Tuesday, September 14, 2010

Monetarismin pahuutta kuvaava lainaus Jani Laasosen blogista

Jatketaanpa tämän nettipimento-ongelmani takia nopeiden copy-paste -kirjoitusten tekoa. Tällä kertaa poimin kokonaisena lainauksena seuraavaa: Suomen Talousdemokraattinen puolue -blogista löysin sen viimeisemmän kirjoituksen (Vuosisadan lainaus) kommenttiosiosta hyvän pointin, joka kuvaa ko. anonyymin kommentoijan heräämistä tähän monetaristisen talousjärjestelmän pahuuden ja epärehellisyyden ymmärtämiseen. Ko. pointissa viitataan alunperin Rahan korruptio - Johdatus resurssipohjaiseen talousajatteluun -blogissa kirjoitettuun tekstiin, jonka eräs Taloussanomien tämän keskusteluketjun (Lapsiperheet ja velka) aloittaja on sillä palstalla tuonut sen esille kokonaisena lainauksena.

Tuossa Suomen Talousdemokraattinen puolue -blogin kommentissa kehotettiin levittämään tätä tekstiä mahdollisimman paljon ja teen sen tässä nyt ilomielin! Viime keväänä tosin toin jo tämän alkuperäisen tekstin lähteen Rahan korruptio - Johdatus resurssipohjaiseen talousajatteluun -blogin esille ja aikomukseni oli jo silloin ryhtyä setvimään tässä blogissa omien havaintojeni höystämänä ko. blogimuotoon kirjoitetun kirjan antia, joka näyttää pintapuolisen tutustumisen perusteella muutenkin puhuvan tosi hyvää asiaa tästä maailmamme tilasta sen pseudoekonomiaa kritisoimalla.

Omat resurssini ajankäytössä ja muutenkin siihen nähden, mitä haluan saada aikaan (Heh, minua pitäisi kloonata 10 kpl., jotta saisin tehtyä kaiken päässäni muhivan eläessäni), ovat kuitenkin valitettavan rajalliset eli tuokin on jäänyt vielä roikkumaan... Joka tapauksessa otan tämän ko. lainauksen nyt tähän, missä se toimii osaltaan tulevien pohdintojeni yhtenä tarkastelupisteenä lähikuukausina. Hyvin provosoivan / hullun kuuloiselta ko. lainauksen sisältö saattaa yhtäkkiä vaikuttaa, mutta uraauurtavat ja uutta luovat ajatukset ja teotkin väistämättä joutuvat usein sellaista olemaan saadakseen aikaan tarvittavia muutoksia ja perustuksia kohti parempaa ja nimenomaan pois tästä saatanallisesta pahasta, joka maailmaamme saastuttaa tällä erää yhä pahemmin!!...

Ko. lainaus: "Erityisen kannattavaa valtaeliitin kannalta on saada nuori ihminen tarttumaan velkakoukkuun. Sen sijaan että opiskelijoiden opintotukea korotettaisiin, heidät houkutellaan ottamaan opintolainaa. Opintolaina tulee maksaa pois opintojen jälkeen työelämään astuttaessa, jolloin opiskelijalle syntyy luontainen tarve hakeutua työmarkkinoille.

Kun vaatimattoman suuruinen, turvallinen ja pienikorkoinen valtion takaama opintolaina kuitataan maksetuksi, nuoren asenne velkaa kohtaan muuttuu. Enää velka ei tunnu niin pelottavalta. Kun perheen perustamisen ja ensiasunnon hankinta tulee ajankohtaiseksi, nuoruuden opintovelka muistuu lämmöllä mieleen ja velan ottamiskynnys alenee. Näin viaton nuoruusajan opintolainakokeilu toimii porttina astetta kovempiin pankkilainoihin - asunto- ja kulutuslainoihin.

Pankista asuntolainaa kyselevä nuoripari johdatellaan viihtyisään ja rauhalliseen huoneeseen. Asuntolainan neuvottelijaksi on usein palkattu miellyttävä keski-ikäinen nainen, joka ikään kuin huolehtivana äitihahmona juttelee ensin niitä näitä, syöttää lainakokelaille pullaa ja kahvia ja ohjaa sitten keskustelun kuin huomaamatta kohti pariskunnan tulevaisuuden suunnitelmia. Uusi omakotitalo, auto ja kesämökki järven rannalla luovat onnen edellytykset. Luotettavan ja turvallisen tuntuisen pankkitädin kanssa kaikki tuntuu yhtäkkiä täysin mahdolliselta ja vieläpä kovin helpolta. Nimi vain paperiin ja kaikki on sillä selvää. Niin helppoa se on.

Pesänrakennusvaihetta elävät nuoret ihmiset lankeavat lähes poikkeuksetta ansaan. Vasta kun asuntolainan paino tuntuu konkreettisena niskassa, totuus alkaa hiljalleen paljastua. Jatkuva pelko työpaikan ja siten velan vakuutena olevan omaisuuden menettämisestä tekee työntekijästä alistuvan ja nöyrän. Velasta ja kiireestä johtuva stressi tekee ilmapiirin kotona kireäksi, mikä heijastuu suoraan parisuhteen laatuun, sekä lasten käytökseen. Arki muodostuu pian säännöllisiksi rutiineiksi ja vuodet kiitävät ohi.

Tavallisen kansalaisen velkasuhde pankkiin ajaa saman asian kuin korskean orin kuohitseminen. Wikisanakirja osuu suoraan asian ytimeen:

"Kuohitsemalla ori saadaan siitä varsin lauhkea ruuna, joka soveltuu vaikkapa työhevoseksi."

Asuntolainan itselleen hankkinut velkaruuna ottaa nöyränä länget kaulaansa. Vaihtoehtoa ei ole. Ilman työtä ei ole hienoa kotia eikä uutta autoa. Ja jos mieheltä lähtee työ ja auto, lähtee helposti myös vaimo ja lapset. Siksi munattomalle velkaruunalle ei jää muuta mahdollisuutta, kuin alistua isäntänsä tahtoon. Nyt hänen tulemisistaan, menemisistään ja tekemisistään määräävät pankkiiri ja työnantaja. Kun työnantaja pyytää työntekijää venymään ylitöihin ja tekemään töitä myös vapaa-ajallaan, munaton velkaruuna ymmärtää asemansa eikä kapinoi. Nöyränä hän polkee oravanpyöräänsä kuukaudesta ja vuodesta toiseen. Perhe ja omat henkilökohtaiset kiinnostuksen aiheet saavat väistyä. Niiden aika on sitten, kun nuoruus, terveys ja muisti ovat jo menneet. Niin kauan kun ollaan vielä kunnossa, tehdään töitä kellon ympäri!

Velkaorjuus voi jäädä pelkäksi tyhjäksi sanaksi, jos emme ymmärrä liikkeellä olevan rahan todellista velkaperusteista luonnetta. Kuten muistamme, kaikki raha on luonteeltaan velkaa. Velka on siis rahaa. Jos tahdomme käyttää vaihdon välineenä rahaa, jonkun on aina pakko velkaantua. Ja jotta edellisten velat tulisivat korkoineen kuitatuksi, seuraavien täytyy velkaantua aina vähän enemmän. Kun ihminen velkaantuu, hän on pakotettu tekemään työtä. Velkaan perustuvassa rahajärjestelmässä on siis vallalla työpakko. Ja koska työpakko on synonyymi sanalle orjuus, on kyse orjataloudesta.

Alati kiihtyvässä kasvussa oleva velka saa meidät työskentelemään yhä vain kiivaammin. Koska taloudessa on velkaa aina enemmän kuin siinä on rahaa, tarkoittaa se sitä, ettei kaikkia velkoja voida koskaan maksaa pois, riippumatta siitä, kuinka paljon työskentelisimme. Olemme keskellä alati kiihtyvää noidankehää ja tuhoamme sillä itsemme lisäksi myös ympäristömme. Tämä ei kuitenkaan estä valtiovaltaa käyttämästä velkaa pelotteena ja vallan välineenä, jonka avulla kansaa piiskataan ikuisesti yhä vain kovempaan työntekoon. Sillä jos kansalaiset eivät itse ymmärrä velkaantua riittävästi, velkaantuu valtio heidän puolestaan, jolloin lopputulos on täsmälleen sama.

Koska kaikki raha on velkaa ja tänä vuonna tuota velkaa on taas hieman enemmän kuin edellisenä vuonna, kaikkien kansalaisten tulee työskennellä samassa suhteessa ahkerammin. Näin tapahtuu siitä huolimatta, että ihmiskunnan teknologisen ja luonnontieteellisen ymmärryksen taso on ollut vuosituhansien ajan jatkuvassa kiihtyvässä kasvussa.

Jos ihmiskunta pyrkisi voittojen sijaan maksimoimaan oman hyvinvointinsa, ihmistyön määrä vähenisi samassa suhteessa, jossa teknologian ja automaation määrä lisääntyisi. Jo nyt teknologian ja automaation keinoin ihmisille voitaisiin valmistaa kaikki perushyvinvointiin tarvittavat palvelut ja hyödykkeet vain murto-osalla nykyisestä työmäärästä. Mutta velkaan perustuvan rahajärjestelmän puitteissa, jossa jokaiselle ihmiselle tulee löytyä aina töitä, juoksemme ikuisessa reaalimaailmasta irrallisessa oravanpyörässä yhä vain kovempaa siihen asti, kunnes järjestelmä lopulta romahtaa tavalla tai toisella omaan mahdottomuuteensa.

Nykyjärjestelmässä ihminen on vapaa vasta eläkkeellä. Tosin samalla hetkellä kun työläinen eläköityy, muuttuu hän tehokkuutta ja voitonmaksimointia ihannoivan yhteiskunnan silmissä hyödyttömäksi. Hyödytön ihminen masentuu ja kuolee pian pois. Kuolemalla nopeasti, velkaorja suorittaa viimeisen palveluksensa isännälleen ja orjuuttajalleen, voitonmaksimointiin perustuvalle rahajärjestelmälle.

Mutta viranomaisilla on tähänkin ongelmaan ratkaisu. Kun työikää jatketaan lähes 80-ikävuoteen saakka, kenenkään ei tarvitse enää eläköityä ja tuntea itseään siten hyödyttömäksi. Ehkäpä ihmiset voivat tulevaisuudessa kuolla suoraan työpaikoilleen?".

5 comments:

Markku Sohkanen said...

Tässä sinulle luettavaa ja ajateltavaa:

http://www.pleaseconvinceme.com/index/The_Bible_Foreshadows_Scientific_Discoveries

Zeitgeist elokuva vääristelee
Raamatun sanaa:
http://koti.phnet.fi/petripaavola/zeitgeist_elokuva.html

Zeitgeist Addendum elokuva:
http://koti.phnet.fi/petripaavola/zeitgeistaddendum.html

Petri Paavolan sanoin:
Yksi yleinen syy miksi ihmiselle ei kelpaa totuus on se kun oikeassa olemisen tarve ja ylpeys estää ihmistä tunnustamasta olevansa väärässä. Tämän tähden moni ihminen hylkää totuuden kuullessaan sen ja valitsee valheen. Siksi hän ei voi pelastua ja tulla totuuden tuntoon. Ihminen luottaa omaan älyynsä ja viisauteensa, joka kuitenkin pettää hänet ja sen tähden hän jää valheen vangiksi.
---

Ja sitten kun toivon mukaan ymmärrät, että on olemassa jotain muutakin kuin sinun oma järkesi niin täältä löydät hyviä vastauksia kysymyksiisi:

http://www.gotquestions.org/crucial.html

Oman sydämensä pahuutta ei voi nähdä ennen kuin sen valaisee Jumala. Silloin ihminen tulee synnintuntoon ja katuu tekojansa. Hän mielellään ottaa silloin vastaan pelastuksen, jonka Jumala antaa aivan ilmaiseksi.

Kuten Raamatussa sanotaan, ei meidän taistelumme ole lihaa ja verta vastaan.

Saanko esitellä valheen ja YLPEYDEN isän:
http://www.gotquestions.org/who-Satan.html

En minä taistele esim. Mikaa vastaan vaan sitä henkeä vastaan joka estää Mikaa tajuamasta Jumalan olemassaoloa. Saatana pitää Mikaa otteessaan ja ei helposti päästä irti hänestä. Saatana yrittää ruokkia ihmisen ylpeyttä ja pitää häntä vielä hetken omana lapsenaan.

Mikalla on nyt mahdollisuus kuunnella omaa viisauttaan tai Jumalan ääntä. Jollei hän ota vastaan pelastusta synneistä. Hän itse vastaa niistä kuolemansa jälkeen. Jos hän ottaa pelastuksen vastaan hän saa uuden alun elämälleen. Jumala on armollinen vielä meille kaikille. Jokaisen ihan oma valinta on kyseessä. Jos joku muuta selittää niin hän eksyttää itsensä. Sillä jokaisella on moraali ja se tulee Jumalalta.

Koska Jumala on koko universumin Jumala niin hänelle ei mikään ole mahdotonta. Jopa hän voi sulattaa Mikan sydämen, jos tahtoo. Kysymys on siitä haluaako ihminen ensin lähestyä Jumalaa.

Jumala on luonut ihmisen sielun ja kiinnittänyt sen hänen ruumiseen, mutta kaiken ylläpitävä voima on henki.

Kuten Jeesus kertoi meille, että ihminen ei elä pelkästä leivästä, vaan jokaisesta sanasta joka lähtee Jumalan suusta.

Se mikä on mennyt pilalle on meidän ruumis (siihen kuuluu aivot). Tämä saatanan hallitsema maailma pyrkii joko saamaan ihmisen palvomaan ruumistaan (kaikkea lihallista ja maallista tästä maailmasta) tai sieluaan (itseään). Jumalan palvonta perustuu siihen, että palvotaan sitä joka on tämän kaiken ylläpitävä voima Henki.

Hengellinen elämä on sitä, että antaa hengen viedä itseään. Joka päivä pitää kieltää itsensä (lihan halut ja omat tavoitteet) ja keskustelee Jumalan kanssa alistuen hänen tahtoonsa. Sillä koko universumi on Jumalan. Hän tahtoo ohjata ja opettaa myös sinut täysi-ikäisyyteen ja viettää kanssasi ikuisuuden.

Ihmisen täytyy vain ymmärtää, että Jumalan maailmassa on säännöt. Säännöt rasittavat erityisesti erityisen ylpistyneitä ihmisiä, kuten ateisteja. He eivät voi sietää korkeampaa auktoriteettia elämäänsä. He tietävät itse miten kuuluu elää. Saatana pumppaa ihmisen sisälle ylpistymisen ilmaa. Niistä ihmisistä tulee kuin ilmapalloja.

Raamattu kertoo, että elämme, olemme ja liikumme Jumalassa. Jumalaan me olemme luonut. Siksi on hyvin tärkeää ymmärtää mitä teemme sillä hengellä mikä meillä kaikilla on näissä ruumiissa. Kun käytämme sitä väärin teemme syntiä.

Iloista syksyä kaikille!

Mika said...

Kommentoin tätä kommenttia vasta viikonloppuna, kun on paremmin aikaa ja mahdollisuuksia olla netissä.

Markku Sohkanen said...

Vielä lisäyksenä se, että kun Raamattu kertoo meille sitä mitä Jumala haluaa ilmaista itsestään meille niin eikö sitä kannattaisi lukea?

Moni ihminen on ylpeä ja heti kun joku asia Raamatussa ei miellytä niin se hylätään.

Koska se on tämän ihmisen maailmankatsomuksen vastainen, mutta mistä se ihmisen maailmankatsomus muodostuu? Ihminen kasvaa tässä pahan hallitsemassa maailmassa, jossa on selvä pyramidirakennelma. Ylimmällä penkillä istuu saatana ohjailemassa kaikkea pahojen henkiensä avulla (langenneet enkelit).

Raamattu puhuu meille ihmisen sydämestä. Tuskin se puhuu meille lihan sydämestä. Se puhuu meille ihmisen persoonallisuuden ytimestä. Sieltä lähtee kaikki.

19 Sillä sydämestä lähtevät pahat ajatukset, murhat, aviorikokset, haureudet, varkaudet, väärät todistukset, jumalanpilkkaamiset.

Esimerkkinä voidaan nähdä kerjäläiset Helsingin kaduilla.

Mikä on ihmisen ensimmäinen ajatus, kun hän näkee kerjäläisen?

Onko se tämä?

Mitä tuo tuossakin kerjää, menisi takaisin kotimaahansa pois MINUN silmistä pilaamasta MINUN kotikaupunkia. Varmaan on joku varaskin vielä ja kehtaakin kerjätä. Minä katson oikein pahalla silmällä häntä! En varmasti anna mitään hänelle. Ei minulla ole varaa elättää tuollaisia.

Vai onko se tämä?

On se niin väärin, että minulla on kaikkea, mutta tuolla toisella ei ole paljoakaan. Kuinka minä voisin auttaa häntä? Ehkä minä voisin antaa paljostani hänelle niin se auttaisi häntä edes seuraavaan päivään.

Molemmat esimerkit ovat tulleet ihmisen sydämestä.

Täytyy myös ymmärtää, että ihmiset syntyvät hengellisesti kuolleina. Jumala näkee ihmisen "kuolleena", kunnes hän uudelleensyntyy ylhäältä.

Ihminen tajuaa olevansa ei mitään ja vain elossa Jumalan armosta. Hän alistuu ja tekee Jumalan tahdon mielellään.

Mitä pitempään on ollut elossa ja mitä enemmän on imenyt vaikutteita sydämeensä tästä pahasta maailmasta sitä itsekkäämmäksi sitä muuttuu.

Hätä ei ole suuri, sillä jos näkee oman sydämensä pahuuden niin sen pystyy myös puhdistamaan. Ei omalla voimalla vaan sillä voimalla, jonka Jumala lähettää.

Miksiköhän ihmiset pyytävät Jeesusta sydämeensä, kun he katuvat syntejään ja pyytävät niitä anteeksi Jumalalta.

Jeesus tulee ihmisen sydämeen ja alkaa siivoustalkoot. Jeesus neuvoo ja ihmisen itse tekee siivoustyön. Ei Jeesus pakota vaan se on ihan itse alistuttava ja tehtävä työ.

Ihmisen on itse hoksattava, että hänhän on itse koko ajan ollut saatanan alainen, vaikka mukamas ei ole tehnyt OMASTA mielestään mitään kummempaa pahaa elämässään.

Jeesus on Jumalan lähettämä pelastuskeino. Älä ajattele pienellä skaalalla elämää, vaan käännä ajatuksesi siihen mitä Jumalakin ajattelee. Ikuisuuden kannalta.

Millaisia ihmisiä Jumala haluaisi pitää yllä ikuisesti?

http://jeesusonherra.blogspot.com/2010/09/miksei-rukouksiin-aina-vastata.html

Antikristuksen hengestä lisätietoa kiinnostuneille:

http://www.rockofoffence.com/antichrist.html

Mika said...

Kommentointini viivästyy edelleen, mutta luvassa on sekä rakentavaa että kritisoivaa paasausta...

Markku Sohkanen said...

Oletkos huomannut, että Paavali ennusti jo sillä viisaudella, jonka Jumala antoi hänelle evoluutioteorian kehittymisen ihmisten keskuuteen?

Kuka haluaa olla apinan kuva? Nelijalkaisen kuva vai Jumalan kuva?

20. Sillä hänen näkymätön olemuksensa, hänen iankaikkinen voimansa ja jumalallisuutensa, ovat, kun niitä hänen teoissansa tarkataan, maailman luomisesta asti nähtävinä, niin etteivät he voi millään itseänsä puolustaa,
21. koska he, vaikka ovat tunteneet Jumalan, eivät ole häntä Jumalana kunnioittaneet eivätkä kiittäneet, vaan ovat ajatuksiltansa turhistuneet, ja heidän ymmärtämätön sydämensä on pimentynyt.
22. Kehuessaan viisaita olevansa he ovat tyhmiksi tulleet
23. ja ovat katoamattoman Jumalan kirkkauden muuttaneet katoavaisen ihmisen ja lintujen ja nelijalkaisten ja matelevaisten kuvan kaltaiseksi.
24. Sentähden Jumala on heidät, heidän sydämensä himoissa, hyljännyt saastaisuuteen, häpäisemään itse omat ruumiinsa,
25. nuo, jotka ovat vaihtaneet Jumalan totuuden valheeseen ja kunnioittaneet ja palvelleet luotua enemmän kuin Luojaa, joka on ylistetty iankaikkisesti, amen.

Mikä estää Mikaa tutkimasta Jumalaa? Synti esti se minuakin tutkimasta Jumalaa. Ihan mikä tahansa muu selitys kuin Jumala, joka vaatii ihmistä katumaan syntejään oli minulle parempi vielä kun olin ateisti.

Raamattu todellakin kertoo missä se Jumala on, mutta ateistien pään viisaus estää heitä katumasta syntejään ja avaamasta sydäntään Jumalalle. Silloin Jumala voi nöyrälle ihmiselle kertoa totuuden.

Miksi evoluutioteoria on vain teoria, jos se on totuus?

Miksi sinä Mika vihaat Jumalaa? Mitä pahaa Jumala on tehnyt sinulle? Koko ajan Jumala pitää sinun elämää yllä ja odottaa, että pääsisi sinun sydämeen kertomaan totuuden. Se on sinun vapaasta tahdosta kiinni, haluatko ottaa sen vastaan vai hylätä sen. Jos et ota sitä vastaan elämäsi aikana, joudut ikuiseen eroon Jumalasta. Kadotuksessa tiedät miksi sinne jouduit ja sieltä ei pääse pois.

Kukaan ihminen ei halua mennä sinne. En minä eikä Jumala halua sinun joutuvan sinne. Jumala enkä minä voi tulla pakottamaan sinun valintaa, mutta voimme vain yrittää ohjata sinua oikealle tielle. Sinun vapaa valinta, ja Jumala kunnioittaa sitä. Sinä itse kannat seuraamukset.

Ainoa joka haluaa sinut helvettiin on saatana. Hän vihaa sinua!