Wednesday, February 16, 2011

Lisää tarpeettoman ja välinpitämättömän lumenaurauksen tekemistä kasvituhoista: Erityisen törkeä esimerkki Pohjois-Tapiolasta!Lumenauraamisen yhteydessä kauhakuormaajan kauhalla vahingoitettua sirotuomipihlajan (Amelanchier laevis) runkoa Espoon Tapiolassa keskiviikkona 16.2.2011.
Lumen syrjään työntämisen yhteydessä runsaasti vahingoitettua sirotuomipihlajakasvustoa (Amelanchier laevis) Espoon Tapiolassa keskiviikkona 16.2.2011.


Tänään valokuvasin jatkoa lumenauraamistuhoista (istutetulle) kasvillisuudelle ja yllä ovat kuvina rujoimmat esimerkit samasta kohtaa täällä Espoon Pohjois-Tapiolassa --> Kohta on Kalevalantien ja Pohjantien risteyksestä muutamia kymmeniä metrejä etelään Pohjantien länsireunan kevyenliikenteen väylän kupeessa suunnilleen puolivälissä ym. risteystä ja Kaskenkaatajantien risteystä. Tämä siis jatkona eiliselle kirjoitukselleni (Taas esimerkki Espoon Tapiolasta osaamattoman ja välinpitämättömän lumenaurauspolitiikan aiheuttamista koristeistutus- ym. tuhoista), jossa jo selostin monelta kannalta näitä talvisia ympäristöhoidon mokia.

Tässä yhteydessä tähdennän vielä lisäksi juuri tähän tapaukseen liittyen jo aikaisemminkin esilletuomaani vaaranpaikkaa talven tähän vaiheeseen liittyen --> Suojasäitä jo monta kertaa kokeneen pakkasella jäätyneen lumen ja siinä etenkin juuri erityisen koviksi tiivistyneiden lumikasojen - penkkojen auraaminen istutusten lähellä ja kuvan tapaan jopa törkeästi niitä päin ja niiden päälle on erityisen tuhoisaa juuri puille ja pensaille, koska jäätynyt ja tiivistynyt suojalumi on painavaa ja teräväsärmikkäänä hyvin ruhjovaa! Puhumattakaan itse koneen kauhan tekemistä tuhoista! Niinpä tuossa kuvien tapauksessa on toimittu täysin väärin ja siitä on syytä jo kunnolla valittaakin ko. lumenauraustyöstä vastaavalle taholle! Kohdalla ei ole edes mitään syytä tehdä tuollaista syrjäänauraamista, koska lumipenkat eivät siinä ole näköhaittanakaan liikenteelle.

Tällaista raivostuttavaa menoa täällä "puutarhakaupunginosassa", missä ilmeisen virheellisesti on käsitetty yliampuvat ja tarpeettomat eli siten jopa tuhoavat hoitomenetelmät muka hyvänä hoitona; se kuuluisa nykyiseen saastuneeseen yhteiskuntailmapiiriin kuuluva vääristyneen suorituskeskeinen ja haitallinen ylitehokkuus, jossa kokonaisuuksia sekä esteettisiä ja sisällöllisiä arvoja ei osata nähdä. Tässä ym. kuvien tapauksessa on tosin jo kyseessä myös selvä tyhmyys ja jopa ilkivalta! Mennä nyt koneen ja sen kauhan kanssa huitomaan noiden runkojen sekaan kuin järkensä menettänyt! Hei Haloo!! Vastuuseen tästä jo pitää saada tekijä!

No comments: