Saturday, March 22, 2014

Blogin pitoon muutoksia: Valokuvieni esittely lakkaa toistaiseksi ja lähiaikoina länsi vs. Venäjä -vastakkainasettelusta kirjoituksia

Blogini pitämisessä tulee taas muutoksia ja kerron niistä tässä lyhyesti >> Ensinnäkin valokuvabloggaamiseni menee nyt vähintään tauolle, koska ensinnäkin Photobucket-palvelussa käyttämäni ilmainen kuvatila on tullut jo lähes täyteen enkä ole aikeissa alkaa maksamaan lisätilasta. Toisekseen minulla ei toistaiseksi ole aikaa alkaa pohtimaan korvaavaa kuvapalvelua valokuvilleni. 

Harkitsen silti vielä tämän vuoden kasvukaudelle "Viikon kasvi" -valokuvaesittelyä aloitettavaksi huhtikuussa, jos saan vielä nipistettyä ilmaista kuvatilaa sitä varten. Muutoin kaikki muu valokuvieni esittely on nyt toistaiseksi päättynyt täällä ja se merkitsee mm. sitä, että olen lopettanut "Poikkeuksellisia / erikoisia säätilanteita valokuvin" -sarjan, vaikka viimeaikojenkin osalta sille olisi materiaalia. Sääasioista tulee tästä lähin asiaa siksi vain tekstimuodossa. 

Myös muut aikomani valokuvaesittelyt eivät toteudu, kuten suunnitelmissani olleet Espoon Tapiolan ja Hämeenlinnan suurrakennusprojektien valokuvaesittelyt ja Tapiolan keskustan päättyneenä talvena ensimmäistä kertaa toiminnassa olleen tekojääpuiston esittely. Samoin viime syksyn poikkeuksellisen värikkäästä Etelä-Suomen ruskasta ei tulekaan valokuvaesittelyä edes takautuvasti. 

Ehkä joskus palaan valokuvaamisasiaan, mutta joka tapauksessa runsas valokuvaamiseni jatkuu edelleen ja sen tiimoilta minulla on harkinnassa muita kuvieni esittelymahdollisuuksia, kuten kuva- ja tietokirjasaralla... Harmillisesti Internetissä ei vain ole toistaiseksi kunnollisesti toimivaa ja helppoa multigigabittistä ratkaisua tarpeisiini ja visioihini. Parempia aikoja voin joutua odottelemaan ehkä vuosiakin....

Viikkosääraporttieni tekeminen on ollut tauolla, mutta tarkoitukseni on palata tekemään niitä valmiiksi; jossakin sopivassa välissä omistan pari - kolme viikkoa yksinomaan niiden tekoon. En kuitenkaan vielä lähiaikoina. 

Aivan tässä lähiaikoina keskityn blogissani yhteiskunnallis-poliittiseen antiin, joka liittyy tämän maaliskuun aikana perinpohjin tutkimaani ja pohtimaani länsi vs. Venäjä -vastakkainasetteluun. Facebook-aktiviteettini on ollut hyvin runsasta sen parissa ja nyt on tarkoitus alkaa koostamaan siellä luonnosteltua asiaa tänne blogiin. 

Selkeästi tämä geopoliittinen tilanne on ollut monessakin mielessä hyvin tärkeä ykkösasia paljastaen myös Suomen sosiologisista ja yhteiskunnallisista asioista paljon vakavia ja huolestuttavia seikkoja!

Näillä muutoksilla siis nyt eteen päin!

No comments: