Saturday, October 04, 2008

Olemme moraalisella vedenjakajalla, hyvän ja pahan risteyksessä!

Valitettavasti aika on ollut rajoittava tekijä ja Yhdysvaltain kongressin edustajainhuone on jo hyväksynyt roskapankkilain; A B C D E. Nyt se laitetaan täytäntöön heti ensi viikolla, kun George W. Bush on jo hetimiten allekirjoittanut ja hyväksynyt sen. Ellei yllätyksiä tapahdu... Yhdysvaltain kansalaiset saattavat nimittäin vielä reagoida yllättävällä tavalla, koska näin törkeällä valheella voi olla erikoisia seurauksia. Hyvinkin erikoisia seurauksia! Eikä pidä luulla, että ne eivät ulottuisi Yhdysvaltain ulkopuolelle...

Tässä on Lyndon LaRouchen mielipide asiasta: Roskapankkilaki vietiin siis läpi törkeän petoksen avulla. Kyse ei ole kotimaan (USA:n) tavallisen tallaajan talouden turvaamisesta, vaan nyt ulkomaiset pankit ja sijoittajat Britanniasta, Hollannista ym. maista jonottavat laittaa arvottomat paperinsa Yhdysvaltain roskapankkiin, jotta rikkailla ja vallassa olevilla olisi kivempaa - Ainakin vähän aikaa... Kuulostaa tieteissadulta, eikö vain? Se on valitettavasti totta! No, nyt Lyndon kehottaa vihaisia kansalaisia lyöttäytymään ehdotuksensa taakse ja pidättymään holtittomista reaktioista ja teoista. Saa nähdä, kuinka käy...

Joka tapauksessa aikeeni on ollut nyt kirjoittaa tämän kriisin muista kuin käytännön puolista. Nimittäin tämä maailman talouden kriisi ei ole pelkästään aineellinen kriisi, vaan se on myös selkeästi sielun ja henkisten ominaisuuksien kriisi. Moraalin kriisi. Siksikin pauhaan tästä nyt näin paljon, sillä minut on kasvatettu ja olen itse itseäni kasvattanut uskomaan näiden ominaisuuksien itsestäänselvyyteen. Olen myös huomannut monien ihmisten pahuutta liiaksi asti. Minulle oikeudenmukaiset ja hyvät arvot, ihmisyyden kauniita puolia korostavat teot ja moraaliltaan rakentavat asenteet ovat ehdoton perusta kunnolliselle ja hyvälle elämälle aina. Se, että kehittää sielunsa ilmenemistä ja toimimista siinä, missä muitakin osia itsestään. Olen havainnut, että tämä nykyinen länsimainen maailma ei ole pitkään aikaan antanut näiden olemiseen ja kehittymiseen kunnollisia mahdollisuuksia, vaan on suorastaan polkenut niitä aktiivisesti ja kiihtyvällä tahdilla viime vuosina.

Nyt syyt siihen ovat kristallisoitumassa, kun olen pohtinut ja tarkastellut tätä talouskriisiä ja sen ominaisuuksien ja vaikutusten uloimpia horisontteja. Tämä liberaali monetaristinen globalisaatio on todellakin räikeästi heikentänyt näiden sielullisten ominaisuuksien toteutumista, koska se ei ole keskittynyt tavallisten ihmisten todellisen hyvinvoinnin edistämiseen henkisellä eikä paljolti fyysiselläkään puolella. Joka tapauksessa optimi siitä on erittäin kaukana. Sen sijaan voitontavoittelu ja keinottelu virtuaalirahalla on ollut vallassa olevien tollojen tärkeimpänä tavoitteena ja asenteena toiminnassaan jo kauan ja monet heistä ovat luulleet sen olevan todellista ja kunnollista menestystä kansalleenkin. Väärin! Nyt he sitten yrittävät edelleen epätoivoisesti ympäri maailman jatkaa samalla tiellä järjestelmän puitteissa tapahtuneesta äärimmäisestä omasta tyrimisestään huolimatta; siksi tätä roskapankkilain läpimenoa kehutaan nyt maailmalla valheellisesti.

Liberaali monetaristinen globalisaatio on siis kaventanut huomattavan paljon kaikkien siihen tavallaan liittymättömien elämänalueiden kehitystä ja ilmenemistä. Ihmisten sielullisen tilan suhteen se näkyy mm. näin; resurssipula ja ymmärrys sen hoitoon ja kehittämiseen sekä arvostusten kieroutuneisuus ovat aiheuttaneet esim. juuri Jokelan ja Kauhajoen massamurhat kouluissa. On täysin selvää, että tämä paholaismainen monetarismi ja globalisaatio on luonut mm. näille aktiivisesti kehittyvän pohjan, joka ei ole todellakaan lakannut olemasta, vaan se kehittyy edelleen niin kauan kuin maailman perustavaa laatua oleva henkinen kulttuuri on sama; tämän talousjärjestelmän tuottama pahuus. Mikään muu kuin sen poistaminen ja korvaaminen ihmisläheisemmällä ja -ystävällisemmällä järjestelmällä ei auta. Näin ollen Jokelan ja Kauhajoen kaltaisia tapauksia tulee vääjäämättä tässä järjestelmässä lisää ja monia muita negatiivisia ilmenemismuotoja. Etenkin, kun järjestelmä on nyt tuhoutumassa "Uuteen pimeään aikaan".

Tämän järjestelmän pahuus näkyy elämänlaadun ja sen olemuksien alennuksessa silläkin tavalla, että virtuaalirahalla kikkailu on lisännyt sellaista yritystoimintaa, palveluita, tavaroita ja entiteettejä, joista saa nyhdettyä mahdollisimman helposti mahdollisimman paljon rahaa, mutta joiden kohdalla ihmiselämän laadukkuus ja kehittävyys on jätetty toissijaiseksi asiaksi. On Big Brothereita, huonoa idiotisoivaa popmusiikkia (hip hop ja räp räikeimpinä esimerkkeinä), keinotekoisia pseudotrendejä ja muoteja eri kulutustuotteiden kohdalla (rahannyhtämiseen muovattuja ja addiktion kehittäminen tilanteen maksimoimiseksi) ja kieroutuneita elämäntapoja (itsekkyyttä, ahneutta, välinpitämättömyyttä ja tyhmyyttä korostavat).

Elämänlaadun alennus näkyy ympäristönkin tilassa mm. epäesteettisenä ja epäinhimillisenä arkkitehtuurina, maisema-arkkitehtuurina ja viheralueina. Uskokaa pois vain, että tällainen idealisti huomaa tämänkin. Sen sijaan suuri osa ihmisistä kulkee tässä järjestelmässä silmät jalkoihin painettuna ulkona liikkuessaan ja he eivät osaa / halua kiinnittää tällaisiinkaan asioihin mitään kunnollista huomiota. Alitajuisesti ympäristö kaikkineen kuitenkin vaikuttaa heihin ja on osasyynä henkiseen pahoinvointiin. Samalla talouden tuottava osa, ns. reaalitalous, on omalla tavallaan Suomessakin tämän kasinopelimonetarismin uhri; esim. maatalous ja metsätalousyhtiöt. Se vaikuttaa sekä elinympäristössä että suoraan ihmisten elämänlaatuun huonontavasti.

Tarkemmin elinympäristöstämme: Ympäristöä ei ole voitu suunnitella parhaimmalla mahdollisella tavalla, koska monetaristinen globalisaatio on yhtäältä asettanut resursseille liikaa rajoja tai ohjannut niitä väärille urille. Sitä johtuen ympäristö ei ole ollut monetarismin prioriteettilistalla riittävän tärkeä. Toisaalta se on tuottanut rumia ja epäinhimillisiä trendejä ja mieltymyksiä, joka on näkynyt siinä, että monetarismin prioriteettilistalla on ollut mahdollisimman helpolla mahdollisimman paljon rahaa tuottavien metodien suosiminen. Seurauksena siitä on syntynyt rumaa ja epäinhimillistä jälkeä, kuten äärimmäisen rumat yritys- ja toimistorakennukset monin paikoin eli juuri nämä tämän talousjärjestelmän paholaislinnakkeet. Tiivistettynä modernismi ja postmodernismi ovat olleet tämän järjestelmän tyypillisiä brutaaleja ilmentymiä arkkitehtuurin parissa viime vuosikymmeninä. Mielikuvituksen puute esim. kasvillisuuden käytössä viheralueilla on myös seurausta tästä järjestelmästä mm. resurssipulan ja siitä aiheutuvien helppojen ratkaisujen takia. On menty helposti sieltä, missä aita on matalin.

Koko tässä prosessissa eräs traaginen piirre on mm. se, että löytyy hyvin paljon ihmisiä tämänkin draaman keskellä, jotka eivät osaa tai suostu todella ymmärtämään, mistä tässä kaikessa on kysymys esim. noiden ym. asioiden suhteen ja kaiken sen suhteen, mitä olen viime päivinä kirjoittanut ja mihin olen tarjonnut linkkejä. Ymmärrettävästi tilanteen ainutlaatuisuus kaikkeen menneisyydessä sattuneeseen verrattuna on älyttömän suurta ja sen eri puolien ymmärtäminen on siksi ennen näkemättömän hankalaa. Silti juuri tämä maailman kriisi on kaikkine puolineen kaikkien aikojen paras oppimisen paikka ihmiskunnalle nyt heti tässä! Meillä on nyt tienristeys edessämme, jossa on mahdollisuus kulkea joko inhimillistä (moraaliltaan ja arvoiltaan hyvää ja rakentavaa) polkua tai epäinhimillistä (moraaliltaan ja arvoiltaan huonoa ja tuhoavaa) polkua. Meitä ollaan näemmä pakottamassa valitsemaan tuo paholaisuuden polku!

Yhden Facebook -statukseni kommenttilaatikossa aiheeseen liittyen kommentoinut eräs ystäväni kirjoitti myös osuvasti tästä: "... juttu on mittasuhteiltaan niin valtava, ettei niilläkään, joilla on halua ymmärtää, mistä on kysymys, ole riittävästi keinoja tai edes mielikuvitusta. Isoin haaste lienee kuitenkin se, että valtaosa jengistä ei ole edes tullut miettineeksi, mistä on oikeastaan kysymys? Kunhan nyt päivittelevät pörssiromahduksia ja ´epävarmoja aikoja´.". Valitettavasti näin on! Itse asiassa juuri tällaiseen nämä pukarimme, nämä pörssipelurisaatanat ym. röyhkeät ihmispaholaiset vallan kahvassa myös luottavat; pyrkivät liikuttelemaan siirtojaan sekä mokiaan piilossa sen turvin, että tyhmät ihmisjoukot eivät ymmärtäisi ajoissa ja / tai kunnolla. Ehkä he eivät edes itse ymmärrä vaikuttimiaan ja toimiaan kunnolla. Nyt tässäkin on käymässä juuri näin jopa globaalisti! Vaan minä en ole huijattavissa!

Ja mitä voidaan sanoa yhteiskunnasta, jonka pääministeri toteaa roskapankin hyväksymisen olevan hyvä asia vielä tässäkin vaiheessa, kun asian traaginen olemus on jo paljastunut? Valtakunnan ylin johto on siinä joko tyystin pihalla tai sitten jopa mukana tässä saatanallisessa pelissä yrittäen jotain kummallista ja vaarallista; omien ja kaveriporukoiden (ylikansalliset yritykset ja rikkaat sijoittajat) itsekkäiden intressien typerää turvaamista, kykenemättömyyttä ymmärtää ja tunnustaa järjestelmän huonous ja sen tuhoavuus...?! Jos tämä roskapankkiskenario nyt tietää sitä, mistä Lyndon LaRouche on varoitellut, niin eivätkö johtopäätökset olekin sitten aivan selviä suhtautumisessa tällaiseen yhteiskuntaan, sen johtoon ja ihmiskunnan moraalin ja arvojen tilaan? EIVÄTKÖ VAIN OLEKIN?! Moraaliltaan ja arvoiltaan huonon ja tuhoavan polun kulkemista on vastustettava! Tämä on hyvä muistaa mm. tulevissa kunnallisvaaleissa ja voi olla, että todellisuus ehtii sekoittaa pakkaa hyvinkin dramaattisesti ennen sitä näissä olosuhteissa. Ensi viikon alussa "Yhdysvaltain" (luetaan kansainvälisten monetarististen sijoittajien) roskapankki alkaisi kuitenkin toimia käytännössä ja sitten alkaisimme nähdä sen vaikutuksia jollain aikataululla...

No comments: