Monday, January 26, 2015

Mihail Hazinin geopoliittinen analyysi nyky-Euroopasta yhteiskunta- ja talousjärjestelmällisen kommenttini kirvoittaja - Oikea kapitalismi neorenessanssia varten vs. eliitin nykyinen tuhokapitalismi

Vuoden 2015 alku on tarjonnut jo erittäin hurjia geopoliittisia myrskyjä, joista edelleen pahentunut russofobia osana länsieliitin maailmanherruusdystopioita on yksi vakavimmista. Toisekseen eilen sunnuntaina oli koko transatlanttisen systeemin valuvikaperustuksiin huomiota suunnanneet Kreikan parlamenttivaalit, joiden suurvoittajaksi selvisi ennakkosuosikki vasemmistolainen Syriza-puolue, joka on ollut euro- ja oligarkiakriittinen. Sen puheenjohtaja Alexis Tsipras on uusi Kreikan pääministeri.

Syrizaan kohdistuukin nyt ns. tavallisen rahvaan taholta erittäin suuria odotuksia ja toiveita, joita minäkin olen tänään maiskutellut - Silti on olemassa edelleen epäilyksiä ja uhkia, jotka voivat vesittää pahimmillaan jopa kaiken...

Eikä vähiten länsieliitin imperiaalisen ja oligarkkisen juonittelun - pakkomielteen takia!

Yhteiskunnallispoliittinen kirjoitteluni sisältää tällä hetkellä oikeastaan kaksikin luonnostelu-, tiedonkeruu-, ja työstövaiheessa olevaa isoa bloggausta juuri noihin aihepiireihin liittyen, mutta tässä välissä ennen niiden julkistamiskuntoon laittamista julkaisen jotain muuta. Se on silti jotain sellaista, jolla voidaan taustoittaa myös noita em. asioita >> Kyseessä on Facebookissa aktivistitoiminnan piirissä suomennettu hyvin mielenkiintoinen ja analyyttisesti erinomainen venäläinen mielipide, jonka on kirjoittanut Mihail Hazin.

Huomaan, että ko. kirjoituksensa sisältöä voidaan käyttää tausta-aineistoksi moneen muuhunkin yhteiskunnallispoliittiseen analyysiin, ja varmasti omalle aktivismillenikin siitä on jatkossa hyötyä monissa tulevissa kirjoituksissani... Tässä otan esille kuitenkin Hazinin kirjoituksesta vain loppujohtopäätelmän eli viimeisen kappaleen, jossa Euroopan geopoliittisen tilanteen yhteenvetokuvaus on jätetty mielestäni räikeästi puutteelliseksi - Tarkoituksellako, vai ymmärtämättömyyttään...?

Laitan alle ensin ko. suomennetun kirjoituksensa kokonaan lainauksena ja sen lopuksi oman kommenttini havainnollistamaan tuota puutetta muutamilta näkökulmilta - Sen kera saan nyt myös mahdollisuuden korostaa ja havainnollistaa paremmin omaa politiikan ymmärrystäni koskien nimenomaan yhteiskunta- ja talousjärjestelmiä; että on sitten vaikkapa minua mahdollisesti "putinistiksi" / "kommunistiksi" väärin mieltäville oikaisua yllin kyllin ;)Aleksei Kettunen on suomentanut Mihail Hazinin hienon puheenvuoron seuraavasti >>

Lainaus: "Lyhyt analyysi Euroopan tärkeimmistä poliittisista voimista
Mihail Hazin
WorldCrisis-sivusto
26.1.2015


Maailman viimeaikaiset tapahtumat ovat kuin houretta. Taloustilanne heikkenee järjestelmällisesti, mutta globaali media jatkaa sinnikästä propagandakampanjaansa, jonka tarkoituksena on saada väestö uskomaan siihen, että kriisi on jo päättynyt. Jätän tällä kertaa maailman eri nurkilta kantautuvat talousuutiset analysoimatta, mutta muistutan, että Euroopan Keskuspankki on julkistanut triljoonan dollarin emission (1 140 miljardin euron velkakirjojen osto-ohjelman), joka olisi kaikkea muuta kuin ajankohtainen mikäli asiat olisivat kunnossa.

Paljain silmin havaittavat “kognitiivisen dissonanssin” (kansanomaisesti sanottuna tajunnan jakautumisen eli jakomielitaudin - skitsofrenian) oireet sen kun lisääntyvät. Ukrainan osalta ne ovat jo räikeitä. Toisaalta EU:n kanta on ymmärrettävissä - jos Krim olisi vain julistautunut itsenäiseksi ja irrottautunut Ukrainasta (eräänlainen Kosovon analogia), niin EU olisi todennäköisesti tyytynyt vain verbaaliseen tuomitsemiseen. Mutta kun yhden valtion osa siirtyy osaksi toista valtiota…ensimmäistä kertaa 1945 jälkeen…niin se onkin EU:lle jo kauhistuksen kauhistus. Jo pelkästään sen takia, että jokainen eurooppalainen politiikko ymmärtää sen, että taloustilanteen huonontuessa kaikki se, mitä tapahtuu Ukrainassa, tulee mitä suurimmalla todennäköisyydellä toistumaan myös Itä-Euroopassa ja mahdollisesti myös Länsi-Euroopassakin.

Edes teoriassa tämä pitäisi ainakin yrittää estää. Mutta tässä törmätäänkin toiseen ongelmaan. Olen jo kirjoittanut paljon siitä, väestön elintason laskiessa se alkaa yhä voimakkaammin vaatimaan oikeudenmukaisuutta. Poliittisesti katsottuna oikeudenmukaisuutta on kolmea sorttia: uskonnollista, nationalistista ja kommunistista, joista viimeisimmästä on Kylmän sodan jälkeen tehty tabu. Kommunismi voi herätä uudestaan henkiin jonkun ajan kuluttua Itä-Euroopassa, vaikka se on siellä eräissä maissa lailla kielletty (millä tuskin olemaan merkitystä, koska alueen kansojen keskuudessa lainkuuliaisuuden kanssa on vähän niin ja näin), mutta joka tapauksessa näiden ideoiden suosio merkittävässä mittakaavassa voi koittaa vasta myöhemmin.

Mitä tulee kahteen muuhun oikeudenmukaisuuden ideologiaan, niin niiden osalta tilanne on paljon mielenkiintoisempi. Vaikka globaali finanssieliitti toimii kumpaakin ideologiaa vastaan koska oikeudenmukaisuuden idea on kaikkea muuta kuin periaatteellisesti yhteensopiva liberalismin kanssa, peliin puuttuvat jo historiallisen nyanssit. Nationalismi on ottanut yhteen liberalismin kanssa Euroopassa jo kaksi kertaa, Ensimmäisessä ja Toisessa maailmansodassa, ja hävinnyt kummallakin kerralla. Nyt on alkamassa kolmas yhteenotto, jota globaali finanssieliitti ei erityisemmin pelkää (koska sillä on tähän ainakin aiemmin hyvin toiminut ratkaisu - yllytetään yhdet nationalistit toisten nationalistien kimppuun) ja jota se on valmis käyttämään hyväkseen asetettujen taktisten päämääriensä saavuttamiseksi. Erityisen hyvin tämä on nähtävissä Ukrainassa. Näiden kahden voiman lisäksi on myös kolmas, koko ajan voimistuva voima.

Tuo kolmas voima on islaminuskon tulkinta oikeudenmukaisuudesta. Tarkemmin sanottuna aggressiivisen islamin tulkinta, joka syntyi historiallisesti Brittiläisen imperiumin tiedustelupalvelujen Ottomaanien valtakunnan epävakauttamisen välineenä. Tämä voima voimistuu nopeasti maailmanlaajuisesti, ja se on vastaa karkeasti 1800-luvun jälkipuoliskon kommunismia eli se vastustaa kategorisesti nykyistä maailmanjärjestystä sen immanentin epäoikeudenmukaissuden takia. Tämä voima kasvaa niin nopeasti nimenomaan EU:ssa, että turvallisuuspalvelut etsivät sille systemaattisia vastavoimia.

Juuri tästä syystä EU:n johto ei ole huomaavinaan nationalismin nousua. Nationalismi on aiemminkin käteväksi osoittautunut työkalu, jota käytettiin kommunismia vastaan kamppailemiseen ja väestön pelottelemiseen, mutta nyt sille annetaan yhä enemmän toimintamahdollisuuksia. Periaatteessa tämä kaikki kuulostaa järkevältä, mutta se johtaakin sangen vaaralliseen lopputulokseen: nationalistien ja islamistien vaikutusvalta alkaa ylittämään liberaalien vaikutusvallan. Liberaalien vankkumaton kannatusryhmä yhteiskunnassa on nimittäin kapea: finassi-ala, seksuaaliset vähemmistöt, virkamiehet ja boheemit. Lisäksi kriisin syventyessä ja väestön elintason laskiessa liberaalien kannattajakunnan määrä tulee supistumaan voimakkaasti, kun taas nationalismin ja islamismin kannatus voimistuu nopeasti.

Itse asiassa nämä prosessit ovat jo alkaneet (ja omien taktisten päämääriensä saavuttamiseksi eri eliittiryhmien niille antama hajota-ja-hallitse-tuki vain voimistaa niitä entisestään). Ideologisella rintamalla tämä johtaa todella villiin lopputulokseen, koska media on käytännössä kokonaan liberaalien vallassa. Tässä mielessä Charlie Hebdon toimituksen (joka koostui kiistämättä ääripään umpiliberaaleista käsitteen pahimmassa merkityksessä) murha on todellisuudessa vain vielä yksi kansan pelotteluyritys: ettekö tue liberalismia? Siinä tapauksessa teidätkin voidaan murhata! Siitä vuorostaan kumpuaa eri valtionpäämiesten häpeällinen simulaationäytelmä yhtenäisyyden osoittamiseksi kansan kanssa - “mehän olemme olemme yhtä kanssanne”. Koska se oli uskomaton farssi, niin kukaan ei uskonutkaan siihen

Kaiken kaikkiaan meillä on edessämme sangen mielenkiintoiset ajat – nationalistien ja islamistien yhteenotto EU:ssa. Kiinalaisen kolmen voiman vastakkainasettelun tulkinnan mukaan voittaja saattaa olla kommunismi. Tämä on myös vinkki Venäjän johdolle siitä, mihin suuntaan maan ideologiaa pitäisi kehittää. Jää nähtäväksi, meneekö vihjaus perille vai ei.

On ällistyttävää, että Ukrainan konflikti (joka alkoi puhtaasti finanssiluonteisena kiistana siitä, päättääkö Kiova kaikista verotuloista vai hajautetaanko aluetasolle edes jotakin päätösvaltaa) on muuttunut klassiseksi nationalistiseksi konfliktiksi (ukrainalaiset nationalistit vastaan ukrainanvenäläiset). Nationalistisen paradigman puitteissa on lähes mahdotonta voittaa - sota siis tulee jatkumaan. Sama koskee myös uskontoa: kristilliset kirkot ovat jo jakautuneet ja jokaisella konfliktin osapuolella on omansa - ja osalla jopa useampikin kirkko. Mutta jos konfliktissa siirryttäisiinkin puhumaan oikeudenmukaisuudesta sen sosialistisessa merkityksessä, konfliktin ratkaisu saattaisi helpottua olennaisesti. Toisaalta on täysin epäselvää, kuka tätä meillä oikein haluasi.

Kokonaiskuva on siis seuraava: liberaalin finanssieliitin totaalinen haluttomuus valtansa ja vaurautensa jakamiseen kaikkien muiden kanssa johtaa vääjäämättä rajuun konfliktiin EU:ssa. Kamppailua tulevat käymään keskenään nationalistit ja islamistit, mutta sen voittavat kommunistit. Näin ainakin analyysin perusteella.".


Oma kommenttini Mihail Hazinin puheenvuoron loppuyhteenvetoon >>

Itse lisään tähän Hazinin yhteenvetoon tärkeästi sen, että tuossa "euro-konfliktissa" nationalismin, kommunismin ja islamistien lisäksi on oleellisesti neljäskin tie / elementti, jota juuri LaRouche-liike promotoi!

---> Se on länsimaisiin edistys- ja humanismiarvoihin perustuva patriotismi eli kansallisvaltioperiaatteet ja sen mukana Yhdysvaltain ensimmäisen valtiovarainministeri Alexander Hamiltonin aikoinaan luomassa luotottavassa ja kansallisessa pankkitoiminnassa hyvinvointivaltiota kehittävä fyysinen ekonomia. Toisin sanoen kapitalismin se muoto, missä rahatalous on alistettu reaalitalouden palvelijaksi ilman oligarkkiparasiittisia velkakuplia.

Sellaisen parannusprosessin aloittaminen käytännössä vaatii nykytilanteessa em. Hazinin muutoin erittäin osuvien geopolitiikan kuvailujen perusteellakin juuri mm. Glass-Steagall -reformin kansainvälisesti!

Se mahdollistaa organisoidun vararikkomenettelyn transatlanttisen finanssisyövän ja kelvottoman pankkitoiminnan eliminoimiseksi, ja sen jälkeen on mahdollista kääntää talousjärjestelmä suunnitellusti rahatalousvetoisista velkakuplista ja imperiaalisesta velkarahasta reaalitalouden ja yhteishyvän kehittämistä keskeisenä pitävään ihmisarvoiseen ja kansallisvaltioille kuuluvaan kapitalismiin, niitä toki edelleen kehittäen.

On syytä huomata, että nationalismi / fasismi ja oletettuna vastakohtanaan kommunismi ovat tästä vain vääristyneitä saman huonon kolikon eri puolia, missä oligarkkinen ja tuhokapitalistinen ominaisuus ei oikeastaan poistu kummassakaan; molemmissa on aukot eliitin vallalle ja hegemonialle käyttää talouttakin aseena - Patrioottinen ja yhteishyvällinen kapitalismi reaalitalouden ja rahatalouden ominaisuudet oikein ymmärrettynä ja tuotettuna on niihin verrattuna ihan jotain muuta!

On myös tajuttava, kuinka Pohjoismaissa viime vuosisadan lopulla vähäksi ajaksi ja auttavasti aikaan saatu hyvinvointivaltiokonsepti lähti juuri näistä hamiltonialaisen kapitalismin reaalitalous- ja yhteishyväideoista - Sitten mm. juuri Suomessa 1990-luvulla eliitin luoma lama pilasi sen kaiken, ja sen seuraukset etenevät parhaillaankin!...

Nythän rahatalous on siis karannut ääriliberalismin siivittämänä dystooppiseksi tuhovoimaksi - anarkokapitalismiksi / korporatiivis-pankkiirilliseksi fasismiksi, joka on ominut itselleen äärimmäisesti autonomisen toimijasubjektin roolin tuottaen antihumaanisti ja irrationaalisesti talousjärjestelmän ja varsinkin ihmisten elinolojen yhä pahenevaa sakkaamista korostuvan ahneutensa takia >> Pakkomielteen pahin muoto.

Liikaa vain itsestään välittäen se alistaa siinä reaalitaloutta, ihmisiä ja planeettaa rappioituvaan neofeodaaliluisuun mahdotonta ja koko ajan kasvavaa velkakuplatuotantoaan ylläpitäen ja kaikilla muilla sen siksi pahenevaa valuvikaa maksattaen >> Vääjäämätön perikadon tie.

Se on jo johtanut lännessä kansallisvaltioperiaatteiden, reaalitalouden ja yhteishyvän paljon edenneeseen rappioon - Sanalla sanoen juuri länsimaiset arvot ovat olleet siinä tuhottavina!

Se sisältää myös paljon valtamedian ja eliitin kätyreiden / "vain" ymmärtämättömien luomaa aivopesua, missä tuo patrioottinen ja ihmisarvoinen kapitalismi on häivytetty piiloon mm. ottamalla esille olemassa oleviksi toimintaelementeiksi vain nuo; "nationalismi", "kommunismi" ja tavallaan siis uutena "(ääri)islam".

Niiden keralla tai taustana tuo eliitin harjoittama väärä tuhokapitalismi on heidän luomana illuusiona toitotettu niin valtamedioissa kuin koulukirjoissa yhtäältä "ainoana oikeana talousjärjestelmänä". Toisaalta kritiikki sitä kapitalismin muotoa vastaan toteutuu harhaisesti kokonaiskapitalismikritiikin kautta siksi myös hyökkäyksenä tuota oikeaa kapitalismia vastaan, jossa kuvainnollisesti lapsi meneekin huomaamatta pesuveden mukana kaivoon - Tämä johtuu mm. juuri siitä, kun rahatalouden ja reaalitalouden eroja ja niiden keskinäistä nykytilanneongelmaa länsirappiossa ei havaita riittävästi.

Samalla "nationalismi" (fasismi), "kommunismi" ja "islam" sopivat kokonaispelin osiksi joka tapauksessa vajaasti ja virheellisesti, kun ne eivät käsittele omien teesiensä piirissä näitä talousominaisuuksiakaan kunnolla / oikein.

Monet hyvääkin tarkoittavat eivät ole siksi saaneet kaikkia tarvittavia ajatustyökaluja käyttöönsä tässä tietoisuusvajauksessa - Joskus niitä on ollut olemassa sen verran, että edes 1900-luvun lopun kehityksen verran länsimaissa toteutui yhteishyvää.

Tuollainen ajatusvirhekeitos sisältääkin nyt selvää hajota ja hallitse -metodin viljelyä harhautuksena ja tietoisuuden sokeuttamisena, jossa ihmisten ei halutakaan pääsevän enää kunnolla selville oikeasta / parhaimmasta nyky- ja tulevaisuusmahdollisuuksien teistä neorenessanssiin ja kehittyvää ihmistä korostavaan ihmisarvoiseen elämään ilman tuhokapitalistisen oligarkian kirouksia!...

Siinä velloo poliittisesti vain erilaisten väärien ja haitallisten "ismien" välinen ja keskinäinen vastakkainasettelusoppa ja ilmeisen eskaloituva sotatila melskeensä seasta, jota länsieliitti hyväuskoisten ja aivopestyjen asiamiestensä kautta toki tietoisesti siis lietsoo ja "sommittelee" oman maailmanvaltansa pelastamisagendassa - Olisi mm. tulossa sekä lännen ja islamin että lännen ja Venäjän välinen sota, joka peittäisi alleen em. parhaimman ymmärryksen lopullisesti...

Tarvittavat hyvinvointivaltiorakenteet ja -sisällöt sekä ihmisen vaaliminen edelleen hyvällä ja edistyksellisellä tavalla kehittyväksi olennoksi tulevat siis mielestäni vain tuon neljännen "patrioottisen, kansallisvaltiollisesti kontrolloidun ja reaalitalouskeskeisen kapitalismin" kautta varmimmin sekä ideologisesti vakaimmin, edistyksellisimmin ja älykkäimmin.


Lopuksi LaRouche PAC -sivustolta syventäviksi aineistoiksi nämä linkit >>

Glass-Steagall

American Credit System

Fusion Economy.

Sekä LaRouche-liikkeen (Etenkin Helga Zepp-LaRouche) luoman Schiller-instituutin sivulta Alexander Hamiltoniin liittyvä laaja kirjoitus >> Hamilton's Singular Genius vs. Wall Street's Rage.

No comments: