Sunday, June 23, 2024

Sääennustetta ja luontoseurantaraporttia kesäkuun 2024 viimeiselle viikolle: kesän toinen ja toistaiseksi kuumin helleaalto saapumassa etenkin Etelä-Suomeen (Päivitetty 1.7.2024!)

Seuraavaksi teen uuden sää- ja luontoaiheisen kirjoituksen, eli sääennusteen ja luontoseurantaraportin etenkin Etelä-Suomea koskien -- kaksi edellistä (linkki A ja linkki B) tein toukokuun lopulla, jolloin oli käynnissä tämän kesän ensimmäinen voimakas helleaalto.

Tuosta toukokuun ja kesänkuun ensimmäiselle viikolle saakka yltäneestä helleaallosta odotettiin jopa ennätyksellistä, ja osittain se toteutuikin; yhä voimassa olevaa ja vuodelta 1995 peräisin olevaa toukokuun helle-ennätystä +31,0 astetta ei ylitetty täpärästi, mutta toukokuun hellepäivien lukumäärässä saavutettiin uusi mittaushistorian ennätys, mikä on nyt 16 kpl.

Tänään sunnuntaina 23.6.2024 näin hetimiten Juhannuksen jälkeen on ennustemalleissa nähtävissä tämän kesän toisen helleaallon saapuminen lähes koko Suomeen alkavalla viikolla 26 (24. - 30.6.), ja etenkin Etelä-Suomessa siitä näyttää taas tulevan erityisen ankarakin! Toisaalta helteen kesto ei olisi kovin pitkä, sillä malleissa on merkkejä sen päättymisestä jo ensi viikon lopussa...

Viime ja tuon tulevan helleaallon välissä Suomen säässä vaikutti lähes koko ajan sateisilta kesiltä tuttu suursäätila, jossa lännestä ja lounaasta käsin vaikuttivat lähes keskeytyksettä Fennoskandiaan saapuneet matalapaineet.

Niiden kera ilmamassa pysyi Etelä-Suomessakin pääasiassa viileänä ja vain ajoittain normaalilämpimänä. Samalla lähes joka päivä saatiin vähintään iltapäivien ravakoita sadekuuroja ja välillä myös yhtenäistäkin sadetta; myös ukkosia esiintyi melko paljon ja siellä täällä rakeineenkin -- melko tavanomaista alkukesän säätä tämä vaihe toisaalta oli näin ollen.

Erityisen voimakas ukkosvaihe jopa koko Suomessa oli kuitenkin tuon ensimmäisen hellejakson loppuvaiheissa kesäkuun ensimmäisellä viikolla, jolloin etenkin kesäkuun 1. ja 2. päivien aikana kertyi Suomessa maasalamoita poikkeuksellisen paljon ajankohtaan nähden, ja jo niiden kera ylitettiin koko kesäkuun tarkastelussa kuun keskimääräinen salamamäärä! -- tein tästä upeasta ukkosvaiheesta seurannan tässä Fb-julkaisussani, kun seurailin tilanteita silloin Hämeenlinnassa.

Tämä uusi helleaalto näyttää alkavan melko samalla tavalla kuin tuo toukokuinenkin hellejakso: Fennoskandian päälle on voimistumassa lounaasta käsin korkeapaine parhaillaan ja se näyttää olevan eniten maamme päällä alkavalla viikolla ti-pe välisenä aikana; helteisin ilma keskittyy silloin Etelä- ja Keski-Suomeen, mutta Lapissa pääsevät ajoittain vaikuttamaan Jäämereltä käsin viileämmät ilmamassat tai toisaalta helteisin ilma ei pääse kunnolla perille ainakaan pohjoisimpaan Lappiin saakka...

Tällä hetkellä ja huomisen maanantain aikana lännestä itään ylittää maatamme rintamavyöhyke ennen helteen saapumista, jossa esiintyy kuurottaisia sateita paikoin ukkosen kera, ja tässä vaiheessa jää nähtäväksi saako vielä jotkut paikat rankkojakin sateita ennen hellejaksoa -- lämpötilat tosin jo huomenna maanantaina voivat kohota selvästi hellelukemiin myöhään iltapäivällä heti sään seljetessä Etelä- ja Länsi-Suomessa.

Sitten helle voimistuu ja laajenee, ja helteisimmässä vaiheessa enimmäkseen vähäpilvisessä ja aurinkoisessa säässä päivälämpötilat voivat olla etenkin ke-pe aikana sisämaassa +30 asteen vaiheilla etelässä, ja ilmamassan kostuessa ja vesistöjen lämmetessä yölämpötiloissa voidaan päästä lopulta viikon puolivälin jälkeen trooppisten öiden lukemiin, eli minimilämpötilat voivat jäädä paikoin +20 asteen yläpuolelle.

Näin ollen helteestä on tulossa etenkin etelässä hyvinkin tukala pariksi-kolmeksi päiväksi, kun tuuletkin ovat samalla enimmäkseen hyvin heikkoja ja ajoittain tyyniäkin! -- kesän toistaiseksi kuumimmat säät ovat siis käsillä ainakin Etelä-Suomessa, vaikka toukokuun lopullakin jo oli niin kovin kuumaa.

Sitten jää vielä nähtäväksi se, että miten helle jatkuisi vielä alkavan viikon lopussa: näillä näkymin lännestä tai lounaasta olisi lähestymässä voimakaskin matalapaine ko. viikon lopulla, jossa kylmä rintama voisi siirtyä la-su aikana maamme yli itään-koilliseen, ja siinä yhteydessä voisi olla mahdollista jopa tuota kesäkuun 1. ja 2. päivien ukkosvaihettakin rajumpien ukkosten aika!...

Saatan tehdä tästä viikonlopun tilanteesta ainakin yhden päivityksen tämän kirjoituksen loppuun myöhemmin alkavan viikon mittaan, ja ainakin viimeistään n. perjantain aikana, ja siinä voidaan katsoa sitten säätä myös seuraavan viikon puolellekin, jolloin tarkentuu helteiden mahdollinen jatkuminen heinäkuun alussa tai jos helteet saavat toisaalta tylyn lopun...

Tarkastellaan sitten kasvillisuuden kehitysvaiheita, ja sitä miten kasvukausi ylipäätään on edennyt ja etenee tässä kesäkuun mittaan sitten noiden viime kertaisten luontoseurantaraporttieni:

Touko-kesäkuun vaihteessa silloisen helteen loppuvaiheissa kasvillisuuden kehitysaste oli jo saavuttanut huippuetuaikaisen asteen Etelä-Suomessa, jota kuvasti hyvin mm. lupiinien (Lupinus polyphyllus) täyden kukinnan saavuttuminen jo kesäkuun ensimmäiselle viikolle!

Sittemmin lupiinien kukinta on jo selvästi hiipunut loppuun, ja tänä Juhannuksena tosiaankin kaikki sen ajankohdan normaalit kukkijat ja kasvuvaiheet olivat jo ohitse ennen h-hetkeä, kuten kukintansa olivat jo kokonaankin lopettaneet mm. kultasade (Laburnum alpinum), monet myöhäiset syreenilajit (Syringa sp.), ja suuri osa atsaleoista ja alppiruusuistakin (Rhododendron sp.).

Niinpä pikemminkin tätä Juhannusta sävyttivät jo monet heinäkuussa normaalisti kukkivat tilanteet; esim. maitohorsma (Chamaenerion angustifolium) on jo ollut monin paikoin yli viikon ajan kukassa, kun se normaalisti tunnetaan selvästi vain heinäkuussa kukkivana lajina. Samoin puistoissa ja puutarhoissa heinäkuun kukkijoina tunnetut pionit (Paeonia sp.) ovat olleet jo monin paikoin kukintahuipussakin.

Näin ollen tuo kesäkuun viileä sääjakso ei ole ehtinyt vaikuttaa kovin paljon hidastavasti kasvukauden etenemisen asteeseen, ja siksi tällä hetkellä ennen tätä uutta helleaaltoa kasvukauden eteneminen on yhä ainakin n. 2 viikkoa edellä ajankohdan normaalitilanteesta.

Tuo alkava helleaalto tietenkin kiihdyttää taas kasvukauden etenemistä huomattavan paljon, mutta toisaalta toisin paikoin kuumimmissa säätilanteissa ja varsinkin kuivuuden alkaessa vaivata tapahtuu päin vastoin myös kasvun ja kehityksen tukahtumista liikakuumuden ja paahteen takia.

Kuitenkin keskimäärin yhä etuaikaisempana alkaa uuden helteen myötä tuolla kesäkuun viimeisellä viikolla esiintymään heinäkuisia kukinta- ja kehitysvaiheita: 

Näitä ovat mm. ensimmäisten lehmusten (Tilia sp.) kukintaan puhkeamiset, tuon em. maitohorsman kukintahuipun saavuttuminen, mesiangervon (Filipendula ulmaria) kukinnan runsastuminen, jasmikkeiden (Philadelphus sp.) kukinnan eteneminen yhä myöhäisempiin lajeihin ja lajikkeisiin, ja hedelmien kypsymisessä tulee jo ajankohtaiseksi esim. terttuseljan (Sambucus racemosa) marjojen punertumiset.

Tuossa kesäkuun viileässä ja epävakaisen sateisessa vaiheessa Etelä-Suomessakin saatiin laajasti runsaasti sateita, ja paikoin sademäärät ovatkin ylittäneet jo kesäkuun koko keskimääräisen sademäärän -- kuivuus on siis pysynyt loitolla edelleen, vaikka tuossa toukokuun lopun helleaallossa vähävetisyyttä ja paikoin lieviä kuivuusongelmia ehtikin jo ilmetä.

Uusi helleaalto voi taas tuoda lieviä kuivuusongelmia esille, mutta toisaalta jos tuo ensi viikonlopun rajujen ukkosten kera tapahtuva helteiden loppu toteutuu, niin eipä kuivuus silloin ehtisi pahaksi vielä päästä missään -- voi olla, että ainakin paahteisimpien paikkojen nurmikoita voi alkaa kellastumaan alkavan viikon loppuun mennessä, ja paahdepaikoilla pienet taimet ja pensaat voivat alkaa kärsimään jonkin verran, ja kallioisilla mäillä ainakin pieni lehtipuusto saattaa alkaa reagoimaan lehtiään vähän kellastuttamalla, ja tämä ilmiö tapahtuu tyypillisesti koivuilla (Betula sp.)...

Maaseudun peltoviljelyssähän ehti tulla sellaisia kuivuusongelmia tuossa toukokuun loppupuolen helleaallossa, että myöhäisimmin kylvetyillä peltoalueilla viljojen itäminen oli paikoin epätasaista ja siten osittain epäonnistunutta, kun yhtäkkisen kuuma ja aurinkoinen sää kuivatti pintamaata sen verran nopeasti, missä vielä itämättä olleet jyvät / siemenet eivät päässeet helteessä itämään kunnolla.

Nyttemmin hyvin kasvamaan päässeet toiset viljakasvustot eivät enää niin helposti joudu kärsimään kuivuudesta päästyään rehevään ja syväjuuriseen kasvuvaiheeseensa, joten tämä uusi helleaalto lienee enimmäkseen hyvällä tavalla lähinnä kasvua hyvin kiihdyttävää niiden osalta -- nähtäväksi jää sitten se, josko tuossa ensi viikonlopun mahdollisessa rajujen ukkosten tilanteessa esiintyisi viljakasvustoja murskaavaa ja lakoonnuttavaa tilannetta paikoin rae- ja kaatosateissa...

Sitten vielä lopuksi vesistöjen pintavesilämpötiloista asiaa:

Vesistöt olivat kesäkuun alussa toukokuun poikkeuksellisen helteen ansiosta ennätyslämpimiä monin paikoin siihen ajankohtaan nähden; eli esim. kaikki Etelä-Suomen järvet olivat silloin pintavesiltään yli +20 asteisia ja paikoin esiintyi jopa yli +25 asteen pintavesilämpötiloja!

Sittemmin tuo kesäkuun viileä sääjakso viilensi järvienkin pintavedet niin, että lämpötiloina niissä ovat pysyneet viime viikot pääasiassa +15 ja +19 asteen väliset lukemat.

Tämä uusi alkavan viikon hellesää lämmittää kaikkien vesistöjen pintavesiä vuoden tehokkaimmalla tavalla, kun Kesäpäivänseisauksen jälkeen elämme edelleen auringonsäteilyn voimakkainta vuodenaikaa.

Tämän takia järvissä pintavedet lämpenevät jo ma-ti aikana nopeasti +20 asteen yläpuolelle, ja sitten viikon loppupuolella alkaa taas esiintymään jopa yli +25 asteen pintavesilämpötiloja pienistä ja matalavetisistä järvistä alkaen.

Myös merivedet lämpenevät alkavalla viikolla tehokkaasti, missä esim. Suomenlahdella sisälahdissa ja rantaviivan läheisillä vesialueilla +20 asteen ylityksiin on pian hyvät mahdollisuudet, ja ulapallakin voidaan alkaa lähestymään +20 astetta paikoin viikon lopulle mennessä, jos tuuliolosuhteet sen sallivat, eli on esim. sopivan heikkotuulista.

Näissä merkeissä ei nyt enempää sää- ja luontoasiaa, mutta tosiaan saatan tehdä tähän loppuun yhden tai pari päivitystä viimeistään ensi perjantaihin mennessä, jo(i)ssa selviää tarkemmin ensi viikon lopun ja mahdollisesti seuraavan eli heinäkuun ensimmäisen viikon sääennusteita ja muita tilanteita luonnossa...


Päivitys maanantaina 1.7.2024 klo. 13:10:

Heinäkuun ensimmäiseen päivään saakka tämä päivitykseni sitten viivästyikin, kun varasin päättyneelle viikonlopulle muuta hommaa ja en siksi viitsinyt somettaa -- joka tapauksessa tässä on nyt päivitys päättyneen kesäkuun viimeisen viikon säävaiheista, ja siitä kuinka tämä heinäkuun ensimmäinen viikko etenee seuraavallekin viikolle saakka Etelä-Suomen säässä.

Päättynyt viikko siis sisälsi tämän kesän tähän mennessä kuumimmat helteet, ja parina päivänä useilla sääasemilla mitattiinkin sen takia +30 asteen ylityksiä: korkein lämpötila mitattiin perjantaina 28.6.2024 sekä Kuopion Savilahdessa ja Heinolan Asemantauksen havaintoasemalla, joilla saatiin maksimilämpötilaksi +31,4 astetta -- Forecan juttu. Paikoin esiintyi myös trooppisiä öitä, eli yön alin lämpötila pysyi yli +20 asteessa.

Helteet päättyivät lauantaina 29.6.2024 maamme lännestä itään ylittäneen kylmän rintaman myötä, jossa Päijänteen tasan länsipuolella rintaman eteneminen ja sateensa sattuivat yöllä ja varhain aamulla, jonka takia siinä vaiheessa rintamassa esiintyneet ukkoset jäivät vaisuiksi.

Kuitenkin rintaman siirryttyä iltapäivän aikana Päijänteen tasan itäpuolella itään, aiheutti se kesän tähän mennessä rajuimpia ja tuhoisimpia ukkosia siellä monin paikoin! -- vakavin tilanne syntyi Oulusta itään Pudasjärvellä olleilla lestadiolaisten Suviseuroilla, missä raju syöksyvirtaus kaatoi alueella telemaston ja sen alle jääneistä yksi ihminen jopa kuoli tilanteessa: iltasanomien juttu

Myös muualla Itä-Suomessa sattui paikoin mm. puustotuhoja tämän rintamaukkosten vyöryn takia (iltasanomien juttu), joten tälle tilanteelle on annettu jo nimi Pekka-rajuilma / Pekka-myrsky.

Eilen sunnuntaina olikin sitten poutaisempi ja vaihtelevapilvinen vaihe aikaisempaa viileämmissä lämpötiloissa, mutta edelleen päivällä yli +20 asteen lämmöissä, kunnes viime yönä lounaasta on nyt ollut ylittämässä Etelä-Suomea koilliseen pieni matalapaine; sen sateet ovat olleet paikoin melko reippaita tänään, mutta ukkoset ovat olleet lähes olemattomia maassamme.

Tänään iltapäivällä ja illalla saattaa olla mahdollista kuitenkin vielä se, että Baltiassa kehittyvä ukkostilanne saattaisi täpärästi ulottua etelärannikon itäosiin-kaakonkulmalle ja siitä itärajaa pitkin koilliseen loppupäivän aikana. Muutoin päivä on runsaspilvinen ja kostean lämmin.

Tästä alkaakin sitten koko tämän alkaneen viikon kestävä epävakainen ja ajoittain jopa tuulisen sateinenkin vaihe Etelä-Suomen säässä, koska laaja matalapaine ulottuu Pohjois-Atlantilta Fennoskandiaan jatkuvasti, ja tilanteessa vaikuttavat lähes jatkuvasti etelän ja lännen väliset virtaukset. 

Tämä epävakainen vaihe siis muistuttaa kesäkuun alkupuolella ja puolivälissä sattunutta vastaavaa, mutta tällä kertaa näin heinäkuussa kesän ollessa keskimäärinkin lämpimimmillään tämä käynnistyvä epävakainen vaihe on tuota kesäkuun vastaavaa selvästi lämpimämpi; sen mukaan yölämpötilat pysyvät tällä viikolla pääasiassa reilustikin yli +10 asteessa ja päivisin maksimilämpötilat voivat olla helposti yli +20 astetta pienienkin poutahetkien myötä.

Eli heinäkuu alkaa ihan normaalilämpimänä keskikesän säänä, joten mm. kasvien kasvulle on luvassa hyvää jatkoa, kun kuivuuskin on taas loitolla viime viikkoa paremmin.

Tällä hetkellä näyttää siltä, että sitten tämän viikon aivan lopussa lähtisi kehittymään seuraavaa helleaaltoa ennakoiva vaihe, missä korkeapainetta vahvistuisi Suomen kaakkois-itäpuolella, jonka myötä sitten seuraavan viikon puolella saattaisi olla mahdollista tämän kesän kolmannen ja ilmeisesti taas hyvinkin ankaran helleaallon saapuminen etelästä-kaakosta Suomeen, jos tuo korkeapainetilanne voimistuu tuolta mainitulta suunnalta edelleen kohti Fennoskandiaa ensi viikolla...

Näin ollen tämän kesän sääteemana näyttäisi jatkuvan epävakaisten viileiden vaiheiden ja tavanomaista paljonkin voimakkaampien hellejaksojen vuorottelut hyvinkin tasaisesti ja syklisesti...

Päätin nyt myös sen, että taidan kertoa erillisessä blogipostauksessa ottamieni valokuvien avulla havainnollistusta tämän kasvukauden poikkeuksellisen etuaikaisesta etenemisen asteesta tässä kuunvaihteen tilanteessa täällä Etelä-Suomessa.

Nimittäin tuossa kesäkuun viimeisen viikon aikana nuo viime helteet kirittivät kasvien kehitys- ja kukintavaiheita jopa suorastaan ennätykselliselle tasolle etuaikaan, koska keväästä saakka mm. näiden ankarien helteiden takia kasvikehittymiseen tarvittavaa lämpömäärää on ollut niin hurjan paljon tähän mennessä!...

Tässä päivityksessä ja koko blogipostauksessa ei siis nyt enää muuta asiaa.

Kevään (maalis-toukokuulta) 2024 Facebook-julkaisujani ja -kommentointiani linkkikoosteena: alustus kemikaalivana- ja sään- / ilmastonmuokkausasioita kyseenalaistavaa blogijulkaisusarjaa varten

Tänään huomasin Facebookissa tämän Niina Valtasen säänmuokkaus- ja kemikaalivana-asioihin liittyvän julkaisun, joten sen aktivoimana ryhdyn nyt siihen tämän aihepiirin Fb-materiaalieni tänne blogiin siirtoon, ja se etenee vähitellen tämän kesän mittaan.

Tämä Fb-materiaalini on siis peräisin päättyneeltä keväältä ja siinä etenkin huhtikuun ajalta, missä useissa Fb-julkaisuissani, niiden parissa kommentoidessani ja ainakin "Avoin Tilannehuone" -nimisen Fb-ryhmän puitteissa tekemissäni kommenteissani syntyi tämä siirrettävä sisältö.

Kävin tänään Fb-taukoni vastaisesti kommentoimassa tilapäisesti tuossa em. Niinan julkaisussa, ja kävin lyhyen keskustelun Sami Ilmari -nimisen Fb-kaverini kanssa: tämä Sami on ollut laillani usein ahkera kemikaalivana- ja säänmuokkausfanatismin kyseenalaistaja somessa, ja olemme sen parissa usein käyneet laittamassa kritiikkiä samoihin Fb-julkaisuihin sekä tänä ko. päättyneenä tämän vuoden keväänä että myös aikaisemminkin parin-kolmen viime vuoden mittaan.

Laitan tämän Niinan julkaisussa olevan keskustelumme tähän alle lainattuna esille, ja sitten sen perään teen tavallaan alustuksena jatkon ko. aihepiiriä koskeville ko. siirtotyön tuottamille blogijulkaisuilleni koosteen näistä viime kevään Fb-julkaisuistani linkkeineen.

Olen siis nyt saanut valmiiksi täydellisen listauksen näistä ko. Fb-julkaisuistani, ja tästä linkkisikermästä pääsette jo valmiiksi jatkon blogijulkaisuja varten lukemaan kaiken niiden sisällön sekä omien kirjoituksieni osalta että kaikkien niiden piirissä kommentoineiden muiden ihmisten tekemien sisältöjen osalta; ja kuten sanottua kommentoijien parissa ahkerimpien joukossa oli tämä "Sami Ilmari".

Mietin tässä vaiheessa vielä sitä, että minkälaisia blogijulkaisuja näistä kaikista Fb-julkaisuista saa aikaiseksi; kuten miten jaan eri blogijulkaisuiksi materiaaleja, teenkö blogikirjoituksia varten sisältölisäyksiä ja -päivityksiä, ja lisäisinkö jotain muitakin materiaaleja tutkittaviksi niiden keralle...

Lisäksi oleelliseen keskittymisen katsannossa pohdin sitä, miten paljon on syytä sisällyttää materiaaleja siirtoon, kun varmaankaan ihan kaikkea ei ole tarpeen millintarkasti siirtää...

Joka tapauksessa näyttää siltä, että ainakin 3 - 5 erillistä blogijulkaisua voisin saada aikaiseksi jatkossa tämän suunnitelman pohjalta, ja kauas tulevaisuuteen tämä aihepiiri taitaa pysyä ajankohtaisena ja tärkeänä joka tapauksessa, joten viime keväänä kirjoittamani sisältö on oleellista myös koko tämän kesän ajan ja siitä edelleen eteen päinkin.


Niina Valtasen Fb-julkaisussa oleva keskusteluni Sami Ilmarin kanssa:

--- Sami Ilmari: "Missään ei tosin vielä tänä päivänä harjoiteta minkäänlaista ilmastonmuokkausta, vaan nämä artikkelit yms ovat vain spekulaatioita ja kuten tuossakin mainittu, perustuu korkeintaan tietokonesimulaatioihin. Ideasta ja ajatuksesta on vielä valtava matka toteutukseen.",

ja vastaukseni hänelle: "Niinpä: vana- ja haarp-uskomuksiin huijatut kuvittelevat kaikkia heppoisimpiakin oljenkorsia todisteiksi uskomuksilleen tyyliin: "valtamediassa spekulatiivinen juttu ilmastonmuokkauksen mahdollisista vaikutuksista = välitön todiste siitä miten parhaillaan myös 95% kaikista pilvistä kertoo jokapäiväisestä globaalista myrkky- ja muokkauslevityksestä koko ajan yleisesti" -- tässäkin katsannossa tämä vanahysteria on täysin samaa mielenprosesseiltaan kuin hiilidioksidihysteria; uskotellaan vaikeaselkoisessa ympäristössä jonkin ääriylikorostetun komponentin olevan kaikkiallinen kauhistus ja luullaan sen kera ihmisen voivan muuttaa ilmastoa ja säätä suvereenisti ja valtavasti. Tavallaan molemmat ovatkin äärimmäistä hybristä ja ylimielisyyttä ihmisen kyvyistä ja vaikutusmahdollisuuksista, joka sopiikin Lännen nykyrappiossa kollektiivisesti voimistuneen narsismin yhdeksi ilmentymäksi.",

--- Sami Ilmari: "nämä foliolla itsensä vuoranneet maailmanlopun odottajat riemastuvat tietenkin orgasmiin asti kaikista uutisista, missä vähänkään mainitaan mistään ilmastonmuutoksista ja silloin todisteeksi kelpaa myös kaikki valtamediankin artikkelit, vaikka folioliturgian mukaanhan kaiken mitä valtamedia kirjoittaa, pitäisi olla pelkkää valetta 😎 On varmaan mielenkiintoista elää tällaisessa paradoksissa, mutta kun kyseessä on puhdas usko ja lahkolaisuus, niin mitäpäs noita ristiriitaisuuksia sen enempää pohtimaan 😇😂 Jokainen täky on hyödynnettävä ja juhlittava sitä kuin Jeesuksen toista tulemista 🎉",

ja vastaukseni edelleen hänelle: "Osuvasti sanottu -- mutta on edelleen iso harmi, että tässä lahkossa on mukana monia sellaisia ihmisiä, joilla on myös muutoin hyvää ajattelua ja hyviä huomioita maailman tilanteesta, ja sitten vain tuon ko. ongelman takia on muodostunut sosiaalista juopaa ja kahnausta näiden ihmisten ja heidän näitä uskomuksiaan kyseenalaistavien väleille, ja varmaan niin sinulla kuin minulla tämä ilmenee. Eikä loppua näytä siinä olevan tulossa pitkään aikaan, tai milloinkaan... Mutta eipä sitä tarvitsekaan kaikkien "aktivistien" tai "herännäiden" kanssa tulla toimeen. 😎",

sekä viimeiseksi kaneetiksi sopivasti Sami Ilmarilta: "tämä on kyllä huomattu, ja se ylikorostuu täällä somessa. Luojan kiitos tämä vanalahkolaisuus on vain murto-osa kaikista niistä jotka havaitsivat koronakusetuksen ja niistähän suurin osa ei edes osallistu näihin somekeskusteluihin millään tavoin 🎉 He perustivat näkemyksensä koronaan lähes täysin maalaisjärkeen ja statistiikkaan, joka osoitti kiistattomasti sen, ettei mitään "vaarallista" tautia ollut missään vaiheessa liikkeellä, mihin olisi pitänyt reagoida millään tavalla. Nämä somessa äänekkäät tapaukset ovatkin sitten pääsääntöisesti sitä karjaa, jotka nielevät joka ikisen salaliittoteorian ruotoineen päivineen, omassa suljetussa pikku kuplassaan eläen, mitään kyseenalaistamatta. Ehkä he eivät lopulta tajunneet kunnolla edes sitäkään, mistä tuossa koronakusetuksessa oli kyse, vaan ymppäsivät siihenkin mukaan ties mitä lituskamaasta lähtien ja kaikenlaiset järjettömätkin teoriat globaaleista väestönvähennyksistä pääsi sitten siinä samalla rehoittamaan 🤔🐵".


Fb-julkaisuistani linkkikooste viime keväältä (maalis-toukokuulta 2024) >>

--- Linkkikokoelmassa laitan mukaan joitakin otsikkotyylisiä kommenttejani / alustustekstejä, kun esim. monissa ko. Fb-julkaisuissani olin käyttänyt otsikollista taustakuvaa; varsinaiset sisältötekstini ja kommenttini jätän vielä siis tulevien blogikirjoitusten aiheiksi. Linkit ovat alla kronologisessa järjestyksessä ylhäältä alaspäin vanhimmasta uusimpaan:

Fb-julkaisu 17.3.2024 -- "Hohhoijaa, kemikaali- / haarp-uskovaiset taas panikoi viime päivien normaalin vaihtelevasta maaliskuun säästä!"

Blogijulkaisuni samalta päivältä: Kemikaalivanakultin ajattelumallien yhteiskunnallinen ja muu huonous aktivismissa: havainnollistusta ja analyysiä meteorologisesti, sosiaalisesti ja psykologisesti.

Fb-julkaisu 1.4.2024 -- "Kemikaalivanakultin tulos: aito totuus syrjäytyy & "raflaavat" tarinat vanatuksesta nousevat ylisuosioon valeoppositiona!".

Fb-julkaisu 3.4.2024 -- "Siinäpä on hieno kuva lentokoneen tiivistysvanasta! 😍 Tässä nähdään juuri se seikka, miten koneen ja vanan välissä on tyhjää, joka kertoo juuri siitä miten kyseessä ei todellakaan ole mikään "kemikaalivana" eli nesteen tai jauheen levitys.  Sateenkaaren värit puolestaan ovat sama ilmiö, joka ilmenee harsopilvissä (Cirrostratus) eli siis halo, kun auringonvalo taittuu ja heijastuu tiivistysvanan jääkiteistä. Kemikaalivanakultissa tietenkin ollaan paniikissa tällaisista kuvista, ja aivan samaan tapaan aivan turhaan ja samalla mielenmekanismilla kuin Elokapina-kultissa ollaan sekaisin hiilidioksidin "aiheuttamasta vaarasta"."

Fb-julkaisu 11.4.2024 -- "Fb-kavereistaan minut poistaneiden parista ilmenee taas kemikaalivanakultin tragikoomiset vaikutukset: lisää analyysiä alla >>

Toinen Fb-julkaisu 11.4.2024 -- "Tunnenkin olevani eristetty ja hyljeksitty jo hyvin monilta eri suunnilta käsin -- olkoon niin, koska elämme ennen näkemättömiä aikoja, missä kaltaiseni joutuu elämään kahdenlaisen ymmärtämättömyyden välissä virallisesta vallasta vaihtoehtoiseen aktivismiin, ja valistuminen muodostuu ääriharvinaiseksi tapahtumaksi ilmastoalarmismin ja Elokapinan kiteyttäessä siinä akateemisen ymmärtämättömyyden ja kemikaalivanakultin tapaiset ryhmäytymiset somen ja vaihtoehtopiirien ymmärtämättömyyden: Aidosti ja syvästi kriittinen ajattelija on tulossa "uudeksi noidaksi"?...

Fb-julkaisu 12.4.2024 -- "Vanakulttilaisille on opetuksena ihan oikein vanahysteriansa: ovat samassa kulttitilassa kuin osoittelemansa koronahysteerikot..."

Toinen Fb-julkaisu 12.4.2024 -- "Vielä lisää kemikaalivanakultista ja massaväestön valveutumisongelmista alla -- kyytipoikana Vesa Raiskilan hyvä kannanotto! >>"

Fb-julkaisu 13.4.2024 -- "Tässä on Janne Pohjalalta myös hyvää vanakiihkoilun (kemikaalivanakultti) kyseenalaistusta kommentteineen insinöörin näkökulmasta! 👍 >> "VASTAUS JOLLA VOIT LOPETTAA VANAKESKUSTELUN" ":

Fb-julkaisu 23.4.2024 -- "Tiesin kiihkon käyvän nyt päälle vanakultissa, mutta ei: Ei tämä etelän hurja pyrytilanne ole mitään säänmuokkausta! 😎".

Toinen Fb-julkaisu 23.4.2024 -- "Sananvapaus on hieno asia!: ilman sitä en olisi päässyt tietämään, miten älyttömän paskaa tietoa mm. vanakultti syytää ilmoille!😆".

Fb-julkaisu 25.4.2024 -- "Tasan kaksi vuotta sitten oli näemmä ihan samanlaiset meiningit vanakultin tiimoilta -- kulttimielentila on ilmeisen pysyvää laatua siis siinäkin." >> Fb-julkaisu 25.4.2022 -- "Mielenkiintoinen psykologinen ilmiö, miten joillekin on kova pala jonkun valtava tietopankki, jota hän käyttää suvereenisti 🤔..".

Toinen Fb-julkaisu 25.4.2024 -- "Vanakultissa valitettavasti ihmetellään. Siellä näet vallitsevat ko. kultin dogmien orjallinen noudattaminen ja taivaan havaintojen tekeminen ko. dogmit väärinä lähtöasetuksina:  Muka tyyliin "vanojen havaitseminen runsaana ja leviävänä on todiste kemikaalilevityksestä" ja "ei ennen ollut näin paljon vanoja >> todiste kemikaalivanoista nykyään". Oikeasti jättövanojen (jotka siis ovat ihan normaaleja tiivistysvanoja) runsaus siis johtuu yhtäältä lentoliikenteen runsastumisesta viime vuosikymmenten aikana ja toisaalta vanojen vaihtelevaa leviävyyttä aiheuttavat erilaiset säätilanteet aivan luonnollisesti, ja välillä hyvinkin usein ja voimakkaasti. Nämä kaksi aspektia yhdessä sitten voivat muodostaa monina päivinä taivaalle hyvinkin runsasta jättövanojen kudelmaa eikä siinä ole mitään ihmeellistä. Mutta ko. kultissa on saatu myös pelolla ohjattua ihmisiä harhaisiin kuvitelmiin: taivaalle katsomisesta on tullut pelkonäytelmässä vellomista samaan sosiologiseen ja psyykkiseen tapaan kuin oli koronanäytelmässä oman terveytensä puolesta pelkäämisessä kyse." >> Vastauksena Eduard Maandin Fb-julkaisuun.

Fb-julkaisu 27.4.2024 -- "Seppo Oikkosen kirjoitus "Tavallaanniinku", ja siihen kommenttini".

Fb-julkaisu 7.5.2024 -- "Sometaukoni on tarkoitettu rikottavaksi "one off"-julkaisulla: vana- ja säänmuokkausasioista lisäkritiikkiäni muistiin alle >>"

"Eli aktivoiduin kahdessa Tilannehuone-ryhmän julkaisussa (linkki A ja linkki B) taas kommentoimaan näitä vana- ja säänmuokkausasioita, ja laitan nämä kommenttini tähän talteen mm. omaa blogiani varten, jonne siis koostan mm. näistä aihepiireistä jatkossa blogijulkaisuja... >>"

Fb-julkaisu 14.5.2024 -- "Seppo Oikkosen 2 viimeisintä alle: mm. vanakultin ominaisuuksien pohdinnassa ja muussakin avuksi jatkon blogikirjoituksissani..."

--- Syvässä päädyssä

--- Humanismin eväät.

Tämän jälkeen jätän taas omalta osaltani Facebookissa aktiivisena olemisen pois joksikin ajaksi, vaikka olenkin tässä äskettäisen Juhannuksen tienoilla harrastanut siellä em. aktiviteetin lisäksi hieman muissakin julkaisuissa reagoimista kokeiluna ja sometunnelmani testaamisena -- päätän nyt kuitenkin edelleen keskittää tätä sometoimintaani lähinnä vain tänne blogiini.

Monday, June 10, 2024

Havaintojani ja kommenttejani eurovaalien 2024 tuloksesta: Suomen junttius korostuu ja manner-Euroopassa sivistyksen pelastamisen merkkejä (Päivitetty!)

Tässä eilisessä blogijulkaisussani tein tänään päivityksen, jossa koostin havaintojani ja kommenttejani eilisen eurovaalin tuloksesta: päätin tehdä tästä päivityksestä tähän vielä myös oman julkaisunsa, ennen kuin jatkan mitään muuta toimintaa täällä blogissa.

Joten tässäpä on alla vaalianalyysini:

--- Eurovaalitulos on nyt selvillä koko EU:n alueella, joten päätin vielä tähän päivittää siitä havaintojani ja kommenttejani.

Kuten yllä (siinä eilisessä blogijulkaisussa) jo totesin ennakkoon, niin erot Suomen ja manner-Euroopan vanhojen sivistysmaiden (etenkin Saksa ja Ranska) välillä väestöjen äänestyskäyttäytymisessä tulivat selvästi esille niin, että Suomen väestön junttius ja valveutumattomuus paljastui entistäkin rujommin.

Käytännössä tämä konkretisoitui niin, että esim. juuri Ranskassa ja Saksassa erittäin isoihin vaalivoittoihin päätyivät ne valtamedian "laita-" tai "äärioikeistoksi" nimittämänsä puolueet, joiden piirissä väestöt äänestivät mm. juuri parhaillaan eskaloituvaa "Venäjä vs. Ukraina" -sotaa vastaan ja rauhan puolesta -- näitä puolueita ovat siis Saksassa AfD ja Ranskassa "kansallinen liittouma", joka tunnetaan aikaisemmin Marine Le Penin johtamana puolueena. 

Lisäksi Saksassa menestyi huomattavasti tuo edellä (siinä eilisessä blogijulkaisussa) mainitsemani Bündnis Sahra Wagenknecht" -puolue, vaikkei sitä nimitetäkään valtamediassa "äärioikeistoksi".

Valtamedia on tietenkin panikoinut tästä "äärioikeiston" vaalivoitosta, koska heidän promotoimansa em. sota saattaisi kärsiä siitä Ukrainan tappioksi, ja tämä esiintyy tietenkin etenkin täällä Suomessa kauttaaltaan virallisesta vallasta rahvaan populaariajatteluun.

Suomen väestön äänestyskäyttäytymisessä tämä oli se junttimainen piirre noihin manner-Euroopan maihin verrattuna, koska täällä väestön äänestämisessä nämä maamme eurovaalivoitot perustuivat nimen omaan tuon em. sodan kannattamiseen eikä rauhan promotoimiseen, ja varsinkaan ei ko. sodan geopoliittiseen ymmärtämiseen.

Suomen väestö on niin ylitsevuotavasti ja traumaattisen sairaasti russofobista, että täällä se sokeuttaa näkemästä mm. tuon sodan geopoliittisia aspekteja ja saa väestöstä suurta osaa projisoimaan pahuutta yli-innokkaasti ja vääristyneesti Venäjään ja Vladimir Putiniin, vaikka Venäjä tätä nykyä omansalainen diktatuuri onkin.

Sen sijaan nuo manner-Euroopan maat ovat sen verran Suomea sivistyneempiä, ettei siellä vaikuta tuollainen russofobia niin paljon, vaikka valtamedia on sielläkin yrittänyt suggestoida massoja kannattamaan tuota sotaa Ukrainan voitoksi.

Kuitenkin väestöstä Suomea paljon suurempi osuus siellä ymmärtää tämän sodan luonnetta ja geopoliittisia aspekteja niin tuossa äänestyskäyttäytymisessään, että he tajuavat länsieliitin ja omien maidensa eliittien manipuloivan osuuden ko. sodan aiheuttamisessa riittävästi perusteeksi, joka saa manifestaationsa mm. noissa "äärioikeistopuolueissa".

Samalla tuolla päin maailmaa omien historioidensa sotaisat vaiheet viimeisten satojen vuosien ajalta saakka ovat Suomea paljon paremmin kollektiivisesti ymmärrettyjä siten, että väestöissä on siellä Suomea enemmän sodanvastaisuutta ylipäätään ja rauhan merkityksen tajuamista myös nykytilanteessa.

Tämä Suomea vähäisempi russofobia ja geopolitiikan parempi ymmärrys on siis syynä siihen, miten nuo "äärioikeistopuolueet" saivat niin valtavia vaalivoittoja, mutta tuo sodanvastaisuus osana sitä ei ole tietenkään ainoa syy noille voitoille: myös monikultturismin ja kehitysmaista tapahtuneiden väestönsiirtojen radikaali haitallisuus omille mailleen ja väestöilleen tunnistetaan tuolla päin erityisesti, ja näiden vaalivoittojen taustalla on myös se seikka.

Toisaalta näissä "äärioikeistopuolueissa" esiintyy myös sellainen valeoppositiollinen piirre, että ne ovat hanakoita osoittamaan maidensa julkista velkaantumista "vasemmiston" syyksi, ja tarjoavat velkaratkaisuiksi globalistieliitin promotoimia malleja ja tapoja -- tässä mielessä ne ovat aivan Suomen Kokoomuksen linjoilla.

Ei siis kannata juhlia liian sokeana ja varauksettomasti silti kuitenkaan noiden puolueiden vaalivoittoja, vaikka tässä vaiheessa tietenkin positiivisena ja lupaavana piirteenä niiden parissa esiintyy tuo sodanvastaisuus ja monikultturismin aiheuttamien haittojen tajuaminen.

Täällä Suomessa pikanttina piirteenä eurovaalituloksessa ilmeni Vasemmistoliiton poikkeuksellisen raju vaalivoitto ja sen piirissä puheenjohtajansa Li Anderssonin ennätyksellinen äänisaalis -- Vastaavasti toinen pikantti piirre oli Perussuomalaisten todella raju vaalitappio.

Nämä vaihtelut osuvat Orpon hallituksen vastustamiseen, mutta ilman kunnollista toista sisältöä, jolloin nämä kaksi pikanttia reaktiota toteutuivat lähinnä näennäisenä vastustamisen ja kannattamisen pelinä -- siis sinä "tuolien uudelleen järjestelynä Titanicin kannella", josta jo mainitsin yllä (siinä eilisessä blogijulkaisussani).

Minusta vaikuttaa siltä, että kaikki Li Anderssonin saamat äänet eivät olleet ns. autenttisia tai paremmin sanottuna vilpittömiä, vaan siinä saattaa olla varsin paljon mukana Perussuomalaisiin pettyneiden kansalaisten taktillisia ääniä -- tämä tarkoittaa täten mm. sitä, että Perussuomalaisia aikaisemmin äänestäneet päättivät Li Anderssonia äänestämällä varmistaa hänen poistamistaan Suomesta EU:n mepiksi.

Se on siis yksi erikoinen aspekti maassamme ilmenevästä "oikeisto vs. vasemmisto" -vastakkainasettelusta, joka on siis kuitenkin näennäistä ja epäoleellista vastakkainasettelua varsinaisiin "eiitti vs. rahvas"- tai "globalismi vs. lokalismi" -vastakkainasetteluihin verrattuna.

Toki toinen osa Li Anderssonin saamista äänistä oli varmasti ns. vilpittömiä, koska Anderssonin onnistui vaalipaneeleissa esiintyä työväestön puolestapuhujana ja Orpon hallituksen vastustajana sen verran osuvasti -- vasemmistolaisiin tämä tietenkin vetosi, mutta saattaa olla mahdollista että siinä on ollut mukana käännynnäisiä myös persuista ja ehkä muistakin puolueista.

Täytyy kuitenkin muistaa, että Vasemmistoliittokin on oikeasti ns. "valevasemmisto" ja siten valeoppositiota, koska koko puolue ja Li Andersson kannattavat tuota em. sotaa Ukrainan voitoksi juuri sen suomalaisen russofobian pauloissa ja globalistieliitin tahdon mukaisesti. Lisäksi "vasemmisto" on tyypillisesti ilmastoalarmismin promotoijia, ja monikultturismin haitoille silmänsä ummistavia.

Tässä mielessä suomalainen "vasemmisto" on siis myös varsin junttimainen ilmiö verrattuna tuonne manner-Eurooppaan vaikkapa juuri sen Saksan Bündnis Sahra Wagenknecht" -puolueen kohdalla, kun se puolue on siellä tavallaan edistyksellisempi versio kaikkeen vanhaan ja muuhun nykyiseen vasemmistolaisuuteen nähden...

Perussuomalaisten raju rökäletappio on aivan ilmiselvästi äänestäjien vastalause Orpon hallitukselle, jossa puolueen (persujen) puheenjohtaja Riikka Purra on esiintynyt hyvin ylimielisesti ja perussuomalaisia äänestäjiä halveksien.

Mutta eipä siksikään tuossa ole mitään yllättävää, koska lisäksi tämä tappioskenaario oli jo selvästi nähtävissä heti viime vuoden kevään eduskuntavaaliemme tuloksessa, ja Perussuomalaisten halussa olla jo silloin heti mukana vaalivoittaja Kokoomuksen muodostamassa hallituksessa -- tästähän kirjoitin silloin heti tuoreeltaan, miten persujen oma silloinen vaalivoitto oli lähinnä valeoppositiollinen ilmiö, mihin väestöstä iso osa huijaantui mukaan.

Merkittävästi kauttaaltaan koko EU-alueella vaalitappiota kokivat ns. vihreät puolueet, kuten täällä Suomessakin -- tässä kohtaa myös positiivisena ilmiönä väestöissä on alkanut olemaan ympäri Euroopan vastustusta etenkin juuri vihreiden promotoimaa politiikkaa kohtaan, jossa merkittävänä osana on ollut ymmärryksen lisääntyminen ilmastoalarmismin petokselliseen ja jopa ääriharhaiseen luonteeseen.

Mutta sekin on vasta pieni alku kohti parempaa sivistystä, koska ilmastoalarmismi on kuitenkin vielä edelleenkin valtamediassa keskeinen pelonlietsonnan ja suggestoinnin ase massojen kontrolloimiseksi ja aivopesemiseksi globalistien intressien ikeeseen, ja onhan Elokapinakin edelleen ruohonjuuritasolla toiminnassa ja promotoimassa ilmastoalarmismia osaltaan.

Täällä Suomessa on ollut tässäkin vaalissa toisaalta ongelmana myös se, ettei täällä ole vielä syntynyt samalla tavalla kunnollisia ja äänestäjiä houkuttelevia vaihtoehtopuolueita kuin esim. tuossa Saksan "Bündnis Sahra Wagenknecht" -puolueen kohdalla on jo jotenkin tapahtunut.

Näissä vaaleissa eräs mahdollinen kohde omalle äänestämiselleni olisi ehkä ollut "Vapauden liitto" -niminen puolue, mutta eipä sekään vaihtoehtopuolue saanut mitään kunnollista läpimenon mahdollisuutta tai menestystä. Lisäksi sitäkin on monet vaihtoehtopiireissä syyttäneet valeoppositioksi, joten tällainen joko oikea tai väärä epäilevyys näitä uusia puolueita kohtaan on maassamme myös iso este uusien ja vaihtoehtoisten näkemysten esilletuloon virallisen vallan piiriin.

Mainitsen siis vielä sen, että itse en äänestänyt näissä vaaleissa näistä ja monista muista ongelmista johtuen: katsoin koko vaalit niin korruptoituneeksi ja epäoleelliseksi kunnollisen vaikuttamisen ja muutosmahdollisuuden kannalta katsottuna.

Joka tapauksessa siis näistä yllä mainituista positiivisista ja lupaavista eurovaalituloksen piirteistä huolimatta tilanne on kokonaisuutena se, että varsinaisen länsisivistyksen kunnolliseksi pelastamiseksi saati sen edelleen kehittämiseksi lännessä ja etenkin Suomessa on vielä liian vaikeita ja jopa mahdottomiakin esteitä...


Päivitys maanantaina 10.6.2024 klo. 22:00:

Lisään tässä päivityksessä vielä Seppo Oikkosen näihin eurovaaleihin liittyvän uusimman kirjoituksensa tältä päivältä: Miksi Li Andersson voitti vaalit.

Tässä alla siitä pari osuvaa lainausta, ja sellainen esille otto oman kommenttini kera, kun tällainen aspekti jäi minulta vielä käsittelemättä omassa vaalianalyysissäni.

Ensin se esille otto lainauksen kera -- Seppo Oikkonen: "Äänestysprosentti oli 42. Siis reilusti alle puolet äänioikeutetuista. Näennäisdemokratiaa – ja voiko ollakaan mitenkään muuten kuin että tällaisen valikoituvan äänestäjäkunnan antama tulos vinosuuntautuu ihan kokonaan muiden kuin esimerkiksi ideologioiden todellisuudessa nauttiman kannatuksen mukaan.   

Kyllä kokoomuslaiset käyvät äänestämässä, koska samaistuvat sosiaalisesti ylöspäin. Vaalit jos mikä ovat vakiintuneen yhteiskunnan ja arvojärjestyksen instituutio. Samoin samaistuvat emansipoituneet naiset, joita harhainen tasa-arvomotiivi ajaa. Tunnustuksellisten uskonlahkojen – vasemmiston ja vihreiden – kannattajat käyvät viimeistä sielua myöten ripillä. Ja persut jäävät kotiin, koska kokemustensa pohjalta ovat lakanneet uskomasta politiikkaan. Ja niin edespäin.   

EU-vaalit eivät mittaa poliittista kannatusta, vaan kertovat hyvin yleisesti millaista kilpaurheilua EU-ajan politiikka on.".

--- Tämä todella alhainen äänestysprosentti kertoo siitä, miten suurin osa suomalaisista katsoo politiikan etenkin tällaisessa ylikansallisessa mittakaavassa niin epäoleelliseksi ja vääräksi, että välinpitämättömyys on tavallaan kasvanut ennätyksellisiin mittoihin myös kuin protestina.

Ja etenkin se väestönosa on jättänyt äänestämättä, joka ei enää voi samaistua mihinkään valtapuolueeseen, ja ymmärrettäväähän tämä on, kun itsekin tavallani kuulun tähän ryhmään.

Tällaisen väestön ennätyksellisen pettymyksen ja välinpitämättömyyden osoituksen politiikkaa kohtaan pitäisi olla sivistysvaltiossa iso hälytysmerkki yhteiskunnan sairaasta tilasta sen paljastaessa osaltaan sellaisen vian ja vaaran, mutta sen sijaan virallinen valta vain hykertelee omissa vallan maisteluissaan ja valtamedia vaikenee tästä yhteisösairauden aspektista tarkkaan.

Tällainen virallinen vaikeneminen ja tabun omainen sivuuttaminen ko. tilanteesta sekä ilmeisesti jopa ihan ymmärtämättömyys sellaisesta tietenkin paljastaa kuitenkin sen, että yhteiskunnan tila on odotettuakin sairaampi ja tuota äänestysprosentin pienuuden paljastamaa osaa vakavampi...

Etenkin täällä Suomessa nimittäin tämä kuvaa myös väestömme äärimmäistä apaattisuutta, joka myös juontuu historiallisista traumoista käsin, missä väestöömme on kollektiivisesti iskostettu satojen vuosien mittaan mm. alistumisen, tyytymisen ja syrjään unohtamisen mielteitä monissa tärkeissä ja olellisissa asioissa.

Yhteiskunnan kriisiytyessä nykyään näissä kaikissa globalismin ja länsieliitin aiheuttamissa melskeissä tämä apatia-aspekti on näemmä herkästi aktivoituvaa ja leviävää täällä, joka on siis myös erityisen paljon demokratian pohjia tuhoavaa laadultaan.

Sekös myös sopii viralliselle vallalle, joka senkin kautta saa yhä vapaampia käsiä toteuttaa "itseään"!

Ei ole ihme tai väärä huomio siksi sekään, miksi väestön psyykettä ja kollektiivisia ominaisuuksia koetellaan niin monilla pelko- ja ahdistusmetodeilla, josta hiljattainen Covid-petos oli varmasti tässä katsannossa myös yksi tarkoituksellinen ase. 

Nythän väestö on ollut sellaisen korona-junttaamisen tuloksena sosiaalisesti ja psykologisesti niin lyöty moniltakin toimintakyvyiltään mm. täällä Suomessakin, että se toki käy tällaista em. apatiataktiikkaa varten pohjustukseksi eliitin peleissä...

Sepolla on tuossa uudessa kirjoituksessaan paljon muitakin hyviä huomioita, ja niistä tähän loppuun vielä pari osuvaa lainausta >>

"Ei tietenkään pidä jättää huomiotta tosiasiallista lähtökohtatilannetta – sitä että poliitikot eivät väittelyissään puhuneet oikeastaan ainoastakaan asiakysymyksestä käyttäen päteviä, todellisuutta kuvaavia käsitteitä. Poliittinen kieli on muuttunut ympäripyöreäksi koska kaikki poliitikot tavoittelevat mahdollisimman suurta kannatusta eivätkä uskalla enää nostaa käsittelyyn ensimmäistäkään kipeää tosiasiaa.",

"Ihmisen, myös eurooppalaisen ihmisen, pitkästä historiasta voimme oppia, että ”valta” on pohjimmiltaan maaginen asia. Valtakuviot ratkaisee symbioottinen alitajunta, ei mikään järki. "Valta" ei koskaan puhu järkeä, vaan jumalan sanaa. Opillisilla sisällöillä ei valtapeleissä ole koskaan ollut oikeastaan mitään todellista merkitystä, ja myös poliittiset ideologiat ovat vain nykyajan tunnustuksellisen ajattelun eri lahkoja.",

"No, ehkä Euroopan suurissa maissa kuitenkin tapahtui, edes jotain. Siellä alkaa todellisuus tulla kaduilta sisään ikkunoista. Tulevat vuodet tulevat näyttämään muuttuuko politiikassa mikään. Suomalaiset tulevat sitten myöhemmin perästä, tyypillisesti puoli vuosisataa ajastaan jäljessä.".

Sunday, June 09, 2024

Sometuotantoni tekemiseen toistaiseksi lopullinen ratkaisu ilman Facebookia, kommenttia yllätyksettömästä eurovaalituloksesta ja Seppo Oikkosen ajattelun esille ottoa höysteeksi kaikelle (Päivitys eurovaalituloksesta!)

Edellisessä blogijulkaisussani tuli taas ilmi nykyään usein toistunut synkkämielisyyteni ja epätoivoni maailmantilanteen suhteen, ja siksi(kin) olin taas kokonaan luovuttamisen partaalla koko someaktiviteettini suhteen.

Tänään tavallaan osuvasti eurovaalipäivänä olen kuitenkin nyt saavuttanut optimistisemman ratkaisun sometoimintaani ja laajemmin ilmaistuna myös koko arkeanikin koskien, jonka merkittävänä inspiraationa oli tämä toissapäiväinen David Icken esille tuoma viesti luovuttamatta jättämisen merkityksestä ja tärkeydestä! >> Tässä on Fb-julkaisuni ja suorana linkkinä sisältö tästä Icken viestistä.

Se ko. someratkaisuni kuuluu perusteluineen seuraavasti

Jätän Facebookin kokonaan telakalle oman toiminnan suhteen, joka siis tarkoittaa sitä, etten tee siellä omia julkaisuja enkä osallistu muiden tekemiin julkaisuihin kommentoimalla tai reagoimalla niissä. 

Ainoa paikka sometoiminnalleni tulee täten olemaan enää vain tämä blogini, jonne teen sopivassa tahdissa jatkossa kirjoituksia, ja suoritan myös sitä kevään Fb-toiminnastani syntyneen materiaalin siirtoa tänne, joka on heti seuraava toimenpide tämän kirjoituksen jälkeen viimeinkin.

Tätä ko. ratkaisun tapaahan olen yrittänyt toteuttaa ja toimeen laittaa koko tämän vuoden ajan, mutta silloin tällöin olen silti sittenkin palannut myös Facebookin pariin toimimaan vastoin aikeitani.

Nyt minun pitäisi kokonaan sisäistää viimeinkin se, että tämä kyseinen ratkaisu on minulle tällä erää (johonkin saakka tulevaisuudessa; eli vähintään muutamien kuukausien ajan tai jopa paljonkin pidempään...) paras mahdollinen elämäntilanteeni ja arkeni suhteen, joten minun on vain tästä eteen päin tiukasti pitäydyttävä siinä eikä enää pidä poiketa muuhun.

Perusteluni ratkaisulleni ovat siis sellaiset, että yhtäältä arkeni ollessa oman äitini omaishoitajana ja omien säilytettävien valokuvausprojektieni puitteissa sen verran sidottua, kiireistä sekä tarkkaan ja osin hankalastikin aikataulutettua, jolloin käytettävissäni oleva aika sometuotantoon on rajallista ja energian suuntaaminen sellaisessa pitää olla jatkossa myös hyvin sopivasti toteutettua -- en siis ole kuitenkaan kokonaan luovuttamassa somen suhteen.

Mainittakoon tilannekatsauksena tuosta äitini voinnista se, että onneksi hänen tilansa on pysynyt keväästä saakka vakaana ja osin jopa hieman parantunutkin tiettyjen lääkärin määräysten ansiosta, joten siinä mielessä taakka kokonaistilanteessa on helpottunut hieman, mutta silti äitini tarvitsee edelleen pysyvästi apua arjessaan, ja siksi oma arkeni on myös johonkin hamaan tulevaan saakka pysyvästi tähän sidottua joka viikko suurimman osan ajastani...

Toisaalta tämän vuoden keväällä omalla kohdallani koin juurikin Facebookissa sen verran paljon harmillista ja ärsyttävää sosiaalista kahnausta muutamien muiden ja itseni välillä tuotuani ilmi suoraa ja vakavaa kritiikkiäni ns. kemikaalivanoihin yms. uskomus- ja kulttityylisiin juttuihin liittyen (eritoten nämä ovat siis sitä em. tänne blogiini siirrettävää viime kevään materiaalia), että siitä jäi itsellenikin sen verran pahaa mieltä ja siten tietynlaista pettymystä koko siihen mediaan ja valitettavasti myös joihinkin ihmisiinkin siellä.

Tämän takia olen siis päättänyt toisena perusteluna em. ratkaisulleni ottaa siksikin etäisyyttä ja selkeää-pitkää taukoa nimen omaan Facebookista.

Kolmantena syynä Facebook-antipatialleni ja -tauolleni on myös oma persoonallisuuslajini, missä olen enemmän tai vähemmän päätynyt itseäni tunnistamaan ns. "INFJ"-persoonatyyppinä mm. tämän "16 personalities" sivuston ja ko. Myers-Briggs -teorian mukaisesti, sekä muutenkin itsetutkiskelussani tapahtuneen analyysini ja omakohtaisen historiani muistelun perusteella.

Tällainen INFJ-persoonatyyppi siis kokee mm. avokonttorimaiset sosiaaliset tilanteet, tapahtumat, prosessit ja paikat helposti liian kuormittavina, ja tämä "avokonttorin" tyylinen sosiaalinen laatu itse asiassa on melkoisestikin vallitseva olotila Facebookissa toimimisessa; siis sellainen "hälyinen", "runsas" ja "intensiivinen" olotila, joka on persoonalajini mukaisesti itselleni sosiaalisesti vaativaa ja jopa ahdistavaakin, kun tapahtuu helposti tuota ylikuormittumista myös tällaisessa Fb:n kaltaisessa foorumissa.

Siksikin minun on nyt pidettävä vähintään kunnon taukoa ja periaatteellistakin etäisyyttä tällaisen foorumin parista.

Tavallaan juurikin tuon INFJ-persoonatyypin toimintatapoihin liittyen tämä "etäisyydenotto" nyt jossain määrin ilmenee myös jonkinlaisena "Door Slam" -tyylisenä (suomennettuna vaikkapa termiksi "selänkääntö", joka on INFJ-persoonatyypin yksi sosiaalisen selviytymisen laji ääritilanteissa...) sosiaalisena vaiheena toistaiseksi, kun em. tapaan tässä on sitä pettymystäni ja mieleeni jäänyttä huonoa fiilistäkin mukana ko. perusteluina.

Miksi sitten yritin koko tämän alkuvuoden tähän saakka silloin tällöin palata Facebook-toimintaan, vaikka oikeastaan nämä kaikki em. perustelut ja syyt olivat jo koko tuona aikanakin olemassa ja vaatimassa minua tekemään tämän ko. ratkaisun?

No, niiden Fb-palaamisten eräinä ponsina on ollut tietenkin se, miten toki minäkin olen ihmisenä sosiaalinen olento, joka kaipaa siinä kontekstissa kaikkia sosiaalisia tarpeita täyttymään mm. ihmisten kanssa yhteydessä olemisesta, oman itsensä hyväksytyksi ja huomioiduksi tulemisen kautta kollektiivis-yhteisöllisten osallistumisten toteutumisiin saakka kaikkineen -- Facebook "sosiaalisena mediana" tietenkin on ollut toisaalta houkutteleva ja edes jotenkin "sopiva" paikka yrittää toteuttaa omaa itseään sosiaalisena olentona näissä merkeissä.

Mutta minun on siis siitä huolimatta tämän nyt toimeen laitettavan someratkaisuni puitteissa yritettävä löytää sosiaalisten tarpeiden tyydyttämiseksi ja huomioimiseksi jotain muuta ratkaisua kuin Facebook-aktiviteetti...? 

Toivon, että tämän kesän mittaan tähän voisi jo tulla jotain edes hitusen parempaa sisältöä elämässäni, vaikka arkeni ja elämäntilanteeni on siis toistaiseksi em. tapaan varsin hankalaa ja muottiin valettua. Siksi tilanteeni on myös sosiaalisesti yksipuolista ja vähäistä sekä myös vaikeasti lisäsosiaalisuutta kohden muutettavaa laadultaan...

Olisiko sittenkin Fb:n parissa jokin ryhmä, johon yksinomaan keskittyisin silloin tällöin, ja tuo muu sometuotanto Fb:n parissa em. tapaan jäisi kokonaan telakalle? -- esim. juuri ihmissuhdekatsannossa ja osaksi omaan aktivistirooliinikin jotenkin sopivasti liittyen olen ollut osallisena (liittyneenä) jo valmiiksi (mutten ole ollut siellä melkein ollenkaan aktiivinen vielä...) sellaisessa Fb-ryhmässä, jonka nimi on "Piikittömät Sinkut"...

Tietenkin noiden Facebook-palaamisteni toisina ponsina on ollut myös tämä maailmantuskani ja valistamisen missioni siihen liittyen, joka on jäänyt minulle suorastaan elämäntavaksi ja tietenkin myös omien tunteideni ja ajatteluni purkamisen, setvimisen sekä itsekehitykseni tyyssijaksi siitä alkaen, kun sille tielle ryhdyin elokuussa 2008.

Minusta tuntuu tässä ko. ratkaisussani nuo em. perustelut huomioiden, että joka tapauksessa kaikkein parhaimmaksi jatkon tyyssijaksi näitä "missio"-toimiani varten minun täytyy pitäytyä vain täällä blogini parissa.

Tällainen blogialusta on täten "avokonttorin" sijaan tavallaan paljon parempi "omana toimistona" tai "omana huoneena", missä voin toimia riittävän rauhallisessa ja turvatussa ympäristössä, mutta toimittaa silti metodeina entiseen tapaan julkisesti sisällöiksi ajatuksiani.

Siksi "oma huone" sometuotannossani tarkoittaa mm. sitä, että voin pitää riittävän etäällä itsestäni noita viime keväältä tuttuja sosiaalisia kahnauksia, joita elämäntilanteeni ja arkeni ei kaipaa toistaiseksi ollenkaan enää lisää.

Lisäksi tällainen "oma huone" turvaa sen, että pystyn sieltä käsin analyysejäni varten pitämään ajatteluani mahdollisimman luovassa tilassa ja energian käyttöäni sopivan säännösteltävissä ja kohdistettavissa moodeissa sometuotantoni laadun maksimoimiseksi tarpeellisen hyvin.

Nyt jatkossa sosiaalisesti ja psyykkisesti on siis nimen omaan tällaisessa somen aktivistin, kriitikon, tutkijan ja tarkkailijan roolissani tilanne se, että minun täytyy pitää jopa poikkeavan tarkkoja ja isoja rajoja yllä omaa itseäni varten (mm. ihan oman terveyteni kannalta myös, vaikka mitään huonoa ei siinä olekaan menossa itselläni) ja toimintaani suojaten.

Jossain määrin paradoksaalisesti se tarkoittaa myös sitä, että sometuotantoni sisältö voi jatkossa muuttua osaltaan entistäkin kriittisemmäksi ja siksi joitakin henkilöitä entistä enemmän ruodinnan kohteiksi valikoivaksi, vaikka samalla siinä on aikaisempaa enemmän katkaistuna sosiaalinen interaktiivisuus minun ja heidän sekä kaikkien muidenkin sometoimijoiden väleillä.

Tällainen toisaalta mahdollistaa rennomman kriittisen kirjoittamisen, joka tässä rappioeskalaation huippuvakavasti sisältävässä maailmantilanteessa on toki etu, kun kritiikin aiheita tietenkin on kaikkialla erittäin paljon ja jatkuvasti virallisesta vallasta vaihtoehtoisiin ajattelun muotoihin...

Toisaalta tuokin on vain yksi ilmiö siitä kokonaisuudesta, miten tällaisessa ratkaisussani jatkon sometuotantoni voi rikastua mahdollisesti jopa kaikilta osiltaan, kunnes alkaa toimimaan riittävän hedelmällisenä vaikutuksena tämän ko. ratkaisuni suomat paremmat olosuhteet toimintaani varten -- kritiikkinikin voi siten muuttua myöhemmin tulevaisuudessa jollain tavalla, kuten osaksi miedommaksi tms., ja tässäkin on siis yhtenä periaatteena itsekehityksen parantaminen myös...

Perusteluosuus tämän someratkaisuni osalta päättyy tähän, mutta viittaanpa nykyiseen ja tulevaan vielä yhtäältä tämän päivän eurovaaleihin liittyen ja toisaalta jatkon kirjoitussisältöjeni suhteen seuraavasti:

Eurovaaleissahan ei tule mitään yllätyksiä etenkään Suomen osalta, koska täällä eduskunnan valtapuolueet saavat taaskin kaikki tyypilliset enemmistöäänensä massoilta, jotka täällä eivät uskalla poiketa totunnaisesta ja heille suggestoiduista käsityksistä nytkään juuri yhtään pois mihinkään toisenlaiseen: suomalaiset ovat ja pysyvät alistettuina virallisen vallan hallitsemiin ja luomiin maailmankuviin.

Ja äsken (klo. 20:05) tulleen ennakkoäänestyksen tuloksen perusteella odotetusti Kokoomus on ylivoimaisessa johdossa, ja "yllättäen" Vasemmistoliitto on rynninyt huimasti ja Perussuomalaiset on kyykännyt isosti -- kaikki nämä ovat kokonaisuutena siis eduskunnan valtapuolueita suunnilleen samalla EU-fiilisellä kokonaisagendalla, ja siten mitään yllätystä ei tällainen tuolien erilailla asettelu edusta yhden ja saman "Titanicin kannella"; siinä nähdään vain näennäisten vastakkainasettelujen suhdeprosessia epäoleellisten ja harhaisten asioiden sijoittumisena toisella tavalla entiseen nähden.

Mutta -- Ainoina merkittävinä poikkeuksina voi olla tulossa muutoksia äänestyskäyttäytymiseen näissä vaaleissa muualla manner-Euroopan EU-alueella, kuten Saksassa, jossa pikanttina poikkeamana näyttäisi olevan tulossa jonkinlainen vaalivoitto Sahra Wagenknechtin (Linkki >> A) johtamalle "Bündnis Sahra Wagenknecht" -puolueelle...

Olen valmis pitämään sellaista(kin) vaalivoittoa enemmän positiivisena kuin negatiivisena ilmiönä ja tuloksena, koska hänen puolueensa ohjelma sisältää kuitenkin sen verran lupaavasti poikkeavia näkemyksiä Lännen nykyisen virallisen vallan ja EU-piirin politiikkaan nähden, kuten ko. puolueessa vastustetaan nykyistä aivan helvetillisille ylikierroksille mennyttä sotapsykoosia "Ukraina vs. Venäjä" -tilanteessa -- Kaikenlainen pyrkimys rauhaan on nyt hyvästä!

Viitaten sekä tähän eurovaaliabsurditeettiin osana epädemokraattista EU:n luonnetta-rakennetta että jatkon kirjoitusaiheisiini täällä blogissani, otan esille taas Seppo Oikkosen uusimpia kirjoituksiaan blogissaan "Alkon kassalla":

Hänellä on ollut mielestäni edelleen Suomen parasta ajattelua useimmissa aiheissaan, vaikka olen ollut paljonkin eri mieltä hänen yksittäisistä mielipiteistään tällä vuosikymmenellä; kuten se tilanne oli välillämme erona, miten hän taannoin panikoi todella isosti korona-tilanteeseen minun itse oltuani päinvastoin koronan suhteen panikoimaton ja koronan virallista esille ottoa ja käyttöä kohtaan erittäin kyseenalaistava ja kriittinen...

Joka tapauksessa näissä seuraavissa hänen viime aikaisissa kirjoituksissaan on sekä erittäin osuvaa ja erittäin hyvin perusteltua asiaa näihin eurovaaleihin liittyen että samalla ne sisältävät omaan kirjoittamiseeni hyviä inspiroivia aihioita edelleen >>

-- Tekoäly on huono vitsi

-- Tekoäly terapiassa

-- Vaaliheimolaiset

-- Saksia tarvitaan.

Lainaan tuosta Vaaliheimolaiset-kirjoituksestaan muutaman osuvan kohdan alle tämän vaali-illan tulostuoksinaan, ja korostan niitä lyhyillä omilla toteamuksillani:

--- Olemme nykylänsimaissa ja varsinkin Suomessa sekä virallisen vallan poliittisessa ajattelussa että rahvaan populaariajattelussa tiukasti lukittuja hyvin kapeaan maailmakuvaan, vaikka pidämme sitä osittain hyvinkin harhaisesti (etenkin nykyrappion takia!) ns. kaikkien aikojen parhaimpana ja virheettömimpänä olevaiseen sitoutumisena edelleen tästä nykyrappiosta aivan liian paljon välittämättä, joka on tekemässä parhaasta sairaan huonoa; 

Sepon kiteytystä siihen >> "Kuten kaikkien pitäisi tietää ja ymmärtää, ihmisjärki ei ole mikään ylihistoriallinen vakio, vaan jokainen kulttuuri ajattelee tavallaan ja jokaisessa kulttuurissa kukin aikakausi omaa oman järkensä, eivätkä aikalaisajattelun olennaisimmat ominaisuudet ole siirrettävissä sen enempää menneisiin aikoihin kuin tuleviinkaan. On traagista, että ihmisjärki on niin rajoittunutta – näemme aina kaiken oman aikamme ikkunasta, eikä meillä ole täydellistä mahdollisuutta selittää mitä ikkunan takana ulkomaailmassa tapahtuu.".

--- Nykylänsimaiden ja Suomen länsisivistys on ollut mahdollista historiassa ja (lähes) nykyaikaan saakka vasta siinä vaiheessa, kun Sepon mainitsemat visuaalisen mieltämisen perushahmot ja -mallit muodostuivat Renessanssissa ja Valistuksen ajalla keskeisiksi ajattelun ja toiminnan perusteiksi sekä virallisesti että rahvaan parissa, ja näin syntyi mm. uusi toimintatapa -- politiikka>äänestäminen>yhteishyvä>länsisivistys;

Sepon kiteytystä siihen >> "Vanhan ja keskiajan eurooppalaiset olivat eläneet korvan ja kuuloaistin kognitiivisten resurssien valtaamassa maailmassa, jossa tiedonaloja olivat olleet retoriikka, grammatiikka, ajattomien lukujen aritmetiikka ja musiikki, mutta nyt tajunnallisen näyttämön valaisivat silmän ja näköaistin kyvyt. Visuaalisen mieltämisen perushahmot ja -mallit – syvyysperspektiivi, peräkkäisyyden, päällekkäisyyden, porrasteisuuden, hierarkian ja priorisoinnin ajatushahmot – alkoivat jäsentää havaintoja, ja ikkunastamme näkyvä maailma sai kokonaan uudet raamit.".

--- Mutta nyt tämä länsisivistyksellinen ja yhteisöllinen järjestelmä on kaatumassa sekä eliitin globalististen ja narsistis-psykopaattisten intressien että rahvaan tyhmentämisessä ilmenevien ajattelun vääristymien ja ismillisten harhojen sekä (turhien!) pelkojen voimistamina rappioeskalaatioon -- olemme taantumassa siinä tavallaan takaisin uuskeskiaikaiseen neofeodalismiin, mutta tällä kertaa ryyditettynä myös ko. eliitin promotoiman huipputeknologian, teknokratian ja tekoälyn mukaisessa totalitarismissa;

Sepon kiteytystä siihen >> "Näköaisti on aisteistamme kehityksellisesti myöhäsyntyisin, ja myös nykysukupolvien nuorilla syvyysperspektiivi kypsyy yllättävän myöhään, vasta joskus toisella vuosikymmenellä. Se myös pyyhkiytyy ensimmäisenä pöydältä, jos ja kun suurimittainen sosiopsyykkinen taantuma esimerkiksi monikulttuuristumisen seurauksena hajottaa nykyiset yhteiskuntamme. Merkkejä tällaisesta ovat aktiivista visuaalista hallintaa vaativan lukutaidon ja lukemisharrastuksen katoaminen ja yliyleistävien yleiskäsitteiden ilmaantuminen tyypillisesti instituutioihin missä yhteiskunnallista valtaa legitimoidaan ”pyhitetyllä” kielellä.".

--- Tämä rappioeskalaatio ns. uuskeskiaikaan ilmenee kauttaaltaan koko yhteiskunnassa virallisesta rahvaaseen siksi, koska siinä nämä em. visuaalisen mieltämisen perushahmot ja -mallit lakkaavat toimimasta oikein ja kunnolla koko yhteisön mitassa kollektiivisena sairautena, ja tämänlainen vääristymä ja sivistyksen väheneminen on jo aiheuttanut ajatteluun mm. virallisen puolella äärivainoharhaista ilmastoalarmismia ja rahvaan puolella muka-vaihtoehtona viralliselle mm. "kemikaalivana"- ja "litteä maa"-kulttien ryhmäytymistä -- niinpä eurooppalaisuuden virallinen osa esim. tänään eurovaalina on jo menettänyt vakavasti länsisivistyksellistä perustaansa, ja rahvaan äänestyskäyttäytyminen siinä on vastaavasti muuttunut liian irrationaaliseksi, haitalliseksi ja perusteettomaksi;

Sepon kiteytystä siihen >> "Eurooppalaisinta eurooppalaisuudessa on ollut sen uusi aika – aikakausi joka visuaalisen mieltämisen ja kartesiolaisen rationaalisuuden pohjalta tavoitteli korrespondenttista totuudellisuutta empiristisen metodin keinoin. Se aika muutti maailmaa ja ihmisen elinehtoja miljoonakertaisesti sen mitä ne olivat muuttuneet koko ihmissuvun aiemman miljoonan vuoden kehityshistorian aikana. Se aika on nyt taantumassa hautaansa, ja sen valtavana hautakivenä on Euroopan Keskuspankin rujo vinosuunnattu pääkonttori, kolossi, joka tököttää keskellä Eurooppaa kuin katkennut hammas.   

EU ei ole eurooppalaisuuden triumfi, vaan kielellis-kulttuuristen kansallisvaltioiden hajoamisilmiö. Kuten ei ihmisjärki yleensä, ei myöskään ”demokratia” ilmiönä ole mitään ylihistoriallista. Ei antiikin Kreikka ollut mikään demokratian kehto – antiikin kreikkalaisten miellemaailma poikkesi omastamme niin perusteellisesti, ettei omasta demokratiastamme löydy edes pientä vähemmistöä joka tuon kulttuurisen eron tajunnassaan hallitsisi.".

--- Eliitin luoma ja promotoima globalismi mm. juuri EU:n muodossa on täten yksi kaikkien aikojen haitallisimmista ja tuhoisimmista sivistystä tuhoavista voimista ja sisällöistä ihmiskunnan koko historiassa, jonka pysäyttämiseksi ja eliminoimiseksi tarvittaisiin riittävän iso vastaavasti korjaava sivistyksellinen vastavoima -- onko sellaista nyt olemassa?... Niinpä!

Sepon kiteytystä siihen >>"Asiallisesti ottaen meidän tulisi suruliputtaa tänä päivänä. Oma, erityiseen ”edustuksellisuuden” kognitioon perustuva demokratiamme, oli nimenomaan kielellis-kulttuurisissa kansallisvaltioissa syntynyt ja kehittynyt tajunnallinen idea, jolla oli tekemistä enemmänkin esimerkiksi kirjallisuuden romaanimuodon – roolien vaihdettavuuden – kuka tietää – kenelle on koulussa opetettu, että kirjallisuuden romaanimuoto on eurooppalaisen uuden ajan ajattelun tuote – kuin minkään valtio-oppineiden raapustamien hallintomallien kanssa.   

Länsimaat ovat ymmärtäneet demokratian väärin – kuin se olisi irrotettavissa omasta kulttuuristaan ja ajastaan, ja vientituotteena vietävissä vaikka minkälaiseen kehitysmaahan. En usko että olemme vieläkään oppineet ettei se ole. Olemme omaa tilaamme ja tolaamme tajuamattomia tomppeleita. Tämän todistaa parhaiten se, että uskomme kulttuurien samanlaisuuteen käänteisessä järjestyksessä: uskomme että kehittymättömissä yhteisöissä vallitsevan teokratian voi ongelmitta tuoda keskelle demokratiaamme.".

Näissä merkeissä ei siis kannata odottaa mitään oleellisesti hyvää tai parantavaa tämän illan eurovaalituloksesta huolimatta tuosta em. pienestä Saksan valopilkusta -- kuten totesin jo toissa päivänä; peli länsisivistyksen oikeaksi pelastamiseksi on toistaiseksi menetetty.

Mutta toki vaikkapa tuhannen vuoden kuluttua voi taas ehkä joku toisenlainen globaali sivistys nousta uudestaan Maailmaan, tai vaihtoehtoisesti Maailmaan voisi jäädä pikkuriikkisiä minisivistyksen "taskuja" suojaan lähitulevaisuudessa, ja ne voisivat jatkaa kehitystään "pölyn laskeuduttua" jo suhteellisen pian muutaman vuosikymmenen kuluttua...??

Lopuksi listaan vielä tämän em. aihekokonaisuuden (politiikka, globalismi, eliitti ja Länsimaat) lisäksi muita kirjoitusaiheita, jotka voivat jatkossa esiintyä täällä blogissani uusissa kirjoituksissani:

Keskeisenä kritiikin kohteena tulee olemaan ilmeisen pysyvästi tuo em. kulttimuodostus ja virheajattelu vaihtoehtoajattelun / -median piireissä ja niiden ilmeneminen mm. noiden "kemikaalivanojen", "haarpin" ja "litteän maan" muodoissa, ja mistä siis heti seuraavissa blogijulkaisuissani tulee asiaa esille niissä kuluneen kevään Fb-julkaisujeni tänne blogiin siirroissa.

Laajennettuna vaihtoehtomedian tilanteiden ja sisältöjen ruotiminen voi olla myös oleellinen aihepiiri, koska muutamat tunnetut vaihtoehtoajattelun hahmot (kuten David Icke) ovat jo tunnistaneet sen piirissä osaksi ns. valeoppositiopetoksen ja globalistieliitin sitä omaan käyttöönsä kaappaamisen mahdollisuutta...

Sosiologiset ja psykologiset asiasisällöt kiinnostavat itseäni edelleen sen verran paljon sekä kollektiivisessa yhteisöjen ja ihmisryhmien sekä ko. "eliitin" käyttäytymisten tutkimisen katsannoissa että oman itseni itsetutkiskelun ja -kehityksen puitteissa, joten niistä voi tulla kirjoituksia lisää edelleen...

Osaltaan siihen liittyen myös ns. henkisyys voi olla itselleni myös tärkeä aihe, josta kannattaisi tehdä analyysejä ja tutkia sitä aihepiiriä lisää, ja tämä tietenkin tapahtuu kohdallani osallistumatta uskonnollisiin tai muihin institutionaalisiin rakenteisiin siinä...

Omista muista kiinnostuksen kohteistani voi myös tulla ikään kuin välikevennysten kaltaisesti kirjoituksia, mistä mm. sää ja meteorologia sekä ylipäätään luonto ja ympäristö ovat tärkeitä aiheita -- siihen voi liittyä edelleen se menossa oleva vuodenkierron valokuvaamisprojektini sekä toisena valokuvaamisen kohteenani oleva sää- ja pilvivalokuvaus...

Kiinnostuksen kohteena minulla on ollut lapsesta saakka myös musiikki, joten sekin kuulunee jatkossa kirjoitusohjelmaani sopivissa väleissä, ja toki musiikki osana nykyistä viihdeteollisuutta ja edelleen se osana nykyistä länsirappiota voi olla toisaalta myös osa-aihe kriittisille kirjoituksilleni...

Tässä vaiheessa ei sitten muuta, ja nyt tämän sometuotantoni kokonaisratkaisun tapahduttua jään itsekin hyvin suurella mielenkiinnolla ja jännittyneenäkin odottamaan jatkon muotoutumista sekä omalla kohdallani että maailman tilanteessa!...


Päivitys maanantaina 10.6.2024 klo. 13:30:

Eurovaalitulos on nyt selvillä koko EU:n alueella, joten päätin vielä tähän loppuun päivittää siitä havaintojani ja kommenttejani.

Kuten yllä jo totesin ennakkoon, niin erot Suomen ja manner-Euroopan vanhojen sivistysmaiden (etenkin Saksa ja Ranska) välillä väestöjen äänestyskäyttäytymisessä tulivat selvästi esille niin, että Suomen väestön junttius ja valveutumattomuus paljastui entistäkin rujommin.

Käytännössä tämä konkretisoitui niin, että esim. juuri Ranskassa ja Saksassa erittäin isoihin vaalivoittoihin päätyivät ne valtamedian "laita-" tai "äärioikeistoksi" nimittämänsä puolueet, joiden piirissä väestöt äänestivät mm. juuri parhaillaan eskaloituvaa "Venäjä vs. Ukraina" -sotaa vastaan ja rauhan puolesta -- näitä puolueita ovat siis Saksassa AfD ja Ranskassa "kansallinen liittouma", joka tunnetaan aikaisemmin Marine Le Penin johtamana puolueena. 

Lisäksi Saksassa menestyi huomattavasti tuo edellä mainitsemani Bündnis Sahra Wagenknecht" -puolue, vaikkei sitä nimitetäkään valtamediassa "äärioikeistoksi".

Valtamedia on tietenkin panikoinut tästä "äärioikeiston" vaalivoitosta, koska heidän promotoimansa em. sota saattaisi kärsiä siitä Ukrainan tappioksi, ja tämä esiintyy tietenkin etenkin täällä Suomessa kauttaaltaan virallisesta vallasta rahvaan populaariajatteluun.

Suomen väestön äänestyskäyttäytymisessä tämä oli se junttimainen piirre noihin manner-Euroopan maihin verrattuna, koska täällä väestön äänestämisessä nämä maamme eurovaalivoitot perustuivat nimen omaan tuon em. sodan kannattamiseen eikä rauhan promotoimiseen, ja varsinkaan ei ko. sodan geopoliittiseen ymmärtämiseen.

Suomen väestö on niin ylitsevuotavasti ja traumaattisen sairaasti russofobista, että täällä se sokeuttaa näkemästä mm. tuon sodan geopoliittisia aspekteja ja saa väestöstä suurta osaa projisoimaan pahuutta yli-innokkaasti ja vääristyneesti Venäjään ja Vladimir Putiniin, vaikka Venäjä tätä nykyä omansalainen diktatuuri onkin.

Sen sijaan nuo manner-Euroopan maat ovat sen verran Suomea sivistyneempiä, ettei siellä vaikuta tuollainen russofobia niin paljon, vaikka valtamedia on sielläkin yrittänyt suggestoida massoja kannattamaan tuota sotaa Ukrainan voitoksi.

Kuitenkin väestöstä Suomea paljon suurempi osuus siellä ymmärtää tämän sodan luonnetta ja geopoliittisia aspekteja niin tuossa äänestyskäyttäytymisessään, että he tajuavat länsieliitin ja omien maidensa eliittien manipuloivan osuuden ko. sodan aiheuttamisessa riittävästi perusteeksi, joka saa manifestaationsa mm. noissa "äärioikeistopuolueissa".

Samalla tuolla päin maailmaa omien historioidensa sotaisat vaiheet viimeisten satojen vuosien ajalta saakka ovat Suomea paljon paremmin kollektiivisesti ymmärrettyjä siten, että väestöissä on siellä Suomea enemmän sodanvastaisuutta ylipäätään ja rauhan merkityksen tajuamista myös nykytilanteessa.

Tämä Suomea vähäisempi russofobia ja geopolitiikan parempi ymmärrys on siis syynä siihen, miten nuo "äärioikeistopuolueet" saivat niin valtavia vaalivoittoja, mutta tuo sodanvastaisuus osana sitä ei ole tietenkään ainoa syy noille voitoille: myös monikultturismin ja kehitysmaista tapahtuneiden väestönsiirtojen radikaali haitallisuus omille mailleen ja väestöilleen tunnistetaan tuolla päin erityisesti, ja näiden vaalivoittojen taustalla on myös se seikka.

Toisaalta näissä "äärioikeistopuolueissa" esiintyy myös sellainen valeoppositiollinen piirre, että ne ovat hanakoita osoittamaan maidensa julkista velkaantumista "vasemmiston" syyksi, ja tarjoavat velkaratkaisuiksi globalistieliitin promotoimia malleja ja tapoja -- tässä mielessä ne ovat aivan Suomen Kokoomuksen linjoilla.

Ei siis kannata juhlia liian sokeana ja varauksettomasti silti kuitenkaan noiden puolueiden vaalivoittoja, vaikka tässä vaiheessa tietenkin positiivisena ja lupaavana piirteenä niiden parissa esiintyy tuo sodanvastaisuus ja monikultturismin aiheuttamien haittojen tajuaminen.

Täällä Suomessa pikanttina piirteenä eurovaalituloksessa ilmeni Vasemmistoliiton poikkeuksellisen raju vaalivoitto ja sen piirissä puheenjohtajansa Li Anderssonin ennätyksellinen äänisaalis -- Vastaavasti toinen pikantti piirre oli Perussuomalaisten todella raju vaalitappio.

Nämä vaihtelut osuvat Orpon hallituksen vastustamiseen, mutta ilman kunnollista toista sisältöä, jolloin nämä kaksi pikanttia reaktiota toteutuivat lähinnä näennäisenä vastustamisen ja kannattamisen pelinä -- siis sinä "tuolien uudelleen järjestelynä Titanicin kannella", josta jo mainitsin yllä.

Minusta vaikuttaa siltä, että kaikki Li Anderssonin saamat äänet eivät olleet ns. autenttisia tai paremmin sanottuna vilpittömiä, vaan siinä saattaa olla varsin paljon mukana Perussuomalaisiin pettyneiden kansalaisten taktillisia ääniä -- tämä tarkoittaa täten mm. sitä, että Perussuomalaisia aikaisemmin äänestäneet päättivät Li Anderssonia äänestämällä varmistaa hänen poistamistaan Suomesta EU:n mepiksi.

Se on siis yksi erikoinen aspekti maassamme ilmenevästä "oikeisto vs. vasemmisto" -vastakkainasettelusta, joka on siis kuitenkin näennäistä ja epäoleellista vastakkainasettelua varsinaisiin "eiitti vs. rahvas"- tai "globalismi vs. lokalismi" -vastakkainasetteluihin verrattuna.

Toki toinen osa Li Anderssonin saamista äänistä oli varmasti ns. vilpittömiä, koska Anderssonin onnistui vaalipaneeleissa esiintyä työväestön puolestapuhujana ja Orpon hallituksen vastustajana sen verran osuvasti -- vasemmistolaisiin tämä tietenkin vetosi, mutta saattaa olla mahdollista että siinä on ollut mukana käännynnäisiä myös persuista ja ehkä muistakin puolueista.

Täytyy kuitenkin muistaa, että Vasemmistoliittokin on oikeasti ns. "valevasemmisto" ja siten valeoppositiota, koska koko puolue ja Li Andersson kannattavat tuota em. sotaa Ukrainan voitoksi juuri sen suomalaisen russofobian pauloissa ja globalistieliitin tahdon mukaisesti. Lisäksi "vasemmisto" on tyypillisesti ilmastoalarmismin promotoijia, ja monikultturismin haitoille silmänsä ummistavia.

Tässä mielessä suomalainen "vasemmisto" on siis myös varsin junttimainen ilmiö verrattuna tuonne manner-Eurooppaan vaikkapa juuri sen Saksan Bündnis Sahra Wagenknecht" -puolueen kohdalla, kun se puolue on siellä tavallaan edistyksellisempi versio kaikkeen vanhaan ja muuhun nykyiseen vasemmistolaisuuteen nähden...

Perussuomalaisten raju rökäletappio on aivan ilmiselvästi äänestäjien vastalause Orpon hallitukselle, jossa puolueen (persujen) puheenjohtaja Riikka Purra on esiintynyt hyvin ylimielisesti ja perussuomalaisia äänestäjiä halveksien.

Mutta eipä siksikään tuossa ole mitään yllättävää, koska lisäksi tämä tappioskenaario oli jo selvästi nähtävissä heti viime vuoden kevään eduskuntavaaliemme tuloksessa, ja Perussuomalaisten halussa olla jo silloin heti mukana vaalivoittaja Kokoomuksen muodostamassa hallituksessa -- tästähän kirjoitin silloin heti tuoreeltaan, miten persujen oma silloinen vaalivoitto oli lähinnä valeoppositiollinen ilmiö, mihin väestöstä iso osa huijaantui mukaan.

Merkittävästi kauttaaltaan koko EU-alueella vaalitappiota kokivat ns. vihreät puolueet, kuten täällä Suomessakin -- tässä kohtaa myös positiivisena ilmiönä väestöissä on alkanut olemaan ympäri Euroopan vastustusta etenkin juuri vihreiden promotoimaa politiikkaa kohtaan, jossa merkittävänä osana on ollut ymmärryksen lisääntyminen ilmastoalarmismin petokselliseen ja jopa ääriharhaiseen luonteeseen.

Mutta sekin on vasta pieni alku kohti parempaa sivistystä, koska ilmastoalarmismi on kuitenkin vielä edelleenkin valtamediassa keskeinen pelonlietsonnan ja suggestoinnin ase massojen kontrolloimiseksi ja aivopesemiseksi globalistien intressien ikeeseen, ja onhan Elokapinakin edelleen ruohonjuuritasolla toiminnassa ja promotoimassa ilmastoalarmismia osaltaan.

Täällä Suomessa on ollut tässäkin vaalissa toisaalta ongelmana myös se, ettei täällä ole vielä syntynyt samalla tavalla kunnollisia ja äänestäjiä houkuttelevia vaihtoehtopuolueita kuin esim. tuossa Saksan "Bündnis Sahra Wagenknecht" -puolueen kohdalla on jo jotenkin tapahtunut.

Näissä vaaleissa eräs mahdollinen kohde omalle äänestämiselleni olisi ehkä ollut "Vapauden liitto" -niminen puolue, mutta eipä sekään vaihtoehtopuolue saanut mitään kunnollista läpimenon mahdollisuutta tai menestystä. Lisäksi sitäkin on monet vaihtoehtopiireissä syyttäneet valeoppositioksi, joten tällainen joko oikea tai väärä epäilevyys näitä uusia puolueita kohtaan on maassamme myös iso este uusien ja vaihtoehtoisten näkemysten esilletuloon virallisen vallan piiriin.

Mainitsen siis vielä sen, että itse en äänestänyt näissä vaaleissa näistä ja monista muista ongelmista johtuen: katsoin koko vaalit niin korruptoituneeksi ja epäoleelliseksi kunnollisen vaikuttamisen ja muutosmahdollisuuden kannalta katsottuna.

Joka tapauksessa siis näistä yllä mainituista positiivisista ja lupaavista eurovaalituloksen piirteistä huolimatta tilanne on kokonaisuutena se, että varsinaisen länsisivistyksen kunnolliseksi pelastamiseksi saati sen edelleen kehittämiseksi lännessä ja etenkin Suomessa on vielä liian vaikeita ja jopa mahdottomiakin esteitä...

Friday, June 07, 2024

Länsisivistyksen, Euroopan ja Suomen luisusta perikatoon eurovaalien 2024 alla: ilmastoalarmistinen vainoharha ja russofobinen sotaeskalaatio merkkeinä länsirappion hälyttävästä pahentumisesta!

Sometoiminta tai "aktivismi" omalta kohdaltani on menettämässä edellytyksiä koko ajan lisää, kun mm. havaitsen miten länsisivistys on luisumassa perikatoon kiihtyvällä tahdilla yhä edelleen kuin ilman vastusta! -- siksi voi olla mahdollista, että tämä kesä 2024 viimein tukahduttaa kuoliaaksi tämän bloginikin, ja en palaa enää edes tekemään sitä kevään Fb-julkaisujeni siirtoakaan tänne blogiin...

Mutta tunnustellaan nyt vielä tovi fiiliksiä ja tilanteita, josko jotain ihmettä tapahtuu parempaan suuntaan syksyyn mennessä -- taitaa olla niin, että yhä enenevässä määrin "IHME" on juuri se tarvittava komponentti eikä vähempi enää mitenkään riitä...

Laiton tänään äsken Facebookiin kaksi julkaisua (A ja B), joista nyt koostan tähän alle blogijulkaisuksi aikamme rappion toivottoman tilannekatsauksen, mikä tuon aloituksen mustan toteamuksen kirvoitti >>

Nuo Fb-julkaisut sisältävät nämä videot ja Seppo Oikkosen blogijulkaisun, jotka laitan tähän ensin linkeiksi: ATOMIstudio: Simo Ruoho - Ihmeellinen maapalloProf. Jeffrey Sachs : Why the West Hates Russia ja Käytä ääntäsi kuin metsään huutaisit.

Näiden perusteella oma tekstini

Nyt kun eliitin ja globalistien käsikassara "Elokapina" aiheuttaa tarpeetonta haittaa tänään Helsingissä, niin on hyvä palata tämän (em.) eilisen videon pariin toteamaan se, ettei ole mitään hiilidioksidiperusteista "ilmastokriisiä".  

Simo Ruoho kertoo (em.) videolla monin esimerkein ja analyysein siitä, miten Maapallon ilmasto oikeasti käyttäytyy, ja osoittaa siten "ihmisen tuottaman hiilidioksidin" olevan katalan poliittisen agendan käyttöön yksisilmäisesti poimittu lähes totaalinen vale, jolla sokeaa ja valistumatonta väestönosaa (etenkin akateemiset ja valevasemmistolaiset ryhmät) pidetään pelon tilassa ko. agendan toteuttamista varten. 

Lisäksi on hyvä kuulla tällä videolla Simon kanta niihin ns. "kemikaalivanoihin" -- onneksi hän on tämän perusteella samanlaisella järkevällä kannalla ko. asiassa kuin minäkin, joten hänkään ei mene mukaan vaihtoehtomedian tiettyihin valheisiin, ja peräänkuuluttaa myös vaihtoehtomedian piirissä mediakriittisyyttä ja valheiden tunnistamista. 

Tämä Simon haastattelu on siitäkin oleellinen, miten juurikin moista hiilidioksidin roolia väärin ja katalasti käyttävä poliittinen eliitti on käyttänyt sitä em. agendan eteen päin viemiseksi myös tämän tulevan sunnuntain eurovaaleissa, missä lähes yksimielisenä psykoosina on vaalikampanjoinneissa toitotettu sotapsykoosin ohella myös "ilmastokriisiä" ja sen "välttämätöntä ratkaisua". 

Kaikki sellainen on siis vain ääriylimielistä ja historiassa ennen näkemätöntä vainoharhaa siitä, miten ihminen muka hiilidioksidin kautta olisi "meteorin kaltainen vaikuttaja", ja miten moisen "muka ongelman" ratkaisemiseksi voisi muka muuttaa ilmasto poliittisin ja taloudellisin keinoin pysyvästi tiettyyn asentoon. 

Moisen kuvitteleminenkin on samanlaista mielisairautta kuin jos kuvittelisi, että Kuun voi poliittisilla ja taloudellisilla päätöksillä siirtää miljoona kilometriä etäisemmälle radalle Maahan nähden, vaikka minkäänlaista oikeaa tarvetta sellaisille toimenpiteille ei ole olemassa -- mitään merkittävää sisältöeroa näillä kahdella ei täten ole, kun molemmat ovat aivan yhtä seinähulluja! 

Niinpä elämme tämänkin perusteella aikaa, jossa keskiaikainen taikausko on valloittanut virallisen vallan ja suuren osan rahvastakin uudenlaisena sosiopsyykkisenä luisumisena perikatoon. 

Viimeisenä silauksena kaikelle tälle odotamme enää virallisen eliitin monitahoisen psykoosin aiheuttavan ydinsodan myös aivan turhaan... 

Keisari ei ole pelkästään ilman vaatteita, vaan irstailee estottomasti kaikilla seksuaalisilla tavoilla kaikkien silmien edessä, ja vain pieni osa kehtaa siitä huomauttaa...

Mitä tulee sunnuntain eurovaaleihin, niin tämä Seppo Oikkosen (em.) tilanneanalyysi on hyvä tajunnan avaaja siitä!  

Ei ole edellytyksiä osallistua äänestämiseen, koska nykyisessä sosiopsyykkisessä taantumassa niin paljon poliittisesta asiakäsittelystä on täysin piloilla mm. kieroon vääristyneinä harhoina ja lähes kaikki sisällöt ovat niin hurjasti narsistisen ja psykopaattisen eliitin hulluja intressejä palvomaan luotua tyranniaa. 

Ei tarvitse sen kohdalla kuin ymmärtää mitä tarkoittavat kollektiiviset psykoosit ilmastoalarmismin ja russofobisen sotaeskalaation ympärillä, mitä eurovaalikampanjatkin ovat pääosiltaan hyödyntäneet estoitta ja itsekritiikittä. 

Lisäksi koko EU kaikkineen sekä rakenteena että "sisältönä" on niin paljon vastoin kartesiolaisen paradigman luomaa edustuksellisuuden kognitiota, ettei äänestäminen sellaisen keinotekoisen diktatuurirakenteen puitteissa ole ollenkaan edes "demokratian" mukaista toimintaa periaatteenakaan. 

Summa summarum: En äänestä nytkään! -- peli on toistaiseksi menetetty länsisivistyksen pelastamiseksi.