Saturday, December 31, 2005Viime tiistaina 27.12.2005 kävin taimikasvatuspaikallani tarkistamassa ja kuvaamassa tilannetta ja olinkin varsin tyytyväinen sataneen lumen määrään. Nyt talvisuojatut ja kaadetut taimipurkit olivat peittyneet kunnolla lumeen, joten enää ei ole vaaraa suojaukseksi kasattujen sanomalehtien purkaantumisesta tuulisissa oloissa. Lunta oli satanut Joulun pyhien aikana paikalle 10 - 15cm, mikä on vyöhykkeellä I eli varsin lähellä etelärannikkoa hyvä määrä, kun samaan aikaan esim. Espoon Tapiolassa oli satanut puolet vähemmän lunta.
Nyt sää on tosin lauhtunut n. asteen verran suojan puolelle ko. paikalla ollakseen pari - kolme päivää niillä tienoilla, mutta aivan heti ei tuo lumimäärä sula, jos lauhasta jaksosta huolimatta välillä sataa lisääkin lunta.

Alimmassa kuvassa nähdään noiden havutaimien edessä ja oikealla puolella hyvin hautautuneena kaadetut ja sanomalehdillä suojatut purkkitaimet. Hangen muhkurainen pinta paljastaa vielä niiden sijainnin. Taustalla näkyy esim. taimikasvatuspenkissä olevat punamarjakanukat (Cornus mas), joissa muutamat lehdet jäivät oksiin paleltuneina. Ylimmässä kuvassa nähdään puolestaan se harmillinen seikka, että pystytetystä kanaverkosta huolimatta pienet vipeltäjät (mm. myyrät) pääsevät verkosta läpi ja aterioimaan kaadetuilla kasveillani. Menen vielä tarkistamaan lähiaikoina, mihin kohtiin jälkiä on syntynyt ja lorautan Mota -karkotetta verkkoaitaan lumirajalle...
Posted by Picasa

No comments: