Wednesday, October 15, 2008

Maailman talousromahduksen tilanteesta ja sen olemuksen piirteitä myyttisten tarustojen ja populaatiodynamiikan suhteen tarkasteltuina

Tarkastellaanpa taas vähän taloustilannetta. Ensimmäisenä pörssien viime päivien reaktioista: A B. Maanantaina ja tiistaina nähtiin pörsseissä selvää nousua ympäri maailman. Se oli odotettavissa, koska noiden kaikkien pelastuspakettien sisältämä raha pääsi virtaamaan markkinoille; huomatkaa kuitenkin, että lopulta kuolleisiin johdannaismarkkinoihin, joiden elvyttämiseksi ei ole olemassa tarvittavaa määrää rahaa koko maailmassa. Niinpä tällaisella "bail out" -pakettien tiellä jatkettaessa joudutaan ainoastaan päättymättömään kierteeseen: Triljoonien ja taas triljoonien syytämiseen pohjattomaan kaivoon, joka aiheuttaa lopulta globaalin hyperinflaation ja kansa maksaa siitä kovemmin kuin koskaan ennen. Vain yksittäiset rikkaat ja vallassa olevat voivat hyötyä siinä tilanteessa, kun he näkevät siinä olevat realiteetit ja kahmaisevat näin oman etunsa turvasatamaan. No, paketteja näemmä laaditaan lisää (A B C), eli se on sitten moro.

Tänään pörssit näyttävät jo laskusuuntaa, mikä tarkoittaa sitä, että nuo ensimmäiset "pelastuspaketit" alkavat olla loppuun käytettyjä ja äärettömän suurten johdannaismarkkinoiden äärettömän suuren velkaroskan paino alkaa taas näkyä alta vääjäämättä. Juuri se velkaroska, mitä ei voi kokonsa takia saattaa olemattomaksi tuollaisilla pelastuspaketeilla (vaikka siitä tilapäistä hyötyä onkin, mutta se vain siirtää itse tosiongelman kohtaamista) aiheuttamatta muullekin taloudelle samalla tuhon. Kaikki tällaiseen tarkoitukseen käytetty raha on hukkaan heitettyä ja se on varastettua veronmaksajilta! Ainoa keino on mitätöidä johdannaismarkkinat kokonaan ja alkaa sen jälkeen elvyttämään reaalitaloutta mm. Bretton Woods -järjestelmän avulla. Tässä on LaRouche PAC -sivustolta viimeisimpiä kirjoituksia aiheeseen liittyen: A B C D. Noissa kahdessa viimeisessä ilmenee jotain toivoa...

Toinen asia, mistä teen nyt pienen yhteenvedon ja analyysin on koko tähän maailman tilanteeseen johtaneiden seikkojen olemus. Lyndon LaRouche on tehnyt asiasta jälleen selvityksen. Se on pitkä ja sisältää hyvin rönsyileviä ja vaikeita lauseita useine pilkkuineen. Kirjoituksessa selvennetään tilannetta erityisesti antiikin Kreikan Troijan sodan ja sen henkilöhahmojen avulla; nykyään ko. henkilöhahmot käsitetään Lyndonin mukaan väärin eli nähdään ns. sankarimyytti väärällä tavalla. Tragedian luonne ja lopputulema ei johdu sankarin olemuksesta, vaan sankari toimii tragedian olemuksen kautta ja tekee ratkaisut tragedian olemuksen ehdoilla. Tämä paljastaa siis nykyisen itsekeskeisyyden kaikessa länsimaisessa toiminnassa, jossa sitä symbolisesti kuvaava "väärä sankarimyytti" on toiminut juuri tässä monetaristisessa järjestelmässäkin tuhoavalla tavalla uskomalla yksilön kaikkivoipaisuuteen ja oman edun tärkeyteen yhteisöllisen vastuun ja kehittämisen kustannuksella.

Myös viitteitä sosiaalisten ja biologiasta tuttujen populaatiomallien dynamiikasta esitetään. Kulttuurin, politiikan ja talouden puitteissa tehtyjen väärien valintojen seuraukset tulevat samalla esiin ja kaiken yhteissummana tähdennetään ja paljastetaan näiden avulla koko länsimaisen kulttuurin olemuksen rapautumiseen ja sen kautta tähän globaaliin taloustilanteeseen johtanutta tapahtumasarjaa.

Lyhyesti sanottuna kehityslinjoja ovat olleet mm. nämä: A: Kulttuurin luonne on muuttunut degeneroituneemmaksi vuosikymmenten mittaan ja se on kiihdyttänyt rapautumistaan viimeisen 40 vuoden aikana. B: Maailman taloudenhoidossa tehtyjen huonojen valintojen kautta reaalitalous on päästetty rapautumaan, kun vertailukohdaksi otetaan esim. tuottavuus kutakin neliökilometriä kohden; suunta on ollut alaspäin koko ajan jo 40 vuoden ajan globaalisti. C: Kulttuurin ja olosuhteiden rapautumisen myötä ihmisten ns. kapasiteetti on heikentynyt. Ihmiset ovat tulleet tyhmemmiksi ja sitä kautta heidän kykynsä erottaa hyviä ratkaisuja huonoista on heikentynyt oleellisesti. Heidän mielensä ei osaa käsitellä yhtä hyvin hyvän ja pahan olemusta kuin aikaisemmin ja tämän takia heitä voidaan paremmin johtaa harhaan populististen ja kaikkea kaunista lupaavien poliitikkojen toimesta. Poliitikot johdattelevat näin ihmisiä omien tarkoitusperiensä suuntaan manipuloimalla tyhmiä ihmisiä mm. kuorruttamalla huonoja asioita paremman näköisiksi, kertomalla vain osatotuuksia ja suorastaan valehtelemalla. Tekemällä liian itsekkäitä päätöksiä ja uskomalla omaa etua lumoavasti kohottaviin ratkaisuihin huolimatta niissä piilevistä aikapommeista ja ansoista. Olemalla itsekin osa degeneroitumista he tekevät itsekin tyhmiä päätöksiä luullen niitä jopa hyviksi; George W. Bush, Matti Vanhanen jne. Aivan siis, kuten nyt tässä taloustilanteen kanssa on käynyt. Degeneroituminen ja väärä sankarimyytti ovat tehneet tehtävänsä vuosikymmenten ja ehkä jopa satojenkin vuosien mittaan.

Kaikki nuo yhdessä ovat luoneet ihmiskunnan ytimeen sisäänrakennetun aikapommin. Sellaisen, joka on tuttu muualta eläinmaailmasta: Populaation kohdatessa jatkuvasti "vääriä valintoja" ja osittain sitä kautta olosuhteiden jatkuvasti heiketessä sen oman dynamiikan ja kapasiteetin sietokyky kohtaa kriittisen rajan, jossa populaatio on vaarassa tuhoutua, joutua jopa sukupuuttoon. Nyt ihmiskunta on kohtaamassa juuri tällaisen pullonkaulan. Ihmiskunta on tehnyt vääriä tuhoon johtavia valintoja omassa rapautuneessa tyhmyydessään jo hyvin pitkään ja nyt siitä joudutaan maksamaan ÄÄRIMMÄISELLÄ TAVALLA. Uskonnollisin termein kuvattuna ihmiskunta on ollut pahan vallassa jo niin kauan, että se on tehnyt jo vuosikymmeniä yhä pahentuvassa kierteessä sokkona itselleen hallaa uskomalla saatanaa ja luulemalla sitä hyväksi. Tyhmien ihmisten on sen takia ollut nyt vaikea uskoa tätä paljastumassa olevaa tragediaa, koska he ovat luulleet olleensa hyvällä tiellä. Se tie on kuitenkin ollut VALETTA.

Toisaalta biologiselta kannalta katsottuna tämä on vain luonnollista ja normaalia; ihmiskunnan kuuluukin vähentyä nyt huomattavan paljon, koska se on kohdannut kriittisen rajan dynamiikkansa ja kapasiteettinsa sietokyvyssä. Olemme vain osa luonnollista prosessia, jonka me joudumme nyt vain kohtaamaan. Se on vain voi voi ja kiitos ja näkemiin. Toisaalta luonnon kannalta katsottuna todella toivonkin, että näin käy pelkäämättä edes omaa kuolemaani. Ihmisiä taitaa sittenkin olla vain liikaa ja nyt on tullut raja vastaan sietokyvyssä. Ihmiset ovat tietämättään "väärää sankarimyyttiä" ylläpitämällä myös luoneet olosuhteet itselleen, jossa yhteisöllisyyden laiminlyöminen on muodostanut populaation heikentymisen sisältä päin ja siirtänyt populaatiota osaltaan sietokyvyn ja jopa sukupuuton kriittiselle rajalle.

Yksi esimerkki tällaisesta valeesta, rapautumisesta ja paholaisuudesta on juuri Brittiläinen imperiumi, jonka viimeisimpiin käänteisiin on näemmä kuulunut tämä: Aie ottaa oma kunnia toisen tekemästä suunnitelmasta ja käyttää sitä väärällä tavalla vain omiin tarkoitusperiinsä muista välittämättä, etenkin veronmaksajista. Malliesimerkki itsekkäästä ja korruptoituneesta saatanasta! Tai sitten luonnollista prosessia toteuttavasta organismin osasta kohtalonomaisesti etenevässä ja ekosysteemin kannalta normaalissa ja tarpeellisessa ihmisten sukupuuttoaallossa, kun populaatio on kasvanut liian suureksi ja samalla heikentynyt kriittiselle rajalle. Voi voi.

No comments: