Saturday, December 24, 2011

Joulun 2011 tunnelmiaHämeenlinnan keskustorin viheriänurmikkoista jouluaattoa kuvattuna lauantaina iltapäivällä 24.12.2011; merkillepantavaa myös rumien aitojen rajaama pysäköintitila moottoritiekattauksen vähentämien muiden pysäköintitilojen takia.
Espoon Tapiolan jouluvalaistusta Heikintorin ostarilla kuvattuna torstaina 22.12.2011.

Espoon Tapiolan jouluvalaistusta keskustan männyissä (Pinus sylvestris) kuvattuna torstaina 22.12.2011: Etualan vuorimännyissä (Pinus mugo) kuluvan kuun erittäin harvinaista kuuraa tilapäisessä pikkupakkasessa.Tässä seuraa vuodelle 2011 perinteinen joulutervehdykseni teille kaikille jouluvaloisten valokuvieni kera! Sain tehtyä sen verran tilaa blogini valokuvien lataussaldoon, että tämä mahdollistui poikkeuksellisesti. Kuvissa ovat ylhäältä lukien: Ylimmässä kuvassa on tänään 24.12.2011 Hämeenlinnan keskustorilla ennen iltapäivähämärää otettu näkymäkuva. Kahdessa alimmassa kuvassa on puolestaan torstaina 22.12.2011 Espoon Tapiolan keskustassa iltapimeällä otetut jouluvalokuvat.

Tätä joulua on sävyttämässä sään suhteen viime joulun lumikinoksellisiin ja paukkupakkasellisiin olosuhteisiin verrattuna poikkeuksellisen leudot ja lumettomat sääolosuhteet. Itse asiassa huhtikuulta alkaen jokainen tämän loppuvuoden kuukausi on ollut paljon tavanomaista lämpimämpi ja sen mukaisesti joulua 2011 sävyttää laajasti lumeton alue Etelä-Suomessa. Näin myös Hämeenlinnan keskustan alueella, missä vietän jälleen perinteisesti joulua. Tänään lämpötilat ovat olleet Hämeenlinnaa myöten jopa lähellä +5 astetta, mutta ensi yöksi on tiedossa tilapäisesti selkenevän sään myötä hetkeksi heikkoa pakkasta. Tapaninpäiväksi on tiedossa jopa yli +5 asteista föhn-puhallusta lännestä ehkä myrskytuulten kera...

Joka tapauksessa olosuhteet siis ovat jopa näin sisämaassa: Nurmikot viheriöimässä kuin lokakuussa tai toukokuun alussa sekä jäätön ja peilityyni Vanajaveden pinta, mihin sadepisarointi tekee pitsiään... Lähimenneisyyden jouluja muistellessamme erityisen merkille pantavaa onkin se, että jopa Hämeenlinnassa saakka sisämaassa vuoden 2005 jälkeen tämä joulu mukaan lukien on sattunut peräti kolme täysin lumetonta superleutoa joulua: Näin tapahtuu ensimmäinen kerta Suomen tunnetussa historiassa! Ilmastonmuutosko?... Todennäköisesti kyllä, mutta mielestäni ja oppimani mukaan ei ilmastonmuutosalarmistien hiilidioksidiuskonnon mukaisesti. Nyt on syytä kääntää katseet aurinkokuntaamme ja galaksiimme...

Olosuhteiden melskeistä ja erikoisuuksista huolimatta joulunaika sujuu minulla tämän jälkeen rennoissa merkeissä ja palaan yhteiskunnallispoliittisiin bloggaamisteemoihini vasta jossain vaiheessa välipäivinä... Silloin työn alle tulee ainakin Facebookissa luomieni runsaiden statusmateriaalieni vuosikatsauksellinen koostaminen blogikirjoituksiksi ja joukossa on paljon ennen julkaisematonta aineistoa. Sitä ennen saatan palata blogiini Joulupäivän ja Tapaninpäivän tienoolle melko todennäköisesti sattuvan myrskyn seuraamisen myötä... Nyt kuitenkin siis oikein hyvää ja rauhaisaa joulunaikaa kaikille!

No comments: