Friday, July 01, 2005

Blogin tilannekatsaus

Näin kolmen kuukauden bloggaamisen jälkeen on paikallaan hieman katsoa, miten tämä on lähtenyt käyntiin ja mitä seuraavaksi. Selväksi on ainakin tullut se, että näin kasvukaudella keskityn vyöryttämään kasveja näytille eri kasvutilanteissa ja kertomaan kuvin ja sanoin arboretumprojektiin liittyvistä tehtävistä.

Aluksi ajattelin, että kirjoittaisin samalla koko ajan myös ns. näkemyksellistä ja pohdiskelevaa tekstiä kaikesta aiheeseen ja alaan liittyvästä, mutta päätin siirtää sellaisen vasta talviaikaan. Tähän blogiin on hyvä tehdä selvä luonne-ero kasvukauden ja lepokauden välille. Näin homma pysyy ryhdikkäänä ja selkeänä. Lisäksi kasvukaudella en oikein edes kerkeä ja jaksa väsäämään kauaskin aiheesta versonutta tekstiä ja filosofoida eri asioihin liittyviä seikkoja. Parempi on keskittyä näinä aikoina "vain" itse asiaan ja kuvalliseen ilmaisuun. Paradoksaalista tosin on se, että näin kesällä merkintöjen laitto on varmaankin aktiivisempaa kuin talvella, mutta ihmekös se, kun materiaalia saa välittömästi ja helposti vaikka kuinka paljon.

Talviaikana ajattelin käydä läpi myös vanhoja blogiaikaa edeltäneitä arboretumjuttuja kuvienkin kera ja esitellä mm. ulkomaan matkojeni satoa kasvien suhteen. Kuvia olen ottanutkin niillä reissuilla aika paljon nimenomaan kasveista. Ainakin lokakuun lopulle asti blogin luonne pysyy siis samana, mitä se on ollut viimeiset pari kuukautta. Viikon kasvi- artikkelitkin jatkuvat vähintään sinne asti. Palaan postailemaan seuraavan kerran vasta tulevana sunnuntaina, jolloin vyörytän taas aimo annoksen merkintöjä viikolla tehdyistä töistä ja kasveista.

2 comments:

Anonymous said...

Kivat sivut! Tulevat välillä googelin haussa, kun olen jotain kasvia sieltä etsinyt. Aloittelevana puutarhurina on mielenkiintoista lukea erikoisistakin kasveista joita esittelet, vaikka tuskin niitä omaan pieneen puutarhaani tulen laittamaan..varsinkaan puita. Ja kommentti "jo kukkineista" kasveista ja niiden siistimisestä: Aloittelijana olen kuvittelut että varret ym. kuuluukin jättää kukkimisen jälkeen..että se on jotenkin kasvin silpomista jos ne ottaa pois. Esim. herttavuorenkilpeä jota istutin isoon ryhmään on oikeastaan vielä hauskemman näköinen kukkimisen jälkeen, kun se varsi muuttuu sellaisen "kuivakukan" näköiseksi..joo-o, mä en vielä tunne näitä kasvien termejä niin hyvin.
Ketä nää sun sivut muuten palvelee...kun täällä ei näy oikeastaan kommentteja ollenkaan...? vai onko tää enemmän sun "omaa päiväkirjaa", jota sitten tutut ja tuntemattomatkin käyvät välillä vilkuilemassa..?

Kyselee utelias vierailija

Mika said...

Hei anonymous!

Niin, eipä ole juuri tullut kommentteja. Kiitos, kun sellaisen laitoit! Tällaisen äskettäin aloittaneen blogin ongelma on se, että se hukkuu massaan ja lukijoita ei ole ehtinyt kertymään paljoa senkään vuoksi. Esim. Pinseri -nimisen blogin blogilistalla (jossa minunkin blogi on) osoitteessa www.pinseri.com on reilusti yli 2000 blogia.

Lisäksi tällaiset ns. erikoisalablogit ovat vähemmän suosittuja kuin esim. ihmissuhdeasioita ruotivat blogit. Ystäväni ovat toki tietäneet alusta asti blogini ja tiedän heidän lisäkseen jonkin verran muitakin ilmaantuneen säännöllisiksi lukijoiksi. Lukijakunta suurenee ajan kanssa, kunnes saattaa tulla jokin lakipiste.

Tämä on yhtäältä "oma päiväkirjani", mutta toivon myös tavoittavani kaikenlaisia kasveista ja alastani kiinnostuneita ihmisiä ja muitakin, joille haluan tarjoilla näkemyksiäni ja kasvien kauneutta. Tietenkin tämä toimii tiedonlähteenä niille, jotka ovat kiinnostuneita tavalla tai toisella kasvien kasvatuksesta. Täysin vihreättömän peukalon omaavat ihmisetkin voivat saada tästä kenties ainakin elämyksiä...

Toivon, että sekä alan moninaiset ammattilaiset että amatöörit saavat tästä irti ideoita ja tietoja. Varsinkin sellaisia tietoja, joita ei välttämättä ole yleisesti saatavilla. Välitän myös sellaista näkemystä, joka on vaihtoehto totunnaiselle ja kaavoihin kangistuneelle käytännölle. Haluan, osaltaan tällä tavoin näyttää suuntaa kohti monipuolisempaa, idearikkaampaa ja rohkeampaa kasvien käyttöä. Suomessa on mielestäni edelleen ja jatkuvasti tarvetta parantaa ihmisten suhdetta kasveihin ja lisätä tietoa niihin liittyen.