Sunday, February 26, 2012

Kolmannen maailmansodan provosoiminen länsi- ja Venäjä - Kiina -liittouman välille jatkuu kiivaana transatlanttisen eliitin toimesta!

Transatlanttisen eliitin toimet ja suunnitelmat Kolmannen maailmansodan sytyttämiseksi länsiliittouman ja Venäjä - Kiina -kokonaisuuden välille etenevät vauhdilla, mutta ovat toisaalta onneksi kohdanneet myös vastarintaa / viivytystä tietyissä piireissä, jolloin ns. proxy -provokaatioiden (Iran ja Syyria) kautta tuhoamis- ja sotatoimia Venäjää ja Kiinaa vastaan ei ole vielä onnistuttu käynnistämään. Tähän lainaussikermään poimin runsaasti aineistoa Verkkomedia -sivustolta, jossa näiden Lähi-Idän ja länsi vastaan itä -tapahtumien kehittymistä on pidetty erittäin tarkkaan silmällä.

Tähän oheen laitan hiljattaisen oman kirjoitukseni (Iranin ja Syyrian kriisit Kolmannen maailmansodan sytyttäjinä transatlanttisen eliitin juonimana: Tilannekooste helmikuussa 2012) ja poiminnan Verkkomedian ensimmäisenä esiteltävänä juttuherätyksenä lainatun kommenttini kera:

Obama uhkasi Irania voimankäytöllä - kongressi hurrasi: "Tässä on hirvittävä näkymä totaalisen degeneraation asteelle taantuneeseen transatlanttisen oligarkian ja taloususkonnon kätyrihallintoon. Siinä on tapahtunut täydellinen täyskäännös kohti epähumaania eliittirahatalouden pakottamaa imperialistinyrkkiä wannabe-diktaattori Obaman nukkeilun kera maassa, jossa vielä 1700 -luvulla ja pilkahduksina 1800 -luvun lopulla, 1930 -luvulla ja 1960 -luvun alussa oli maailman johtavaa ko. oligarkian vastaista humaanin kansallisvaltion pystytysyritystä.".

Seuraavaksi pitkä lista Verkkomedian juttuja, missä olen lainannut ensin alkujohdannon kustakin jutusta. Niiden perään kustakin jutusta olen lainannut myös Verkkomedian päätoimittaja Janus Putkosen kommentit, mikäli ne ovat vain olleet saatavilla -->

USA ja NATO lopettivat kertomasta Venäjälle sotavoimien keskityksistä: "Yhdysvallat ilmoitti lopettaneensa armeijan keskityksiä koskevien tietojen kertomisen Venäjälle viime marraskuussa, CFE-sopimuksen vastaisesti. Päätös kertomatta jättämisestä koski ainoastaan Venäjää. Asiantuntijan mukaan nähty diplomaattisten suhteiden katkeaminen liittyy tilanteesen Lähi-idässä.".

Toimittajan kommentti (Janus Putkonen): "Haastattelun jälkeiset kolme kuukautta ovat ainoastaan vahvistaneet haastatellun sotilasasiantuntijan marraskuisia epäilyksiä. Käsittämätöntä kaikessa on, ettei mediat lännessä ole reagoineet USA:n ja Venäjän suhteiden halvaantumiseen niiden kuukausien aikana, jotka ovat nykyistä räjähdysherkkää tilannetta edeltäneet.

Totuus tapahtumien taustalta on hiljennetty valtamediassa. Se mitä näemme ei ole sattumaa vaan suunnitelmaa.

Verkkomedia onkin kiivaasti uutisoinut koko olemassaolon ajan mm. Venäjän armeijan hälytystilasta, riidoista liittyen ohjuspuolustusjärjestelmään, annetusta varoituksista ja mm. Venäjän nopeasta aseellisesta varustautumisesta sekä diplomaattisesta selkkauksesta, mutta CFE-sopimuksen irtisanominen tuli uutena tietona. Tämä osaltaan vain vahvistaa sitä karua todellisuutta miten pitkälle suurvaltojen suhteiden katkeaminen on edennyt.

Kaikkien tosiasioiden valossa NATO-jäsenyys olisikin Suomelle kohtalokas virhe. Me emme saa edesauttaa Pietarin turvallisuuden vaarantumista vaan suomalaisten on kannettava vastuunsa myös naapureidemme turvallisuudesta - itsemmekin takia.
".

Aseistetut joukkiot estivät Syyriassa lehtimiesten evakuoinnin: "Syyrian ulkoministeriö on tuominnut aseistettujen joukkioiden toiminnan niiden estäessä vammautuneiden ulkomaisten lehtimiesten evakuoinnin Homsista. Joukkiot estivät myös kahden laittomasti maahan tulleen ja Baba Amrissa surmansa saaneen länsimaisen toimittajan ruumiiden toimittamisen pois alueelta.".

Pentagon anoi USA:n kongressilta 100 miljoonaa lisädollaria Iranin sodan valmisteluihin: "Kongressin taputtaessa seisten Obaman sotauhkaukselle Irania vastaan, Yhdysvaltain pääesikunta Pentagonissa on jättänyt kongressille dollarihakemuksen sodan valmisteluja varten. Sadalla miljoonalla on tarkoitus rahoittaa joukkojen keskityksiä ja varustaa sotavoimia entistä järeämmillä aseilla.".

Venäläiskenraali: 'Puolustamalla Syyriaa, Venäjä puolustaa maailmaa fasismia vastaan': "Venäjän armeijan esikunnassa palvellut kenraalieversti evp, Leonid Ivashov, sanoi torstaina MEMRI:n haastattelussa, että Venäjä valmistautuu käyttämään sotilasvoimaa puolustaessaan Irania ja Syyriaa. Hyökkäys Syyriaan on epäsuora hyökkäys Venäjää vastaan. Hän sanoi maansa puolustavan maailmaa fasismilta.".

Suomi vahvasti osapuolena Syyriassa - 'Syyrian ystävät' aseistavat kapinallisia: "Kokoukseen Tunisiassa perjantaina osallistunut ulkoministeri Tuomioja toivoi että Syyrian oppositio kokoaisi rivinsä, jotta siitä tulisi uskottavampi. Kapinallisten edustaja kokouksessa kertoi länsimaiden aseistavan sen taistelijoita. Britannia tunnusti kapinallishallinnon. Venäjä ja Kiina antoivat vastalauseen ryhmän toiminnasta.".

Suomi mukana Yhdysvaltain johtamassa 'Syyrian ystävät' -ryhmässä: "Suomen ulkoministeri Tuomioja osallistuu perjantaina 24.2. Tunisiassa järjestettävään 'Syyrian ystävät' -ryhmän kokoukseen, jonka vetovastuussa on mm. Yhdysvallat. Syyrian hallintoa ei ole kutsuttu paikalle eikä esimerkiksi Venäjä aio osallistua tapaamiseen. Ryhmä vaatii välitöntä tulitaukoa ja humanitaarisia toimia.".

Toimittajan kommentti (Janus Putkonen): "Clintonin kommentti Reutersille "jostain ja jollain tavalla..." on kerrassaan pöyristyttävä. Tässä yhteydessä on mainittava, että jo ainakin viime elokuusta on julkisuudessa liikkunut raportteja ulkomaisista asetoimituksista, rahoituksesta ja mm. lännen tiedustelupalvelujen toiminnasta Syyrian maaperällä. Lähtömaana ovat olleet mm. USA ja Saudi-Arabia. Lähteinä tiedoille usein valtiolliset tahot. Tietoja ulkomaiden puuttumisesta Syyrian sisäiseen tilanteeseen on käytännössä ollut julkisuudessa jo levottomuuksien alusta pitäen:

Uutisia salakuljetuksesta ja ulkomaisesta sekaantumisesta Syyriassa mm.

http://www.verkkomedia.org/news.asp?mode=10&id=1573
http://www.verkkomedia.org/news.asp?mode=4&id=887
http://www.verkkomedia.org/news.asp?mode=4&id=1920.".

'Hyökkäys Iraniin aiheuttaisi katastrofin' - Venäjä antoi ankaran varoituksen Israelille: "Venäjän ulkoministeriö antoi ankaran varoituksen Israelille sen jälkeen kun YK:n atomijärjestö IAEA ilmoitti epäonnistuneensa neuvotteluissa Teheranissa keskiviikkona. Venäjä varoitti Israelia hyökkäämästä Iraniin ja sanoi seurausten olevan katastrofaaliset.".

Toimittajan kommentti (Janus Putkonen): " "Iranin sodanuhka ja selkkaus yllätys?"

Ei ole, eikä pitäisikään olla. Verkkomedia on koko olemassaolonsa ajan säännöllisesti uutisoinut ja raportoinut kasvavasta suursodan riskistä Lähi-idässä. Tällä suursodalla, joka mahdollisesti tulee käynnistämään kolmannen maailmansodan, tulee olemaan Suomelle perustavanlaatuiset ja myös katastrofaaliset vaikutukset.

Asiasta on uutisoitu ja keskusteltu maailmalla jatkuvasti jo vuosien ajan. Tämän täydellä höyryllä käynnissä olevan Syyriaa ja Irania vastaan suunnatun eskalaation nähtiin riippumattomien konfliktintutkijoiden piirissä väistämättömänä viimeistään vuonna 2009, jolloin Israel kävi verisen kampanjan Gazan asukkaita vastaan.

Tämä oli historiallisen vakava provokaatio, jolla olikin odotettuja seurauksia: "parin vuoden kuluessa"... Näimme Libyan sodan ja "arabikevään" – Propagandakampanjan, Syyrian hajauttamisen, ja Iranin vastaiset joukkojen keskitykset.

Se mitä näemme nyt tapahtuvan on siis pitkän suunnitelman tulosta, joka sai alkunsa viimeistään vuonna 1999, jolloin julkisuuteen tuli USA:n sotilasdoktriini: "The New American Century". Demokratialla tai hallitusten vaihtumisilla ei näytä olevan mitään vaikutusta näiden suunnitelmien toteuttamisessa. Irania vastaan keihäs kääntyi viimeistään vuonna 2003.".

USA:n valtamedia rummuttaa Iranin vastaisen sodan syttymistä: "Suomen valtamedia vaikenee lähestyvästä Lähi-idän suursodasta, mutta esimerkiksi USA:n suurin uutistoimisto FOX rummuttaa sotaa täydellä teholla. Uutislähetysten sanomaan kuuluu Iran-vastaisuuden lietsonta ja Israelin näkemysten alleviivaus. Katso FOX-uutisraportti, jonka sisältö on myös suomennettu.".

Toimittajan kommentti (Janus Putkonen): "Milloin suomalaisille, siis vihdoinkin, aiotaan kertoa valtamediassa että suursota Lähi-idässä on todellinen ja nopeasti lähestyvä kansallinen uhkakuvamme? Tässä vaiheessa kun pitäisi jo keskustella sodan syttymisen seurauksista ja kansallisen varustautumisen tarpeista.

Kun katsoo esimerkiksi Venäjän, USA:n, Israelin, Britannian, Iranin... uutistarjontaa, Iranin vastaisen sodan uhka on pääuutisena kaikkialla, ja on ollut sitä jo marraskuusta (edellinen IAEA:n raportti) saakka – kuten asian laita on Verkkomediassakin. Mutta Suomen valtamediassa keskustellaan lähinnä säästä.

Verkkomedia jatkaa taukoamatta muiden länsimedioiden tavoin Iran-Syyria konfliktin kehittymisen jatkuvaa monitorointia.
".

Moskova: Venäjä ja Iran vastustavat interventiota Syyriaan: "Venäjän ja Iranin presidentit ovat vahvistaneet yhteisen kantansa, jonka mukaan Syyrian kriisi tulee ratkaista rauhanomaisesti ja ilman ulkoista interventiota, kerrottin Kremlistä keskiviikkona.".

Venäjän uskonnollinen johtaja varoittaa maailmansodasta - 'armeijan oltava taisteluvalmiina': "Venäjän ortodoksisen kirkon uskonnollinen johtaja Vsevolod Chaplin otti kantaa yhteiskunnalliseen tilanteeseen ja totesi että Venäjän tulee ottaa suurempi rooli vastatessaan käynnissä oleviin maailmanlaajuisiin tapahtumiin. Hän varoitti myös maailmansodan uhasta.".

Yhä rajumpaa taloussotaa: Irania suljetaan ulos kansainvälisestä SWIFT-pankkijärjestelmästä: "Voimakkaalta uudelta taloussodan toimelta odotetaan tuloksia nopeammin kuin hitaasti vaikuttavista talouspakotteista. Iranin sulkeminen kansainvälisestä pankkijärjestelmästä voi aiheuttaa välittömän äkkijarrutuksen öljytuloista riippuvaiselle taloudelle. Päätös tehtiin perjantaina USA:n ja EU:n kovassa painostuksessa.".

Venäjän eteläinen armeijakunta taisteluvalmiudessa - 'Iranin sota lähestyy': "Intian päälehti The Hindu kirjoittaa Venäjän asevoimien lausunnoista, valmistautumisesta ja kiristyvästä tilanteesta Aasiassa. Venäjä valmistautuu sotaan jo lähikuukausina. Puolustusministeri Wallin vieraili viikolla Moskovassa, mutta julkisuuteen ei ole kerrottu keskusteluista käytännössä mitään.".

Toimittajan kommentti (Janus Putkonen): "Mitä tulee Venäjän nopeaan varustautumiseen suursotaan Lähi-idässä ja Keski-Aasiassa, sen taisteluvalmiuden kohotuksesta armeijakunnissa, taikka ohjuspuolustusjärjestelmien aiheuttamiin riitoihin länsimaiden kanssa: Suomen media tai valtiojohtomme ei ole asioista kansalaisia informoinut.

Yhdysvaltojen sotavalmistelut ja jopa 9 lentotukialuksen keskitys Iranin vastaiselle merialueelle sekä n. 100 000 sotilaan ilmestyminen Iranin rajoille tulevan parin viikon kuluessa on ohitettu. Samoin Iranin ja Syyrian konfliktien toisiinsa liittyvä luonne ja strategisen tilanteen kokonaiskuva on valtaväestölle täysin epäselvä. Israelin asema on käsittelemättä, kuten myös Libanonin ja Palestiinan liittyminen syntyneeseen konfliktiin.

Milloin tämän aavemaisen hiljaisuuden on tarkoitus loppua?

Nopeasti lähestyvästä suursodasta ja sen odotettavissa olevista massiivisista seurauksista varsinkin öljyteollisuudessa ja koko kansantaloudessa ei käydä kriisiin valmistavaa keskustelua. Varustautumista ei ole aloitettu – päinvastoin, hallintomme on aloittanut mittavat varustautumisen leikkaukset.

Erikoista tilanteessa onkin, että vaikka muualla maailmassa suurvaltoja koskevan konfliktin kehittyminen – varsinkin Persianlahdella, on pääuutinen ja hallintojen huolenaihe, meillä Suomessa Venäjän ajautuminen törmäyskurssille lännen kanssa tai suursodan myrskytuulet Lähi-idässä eivät ole edes sivu-uutisia.

Onkin varoitettava nyt, että Suomen nykyisellä tiedotuslinjalla kansalaisten shokkireaktiot tulevat ongelmien laukeamishetkellä olemaan jopa itse kriisiä pahempia. Tästä voimmekin syyttää ministeriöitä ja ennen kaikkea muutamien johtavien mediatalojen hallintoneuvostoja.
".

Ydinasevaltio Pakistan tukee Irania mahdollisessa sodassa Yhdysvaltoja vastaan: "Mahdollisessa sotilaallisessa konfliktissa Iranin ja Yhdysvaltain välillä Pakistan antaisi tukea Iranille, sanoi Pakistanin presidentti Asif Ali Zardari perjantaina lehdistötilaisuudessa. Asiasta kertoi iranilainen PressTV-kanava.".

Toimittajan kommentti (Janus Putkonen): "Pakistanin ja USA:n suhteiden heikennyttyä katkeamispisteeseen, tämän lausunnon merkittävyyttä ei ole todellakaan syytä väheksyä. Irania syytetään ydinaseen tavoittelusta ja nyt se on saanut vahvistettua tukea maalta, jolla on merkittävä ydinasearsenaali hallussaan!

Kaiken lisäksi Pakistanin asema SCO:n (Shanghai Cooperation Organisation) täysjäsenenä on vahvistunut kuluneen vuoden aikana ja siten Pakistan on saamassa turvatakuut Kiinalta ja Venäjältä.
".

Haastattelussa Iranin suurlähettiläs: Amerikkalaisten häijyä strategiaa Aasiassa: "Suurlähettilään kohtaaminen luo tervehdyttävästi erilaisen - paremman - käsityksen Iranista ja iranilaisten ymmärryksestä mitä tulee Aasian strategisen tilanteeseen kuin länsimaisen median yksipuolisen mustat kertomukset tahtovat antaa ymmärtää. Valitettavasti yksikään suomalainen media ei ole tehnyt Iranin Suomen suurlähettiläälle haastatteluja, vaikka Iranista puhutaan uutisissa liki päivittäin.

Iranin suurlähettiläs, tohtori Seyed Rasoul Mousavi analysoi tilannetta pe 17.2.2012 tehdyssä haastattelussa. Katso myös video haastattelusta!
".

Pommit räjähtelevät ja syytökset lentävät! - Israelin ja Iranin välinen konflikti kiihtyy: "Israelin ministereiden uhotessa kostoa Iranille äskettäin tapahtuneiden Thaimaan ja Intian pommi-iskujen johdosta, analyytikot toteavat konfliktin nyt eskaloituvan. Iranin vartioveneet saattoivat lentotukialusta Hormuzissa - Venäjän asevoimien komentajan mukaan selkkaus kärjistyy ennen kesää.".

Toimittajan kommentti (Janus Putkonen): "Konfliktin kehittymisen vauhti on kiihtynyt taas uudelle vaihteelle. Itseäni hämmästyttää ja mietityttää näiden Israelin hallinnon esittämien Iran-syytösten ja kommentointien nopeus. Käytännössä pommien savu ei ole ehtinyt räjähdyspaikoilla edes hälvetä, kun jo valtioita syytetään osallisuuksista niihin. Luulisi yleisen uskottavuuden puolesta rikospaikkatutkinnan saavan edes vuorokauden aikaa faktojen keräilyyn ja edelleen tiedottamiseen.(Sama yltiöpäiseltä tuntunut tapahtumien syyttelynopeus nähtiin viimeksi syksyllä Siinain niemimaalla tapahtuneen terroriteon yhteydessä, joka johti alle vuorokaudessa tilanteen kärjistymiseen, rauhanneuvottelujen katkeamiseen, Gazan pommituksiin, ja Egyptin rajan nopeaan lisävarustamiseen.)

Tuntuukin siltä, että konfliktin käsikirjoituksella olisi kova kiire julkisuuteen.

Mikäli tiedot EU:n ja USA:n kaavailemistä uusista sekä nopeista – "rajuista ja riskialttiista" pakotetoimista pitävät paikkaansa, selittäisi se osaltaan asian, ja tuoreet pommi-iskut toimivat painostuskeinona kansainväliselle yhteisölle astumaan uusien pakotteiden taakse.

Kannattaa olla kriittinen. "Valehyökkäys" ja "valtioterrorismi" ovat keinoina enemmän sääntö kuin poikkeus sotia edeltävissä ensinäytöksissä. On myös vaikea nähdä mitä Iranilla olisi voitettavanaan epäonnistumalla kolmasti erillisissä iskuissa vähäpätöisiä kaukomaiden diplomaatteja vastaan suoritetuilla pommi-iskuilla.


Mikä on myös huomattavaa kaikessa, että nyt Libanonin valtapuolue Hizbollah on tuoreiden Israelin esittämien syytösten keskipisteessä yhdessä Iranin kanssa. Tähän asti Syyriaan ja Iraniin keskittynyt uhittelu on siis repäisemässä mukaansa tilanteesta toistaiseksi melko hyvin sivussa pysyneen Libanonin. Se oli kylläkin odotetavissa, että niin tapahtuu, ja olen asiasta usein maininnutkin raporttien yhteydessä.

Syy tähän on selvä: maiden väliset turvatakuut. Iranin, Syyrian ja Libanonin välillä on voimassa turvatakuita ja "hyökkäys yhtä maata kohtaan on hyökkäys niitä kaikkia vastaan." Libanonin vetäminen mukaan eskalaatioon olikin enää hetkien kysymys. Syyrian hajautus ja Iranin piiritys ovat olleet agendassa korkeimmalla, mutta nyt maanantaina alkanut Libanonin syyttely vetää varmasti seuraavaksi huomiota jännitteiden täyteiselle Israelin ja Libanonin vastaiselle rajalle.


Neljäntenä koko soppaan tulevat astumaan vielä palestiinalaiset. Eskalaatio Gazassa ja Länsirannalla, kolmas Intifada, on odotettavissa kaikkien näiden kolmen rintaman puhkeamisen lisäksi. Kyllä hurjalta näyttää tämä konfliktin eskaloitumisen tahti nyt. Nähdäkseni Venäjän asevoimien arvio sodasta "ennen kesää" - onkin pikemmin hyvin "mahdollisesti jo talvella, tai alkukeväästä".
".

Iran: Israel räjäytti itse suurlähetystönsä pommin Intiassa: "Israel miinoitti itse suurlähetystönsä Intiassa ja Georgiassa vahingoittaakseen Iranin ystävällisiä suhteita näihin maihin, sanotaan virallisessa tiedotteessa, joka julkaistiin Israelin syytettyä Irania terrori-iskujen järjestämisestä.".

Israelin lähetystöt iskujen kohteina Intiassa ja Georgiassa - Israel syyttää Irania terrorista: "Israelin pääministeri on kiirehtinyt syyttämään Irania pommista, joka räjähti maanantaina Israelin lähetystön autossa Intiassa. Toinen pommi Georgian Tibilissä ehdittiin purkamaan. Samaan aikaan USA:n laivasto ilmoittaa olevansa valmis sotaan ja tutkijat ovat paljastaneet Georgian sotasuunnitelmia.".

Toimittajan kommentti (Janus Putkonen): "Yksi sana: Valehyökkäys ("False Flag") tulee ensimmäisenä mieleen tämän päivän tapahtumista, varsinkin, kun ministeritason johtajat alkavat jo autonromun vielä savutessa syyttämään tunnetusti takaa-ajonsa kohteenaan olevaa maata ja sen liittolaisia terrori-iskusta. Toinen voimakas sana: Valtioterrorismi.

Rikospaikkatutkintaa tuskin oli edes aloitettu, kun Iran on jo syytösten keskipisteessä. Tämä ei anna kovin uskottavaa kuvaa muusta, kuin iskujen poliittisesta suunnitelmallisuudesta ja propagandatavoitteesta. Toisen pommiepäilyn kohdistuessa Georgiaan, koko selkkaus tuntuu yhä vastenmieliseltä. On hyvin tiedossamme, kuinka paljon juuri Georgiaa on masinoitu jo vuosia seuraavan Lähi-idän konfliktin syttymispaikaksi.

Venäjä on toistuvasti varoittanut mm. EU-diplomaatteja kasvaneesta sodan riskistä Georgian aseistautuessa yhä voimakkaammin USA:n rahoittamana ja tukemana. Edellinen Georgian yllätyshyökkäys Etelä-Ossetiaan ja Venäjän joutuminen sotaan turvatakseen liittolaistensa asemaa, on edelleen pahasti selvittämättä.

Iranin hyökkäyksen koittaessa Yhdysvaltain vahva jalansija Venäjän ja Iranin välissä tekee liittolaisten tukemisen Lähi-idässä ja Keski-Aasiassa Venäjälle entistä vaikeammaksi. Pahalta näyttää ja panokset kasvavat.
".

Lännen mediat valtaavat jo Tel-Avivin kattotasanteita Iranin sotaa varten: "Mediayhtiöt vuokraavat parhaillaan kattopaikkoja Tel-Avivista odotetusti pian alkavia Iran-sotareportaaseja varten. Suuret mediayhtiöt kuten FOX, CBS, NBC ja Reuters ovat vuokranneet talojen kattotasanteita Israelin pääkaupungista, Iranin vastaiskun kohteesta, luodakseen niille valmiiksi lähetysinfrastruktuuria.".

USA:n laivaston Persianlahden komentaja: 'Olemme valmiina sotaan Irania vastaan': "Iranin median mukaan Fordon ydinlaitos aloittaa täyden toiminnan. USA:n 5. laivaston komentaja Mark Fox ilmoitti laivaston olevan valmiina ja kertoi Iranin varustavan itsemurhaveneitä. USA aikoo estää miinoitukset Hormuzinsalmessa. Irania vastaan on pian jopa 9 lentotukialusta ja 100 000 sotilasta.".

No comments: