Friday, April 01, 2005

Blogin sisällön luonteesta

Näin alkuun lienee hyvä todeta muutamia seikkoja. En nimittäin kerro kaikkea projektiini liittyvää. Jotain on syytä pitää salassa. Salassa pidettäviä asioita ovat ainakin arboretumini ja taimikasvatuspaikkani tarkat sijainnit. En toistaiseksi halua paikan päälle ketään ylimääräisiä ihmisiä ihmettelemään, koska projekti on vielä sen verran alussa. Aina on olemassa jonkin asteinen ilkivallan ja sotkemisen vaara. Pienet taimet ovat helppoja vahingoittaa jne. Työskentelyrauha on myös oleellista. Ehkä joskus useiden vuosien kuluttua saatan avata kohteen yleisölle nähtävyydeksi. Ainakin seuraavaan reiluun 10 vuoteen on kuitenkin turha odottaa pääsyä /kutsua itse alueelle. Sukulaiset ja ystävät ovat tietysti eräs selvä poikkeus. Muutamille tällaisille ihmisille olenkin jo näyttänyt paikkaa. Tämän blogin kautta tosin kaikki muutkin pääsevät julkaisemieni kuvien kautta näkemään paljon mielenkiintoista!

Toinen ainakin osittain salassa pidettävä seikka on kasvattamieni kasvien siementen alkuperä. Olen kerännyt ja kerään paljon itse siemeniä ja usein on niin, että en halua hyville apajille "ruuhkaa". Varmasti on niinkin, että eräät muutkaan ihmiset eivät halua nurkilleen suurta siemenekskursiota ;) Muutamista siemenmyyntifirmoista yms. kuitenkin mainitsen mielelläni. Kerron myös ajallaan joitakin ohjeita ja kokemuksiani, kuinka kerätä itse siemeniä puiden ja pensaiden kasvattamista varten.

Vielä yhtenä pelisääntönä mainitsen sen, että en ala täysipäiväisesti pitämään tässä mitään neuvontapalstaa. Kysyä toki saa kommenttiosastollakin, mutta en voi luvata kaikille vastauksia, jos kysyjiä on hyvin paljon. En osaa arvioida, kuinka paljon lukijoita tämä blogini jatkossa saa, mutta kaikki saavat vapaasti kommentoida ja keskustella kaikesta asiaan liittyvästä.

1 comment:

Anonymous said...

Hei Mika!
Tärmäsin sattumalta kasvitietoja etsiessäni netissä sinun blogiisi! Ja oli mielenkiintoisesta lukea tarinoita arboretumistasi! Toivottavasti nähdään joskus! Ja onnea kasvien kasvatukseen edelleen!