Sunday, February 28, 2010

Viikon 8 tunnelmakuvat vuonna 2010 - Osa 3 (To; Poutapäivän pilvitutkielmaa)Lähes keskiyön selkeää tilannetta kolme päivää vajaan täysikuun valaisemassa puistomaisemassa kuvattuna torstaina 25.2.2010 Espoon Tapiolassa lounaaseen; kuutamo kuvan yläreunan yllä. Ensimmäisen lämpimän rintaman tulo tyrehtyi illan mittaan ja pilvisyys häipyi tilapäisesti paljastaen kuutamon; pakkanen kiristyi vain vähän, kun etelätuuli oli voimistumassa.


Illansuun auringonlaskun hahtuvapilvilauttailua lievästi iltaruskoisena kuvattuna torstaina 25.2.2010 Espoon Tapiolassa etelään. Hetkeä myöhemmin alakuvaan verrattuna hahtuvapilvilautta peitti taivaan etelästä tultuaan ja tuuli oli edelleen lähes tyyntä ja kääntymässä etelään; pakkanen oli -5 ja -10 asteen välillä illan mittaan.Myöhäisiltapäivän ylä- ja keskipilviä kuvattuna torstaina 25.2.2010 Espoon Tapiolassa etelään. Kumpukerrospilvien kadottua alkoi etelästä saapua lämpimän rintaman ensimmäistä yritysvaihetta edeltävää pilvisyyttä korkeapaineen selänteen heikennyttyä; yllä untuva- ja harsopilviä ja taivaanrannassa hahtuvapilvilauttaa lähestymässä.
Iltapäivän kumpukerrospilvilauttailua kuvattuna torstaina 25.2.2010 Espoon Tapiolassa etelään. Alempaan kuvaan verrattuna samat kumpukerrospilvilautat vallitsivat vielä tässäkin vaiheessa hieman tihentyneinä ja sumupilvimäisinä. Tuuli oli maan pinnalla tyyntä korkeapaineen selänteen vaikutettua edelleen kaakosta, mutta pilvet liikkuivat lounaisvirtauksessa.
Keskipäivän kumpukerrospilvilauttailua kuvattuna torstaina 25.2.2010 Espoon Tapiolassa koilliseen. Tähän hetkeen mennessä sumut olivat ko. korkeapaineen selänteessä (alla mainittu) hälvenneet ja sumupilvistä oli tullut kumpukerrospilviriekaleita liikkeessä heikossa länsi-lounaistuulessa. Pakkanen heikkeni päiväksi -5 asteen vaiheille.
Aamun sinertävää sarastusta kuuran aiheuttaneessa sumussa kuvattuna torstaina 25.2.2010 Espoon Tapiolassa. Yön aikana korkeapaine oli siirtynyt Suomen eteläreunalta hieman itään ja paikalle ulottui siitä tyyni korkeapaineen selänne, jossa sumut ja sumupilvet pääsivät muodostumaan aamuksi yhä sakeammiksi; pakkanen pysyi pilvisyyden mukaan -10 ja -15 asteen välillä.

No comments: