Friday, June 01, 2012

Transatlanttisen taloususkonnon pahuuden kiteytys ja parannusvaatimukset siihen: Glass-Steagall, NAWAPA ja oligarkki-velkavapaa raha

Tähän väliin laitan erinomaisen lainauksen, jonka löysin Facebookista ja havainnollistan sen avulla lisää länsimaiden rappiokatastrofia taloususkonnon ikeessä sekä parannusvaatimuksia siihen. Lainattu teksti (Nimimerkki Lincoln Ruotsista) kuvaa mielestäni osuvan tarkkaan ja syvällisen oivaltavasti nykyistä transatlanttista diktatuuriluisumaa neofeodalismiin pankkiiri-oligarkkieliitin harjoittaman imperiaalisen rahataloutensa aiheuttamana. Tämä eliittiparasiitti - loinen on tahallaan manipuloinut länsimaisen yhteiskunnan mielihalujensa ja hallusinaatioidensa takia sellaiseksi ja viime vuosina oman systeeminsä kestokyvyn ylittäen tuhoisana velkapyramidiponzillisena tsunamina ja totaalisena järjestelmävikana, että olemme rahan jumalan - Ei, anteeksi; olemme rahan Saatanan armoilla täysin antihumaanisti ja ajamassa siihen liittyvien epäintressien takia yhteiskuntiamme katastrofaalisesti alas! Moisen takia!!

Sen sijaan rahan tulee olla yhteiskunnan sellaisten toimintojen ja sisältöjen palvelija, missä tuotetaan ihmiselämälle ja sen kanssa vuorovaikutuksessa luontoon nähden arvoja, menetelmiä ja antientrooppista kehitystä aitona humaanin sisällöllisenä edistyksenä eli ns. fyysisen ekonomian kasvuna. Tärkein ensiapu siihen löytyy nyt Glass-Steagall -lain uudelleen pystyttämisestä, joka on oleellisen tärkeä ja periaatteellinen pankkijärjestelmän sosiaalisen ja menetelmällisen konstruktion uudelleen järjestäminen oligarkkisen periaatteen ja sen käyttämän velkarahalla ponzeilun tekemiseksi toimintakyvyttömäksi; sitten voidaan vasta alkaa puhua rahareformista käytännössä ko. humaaneihin tarkoituksiin.

Lainaamassani tekstissä alla puhutaan tuottavuuden olevan länsimaissa huipussaan (vielä...), mutta toisaalta meidän on muistettava, että tämä rahatalousparasiitti on viime vuosina kiihtyvästi alkanut tuhoamaan tuota tuottavuutta eli ajamaan alas fyysistä ekonomiaa mm. velkaannuttamalla valtiot läpeensä ja vaatimalla siksi neofeodaalisia niukennus- ja talouskuriohjelmia; Arhi Kuittinen sanoikin tänään osuvasti Facebookissa, että "Kataisella ja Urpilaisella on vesurit kädessä, kun pitäisi olla siemenpussit. Kriisi on nyt hyökkäyskeino ja pankkien mellastustilaisuus.". Suomen hallituksella on vain vesureita ja kirveitä! Lainaamassani tekstissä puhutaan myös työajan vähentämisestä tämän tuottavuushelpotuksen takia, mutta tässä kohtaa täytyy myös oivaltaa, että se on tosiaankin mahdollista vasta sitten, kun oligarkkisen periaatteen rahataloudellinen parasiittituhonta lakkaa fyysisen ekonomian harteilta.

Meidän on muistettava, että ihmiskunta joutuu tavallaan joka hetki luomaan itselleen uudelleen ja uudelleen elinalustan fyysisen ekonomian avulla ja ajattelemaan sen järjestämiseksi periaatteita ja menetelmiä tulevaisuudesta nykyisyyteen (Näin siis pitäisi toimia, eikä oligarkkieliitin tavoin tuhoamalla tulevaisuus suoraan jalkojen alta monessakin mielessä!); ainoastaan mielikuvituksen avulla "esiluotu" tulevaisuus voi antaa jotain sellaista, mitä nykyisyys vaatii jatkaakseen edistyvänä tulevaisuuteen. Siksi LaRouche -liike tähdentää Glass-Steagall -reformin sekä kansallisen oligarkki- ja velkarahavapaan pankkitoiminnan lisäksi NAWAPA -mission kaltaista infrastruktuurin globaalia uudelleen järjestelemistä ja parantamista radikaalisti, koska se luo juuri tulevaisuusorientoituneita edistystavoitteita tieteeseen, insinööritaitoon, ajatteluun ylipäätään jne. elinalustallisena periaatekoherenssina.

Tämä vakava vaara ja parannuskeinot siihen on erityisen tarkasti syytä tajuta koherentin todellisena tilanteena täällä Suomessakin esim. nytkin, kun Suomen edustajina USA:n Virginiassa Bilderberg -ryhmän käskynjaossa ovat parhaillaan saamassa juuri harhaisesti perikatoon vieviä taloususkonnollisia ja neofeodaalisia aivopesuohjelmointeja; Jutta Urpilainen, Risto Siilasmaa, Jorma Ollila ja Matti Apunen (Taloussanomien juttu; He osallistuvat Suomesta Bilderberg-kokoukseen). Eli he(kin) ovat maanpettureita ja antihumanisteja!

Nimimerkki Lincoln Ruotsista: "Harvat ihmiset tekevät töikseen mitään järkevää ja ne ketkä todella sitä tekevät, omaavat matalan sosiaalisen statuksen alkutuotannossa. Maatalouden tehostumisen kautta tarvitaan vain jokunen viljelijä ravinnon tuottamiseen kaikille (mutta nekin harvat tekevät pitkää päivää). Tuottavuus on huipussaan, mutta se kuluu turhien tuotteiden/tarvikkeiden tekoon myytäväksi yhtä turhissa myyntitaloissa. Miksi emme käytä resursseja tehokkaammin, jotta työn määrä vähenisi? Keynes kirjoitti jo 30-luvulla miten tulevaisuuden töiksi riittäisi 3-tuntinen päivä tuottavuuden seurauksena - hän oli oikeassa - se riittäisi. Robotit ja tietotekniikka ovat poistaneet valtavan määrän oikeita töitä teollisuudesta ja konttorimaailmasta.

Mielestäni vastaus on: teemme valtavasti töitä, ettemme ehtisi luomaan arvoja rahajärjestelmän ulkopuolelle. Jos meillä olisi aikaa, voisimme tehdä toisillemme palveluksia, välittää toisistamme, korjata vanhaa uuden sijaan, viljellä ja olla enempi riippumattomia. Teemme valtavasti töitä, jotta loisimme arvoa fiktiiviselle yksikölle, rahalle, sen sijaan että toisimme lisäarvoa yhteiskunnallemme. Tätä sairasta tilaa taloustieteilijämme kutsuvat taloudelliseksi tehokkuudeksi - järjestelmä murtaa ihmisiä turhilla töillä ja kuluttaa maan resursseja ylläpitääkseen rahan fiktiivistä arvoa! Sairasta!

Niille, ketkä hallitsevat ja hallinnoivat rahaa, ovat kaikki ilman rahaa luodut arvot täysin arvottomia - loisen näkökulmasta ei ole toivottavaa, että olisimme omavaraisia ja riippumattomia luomaan omia arvoja ja antamaan/vaihtamaan niitä keskenämme. Vapaa-aika on hyväksi vain, jos se kulutetaan johonkin täysin turhaan, esim. telkkarin katseluun.".

No comments: