Sunday, June 02, 2013

Brittiläisen imperiumin ikeen alla syntynyttä popmusiikkia: Sex Pistols - God Save The Queen

Tämän sunnuntain yhteiskunnallispoliittisen aineistoni hyvin sattuvaksi päätteeksi päätin ottaa erittäin pikantisti ajankohtaisen biisin uusintaesittelyyn ja otsikostakin sen jo tiesittekin: Kyseessä on vuodelta 1977 Sex Pistols -punkyhtyeen God Save The Queen, joka kyseenalaistaa ja kritisoi juuri brittimonarkiaa ja sen edustamaa elitismiä hyvin suorasukaisesti. 

Ensimmäisen kerran esittelin biisin tämän musiikkisarjani ihka ensimmäisessä osassa (Kolme maailman NWO -agendaa kuvaavaa biisilyriikkaa), jossa kaksi muutakin biisiä olivat silloin alkusysäyksenä tutkia tätä maailmantilaamme yhteiskunnallispoliittisesti valveutuneiden kappaleiden sekä niiden pop- ja rocklyriikoiden avulla.

Tänäänhän oli ollut juuri Elisabet II:n valtakauden 60-vuotisjuhlallisuudet, joten ilman muuta ne ansaitsevat juuri tämän taistelulaulun veroisen "huomionosoituksen"! 

Tämä punklaulu toki herätti erittäin paljon kohua ja huomiota jo aikanaan kotimaassaan Britanniassa heti julkaisustaan lähtien. Jopa niin, että hyvin todennäköisesti laulun singlelistasijoitus ykkösenä manipuloitiin tahallaan kakkossijaksi vaarallisuutensa takia ja joka tapauksessa biisi oli tuona vuonna BBC:n totaalipannassa; tuolloinhan biisi julkaistiin vartavasten touko-kesäkuussa 1977 Elisabet II:n silloisia valtaanastumisensa vuosipäiväjuhlallisuuksia hämmentämään, mutta ne haluttiin pelastaa tältä Sex Pistols -huomiolta niin paljon kuin voitiin.

Itse laulun lyriikoissa onkin nykytietämyksen mukaan yllättävän paljon täysin oikeaa asiaa >> Brittihallinto eli etenkin monarkiansa on fasistinen, se pitää meitä pilkkanaan, yhteiskunnillamme ei ole meille kunnon tulevaisuutta perikatovaarana ja silti unelmoiva valveutumattomuus velloo edelleen, "rikokset ovat maksettuja" eli rahalla on elitismiä turvaava pahuusluonne jne... Näistä aiheutuva yhteiskuntarappio sisältää yhä enemmän eliitin "ihmiskoneessaan pyörittämää myrkkyä" eli imperiaalisen neofeodaalistamisprosessinsa luomaa rappiokansaa sairaana ja petettynä...

Nykyään voidaan toki olla montaa mieltä siitä, että onko bändin keulahahmona tunnetuksi tullut John Lydon alias Johnny Rotten sittemmin pettänyt tällaiset nuoruutensa ajatukset olemalla vauraana julkkishahmona itsekin osa eliittiä.... Tosin hänen sanotaan edelleen olevan myös yhteiskuntakriittinen.

Eipä tästä enempää tarvitsekaan sanoa, vaan antaa karun todellisuuden tulla ilmi ko. laulun kertomana >>

Sex Pistols: God Save The Queen - video

Lyriikat: "God save the queen 
her fascist regime
It made you a moron 
a potential h-bomb!

God save the queen 
she ain’t no human being
There is no future 
in england’s dreaming

Don’t be told what you want 
don’t be told what you need
There’s no future no future 
no future for you

God save the queen 
we mean it man 
We love our queen 
God saves

God save the queen 
cos tourists are money
And our figurehead 
is not what she seems

Oh God save history 
God save your mad parade
Oh lord God have mercy 
all crimes are paid

When there’s no future 
how can there be sin
We’re the flowers in the dustbin
We’re the poison in your human machine
We’re the future your future

God save the queen
we mean it man
We love our queen
God saves

God save the queen 
we mean it man
There is no future 
in england’s dreaming

No future, no future,
No future for you
No future, no future,
No future for me

No future, no future,
No future for you
No future, no future
For you".

No comments: