Tuesday, April 19, 2005

Kukkakylvöksiä

Viime viikonloppuna tein siis yksivuotisten kasvien kylvöksiä. Tarkoitus on laittaa tänä kesänä taimikasvatuspeltoon näyttävä kukkaistutus poistettujen puuvartisten taimien tilalle, jottei alue jää paljaaksi. Tilasin siemenet Exotic Gardenilta ja keskityn kokeilemaan suht erikoisia ja näyttäviä kasvilajeja. Osa kasveista on taimikaupasta ostettuina mukuloina ja sipuleina. Näitä ovat daaliat, vuokkolajike ja miekkaliljat. Alla on lista kaikista lajeista:

Virginiantupakka (Nicotiana tabacum), isokaunokki (Centaurea americana "Aloha Blanca"), jättisavikka (Chenopodium giganteum), punakosmoskukka (Cosmos bipinnatus "Sweet Dreams"), kiinanneilikka (Dianthus chinensis "Black & White Chianti"), leijonankorva (Leonotis nepetifolia), risiini (Ricinus communis), maissi (Zea mays "Striped-Leafed"), kesäkynttilä /herrasväenkaura (Gaura lindheimeri "The Bride"), ruiskaunokki (Centaurea cyanus "Black Boy"), daaliat (Dahlia "Duet") ja (Dahlia "Striped Duet"), miekkaliljat (Gladiolus "Priscilla") ja (Gladiolus "Traderhorn") sekä vuokkolajike (Anemone "De Caen").

Kaikkia lajeja en suinkaan vielä kylvänyt. Laitoin itämään ja juurtumaan nyt vain ne, jotka tarvitsevat pitkähkön esikasvatuksen kukkiakseen ja kehittyäkseen ajoissa ennen syksyä. Näitä lajeja ovat edellä mainituista virginiantupakka, leijonankorva, risiini, maissi, daaliat ja miekkaliljat sekä vuokkolajike (joka tosin kukkii ajoissa muutenkin). Loput lajit kylvän kahdessa osassa. Ensimmäisenä eränä parin viikon sisään jonkinlaista esikasvatusta vaativat lajit ja viimeisenä eränä suoraan kasvatuspaikalle kylvettävät lajit. Palaan asiaan näidenkin osalta myöhemmin. Kuvia näistä kasveista löytyy myös Exotic Gardenin sivuilta.


No comments: