Saturday, August 23, 2008

Arboretumprojektin tauon venytys ensi vuoteen

Nyt on aika kertoa pitkästä aikaa arboretumprojektini kuulumisia, mutta kerrottavaa ei ole paljoa. Olen nimittäin tehnyt päätöksen, että pidän projektia yhä enemmän tai vähemmän tauolla ensi vuoden kasvukauteen saakka. Tänä vuonna teen ainoastaan hieman taimiston siivousta ennen talvea ja vien kotonani sisätiloissa ikkunalaudalla kasvaneet tämän vuoden kylvökset taimistoon talveksi.

Tässä linkissä on tänään otettu sarja kuvia näistä "kotitaimiston" parhaiten kasvaneista lajeista. Ne saavat vielä parin päivän sisällä syyslannoituksen ja vien ne sitten 1 - 2 viikon kuluttua tottumaan viileämpään ulkoilmaan ja valmistautumaan talveen. Koko kasvukauden sisällä oltuaan ne ovat saaneetkin oikein mojovan annoksen tehoisaa lämpösummaa; arvioni mukaan toukokuun alusta laskettuna jopa n. 2200 vuorokausiastetta. Vaihtelevasti talvenarkoina ne ovat siten kehittyneet jo hyvin talvea varten.

Tässä oli viimeinen merkintäni arboretumprojektistani tänä vuonna, ellei mitään ihmeellistä uutta ilmene. Tällaista tämän aiheen kirjoitustaukoa tuo em. taukopäätös myös tietää. Ensi vuonna arvioin taas uudestaan inspiraationi asteen ko. projektissa ja ryhdyn sitten hommiin sen mukaan. Sitä ennen tässä blogissa toki jatkan edelleen monien alaani ja kiinnostuksen kohteisiini liittyvien asioiden käsittelyä ja esittelyä.

No comments: