Saturday, June 13, 2015

Mielenosoitus varhaiskasvatukseen(kin) kohdistuvaa leikkauspolitiikkaa vastaan keskiviikkona 10.6.2015 Helsingissä - Kuvakertomus omasta osallistumisestani

Yllätys yllätys! - Blogini toiminta jatkuu sittenkin. Myönnetään ja pahoitellaan, että hiljentynyttä aikaa on kulunut entistä enemmän edellisen postaukseni jälkeen, mutta kyllä täällä aktiviteettia taas alkaa riittämään.

Aloitan bloggausaktiviteetin nyt tämän viikon positiivisella ilmiöllä >> Sipilän uuden hallituksen ankaria ja neofeodaalistavia (Joopa joo, ei yhtään yllättänyt) julkisen sektorin leikkauksia länsieliitin antihumaanin ja rikollisen rahatalousparasiitin ja imperialismin hyväksi on herännyt vastustamaan jo varsin kiitettävän kokoinen määrä ihmisiä, jota viime keskiviikkona lupaavasti havainnollisti mielenilmaus Sipilän hallituksen varhaiskasvatukseen(kin) kohdistuvaa leikkaushaittaa vastaan.

Ongelma Suomenkin kokonaistilanteen tajuamisessa tässä länsimaiden rappioprosessissa eliitin terrorin ja pakkomielteen takia on kuitenkin paljon laajempi ja vaikeampi sekä tietenkin paljon vakavampi kuin mitä vain tällaiseen mielenosoitukseen osallistuminen antaa ymmärtää - Tästä lisää myöhemmin...

Osallistuin tähän mielenilmaukseen silti ja toki minäkin ja koostan siitä ottamieni valokuvien avulla kuvakertomuksen. Kuvissani havainnollistuu juuri ihmisten suuri osallistujamäärä, kun erittäin pitkäksi venynyt marssijono kiemurteli Helsingin keskustassa. Poliisi arvioi taaskin selvästi alakanttiin mielenosoittajien määrän - Tilaisuuden facebook-ryhmässä osallistujiksi oli ilmoittautunut jopa yli 10 000 ihmistä, mutta valtamediassa määrää esiteltiin vain 3000-4000 suuruisena.

Mielenosoituksen aikana vallitsi viileä ja puuskatuulinen länsivirtaus, jota ei oikein voinut kutsua kesäsääksi - Lämpötila oli ko. päivänä maksimissaan vain +15 asteen tienoilla. Tämä oli tyypillistä jatkumoa useita viikkoja touko- ja kesäkuussa vallinneesta melko viileävoittoisesta ja helteettömästä alkukesästä; meinasikin tulla ko. marssilla melkein vilu. Aurinkoa osaksi peitti taivaalla profiilikas hahtuvapilvilautta (altocumulus); paikoin hieman kuin Sipilän hallituksen leikkauspolitiikkaa geometrisesti kommentoiden (ylin kuvani >).

Alla olevat 8 kuvaa ovat muutoin kronologisessa järjestyksessä ylimmän vanhimmasta alimman uusimpaan, mutta kaksi ylintä ovat muista erilleen otettuja ja hyvällä tavalla osuvia iskulausekylttikuvia.


Mielenosoitus varhaiskasvatukseen(kin) kohdistuvaa leikkauspolitiikkaa vastaan keskiviikkona 10.6.2015 Helsingissä - mielenilmaus Rautatientorilla ja marssi Eduskuntatalolle >>


Mielenosoitus varhaiskasvatuksen leikkauspolitiikkaa vastaan keskiviikkona 10.6.2015 Helsingissä - 1

Mielenosoitus varhaiskasvatuksen leikkauspolitiikkaa vastaan keskiviikkona 10.6.2015 Helsingissä - "Karhunpalveluskin" on oikeastaan kiltti luonnehdinta Sipilän hallituksen tahallisuudesta länsieliitin pakkomielteisten agendojen toteuttajana, koska nyt tehtävät vakavat virheet yhteiskuntaa tuhoten voivat olla pahimmillaan monta sukupolvea tulevaisuuteen kattavia haittoja. Ne olisivat siis taas lisä siihen 1000-vuotiseen historiallisten traumojemme mereen, joka Suomea kollektiivisesti nytkin edelleen rasittaa monella tavalla.


Mielenosoitus varhaiskasvatuksen leikkauspolitiikkaa vastaan keskiviikkona 10.6.2015 Helsingissä - 8

Mielenosoitus varhaiskasvatuksen leikkauspolitiikkaa vastaan keskiviikkona 10.6.2015 Helsingissä - Hienosti osuva iskulause, kun suomalainen todellisuus on tarhattu länsieliitin promotoiman taloususkonnon harhoihin. Eliitin (pohjasakkapatsastelijat) terrorin tyypillinen piirre onkin mania kontrollin ja manipuloinnin toteuttamiseksi.


Mielenosoitus varhaiskasvatuksen leikkauspolitiikkaa vastaan keskiviikkona 10.6.2015 Helsingissä - 2

Mielenosoitus varhaiskasvatuksen leikkauspolitiikkaa vastaan keskiviikkona 10.6.2015 Helsingissä - Marssille lähdettiin kuvassa Rautatientorilta niin massiivisena joukkona, että koko tori oli tupaten täynnä! Aluksi ko. torilla oli siis kokoontuminen ja marssin jälkeen samalla paikalla oli muutamien puheiden ja julistusten aika; valitettavasti ilmeisesti viileä sää osaltaan jo verotti tuossa loppuvaiheessa ihmisiä pois. Julistuksessa luvattiin toisaalta, että tällaista kokoontumista jatketaan, kunnes Sipilän hallitus taipuu...


Mielenosoitus varhaiskasvatuksen leikkauspolitiikkaa vastaan keskiviikkona 10.6.2015 Helsingissä - 3

Mielenosoitus varhaiskasvatuksen leikkauspolitiikkaa vastaan keskiviikkona 10.6.2015 Helsingissä - Mielenosoitusmarssi kurvasi Rautatientorilta ensin Kaivokatua pitkin Mannerheimintielle; kuvassa keskellä Rautatieaseman kellotorni. Kuvan vasemmassa reunassa nähdään, kuinka ko. asema on julkisivuremontissa.


Mielenosoitus varhaiskasvatuksen leikkauspolitiikkaa vastaan keskiviikkona 10.6.2015 Helsingissä - 4

Mielenosoitus varhaiskasvatuksen leikkauspolitiikkaa vastaan keskiviikkona 10.6.2015 Helsingissä - Sitten Mannerheimintieltä marssi kurvasi vanhan ja myös remontissa olevan Eduskuntatalon ja sen lisärakennuksen välistä Pohjoista Rautatiekatua pitkin. Kuvassa alaoikealla näkyy kevyen liikenteen väyläksi kunnostettua vanhaa rautatielinjaa, nykyiseltä nimeltään "Baana".


Mielenosoitus varhaiskasvatuksen leikkauspolitiikkaa vastaan keskiviikkona 10.6.2015 Helsingissä - 5

Mielenosoitus varhaiskasvatuksen leikkauspolitiikkaa vastaan keskiviikkona 10.6.2015 Helsingissä - Pohjoiselta Rautatiekadulta marssi kääntyi takaisin kohti Mannerheimintietä pitkin Arkadiankatua; kuvassa vasemmalla näkyy hyvin ajankohdan kasvukauden tilanne pihasyreenin (Syringa vulgaris) kukintana > Hieman oltiin jäljessä tavanomaisesta aikataulusta viileän loppukevään-alkukesän takia. Kuvassa keskellä on Postitalo.


Mielenosoitus varhaiskasvatuksen leikkauspolitiikkaa vastaan keskiviikkona 10.6.2015 Helsingissä - 6

Mielenosoitus varhaiskasvatuksen leikkauspolitiikkaa vastaan keskiviikkona 10.6.2015 Helsingissä - Mielenosoituskulkueen yllättävää suuruutta kuvasi hienosti se, kun marssin alkupää oli jo palaamassa Mannerheimintien kuvasta katsoen oikeaa laitaa takaisin Kaivokadulle ja Rautatientorille ja samalla jonon jälkijoukko oli vasta aloittamassa em. reittiään Mannerheimintien vasemmassa reunassa. Monet raitiovaunut ja muut autot joutuivat odottelemaan paikoillaan melkein tunnin marssireitin tukittua liikennettä.


Mielenosoitus varhaiskasvatuksen leikkauspolitiikkaa vastaan keskiviikkona 10.6.2015 Helsingissä - 7

Mielenosoitus varhaiskasvatuksen leikkauspolitiikkaa vastaan keskiviikkona 10.6.2015 Helsingissä - Tässä marssi oli kääntymässä Mannerheimintieltä takaisin Kaivokadulle ohitettuaan Sokoksen tavaratalon; tuo "Sydän ei riitä, jos kädet loppuvat kesken" -iskulauseplakaatti oli yksi parhaimmista kuvaamaan Sipilän hallituksen uhkaavasti manaamaa "austerity"-todellisuutta käytännössä.

No comments: