Wednesday, October 31, 2007

Virheellistä kasvien hoitoa, osa 2 - Incorrect plant care, part 2



Väylien välissä ruusuangervoa (Spiraea japonica "Froebelii") 10.9.2007. Etummaiset on leikattu matalammaksi kesken kasvukauden - Japanese Spiraea (Spiraea japonica "Froebelii") between the paths at the 10th of September 2007. The foremost ones have been cut down lower in the middle of the growing season.

4 comments:

chrome3d said...

Ehkä kyseisessä kohdassa täytyy pitää pensas matalana, jotta säilyy turvallinen näkyvyys risteyksessä? Jos pensas on kovin korkea on autoilijoiden vaikea nähdä toisiaan pensaan takaa ennen kuin aivan risteyksen kohdalla.

Mika said...

Niinhän se on ja pitääkin olla. Olisi vain pitänyt jo suunnitteluvaiheessa tajuta, että tuohon kohdalle ei olisi ollut käytännöllistä istuttaa noin korkeaksi kasvavaa pensaslajia, jota joutuu sitten tuon turvallisuussyyn takia joka vuosi madaltamaan.

Kiitos muuten kommentistasi! Blogeissani niitä ei olekaan ollut melkein ollenkaan yli vuoteen.

chrome3d said...

Ehkä pensaat saattavat olla vanhojakin ja niitä ei ole jaksettu vaihtaa. Kaupungin työntekijöillä on käsittääkseni tarkat tilastot siitä mitkä risteykset ovat riskialttiita. Tässä on ehkä rytissyt muita useammin ja silloin täytyy tehdä harvennusta

Mika said...

Sekin voi tosiaan olla totta, että joitakin asioita ei vain ole ollut mahdollista ennakoida joskus 30 - 50 vuotta sitten. Liikenteen vaatimukset ovat kehittyessään muuttaneet myös katuviheralueiden olemusta ja merkitystä siinä ajassa huomattavasti. Silloin on tietysti ymmärrettävää, että kasvillisuuskin joutuu uusiin yllättäviin tilanteisiin.

On silti hassua ja myös ärsyttävää nähdä uusiakin istutuksia, jossa esim. jokin pensasistutus on joutunut jo 2 - 3 vuoden sisällä vuosittaisen harvennuksen kohteeksi jonkin väylän sivulta.