Tuesday, June 06, 2006

Jäähyväiset

Niin tässä sitten valitettavasti kävi, että minun täytyy jättää tämä blogileikki sikseen. Olen sellainen luonteeltani, että en halua tehdä asioita puolivillaisesti ja jos välineet, aika ja muut resurssit eivät suo mahdollisuutta toteuttaa aikeitani kunnolla, niin ei ole muuta vaihtoehtoa kuin lopettaa. Erittäin harmillista, koska olisin halunnut jatkaa kasvitietouden ja lumoavien visuaalisten elämysten tarjoamista. Odottamassa tälläkin hetkellä olisi ollut reilusti yli 100 kuvan edestä herkullista materiaalia ja paljon vielä esittelemättömiäkin kasvilajeja ja kasvutilanteita. Vaikka tällä blogilla ei ole koskaan ollut paljon lukijoita (heh, tai pikemminkin katselijoita..), niin varmasti aiheutan nyt ainakin muutamalle henkilölle pettymyksen. Olen pahoillani!

Toisaalta tämä päätös on nyt helpottavaa. Jos nimittäin kahdessa projektissa ilmenee isojakin ongelmia ja yrittää tehdä niitä yhtäaikaa siitä huolimatta, niin pakosti vastaan tulee tilanne, jossa jommasta kummasta on luovuttava. Ratkaisu oli sinänsä helppo, koska arboretumprojektini on ollut käynnissä jo monta vuotta. Siinä on ollut ongelmia aina välillä, mutta niistä olen aina selvinnyt tavalla tai toisella. Tällä kertaa arboretumprojektin ongelmat ovat johtuneet osaltaan myös tähän blogiin liittyneistä kiireistä, joten siksikin oli nyt syytä katsoa tilannetta silmiin. Oma ylimääräinen vaivansahan bloggaamisestakin aina koituu enkä ole nyt ihan varma onko blogimaailma edes ollut ajatuksilleni ja ennen kaikkea visioilleni kaikkein sopivin paikka... Jätän kuitenkin blogini näkyville, joten voitte halutessanne palata katsomaan ja tarkastelemaan laittamiani asioita ja kuvia.

Kasvien valokuvaamista ja tutkimista etenkin niiden estetiikkaan ja käyttöön liittyen jatkan kuitenkin suunnilleen samaan malliin koko tämän kasvukauden ja varmaan tavalla tai toisella jatkossakin, joten materiaalia kerääntyy tästä eteen päinkin erittäin paljon. Siitä voi olla joskus jonkun toisen julkisen foorumin (mahdollisesti kirja) pohjaksi ja joka tapauksessa ko. materiaali on suureksi hyödyksi omalle uralleni. En tiedä palaanko joskus jossain muussa muodossa nettiin näiden asioiden kanssa, mutta vähintään koko tämän kasvukauden en edes ajattele uusia mahdollisuuksia sen suhteen. Haluan kuitenkin tulevaisuudessa tavalla tai toisella tuoda esille näkemyksiäni.

Koko tämän bloggaamiseni aikana ja jo paljon ennen sitäkin olen lukenut enemmän tai vähemmän säännöllisesti muiden ihmisten blogeja. Lukulistallani on ollut jopa useita kymmeniä eri blogeja, vaikka en olekaan merkinnyt niitä suosikeikseni tuohon sivun reunaan. Monia teistä bloggaajista olen tavannut livenäkin blogi- yms. tapaamisissa. Kiva on ollut nähdä ja tutustua! Muutama hyvä ystävänikin bloggaa, mutta heidät olenkin tuntenut jo kauan ennen blogien esiinmarssia. Näiden ja ehkä uusienkin blogien lukemista jatkan tästä eteen päinkin, vaikka en itse enää bloggaa. Saattaapa nyt olla aikaa enemmän myös kommentointiin ;)... Hyvää jatkoa ja hienoa kesää kaikille bloggaajille sekä kaikille muillekin!

Päivitys 27.7.2006: Valitettavasti jouduin poistamaan kommentit näkyvistä spämmäyksen takia. Olen pahoillani, mutta en salli blogiini mitään sellaista.

Update 27th of July 2006: Unfortunately i had to hide comments due to spamming. I'm sorry, but i won't allow that kind of thing in my blog at all.

5 comments:

Anonymous said...

Kiitos hyvästä blogista! Olen seuraillut blogiasi säännöllisesti viime syksystä lähtien. Paljon on tullut vinkkejä ja tietoja kasviharrastuksiin. Erityisesti arboretumprojektisi kuulumiset ovat olleet mielenkiintoisia ja innostavia.

Pelkkää hyvää sinulle ja arboretumillesi!

Tommi J

Mika said...

Kiitokset toivotuksista! Katsotaan tämän vuoden lopussa, josko palaan tämän sorvin ääreen...

Anna Amnell said...

Jätin jo yhden viestin, mutta se karkasi. Siis uudestaan:

Kiitos mielenkiintoisesta blogista. On hyvä, että jätät sen luettavaksi. Kirjoituksesihan ovat ajattomia. Niitä voi lukea uudestaan ja suositella ystävillekin.

Menestystä urallesi.

Anonymous said...

Kiitos monista mukavista lukuhetkistä. Jotain olisi mukava kuulla projektista jatkossakin. Itselläni oma muutaman vuoden jatkunut projekti jossa tarkoitus auttaa luontoa palauttamaan jalompia puulajeja takaisin pohjalaiseen jokimaisemaan. Hyvien kantapuiden löytämiseen vain olisi hyvä saada jostain apua .

Hyvää jatkoa

Anonymous said...

Kiitos monista mukavista lukuhetkistä. Jotain olisi mukava kuulla projektista jatkossakin. Itselläni oma muutaman vuoden jatkunut projekti jossa tarkoitus auttaa luontoa palauttamaan jalompia puulajeja takaisin pohjalaiseen jokimaisemaan. Hyvien kantapuiden löytämiseen vain olisi hyvä saada jostain apua .

Hyvää jatkoa