Tuesday, December 23, 2008



Jouluvalot 5


Tässä tulee perinteinen Joulutervehdykseni jouluvalojen muodossa. Tuttuun tyyliin kaikki nämä kuvat on otettu Hämeenlinnassa (tänään illalla), jossa vietän Joulua äitini luona. Tällä kertaa kaikkien meidän joulunviettoa varjostaa maailman uhkaava tilanne monella tavalla, mutta Joulu on nyt yksi tärkeä merkkipaalu huomata se tosiseikka, että maailmassa on vielä hyvääkin ja hyvän eteen kannattaa ja nyt tässä tilanteessa ehdottomasti pitää tehdä töitä.

Jouluvalot ovat puolestaan muistutus siitä, että kauniilla esteettisillä asioilla on tärkeä mieltä ylentävä ja herkistävä voima; sielun opettaminen vastaanottavaisemmaksi ja valmiimmaksi vuorovaikutukseen muiden ihmisten ja ympäristön kanssa. Tätä ei pidä koskaan aliarvioida ja jatkossa tässä maailman kriisissä ihmismielen kehittäminen pohjautuu nimenomaan myös kykyihin voimistaa ja viljellä näitä kauneuteen ja estetiikkaan liittyviä asioita. Kriisin osasyy on ollut juuri näiden kykyjen kadottaminen, väheneminen ja vääristyminen ja nyt on aika aloittaa Renessanssi tässäkin mielessä; taide kaikkineen on osa tulevaa vastaiskua ja vallankumousta, joka on joka tapauksessa nousemassa tavalla tai toisella.

Myöhemmin aattona jatkan vielä joulutunnelmien esittelyä viime vuosien tapaan Hämeenlinnan Ahveniston hautausmaalla otetuilla kuvilla. Muutoin seuraa pieni joulurauha tässä bloggaamisessanikin, mutta viimeistään Tapaninpäivänä palaan taas tykittämään mm. Helvetti vai Renessanssi?! -kirjoitussarjani puitteissa. Paljon on edelleen sanottavaa maailman tilanteesta ja paljon täytyy asioita selvittää itsellenikin. Kirjoittaminen on siihen hyvä tapa.

No comments: