Sunday, January 03, 2010

Talven 2009 - 2010 kylmin yö (Tähän mennessä...) - Osa 2

Joulun jälkeen bloggaamiseni on ollut lähes kokonaan poikki, koska paluumuuttoni linjasaneerausevakosta on ollut hankalaa eikä arjen normalisoitumista ole vieläkään tiedossa moneen päivään...

Palaan kuitenkin nyt tämän aiheen kera, kun nyt sattui tulemaan talven tähän mennessä kylmin yö. Idästä ja koillisesta pääsi siis purkautumaan erittäin arktista ilmamassaa Suomeen viikon puolivälin tienoilta saakka ja korkeapaineen selänteen heikennettyä tuulet pakkanen kiristyi viime yönä selkeässä säässä ympäri Etelä-Suomea huomattavasti. Huomattavaa oli nyt se, että etelärannikkoa myöten saavutettiin -20 astetta kylmempiä lukemia lounaissaaristoa lukuun ottamatta. Tällä hetkellä pakkanen on heikkenemässä huomattavasti, mutta tilapäisesti ja länsipainotteisesti Jäämereltä etelään liikkuvan matalapaineen ja sen pakkaslumisateiden myötä.

Tässä on viime yön alimpia lukemia poimittuna Ilmatieteenlaitoksen lämpötilakäyristä: Maarianhamina -15 astetta, Turku -24 astetta, Pori -21 astetta, Hämeenlinna -26 astetta, Tampere -25 astetta, Helsinki -22 astetta, Vantaa -25 astetta, Lahti -26 astetta, Lappeenranta -25 astetta, Kotka -22 astetta, Jyväskylä -30 astetta ja Ilomantsi -30 astetta.

No comments: