Monday, November 12, 2007

Mustan viikon blogitrilogiakuvia - Blog trilogy photos of the black week

Nyt olen päivittänyt viime viikon blogitrilogiavalokuvat Flickr -sivuilleni. Tässä ovat linkit; blogi 1, blogi 2 ja blogi 3. Viime viikko oli täällä dramaattinen Jokelan koulun massamurhan takia. Sain vangittua erääseen (tai jopa moniin...) kuvaan siihen liittyvää tunnelmaa. Viime viikolla älysin kokeilla helppoa tapaa kuvata pimeässä jopa ilman jalustaa. Siihen liittyviä kokeiluja on kaikissa kuvasarjoissa. Kuvat on valittu huolellisesti ja kerron joskus ko. blogeissa (tai voitte kysyä jo nyt vastausten toivossa) tarkemmin näistä kuvista. Tästä lähtien otan myös pimeitä blogitrilogiakuvia.

Now I have updated the blog trilogy photos of the last week onto my Flickr pages. Here are the links; the blog 1, the blog 2 and the blog 3. The last week was dramatic here due to the mass murder of Jokela school. I was able to capture an atmosphere associating with that into one photo (or even into many...). During the last week I realized to experiment with an easy way of photographing in the dark even without a tripod. There are experiments associating with that in every photo set. The photos are selected carefully and I will tell you sometimes in the blogs in question (or you can ask allready now in the wish for answers) about these photos. From now on I will take also dark blog trilogy photos.

4 comments:

chrome3d said...

Olisiko hyvä jos laittaisit tähän vaikka yhden omasta mielestäsi onnistuneimman otoksesi noista kuvista? Tätä olisi silloin mukavampi kommentoida.

Mikä muuten oli idea niissä täysin mustissa pilvikuvissa?

Mika said...

...Niin voisihan sitä laittaakin aina yhden onnistuneimman kuvan näytille esimerkkinä, mutta välillä valinta on vaikeaa ja en halua antaa yhdelle tietylle kuvalle etuoikeutta.

Minusta on ollut mielenkiintoista seurata Flickr- kuvieni katsojatilastoja siten, että kuvat ovat aluksi samalla lähtöviivalla. Ehkä voisin kertoa suosituimmista kuvista jälkeen päin omissa merkinnöissään ja samalla paljastaa oman suosikkini ja näkemykseni...

Monesti katsotuimmaksi kuvaksi ovat muodostuneet ne, joiden en ole odottanut olevan niin kiinnostavia. Esim. pilvikuvista olen hämmästynyt kumpupilvien (matalat poutapilvet) suosiota, kun itselleni ne ovat monesti niitä tylsimpiä pilviä; ne ovat niin yleisiä ja ne esiintyvät monesti tylsissä säätilanteissa.

Ne "täysin mustat" pilvikuvat laitoin mm. sen takia, että haluan haastaa teidät katselijat havainnoimaan myös pimeän ajan taivasta. Kaupunkiympäristössä valaistus heijastuu pilvistä ja pilvet tulevat siten esille tietyillä tavoilla; kuten nähdään, niin ne kuvat eivät itse asiassa ole täysin mustia ollenkaan.

Eri sää- ja pilvitilanteet ovat havainnoimisen ja tutkimisen arvoisia myös pimeällä ja sen vuoksi jatkossa esittelen myös pimeäkuvia kaikenlaisista pilvistä.

Yrsa said...

Mekin olemme kokeneet samanlaista yllätyksellisyyttä: usein kuvat jotka eivät omasta mielestämme ole niitä parhaimpia nousevatkin blogin suosikeiksi!

Omasta mielestäni täysin pimeä ei ole niinkään mielenkiintoinen kuin se rajatila pimeän ja valoisan välillä. Tällöin värimaailma muuttuu hetkestä toiseen. Tämä hetki on myös haastava kuvauskohde - miltei ainoa mahdollisuus onnistua on odotella ja odotella täydessä valmiudessa.

Flickr -kuva-albumien ongelma on omasta mielestäni että niitä ei pysty kommentoimaan rekisteröitymättä sillekin sivulle. Yksikin käyttönimi-salasana yhdistelmä lisää alkaa jo olemaan liikaa :)

Mika said...

Joo, se rajatila valoisan ja pimeän välillä on minunkin mielestäni hyvin kiinnostava ja haastava. Siksi olenkin suuresti ihmetellyt, miksi esim. Flickr pilvikuvissani ruskotilanteet ovat kiinnostaneet niin vähän ihmisiä; eivätkö niin useat havaitse niissä olevaa hienovaraista, mutta erittäin moninaista sävyjen ja tekstuurien näytelmää? Vai pitävätkö he niitä niin "tavanomaisina" / "itsestään selvinä"...?

Tuo Flickr -ongelmakin on tiedossani ja tietysti teitä katselijoita saattaa vaivata ja hämmentää kuvieni suuri määrä. Itse asiassa olen edelleen miettimässä tuota blogitrilogian kehittämistä yhä helpompaan suuntaan ja sitä mikä olisi hyvä suhde Flickr -kuvien ja ko. blogien välillä. Valitettavasti itseänikin ajatellen innostukseni tuottaa tällä erää vain niin hankalan paljon materiaalia :)