Sunday, January 17, 2010

Viikon 2 tunnelmakuvat vuonna 2010 - Osa 5 (Huurremaisemaa pimeässä ja hämärässä)Keinovalon valaisemaa metsävaahteraa (Acer platanoides) ja taustalla rusotuomia lähes pimenneessä huurrehämärässä kuvattuna keskiviikkona 13.1.2010 Espoon Tapiolassa. Eri etäisyyksillä keinovaloista olleet huurrepuut korostuivat kirkkauden ja värien suhteen mielenkiintoisen vaihtelevasti violetissa hämärävaiheessa.
Rusotuomia (Prunus virginiana "Schubert") ennätyshuurteessa lähes pimenneessä hämärässä kuvattuna keskiviikkona 13.1.2010 Espoon Tapiolassa. Keltaoranssien keinovalojen sävyttämät huurrepuut olivat hieno kontrasti hämärätilanteen vielä sallimaa violettia sävyä vasten.
Ennätyshuurremaisemaa pimeässä ja keinovaloissa arkkitehtuurin kera kuvattuna keskiviikkona 13.1.2010 Espoon Tapiolassa. Uimahallin ja Tapiola Garden -hotellin välissä oleva koristeallas on ollut jo joulukuun lopulta syvään jäässä antaen mahdollisuuden oikaista sen yli jalan. Ympäristön eriväriset keinovalot loivat hankeen tässä violettiin vivahtavaa yhteissävyä.
Ennätyshuurremaisemaa pimeässä ja keinovaloissa kuvattuna keskiviikkona 13.1.2010 Espoon Tapiolassa. Keskusta-alueen huurteiset männyt keimailivat vielä jouluvaloissa ja tämä toikin vielä erikoista jälkijoulutunnelmaa sieluun. Eriväriset keinovalot korostuivat toisistaan erilleen huurretilanteen ansiosta.
Ennätyshuurremaisemaa pimeässä ja keinovaloissa arkkitehtuurin kera kuvattuna keskiviikkona 13.1.2010 Espoon Tapiolassa. Erittäin huurteisten mäntyjen takaa valaistuna siintää Tapiolan uusi kirkko, joka on Arno Ruusuvuoren suunnittelema betonikolossi.
Ennätyshuurremaisemaa pimeässä ja keinovaloissa kuvattuna keskiviikkona 13.1.2010 Espoon Tapiolassa. Alempaan kuvaan viitaten tässäkin oli valkoista valonheittäjäsävyä sumupilvessä. Lisäksi maisemaa sumensi tilanteessa ilmenneet ajoittaiset sumupuuskat ylhäältä ja samalla satoi hetken heikkoja lumijyväskuuroja.
Ennätyshuurremaisemaa pimeässä ja keinovaloissa kuvattuna keskiviikkona 13.1.2010 Espoon Tapiolassa. Kaikki keinovalosävyt eivät ole vain keltaoransseja, vaan tässä metsän takaa Tapiolan vanhan kirkon valkoinen valonheittäjäsävy korostui voimakkaasti sumupilvestä ja sumusta heijastuttuaan.
Ennätyshuurremaisemaa pimeässä ja keinovaloissa kuvattuna keskiviikkona 13.1.2010 Espoon Tapiolassa. Tässä vaiheessa pimeys oli langennut kokonaan ja alempiin kuviin verrattuna hämärävaiheen violetti sävy oli poistunut keltaoranssien sävyjen tieltä.
Lähes pimentynyttä hämärää ennätyshuurremaisemassa kuvattuna kuvattuna keskiviikkona 13.1.2010 Espoon Tapiolassa. Kahteen alempaan kuvaan verrattuna sumupilvitilanteeseen liittynyt violetti vaihe oli vielä esillä, mutta jo heikenneenä.
Ennätyshuurretta maisemassa hämärän edettyä ja keinovalojen juuri sytyttyä kuvattuna keskiviikkona 13.1.2010 Espoon Tapiolassa. Alempaan kuvaan verrattuna lumen ja huurteen violetti sävy oli nyt yhä läpitunkevampaa ja loi maisemaan kuin ulkoavaruudellisen science fiction -tunnelman.
Ennätyshuurretta maisemassa hämärän tultua ja vielä ilman keinovaloja kuvattuna keskiviikkona 13.1.2010 Espoon Tapiolassa. Taivaan matalasta sumupilvikannesta heijastui jo muualla syttyneiden keinovalojen oranssinen sävy. Se ja pilvien yläpuolelta tulleen hämärän sininen sävy heijastuivat yhdistettynä hangesta ja huurteesta räikeän violettina.

No comments: