Sunday, June 15, 2014

Valokuvieni esittelyn uudet hyvät käänteet Flickr-palvelussa - Valokuvabloggaamiseni myös uudistumassa runsaammaksi ja monipuolisemmaksi...

Valokuvaamisprojektini täällä blogissa ja muutenkin on nyt saanut yllättäen uuden iloisen käänteen, josta kerron tässä!

Aikaisemminhan olin voivotellut hyvän internetkuvapalvelun puutetta, jotta saisin varastoitua nettiin ja samalla muillekin näytille hyvin suurta valokuvamäärääni, joka karttuu jatkuvasti edelleenkin. Joskus parisen vuotta sitten jouduin hylkäämään alunperin parhaana pitämäni Flickr-palvelun, kun silloisella tililläni ilmainen valokuvamäärä täyttyi. Samoin täyttyi Bloggerin alkuperäisen valokuva-albumin tilini Picasa-palvelussa. Sitten jouduin turvautumaan muiden valokuvapalveluiden pariin, missä on myös ollut ongelmana ilmaisen valokuvamäärän täyttyminen jopa yllättävän nopeasti, kuten aivan viime aikoina käyttämässäni Photobucket-palvelussa on jo ollut vaarana.

Nyt kuitenkin yllätyksekseni havaitsin pitkästä aikaa Flickr-palveluun kirjautumisyrittämisen kautta aivan uudenlaisen Flickr-mahdollisuuden! Aluksi uusi käänne alkoi siinä hieman pelästyttäneellä havainnolla, että yli 90 päivää käyttämättä ollut vanha Flickr-tilini on lakkautettu ja en siis pääse sitä enää käyttämään. Tarkistus kuitenkin paljasti, että sinne tilille lataamani valokuvat ovat kuitenkin edelleen nähtävissä ja tallessa.

Uuden käänteen iloinen puoli tähdellisimmin on nyt onneksi se, että sain perustaa uuden Flickr-tilin vanhan ohelle ja ko. palvelun uuden periaatteen mukaan uudet tilit saavat nyt jopa 1000GB ilmaista valokuvatilaa! >> Se on aivan uskomattoman iso määrä ja valokuvien kappalemääränä se vastaa n. 500 000 kuvaa! 

Näemmä tämä on ollut voimassa jo viime vuodesta alkaen, mutta eipä kukaan ole minulle sitä kertonut. Enpä ole ollut toisaalta itsekään Flickr-saittiin päin kiinnostunut pariin vuoteen muiden kiireideni jne. vuoksi. Siksi tästä oivallisesta tilaisuudesta olen siis tavallaan myöhästynyt selvästi, mutta pääsenpähän nyt viimein uusiin sfääreihin valokuvaamisessani ja tietenkin valokuvataiteeni ja visuaalisten ideoideni muille näyttämisessä :)

Nyt pitääkin alkaa pohtimaan sitä, kuinka aion käyttää viisaasti ja kekseliäästi hyväkseni tuota valtavaa ilmaista kuvatilaa, sillä se luo ennen näkemättömiä esittämismahdollisuuksia mm. kasvi-, luonto-, maisema-, sää- ja pilvivalokuvilleni...

Täällä blogissani olen päättänyt nyt aluksi selvyyden vuoksi jatkaa tämän vuoden loppuun saakka Viikon kasvivalokuva -sarjani kuvien lataamispaikkana entiseen malliin Photobucket-palvelua, missä kuvatila riittänee jäljellä oleville viikoille marraskuuhun mennessä. Nyt on niin, että tämän viikon 24 kasvivalokuvan joudun laittamaan paikoilleen takautuvasti vasta ensi viikolla, kun nyt pohdin näitä uusia valokuvalataamismahdollisuuksia ennen sitä niin innoissani. Ymmärrätte varmaan :)

Tässä on vanha Flickr-tilini, joka on siis ollut jo kauan jäädytettynä eli sinne en voi enää laittaa lisää kuvia ja sen kanssa ei myöskään enää voi kommunikoida eli lähettää sinne viestejä, mutta ilmeisesti kommentteja voi laittaa kuviin edelleen. Näitä kuvia pääsette siis silti joka tapauksessa yhä katselemaan.

Tässä sen sijaan on nykyinen upouusi ja aktiivinen Flickr-tilini, joka on toistaiseksi vielä tyhjä, mutta alkaa kohtapuoliin täyttymään valokuvillani, joista jatkossa osa varmaan tulee sopivien aihepiirien yhteydessä esille täällä blogissakin >> Bloggaamisenikin on siis tämän myötä taas uudistumassa jollakin tavalla!...

Näillä uusilla eväillä siis eteen päin ja eiköhän sitä kohta tämän kesän aikana jo nähdä, miten valokuvaprojektini alkavat ottamaan uutta julkista tuulta alleen! :) .....

No comments: