Saturday, May 19, 2012

Eurokriisi osana transatlanttista talouden järjestelmävian eskaloitumista: 18 merkkiä oligarkkisen periaatteen taloususkonnollisesta tuhovoimasta

Transatlanttisen ekonomian järjestelmävika on siis manifestoitumassa entistä kiivaammin ja totaalisemmin tällä hetkellä erityisesti EU:n alueella, missä Kreikka on ollut kriisin näennäinen keskipiste jo parisen vuotta. Oikea vian keskipiste Kreikan(kin) oireilmentymien takana on rahatalouseliitin (pankkiiri-oligarkki-monarkia -kartelli transatlanttisessa piirissä) yksityisistä liikepankeista laskemansa korollisen velkarahan ylläpitämä ns. velkapyramidiponzi ja oligarkkiseen periaatteeseensa pohjautuva sen puitteissa kasinopelaaminen johdannaisvivuttamalla ja kansallisvaltioiden kaato velkaviljelemällä. Tämä on sairauden pääsyy ja nykyiset lännen talouskurimusoireet johtuvat hyvin paljon juuri tästä ja juuri siksi eliittiohjatut valtamediat pyrkivät edelleen valehdellen peittämään sen totuuden piiloon kätyriarmeijansa välittämänä; Katainen, Obama jne.

Nykyiset ko. sairauden oireet ilmentävät transatlanttisen ekonomisen romahdusprosessin olevan jo terminaalivaiheessa, mutta sillä on eskaloituessaan potentiaalia edelleen paljon pahempaankin. Meidän on ymmärrettävä, että vapaasti rappiossaan etenemään sallittuna moiseen järjestelmävikaan kuuluu perusominaisuutena juuri se, että se sairastuttaa ja tuhoaa lopulta suorastaan kaikki järjestelmään kuuluvat ja sen vaikutuspiirissä olevat muutkin "osat" saavutettuaan rappiossaan ja kestämättömyydessään riittävän kyllästyspisteen eli tulvaportin romahduspisteen ylityksen. Sen jälkeen tilanne on vääjäämättömästi romahtava niin kauan, kunnes koko järjestelmä uusitaan ehdottomana välttämättömyytenä parempaan!

Taloudellinen tuhotsunami on kuitenkin ehtinyt jo hyvin pitkälle transatlanttisessa piirissä ja toisin kuin valtamediat ovat meille hahmottaneet tai pikemminkin järjestelmällisesti jättäneet hahmottamatta, niin tämä kaikki alkoi jo kauan sitten vaiheittain; tätä viimeistä vaihetta eli romahdusvaihetta on nyt kestänyt yhteen putkeen 4 - 5 vuotta ja Kreikan velkakriisikin on ollut siinä vain yksi tsunamivyöryn osa - Yksi oire systemaattisesta sairauden ydinsyystä.

Tässä kirjoituksessa tuon esille näiden oireiden luonteita poimimalla Verkkomediasta heidän Infowars -sivuston jutusta (18 Signs That The Banking Crisis In Europe Has Just Gone From Bad To Worse) lainaamansa 18 kohdan listauksen tältä viikolta siitä, miten eurokriisi manifestoituu tällä hetkellä. Näitä(kin) oireita meidän on osattava hahmottaa osana ko. järjestelmävikaa. Se puolestaan kertoo selkeästi sen, mitä meidän tulee korjaavina toimina tehdä.

Se on kuitenkin toisen kirjoituksen aihe, sillä jatkan tänä viikonloppuna tätä transatlanttisen eliitin ekonomisen sodankäyntinsä ja superidioottimaisen taloususkontosairautensa ruotimista tiiviisti; paljon asiaa on tullut muiden aktivistien toimesta esille, joista riittää ammennettavaa... Nyt poimin seuraavaksi ne 18 kohtaa ko. Verkkomedian jutusta.

18 merkkiä, jotka osoittavat eurokriisin pahenevan nopeasti:

"1. Luottoluokituslaitos Moody's ilmoitti laskeneensa luottoluokituksen 16 Espanjan pankilta, myös euroalueen suurimmalta pankilta Banco Santanderilta.

2. Espanjan neljänneksi suurimman pankin Bankian osakkeiden arvo tippui torstaina 14 prosenttia.

3. Bankian arvo on pudonnut viime heinäkuusta 61 prosenttia.

4. Italian suurimman pankin Unicreditin arvo putosi 6 prosenttia torstaina.

5. Torstaina liikkeelle lasketut Espanjan velkakirjat menivät heikosti kaupaksi.

6. Espanjan 10 vuoden velkakirjojen arvo putosi 6 prosenttia.

7. Viime päivinä Kreikassa tapahtunut valuuttapako on ollut kahdeksan kertaa nopeampaa kuin muutoin.

8. Luottoluokituslaitos Fitch laski Kreikan luottoluokituksen heikoimmalle B- tasosta CCC tasoon.

9. Euroopan keskuspankki katkaisi suorat lainaukset ainakin neljään kreikkalaispankkiin.

10. Saksalaisdokumentin mukaan Kreikan valtionvarainministeriön kirjanpito on säilötty roskapusseihin ja kauppojen ostoskärryihin.

11. Euron arvo laski huonoimmalle tasolle neljään kuukauteen suhteessa USA:n dollariin.

12. Italian ja Espanjan talouksien ilmoitettiin virallisesti päätyneen taantumaan.

13. Espanjan hallitus on kasvavassa määrin huolestunut roskalainoista, joiden määrä kasvaa espanjalaisissa pankeissa.

14. Levottomuudet Italiassa ovat kasvamassa vaaralliselle tasolle. 550 henkivartijaa on palkattu Italian hallituksen toimesta suojelemaan yksilöitä ja valtion julkisten laitosten vartiointia 14 000 kohteessa on kohotettu.

15. Hallitukset kaikkialla Euroopassa valmistautuvat Kreikan irtautumiseen euroalueesta.

16. CNBC:n uutiset kertoo pankkikriisin alkavan vaikuttaa maailmanlaajuisessa kaupankäynnissä.

17. Luottoluokituslaitos Moody's laski yhteensä 16 italialaisen pankin luottoluokitusta maanantaina.

18. Moody's ilmoitti tarkistavansa yhteensä 114 muun eurooppalaisen finanssilaitoksen tilaa ja luottokelpoisuutta.".

Täydentävänä juttuna Verkkomediasta otan lopuksi esille tänään julkaistun: Yhteiskuntamme suurin petos: Matemaattisesti taattu järjestelmävika. Se kertoo osaltaan hyvin siitä, mistä on kyse tässä transatlanttisessa talouden järjestelmäviassa ja taloususkonnollisessa sairaudessa. Jutussa olevat lainaukset kiteyttävät paljon olennaista myös käyttämästäni termistä oligarkkinen periaate --->

"Järjestelmämme on niin viallinen, että petos on matemaattisesti taattua: 'Kun ryöstelystä tulee yhteiskunnassamme elämäntapa ryhmälle henkilöitä, ajan mittaan he luovat itseään varten lakijärjestelyn, joka laillistaa ryöstelyn, sekä moraalikoodin joka ylistää sitä.' - Frederic Bastiat."

"Chris Martensonin haastattelema Bill Black sanoo, että "Petos on sekä yhteiskunnallisesti väärin, että rikos. Se on sitä, kun saan sinut luottamaan itseeni ja sitten petän sinua varastaakseni sinulta. Ei ole tehokkaampaa luottamuksen tappajaa kuin petos, ja erityisesti eliitin tekemä petos, jonka seurauksena yhteiskunnallinen luottamus rapistuu, taloudet murtuvat, perheet hajoavat, poliittiset systeemit hajoavat. Sitä kaikkea petos on." ... ja... "On tullut ilmi, että ne ongelmat, joita nyt näemme ympärillämme, järjestelmän ongelmat ja tällaiset, johtuvat siitä, mitä kriminologiassa kutsutaan kontrollipetoksiksi. Kontrollipetos merkitsee yksinkertaisesti sitä, että on olemassa jokin näennäisesti laillinen entiteetti, ja henkilö, joka sitä johtaa, käyttää entiteettiä petoksen välineenä." "

"The Independent kirjoittaa: "Simon Johnson, IMF:n entinen ekonomisti, argumentoi kirjassaan ´13 pankkiiria', että Goldman Sachs ja muut suuret pankit ovat niin kytkeytyneet yhteen hallitusten kanssa taloustuhon matkaansaattamisessa, että esimerkiksi Yhdysvallat on käytännöllisesti katsoen oligarkia... Euroopassa taas poliitikot ja pankit jakavat saman maailmankuvan, samat päämäärät ja yhteisen tarpeen illuusioiden vahvistamiseen." "

"Kyse on siis pankkien ja poliitikkojen yhteistuumin suorittamasta yhteisten varojen ryöstöstä, jos hieman yksinkertaistetaan. Ekonomisti Steve Keen - joka oli yksi siitä tusinasta, joka kertoi koko kriisin kulun etukäteen - sanookin: "Tämä on ihmiskunnan historian suurin varainsiirto, jossa jättipankit ovat siirtäneet roskaluottojensa ja petostensa tulokset valtioiden ja niiden kansalaisten maksettaviksi." ".

No comments: