Sunday, May 25, 2014

EU-vaalipäivän sekalaista pohdiskelua - Huonon vaalituloksen surkuttelua sekä elämäntilanteeni hankalan käänteen aiheuttama haitta aktivismilleni-bloggaamiselleni

Tästä kirjoituksesta tulee poikkeuksellisesti melko sekalainen kokoelma tämän viikon erikoistilanteita niin yhteiskunnallispoliittisessa maamme tilanteessa kuin elämäni uuteen hankalaan käänteeseen liittyen.

-----

Merkittävä politiikan tilannehan on ollut tämän päivän Europarlamenttivaalit.

Valitettavasti jo ennakkoäänissä Kokoomus on jyrännyt voittajana - Onko ihmiset suurimmaksi osaksi järkensä menettäneitä, vai mistä on kysymys?!....

Tukholmasyndrooma, projisointi, eliittiin samastumisen pakkomielle, regressio....

Näyttää erittäin pahasti siltä, että mitään ei ole vaalien kautta tehtävissä maamme tilanteen korjaamiseksi pois rappioittavien ja eugeniikkaisten rahatalousparasiittisten globalisaatiovoimien ikeestä. Nyt se on osoitettavissa näissä vaaleissa, jotka eivät edes suurinta osaa suomalaisista kiinnosta yhtään.

Toisaalta voidaanko paljon alle 50 äänestysprosentilla edes puhua laillisesta vaalista?! Kansan tahtoa tämä ei joka tapauksessa tällä välinpitämättömyyden asteella taaskaan ollenkaan edusta! Lisäksi on muistettava, että Euroopan komissio päättää EU:n politiikasta, jonka kokoonpanoon ei äänestämällä pääse ollenkaan vaikuttamaan! - Kyse on "demokraattiseksi" naamioidusta diktatuurista!

Ilmeisesti eliitti saa tämänkin vaalituloksen perusteella täällä Suomessa puuhastella edelleen varsin rauhassa mitä tykkää ja sitä vastustamassa on olemassa jatkuvasti vain marginaalinen kritisoijaporukka.

Toki äänestämättä jättäneissä on varmasti paljon niitä, jotka ovat joka tapauksessa EU:ta ja euroa vastaan; mutta voiko äänestämättä jättämisellä olla mitään hyviä seurauksia? - Eliitti katsoo, että porukkaa ei kiinnosta ja se alkaa mälläämään sen turvin entistä suvereenimmin ja häpeilemättömämmin!...

Selkeä suunnanmuutos onnistuu siis enää vain yhteiskunnan luhistumisen kautta ns. "puhtaalta pöydältä". Näinkö on?!....

Nämä vaalit osoittivat taas, että suomalaisia vaivaa tyhmyys, valveutumattomuus, ylimielisyys omasta varmuudesta valtaeliitin ja valtamedian sanelemaan maailmankuvaan, oleellisten vaihtoehtojen näkeminen hulluna toisinajatteluna, alistuminen ryhmäpsykologisesti hegemoniseen lännen yhteiskuntarappioon, sokea ja suodatettu mieli näkemässä pinnan mainos- ja lobbausmanipulaation paljon kirkkaammin ja ainoana vaihtoehtona kuin syvät ja laajat faktat ismipintojen ja kiiltokuvahahmojen alla...

EU-vaalien tulospalvelu: Puolueiden ääniharavat >> Kuinka te siis edes kehtaatte äänestää mm. Aleksander Stubbia, Henna Virkkusta, Olli Rehniä ja Heidi Hautalaa, joiden kontolla on sekä hyvin kyseenalaista kulissien takaista toimintaa että selkeitä näyttöjä monen vuoden ajalta hyvinvointivaltion tuhoamisagendoihin osallistumisesta länsieliitin ideologiasokeina asiamiehinä?! 

Eli sanalla sanoen suomalaiset eivät enää ole kovin kehityskelpoinen kansa, vaan täällä ollaan jumituttu piilottamaan pää pensaaseen ja projisoimaan ongelmat ja uhat ulkopuolelle omasta likapyykistä ja regressiivisesti pitäydytään totunnaisessa viimeiseen saakka, vaikka totunnainen muodostuisi kuinka pahaksi ja rikkinäiseksi tahansa...

Hohhoijaa, ehkä ainoita lieviä valopilkkuja tässä EU-sopassa lienee ainakin se, että selkeästi NATO-vastainen Paavo Väyrynen tulee valituksi. Lisäksi Kreikan Syriza-puolueen vaalimenestys on joten kuten tyydyttävää... Toissa päivänä promotoimani (Yhteiskunnallispoliittinen superviikonloppu - Suurmielenosoitus Eduskuntatalolla 23.5. ja EU-vaalit 25.5.! ) Itsenäisyyspuolue korotti ehdokkaineen kannatustaan edellisiin EU-vaaleihin nähden, mutta ketään heiltä ei tullut valituksi.

-----

Omassa elämäntilanteessani on siis tullut sellainen arjen käänne tämän viikon alussa, että se voi vaikuttaa jatkossa vielä toistaiseksi määräämättömän ajan ehtimisiini ja jaksamisiini mm. tämän blogini pitämisessä; olen nimittäin joutumassa asunnonvaihtoprojektiin, kun vuokralaisena joudun muuttamaan pois vuokraisännän halutessa myydä asuttamani asunnon. Muutenkin arkeni on ollut ja tulee olemaan kriittisessä vaiheessa opintojeni loppuun saattamisen takia.

Tämä tarkoittaa sitä, että minun on ensinnäkin alettava orientoitumaan mm. asunnon hakuun ja sitä kautta todennäköisesti uudenlaiseen elämänvaiheeseenkin, missä riittänee haastetta ja vaivaa. Tämä on ollut tietenkin melko järkytys aluksi ja minulla on ollut viime päivinä vahvasti mielessä se, että joudun vapauttamaan jatkossa joksikin aikaa "kaistatilaa" ajatuksilleni ja arjelleni bloggaamisesta ja aktivismista vetäytymisen kustannuksella.

Minun mielestäni tänä länsimaiden sosiaalisen ja yhteiskunnallisen katastrofiprosessin eli hyvinvointivaltion tuhoamisena ilmenevänä kriisiaikana yhteiskunnallispoliittiseen aktivismiin täytyy panostaa kunnolla ja tässä uudessa elämänvaiheessani voi olla, etten kykene lähikuukausina / lähitulevaisuudessa sellaiseen omistautumiseen riittävästi. 

Varsinkin pitkiä analyyttisiä kirjoituksiani tehdessä tykkään pohtia hyvin intensiivisesti ja hakea paljon taustatietoja ja sellaiseen ei taida enää toistaiseksi olla kunnollisia olosuhteita, vaikka paljon on jäänyt kesken täällä blogissani aikomiani kirjoitus- ja tutkimusteemoja, ja vaikka luovuttaa ei aktivismista pitäisi - Omaa itseäkin on silti välillä terveesti ajateltava ja pidettävä elämästään huoli!

Totta on myös se, että tämä EU-vaalin todella huono tulos humaanien vaihtoehtojen esille tulemiseksi ja länsieliitin taloususkonnollis-imperiaalisen hegemonian kyseenalaistamiseksi on nyt masentanut minua poliittisen aktivismini saralla näiden muiden huolien lisäksi - Aktivismini rooli on siis jonkinlaisessa kriisissä...

Niinpä joutunen radikaalisti vähentämään entisestäänkin yhteiskunnallispoliittista aktiviteettiani sekä täällä blogissa että myös Facebook-seinälläni. Tämän takia jatkossa voi siis olla, etten juurikaan toistaiseksi kirjoittele yhteiskunnallispoliittista asiaa ehkä varsin pitkäänkin, mutta saatan toki välillä harvakseltaan jotain lyhyttä / lyhyehköä kommentointia harrastaa lähitulevaisuudessakin, jos katson sen olevan tarpeen tai saan inspiraatiota palata joidenkin aiheiden pariin sopivassa välissä...

Olen itse asiassa päättänyt jatkossa keskittyä täällä blogissa lähinnä vain ominta ydinosaamistani ja keskeisiä kiinnostusten kohteitani koskeviin asioihin; eli kasvit, meteorologia, viherala ja luonto ovat pääroolissa. Voitte siis edelleenkin odottaa sääraportteja, ukkosbongailuraportteja, helleseurantaa, kasviesittelyitä yms., mitä pyrin tekemään kaikesta huolimatta tämän alkaneen kesän aikana. Katsotaan miten se menee...

-----

Olen tässä uudessa tilanteessani nyt muistellut aktivistiaikaani muutenkin tähän mennessä kuluneen aikansa osalta ja yksi valitettava piirre omalta kannaltani siinä on toki myös ollut se, että tällaiseen totunnaisen maailmankuvan eli läntisen yleisen mielipiteen ja valtamediailluusion kyseenalaistamiseeni on suhtauduttu kanssa-aktivisteja lukuun ottamatta varsin nyrpeästi ja / tai vähintään välinpitämättömästi - vähätellen jopa ihan ystävä-tuttavapiirinikin puitteissa - Joskus aktivismini alussa epäiltiin osaltaan siksi jopa mielenterveyttäni. Ja sitten on oltu kohtaani myös etääntyneitä, vältteleviä ja hyljeksiviä mm. selkeänä Facebook-käyttäytymishavaintona.

Omalta kohdaltani sellainen on tietenkin tuntunut pettymykseltä, syrjinnältä ja turhauttavalta. Surulliseltakin, kun näissä asioissa kaipaisi lisää vertaistansa tukea ja ajatteluseuraa. Joka tapauksessa usein on jopa suututtanut, että eivätkö ihmiset tajua, vaikka sata kertaa on selittänyt asiat ja nähnyt paljon vaivaa oman valveutumisensa eteen! Sellainen tietenkin myös osaltaan väsyttää ja kaipa näidenkin takia kaipaan taukoa aktivismista. 

No, tällainen on tyypillistä ns. toisinajattelijan arkea ja sillä hyvä. En ole onneksi kuitenkaan koskaan missään vaiheessa tinkinyt oppimis- ja valveutumistavoitteistani näiden yhteiskunnallispoliittisten pääasioiden ja oleellisten ongelmien suhteen! - Sanoi muut mitä sanovat tai jättävät sanomatta! :) 

Onneksi voidaan myös sanoa, "ettei sota yhtä miestä kaipaa" - enää varsinkaan nykyään tästä EU-vaalituloksen huonoudesta huolimatta; nimittäin aktivismini aloittamisvuoteen 2008 verrattuna nyt on tullut paljon lisää hyviä asioista perillä olevia toimijoita mm. vaihtoehtomediaan, mistä tietenkin täällä Suomessa on hyvänä esimerkkinä Verkkomedia.

Lisäksi pienpuoluekentällä on tapahtunut hienoa vaihtoehtoedistystä, missä yksi parhaista esimerkeistä on siis viime aikoina ollut mielestäni Itsenäisyyspuolue.

Nimittäin yhtenä ilmiönä siitä nuorison varjovaaleissa tämän sunnuntain EU-vaaleihin liittyen Itsenäisyyspuolue onnistui saamaan erittäin yllättävää menestystä! >> Tutkija itsenäisyyspuolueen suosiosta: Nuoret äänestivät huumorilla. Kuten havaitaan, niin valtamedia pyrkii heti mitätöimään tämän "huumorilla", kun tietenkin on kyseessä valtaeliitin agendoja onnistuneesti kyseenalaistavasta puolueesta. Tutkija vähättelee ja lakaisee länsieliitin asiamieskuntaa haittaavan tiedon maton alle - Siellä se silti muhii kohti tulevaisuutta! ;) ...

Itsenäisyyspuolueessa on silti ollut äskettäin ongelmallinen tapaus >> Itsenäisyyspuolue ei enää tue Jon Hellevigin kampanjaa.

Tämä Hellevig-gate on ollut monella tavalla ongelmallinen, mutta toisaalta selkeä: Vaikka minäkin välillä olen ollut kovasanainen kriitikko, niin silti raja menee kyllä siinä, että välillisetkin väkivaltaiset uhkaukset toista ihmistä kohtaan ovat ehdoton ei.

Kyllä länsieliittiä asiamiehineen ja hyväuskoisine hölmöineen saa ja pitääkin silti lujaa kritisoida: Sallituin ja laillisin keinoin viimeiseen saakka, jottemme esim. me suomalaiset alennu samalle antihumaanisuuden tasolle kuin väki Ukrainan poliittisesti romahtaneessa todellisuudessa - Siksikään en arvosta Ukrainan tämän päivän presidentinvaaleja juuri miksikään! >> Odessassa tapahtunutta uusnatsien toimeen panemaa massamurharituaalia ei tule unohtaa ja varmasti palaan muistuttamaan siitä jossain vaiheessa!...

Ymmärrettävää on toisaalta myös se, että nykyinen länsimaiden poliittinen ja sosiaalinen kriisi ja eliitin asiamiestoimijoidensa uskomattoman härski sokeus, moraalittomuus ja valehtelu voivat herkistää yhden jos toisenkin mieltä ja tunteelliset flippaukset saattavat yllättäenkin astua kuvaan. Siksi mielen ja sielun lujuutta ja kestokykyä sekä optimaaliseen humaaniin toimintaan tähtäävää hyvyyttä on osattava kehittää ja vaalia näissä melskeissä! Väsyttävää voi siis olla myös oman itsensä kehittämiseen ja vaalimiseen liittyvät haasteet, totta kai.

...By the way >> LaRouche-liikettä arvostan osaltaan juuri siksikin, koska he osaavat suhtautua pääasiassa hillityn sekä toisaalta rohkeasti ja isosti ajattelevan tieteellisesti uhkaavimpiinkin ja suurimpiinkin kriisiolemuksiin.

Siitä tulikin mieleeni, että jo mainitun Verkkomedian lisäksi juuri LaRouche-liikkeen anti pitää mielestäni teidät blogini lukijat erinomaisesti ajan tasalla geopolitiikan, politiikan, talouden sekä yhteiskunnallisen ja sosiaalisen toiminnan tapahtumista - sisällöistä sen ajan, kun yhteiskunnallispoliittinen aktivismini on jatkossa vähäisempää. Esim. LaRouche PAC -sivustolta oleellista opiskeltavaa ovat edelleen ajankohtaisesti mm. nämä aineistot:
 


>> GLASS-STEAGALL.

-----
 
Lopuksi >> (Jäähyt tuhosivat Leijonien kultaunelman - Venäjä on mestari) Oikeastaan on ihan oikein, että Venäjä voitti Suomen jääkiekon MM-loppuottelussa; Suomessa on niin paljon ollut tänä vuonna mm. typerää ja sokeaa russofobiaa sekä muutenkin niin päätöntä menoa tänään äänioikeutetuilta ja koko ajan jo vuosia länsieliitin asiamiehiltä, että tuntuu siistiltä Venäjän jääkiekkojoukkueen näyttäessä kaapin paikan suomalaisille tällä tavalla. Hähhähhää!...

No comments: