Saturday, March 02, 2013

Transatlanttisen ekonomian tilasta vuoden 2013 alussa: Reaalitalousrappio etenee rahatalousdiktatuurin ikeessä ja humaanien rahareformien nousu

Yhteiskunnallispoliittinen kirjoitteluni aktivoituu tauon jälkeen tämän talousaiheisen koosteen kera; se sisältää mm. Facebookissa luonnostelemiani kirjoituksia sekä siellä linkittämiäni ja tykkäämiäni muiden sisältöjä. Helmikuun puolivälin influenssan potemiseni takia osaltaan jäänyt tällainen kirjoittelu pyrkii jatkumaan tästä alkaen ja tämän talousaiheen jälkeen hautumaan jääneestä materiaalista riittää vielä lähipäiville julkaistavaa toisten aiheiden kera...

Palaan vielä jossakin välissä kertomaan tarkemmin aikaisemmin vihjaamastani tällaisen yhteiskunnallisen kirjoitteluni jatkosta ja siinä viime aikoina(kin) ilmenneistä vaikeuksista...

Mutta nyt pidemmittä alustuksitta annan alle listaamani aineiston puhua puolestaan tämän kertaisesta aiheesta omine kommentteineni ja pohdintoineni >>>

Ensimmäiseksi ryhmittelin viime viikoilta poimittua materiaalia kuvaamaan transatlanttisen ekonomian tilaa käytännössä, mikä tunnetusti on havainnollistettu rahataloustotalitaarisen ajattelun - agendallisuuden alla viruvan reaalitalouden rappiokierteenä >> 

Olli Rehn käskyttää ministereitä hiljaisiksi – Aalto-yliopiston johtaja tyrmistyi >> Totalitarismi uhkaa sivilisaatiota yhä hälyyttävämmin pakkona antautua rahatalousintressien sanelemaan diktatuuriin!

---> Arhi Kuittinen: Olli Rehn on onnistunut tehtävässään.

Tähän on tultu: Nälkäiset kreikkalaiset mellakoivat ruokajakelupisteessä >> Vakava varoitus siitä, mihin johtaa EU:n rahataloustotalitarismi ja on johtamassa edelleen yhä laajemmin mukaan lukien Suomi jossain vaiheessa tällä tiellä jatkettaessa!...

Pankeille tuhansien miljardien vedätyksestä vain satojen miljoonien sakot >> Vedätys, manipulointi, valehteleminen ja harhaanjohtaminen ovat kaikkein tuottoisimmat talousmenetelmät länsimaissa, mutta lähinnä vain imaginaarisesti ja irrationaalisesti. Se on kuitenkin reaalitodellisuudelle monesti kaikkein tuhoisinta.

Olisi tavallaan rangaistuksena juurikin hienoa, jos moisilta toimijoilta ja moisen rappio- ja valuvikasysteemin antihumaaneilta hyödyntäjiltä viedään käyttämänsä systeemi perustamalla korvaava parempi.

Katainen: Suomelle odotusten mukainen neuvottelutulos >> Katainen odottaa ainoastaan transatlanttista eliittiä miellyttäviä tuloksia. Soini on oikeassa; EU -neuvottelutulokset huononevat aina kerta kerralta uuteen huonousennätykseen nimenomaan yhteiskunnan kansalaisten suhteen. Luonnottomassa rahataloustotalitarismin muokkaamassa imperiaalirakenteessa se on ainoa luonnollinen seuraus.

---> Arhi Kuittinen: Euro pelaa vahvan markan peliä.

Valtio ulkoisti työt Espanjaan - "Palkat merkittävästi halvempia kuin Suomessa" >> Suomen hallinnon aikeet ovat tähdellisesti transatlanttisen rahatalouspapiston hyväksi toimimista.

Vilkaisepa tästä "Euroopan WTF-grafiikkaa" - Uutiset - Talouselämä >> Voiko enää selvemmin ilmaista seuraavat asiat tällä käppyrällä: 

1. Rahatalous on irtoamassa eskaloituvasti reaalitaloudesta omaksi autonomiseksi ja irrationaaliseksi totalitaariuskonnoksi. 

2. Transatlanttinen rahataloustotalitarismi tuhoaa kansallisvaltioperiaatteen. 

3. Transatlanttinen rahataloustotalitarismi tuhoaa väestöt neofeodalismiin. 

4. Eliitti rahatalouspapiston ohjaamana ajaa täten yhteiskuntia keskiaikaistyyliseen sivilisaation perikatoon. 

5. Lyndon LaRouche, Kaninkolo -blogisti, David Icke, Alex Jones, Nigel Farage, Ville Iivarinen, Seppo Oikkonen, minä jne., jne., jne. ovat olleet koko ajan oikeassa...

---> Se on poliittista taloustiedettä, hölmö | Kansan Uutiset | Verkkolehti

---> Suomi pulitti ennätyspotin EU:lle – ”Salattiin”

---> Jäitä hattuun kuntauudistuksessa, vaativat oikeusoppineet

---> EKP:n Draghi: Säästöille ei vaihtoehtoja

---> Suomi siivoaa sotkun, Britannia korjaa saaliin

---> Globaali uusliberalismi Suomen näkökulmasta | maailmantalous.net.

Mutta nyt tietenkin oikeassa olo ei enää riitä, vaan on alettava hommiin moisen ihmiskunnan vastaisen rikollisuuden kitkemiseksi pois parempien humaanien arvojen ja menetelmien tieltä!

World Debt Explained: Nation's Debt In $100 Bills >> Valtioiden velka! Eli rikos ihmisyyttä vastaan -havainnollistuksena se, minkälaisina määrinä taloususkonnollisen rahatalousirrationaalisuuden eli finanssikapitalistisen keskuspankkirahan velkapyramidillinen manipulaatio on aiheuttanut julkistaloudenkin sitoumuksia ko. pankkiirimafian vangiksi ja imperiaaliharhojensa tuhoisaan ikeeseen.

Eipä ole yllätys se, mikä maa on ylivoimainen tällainen vanki vastoin alkuperäistarkoitustaan.

Käytännön tilanteen havainnollistuksen jälkeen annan seuraavaksi taustoittavaa syvällistä pohdintaa ko. megaongelmasta >>

Eurooppalaisuus kunniaan -- alas EU! >> Tässä on ehkä runsain ja oivaltavin yhteenveto tähän mennessä Seppo Oikkosen (talous)ajattelusta, mitä olen EU:hun ja taloususkontoon liittyen häneltä nähnyt. Voidaan tosiaan sanoa myös näin: Ajassamme vastakkain ovat todellakin keskiaikainen uskonnollislaatuinen rappio ja eurooppalaisen uuden ajan myötä syntynyt inhimillinen kehitys. Ensin mainittu on perikadollisesti tuhoamassa jälkimmäistä!...

Hyperinflation: A Graphic Presentation by Dennis Small >> Lyndon LaRouchen lisäksi siis mm. Seppo Oikkonen on toitottanut paljon sitä, kuinka uskonnollistunut ja imperiaalinen rahatalous on irronnut omaksi autonomiseksi toimijaksi reaalitaloudesta ja on alkanut siksi hälyyttävästi eskaloituen haittaamaan viime vuosina reaalitalouden toimintaa ja hyvinvointivaltion sosiaalisia periaatteita luomalla kaikkien aikojen hyperinflatorisimman velkapyramidisotkun. Se odottaa luhistumisräjähdystään...

Tässä videossa tämä kaikki selitetään hyvin ymmärrettävien graafien avulla ja ne paljastavat selkeästi, kuinka hälyyttävästä tilanteesta on kyse ja kuinka katala ja tarkoituksellinen poliittinen ideologia sen on käytännössä aiheuttanut viimeisen 5 vuoden aikana taustanaan vääristyneeseen rahan magiaan perustuva imperialistinen ja oligarkkinen uskonto.

Dennis Small myös tähdentää tässä, miksi juuri Glass-Steagall -reformi tarvitaan peruuttamaan tämä seinähulluus ja auttamaan osaltaan länsimaita oikean luotottavan reaalitalouden toimintaa palvelevan uuden raha- ja taloussysteemin luomiseen humaanein periaattein oligarkkisen pahuuden sijaan!

----> A Bailout was Never Possible: The Intent is Genocide >> Rahatalouspapiston todelliset aikeet ei ole siis missään vaiheessa olleet kansalaisten hyväksi toimiminen!

Talouskulttuurin tutkija Paavo Järvensivu: Kasvua ei tarvita >> Tässä on joitakin hyviä pointteja, mutta koherentin kokonaiskuvan ymmärtämistä helpottaisi, jos kiinnitettäisiin huomiota siihen mekanismivyyhtiin, jossa rahatalous on nykysysteemissä irtoamassa reaalitodellisuudesta omaksi uskonnolliseksi parasiitiksi reaalitalouden haitaksi. Reaalitaloudessa on siksi kiinnitetty haitallisesti huomiota vääriin asioihin, joista Järvensivun huomiotkin ovat toki yksi indikaattori. 

Talouskasvu on ollut nimenomaan rahatalouden intressien palvelemiseen tähdännyttä kasvua, joka tuottaa vääristyneen käsityksen ekonomian hoidosta; tuotannon valjastaminen finanssivoittojen yhä mahdottomammaksi käyvään ideologiaan. Ekonomian hoidon on oltava tähdellisesti reaalitalouden kehittämistä ja parantamista, jossa "kasvu" tuleekin käsittää yhä paremman energiavuontiheyden edesauttamisena ihmisen ja luonnon vuorovaikutukseen mm. infrastruktuurina, teollisena hyvinvointina ja moraalisena tieteen, taiteen, kulttuurin ja ihmismielen voimien edistyksenä. 

Tilanteen korjaamiseksi on muutettava rahatalouden ja reaalitalouden em. ristiriita ottamalla ensin käyttöön Glass-Steagall -reformi pankkitoiminnan organisoimiseksi pois rahataloutta imperiaaliseen spekulointiin käyttävien investointipankkiirien käytöstä. Sitten on palautettava rahan luominen kansallisvaltiollisen suvereeniteetin huomaan palvelemaan reaalitaloudellista kehitystä tulevaisuuteen suuntautuvana luottona. Vain ihmisellä on mahdollisuus luoda uutta nykyisyyttä tulevaisuutta tahdonalaisesti muokkaamalla.

Degrowth -ideologia onkin sinänsä huuhaata, koska ihmiskulttuurin kehitystä ei voi niin vain pysäyttää tietylle kuolleelle tasolle reaalitaloudessa tai jopa taannuttaa alemmille energiavuontiheyden tasoille, koska sellainen kulttuuri ei ole pysyvä eikä kestävä. Nimittäin jos haluaa säilyttää ns. hyvinvointivaltioperiaatteen, niin se vaatii perustakseen jatkuvasti ja hallitusti energiavuontiheyttä parantavaa edistystä reaalitalouteen. Nyt energiaa sen sijaan tuhlaantuu juuri rahatalouden intressien kasvavan magian säilyttämiseen, joka on sivilisaation tuhoutumisen yksi päämekanismi.

Soininvaara puolustaa nuorten palkka-alea - SAK tyrmää: Laitonta palkkasyrjintää >> Jaa, että pitäisi tuottaa yhä orjamaisempaa työkulttuuria yhä pienemmillä palkoilla tällä verukkeella: Haista iso Peeee Soininvaara! Tuollainen ehdotus ei ole mitään muuta kuin rahataloustotalitarismin hyväksi promotoitavaa neofeodalismia! Tämäkin taas osoittaa, kuinka Vihreät ovat Kokoomuksen puisto-osasto tällaisten agenttien / hyväuskoisten hölmöjen toimesta!

Koskakohan joku ehdottaa, että nuorten ja kaikkien työttömien on otettava vastaan palkatonta työtä >> Pakotetaan aidoiksi orjiksi....

Yhdenlainen kiteytys tästä Kokoomus + Vihreät -liitosta: Finanssikapitalismi ja Agenda 21 ne yhteen soppii...

Kompensoiva veroale on nimittäin nykyisessä systeemiromahdustilanteessa ja taloususkonnollisessa ajattelun vääristymässä lähinnä kuin Titanicin kannella tuolien uudelleenjärjestelyä eli siis turhaa näpertelyä, kuten kaikki nykyjärjestelmän ehdoilla ja puitteissa tapahtuva, koska sellaisen systeemin valuvika perustuu irrationaaliseen rahataloustotalitaristiseen ajatteluun ja sen parasiittiseen haittavaikutukseen reaalitodellisuuden yllä ja se eskaloituu tuhojälkien tuhoisissa peittely-yrityksissä ja ko. ongelman tunnustamisen paniikinomaisessa välttelyssä. 

Työpaikkojen luominen nykysysteemissä on myös heikkenevää laatua joka tapauksessa, koska rahatalousmagia vetää investoinneilta voimaa ja pohjaa pois ko. magiansa kasvavan mahdottomuutensa ylläpitämiseksi; romahdusta yritetään välttää koko ajan epätoivoisemmin keskittymällä yhä enemmän rahatalouden yhä groteskimpaan vapauttamiseen ja valtansa sementoimiseen, mikä hamuaa reaalitalouden toimintoja yhä enemmän elättämisensä kustantajaksi kaiken eli ihmishenkienkin hinnalla...

Nyt vaaditaan syvällistä ajattelun ja systeemin kokonaismuutosta mm. juuri siten, että aletaan ajattelemaan ekonomiaa reaalitaloudesta ja tulevaisuuden tahdonalaisesta luomisesta käsin eikä nykyisen rahatalouden tukahduttavilla ehdoilla ja sen aiheuttaman saavutettujen hyvinvointiperiaatteiden mitätöimisagendallisuuden mukaan...

Näiden aineistojen jälkeen tähdellisenä pointtina on huomioitava LaRouche -liikkeen viimeaikainen edistyminen juuri ko. tavalla uudenlaisen talousreformin ideoijana ja promotoijana >>

LaRouche PAC Releases Draft Legislation to Restore the Original Bank of the United States >> LaRouche -liikkeen lakiehdotus on nyt julkaistu kansallisen pankkitoiminnan palauttamiseksi nykyisen finanssitotalitaarisen monetarismin tilalle!

Tuossa on itse ehdotus, jossa onkin paljon tutkittavaa: Draft Legislation to Restore the Original Bank of the United States.

LaRouche -liike alkaa levittämään tätä kaikille kongressin edustajille: Tässä viikkoraportissa on lisää ko. lakiehdotuksestakin: LPAC Weekly Report.

The Movement for Glass-Steagall >> Glass-Steagall -liike on siis myös kasvamassa!

Viimeiseksi on syytä mainita täällä Suomessa rahareformia ajaneen talousdemokratialiikkeen onnistuminen saamaan ääntään kuuluviin valtamediassa tammi- ja helmikuussa >> 

Liikkeen tiedottaja Ville Iivarinen oli YLE:n Radio 1 kertomassa kahteen otteeseen nykyrahamme em. kaltaisesta valheesta ja siihen liittyvistä erilaisista reformitarpeista: Kuten mitä raha on nykyisessä velkaperusteisessa monetarismimuodossaan ja miten sen sijalle voitaisiin luoda kansallista velattoman - luotollisen rahan reformia...

>> Mistä raha tulee? ja aikaisempi Villen ja Timo Tyrväisen kohtaaminen; Pankin pääekonomisti kertoo, kuinka raha luodaan.

Lisäksi Ville on kertonut kolumnissaan Aviisissa näistä samoista asioista aivan äskettäin: Lopullinen totuus: Kun rahasta ei saa puhua.

No comments: