Saturday, February 10, 2018

Blogihuoltoa - valokuvaongelman korjaamista kirjoituksissani lokakuun 2013 ja elokuun 2014 välillä

Nyt olen aloittamassa blogissani kenties aika pitkäänkin kestävän huoltotoimenpiteen! - Havaitsin nimittäin hiljattain ison ongelman valokuvallisissa blogipostauksissani lokakuun 2013 ja elokuun 2014 välillä: harmittavasti tämä on nyt tuotava esille ja ryhdyttävä työlääseen korjaamisprosessiin...

Kyse on siitä, että tuolla aikavälillä blogissani kuvien lataamiseen käyttämäni Photobucket-palvelu / -albumi on jäädyttänyt tilini ja sen takia mikään sinne lataamani valokuva ei näy kolmannen osapuolen palveluissa eli nimen omaan tässä blogissani. Tilalla ko. "poistettujen" kuvien kohdalla on vain ilmoitukset tästä ongelmasta.

Pahoittelen suuresti tämän ongelman takia aiheutunutta harmia teille valokuvallisista blogipostauksistani kiinnostuneille!! > Mutta nyt viimein tässä vaiheessa tarkoitukseni on siis alkaa korjaamaan tilannetta.

Tuo Photobucket-tilini jäädyttäminen on johtunut siitä, kun olin jo tuolloin elokuun 2014 loppuun mennessä käyttänyt siellä ilmaisen kuvatilan loppuun. Samalla Bloggerin ns. normaali kuvien lataamistapa oli korjaantunut (alla lisää siitä, miksi se oli edeltäneenä aikana viallinen...) ja aloin siitä lähtien käyttämään taas sitä; sen myötä jätinkin Photobucketin käyttämisen kokonaan ja unohdinkin sen palvelun sitten aivan tyystinkin, mikä onkin nyttemmin johtanut havaittuun jatko-ongelmaan.

Vielä aika pitkään tätä jäädyttämis- ja kuvieni näkymättömyysongelmaa ei silti vielä tullut vuoden 2014 jälkeen, jolloin olin huoleton ja tietämätön tästä tulevasta nykyongelmasta. Kuitenkin nykytilanteesta katsottuna ilmeisesti jo aika kauan aikaa sitten tämä ongelma syntyikin, mutten ollut valitettavasti kiinnittänyt siihen juurikaan huomiota. Niinpä tuolla em. aikajaksolla valokuvien näkymättömyys on tainnut olla haittana jo ehkä parisen vuottakin, kun aloin tässä alkuvuonna tutkia asiaa...

Ryhdyin samalla muistelemaan ja kaivelemaan sitä, miksi tuolloin lokakuussa 2013 aloin käyttämään Photobucketia blogikuvien lataamisalustana; ja löysinkin siihen syyn, mikä ilmenee tästä silloisesta blogipostauksestani torstailta 17.10.2013 >> Valokuvalataamisongelma blogikirjoituksia haitaten jatkuu ratkaisuyrityksistä huolimatta: koe-esittelyä värivirheistä - Lisäksi sääennustetta lähipäiville; kylmää ja epävakaista.

Tuon mukaan siis lokakuussa 2013 oli näemmä se alkuperäisenä ongelmana, että silloista vaihetta aikaisemmin blogikuvien lataamiseen käyttämässäni Picasa-palvelussa ilmeni tuolloin erikoisia valokuvien värinmuutosvikoja niiden oltua ladattuna ko. palveluun, jolloin jouduin lopulta valitsemaan korvaavaa kuvapalvelua blogivalokuviani varten. Siksi korvaajaksi valikoitui viimein Photobucket.

Nyt Photobucket vaatii tilini ko. jäädyttämisen ja kuvien näkymättömyyden poistamiseksi minun ottavan käyttöön maksullista lisätilaa. Se toki korjaisi nykyongelman yhdellä kertaa täällä blogini puolella, mutta olen siitä huolimatta päättänyt olla käyttämättä rahaa sellaiseen, ja tämän lisäksi olen päättänyt myös hankkiutua kokonaan eroon moisen epäkäytännöllisen Photobucketin käytöstä!

Niinpä pohdin toimenpidevaihtoehtoja ja valitettavan harmillisesti joudun nyt tässä tilanteessa kohtaamaan sen todellisuuden, että joudun yksinkertaisesti lataamaan jokaisen Photobucketiin aikoinaan laittamani kuvan uudestaan tänne blogiin nykytyylillä - Harmillista ja eritoten vaivalloista se on siksi, koska tuon em. aikavälin postauksiani selailtuani havaitsin korjattavan kuvamäärän olevan tosi massiivinen; valokuvia ei ole vain kymmenittäin, vaan ilmeisesti jopa pitkälti yli 100 kappaletta! - Huh, ja voi sentään...

Sellaisen kuvamäärän uudestaan lataaminen tänne blogiin ei ole ihan nopeaa ja suoraviivaista, koska minun täytyy ensin etsiä valtavista kuvapankeistani juuri oikeat samat kuvat ja sitten niitä on sommiteltava taas tekstien kanssa sopivasti taittaen jokaiseen postaukseen erikseen yksi kerrallaan - Siksi arvioinkin, että tähän "huoltotoimenpiteeseen" saakin varata aikaa ehkä ainakin pari-kolme tulevaa kuukautta, koska en toki tee koko ajan pelkästään ko. korjaamistakaan täällä blogissa.

Tulen tiedottamaan tämän kirjoituksen loppuun tuon korjaamistyön etenemisestä päivityksissä...

Blogini muusta huollosta puheen ollen mainitsen tässä vielä sen, että blogisivullani oikeassa reunassa oleva linkkikokoelma näyttää tarvitsevan myös päivittämistä - en olekaan jopa moneen vuoteen koskenut siihen ollenkaan, joten sinne onkin aihetta sekä lisätä ehkä moniakin uusia linkkejä että mahdollisesti poistaa joitakin nykyisiä, mitkä eivät ole enää relevantteja tai ovat lakanneet toimimasta... Varmaankin voin tuon valokuvakorjausprosessin jälkeen viimein ottaa päivittämisohjelmaan tämänkin asian.

Lopuksi mainitsen tässä vielä sen, etten aio pitää kokonaan taukoa uusien blogitekstien kirjoittamisesta tuon valokuvahuollon aikana, vaan voitte odotella kirjoituksiani sopivassa tahdissa myös tässä lopputalven ja tulevan kevään aikana!...

No comments: