Sunday, January 17, 2010

Talvikauden 2009 - 2010 jää- ja lumitilanteita - Osa 12Järvijään päältä tuulen mukana poispyyhkiytyneen lumen kohtia kuvattuna sunnuntaina 17.1.2010 Hämeenlinnassa. Tämä ilmiö esiintyy niillä kohdilla, missä tuuli kanavoituu voimakkaiksi puuskiksi. Tässä tuulen kanavoitumista edesauttoi kapealla kohdalla oleva silta, jonka alta tuuli on parin viikon aikana päässyt vaikuttamaan noin. Kuvaa myös tilannetta, jossa uutta lunta ei ole satanut pitkään aikaan.
Katuluiskan lumihankea pitkin valuneita aurauslumen kokkareita kuvattuna sunnuntaina 17.1.2010 Hämeenlinnassa. Kokkareet olivat liikenteen ja liukkaudentorjuntahiekan likaaman kovettuneen jäälumen poisauraamisesta peräisin ja kuvaavat tilannetta, jossa yli viikkoon ei ole satanut uutta lunta.
Lumihankea ja virtsaamisen jälkiä kuvattuna Helsingin Meilahden arboretumissa perjantaina 15.1.2010. Ko. eläinlaji jää arvoitukseksi, mutta epäilen koiraa. Poissuljettua ei ole jopa ihminenkään. Joka tapauksessa tällaiset virtsaamisjäljet tulevat lumihangessa voimakkaasti esille aikaa myöten, kun uutta lunta ei ole juurikaan satanut pitkään aikaan; yli viikkoon.
Lumihankea ja oravan jälkiä kuvattuna pimeässä ja keinovalossa keskiviikkona 13.1.2010 Espoon Tapiolassa. Yllä olevista isoista koivuista varisseiden huurrenokareitten jättämiä jälkiä oli mukana. Kahdesta eri keinovalosta valkoinen oli hallitsevin alempaan kuvaan verrattuna.
Lumihankea ja jäniksen / rusakon jälkiä kuvattuna pimeässä ja keinovalossa keskiviikkona 13.1.2010 Espoon Tapiolassa. Kahden eri keinovalon sävyt limittyivät sumeasti toisiinsa; Oranssi sävy oli hallitsevin.
.Lumihankea, aurattua lumivallia ja ilmeisesti koiran jälkiä kuvattuna iltapäivähämärässä ja keinovalaistuksessa keskiviikkona 13.1.2010 Espoon Tapiolassa. Hämärän ja oranssin keinovalon sekoitus aiheuttaa violetteja sävyjä. Auratut vallit olivat kovettuneet eniten styroxmaisiksi parissa viikossa. Lumihangen pinnalla oli vielä pehmeähköä lunta.
.
.


Lumihankea ja rusotuomipihlajan (Amelanchier lamarckii) varjoa pimeässä keinovalaistuksessa kuvattuna tiistaina 12.1.2010 Espoon Tapiolassa. Pensaasta varisseet huurreknokareet olivat lisäksi tehneet hankeen nuo pienet jäljet. Huurteiset pensaat ja puut aiheuttivat viikolla tavanomaista dramaattisempia varjoja keinovalaistuksessa.

No comments: