Monday, October 27, 2008

Katse takaisin romahtavaan maailmantalouteen ja siihen liittyviin idiotismiin ja pahuuteen

En ole puuttunut vähään aikaan maailman taloustilanteeseen tässä blogissa, mutta olen seurannut tapahtumia kuitenkin koko ajan tiiviisti eri medioista ja tietenkin LaRouche PAC -sivustolta. Katsotaanpa nyt tilannetta eilisen kunnallisvaalin (tässä on tulos) jälkeen. Mitäpä havaitsemme? No, tietenkin sen, että globaali talousromahdus on jatkanut vääjäämättä etenemistään ja kunnollisia laivaa oikealla tavalla kääntäviä ratkaisuja ei ole esitetty etenkään siellä, missä pitäisi. Sen sijaan on jatkettu äärimmäisen tyhmyyden ja satanismin parissa puuhastelua vastoin parempaa tietoa ja taitoa.

Tilanteen luonne on edelleen tämä:

A - Tuhoon tuomittuja johdannaismarkkinoita (etenkin "kaukaisilla saarilla" olevat ja erityisesti Britannian eli Brittiläisen imperiumin hedge fundit, joiden pilaantunut arvo on moninkertaisesti koko maapallon reaalitalouden tuoton suuruinen) yritetään pelastaa erilaisilla "elvytyspaketeilla". Huomatkaa, että Yhdysvaltain roskapankki-ideasta luovuttiin ja siirryttiin muihin tyhmiin paniikkiratkaisuihin (syöttämällä rahaa suoraan pankeille jne.), vaikka ko. roskapankin piti muka olla se ainoa oikea ja viimeistään hyvin toimiva ratkaisu; niin meille valehdeltiin! Siinäpä se nyt yhä nähdään, että tuollaiset toimet eivät auta itse ongelmaan yhtään ja nähdään etenkin se, kuinka kyvyttömiä - tietämättömiä - sokeita - ahneita - omaan napaansa pidemmälle näkemättömiä ihmisiä on päättämässä ja ratkomassa tähän katastrofiin liittyviä asioita.

B - Brittiläinen imperiumi on kiinnostunut vain oman etunsa (lähinnä eliitin) turvaamisesta eikä sitä kiinnosta ihmiskunnan hyvinvoinnin turvaaminen kokonaisuutena. Tätä Britannian talouspolitiikkaa suosivat Yhdysvaltain valtaapitävät mm. valtiovarainministerinsä Henry Paulsonin johdolla tekevät töitä saadaakseen (oli sitten tietoisesti tai tiedostamattaan) aikaan Mussolinin ajan kaltaisen globaalin ns. pankkiirien diktatuurin ja siten korporatiivisen fasismin; pieniä pankkeja syötetään suurille eli yhtenäistetään ja virtaviivaistetaan heikomman kustannuksella, yritetään luoda tulevassa "Bretton Woods" -konferenssissa (marraskuun puolivälissä) näitä Britannian etuja tukevia kansainvälisiä "valvonta"- ja "sääntelyelimiä", yritetään näin säilyttää johdannaismarkkinoilla olevia virtuaalisia etuja mahdollisimman paljon ja pyritään edelleen salaamaan virallisella tasolla tilanteen todellinen luonne syöttämällä osatotuuksia, valeita ja jo kuolleen monetarismin kautta ajateltuja ratkaisuja.

Sen sijaan yritetään viitata kintaalla Lyndon LaRouchen vaatimalle Yhdysvaltain perustuslakiin pohjautuvalle ja Brittiläistä Anglo-Dutch liberal -järjestelmää vastaan olevalle Bretton Woods -järjestelmälle, joka vaatii ehdottomasti johdannaismarkinoiden ja nimenomaan sen hedge fundien mitätöimistä vararikkoproseduuriin ja reaalitalouden ottamista suoraan elvytyskohteeksi virtuaalitalouden sijaan. Lyndonin mukaan pitää pelastaa ihmiset eikä virtuaalisia leikkirahoja. Nyt Brittiläinen imperiumi ja kumppanit ovat juuri yrittämässä pelastaa ja kehitellä jatkosuunnitelmia virtuaalisen leikkirahan perusteilla. Se on sekä erittäin hassua että dramaattista, sillä sellainen raha on jo pilaantunut ja sen seuraukset nyt vain vyöryvät esille tässä järjestelmässä ja sen pelastamisyrityksissä.

C - Taloustuho näkyy jo käytännössä monella tavalla; Raakaöljyn (ja siten mm. bensan) hinta laskee tässä vaiheessa paljon, koska tämä taloustilanne on jo romahduttanut vakavasti mm. öljyntuotannon edellytyksiä toimia; tuotetta on yhä vähemmän markkinoilla. Monenlaisen muunkin teollisuuden toimintakyky ja sitä kautta monenlaisen kauppatavaran kuljetukset ovat supistuneet dramaattisesti samasta syystä. Ruokapula ja nälkiintyminen on kiihtynyt tänä vuonna ennätyksellisen paljon ympäri maailmaa ja tilanne on nyt nopeutuvasti pahenemassa. Dollari on kallistunut vielä toistaiseksi, koska dollaripohjaiset paniikkimyynnit pörsseissä ja sitä kautta siis dollarin suosiminen nostavat sen arvoa vielä toistaiseksi. Tämä on kuitenkin dollarin tuhoa edeltävää kuolinpaniikkia / -korinaa; ensimerkkejä kohta vyöryvästä hyperinflaatiosta, jos laivaa ei käännetä oikealla tavalla.

Jo nyt globaaliin talouteen on tullut niin paljon tuhoja, että Lyndonin suuntaan kääntäminenkään ei enää pelasta erittäin vakavalta globaalilta lamalta. Traagista on se, että tämä olisi ollut paljolti vältettävissä, jos Lyndon LaRouchea olisi kuunneltu ajoissa viimeistään jo viime vuonna ja tehty sen mukaisia ratkaisuja! Sen sijaan joudumme kärsimään yhä enemmän, mitä pidemmälle aika kuluu. Suurin osa ihmiskunnasta näyttääkin liikkuvan sellaisessa umpinaisessa putkessa / hilassa, jossa ei ole mahdollisuutta nähdä riittävän laajasti ja konkreettisesti nimenomaan ihmiskunnan hyvinvoinnin kannalta tärkeitä asioita, nähdään liikaa vain virtuaalirahan tärkeyttä. Ihmiskunnan degeneroituminen on johtanut näköalojen, mahdollisuuksien ja niiden avulla muotoiltavien vaihtoehtoisten ratkaisujen toteuttamisen dramaattiseen kaventumiseen. Seurauksena on mm. se, että kohta todelliseksi leikkirahaksi muuttuneen virtuaalivarallisuuden varjeleminen on paljon tärkeämpää kuin todellisen hyvinvoinnin varjeleminen.

Tässä on lopuksi valikoituja linkkejä niin LaRouche PAC -sivustolta kuin muistakin medioista. LaRouche PAC (Sivustolla havaitaan, että Italia on yllättäen varsin hanakka Lyndon LaRouchen vaatiman järjestelmän puoltaja. Samoin Ranskan presidentti Nicolas Sarkozy ja Etelä-Korea antavat ymmärtää siihen suuntaan. Britannia ja apurinsa Yhdysvallat sekä monet EU -maat ovat kuitenkin vielä niskan päällä tekemässä tuhoon johtavia tekoja): A B C D E F G H K L M N O P Q R S T U V W. Sivuston uusimpia videoita: A B ja C (Viikon raportti 24.10.2008). Muut mediat: A B C D E.

No comments: