Sunday, December 21, 2008

Talousromahduksen totaalisesta vääjäämättömyydestä viikon hullujen esimerkkien avulla kuvailtuna

Tällä viikolla on tapahtunut talousromahdukseen liittyen mielenkiintoisia käänteitä täällä Suomessakin. Täysin uutena asiana aikaisempaan verrattuna on nyt ilmennyt muutamien keskeisten vallassa olevien poliitikkojen ja ekonomian asiantuntijoiden esiinmarssi synkkien ja jopa lopunajan maalailujen kera. Tässä on muutamista keskeisistä suomalaisista medioista juttuja, joissa nämä henkilöt kuvailevat maailman talouskriisiä aivan uudella tavalla kuin mitä he vielä hetki sitten tekivät: Taloussanomat; A (Katainen), B (Puttonen), C (Lipponen). Kauppalehti; A (Korkman). Helsingin Sanomat; A (Katainen) B (Lipponen), Iltasanomat; A (Katainen), B (ed. jutun keskustelu), C (Lipponen). Iltalehti; A (Katainen), B (Lipponen).

Nyt voimmekin pohtia miksi he tulevat vasta nyt tällä tavalla esille, vaikka monien meidän tiedossamme on ollut tämän tilanteen oikea luonne jo pitkään; itselläni viime elokuusta lähtien ja joillakin jopa vuosia, kuten Lyndon LaRouchen tapauksessa. Jyrki Kataisen ja Matti Vanhasen reaktioita viimeisen vuoden aikana kiteyttää tämä ym. Talousanomien jutussa oleva kommentti (Muistakaapa lukea noita kommenttejakin; puolesta ja vastaan -tyylisyys paljastaa niissä paljon näistä asioista ja suomalaisten kapasiteetista ymmärtää); "8.4.2008 Katainen tyrmää eurotuen kriisipankeille. ”Valtiovarainministeriössä ei uskota, että, suomalaisenveronmaksajan pitäisi rientää ulkomaisten pankkien avuksi. ”27.5.2008 Katainen: ”Suomi tarvitsee kaksi miljoonaa maahanmuuttajaa.”8.8.2008 Katainen pelkää liikarakentamista. 4.9.2008 Vanhanen toppuuttelee lamapelkoja; ”Valtiovarainministeriö on arvioinut Suomen ensi vuoden kasvun olevan lähes kaksi prosenttia. 30.9.2008 Katainen: Ei syytä paniikkiin tai pessimismiin: ”Talouskasvun hiipumisella ei silti rahaministerin mukaan välttämättä ole suuria vaikutuksia tavallisten ihmisten elämään, koska kuluttajien ostovoiman ennakoidaan paranevan ensi vuonna.”6.10.2008 Katainen: Talletussuojan korotusta ei harkita: ”Suomella ei ole tarvetta nostaa pankkitalletusten suojaa, koska suomalaispankeilla ei ole kaatumisuhkaa.”7.10.2008 Vanhanen: Suomessa tallettajilla ei hätää.11.10.2008 Vanhanen tyynnyttelee taloushuolia. ”Suomen tilanne on kuitenkin edelleen vakaa ja talouden perusta vankka.”13.10.2008 Pelko pakotti pankkitukeen: ”Valtiovarainministeri Jyrki Katainen esitteli maanantaina suomalaispankkien pahan päivän varalle laaditun tukipaketin. ”18.12.2008 Katainen: Suomi vaipuu syvään lamaan. ”Valtiovarainministeri Jyrki Katainen (kok.) näkee Yle Uutisten mukaan nykyisen taloustilanteen synkemmäksi kuin viime laman aikaan 1990-luvun alussa. ”".

Kuten havaitsemme, niin tämä on hyvin linjassa esim. Yhdysvalloissa harjoitetun muka tietämättömyyden ja muka elvyttämisen kanssa. Meille on valtavirtamediassa näiden ihmisten toimesta kerrottu puolitotuuksia ja suorastaan valheita. Sen sijaan oikeaa tietoa olen minäkin saanut jo mm. LaRouche PAC -sivustolta monta kuukautta ja olen sen takia sekä nauranut että raivostunut näiden ns. johtajiemme tekoja ja sanomisia kohtaan. Tämähän on selvä, koska Suomenkin eliitti on samaa kapitalismin ja kuvaamani brittiläisen systeemin maailmankuviin juuttunutta porukkaa, jotka ovat nyt tuhoamassa maailmaamme moraalittomuuksillaan ja päättömyyksillään. Tuo eliittisaatanoiden "maailmanklubi" Bilderberg -ryhmä on liittänyt joukkoonsa Paavo Lipposenkin, mikä osaltaan kuvastaa sitä tosiseikkaa, että Suomikin on osa kuvattua Brittiläistä imperiumia, jossa pyritään harjoittamaan fasismia monessa muodossa ja sen avulla toimeen pantavaa New World Order -maailmanhallitusta.

Nyt nämä ns. johtajamme muka ovat huolissaan taloustilanteesta, kun sen todelliset piirteet ovat paljastuneet netissä jo aikoja sitten varsin laajasti vastoin heidän ilmoittamiaan tietoja. He yrittävät ostaa itselleen paikan, jossa voivat muka sanoa: "Minähän varoitin", kun homma karkaa lopullisesti käsistä. Muutoin he ovat yrittäneet pitää yllä hämäräverhoa tahallaan juonimisensa takia; mm. saadaan salassa rahaa turvaan ja nyhdettyä sitä elvytyspaketteihin, ennen kuin koko totuus selviää kansalle. Näin se on nähtävä, koska he kaikki eivät voi olla olleet kuluneen syksyn aikana niin tyhmiä. Toisaalta joillakin voi olla ollut myös paskat housussa ja he eivät ole siksi uskaltaneet kertoa koko totuutta kuin tipotellen erissä.

Tosiasiassa oikeat varoitukset on kuitenkin annettu jo monta kuukautta sitten täysin kokonaisina ja osittain jopa viime vuonna, kuten tässä Lyndon LaRouchen seminaarissa. Sitä taustaa vasten on törkeää tekopyhyyttä ja tyhmyyttä tulla varoittelemaan vasta nyt. Ja mitäpä tilanteen parantamiseksi ehdotetaan; elvytystä, kuten esim. Paavo Lipponen tuossa jutussa tekee. Eli tilanne ollaan nyt tavallaan myönnetty "vähän sinne päin ja keskeiset kohdat silti yhä salaten", mutta sen ratkaisuiksi tarjotaan edelleen niitä saatanallisella tavalla vääriä tekoja, kuten äskettäin Fedin tapauksessa ja joita on koko ajan tehty viime kuukausina vastoin parempaa tietoa ja taitoa.

Katsotaanpa taas tarkemmin, mitä tämä ns. "elvyttäminen" tarkoittaa. Tässä on ulkomaisia esimerkkejä aiotuista ja jo tehdyistä elvytystoimista viime hetkiltä: Taloussanomat; A (Obama), B (Bush), C (Merkel), Kauppalehti; A (Obama), B (Bush). Tässä seuraavana on puolestaan LaRouche -porukalta tuomiot tällaisia elvytystoimia kohtaan ja mitä sen sijaan pitää tehdä:

LaRouche PAC: The Road To A Real Stimulus Is Paved With Physical Economy, Not Money. Tässä on jutusta kuvaava lainaus siitä harhaluulosta (tai tarkoituksellisesta juonesta), mikä johtajilla ja ekonomeilla yleisesti on ollut: "The lives of the world's people depend upon a global system of production, distribution and consumption, a chain which connects those who grow food with those who eat it, and those who mine the ores and fuels with those who turn them into the products upon which we all depend. This supply chain is a physical, logistical wonder, an essential component of civilization, and it is breaking down". Tämä tuhoon tuomittu elvytys kohdistuu siis fiktiiviseen finanssikuplavelkaan eikä tuohon tärkeimpään systeemiin, vaikka pitäisi. Finanssikuplavelka imee elvytysrahat kaikista ekonomian rakenteista ja ne eivät auta yhtään loppupeleissä, koska kupla on niin suuri.

LaRouche PAC: LaRouche: Throwing Money at the Problem Won't Work--Provide Credit for the Projects We Desperately Need!

LaRouche PAC: LaRouche Denounces Bush's Willful Economic Sabotage.

LaRouche PAC: Fed to Add Hedge Funds to the Bailout.

Kuten
havaitsemme, niin sekä Barack Obama kuin Paavo Lipponenkin ovat täysin hakoteillä (tai siis tarkoituksella juonimassa tietäen tilanteen varsin hyvin). Samalla kun otetaan huomioon New World Order -projektin olemassaolo ja Bilderberg -ryhmä, johon Lipponenkin kuuluu, niin läntisen maailman johtajien epäpätevyys ongelman hoitoon ja heidän todellisten aikeiden saatanallisuus on erittäin selvää; ko. eliitti on juuri niin hullu joukkio kuin on nyt käynyt ilmi. Joka tapauksessa nyt näyttää siltä, että he ovat itsekin kadottamassa asioiden hallintaansa, koska selväähän on, että vastareaktioita tulee nyt ja monia muitakin yllätyksellisiä seikkoja seuraa. Ensi vuosi tulee olemaan tavalla tai toisella ihmiskunnan merkittävin ja ikimuistettavin. Meidän tehtävä on nyt alkaa toimimaan sen puolesta, että se olisi sitä hyvällä tavalla! Eliitti poistukoon sivuun!

Ongelma talousromahduksessa on siis edelleen tämä: Yhdysvaltoihin ja globalisaation myötä koko tuohon ns. Brittiläiseen imperiumiin (jonka puitteissa orkesteria ovat johtaneet pankkiiri- ja korporaatio-oligarkit ja juonessa mukana olevat poliitikot sekä asiantuntijat) maailmanlaajuisesti on muodostunut vuosien mittaan jopa triljoonien dollarien suuruinen velkakupla johdannaismarkkinaspekulaatioiden ja mm. sotamenojenkin takia. Velkakupla tarkoittaa sitä, että nuo triljoonat ovat ns. pilaantunutta ja samalla fiktiivistä rahaa ja arvopapereita; kaikki markkinoilla olevat tahot ovat olleet moninkertaisten spekulaatioiden ja velanottojen seurauksena velkaa moninkertaisesti joka suuntaan ja eliitti on pyrkinyt orkestroimaan siinä rahavirrat itselleen ja New World Orderin hyväksi. Velkarahat siis kattavat kaikesta maailmassa olevasta varallisuudesta ylivoimaisesti suurimman osan ja pilaavat sen takia kaiken muunkin varallisuuden. Sattumoisin eliitinkin varat ovat olleet vaarassa. Ihmekös se, kun ne ovat tuota leikkirahaa.

Nämä velkasitoomukset ovat viime kuukausina jumittaneet yritysten ja pankkien rahoitusta ja toimintaa ennen näkemättömällä tavalla aiheuttaen reaalitalouden rankkaa ja vääjäämätöntä murenemista; työttömyys, konkurssit, toimintojen leikkaukset, tuonnin ja viennin tyrehtymiset jne., joiden takia esim. raaka-aineiden ja muidenkin tuotteiden kysyntä vähenee ja seuraa deflaatiota. Muka ratkaisuksi tähän ongelmaan nuo ns. johtajamme tarjoavat lisärahan painamista ja rahan ottamista veronmaksajilta (eli tukipaketit, eli elvytykset tyhjästä ilmasta). Seurauksena on se, että ongelma ei poistu, vaan pahenee; tulee yhtäältä lisävelkaa ja toisaalta rahan painaminen luo olosuhteet hyperinflaatiolle -> Loputon ja syvenevä elvytyskierre eli narkomaanitermein loputon ja syvenevä trippien himo. Koskaan ei päästä perille, kun määränpää etääntyy sitä kauemmaksi mitä nopeammin ja mitä enemmän sitä yritetään saavuttaa.

Deflaation vaara ei tässä ole se pahin, koska se on vain väliaikainen osa tätä koko prosessia. Kysynnän vähenemisestä johtuva hintojen aleneminen on vain osaseuraus koko talousromahduksessa, missä alkuperäinen syy eli tuo jättimäinen velkataakka runnoo tuhonsa joka tapauksessa läpi. Monetaristinen järjestelmä on niin totaalisesti kuollut tuon velkataakan takia, että: Yksi; jos ei elvytetä, niin koko järjestelmä leikkaa kiinni velkataakan kaatuessa päälle oli deflaatio siinä minkälainen tahansa ja kaksi; jos elvytetään, niin velkataakka kaatuu päälle ja järjestelmä leikkaa kiinni vähän myöhemmin, mutta hyperinflaation kautta joka tapauksessa ja pahemmin. Meidän on ymmärrettävä, että tuo fiktiivisestä rahasta ja arvopaperista muodostuva velkataakka on niin suuri, että jo lähtökohtaisesti mikään elvytysraha ei riitä koskaan sen maksamiseen ja sen aiheuttaman romahduksen poistamiseen. Maailman reaalitaloudessa ja sen fyysisissä rakenteissa ei ole olemassa sitä määrää rahaa edes alkuun ja fiktiivinen elvytys vain pahentaa tilannetta romuttamalla tuon reaalitalouden ja sen fyysiset rakenteet. Järjestelmä on lopullisesti leikkaamassa kiinni kaikissa tapauksissa. Kaikki nykyisen järjestelmän elvyttäminen on sen takia itsepetosta ja tuhoisaa kuolettavalla tavalla.

Ainoa vaihtoehto on lakkauttaa ko. järjestelmä heti hylkäämällä fiktiivinen velkataakka vararikkoon ja elvyttämällä reaalitaloutta oikealla tavalla. Oikea tapa on ryhtyä rakentamaan rapistunutta ekonomian fyysistä rakennetta, joka tuottaa varallisuutta varmalla tavalla. Kuten tuossa LaRouche -jutussakin tähdennetään; tähän ongelmaan ratkaisuna ei ole rahan lyhytnäköinen syytäminen ongelmaan tyhjästä ilmasta, vaan ongelman fyysinen ratkaiseminen pitkällä tähtäimellä, missä varallisuus tulee konkreettisesta ekonomian kehittymisestä eikä fiktiivisestä finanssirahasta. Nykyinen velkataakka on nimenomaan fiktiivistä rahaa ja sillä ei alunperinkään ollut mitään tekemistä oikean varallisuuden kanssa eikä sitä voi pelastaa millään rahalla. Olemme eläneet valevarallisuudessa eli triljoona kertaa yli varojemme lainarahalla.

Joka tapauksessa meidän täytyy nyt ottaa vastaan ne seuraukset, mitä meidän varallemme tehdyistä rikollisista juonista on tuleva. Talousromahduksen kautta pystytettävä globaali fasismi ja maailmanhallitus on ollut yrityksen alla, joka sekin ilmeisesti menee pieleen viimeistään vastustuksen takia. Kuitenkin; jos vastustus ei pysty luomaan olosuhteita Lyndon LaRouchen ehdottaman kaltaiselle uudelle systeemille, niin todennäköisin vaihtoehto on silti "pimeä aika" ja yleinen kaaos sekä eliitille että alammaisille vuosikausiksi ja ehkä jopa sukupolviksi ja jääräpäisyys yrittää "elvyttää" tätä monetaristista systeemiä tulee vain pahentamaan pimeyttä.

Toivottavasti pahimmassakin tapauksessa sitten löytyisi vähitellen oikeita järjen ja sielun ääniä, jotka pystyvät rakentamaan ihmiskuntaa hyvällä tavalla palvelevan systeemin uusista aineksista. Uuden systeemin rakentaminen on meillä joka tapauksessa edessämme, joten miksemme ala sen rakentamista jo nyt täydellisesti uudesta maailmankuvasta katsoen. Me emme nyt voi muuta kuin hyväksyä sen, että tähän mennessä tuntemamme kapitalismi kuolee ja poistuu tavalla tai toisella kokonaan hyvinkin pian; ensi vuosi todennäköisesti ratkaisee. Siinä mielessä tuossa ym. jutussa Vesa Puttonen on oikeassa ja lähimpänä totuutta; "Koko eurosysteemi voi romuttua". Näillä tiedoilla se on itse asiassa jo varmaa. Ainoastaan tarkka ajankohta on vielä hämärän peitossa... Joka tapauksessa nyt on siis alettava löytää positiivisia puolia ja kehittämisen kohteita traagisesta prosessista!

No comments: