Monday, October 29, 2012

Sandy -hirmumyrskyn seurantaa ja tutkimista: USA:n historian pahimpiin ja poliittisimpiin lukeutuva säätapahtuma

Vuosikausiin maailman seuratuin ja tunnetun historian vakavimpiin kuuluva säätapahtuma on käynnistynyt Yhdysvaltain itärannikolla, kun "Frankenstorm" -lempinimellä kulkeva Sandy -hirmumyrsky on rantautumassa keskukseltaan vähän New Yorkin eteläpuolelle / New Yorkin tienoille, millä alueella ei olla totuttu tämän ennätyskaliiperin myrskyihin!

Vakava säätilanne jatkuu laajasti USA:n itäosissa ainakin keskiviikkoon saakka ja senkin jälkeen voi olla odotettavissa rajujen tuhojen aiheuttamaa poikkeustilannetta jopa useita viikkoja; mm. laajoja ja pitkäaikaisia sähkökatkoja ja New Yorkin metrojärjestelmä voi lamautua pitkäksi aikaa tulvaveden vallatessa metrotunnelit...

Myrskyllä on monta poikkeuksellista, ennätyksellistä ja erikoista piirrettä, joista kertovat omaa kieltään alle listaamani kolmen erilaisen lähteen tiedot. Niistä otan esille ensimmäisenä meteorologi Pauli Jokisen ammattimaisen analyysin, josta lainaan muutamia keskeisiä kohtia. Sitten Verkkomedian poimimana on meteorologi Michael Snyderin koostama 17 faktan listaus ko. myrskystä. Lopuksi olen poiminut Infowars -sivustolta kaikki aiheeseen liittyvät jutut; ko. vaihtoehtomedia on myrskyn seurannassa ja taustoittamisessa ahkerin valtamedian ulkopuolinen taho.

Sandy -hirmumyrsky on myös kaikkien aikojen poliittisin myrsky, koska se sattuu Yhdysvaltain presidentinvaalien kynnykselle vain n. viikon ennen itse vaalia! Niinpä sillä tulee olemaan kenties erittäin merkittävää vaikutusta ko. vaaleihin sekä sen tulokseen ja muutoinkin Yhdysvaltojen sekä poliittiseen että ekonomiseen elämään; esim. New Yorkin pörssikin on suljettu. Vaalien ääntenlaskuun liittyen puolestaan on vaarana sähkökatkosten vakava vaikutus sähköiseen äänestämiseen, joka ruokkii mm. vaalivilppiä. Pahimmillaan vaalien siirtäminenkin voi olla mahdollista... Lisäksi Barack Obaman uumoillaan hyötyvän erikoislaatuisesti tästä myrskyn luomasta kaoottisesta ja tuhoisasta tilanteesta, kun hän voi esiintyä istuvana presidenttinä sen avulla "pelastajana" ja "johtajana" niin kovin sattuvasti.

Tähän myrskyyn liittyy myös erikoispiirteenä sen ottaminen esille kiistanalaisten ja salaisten säänmuokkausteorioiden piiriin, joista merkittävänä esiintyy ns. HAARP -teknologian käyttö säätä tarkoituksella muokkaavana järjestelmänä. Tällä sivustolla on seurattu HAARP -teknologian käyttämisen mahdollisia vaikutuksia. Tässä on selitettynä ko. seurantajärjestelmän perusteita.

--> "HaarpStatus.com is a real-time sensor network from over 28 sensors placed in rural areas across the United States. The sensors can detect the HAARP frequency on the ionosphere. Monitors plasma and ions in the atmosphere trying to predict extreme weather anomalies, and solar radiation effects.".

--> "The front page shows a graph and map chart. The page refreshes automatically every five minutes, but the readings are anywhere from 15 minutes to an hour interval, depending on how strong the sensor signals are. Once a sensor detects a signal from HAARP in the ionosphere it will take anywhere from five to ten minutes for the system to show what magnitude and location this signal was over.".

Tämä wikipedian artikkeli selittää mm. sitä, kuinka HAARP -järjestelmällä voidaan manipuloida ionosfääriä. Sen sijaan kertomatta jää se, mitä on jo pitkään monella taholla epäilty ja tutkittukin; järjestelmällä voisi olla myös säätä muokkaavaa vaikutusta eli sitä voitaisiin käyttää mm. sääaseena poliittisiin tarkoituksiin.

Tämä on jäänyt minulta aika paljon tutkimatta, mutta se vaikuttaa selvittämisen arvoiselta. Nimittäin viime viikolla muutamia päiviä ennen ko. myrskyn alettua siirtyä kohti New Yorkia, tuo ko. HAARP -aktiviteettia havainnoiva sivusto ilmoitti erittäin voimakasta aktiviteetin nousua juuri USA:n itäosan alueelle. Tässä on siis vahva epäily säänmuokkausaikeista, joilla on voitu yrittää vaikuttaa tämän myrskyn luonteeseen esim. juuri liittyen ko. presidentinvaaleihin... Kummallinen ja pikantti juttu joka tapauksessa!

Itse havaitsin myrskyn ennusteet viime torstaina, jolloin mm. weatheronline -sivustolla oli jo esim. tässä ennustekarttasarjassa havaittavissa ko. myrskyn reittiennuste ensin Karibialta pohjoiseen ja sitten tämän viikon alussa erittäin poikkeuksellisesti länteen kohti New Yorkia... Nythän ko. myrsky näkyy tosi hurjana tuossa kartalla!!

Nyt en paasaa tästä enempää, mutta todennäköisesti tämä on päivittyvä ja täydentyvä kirjoitus, kun huomenna tiistaina alkaa vyörymään hurjasti tuhouutisia myrskyalueelta... Lisäksi en ole ehtinyt itse vielä tutustumaan noihin alla oleviin Infowars -sivuston juttuihin, joten niistä voi löytyä tähdellistä esille otettavaa...

Päivitys tiistaina 30.10.2012 klo. 03:00: Äsken tuota Sandycam -livestreamia katsoessani koko eteläisestä Manhattanista meni sähköt. Videostreamissa näkyy myös ajoittain valonvälähdyksiä Nykin maisemassa, mikä tarkoittanee kaatuvien puiden tuhoamia sähkölinjoja... On myös tullut tietoon, että; "Long Beachissa vesi noussut kahden kerroksen korkeudelle ja porukka paennut kolmannen kerroksen korkeudelle." ja "Eräs kirjeenvaihtaja oli todistamassa Katrinaa ja sanoo tämän olevan pahempaa.". Lainaukset Janus Putkosen kommentteja Facebook -seinälläni. Aamulla nukkumistauon jälkeen lisää päivitystä ja seurantaa!....

Päivitys tiistaina 30.10.2012 klo. 13:10: Uutisia, videoita ja kuvia myrskyn vaikutuksista ja tuhoista on niin paljon, että tässä menee jokunen tovi käydä läpi niitä ja valikoida tänne koosteeksi....

Päivitys tiistaina 30.10.2012 klo 16:25: Päätin tehdä tähän väliin vain listauksen juttu-, kuva- ja videokoosteista eri medioista -->

Helsingin Sanomien Sandy -myrskyn kooste.

Iltalehden livekuvagalleria myrskyn vaikutuksista ja tuhoista.

Iltasanomien liveseurantavideo.

CNN:n koostamia juttuja ja videoita.

BBC:n koostamia juttuja ja videoita.

Lisäksi Verkkomedian jutut --> 'Frankenstormin yö' - hurrikaani Sandy iski USA:n itärannikolle ja tuhoraportit ovat järkyttäviä ja Yli tuhat ihmistä odottaa kiireistä evakuointia New Jerseyssä - kansalaiset kotiensa katoilla.

LaRouche PAC -sivuston juttuja --> Extreme Weather, Satellites, and Dumping Obama ja Hurricane Sandy, An Enormous Storm, Whose Enormous Damage Comes From Decades of Economic Decline and "De-Preparedness".

Lisäksi olen päivittänyt alle vihreällä fontilla Infowars -sivuston juttuja -->

Päivitys tiistaina 30.10.2012 klo. 17:05: Yksi näyttävimmistä valokuvagallerioista koskien Sandy -myrskyn tuhoja ja vaikutuksia --> Photos: Hurricane Sandy -- Chicago Tribune.

Viimeinen päivitys tiistaina 30.10.2012 klo. 23:50: Päätän tämän jutun päivittämisen ottamalla esille tämän kuvasarjan, jossa on selvitetty Sandy -myrskystä liikkeellä olleet väärennetyt myrskykuvat oikeista myrskykuvista --> Sorting the Real Sandy Photos From the Fakes.

Olen myös lisännyt vielä kaksi uutta juttua Infowars -materiaaliin alla.

Lopuksi ilmoitan, että ko. myrskyyn liittyneiden monien erikoispiirteiden takia haluan selvittää paremmin vielä myöhemmin tämän viikon aikana myrskyn taustoja myös niiltä osin, joita ei valtavirtamediassa ole mainittu....
.
Tässä on livevideokuvaa ja liveseurantaa myrskystä: Sandycam.

BBC:n liveseurantaa.

Latest Hurricane Sandy Satellite Photos and Videos (Updating Live).

LIVE Superstorm Sandy Coverage - The Weather Channel.


Sääbriefing -blogi --->

Supermyrsky Sandy:

"Sandy on Atlantin hurrikaanikauden 18 nimetty trooppinen myrsky (sen jälkeen syntyi vielä Tony). Kausi on tähän mennessä ollut tunnetun historian jaetulla kolmannella sijalla trooppisten myrskyjen määrässä. Kakkossijaa pitää vuosi 1933 (21 trooppista myrskyä) ja ykkösenä on vuoden 2005 huikea kausi, jolloin esiintyi 28 trooppista myrskyä."

"Saavuttuaan uudelleen meren ylle Kuuban jälkeen Sandy on taistellut kuivaa ilmaa ja kasvanutta tuuliväännettä vastaan. Välillä se heikkeni trooppiseksi myrskyksi. Tämän taistelun myötä myrskyn rakenne ei ole enää hirmumyrskyille tyypillisen kompakti tai spiraalimainen. Tämä muutos on aiheuttanut sen, että myrsky on laajentanut huomattavasti voimakkaiden tuulien laajuutta. Nyt sunnuntai-iltana Suomen aikaa hirmumyrskytuulet ulottuvat noin 280 km myrskyn silmän ulkopuolelle ja trooppisen myrskyn kaltaiset tuulet huikeat 835 km silmästä ulospäin. Sandy on näillä lukemilla yksi isoimmista hurrikaaneista ikinä. .... Myrskyn tuulikenttä on siis huomattavasti laajempi kuin tyypillisessä hurrikaanissa. Tämä tarkoittaa sitä, että myrsky pystyy liikuttamaan selvästi suurempaa vesimassaa kuin pienempi myrsky. Tällä saattaa olla erittäin vakavat seuraamukset Yhdysvaltain itärannikolla."

"Trooppiset myrskyt liikkuvat Pohjois-Atlantilla niin, että ne yleensä ensin syntyvät länteenpäin liikkuvista ilmakehän häiriöistä ja saapuessaan Karibian tuntumaan ne hiljalleen tempautuvat korkeammilla leveysasteilla liikkuvien matalapaineiden kyytiin ja siten matkaavat ensin pohjoiseen ja lopulta itään eli takaisin merelle kohti Eurooppaa. Kun trooppiset otukset kulkeutuvat tarpeeksi pohjoiseen, ne alkavat saavuttaa suurien horisontaalisten lämpötilaerojen alueet, jolloin myrsky siis muuntuu trooppisesta hirmumyrskystä extratrooppiseksi matalapaineeksi. Tässä prosessissa myrskyn pintailmanpaine yleensä nousee, mutta joskus se voi myös laskea. Tällaisissa tilanteissa alkuperäinen trooppinen myrsky on saattanut olla heikompi, mutta muuntumisen myötä myrsky saattaa voimistua huomattavasti. Tämä muutos tapahtuu tyypillisesti kaukana merellä eikä se yleensä vaikuta maa-alueilla.

Sandyn tapauksessa muutos on tapahtumassa hyvin lähellä Yhdysvaltain itärannikkoa maanantain aikana. Erikoisen tapauksesta tekee sen, että tällä kertaa muunnoksen aikana myrsky kulkeekin Pohjois-Atlantilta takaisin länteen kohti Yhdysvaltain rannikkoa, eikä jatka länsivirtauksen saattelemana kauas merelle. Supermyrsky nimitys johtuu ehkä osittain siis siitä, että myrskystä saattaa kehittyä eräänlainen hybridi, jolla on vielä trooppisia piirteitä, mutta myös extratrooppisia piirteitä, jotka yhdessä saavat aikaan erittäin ison ja voimakkaan matalapaineen, joka uhkaa kymmenien miljoonien ihmisten arkea."

"Tällä hetkellä ennusteet näyttävät, että Sandy rantautuu New Yorkista etelään eli New Jerseyn osavaltioon. Tämä tietäisi myös New Yorkin kaupungille kaikkein pahinta mahdollista vaihtoehtoa. Tuulet liikkuvat myrskyn keskuksen ympärillä vastapäivään, joten reitin oikealla puolella tuulet puhaltavat kohti rannikkoa tarkoittaen sitä, että tuulen ja alhaisen ilmanpaineen työntämänä valtaisa vesimassa painautuu kohti itärannikkoa juuri New Yorkin tienoilla."

"Tyypillisesti hurrikaanin voimakkaat tuulet vaikuttavat melko pienellä alueella silmän ympärillä ja niinpä tuulet eivät yleensä aiheuta suurinta taloudellista vahinkoa. Sandyn tapauksessa tuulet eivät ole lähelläkään yhtä voimakkaita kuin joissakin erittäin voimmakkaissa hurrikaaneissa, mutta sen sijaan tuulet tulevat kattamaan erittäin suuren alueen. Yhdysvaltain itäosassa maaperä on luonnollisesti vielä sula, osin märkä ja puissa ovat vielä pääosin lehdet tallessa. Niinpä tuulet pääsevät tarraamaan lehtipuihin tehokkaasti ja kaatamaan ne kumoon."

"Suurin meriveden nousu uhkaa New Yorkin ympäristöä. Reilu vuosi sitten hurrikaani Irene nosti meriveden korkeutta Manhattanin eteläpuolella noin 4,1 jalkaa eli 1,25 metriä. Myrsky osui melko lähellä vuorovesi-ilmiön tuomaa luonnollista huippua, joten näiden yhdistelmänä merivesi nousi noin kaksi metriä keskimääräisen merivedenkorkeuden yläpuolelle. Noin 15-30 cm korkeampi vedenkorkeus olisi johtanut siihen, että merivesi olisi päätynyt New Yorkin metrotunneleihin.

Tällä kertaa GFS säämallista laskettujen ennusteiden perusteella Sandy tulee nostamaan meriveden korkeutta Manhattanin ympäristössä noin 5-6 jalkaa eli 1,5-1,8 metriä. Tämä olisi siis selvästi korkeammalle kuin Irenen tapauksessa. Suurin kysymys kuuluukin: osuuko myrskyn aiheuttama meriveden nousun maksimi samaan aikaan kuin vuorovesi-ilmiön tuoma maksimi?"
 
"Jos pahin skenaario toteutuu ja myrsky iskee rannikolle ma-iltana paikallista aikaa, voi merivesi nousta Manhattanin eteläosan ympärillä noin 8,3 jalkaa eli 2,5 metriä keskimääräistä korkeammalle. Tässä skenaariossa merivesi tulvisi New Yorkin metrotunneleihin (mikäli niitä ei saada suojattua) ja useat rantatiet ja tunnelit jäisivät veden alle.".
 
"Seuraa netissä
 • Tässä postauksessa tärkeimpänä lähteenä on ollut Dr. Jeff Mastersin loistava Wunderblog-sääblogi. Sitä kannattaa seurata tuoreimpien tietojen suhteen.
 • The Battery-havaintoasemaan lasketut meriveden korkeusennusteet. (Hurrikaani Irene nosti meriveden 9,5 jalkaan yli MLLW:n. Mikäli Sandy yltää 10-10,5 jalkaan yli MLLW:n, metrotunnelit saattavat tulvia.
 • USA:n Ilmatieteen laitoksen New Yorkin paikallistoimiston sivustot.
 • Hurrikaanikeskuksen sivusto".

Verkkomedia --->

Nyt iskee Katrinaa suurempi hirmumyrsky - 17 faktaa USA:n itärannikon 'Frankenstormista':

"Michael Snyder kirjoittaa Yhdysvaltojen itärannikolle iskevästä hirmumyrsky Sandysta 17 faktaa, jotka korostavat tulevan vuorokauden aikana iskevän myrskyn merkittävyyttä.

Snyder listasi 17 faktaa lähestyvästä myrskystä:

 1. Hurrikaani Sandy on nimetty Frankenstormiksi ja useat uskovat lähestyvän myrskyn olevan pahin ainakin 100 vuoteen.
 2. Kyseessä on massiivinen megamyrsky. Raporttien mukaan voimakkaat trooppiset tuulet yltävät jopa 850 kilometriä myrskyn keskustasta.
 3. Myrskyn koko on suurin koskaan kirjatuista. Myrskyjen koot on arkistoitu vuodesta 1988, eikä koskaan trooppinen myrsku tai hurrikaani ole ollut mittakaavaltaan Sandyn kokoluokkaa.
 4. Myrsky on jo aiheuttanut 5 000 lennon peruutuksen.
 5. New Yorkin pormestari on käskenyt evakuoinnin kaupungin kansalaisille, jotka elävät ns. A-alueella.
 6. Merenpinnan odotetaan nousevan jopa 5 metriä normaalitason yläpuolelle joissain osin New Yorkin aluetta.
 7. New Yorkin odotetaan saavan vastaansa 130 kilometrin tuntinopeudella puhaltavan tuulen.
 8. New Yorkin metrojärjestelmä on suljettu tulvavaaran vuoksi ja julkisen liikenteen pelätään kärsivän voimakkaasti odotettavista tulvista.
 9. Koulut Bostonissa suljettiin maanantaina.
 10. Kaikki julkiset koulut suljettiin New Yorkissa maanantaina.
 11. Kaupankäynti New Yorkin pörssissä suljettiin maanantaina. Kyseessä on ensimmäinen kerta kun pörssi on suljettu syyskuun 11. päivän terrori-iskujen jälkeen vuonna 2001.
 12. 50 000 Delawaren asukkaita on käsketty evakuioitavaksi.
 13. Kentuckyssa, Länsi-Virginiassa ja Pohjois-Karolinassa odotetaan voimakkaita lumisateita.
 14. 10 miljoonan ihmisen odotetaan menettävän sähkökatkoissa energiansaannin.
 15. Poikkeustila on julistettu New Yorkissa, New Jerseyssä, Connecticutissa, Pennsylvaniassa, Marulandissa ja Virginiassa.
 16. Arviolta 50 miljoonaa ihmistä asuu alueella, jotka ovat suoraan myrskyn tiellä.
 17. Meteorologi Mike Smith odottaa myrskytuhojen nousevan jopa 100 mijardiin dollariin ja aiheuttavan pahoja vaurioita USA:n taloudelle. Tämä ennuste nostaisi Sandyn tuhot jopa huipputuhoisaa Katrina myrskyä pahemmiksi. Monet meteorologit ovat kuvailleet tilannetta "worst case skenaarioksi" - eli vastassa on pahin mahdollinen tilanne. ".

"RT;n uutisten mukaan tulviminen on jo alkanut New Yorkin alueella. Katso kuvat!

LIVE - Sandycam lähetys 24/7 netissä:
RT:n live-päivitykset - kuvia ja uutisia:


Infowars -media (Uusimmat päivitetyt jutut vihreällä fontilla) --->

NYT on Hurricane Sandy: We’re Doomed Without FEMA and Big Government - October 30th, 2012

Obama Ordered DHS to Control Hurricanes - October 30th, 2012

Media Bizarrely Claims Looting in Aftermath of Hurricanes is a “Myth” - October 30th, 2012

Nuclear Regulatory Commission Declares Alert at Oyster Creek Nuclear Plant - October 30th, 2012

Worst Case Scenario: Hurricane Sandy Is The Biggest Storm Ever To Hit The Northeast - October 30th, 2012

What Hurricane Sandy Reveals About the Future of Preparedness - October 30th, 2012

Krauthammer Slams Obama Over Hurricane Sandy Photo-Op - October 30th, 2012

New York paralyzed as Sandy slams into US; 13 dead - October 30th, 2012

Media Promotes Frakenstorm, Ignores Obama Benghazi Bombshell - October 29th, 2012

1990s East Coast Hurricane Drill Named “Sandy” - October 29th, 2012

Gangs Plan Hurricane Looting Spree Via Twitter - October 29th, 2012

Panic Buying Grips the East Coast: Mad Rush for Supplies Ahead of Mega-Storm - October 29th, 2012

Hurricane Sandy May Score a Direct Hit On Spent Fuel Pools at Nuclear Plant - October 29th, 2012

The $100 Billion Storm: 17 Things You Should Know About Hurricane Sandy - October 29th, 2012

How To Prepare For A Hurricane? Some Lessons That Preppers Can Learn From Hurricane Sandy - October 29th, 2012

NWS in New Jersey Issues Intense, Guilt-Inducing ALL CAPS Warning About Hurricane Sandy - October 29th, 2012

Emergency preparedness checklist for perfect storm Hurricane Sandy – Here’s what you need to get NOW - October 28th, 2012

The Engineered Storm of The Century: Video Report - October 27th, 2012

Could ‘Frankenstorm’ Delay Presidential Election? - October 26th, 2012

Hurricane Sandy: Divine Wind for Obama - October 26th, 2012

Could Hurricane Sandy be Weather Modification at Work? - October 26th, 2012

Frankenstorm Sandy Brewing Towards East Coast - October 26th, 2012.

No comments: