Tuesday, July 26, 2005
Kypsyneitä hedelmiä: hapankirsikka
Kaisaniemen kasvitieteellisessä puutarhassa hapankirsikka (Prunus cerasus) oli tehnyt näinkin paljon hedelmää. Kukkihan ko. puu erittäin runsaasti alkukesällä, kuten silloisesta merkinnästänikin voidaan havainta. Monesti hapankirsikka tekee paljon enemmänkin hedelmää. Erityisesti, jos on kyseessä jokin hedelmäpuulajike, kuten "Varjomorelli". Kirsikoita notkuva puu käy hyvin koristepuustakin. Hapankirsikka on itse asiassa kaikkein kirkkaimpia ja punaisimpia kirsikoita tekevä kirsikkalaji ja puun tummia ja kiiltäviä lehtiä vasten kirsikat ovat hyvinkin näyttäviä. Satokausi kestää kuitenkin vain pari viikkoa nopean varisemisen vuoksi, joten poimintaa ei kannata viivyttää, jos haluaa satoa syötäväksi. Jonkin verran eriaikaisia yksittäiset kirsikat sentään ovat kypsyessään samassakin puussa.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment