Sunday, February 28, 2010

Viikon 8 tunnelmakuvat vuonna 2010 - Osa 4 (Pe; Rintamanylitysvaiheita)Sakean sumun vaihetta vähän ennen keskiyötä kuvattuna perjantaina 26.2.2010 Hämeenlinnassa. Loppuillan aikana lämpimän rintaman ylityksen jälkeen kostean ja leudon ilmamassan saapuminen paikalle etelästä näkyi viimein sakeana sumuna; kylmän pinnan päälle virratessaan sumut yleisiä. Heikossa etelätuulessa lämpötila oli kohonnut nollaan ja lievä suojasää oli alkamassa sisämaassakin. Sumu jatkui seuraavaan aamuun sakeana.
Sumupilvistä vaihetta heti lumisateen loputtua illan pimeydessä kuvattuna perjantaina 26.2.2010 Hämeenlinnassa. Lämpimän rintaman sateen mentyä ohi oli tilapäinen sumuton vaihe sumupilvikannen kera rintaman ylityskohdan oltua maanpinnalla menossa yli. Tilanteessa maasto näkyi hetken kirkkaasti keinovaloissakin, kun matala sumupilvi heijasti hyvin valoa. Lunta ehti kertyä sadealueesta muutaman sentin verran.
Runsaahkon lumisateen vaihetta illan pimeydessä kuvattuna perjantaina 26.2.2010 Hämeenlinnassa. Lämpimän rintaman lumisade oli ajoittain melko sakeaakin illan mittaan ja tässä siitä tilannekuva, jossa vain etummaiset maastokohteet näkyivät sumeina läpi; lämpötila oli enää vain asteen pakkasella etelätuulessa. Etelärannikolla oli jo lievää suojaa.
Heikohkon lumisateen vaihetta alkuillan juuri pimennyttyä kuvattuna perjantaina 26.2.2010 Hämeenlinnassa. Lämpimän rintaman sadealue oli saapunut etelä-lounaasta jo tänne sisämaahankin ja tässä vaiheessa lumisade oli parin asteen pakkasessa vähäisehköä sallien taaimmaisten maastomuotojen (Mäki) näkymisen läpi sumeasti.
Iltapäivän sumupilvistä vaihetta juuri ennen sadealueen saapumista kuvattuna perjantaina 26.2.2010 Espoon Tapiolassa. Uusi lämmin rintama oli lähestymässä etelästä ja sen sadealueen edellä sumupilvikansi oli tullut yöllä etelätuulen mukana lauhduttaen säätä jo aamuun mennessä -5 asteen leudommalle puolelle. Kuvan sumupilvikannen ohut kohta näkyi taivaanrannassa hyvin; matalasta pilvestä johtuen vain muutaman kilometrin päässä.

No comments: