Sunday, February 26, 2012

Sananvapautta ja informaation kulkua rajoittava poliisivaltiollinen ACTA -sopimus ja sen hyväksymisen jäädyttäminen - toistaiseksi...

Tänään päätin tehdä sarjan lyhyitä lähinnä lainauksiin perustuvia juttuja viime päivien polttavista poliittisyhteiskunnallisista aiheista ja tilanteista, kun oma kirjoituskynäni on taas väliaikaisesti tylsä. Ensimmäisenä poimin esille ACTA -sopimukseen liittyviä käänteitä. Tässä on ACTA:sta jo aikaisemminkin esittelemäni havainnollistusvideo; Anonymous - What Is ACTA (Finnish/Suomi subtitles).

Ensinnäkin lupaavana käänteenä EU on joutunut jäädyttämään ACTA -sopimuksen hyväksymisen, koska moni EU -maa on kieltäytynyt allekirjoittamasta sitä. Suomi ei luonnollisesti ole ollut näiden kieltäytyjien mukana, koska hallintomme on jo niin kiinteä osa transatlanttista pankkiiri- ja korporaatioeliitin diktatuuria, joka kaipaa "turvakseen" ja "elinalustakseen" moisia poliisivaltiomenetelmiä. Toisekseen eilen 25.2. Helsingissä järjestettiin jo toinen ACTA:n vastainen mielenosoitus ja poimin siitä esille Timo Vuorensolan puheenvuoron Youtube -videona. Siinä hän oikealla tavalla huomauttaa, että ko. sopimuksen jäädyttäminen ei vielä tarkoita sitä, etteikö se edelleen olisi transatlanttisen eliitin agendalistalla jatkossakin; eli taistelu jatkuu:

EU jäädytti Acta-sopimuksen hyväksymisen ja Timo Vuorensolan puhe ACTA-mielenosoituksessa 25.2.2012. Ensimmäisestä oivaltavia lukijakommentteja:

"Suomessa tällaiset kansalaisten perusoikeuksia
rajoittavat sopimukset hyväksytään ensimmäisten joukossa ja ilman turhaa julkista keskustelua. Seuraavaksi yhdistetään poliisin tietokannat, eikä sinulla ole mitään huolta -jos et ole tehnyt mitään laitonta. Muista tämä kun noudat biotunnisteella varustetun passisi. Ai niin! EU:n yhtenäinen dna-rekisteri on hyvää vauhtia valmistumassa ja voinemme huoletta luottaa esim. bulgarialaisten korkeaan ammattietiikkaan tiedostojen salauksessa. Suomessa ainakin viranomaiset ovat kaiken epäilyn ulottumattomissa..."

"Totuus on alaston - sillä voidaan rajoittaa sananvapautta ja sulkea internet palvelimia. Harmi että Suomi on jenkkien vietävissä - kun allekirjoittivat sopimuksen.YouTube on pullollaan mitä moninaisimpia dokumentteja, toiset parempia kuin toiset esimerkiksi 911 asiasta, taustoista Irakin ja Afganistanin sotaan, asioita sieltä joita USA ei halua julkisuuteen, samaten lukuisia videoita edellisestä talouslamasta kun petosten kupla puhkesi USA:ssa.Ne sisältävät aineistoa, esimerkiksi valokuvia asiaan liittyvistä henkilöistä, videoita asian tiimoilta jne. On helppoa sanoa ettei sen ja sen materiaalin käyttöön ole esitetty lupaa joten iso luuta liikkeelle.ACTAlla voidaan käytännössä sulkea internet sellaisena jona se nyt tunnetaan. Ei edes omien kotivideoiden julkaisu netissä olisi laillista jos taustalla soi radio tai musiikkia joltakin levyltä, kaiken hälyn takaa."

"Missä ovat aito demokratia ja kansanäänestykset koko ihmiskuntaa koskevissa asioissa kuten internetin vapauskiistassa?Kansa ja politiikka ovat kaksi täysin vastakkaista asiaa, täysin eriytyneitä toisistaan. Päätöksiä, kuten Acta, tehdään kuulematta alan asiantuntijoita ja mikä tärkeintä, ihmisiä, joita asia koskee. Kuten jo todettu, Suomi hyväksyy kaikki kyseenalaisimmat lait ensimmäisten joukossa. Miksi?"

"Toivottavasti tämänkaltaiset sensuuria suosivat lait eivät mene läpi! Kuka ihme on Suomessa tämän allekirjoittanut?"

"Suomen puolesta sopimuksen allekirjoitti suurlähettiläs Jari Gustafsson."

"Teosto, Kopiosto ja muut vastaavat dinosauruskauden järjestöt ovat lobbailleet ja lahjoneet maamme päätöksentekijät jo kauan aikaa sitten. On perusteltua aihetta olettaa, että Suomen viranomaiset pakottavat operaattorit noudattamaan Acta -sopimusta siinäkin tapauksessa, että Suomi jää sen ainoaksi hyväksyjäksi. Aiheesta ei ole käyty asiallista keskustelua Suomessa, vaan se on hoidettu hiljaa hyssytellen allekirjoitusvaiheeseen saakka. Tämään on ollut Suomen hallituksen linja jo kauan. Mistään EU-asioista ei haluta käydä varsinaista keskustelua."

"On aivan oikein että internet-tarjoajat tekevät yhteistyötä viranomaisten kanssa piratismin vastaisessa toiminassa. <--- vastaväite ---> vastaus siihen:

Tiedostojen laitonta jakamista ei saada lopettua netin valvontaa kiristämällä, vaan tällä tavalla se saadaan ainoastaan lopetettua tekniikan kanssa peukalo keskellä kämmentä olevilta, jos heiltäkään sillä kehitään millaisia valvontakeinoja tai estoja tahansa, joku aina kiertää ne ja jakaa opin muillekkin. Täten jos laittomista nettilatauksista halutaan eroon pitää koko netti laittaa maailmanlaajuisesti alas ja tätä tuskin kukaan haluaa.

Pelien, musiikin, videoiden, kuvien yms. piratismia netin alasajo ei kuitenkaan lopettaisi vaan siirryttäisiin takaisin piraattilevyjen ostoon tai tänäpäivänä varmaan enemmänkin piraattimateriaalia sisältävien kovalevyjen ostoon (näin jo myydään ainakin PS3:sen piraattipelejä).

Piratismin ehkäisemiseksi esitän useasti esittyä, mutta vieläkin huonosti noteerattua keinoa eli helppokäyttöisiä nettikauppoja ilman typeriä aluerajoja. Tiedän että rajat johtuvat eri maitten erilaisista tekijänoikeus laeista, mutta latailu varmasti vähenisi, jos materiaali olisi yhtäaikaa laillisesti kaikkien saatavilla, eikä jossain päin tarvitsisi odotella. Itse ostotapahtumankin pitää olla mahdollisimman helppo, eikä materiiali saisi sisältää käytönnössä turhia kopionsuojauksia, jotka yleensä haittavaat vain laillisen version ostajaa, eikä piraattia.
".

No comments: