päinkin.


Niina Valtasen Fb-julkaisussa oleva keskusteluni Sami Ilmarin kanssa:

--- Sami Ilmari: "Missään ei tosin vielä tänä päivänä harjoiteta minkäänlaista ilmastonmuokkausta, vaan nämä artikkelit yms ovat vain spekulaatioita ja kuten tuossakin mainittu, perustuu korkeintaan tietokonesimulaatioihin. Ideasta ja ajatuksesta on vielä valtava matka toteutukseen.",

ja vastaukseni hänelle: "Niinpä: vana- ja haarp-uskomuksiin huijatut kuvittelevat kaikkia heppoisimpiakin oljenkorsia todisteiksi uskomuksilleen tyyliin: "valtamediassa spekulatiivinen juttu ilmastonmuokkauksen mahdollisista vaikutuksista = välitön todiste siitä miten parhaillaan myös 95% kaikista pilvistä kertoo jokapäiväisestä globaalista myrkky- ja muokkauslevityksestä koko ajan yleisesti" -- tässäkin katsannossa tämä vanahysteria on täysin samaa mielenprosesseiltaan kuin hiilidioksidihysteria; uskotellaan vaikeaselkoisessa ympäristössä jonkin ääriylikorostetun komponentin olevan kaikkiallinen kauhistus ja luullaan sen kera ihmisen voivan muuttaa ilmastoa ja säätä suvereenisti ja valtavasti. Tavallaan molemmat ovatkin äärimmäistä hybristä ja ylimielisyyttä ihmisen kyvyistä ja vaikutusmahdollisuuksista, joka sopiikin Lännen nykyrappiossa kollektiivisesti voimistuneen narsismin yhdeksi ilmentymäksi.",

--- Sami Ilmari: "nämä foliolla itsensä vuoranneet maailmanlopun odottajat riemastuvat tietenkin orgasmiin asti kaikista uutisista, missä vähänkään mainitaan mistään ilmastonmuutoksista ja silloin todisteeksi kelpaa myös kaikki valtamediankin artikkelit, vaikka folioliturgian mukaanhan kaiken mitä valtamedia kirjoittaa, pitäisi olla pelkkää valetta 😎 On varmaan mielenkiintoista elää tällaisessa paradoksissa, mutta kun kyseessä on puhdas usko ja lahkolaisuus, niin mitäpäs noita ristiriitaisuuksia sen enempää pohtimaan 😇😂 Jokainen täky on hyödynnettävä ja juhlittava sitä kuin Jeesuksen toista tulemista 🎉",

ja vastaukseni edelleen hänelle: "Osuvasti sanottu -- mutta on edelleen iso harmi, että tässä lahkossa on mukana monia sellaisia ihmisiä, joilla on myös muutoin hyvää ajattelua ja hyviä huomioita maailman tilanteesta, ja sitten vain tuon ko. ongelman takia on muodostunut sosiaalista juopaa ja kahnausta näiden ihmisten ja heidän näitä uskomuksiaan kyseenalaistavien väleille, ja varmaan niin sinulla kuin minulla tämä ilmenee. Eikä loppua näytä siinä olevan tulossa pitkään aikaan, tai milloinkaan... Mutta eipä sitä tarvitsekaan kaikkien "aktivistien" tai "herännäiden" kanssa tulla toimeen. 😎",

sekä viimeiseksi kaneetiksi sopivasti Sami Ilmarilta: "tämä on kyllä huomattu, ja se ylikorostuu täällä somessa. Luojan kiitos tämä vanalahkolaisuus on vain murto-osa kaikista niistä jotka havaitsivat koronakusetuksen ja niistähän suurin osa ei edes osallistu näihin somekeskusteluihin millään tavoin 🎉 He perustivat näkemyksensä koronaan lähes täysin maalaisjärkeen ja statistiikkaan, joka osoitti kiistattomasti sen, ettei mitään "vaarallista" tautia ollut missään vaiheessa liikkeellä, mihin olisi pitänyt reagoida millään tavalla. Nämä somessa äänekkäät tapaukset ovatkin sitten pääsääntöisesti sitä karjaa, jotka nielevät joka ikisen salaliittoteorian ruotoineen päivineen, omassa suljetussa pikku kuplassaan eläen, mitään kyseenalaistamatta. Ehkä he eivät lopulta tajunneet kunnolla edes sitäkään, mistä tuossa koronakusetuksessa oli kyse, vaan ymppäsivät siihenkin mukaan ties mitä lituskamaasta lähtien ja kaikenlaiset järjettömätkin teoriat globaaleista väestönvähennyksistä pääsi sitten siinä samalla rehoittamaan 🤔🐵".


Fb-julkaisuistani linkkikooste viime keväältä (maalis-toukokuulta 2024) >>

--- Linkkikokoelmassa laitan mukaan joitakin otsikkotyylisiä kommenttejani / alustustekstejä, kun esim. monissa ko. Fb-julkaisuissani olin käyttänyt otsikollista taustakuvaa; varsinaiset sisältötekstini ja kommenttini jätän vielä siis tulevien blogikirjoitusten aiheiksi. Linkit ovat alla kronologisessa järjestyksessä ylhäältä alaspäin vanhimmasta uusimpaan:

Fb-julkaisu 17.3.2024 -- "Hohhoijaa, kemikaali- / haarp-uskovaiset taas panikoi viime päivien normaalin vaihtelevasta maaliskuun säästä!"

Blogijulkaisuni samalta päivältä: Kemikaalivanakultin ajattelumallien yhteiskunnallinen ja muu huonous aktivismissa: havainnollistusta ja analyysiä meteorologisesti, sosiaalisesti ja psykologisesti.

Fb-julkaisu 1.4.2024 -- "Kemikaalivanakultin tulos: aito totuus syrjäytyy & "raflaavat" tarinat vanatuksesta nousevat ylisuosioon valeoppositiona!".

Fb-julkaisu 3.4.2024 -- "Siinäpä on hieno kuva lentokoneen tiivistysvanasta! 😍 Tässä nähdään juuri se seikka, miten koneen ja vanan välissä on tyhjää, joka kertoo juuri siitä miten kyseessä ei todellakaan ole mikään "kemikaalivana" eli nesteen tai jauheen levitys.  Sateenkaaren värit puolestaan ovat sama ilmiö, joka ilmenee harsopilvissä (Cirrostratus) eli siis halo, kun auringonvalo taittuu ja heijastuu tiivistysvanan jääkiteistä. Kemikaalivanakultissa tietenkin ollaan paniikissa tällaisista kuvista, ja aivan samaan tapaan aivan turhaan ja samalla mielenmekanismilla kuin Elokapina-kultissa ollaan sekaisin hiilidioksidin "aiheuttamasta vaarasta"."

Fb-julkaisu 11.4.2024 -- "Fb-kavereistaan minut poistaneiden parista ilmenee taas kemikaalivanakultin tragikoomiset vaikutukset: lisää analyysiä alla >>

Toinen Fb-julkaisu 11.4.2024 -- "Tunnenkin olevani eristetty ja hyljeksitty jo hyvin monilta eri suunnilta käsin -- olkoon niin, koska elämme ennen näkemättömiä aikoja, missä kaltaiseni joutuu elämään kahdenlaisen ymmärtämättömyyden välissä virallisesta vallasta vaihtoehtoiseen aktivismiin, ja valistuminen muodostuu ääriharvinaiseksi tapahtumaksi ilmastoalarmismin ja Elokapinan kiteyttäessä siinä akateemisen ymmärtämättömyyden ja kemikaalivanakultin tapaiset ryhmäytymiset somen ja vaihtoehtopiirien ymmärtämättömyyden: Aidosti ja syvästi kriittinen ajattelija on tulossa "uudeksi noidaksi"?...

Fb-julkaisu 12.4.2024 -- "Vanakulttilaisille on opetuksena ihan oikein vanahysteriansa: ovat samassa kulttitilassa kuin osoittelemansa koronahysteerikot..."

Toinen Fb-julkaisu 12.4.2024 -- "Vielä lisää kemikaalivanakultista ja massaväestön valveutumisongelmista alla -- kyytipoikana Vesa Raiskilan hyvä kannanotto! >>"

Fb-julkaisu 13.4.2024 -- "Tässä on Janne Pohjalalta myös hyvää vanakiihkoilun (kemikaalivanakultti) kyseenalaistusta kommentteineen insinöörin näkökulmasta! 👍 >> "VASTAUS JOLLA VOIT LOPETTAA VANAKESKUSTELUN" ":

Fb-julkaisu 23.4.2024 -- "Tiesin kiihkon käyvän nyt päälle vanakultissa, mutta ei: Ei tämä etelän hurja pyrytilanne ole mitään säänmuokkausta! 😎".

Toinen Fb-julkaisu 23.4.2024 -- "Sananvapaus on hieno asia!: ilman sitä en olisi päässyt tietämään, miten älyttömän paskaa tietoa mm. vanakultti syytää ilmoille!😆".

Fb-julkaisu 25.4.2024 -- "Tasan kaksi vuotta sitten oli näemmä ihan samanlaiset meiningit vanakultin tiimoilta -- kulttimielentila on ilmeisen pysyvää laatua siis siinäkin." >> Fb-julkaisu 25.4.2022 -- "Mielenkiintoinen psykologinen ilmiö, miten joillekin on kova pala jonkun valtava tietopankki, jota hän käyttää suvereenisti 🤔..".

Toinen Fb-julkaisu 25.4.2024 -- "Vanakultissa valitettavasti ihmetellään. Siellä näet vallitsevat ko. kultin dogmien orjallinen noudattaminen ja taivaan havaintojen tekeminen ko. dogmit väärinä lähtöasetuksina:  Muka tyyliin "vanojen havaitseminen runsaana ja leviävänä on todiste kemikaalilevityksestä" ja "ei ennen ollut näin paljon vanoja >> todiste kemikaalivanoista nykyään". Oikeasti jättövanojen (jotka siis ovat ihan normaaleja tiivistysvanoja) runsaus siis johtuu yhtäältä lentoliikenteen runsastumisesta viime vuosikymmenten aikana ja toisaalta vanojen vaihtelevaa leviävyyttä aiheuttavat erilaiset säätilanteet aivan luonnollisesti, ja välillä hyvinkin usein ja voimakkaasti. Nämä kaksi aspektia yhdessä sitten voivat muodostaa monina päivinä taivaalle hyvinkin runsasta jättövanojen kudelmaa eikä siinä ole mitään ihmeellistä. Mutta ko. kultissa on saatu myös pelolla ohjattua ihmisiä harhaisiin kuvitelmiin: taivaalle katsomisesta on tullut pelkonäytelmässä vellomista samaan sosiologiseen ja psyykkiseen tapaan kuin oli koronanäytelmässä oman terveytensä puolesta pelkäämisessä kyse." >> Vastauksena Eduard Maandin Fb-julkaisuun.

Fb-julkaisu 27.4.2024 -- "Seppo Oikkosen kirjoitus "Tavallaanniinku", ja siihen kommenttini".

Fb-julkaisu 7.5.2024 -- "Sometaukoni on tarkoitettu rikottavaksi "one off"-julkaisulla: vana- ja säänmuokkausasioista lisäkritiikkiäni muistiin alle >>"

"Eli aktivoiduin kahdessa Tilannehuone-ryhmän julkaisussa (linkki A ja linkki B) taas kommentoimaan näitä vana- ja säänmuokkausasioita, ja laitan nämä kommenttini tähän talteen mm. omaa blogiani varten, jonne siis koostan mm. näistä aihepiireistä jatkossa blogijulkaisuja... >>"

Fb-julkaisu 14.5.2024 -- "Seppo Oikkosen 2 viimeisintä alle: mm. vanakultin ominaisuuksien pohdinnassa ja muussakin avuksi jatkon blogikirjoituksissani..."

--- Syvässä päädyssä

--- Humanismin eväät.

Tämän jälkeen jätän taas omalta osaltani Facebookissa aktiivisena olemisen pois joksikin ajaksi, vaikka olenkin tässä äskettäisen Juhannuksen tienoilla harrastanut siellä em. aktiviteetin lisäksi hieman muissakin julkaisuissa reagoimista kokeiluna ja sometunnelmani testaamisena -- päätän nyt kuitenkin edelleen keskittää tätä sometoimintaani lähinnä vain tänne blogiini.

No comments: