Sunday, January 06, 2013

Länsimaiden rappiotilaa tuoreesti valottavaa vertailu- ja yhteenvetoaineistoa vuoden 2013 aktivistitoiminnan pohjaksi

Vuoden 2013 ensimmäinen blogikirjoitukseni saa olla tässä vaiheessa kooste muiden kirjoituksia ja aineistoja, mutta hyvin pikantin jujun kera. Nimittäin asetan vertailuun kahden täysin erilaisen kulttuurin tahoilta tehtyjä analyysejä ja havaintoja yhdestä ja samasta aiheesta. Se toimii ymmärryslaajentamisen apuvälineenä oivallisesti ja osoittaa siinä sen, kuinka asioita on hyvä tarkastella myös koherentteihin kokonaisuuksiin pyrkivänä dynamiikkana - metafysiikkana pelkkien sirpaleisten ja tunnustuksellisten oppi- ja erikoistietotarkastelujen sijaan. Tarkasteltavana aiheena on länsimaisen sivilisaation - kulttuurin nykytila ekonomis-poliittis-sosiaalisena kokonaisuutena.

Vertailun ensimmäisenä osapuolena on pohjoiskorealainen dokumentti "Propaganda", joka pureutuu länsimaisen sivilisaation - kulttuurin nykytilaan ulkopuolisena tarkkailijana meihin nähden ja omaa täten tarkastelukulmana hyvin tuoreen ja mielenkiintoisen osallisuuden; dokumenttisisällön ytimenä on kritiikki länsimaista rappiota kohtaan, mikä esitellään pohjoiskorealaiselle diktatuurille haitallisena vihollisuhkana (Älkäämme antako johtaa ajatuksiamme harhaan siten, että muka kuvittelisimme pohjoiskorealaisen yhteiskunnan ko. kritiikin takia silti mitenkään vaihtoehdoksi). Tämä dokumentti ilmestyi jo useita kuukausia sitten, mutta viime kuun lopussa siitä tuli Youtubeen versio suomenkielisen tekstityksen kera, minkä nyt tarjoilen. 

Tuota dokumenttia vasten länsimaiden itsensä sisällä esitetty kritiikki aivan samoja omia asioitamme kohtaan näyttäytyy tavallaan nyt uudella kirkkaammalla tavalla, kun voimme koostaa näistä eri näkökulmista koherenttia havainto- ja ajattelukokonaisuutta. Sitä varten poimin alle koosteen osin tuttuja aikaisemminkin suosimiani länsimaisen vaihtoehtomedian sisältöjä ja joitakin ennestään vähän käyttämiäni lähteitä (Listauksen lopussa "suomalaiset" -joukossa). Lähdevalikoima ei ole tietenkään kaiken kattava, mutta pyrin valitsemaan tähän erilaisia sisältöjä, joissa on kuitenkin hienosti näkyvissä joka tapauksessa tuo kritiikki länsimaiden nykytilaa kohtaan. 

Lisäksi nämä ovat yksi otos kirjoittajista - aktivisteista, joita olen arvostanut osin pitkäänkin tai joihin olen vähintään viime aikoina kiinnittänyt suurella mielenkiinnolla huomiota. Kaikista näistä sisällöistä en ole ollut täysin samaa mieltä joka kohdassa tai vielä kunnolla sisäistänytkään kaikkea, mutta osaltaan näiden mukana kasvatan edelleen omaa ymmärrystäni myös tänä vuonna, mikä tulee näkymään jollain tavalla omissa tulevaisuuden kirjoituksissani... 

Niinpä tämä kooste kertoo myös siitä, minkälaisten yhteiskunnallispoliittisten asioiden parissa tätäkin vuotta pakerran eteen päin aktivismissani; savotta on yhä tosi laaja ja vaikea niin tiedonkäsittelyllisesti kuin varmasti emotionaalisestikin, kuten rappioituvan kulttuurin piirissä toimivan kenen tahansa melko "nuoren" aktivistin kohtaloksi koituu...

Näissä ko. koosteen sisällöissä on yhtenä teemana kokonaiskatsauksia sekä menneen vuoden 2012 että ennusteina ja arvioina tämän alkaneen vuoden 2013 yhteiskunnallispoliittisiin ominaisuuksiin, tapahtumiin ja agendohin. Muutoinkin yhteenvetojen kaltaisia kirjoituksia on niissä tyypillisesti näinä aikoina tehty ja tämä on juuri hyvä asia tämän ko. vertailun kannalta, kun haluamme saada aikaan kokonaiskuvaa entistä paremmalla havainto- ja ymmärryskyvyn laadulla.

Alla oleva aineisto on taas kerran hyvin laaja ja sen parissa saa varmasti kulumaan aikaa pitkään ja haastavasti. Niinpä voin jättää taas muutamiksi päiviksi kypsymään uudet aktivistiset kirjoittamisjuoneni tälle uudelle vuodelle, kunnes palaan taas asiaan mm. lupaamieni Facebook -koosteiden kera; pohtimista aktivismini suuntaaminen yhä paremmaksi tarvitseekin... Nyt siis länsimaisen sivilisaation - kulttuurin tilaa tällaisena yhteenvetovertailullisena kollaasina >>

Propaganda:

Osa 1

Osa 2

Osa 3

- Osa 4

Osa 5

Osa 6

Osa 7.

Verkkomedia >> Suomen valtamedian vaikenemat 20 aihetta vuonna 2012:

"1. EU-liittovaltio

2. Yhdysvaltojen NDAA-lainsäädäntö

3. Iranin vastainen kampanja

4. Tilanne Syyriassa

5. Idän valtaliittojen kehitys

6. Eurokriisin luonne

7. Libyan lähetystöisku

8. Venäläisten asema Suomessa

9. Globalismin ajatushautomot – lännen valtaliitto

10. Venäjän presidentinvaalit

11. Tilanne Talvivaarassa

12. Geenimanipulaatio

13. Suomen Natottaminen

14. Kenraali Makarovin vierailu

15. Euroopan vakausmekanismi – pakkopaita ja EVM

16. Fukushima

17. Al Qaida ja terrorismin luonne

18. USA:n presidentinvaalit

19. Gazan sota

20. Rahan valhe" >> Linkin tekstissä kukin kohta on selitetty ja avattu tarkemmin.

LaRouche PAC:

Jan. 4th, 2013 Webcast Keynote

Jan. 4th, 2013 Webcast Question 1: What is the Role of a Leader, as Opposed to a Majority, in Determining the Course of Events? What will the Reinstatement of Glass-Steagall Mean?

Jan. 4th, 2013 Webcast Question 2: What is the Fallacy in the 'Fiscal Cliff' Debate?

Jan. 4th, 2013 Webcast Question 3: What Can We do about the Escalating Threat of Thermonuclear War?

Jan. 4th, 2013 Webcast Question 4: What is the Classical Scientist's and Artist's Morality, as Opposed to that of Simply Protesting Against Injustice?

Dec. 28th, 2012 Webcast Keynote

Dec. 28th, 2012 Webcast Question 1: What is the Alternative to Austerity in Solving the U.S. Debt Crisis?

Dec. 28th, 2012 Webcast Question 2: How would You Address the Drought in the U.S., Flooding in South America, and the Worsening of the Food Crisis by the Obama Administration?

Dec. 28th, 2012 Webcast Question 3: What are the Motives behind the otherwise Completely Senseless U.S. Policy in Libya, Syria, and, now, Turkey?

Dec. 28th, 2012 Webcast Question 4: What is the Fallacy in Viewing Suicide Shooters, Army Suicides, Mental and Physical Health Deprivation as Individual Issues?

Infowars: 

50 Predictions For 2013 - January 2nd, 2013

20 dark predictions for 2013, the year of oppression and insanity - January 1st, 2013.

The Trends Journal (Gerald Celente):

Gerald Celente – Alex Jones’ Info Wars – January 4, 2013

Gerald Celente – Lew Rockwell Show – January 4, 2013

Gerald Celente – USA Watchdog.com – December 31, 2012.

Sekalainen valikoima suomalaisia yhteiskunnallispoliittisia - aktivistikirjoittajia (Pääpaino ekonomiassa):

Seppo Oikkonen --> Matkalla tuntemattomaan ja Ahneus talouskasvun naamareissa ja oleskeleva raha.

Esko Seppänen --> 'Olli Rehn: isänmaan parturi' ja ”Kusessa ollaan koko saakelin sakki”.


Arhi Kuittinen: Uuden talouden ehdot ja vakaat valtionyhtiöt pääoman houkuttelijoinaImmateriaalinen talous ja ideologinen tyhjiö, Vasemmistoeliitti luovuttaa äänestäjänsä perussuomalaisille, Katainen vaikenee 23 miljardin verohelpotuksista ja Ahon uhrialttari ja talouseliitin vaatimukset.

Timo Isosaari: Kansantalouden erittäin lyhyt oppimääräBilderberg vs Ellivuori ja Eeppinen talousrikos valmisteilla.

Heikki Typpö: Mitä on edistys ja taantumus tänään?, Palkka-ale kertoo porvariston hädästä ja Tuottamaton työ ja palkanalennus.


J. Sakari Hankamäki: Asiaton oleskelu kielletty! ja Niinistön puhe suomeksi.

No comments: