Tuesday, November 11, 2008

LaRouche PAC -viikkoraportti päivälle 10.11.2008 ja taloussysteemin romahdusta kuvaava A.I.G. -tapaus

Myöhään viime yönä Suomen aikaa LaRouche PAC -sivustolle ilmestyi viime viikon lauantaina tehty viikkoraportti. Siinä kerrataan taas talouden keskeiset katastrofaaliset seikat ja ollaan huolissaan Barack Obaman kyvystä olla mitenkään sen arvoinen kuin kansa toivoo. Kansan positiiviset reaktiot kertovat vain siitä, että se on ollut vastareaktio George W. Bushin satanistista hallintoa vastaan ja Obama on ollut siihen vain sopiva suodatin. Aiheellisesti kysytään, että onko Obama itse asiassa valottanut yhtään riittävästi hänen "lupaustensa" piirteitä? Onko kukaan selvillä, mitkä hänen saavutuksensa ovat tähän mennessä? Lisäksi on pidettävä mielessä, että myös Obama oli syyskuun lopussa Yhdysvaltain roskapankin takana, vaikka koko idea oli katastrofi ja sitä ei sittemmin edes käytetty, vaan siirryttiin suoraan annettaviin tukipaketteihin. No, aika näyttää, mikä mies Barack Obama oikeasti on...

Tässä on myös hyvin tätä taloustilannetta kuvaava kirjoitus tuolta LaRouche PAC -sivustolta. Siinä havainnollistuu A.I.G.:n avulla se, kuinka kyse ei ole mistään vaikeasta lamasta, vaan koko systeemiä koskevasta vääjäämättömästä ja lopullisesta hajoamisesta. A.I.G. saa jo kolmannen pelastuspaketin ja pakettien suuruus on vain kasvanut koko ajan. Siitä huolimatta mikään paketti ei toimi, vaan aiheuttaa vain lisää tuhoa reaalitaloudelle. Näin on tapahtumassa kaikkien muidenkin pelastuspakettien kohdalla. Kyseessä on tosiaan kuin sellainen kaivon täyttäminen, jossa vettä virtaa kaivosta pois sitä nopeammin, mitä enemmän sinne uutta vettä työnnetään. Juuri niin hurjasta tilanteesta koko maailman monetaristisen systeemin kuolemassa on kyse!

Tässä vielä kuvaava lainaus tuosta tekstistä: "The need to keep expanding the A.I.G. bailout reflects the way in which the effects of the death of the financial system are working their way through the books of the speculators; the bailout is not of A.I.G. as a company per se, but more an attempt to save the system itself. A.I.G. and its credit-derivatives business is a flash point, and thus a point of intervention into a systemic crisis. What is being "saved" is not A.I.G., but the system, and as the repeated rescue operations show, the rescue isn't working.".

No comments: