Nyt Lyndon LaRouchen seminaari on ohi. Se kesti kysymysosionsa kera noin kolme tuntia. En kommentoi sitä nyt tuoreeltaan, vaan jään odottamaan mm. Yhdysvaltain senaatissa Suomen aikaa tulevana yönä suoritettavaa roskapankkilain äänestystä ja pieni tauko tästä draamasta lienee muutenkin paikallaan itselleni, vaikka hyvin ilmeisesti viikko jatkuu kategoriassa: "elämä tai kuolema". Esitys on tietenkin katsottavissa uudestaan (Linkit aktivoitunevat viimeistään huomiseksi), jos osa teistä lukijoistani ei sitä livenä katsellut. Palaan taas ihmettelemään tavalla tai toisella jonkin ajan kuluttua... Hyvin paljon ajatuksia kerrottavaksi joka tapauksessa olisi.
Päivitys 2.10.2008 klo. 10:15: Yhdysvaltain roskapankkilain äänestys meni siis läpi kongressin senaatissa: A B C D E. Seuraavaksi se menee uudestaan edustajainhuoneen äänestykseen ja jos se sieltä selviää hyväksyttynä, niin se menee viimeiseen hyväksymisvaiheeseen eli presidentille ja selväähän on, että hän sen silloin hyväksyy.
Tuossa Lyndon LaRouchen seminaarissa toistettiin edelleen hyvin jyrkästi se, että tämä roskapankkisuunnitelma tulee ainoastaan kiihdyttämään talousjärjestelmän tuhoa ja että se on sen takia torjuttava suorastaan keinolla millä hyvänsä. Hän myös varoitti, että nyt nämä pukarit (presidentti hallintonsa kera, valtiovarainministeriö; George W. Bush, Henry Paulson, Barney Frank, Chris Dodd jne.) saattavat turvautua jopa sotilaalliseen voimaan kansaansa vastaan, jotta saisivat runnottua lain läpi vastustuksesta huolimatta. Lyndon puhui, että kongressissakin jotkut roskapankkia vastustavat ihmiset itse asiassa ovat kertoneet jo pelkäävänsä turvallisuutensa puolesta.
Lyndonin mukaan nyt on aika toimia sotilaallisen rohkeasti ja päättäväisesti kansakunnan ja siten myös koko maailman tuhon estämiseksi; roskapankki pitää estää ehdottomasti ja sen jälkeen koko nykyinen taloussysteemi pitää julistaa vararikkoon ja korvata se uudella Bretton-Woods -systeemillä, joka vastaa Yhdysvaltain perustuslakia. Nykyinen järjestelmä on kaiken muun pahan lisäksi ko. perustuslain vastainen.
Bretton-Woods -järjestelmä olisi hyvä, koska se on kiinteiden kurssien järjestelmä. Tämä ei mahdollistaisi nykyisen järjestelmän kaltaista kasinopelikikkailua pörssissä ja finanssimaailmassa yleensäkin, hillitsisi ylikansallisia korporaatioita ja oligarkki-ilmiötä sekä estäisi imperialistisia aikeita, kuten Brittiläisen imperiumin nykymuodon (sijoitusten ja pörssikeinottelun sekä korporatiivisten yritysten avulla saatu valta) kanssa on ollut käymässä. Tämä olisi siis globalisaation loppu ja upporikkaiden kansainväliset juhlat olisivat ohi, kuten pitääkin. Heitän arvauksena, että ehkä aikanaan jopa EU lakkaisi olemasta ja saatettaisiin palata kansallisvaltioiden rahayksikköihin tälle tielle lähdettäessä.
Joka tapauksessa Lyndonin mukaan ainoa tie tervehtymiseen viime vuosikymmeninä tehdystä äärimmäisestä tuhosta on myös keskittää energiaa talouden tuottavan osan elvyttämiseen ja kehittämiseen. Se on talouden koko perustan edellytys ja tämä tapahtuu Lyndonin mukaan rakentamalla koko infrastruktuurista ja teollisuudesta mahdollisimman tehokas ja virtaviivainen tieteiden, taitojen ja silkan työn avulla. Nyt Yhdysvalloissa sen sijaan on käynyt niin, että 1960 -luvun lopusta lähtien tämä talouden tuottava osa on ollut jatkuvan tuhoutumisen tiellä kiitos juuri monetarismin ja globalisaation; tieteet, taidot, elämisen laatu ja sivistys ovat heikentyneet ja koko infrastruktuuri teollisuuden kera on päästetty rapautumaan. Samalla jatkuva vihamielinen asenne eli sotiminen mm. Irakissa on velkaannuttanut. Sen sijaan valheellista menestystä on tullut virtuaalirahalla, mikä ei ole todellista kestävää menestystä. Talouden tuottavan osan menestys eli ihmisten hyvinvointi ja sitä kautta tuleva tuottavuus on oikeaa menestystä. Niinpä nyt se on nähty, mihin helvetin kuiluun globalisaation virtuaalirahalla kikkailu voi johtaa ja paraikaa on siis johtamassa dramaattisesti.
Jos tuo roskapankkiesitys (upporikkaiden saatanoiden pelastamispaketti, tai yritys tehdä niin) siis menee presidentin hyväksyttäväksi ilmeisesti jo viikonloppuna, niin tie olisi täydellisesti eri verrattuna Lyndonin maalaamaan näkymään Bretton-Woods -systeemin kanssa. Roskapankki nopeuttaa äärimmäistä Yhdysvaltain velkaantumista ja talouden tuottavasta osasta ei ole mitään apua; syntyy nopeutettu hyperinflaatio ja koko systeemi romahtaa nopeammin kuin ilman roskapankkia. Syntyy kansainvälisesti leviävä ennen näkemätön kärsimysten tie; massatyöttömyyttä, investointien ja rakentamisen kuoleminen, sivistyksen romahdus, köyhyys, ruokapula ja niiden seurauksena sosiaaliset levottomuudet, kuten jopa kapinat ja sodat. Heikenneiden olosuhteiden takia myös sairauksien tehokkaampi leviäminen ja tappavuus voimistuu. Syntyisi siis uutena versiona se 1300 -luvulta tuttu pimeä keskiaika silloisen vastaavan talousromahduksen takia, Lyndonin toitottama "a New Dark Age".
Toivotaan siis parasta ja pelätään pahinta! Palaan asiaan.
Wednesday, October 01, 2008
Dramaattinen Lyndon LaRouchen seminaari 1.10.2008
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment