Tuesday, February 28, 2012

Aikamme tila: Käymälä -blogista lyhyitä kiteytyksiä transatlanttisen maailman rappiosta ja pahuudesta

Käymälä -blogista hyviä lyhyitä kiteytyksiä transatlanttisen maailman ja Suomen nykytilasta:

"Aikamme valtioviisaus: täydellinen oikeustajun puute." -- Linkki kirjoitukseen.

"Aikamme henkisyys: yrittää sietää mukisematta, mahdollisesti hymyillen, mahdollisimman suurta epäoikeudenmukaisuutta." -- Linkki kirjoitukseen.

"Aikamme peruspsykologia: tavanomainen epäoikeudenmukaisuus ei ole enää mitään, eikä kiihota ketään." -- Linkki kirjoitukseen.


"UNEN DEMOKRATIA
Demokratian aika päättyy siihen, että massat demokraattisesti äänestävät itsensä keskenään suursotaan, jossa he murhaavat toisensa biologisilla aseilla." -- Linkki kirjoitukseen.

"Pankkien masennuslääke on raha." -- Linkki kirjoitukseen.

"TIETOISUUS
Traktori, mullikka

haraa vastaan
kun sitä vedetään
väkisin junaradan
yli laitumelle." -- Linkki kirjoitukseen.

"Jos nyt älyllinen elämä tällä planeetalla ylipäätään jatkuu, tästä aikakaudesta ja Euroopasta jää jäljelle ehkä jonkin verran bittimössöä tulevaisuuden ihmisten peloitukseksi ja varoitukseksi siitä, millainen on kaiken elämän, sähläämisen ja energianhaaskauksen hedelmä uskonnottomalla sekulaarilla aikakaudella." -- Linkki kirjoitukseen.

"HYVÄN JA PAHAN TUOLLAPUOLEN ME EMME OLE
Ihmiset tekee toistensa vihollisiksi vain se, että he joko eivät ymmärrä toistensa hyviä päämääriä tai heidän päämääränsä ovat pahoja.


Siksi

1) Jos päämääräsi on hyvä, yritä ilmaista se mahdollisimman hyvin.

2) Jos päämääräsi on paha, älä ihmettele vihollistesi määrää." -- Linkki kirjoitukseen.

"EI TEKOPYHYYS - VAAN TEKOPAHUUS
Immoraalisuus on aina kaksinaismoraalia. Mitään muuta se ei voi olla. Toinen moraali on julkilausuttu: "mitään moraalia ei ole". Toinen salattu väitteellä, että mitään moraalia ei muka ole.


Mutta immoraalinen kaksinaismoraali ei ole tekopyhyyttä - vaan tekopahuutta." -- Linkki kirjoitukseen.

"Eurooppa on tullut niin sairaaksi, että se on menettänyt terveen sairaudentuntonsa, joka sillä sentään vielä ennen (parin vuosisadan ajan) oli." -- Linkki kirjoitukseen.

"Ihmeellisinkään taideteos tai kauneinkaan eläin ei vakuuta heitä mistään. He eivät usko ihmeeseen, ellei sitä voi toistaa identtisenä. Mutta onko maailman tapahtumisen perusta jonkin toistuminen identtisenä vai se, että jotakin todella tapahtuu? He luottavat vain järkeensä, joka on pahasti tylsymään päin." -- Linkki kirjoitukseen.

"Jokaisessa ryhmässä likaisten temppujen osasto?

Maailman kauniiden temppujen osastot yhtykää!

Miksi politisoida kokonaisuuden osat toisiaan vastaan?" -- Linkki kirjoitukseen.

"ASIANTUNTEMUS
perustuu siihen, että asian äärelle päästetään vain harvat.


Suuri asiantuntijamme kenties todella tietää jotakin asiasta, mutta sillä mitä hän sanoo asiasta, ei yleensä ole mitään tekemistä sen kanssa miten asia on." -- Linkki kirjoitukseen.

"Joskus tuntuu, että itsemurhassakin voi olla suurta viisautta ja ylevyyttä. Kun pitkään katselee sellaisia ihmisiä, joiden olemassaoloa ei voi ymmärtää; ihmisiä jotka ovat niin ikäviä, pahoja ja käsittämättömiä, että tekisi mieli vapauttaa itsensä itsemurhalla jakamasta samaa maailmaa heidän kanssaan." -- Linkki kirjoitukseen.

Lopuksi voin sanoa kommenttina tuohon viimeiseen: Vastustan itsemurha-ajatusta loppuun saakka, koska haluan, että "sellaiset ihmiset" joutuvat jakamaan saman maailman itseni kanssa ;)

No comments: